مطالعات راهبردی آمریکا


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Politics


آمریکا یک کشور خارجی نیست، مسئله زندگی ماست. آمریکا را بدون حب و بغض بشناسیم، نه از چشم ایدئولوژی آمریکاستیزان و آمریکاپرستان
✍ اسفندیار خدایی
دکترای مطالعات آمریکا از دانشگاه تهران
ارتباط:
@Esfandiar_Khodaee
🔹پذیرش تبلیغ کانالها، کتابها، کلاسها، و...

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Politics
Statistics
Posts filter


🌎 راز رقابت نزدیک هریس و ترامپ

@eco_voice
🌿 میشل اوباما، بانوی اول سابق آمریکا در گردهمایی انتخاباتی هریس در میشیگان از نزدیک بودن آرای ترامپ به نامزد دموکرات ها اظهار تعجب کرد؛ اما در ایالات متحده او تنها کسی نیست که از این رقابت شانه به شانه در شگفت است.

🌿 حداقل بخشی از لیبرال ها در این باره دچار سرگشتگی و حیرت اند و می دانند که چرا بخش قابل توجهی از جامعه آمریکا برغم پرونده های کیفری٫اخلاقی و مالی ترامپ همچنان به این نامزد جمهوری‌خواهان روی خوش نشان می دهند. در ویژه برنامه اکوایران درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، این معما را با دکتر سیدمحمد کاظم سجاپور استاد دانشگاه در میان گذاشته‌ایم.

🌿 او در این برنامه که به میزبانی هادی خسروشاهین پژوهشگر مسائل بین الملل برگزار می شود٫رمز و راز این رقابت تنگانگ را در قطبی شدن شدید جامعه آمریکا در سال های اخیر جست و جو کرد.
@EsfandiarKhodaee


🌎 اکونومیست: به نظرسنجی‌ها توجه نکنید: قماربازان اطمینان دارند که ترامپ برنده است!

🌿 به رغم اینکه نتیجه نظرسنجی های انجام شده نشان می دهد که رقابت بین دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه انتخابات آمریکا بسیار نزدیک دنبال می شود، قماربازانی که روی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری شرط بندی می کنند اطمینان دارند که دونالد ترامپ برنده رقابت هفته آینده خواهد بود. پولی مارت، یک بازار پیش بینی که شاهد تبادل 2.6 میلیارد دلار در زمینه انتخابات بوده، شانس برنده شدن ترامپ را دو سوم می داند. قماربازان معتقدند که نظرسنجی ها برای سومین بار متوالی دارند رئیس جمهور سابق را دست کم می گیرند.
 
 🌿 چنین خطایی مطمئنا امکان پذیر است. متوسط نظرسنجی های انجام شده حاکی از این است که کامالا هریس یا دونالد ترامپ در هر یک از هفت ایالت چرخشی با اختلافی کمتر از ضریب خطای عادی یک نظرسنجی پیشتاز هستند. نگرانی دموکرات ها این است که اشتباه قابل توجه موسسات نظرسنجی در سال های 2016 و 2020 تکرار شود یعنی زمانی که ترامپ عملکردی بهتر از انتظار در انتخابات داشت. اما تضمینی نیست که این خطا امسال در همان مسیر قبلی اتفاق بیافتد. موسسات نظرسنجی برای عدم تکرار اشتباهات قبلی تمام تلاش خود را کرده اند. همانگونه که پیش بینی اکونومیست نشان می دهد، بر اساس اشتباهات تاریخی نظرسنجی ها، طیف وسیعی از سناریوها در روز انتخابات محتمل است اما نظرسنجی ها بهترین شاخص برای پیش بینی نحوه رای دادن مردم هستند.
 
🌿 مبنای نظرسنجی ها مطالعه یک نمونه آماری محدود از رای دهندگان است. خطا می تواند به انحاء مختلف رخ دهد. مغایرت آماری عادی که بر همه نظرسنجی ها تاثیر می گذارد همواره وجود دارد به خصوص در نظرسنجی هایی که نمونه آماری کوچکی انتخاب می شود. ریسک تغییرات دقیقه نودی یا الگوهای مشارکت غیرمنتظره نیز همواره وجود دارد. و بزرگترین دردسر موسسات نظرسنجی اطمینان یافتن از این موضوع است که نمونه آماری آنها کل جامعه هدف را نمایندگی می کند. محققان به سختی تلاش می کنند تا راه های جدیدی برای مراجعه به رای دهندگان بیابند، به پاسخ دهندگان از گروه های مختلف جمعیتی انگیزه ببخشند و از «وزن ها» برای افزایش اهمیت نسبی گروه های فاقد نماینده مناسب استفاده کنند.
 
