حمیدرضا جلائی‌پور (جامعه‌شناس)


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


نوشته‌هایی درباره‌ی جامعه‌ی سیاسی ایران و غیره.
🍀 نقد و نظر خود را درباره‌ی مطالبی که این‌جا منتشر می‌شود می‌توانید از طریق این نشانی با نگارنده در میان بگذارید:
@hamidrezajalaeipour

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


سلطنت آمریکایی

نویسنده: جواد کاشی (استاد اندیشه سیاسی در دانشگاه علامه)

تجدد با دو صدا از درون کلیسای مسیحی برآمد. یک صدا در مقابل نظام باورهای خرافی بود. این صدا بر عقل و تدبیر انسانی تکیه کرد، انسان را به جای خدا نشاند و رهاوردش خلاقیت‌های تکنیکی، رفاه و توسعه و گسترش سرمایه بود.

صدای دوم در مقابل زرق و برق و ریا و دروغ کلیسا برآمد. خدا را از اسارت کلیسا رهانید و بنیادی استوار برای فردیت آزاد از قیود بیرونی خلق کرد. فردیتی که معنویت را در نسبت متمایز و خود خواسته خود با خدا جستجو می‌کرد. رهاورد این صدا، ایجاد پشتوانه برای فردیت، آزادی، حق، عدالت و صلح انسانی بود.

تجدد با ایجاد توازن میان این دو صدا می‌توانست ضمن توسعه و پیشرفت مادی، بعد اخلاقی و معنوی خود را از دست ندهد.

هر روز که از عمر تجدد گذشت، صدای دوم کم رمق‌تر شد و صدای اول مدعی معنا و صلح و عدالت هم شد. ترامپ اوج این تفوق است. او در کنار شماری از ثروتمندترین چهره‌های قرن حاضر، سینه سپر کرد، خود را فرستاده خدا نامید و وعده داد صلح را به ارمغان خواهد آورد. اما نه با تکیه بر صدای دوم تجدد، بلکه با تکیه بر زور و پول.

احتمالا بعضی جنگ‌ها با تدبیر زورمندانه او به پایان خواهد رسید و آنچنانکه دستیارانش برنامه‌ریزی کرده‌اند یکی دو سال دیگر جایزه صلح نوبل هم خواهد گرفت.

اما نه ترامپ نه مشاورانش نمی‌دانند تجدد خالی شده از هر بعد انسانی و معنوی، تنها به کار تولید ذخیره‌های انبوه کینه ناشی از تحقیر و ناکامی خواهد آمد. تخم تفرقه و جنگ و ستیز در جهان خواهد پاشید. اینهمه جنگ و تفرقه و کینه ورزی در اینجای جهان که ما هستیم، حاصل همین سنخ تجدد عاری از معناست. تجدد را می‌خواستیم و برای رفع کسری معنای آن، ذخائر فرهنگی خودمان را به خدمت گرفتیم و ناکام شدیم.

ترامپ از معاهده‌هایی که به کاستن گرمای زمین و گسترش بهداشت جهانی مدد می‌کرد خارج شد. او با شعار «اول آمریکا» ناسیونالیسم خودخواهانه آمریکایی را تحریک کرد. به همه جهان هشدار داد که آمریکا برای اعاده قدرت از دست رفته‌اش به میدان آمده است. با لحنی تهدیدآمیز تلاش کرد تصویری رعب‌آور برای همگان خلق کند.

از درون دمکراسی آمریکا، یک سلطان قدر قدرت ظاهر می‌شود. او شهروندانش را قانع کرده تا از ارزش‌هایی نظیر آزادی و عدالت روی‌گردان شوند تا به جای آن رفاه بیشتر به دست آورند. روزگاری را نوید داده است که مردم جهان دوباره با حسرت از پشت شیشه به رفاه آمریکایی بنگرند. اما نمی‌داند حتی به شرط موفقیت، نمی‌تواند مانع کسانی شود که شیشه‌ها را خرد می‌کنند و امکان رفاه خودخواهانه و دگرستیزانه را از آنها خواهند ستاند.
@javadkashi


Forward from: Css.ir
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔹ویدئوی کامل با زیرنویس فارسی از گفتگوی دکتر محمدجواد ظریف معاون راهبردی رییس جمهور با فرید زکریا در پنل «گفتگوی ویژه درباره ایران» اجلاس داووس

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident
🆔https://www.aparat.com/P.S.VPresident
🆔https://youtube.com/@p.s.vpresident


Forward from: نگاهِ دیگر
🔺پالس‌های ترامپ و جنگ با ایران!

ترامپ رسما کار خود را به عنوان ۴۷ امین رئیس جمهور آمریکا آغاز کرد. انتخاب دوباره ترامپ محصول عناد و ارادهٔ تسلیم‌ناپذیری او در مقابل مخالفانش بود.

پس از نشستن ترامپ بر کرسی ریاست جمهوری آمریکا همه به نوعی منتظرند تا ببینند که چه سیاستی در قبال ایران اتخاذ خواهد کرد. سخنرانی او در مراسم تحلیف بیشتر بر اولویت‌های داخلی استوار بود و اشاره‌ خاصی به خاورمیانه -نه اسرائیل، نه ایران، نه عادی‌سازی روابط در منطقه میان تل‌آویو و کشورهای دیگر- نکرد. البته بر خلاف برخی تحلیل‌ها عدم اشاره به این پرونده‌ها به معنای از اولویت خارج شدن آن‌ها نیست.

او در سخنرانی تحلیف در سال 2017 هم اشاره خاصی به آن‌ها نکرده بود، اما هم از برجام خارج شد و هم پیمان ابراهیم را کلید زد و قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و جولان را هم به او بخشید.

فعلا ترامپ سیاست خود در قبال ایران را اعلام نکرده است؛ ولی می‌توان گفت که او به دنبال جنگ نیست و در مراسم تحلیف هم بار دیگر بر این نکته تاکید کرد؛ اما در عین حال صلح را هم با معیارهای خود و از موضع قدرت می‌خواهد.

ممکن هم هست که تا لب پرتگاه جنگ پیش برود و تهدید نظامی هم بکند، اما بعید است که جنگی را شروع کند؛ مگر این که قبل از آن مطمئن باشد که یک طرفه خواهد بود و زیانی کلان بر آن مترتب نیست. او عملا با کمک به پایان دو جنگ لبنان و غزه این موضع را نشان داده است و به احتمال زیاد به جنگ اوکراین هم پایان خواهد داد. پایان این جنگ هم بعید است با ماراتن مذاکرات همراه باشد و چه بسا هم با اعلام توافقی غافلگیرکننده همراه شود.

