اعمال تعرفههای جدید بایدن بر واردات فناوری پاک از چین
🔹به گزارش فایننشال تایمز، دولت بایدن قصد دارد تعرفههای سنگینی را بر واردات مواد حیاتی از چین اعمال کند. این اقدام بهعنوان آخرین تلاش برای محافظت از تولید داخلی آمریکا در برابر سلطه صنعت فناوری پاک چین انجام میشود.
🔹دفتر نماینده تجاری آمریکا اعلام کرد که تعرفه واردات ویفرهای خورشیدی و پلیسیلیکون از چین دو برابر شده و به 50 درصد میرسد. همچنین بر محصولات تنگستن تعرفه 25 درصدی اعمال خواهد شد.
🔹این تعرفهها که از اول ژانویه اجرایی میشوند، چند هفته پیش از آنکه دونالد ترامپ ریاستجمهوری را از بایدن تحویل بگیرد، به اجرا درمیآیند و هدف آن حمایت از صنعت انرژی خورشیدی در حال رشد آمریکا در برابر رقبای ارزانقیمت چینی است.
🔹ویفرهای خورشیدی و پلیسیلیکون نقش کلیدی در تولید سلولهای خورشیدی دارند و تنگستن در ساخت تسلیحات و تراشههای کامپیوتری استفاده میشود. این اقدام نشاندهنده نگرانی آمریکا از وابستگی بیش از حد به چین در تأمین مواد حیاتی برای امنیت انرژی و فناوری است.
🔹تصمیم جدید بایدن، چهار سال سیاستگذاری او را تکمیل میکند؛ سالهایی که ترکیبی از یارانههای میلیارد دلاری برای فناوریهای پاک و نیمهرسانا و تعرفههای سنگین برای واردات چینی را شامل میشد. هدف این سیاستها بازسازی مناطق صنعتی و تقویت صنایع داخلی بود.
🔹این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که روابط تجاری آمریکا و چین همچنان پرتنش است. آمریکا و دیگر کشورهای غربی چین را به دامپینگ متهم کردهاند، درحالیکه واشنگتن نیز صادرات فناوریهایی که ممکن است در ارتش چین استفاده شوند را محدود کرده است.
🔹چین اخیراً تحقیقاتی ضدانحصاری علیه شرکت انویدیا آغاز کرده و صادرات مواد معدنی حیاتی به آمریکا را که در ساخت تراشهها و ابزارهای نظامی استفاده میشوند، محدود کرده است.
🔹دونالد ترامپ، که در سال 2018 جنگ تجاری با چین را آغاز کرد، در کمپین اخیر خود بارها تهدید کرده است که تعرفههای بیشتری بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد. او وعده داده تعرفههایی تا 60 درصد وضع کند و تعرفههای جدیدی را به اتهام اجازه چین به قاچاق مواد مخدر به آمریکا اعمال کند.
🔹تعرفههای جدید بایدن بر فناوری پاک، آخرین نتیجه بازبینی سهساله دولت او از تعرفههایی است که ترامپ در زمان ریاستجمهوریاش بر چین اعمال کرده بود. بایدن علاوه بر حفظ تعرفههای دوران ترامپ بر 300 میلیارد دلار کالاهای چینی، صنایع استراتژیک مانند انرژی پاک و تولید تراشه را هدف قرار داده است.
🔹این اقدام در حالی صورت میگیرد که روابط آمریکا و چین علیرغم تلاشهای دو سال گذشته برای بهبود روابط، همچنان پرتنش باقی مانده است. چین بارها دولت بایدن را به اتخاذ سیاستهایی برای جلوگیری از توسعه اقتصادی خود متهم کرده است. شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، ماه گذشته در دیدار با بایدن در پرو اعلام کرد که تلاش برای آسیب رساندن به اقتصاد چین یک «خط قرمز» است که آمریکا نباید از آن عبور کند.
🔹مقامات آمریکایی این سیاستها را ابزاری برای محافظت از امنیت اقتصادی و ملی خود میدانند.
#USD #CNY
@Fundamental_View