🔴چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب عظیم مردم ایران؛ وحدت در عین تنوع و کثرت یا امید و ناامیدی؟
🔻بنا به اعلام نهادهای رسمی، در 1400 شهر و شهرستان و 36 هزار روستای کشور با حضور اقشار مختلفی از جمعیت ایران چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب عظیم مردم ایران در سال 1357 گرامی داشته شد. طبیعتا شرکت کنندگان در این گرامیداشت لزوما از یک طیف فکری و سیاسی و یا دارای یک دیدگاه نسبت به امور کشور و ارزیابی گذشته و آینده آن نبودند بلکه در میان آنها تنوعی از دیدگاهها را می توان یافت که البته با اشتراکاتی گردهم آمدند . اشتراکات شاید همه یا برخی از موارد زیر باشند:
- انقلاب 46 سال قبل بر اساس ضرورتهای غیر قابل اجتناب علیه ظلم و ستم و با هدف بهبود وضع ایران شکل گرفت فلذا اصل این واقعه بجا بود.
- انقلاب عظیم مردم ایران با آرمانهای بلندی همراه بود که عمدتا آزادی خواهانه و در جهت حفاظت از کرامت و حقوق انسانی در عین پایبندی به ارزشهای دینی و اعتقادی و فرهنگی مردم ایران بود.
- انقلاب مردم ایران به سرعت توانست روندهای قانونی نظام سازی اعم از تدوین قانون اساسی، برگزاری انتخابات های مختلف و فرایندهای مدیریتی را طی کند و اداره جامعه پسا انقلاب بر اساس سازوکارهای قانونی را سامان دهد.
-در مدت 46 سال گذشته علیرغم بحران های مختلف داخلی و خارجی و فراز و فرودهای گوناگون،ساختارهای برآمده از انقلاب سال 57 به طور نسبی خوب جلو آمده و نباید دستاوردهای آنرا دست کم گرفت بلکه باید اشکالات موجود را رفع و بر موفقیت بیشتر آن افزود.
- بدیل قابل توجه و مطمئنی برای نظام سیاسی موجود در ایران در دسترس نیست که بدون صدمه به ایران و حقوق ایرانیان و رعایت مبانی فرهنگی و اعتقادی قابل دستیابی باشد فلذا عجالتا در همین چارچوب،برنامه های اصلاحی را باید پیگیری کرد .
- در مقابل زور گویی بیگانگان باید ایستاد و اجازه نداد که ایران صدمه ببیند فلذا حضور در گرامیداشت سالگرد انقلاب نوعی نمایش انسجام و قدرت ملی و واکنش به زورگویان جهانی نیز می باشد.
🔻اگر اینگونه به بزرگداشت 22 بهمن نگاه کنیم، این نتیجه آشکار میشود که در ایران کنونی در عین اینکه کثرت و تنوع و حتی دیدگاههای معارض را می توان یافت و همه نیز از برخی چالشها چون گرانی و سختی های معیشت و سو عملکرد برخی مسئولان رنج می برند، اما وحدت و همدلی پیرامون یکسری امور مشترک از جمله دستاوردهای انقلاب نیز در سطح گسترده ای موجود است که می تواند پشتوانه حرکت رو به جلو باشد.
🔻اما اگر از نگاهی دیگر به رویدادهای 24 ساعت اخیر توجه کنیم ارزیابی دیگری بدست می آید. شب گذشته همزمان با زمانی که برای تکبیرگویی همراهی با انقلاب و نظام برآمده از آن تعیین شده بود در بعضی مناطق کشور آشکارا برخی از شهروندان شعارهای ضد مسئولین و نظام موجود سر دادند و فیلم و صوت آن منتشر شد. امروز در سراسر ایران یا خارج کشور نیز جمعیتی از مردم ایران همدلی با مراسم های سالگرد انقلاب از خود نشان ندادند بلکه به شکل های مختلف از جمله در شبکه های اجتماعی نارضایتی های خود را بروز دادند و اینکه به علل و عوامل گوناگون، از فرایندهای موجود نا امید هستند و خواهان تحولی اساسی می باشند. اگر از زاویه این جمعیت از ایرانیان قرار باشد وضع را توصیف کرد ما با شکاف جدی مردم امیدوار و ناامید به ساختارهای کنونی روبرو هستیم . غیر قابل انکار است که منابع مختلفی نیز در تلاشند تا این توصیف را برجسته و شکاف را تشدید کنند.
🔻فارغ از اینکه قائل به کدامیک از دو نگاه فوق در توصیف 22 بهمن باشیم، انقلاب و تحول خواهی سال 57 را خود مردم ایران رقم زدند، بعد آن نیز در همه صحنه ها به ویژه دوره دفاع از کشور خود مردم میدان دار بوده اند،امروزه نیز ایرانیان هستند که حق دارند ارزیابی مثبت یا منفی خود از عملکردهای پسا انقلاب را بیان دارند.
متولیان امور کشور باید بدور از هر گونه بی اعتنایی به واقعیات، صداهای مختلف ایرانیان را بشنوند و تلاش کنند تا از تعداد ناراضیان و ناامیدان به تحول مثبت با این نظام کاسته و بر امیدواران به بهبود امور بیفزایند. وحدت حداکثری پیرامون ارزشهای انسانی و آرمانهای متعالی اخلاقی و دغدغه های ملی و میهنی و تنوع و تکثر دیدگاهها در موضوعات مختلف با هدف شناسایی بهترین راهکارها جهت اعتلای امور کشور براحتی قابل دستیابی نیست. عملکرد شایسته از سوی حکمرانان، موثرترین عنصر در این حوزه است. قبل از اینکه فرصت ها چون باد بگذرند، دردهای مردم را باید دید و پاسخ مناسب برای رفع آنها داد. ایران متعلق به همه ایرانیان است و در هر راهکاری باید حقوق همه ایرانیان را با همه تنوع دیدگاهها مد نظر قرار داد.
🔻گرامی باد یاد و خاطره همه عزیزانی که برای سربلندی ایران و ایرانیان و پیشبرد حق و آزادی و عدالت فداکاری کرده و اکنون در میان ما نیستند. پایدار باد تلاشگری برای بهبود امور ایران.🇮🇷
@IHRCIRAN