در واقع ترامپ چه بسا تنها رئیس جمهور آمریکا باشد که بدون تهدید به جنگ و گزینه نظامی تصویری رعب‌آور از خود ساخته است. او بین‌الملل‌گرا نیست و ضد ساختارها و نهادهای بین‌المللی است و باوری به کار جمعی با متحدان سنتی آمریکا ندارد و به نوعی «تک خور» است و همه چیز را برای آمریکا می‌خواهد.

ترامپ خاورمیانه آرامی می‌خواهد که در بستر آن سیاست‌های خود (پیشبرد پیمان ابراهیم و....) در این منطقه و تنش تجاری با اروپا و چین و نیز اولویت‌های داخلی را پیش ببرد. تا این‌جای کار ترامپ بر خلاف انتظارات نتانیاهو ظاهر شده است و نمونه آن فشار او برای توقف جنگ غزه و حتی تهدید ضمنی بی‌بی بود. خود همین رفتار او و همچنین بازنشر اظهارات جفری ساکس اقتصاددان آمریکایی در انتقاد شدید از نتانیاهو و تکاپوی او برای وارد کردن آمریکا به جنگ با ایران می‌تواند حامل پالس‌های مثبتی به تهران باشد.

موارد دیگری از این پالس‌ها را نیز می‌توان برشمرد؛ از جمله صدور دستور لغو حفاظت فیزیکی از جان بولتون و انتقادش از نقش او در جنگ عراق و متهم کردن او به انفجار اوضاع در خاورمیانه و نشانه دیگر هم اخراج برایان هوک که از ارکان سیاست فشار حداکثری علیه ایران بود و بر ضرورت ازسرگیری آن تاکید داشت.
همچنین انتخاب مایکل دیمینو به عنوان چهره‌ای مخالف جنگ و تنش نظامی با ایران به ریاست سیاستگذاری پنتاگون در خاورمیانه نیز می‌تواند در این راستا باشد.

این که طرف ایرانی چه مواجهه‌ای با این پیام‌های ضمنی ترامپ داشته باشد چگونه آن‌ها را تفسیر کند، مساله دیگری است؛ اما نباید صرفا هیاهوی رسانه‌ای در مخالفت با مذاکره و … را ملاک تحلیل قرار داد.

در همین حال نیز، اقتضای شخصیت خودشیفته ترامپ ثبت اتفاقات و توافق‌های تاریخی بنام خودش است و می‌خواهد کارهایی را انجام دهد که اسلاف او از انجام آن عاجز بوده‌اند.

مفروض تاکید مداوم ترامپ بر پرهیز از جنگ آن هم در خاورمیانه این است که به دنبال دیپلماسی و توافق با ایران است؛ اما چه توافقی؟ قبلا نیز گفته شد که توافقی فراتر از برجام با تمرکز بر مساله هسته‌‎ای که در آن امتیازاتی بگیرد که اوباما و بایدن نتوانستند و اگر پیام پسغام‌ها روندی جدی را کلید نزند، احتمالا بخواهد این هدف را از ابتدا با تشدید فشار حداکثری و تلاش برای قطع کامل صادرات نفت ایران دنبال کند. در کل به احتمال زیاد مذاکرات مستقیم-محرمانه یا آشکار- دیر یا زود شروع شود. در دنیای سیاست هیچ بعید نیست که در نهایت شاهد دود سفید غیرمنتظره و غافلگیرکننده در این مذاکرات باشیم.

برخلاف دیدگاه‌های آخرالزمانی به سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ بر این باورم که نه او به دنبال برهم زدن موازنه‌های کنونی در منطقه به شکل بنیادین است و نه فعلا اراده‌ای بین‌المللی برای آن وجود دارد. ترامپ همه چیز را از دریچه پول و اقتصاد می‌بیند و صف صاحبان غول‌های اقتصادی و فناوری -امثال ایلان ماسک، جف بزوس، مارک زاکر برگ، لارن سانچز و ساندار پیچای- در مراسم تحلیف او خود و تعلیق 90 روزه همه کمک‌های خارجی حتی به اسرائیل انعکاسی از این واقعیت است.
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari


Forward from: Css.ir
⭕️ خیلی خلاصه درباره وفاق

✍🏻 سیدحسین ملک

وفاق شعار محوری یک دولت است. این دولت ادعا می‌کند با به کار بستن این راهبرد، اوضاع بهتر می‌شود.

تعریف وفاق به عنوان شعار محوری و سیاست راهبردی یک دولت: برای چنین تعریفی باید مدلی از سازوکار نظام‌های سیاسی داشت یا استخدام کرد. من «چهارچوب مفهومی نظم دسترسی داگلاس نورث و همکارانش» را کاراترین مدل در این باب می‌دانم و از آن استفاده می‌کنم.

وقتی بین اعضای ائتلاف مسلط درگیری و تنش رخ می‌دهد، و یک عضو ضعیف‌تر، توسعه و... را در گروی تغییر برخی سیاست‌های عضو قدرتمند می‌داند، سه وضعیت متصور است:

بخواهد؛
1⃣ طرف قدرتمند را ازبین ببرد.
2⃣ طرف قدرتمند را با اهرم‌های اجتماعی‌ای مانند تظاهرات، جامعه مدنی، مطبوعات و... مجبور کند.
3⃣ طرف قدرتمند را قانع و همراه کند.

حالت اول پروژه براندازی و تغییر نظام است، حالت دوم محور پروژه‌ توسعه سیاسی در دولت سیدمحمد خاتمی و مجلس ششم و همچنین پروژه توسعه رابطه با غرب در دولت حسن روحانی بوده است.

اما حالت سوم پروژه وفاق دولت مسعود پزشکیان است. چیزی که در قرن گذشته خیلی سابقه‌اش وجود ندارد.
❕ همراه کردن، یعنی طرف قدرتمند عمیقا ببیند و حس و باور کند این مسیر برایش منفعت بیشتری دارد، حتی اگر در گام‌های اول با اکراه پذیرفته باشد، اما چنین منفعتی که به‌تدریج حاصل می‌شود، او را همراه و ذی‌نفع این مسیر گشایش کند.

امیرکبیر و منازعات بعد از مشروطه، نماد حالت دوم، و شیخ بهایی و دوران صفویه نمود حالت سوم می‌توانند باشند.

چگونه می‌توان بطور پایدار وفاق کرد؟

1⃣ در هر دوره و زمانی، در همه موضوعات امکان وفاق وجود ندارد و مسائل کمی هستند که بتوان سر آن‌ها وفاق کرد. باید آن موضوعات، خاصه آن‌ها که افق‌ساز و بنیادی برای توسعه هستند را پیدا کرد.

2⃣ هدفِ ازپیش‌تعیین‌شده‌ای را نباید مشخص کرد، بلکه در فرایند مذاکره و در مناطق اکراه و باتوجه به خطوط قرمز دو طرف می‌توان امید داشت که به نتیجه‌ای رسید.

3⃣ خطوط قرمز مهم و اصلی عضو قدرتمند را کامل در نظر گرفت.

4⃣ منافع (اقتصادی یا سیاسی) این مسیر را ترسیم کرد.

5⃣ عضو قدرتمند را در منافع حاصله، سهیم کرد، یعنی عضو قدرتمند، سود حاصل از همراهی کردن را بیشتر از ایجاد بازی حذفی تخمین بزند.

کدام موضوعات هستند که وفاق روی آن‌ها می‌تواند برای مسیر توسعه بسیار مهم و افق‌ساز باشد؟

1⃣ توافق اعضای ائتلاف مسلط روی محدوده‌ای از ضوابط غیرشخصی برای برخی از فعالیت‌های (خاصه اقتصادی) اعضا.

2⃣ تلاش برای فربگی توانایی کار جمعی با اصلاح بنیادین در نظام آمورش و پرورش (خاصه فرآیند یادگیری تا زیر ده سال)، تا بتوان امیدوار بود هزینه مبادله تا حدی کاهش یابد و امکان تشکیل سازمان‌های دائمی و مولد به تدریج در جامعه فراهم شود.

بنابراین براساس چهارچوب بالا مهمترین کار مصلحان و معاونت راهبردی باید این باشد که موضوعاتی که می‌توان در حال حاضر روی آن‌ها به وفاق رسید و طرف قدرتمند را قانع و همراه کرد و افق‌ساز و بنیادی برای توسعه هستند را پیدا کنند و چگونگی فرآیند اقناع و سهیم کردن طرف قدرتمند در منافع حاصله را طراحی نماید.

آنچه مسعود پزشکیان از حل مسئله براساس شواهد می‌گوید بسیار مهم و اساسی است اما نکته مهم این است که بر سر همه مسائل نمی‌توان براساس شواهد گفت‌وگو کرد، چرا که ارزش‌ها و منافع متعارض گروه‌های مختلف مانع از آن می‌شود. روی موضوعاتی براساس شواهد می‌توان گفت‌و‌گو و حل مسئله کرد که روی آن‌ها وفاق صورت گرفته باشد.

با ادبیات نورثی پروژه وفاق در بلند مدت می‌تواند ما را به بسط «حاکمیت قانون» برساند. یعنی ابتدا فرادستان و بعد همه بتوانند سازمان تشکیل دهند و فعالیت کنند. این هدف برای مسیر توسعه بسیار راه‌گشا، مهم و ضروری است، چرا که از مهم‌ترین شروط برای استقرار نظم دسترسی محدودِ بالغ و ایجاد شرایط آستانه‌ایِ نظم دسترسی باز از مسیر اصلاحی و تدریجی است.

@css_govir


Forward from: محمود فرجامی
ترور خوب نداریم همانطور که تجاوز خوب نداریم. هر نوع‌شان محکوم است.

#اعلام_موضع




Forward from: کانال اختصاصی رضا نصری
در گفت‌وگو با «روزنامه ایران»:
رضا نصری

✅ من قائل به مذاکرات جامع هستم اما با فرمول و رویکردی که خود ایران تعریف می‌کند.

✅ ببینید، یک دسته‌ موضوعات اختلافی میان ایران و امریکا وجود دارد که هرگز دو کشور بر سر آنها توافق نخواهند کرد؛ چرا که این اختلافات به ماهیت و اصول بنیادین دو نظام سیاسی بازمی‌گردد؛ به عنوان مثال، ایران هرگز اسرائیل را به رسمیت نخواهد شناخت و متقابلاً، امریکا نیز هرگز دست از حمایت از اسرائیل برنخواهد داشت. بنابراین، در این دسته از موضوعات، اساساً زمینه‌ای برای تعامل یا مذاکره وجود ندارد. دسته دوم موضوعاتی هستند که ایران و امریکا در کوتاه‌مدت – ولو به دلایل متفاوت و متضاد – با یکدیگر منافع مشترک پیدا کرده‌اند؛ به عنوان مثال، ثبات در عراق و افغانستان برای هر دو کشور حائز اهمیت است. در این موارد دو کشور می‌توانند از طریق گفت‌وگو به نوعی هماهنگی دست یابیند تا از تنش‌های غیرضروری جلوگیری کنند، بدون آنکه نیازی به مبادله امتیاز باشد. دسته سوم شامل موضوعاتی است که دو کشور می‌توانند با تبادل امتیاز به اهداف تعریف‌شده خود برسند و همزمان از افزایش تنش جلوگیری کنند؛ برای مثال، در پرونده هسته‌ای، ایران می‌تواند در ازای لغو تحریم‌ها، نگرانی‌های امریکا در مورد فعالیت‌های هسته‌ای خود را در حد معقولی برطرف کند.

✅ اگر موضوعات را احصا و به این سه دسته تفکیک کنیم و در قالب یک بسته جامع ارائه دهیم، می‌توان بدون لطمه زدن به اصول، آرمان‌ها و اهداف راهبردی بلندمدت کشور، وارد مذاکره «جامع» با امریکا شد. معتقدم این فرمول کاملاً با سیاست «مدیریت تنش» یا «مدیریت تخاصم» که آقای دکتر پزشکیان در دوره انتخابات مطرح کرد، همخوانی دارد و می‌تواند از تشدید فشارها و تنش‌ها در حد ممکن جلوگیری کند.


https://irannewspaper.ir/8653/4/111260


تقبیح ترور

نویسنده: احمد زیدآبادی (روزنامه‌نگار)

گرچه برای روشن شدن ابعاد ماجرای ترور قضات دیوان عالی و عوامل و انگیزه‌های آن باید منتظر ماند، اما ترور فی‌نفسه اقدامی مذموم است و معمولاً پیامدهای مخرب و ناگواری برای جامعه به دنبال دارد.

ترور از سوی هر کسی، علیه هر کسی و با هر انگیزه‌ای، لازم است به طور یکپارچه محکوم شود بخصوص در این شرایط ایران که بی‌نهایت خطیر است.

@ahmadzeidabad

@hamidrezajalaeipour


➖ علی عبدالعلی‌زاده: آمریکا می‌تواند در ایران سرمایه‌گذاری کند | با مذاکره‌ی مستقیم ۳ ماهه به توافق می‌رسیم

علی عبدالعی‌زاده، نماینده‌ی رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت که آمریکا می‌تواند پس از رفع تحریم‌ها در ایران سرمایه‌گذاری کند.

این فعال سیاسی میانه‌رو در گفت‌وگویی در دفتر انصاف نیوز با تاکید بر ضرورت مذاکره‌ی مستقیم میان ایران و آمریکا گفت: برنامه‌ی دولت در این باره کاملا شفاف اعلام شده و آماده‌ی مذاکره هستیم. با شروع این مذاکرات میان دو کشور دست یافتن به توافق دو تا سه ماه زمان خواهد برد.

آقای عبدالعلی زاده در بخشی از گفت‌وگوی تفصیلی خود با انصاف نیوز به مسائل مرتبط با ایران و آمریکا پرداخت و گفت: برنامه‌ی دولت در این باره شفاف است و با شفافیت اعلام شد که برای مذاکره آماده هستیم.

او ادامه داد: آمادگی ایران مشروط بر این است که ترامپ هم دغلکاری نکند. زرنگی در مذاکره طبیعی است و همه‌ی طرف‌ها به دنبال آن هستند اما دغل‌کاری یعنی وقتی که در مذاکره به این نتیجه می‌رسی که مجبوری امتیاز بیشتری بدهی زیر میز مذاکره بزنی.

عبدالعلی‌زاده با بیان اینکه «کشورهای مختلف حتی خود آمریکا با رفع تحریم می‌توانند به ایران بیایند و سرمایه‌گذاری کنند»، گفت: شرکت‌های آمریکایی که البته شرکت‌هایی چند ملیتی هستند می‌توانند در ایران سرمایه‌گذاری و همکاری اقتصادی داشته باشند. برای نمونه صنعت نفت و گاز ایران صنعت جذابی برای آنها جهت سرمایه‌گذاری است.

او ادامه داد: در میادین مشترک انرژی در حال از دست دادن منابع هستیم. برای نمونه قطر با کمک شرکت‌های چندملیتی اروپایی و آمریکایی در حال پیشروی است و ما به دلیل تحریم‌ها نتوانسته‌ایم حق خود را بگیریم و ممکن است وضعیتی ایجاد شود که ما از ۱۰ درصد این منابع استفاده کنیم و طرف مقابل ۹۰ درصد.

نماینده‌ی رئیس جمهور در توسعه‌ی دریامحور گفت: پس از برجام همه‌ی کشورها را برای همکاری به ایران راه دادیم اما مانع آمریکایی‌ها شدیم و برای آنها این سوال و ابهام ایجاد شد که چرا آمریکا امکان حضور در ایران برای همکاری اقتصادی را ندارد؟!

او در ادامه گفت: البته تیم اوباما چندان این موضوع را رسانه‌ای نکرد و گفتند با برجام خطر نظامی ایران و دست یافتن این کشور به بمب هسته‌ای به تاخیر افتاد اما ترامپ وقتی با چنین وضعیتی مواجه شد اعلام کرد که برجام را پاره می‌کند و ما هم گفتیم که آن را آتش می‌زنیم. حالا هر دو طرف پشیمان هستند.

◾️ ادامه‌ی مصاحبه:
https://ensafnews.com/572661

◾️ میان‌تیترهای باقی مصاحبه:

▫️ شمار قربانیان تحریم بیش از شهدا و جانبازان جنگ است
▫️ ما بیشتر از آمریکا از تحریم ضرر می‌کنیم
▫️ تغییر فتوای هسته‌ای به این سادگی‌ها نیست
▫️ این تصور که در برابر کفار نباید دنبال «برد – برد» بود یعنی سیره پیامبر را قبول ندارید
▫️ این بار باید با مردم شفاف حرف بزنیم
@ensafnews


📝ابراهیم نبوی و نظر آقای مهاجرانی درباره «جامعه»

✍🏻حمیدرضا جلائی‌پور

مقدمه:

❇️در روز ٢٨/١٠/١۴٠٣ در اتاق «روزگار» کلاب‌هاس به مناسبت درگذشت تاسف‌بار سید ابراهیم نبوی، مراسم یادبودی از آشنایان ایشان تشکیل شده بود.

❇️ابراهیم نبوی نویسنده و طنز‌پرداز سیاسی برجسته ایرانی و نویسنده تاثیر‌گذار ستون پنجم در روزنامه جامعه، بود. آقای مشیری مدیر محترم اتاق روزگار، بخاطر این که من و آقای ماشالله شمس‌الواعظین مدیرمسول و سردبیر این روزنامه بودیم، برای شرکت در بحث و ذکر خاطرات دعوت کردند و ما هم در برنامه حاضر شدیم.

❇️ده‌ها نفر از همکاران و دوستان ابراهیم نبوی (مانند آقایان مسعود بهنود، نامور حقیقی، خانم‌ها لیلی فرهاد پور و ...) در این برنامه پنج ساعته صحبت کردند و از ویژگی‌های مرحوم ابراهیم نبوی سخن گفتند. (این برنامه در این آدرس https://www.clubhouse.com/room/0dVSJ0q5GeceE7kQE:rXwyA2JbUMLwri-7du-nonCQ8whxROCuO6qchEt6Huw?utm_medium=ch_instant_invite&utm_campaign=wHlCgQfXe6Sso5xXmwPoMQ-1600252&chs=jg5IdO0GaO%3ApZp_Di7RwacB5eR4vDAGglMH-ZUhrg6CVvUSwwPPcTE در دسترس است ).

📝درباره ابراهیم نبوی

❇️من هم در هنگام صحبتم از «اهمیت فرهنگی» کار ابراهیم نبوی سخن گفتم و بر سه نکته اشاره کردم.

❇️یکی این که ابراهیم نبوی سنخ جدیدی از «طنز سیاسی» را به عرصه عمومی ایران معرفی کرد. او در ادامه تاریخ طنز سیاسی را نوشت و نویسنده و داستان‌نویس موفق و پرکاری بود و کتاب‌های او به عدد هشتاد رسید، و بعضی از کتاب‌هایش چندین بار تجدید چاپ شد.

❇️دوم این که نبوی طنزسیاسی نافذ و موثر می‌نوشت اما خود ابراهیم نبوی شخصیتی سیاسی و حزبی نبود، حرف من این بود که چون جامعه ایران را می‌شناخت (و خوب جامعه‌شناسی خوانده بود) او بیشتر دنبال «توسعه ایران» از طریق نشر کلمه و ادبیات روشن و مردم‌فهم و انسانیت‌گرا بود. او دنبال «نوسازی» کالبدی و فیزیکی ایران نبود بلکه دنبال «نوسازی فرهنگی» ایران بود. نبوی در این راه مستمرا و خستگی ناپذیر می‌نوشت و ادعای روشنفکری هم نداشت، ولی موثر روشنگری می‌کرد. و به رغم کار سترگی که ابراهیم نبوی انجام می‌داد هم از ناحیه «حکومت» و هم از ناحیه نیروهای «جامعه مدنی» به انواع گوناگون آزار می‌دید.

❇️نکته سوم این که اشاره کردم که یکی از علل توفیق روزنامه جامعه در ایران یادداشت‌های طنز ابراهیم نبوی در ستون پنجم این روزنامه بود. گفتم تیراژ روزنامه به سرعت صدها هزارتایی شد. بعضی‌روزها دو شماره از روزنامه چاپ می‌شد. بعضی روزها برای چندین استان هم شماره ویژه چاپ می‌‌شد. اشاره کردم این کارها در یک خانه کوچک استیجاری (در کمتر از سیصد متر زیربنا) انجام می‌شد.

❇️در این جا و در حین بحث در حاشیه صحبتم اشاره‌ای هم به دیدار شبانه آقای مهاجرانی از محل روزنامه کردم. صحبت در اتاق کلاب، دوستانه و خودمانی بود و با زبان کوچه گفتم «مهاجرانی شاخ در آورده بود که لابد روزنامه جامعه [در یک جای بزرگی]و یک امپراتوری است. آمد[از نزدیک] دید ما در یک خانه اجاره‌ای هستیم». به بیان دیگر بحث من درباره آقای مهاجرانی نبود، بلکه می‌خواستم اهمیت کار ابراهیم نبوی را نشان دهم، که علت استقبال از روزنامه جامعه امکانات محدود روزنامه نبود بلکه کار نویسندگانی چون ابراهیم نبوی و نحوه سردبیری شمس‌الواعظین در کشف نیروها و نویسندگان جدید و تحریریه حرفه‌ای‌اش بود.

برای خواندن متن کامل روی این لینک بزنید

@hamidrezajalaeipour


Forward from: هم‌میهن
🔴 "تلنگر یک مرگ غمبار"


حسین انتظامی، معاون وزیر فرهنگ

🔹️ روزنامه‌نگاران می‌دانند انتشار ستون روزانه‌ی مدید از هر کسی برنمی‌آید.

🔹️ سید ابراهیم نبوی پس از آزادی از زندان در ١٣٨٠ به روزنامه جام‌جم دعوت شد و در طنز همچنان درخشید. در گونه‌های متفاوت ادبی، نبوغ داشت و در پژوهش طنز، بی‌مانند بود.

🔹️بارها پیغام داده بود که می‌خواهد به وطن برگردد و هزینه‌اش را هم بپردازد.

🔹️ مرگ غمبار او می‌تواند تلنگری برای یک سیاست باشد: بازگشت چهره‌های فرهنگی هنری و حتی سیاسی که روزگاری در خیمه «دیگری» بوده‌اند و بعدها راه خود را از بدخواهان جدا کرده‌اند.

🔹️ در این برهه، اختلافات و کینه‌ها را کنار بگذاریم. ایران می‌تواند فصل مشترک باشد

@hammihanonline
hammihanonline.ir


◀️‍ یک خاطره واقعی از دادگاه من و قاضی مرتضوی

زنده یاد سید ابراهیم نبوی (طنزپرداز شهیر ایرانی)

من در کل دوره روزنامه‌نگاری عصر اصلاحات،  یک نوشته جدی چاپ کردم که در آن از انقلاب دفاع کردم و نوشتم که ما نباید کشور را علیه انقلابی که ملت بزرگ ایران کردند و حاصل آن جمهوری اسلامی بود، به اغتشاش بکشیم!

این نوشته را که مثلا خیلی محافظه‌کارانه با عنوان "پاسخ چماق سنگ نیست" و با اشاره به جمله مشابه این تیتر از مرحوم عزت‌الله سحابی نوشته بودم.
از قضا مورد بیشترین شکایت قرار گرفت و دادستان کلی در موردش توضیح داد که من چقدر ضدانقلاب هستم.

من برای دفاع به مرتضوی گفتم که: آیا دادگاه اجازه می‌دهد من برای توضیح این اتهام داستانی را تعریف کنم؟
مرتضوی گفت: این داستان واقعیت داره یا خودت ساختی؟

گفتم: واقعیت داره
فکری کرد و گفت: بگو

گفتم: در اوایل انقلاب آقای ناصر ملک‌مطیعی به دادگاه انقلاب احضار شد. نمی‌دانست چرا؟ با خودش فکر کرد، حتما خواهند گفت: تو در فیلم ها بی‌حرمتی کردی، عرق خوردی، کافه به هم ریختی، چاقوکشی کردی، به زن نامحرم نگاه کردی...

همه اینها را فکر کرد و غصه خورد و نیمه شب یادش آمد که نه! همه اینها به کنار، ولی من نقش امیرکبیر را هم در سلطانصاحبقران بازی کردم.

با خودش گفت: اگر به دادگاه رفتم و از من پرسیدند چرا نقش کسی را بازی کردی که در فیلم‌ها بی‌حرمتی کرد و عرق خورد و چاقو کشید، خواهم گفت: من که فقط آن نقش را بازی نکردم، نقش امیرکبیر را هم بازی کردم، مردی که اقتصاد ایران را نجات داد، دارالفنون را افتتاح کرد و با استعمار مبارزه کرد.

با این فکر با خیال راحت صبح به دادگاه رفت و به محض باز شدن در با یک قاضی مواجه شد.
قاضی گفت: "آقای ملک‌مطیعی! شما متهم هستید که نقش امیرکبیر رو بازی کردید، کسی که اقتصاد ایران را نابود کرد، کسی که با ایجاد دارالفنون پای تهاجم فرهنگی غرب را به ایران باز کرد و کسی که عامل استمرار استبداد و دیکتاتوری ستمشاهی ناصرالدین شاه بود."

ناصر ملک‌مطیعی در حالی که دستپاچه شده بود، گفت: "نه قربان، من که فقط نقش امیرکبیر را بازی نکردم، من چاقو کشی کردم، عرق خوردم، کافه به هم ریختم، بی‌حرمتی کردم، به زن نامحرم نگاه کردم و ..."

بعد گفتم: آقای مرتضوی من که فقط در این مقاله از انقلاب دفاع نکردم، من اِشاعه اکاذیب کردم، به مسوولان نظام اهانت کردم، من تشویش اذهان عمومی کردم و ...

و همین را که گفتم دادگاه از خنده منفجر شد!

@hamidrezajalaeipour


Forward from: هودرستان
‏تو رو خدا خودکشی رو به عنوان فضیلت انسانی و اخلاقی و سیاسی ستایش نکنین. خودکشی مثل دیگرکشی گاهی از روی بیماریه، گاهی تصادفیه، گاهی جنون آنیه و... در هرصورت به اندازه‌ی دیگرکشی غیراخلاقی و ناپسند و ستایش‌نشدنی است.


📝سید ابراهیم نبوی نازنین

✍🏻حمیدرضا جلائی‌پور

⚫️ابراهیم نبوی (۶۴ ساله)، نویسنده و طنزپرداز شهیر ایرانی، در خارج از کشور، به رحمت خدا رفت.

⚫️من با او در دوره لیسانس هم‌‌دوره بودم، در اداره کل اجتماعی وزارت کشور، با او در تحلیل امور کردستان همکاری کرده بودم.

⚫️ابراهیم نبوی نویسنده خلاق و پرکاری بود. فشارهای امنیتی علیه او از یک دهه قبل از سال ۷۶ شروع شده بود.

⚫️پس از پیروزی خاتمی در انتخابات دوم خرداد ۷۶ در روزنامه جامعه، او عضو فعال تحریریه روزنامه جامعه ، توس، نشاط، عصرآزادگان و ...بود.

⚫️توانایی و شخصیت طنز‌پرداز او در روزنامه‌های دوم‌خردادی بود، که اوج گرفت و به ایرانیان معرفی شد.

⚫️یکی از اساتید و از نواندیشان برجسته دینی در روزنامه جامعه او را مهمترین طنزپرداز تاریخ معاصر می‌دانست. طنز او درباره حافظ را متنی تاریخی می‌دانست.

⚫️نبوی معمولا در تنگنای مالی قرار داشت و از راه روزنامه‌نگاری و نوشتن ارتزاق می‌کرد.

⚫️همه او را به طنز می‌شناسند، اما نبوی جامعه‌شناس خبره‌ای هم بود، و واقع‌نگرانه اوضاع ایران را تحلیل می‌کرد. من مشتری دائمی تحلیل‌های او از اوضاع ایران بودم.

⚫️مصاحبه کننده ورزیده‌ای بود. مصاحبه‌های او با امیرانتظام و ابراهیم‌یزدی و ...در روزنامه جامعه با استقبال کم‌نظیر روبرو بود (کارهای او در روزنامه‌های مذکور در این سایت https://jalaeipour.com/home1/ قابل دسترس است).

⚫️در دوره روزنامه جامعه، یک روز صبح احمد بورقانی (معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد) به من و شمس‌الواعظین زنگ زد و گفت به روزنامه نروید، چون گروه‌های فشار قصد دارند شما را کتک بزنند. بعد گفت به ابراهیم نبوی هم خبر بدید که او هم به روزنامه نرود. متاسفانه ما او را پیدا نکردیم، و او به روزنامه رفته بود و مفصل کتک خورده بود.

⚫️بعد یک روز دیگر به ماشینش که درب خانه‌اش پارک کرده بود، حمله کردند، (که با زحمت تازه خریده بود) و حسابی صدمه زدند و دست‌نوشته‌هایش را بردند (یادم هست برای هزینه تعمیر ماشین در تنگنا بود).

⚫️روزی که من و شمس‌الواعظین را دم درب روزنامه جامعه دستگیر کردند و به اوین بردند، سراغ ابراهیم نبوی را هم گرفتند و او در روزنامه نبود. او خبر را ظهر متوجه می‌شود و بجای فرار فورا خودش را به دادگاه انقلاب معرفی کرد، و او هم به مدت یک ماه در سلول‌ کناری ما در انفرادی بود. در راهروها از زیر چشم‌بند از حضور هم خبردار می‌شدیم. در زندان از زندان‌بان فقط کاغذ و قلم می‌خواست که قصه‌هایش را بنویسد و نوشت-کتاب سالن شش.

⚫️بعد از زندان هم مرتب او را احضار می‌کردند، دائم اذیتش می‌کردند، او نمی‌خواست به خارج از کشور برود، و مجبوری رفت. در همان خارج هم کتاب زیاد نوشت، اما دوست داشت به وطن برگردد. هیچ‌کس نبود به این نویسنده و طنزپرداز برجسته کشور تضمین بدهد تا این که در غربت فوت کرد.

⚫️ابراهیم نبوی یک نویسنده ایران دوست و عاشق توسعه و ادبیات ایران بود. وطن فروش نبود. در اوج تنگناهای اقتصادی با رسانه‌های ماهواره‌ای فارسی-اسرائیلی همکاری نکرد، و مستقل و آزاده زندگی کرد.

روحش شاد

۲۷/۱۰/۱۴۰۳

@hamidrezajalaeipour


سید ابراهیم نبوی (۶۴ ساله)، نویسنده و طنزپرداز شهیر ایرانی، در خارج از کشور، به رحمت خدا رفت.


م


Forward from: محمدرضا جلائی‌پور🍀Jalaeipour
⭕️ اشکی که شنیدن خبرِ آتش‌بسِ نسل‌کشیِ غزه به چشم می‌آورد چه ترکیب غریبی از اشک شادی و اشک ماتم است. اشک شادی از دیدنِ شادیِ صدها هزار فلسطینی برای پایانِ سهمگین‌ترین نسل‌کشی و آوار بی‌امان مصائب و جنایات جنگی زمانهٔ ما در ۱۵ ماه گذشته. اشک شادی‌ برای شکوه استقامتِ چشم‌دوختگان به آرمان فلسطین. اشک شادی برای توقف ِاین کابوسِ طولانی، روح‌خراش و باورنکردنی. و اشک ماتم برای جهانی که در قرن بیست‌ویکم تصاویر زندهٔ چنین نسل‌کشی وحشیانه‌ای را ۱۵ ماه تمام دید‌ و تاب آورد و نخواست و نتوانست زودتر تمامش کند. اشک ماتم برای یکایک صدها هزار مصیبت‌دیدهٔ این جنایت هولناک. اشک ماتم برای صدها هزار کودکی که حتی بعد از آتش‌بس هم آواره می‌مانند و یک عمر بار این تجربهٔ پرخشونت و آسیب‌هایش را به دوش خواهند کشید. سؤال سهمگین پیش روی همهٔ ما انسان‌ها بعد از این تجربه: چگونه می‌توان، ولو گام به گام، در نهادها و قوانین جهانی که توان پیشگیری از این فاجعهٔ عظیم را نداشتند بازاندیشی کرد و به تراز نویدبخشی از عدالت جهانی رسید؟
@jalaeipour


ناترازی های ملی
موضوع وفاق ملی

متن سخنان محمد قوچانی
در پنل اول همایش " گفتگوی ملی درباره وفاق ملی"
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ کتابخانه ملی سالن قلم

به نام خدا

یکم .
جای سه کرسی در این گفتگوی ملی خالی است:
۱.اپوزیسون بیرون نظام یا همان تحریمی ها که به هر دلیل رای ندادند
۲. اپوزیسون درون حاکمیت یا جبهه پایداری که به سعید جلیلی رای دادند
۳.نمایندگان جنبش زن که از سال ۱۴۰۱ به یکی از ارکان جنبش اجتماعی در ایران بدل شدند و پیروزی امروز مدیون زنان این سرزمین است. نباید میز ما این قدر مردانه می‌شد و نیز فقط شامل رای دهندگان. به هر حال همه ما رای داده ایم و جای آن ۵۰ درصد که رای ندادند ، در اینجا خالی است.

دوم .
ما اینجا درباره وفاق " ملی " حرف می زنیم و نه فقط وفاق. معیار وفاق باید
" ایران" باشد و نه هیچ چیز دیگر. وفاق میان "حاکمیت و دولت" در انتخابات به پیروزی دکتر مسعود پزشکیان منتهی شد و وفاق میان" دولت و مجلس" به رای اعتماد کابینه انجامید .اما وفاق ملی حتی به معنای وفاق میان " اصلاح طلبان و اصولگرایان" نیست؛ به معنای وفاق میان " ملت و دولت "است که متاسفانه از سال ۱۴۰۰ به شکافی عمیق دچار شده است. بدون دولت، ملت وجود دارد مثل ۹۰۰ سال از سقوط ساسانیان تا ظهور صفویان که دولت متمرکز در ایران وجود نداشت اما ملت ایران وجود داشت حتی در قالب یک سند ادبی چون شاهنامه فردوسی که ورقه هویت ملی ایران است. اما بدون ملت ، دولتی در کار نیست.

سوم .
امروز وحدت ملی ایران در خطر است و هیچ جریانی در اکثریت نیست. ما حداقل به چهار اقلیت اصلاح طلب ، اصولگرا ، بنیاد گرا و انحلال طلب تقسیم شده ایم که هیچ یک قدرت اداره کشور بدون دیگری را نداریم و این تنها نقطه وفاق ماست . وفاق ملی اینجا نوعی توفیق اجباری است. چون ما قدرت حذف یکدیگر را نداریم. هم اصلاح طلبان گاهی با عباراتی نادرست میل به حذف رقیب داشتند و هم اصولگرایان تقریبا عمدتا چنین اراده ای داشتند . بنیادگرایان و انحلال طلبان که اساس شان بر حذف است. این مساله در مورد زن و مرد ، مرز و مرکز ، فقیر و مرفه ، چپ و راست و ...وجود دارد . و باید حل شود . ریاست جمهوری یک آذربایجانی برای ما یک فرصت است . آذربایجان همواره خاستگاه وحدت ملی ایران بوده است.

چهارم.
وفاق ملی ، ملت شدن دوباره ملت است . نه ایدئولوژی که استراتژی حل منازعه است . اینجاست که باید با رئیس جمهور محترم که از مثال‌های علوم پزشکی استفاده می‌کنند درباب علوم انسانی حرف بزنیم. در باب اخلاق انسان و تمایزات او با بدن. تفاوت روح و جسم. منافع و ارزش‌ها با رگ و خون. همان طور که رئیس جمهور گفت وفاق برای پایان دادن به دعواست. ما دعوا نداریم . ما باید کاری کنیم که حوادث سال ۱۳۸۸ چه در حاکمیت چه در مخالفان و منتقدان تکرار نشود. به جای طرح اندیشه های ناپخته ای مانند فدرالیسم باید همه اقوام و احزاب و افکار و افراد به شهروند بدل شوند . باید به جای امت به ملت - دولت بازگردیم . همه راه حل ها را باید در احیای دو نهاد ملیت و انتخابات بجوییم . آنچه ایران را از سوریه ای شدن نجات داد دوم خرداد بود ، نه به عنوان یک روز که به عنوان یک روزگار؛ یک عصر که روزی خاتمی، روزی روحانی و روزی پزشکیان با وجود پیش بینی ناپذیری و در کمال غافلگیری برنده انتخابات شدند . با رای ملت و پذیرش رای ملت توسط حاکمیت. ما در محتوا وفاق نمی‌کنیم در روش وفاق میکنیم . و این یعنی دموکراسی . و به همین علت ما به دوم خرداد افتخار می‌کنیم.

پنجم .
ملت و دولت ما به همین ترتیب از ۹ ناترازی رنج می برد : ۱. تورم ۲. بحران انرژی ۳. کار و اشتغال و گزینش اداری ۴. تحریم ۵. حجاب و سبک زندگي ۶.حکومت روحانیت ۷.محور مقاومت و مذاکره ۸. دسترسی به اطلاعات و فیلترینگ ۹. انتخابات .برای حل این ۹ بحران ما به وفاق ملی نیاز داریم . دولت پزشکیان تاکنون در مهار جنگ ، تاسیس دولت فراگیر ،گام اول رفع فیلترینگ و مدیریت منازعه بر حجاب گام های بلندی برداشته است . اما تا تحریم ها حل نشود و ناترازی های انرژی بر طرف نشود بحران حل نمی‌شود.

ششم .
وظیفه ما به عنوان جریان‌های سیاسی این است که برای حل این منازعات اول از همه برای اصلاح قانون احزاب تلاش کنیم تا حداکثر چهار حزب ملی اصلاح طلب و اصولگرا و ...در وشور ایجاد شود و نه بیشتر که آنارشیسم است و نه یک حزب که دیکتاتوری است، دوم برای تاسیس و اصلاح نظام حزبی قانون انتخابات را تغییر دهیم و انتخابات را حزبی و تناسبی و برنامه محور کنیم و سرانجام در پایان با یک وفاق ملی با اصلاح قانون اساسی بر اساس خود قانون اساسی با حفط اصول جمهوریت و اسلامیت و ملیت ، یک " جمهوری اسلامی نو " یا همان جمهوری سوم تاسیس کنیم که بر اساس توازن قوا ، نسل ها و جنسیتها و ... بنا شده باشد. این کار فقط با طی ۹ مرحله ای که گفتیم و بر اساس وفاق ملی ممکن است.


📝خالص‌گرایان دست و پا می زنند تا دولت پزشکیان را پایین بکشند/ گروه فشار در دولت احمدی نژاد، ارتزاق دلاری می کرد

✍🏻حمیدرضا جلائی پور

❓آقای جلایی پور! این روزها فشار تندروها به دولت چهاردهم و حتی تصمیماتی چون بررسی FATF، احتمالات درباره مذاکرات رفع تحریم ها، و برگزاری تجمعات اخیر علیه قالیباف و پزشکیان، ... بیشتر شده است. به نظر شما پشت پرده این فشارها چیست؟

❇️پشت پرده و روی‌پرده ندارد. اون نیروی خالص‌گرا که به رغم استفاده از امکانات حکومتی، برخلاف انتظارش در انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم شکست خورد، ول کن معامله نیست. این نیرو قبل از انتخابات اخیر حضور خود را در دولت ابدی می‌دید، حالا می‌بیند پیاده شده است. لذا ساده‌انگارانه و بدون ملاحظه منافع ملی، دست‌وپا می‌زند و علاقه دارد دولت‌ پزشکیان را با پست‌های فیک در شبکه‌های مجازی به پایین بکشد و در فنجان طوفان می‌کند. از این نظر این نیرو بطور نانوشته با سرنگونی‌طلبان وحدت عمل دارند! سرنگونی‌طلبان هم مهمترین مشکل خود را همین رویکرد و دولت وفاقی پزشکیان می‌دانند و ماهواره‌هاشان مشغول تخریب هستند.

❓سوال: می توان پیش بینی کرد طیف تندرویی که منویات رهبری را هم مورد توجه قرار نمی‌ دهند، تا پایان کار دولت چهاردهم همین رویه فعلی یعنی رویارویی با دولت را مدنظر قرار دهند؟

❇️جلائی‌پور: این نیروی خالص‌گرا یک واقعیت است و به کارشکنی و تخریب ادامه می‌دهد. فقط مشکل این است که قواعد سیاست‌ورزی را رعایت نمی‌کند. این ها می‌توانند با اتکا به امکانات خودشان در جامعه به نقد دولت پزشکیان بپردازند و خود را برای رقابت در انتخابات بعدی آماده کنند. اما متاسفانه این کار را نمی‌کنند بلکه با اتکا به امکانات حکومت دست به ساختن اخبار فیک می‌زنند و در کار دولت خلل وارد می‌کنند. صدا‌سیما یک سازمان عمومی است اما دکان این مخربین هم هست. در سایر سازمان‌ها هم در عمل کارشکنی می‌کنند.

❓سوال: برخی می گویند تندروهای امروز به نوعی در مسیر جریان انحرافی هستند، نظر شما چیست؟

❇️جلائی‌پور: از اول این جریان انحرافی بود و از اعتبار انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی سواستفاده می‌کرد تا حالا. ریشه این جریان همان گروه‌های فشار هستند که سخنرانی‌ها را بنام حفظ ارزش‌ها بهم می‌زدند به سفارت‌خانه‌های انگلیس و عربستان حمله می‌کردند.

❇️متاسفانه از سال ٨۴ به بعد حاکمیت برای اجرای سیاست‌های «یک‌دست‌سازی‌اش» و به حاشیه بردن عقلا و میانه‌روهای جامعه به این گروه‌های فشار پر و بال داد و در دوره احمدی‌نژاد این ها ارتزاق دلاری هم کردند.

❇️در سال‌های اخیر از این تندروها معجونی درست شده که هم بیت مقام رهبری و هم سپاه و هم اصول‌گراهای میانه و عملگرا را آزار می‌دهند. خیلی هم وقیح هستند و مطلقا نگران شرایط شبه جنگی کشور نیستند و همینطور شعار می‌دهند و بی‌محابا دولت پزشکیان را تخریب می‌کنند.

❇️در یک سال گذشته همین جریان بود که در سیاست خارجی هی می‌گفت «بیشتر و بیشترش» کن و حزب‌الله را به جنگ مستقیم (نه مقاومت) با اسرائیل-آمریکا تشویق می‌کرد. من این سخن بهزاد نبوی را قبول دارم که یکی از حوزه‌های نفوذ اسرائیل در همین نیروهای تندرو و بی‌ملاحظه هست.

❓سوال: حداقل از زمان انتخابات مجلس در اسفندماه تا به اکنون، برخی از رسانه های اصولگرا از افرادی چون حمید رسایی، امیرحسین ثابتی و ... انتقاد کردند نظر شما در این باره چیست؟

❇️جلائی‌پور: به نظر من اقدامات این گروه، ضد مصالح رهبری و ضد منافع ملی و مخالف امنیت ملی است. اما این نیرو وقیح و پر سروصدا است. لذا نیروهای اصول‌گرای میانه‌رو و عمل‌گرا از این ها می‌ترسند. یک اصول‌گرا که از این‌ها نمی‌ترسید علی لاریجانی بود که دیدید با لنگه کفش به سراغش رفتند.

❓سوال: چقدر اصولگرایان در تلاش هستند که پایگاه سیاسی خود را از این تندروها جدا کنند؟

❇️جلائی‌پور: اصول‌گرایی یک جریان ریشه دار در تاریخ معاصر ایران هست اما در سه دهه گذشته این نیرو متناسب با ابعاد جمهوریت نظام خود را سازمان نداده است و در بزنگاه‌ها همین تندروها به نام ارزش‌ها وجهه اصول‌گرایی را خراب کرده‌اند. کثیری از عقلای اصول‌گرا را یا خانه‌نشین کردند یا نگذاشتند ببالند.

❇️روشن هست با خالص‌گرایی، جریان اصول‌گرایی در میان مردم وجاهت پیدا نمی‌کند. کشور به جریان‌های سیاسی نیاز دارد که برای اداره کشور برنامه‌های عملی و کارشناسی داشته باشند. کشور به شعار نیاز ندارد چون دیگر پول نفت ندارد که آن پول جور بی‌کفایتی کارگزاران را بکشد.

❇️اصول‌گرایان با سازماندهی خود و با شرکت در یک رقابت قانونی با رقبای خود، در انتخابات، خود را می‌توانند بازسازی کنند. اصول‌گرایان شایسته است ضمن دفاع از تشیع از «جمهوریت» حکومت دفاع کنند. با سیستم‌های حذفی و نظارتی حتی نمی‌توان در ایران «امارت اسلامی» تشکیل داد.

@hamidrezajalaeipour

متن کامل مصاحبه


پر کن پیاله‌ را

جاویدان‌اثر زنده‌یاد فریدون شهبازیان💐⚫️
@jalaeipour



20 last posts shown.