🌿 موسسه فیفتی تری ایت، میانگین نظرسنجی های انتخابات ریاست جمهوری را از سال 1976 تاکنون محاسبه کرده است. به طور متوسط میزان شکاف بین یافته های نظرسنجی ها و اختلاف رای واقعی منجر به پیروزی در سطح ملی 2.7 درصد و در سطح ایالت ها 4.2 درصد بوده است. این موسسه در حال حاضر برآورد می کند که بزرگترین پیشتازی برای هر کدام از کاندیداها در هفت ایالت چرخشی تنها 2 درصد است که مربوط به ترامپ در ایالت آریزوناست.
 
🌿 نظرسنجی ها در سال های 2016 و 2020 به ویژه در ایالت های محل رقابت بین دو حزب به صورت سیستماتیک آرای ترامپ را دست کم گرفتند. پس از انتخابات سال 2016 تحلیل های موسسه ایپور نشان داد که یک چرخش دیرهنگام به سمت نامزد جمهوری خواه شکل گرفته و در نمونه های آماری به نظرات فارغ التحصیلان دانشگاهی وزنی بیش از حد واقعی داده شده است. اکثر موسسات شروع به وزن کشی نمونه های خود کردند تا در انعکاس میزان تحصیلات رای دهندگان بهتر عمل کنند.
 
🌿 در سال 2020 نیز به دلایلی متفاوت دست کم گرفتن آرای ترامپ تکرار شد. این بار موسسه ایپور متوجه عاملی شد که بر اساس آن احتمال اینکه رای دهندگان جمهوری خواه به نظرسنجی ها پاسخ بدهند کمتر بوده است. یکی از تئوری ها این بود که احتمال اینکه آنها در دوران همه گیری کرونا در خانه بمانند پایین تر بوده است. تئوری دیگر برای توضیح این عامل این بود که رای دهندگان جمهوری خواه به موسسات نظرسنجی اعتماد ندارند و این آنها را از پاسخ دهی به سوال کنندگان دلسرد می کند.
 
🌿 از سال 2020 موسسات نظرسنجی برای دسترسی به نمونه های آماری ای که کل جامعه هدف را به خوبی نمایندگی کنند با دردسر مواجه بوده اند. آنها روش هایی را آزمایش کرده اند که برای بخش های خاصی از جامعه جذاب است (مثلا ارسال کارت پستال هایی که  دارای تصاویر وطن پرستانه هستند) و همچنین حالت های جدیدی مانند پیام های متنی را امتحان کرده اند. کسی نمی داند که آیا این راهکارها برای جلب نظر پاسخ دهندگان کافی بوده است یا حامیان ترامپ همچنان تمایلی به مشارکت در نظرسنجی ها ندارند. اگر اشتباهات رخ داده در سال های 2016 یا 2020 حتی به میزانی کمتر تکرار شود، برای هریس فاجعه بار خواهد بود و او ممکن است انتخابات را در همه 7 ایالت چرخشی ببازد....
👇متن کامل در مشاهده فوری👇

http://entekhab.ir/fa/news/829612


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌎 دشمن اصلی اسرائیل کیست؟
پاسخ نخست وزیر سابق اسرائیل در مصاحبه با «سی‌ان‌ان»


🌿 ایهود اولمرت: دشمن واقعی که ما داریم ایران نیست، حزب الله نیست، حماس نیست. دشمن واقعی درون اسرائیل است، گروه های آخرالزمانی موعودگرای یهودی مسیح گرای دیوانه، افراطی های اسرائیلی، دولتِ نتانیاهو است که می‌خواهند فلسطینی‌ها را از سرزمینشان اخراج کنند و املاک آنها را به اسرائیل ضمیمه کنند. من با اینها مبارزه می‌کنم

@EsfandiarKhodaee


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
.🌎 سی‌ان‌ان: جمله بایدن ضربه بزرگی به هریس زد

🌿 بایدن در سخنرانی ویدیویی خود طرفداران ترامپ را زباله و آشغال خوانده بود. کاخ سفید سعی کرد با بیانیه‌ای حرف های بایدن را اصلاح کند و بگوید منظور او همه طرفداران ترامپ نیست.
@EsfandiarKhodaee


ترامپ مدعی تقلب در پنسیلوانیا شد

ترامپ در یک توییت مدعی شد: در ایالت کلیدی پنسیلوانیا «تقلب» در سطح بی‌سابقه‌ای رخ داد.

@EsfandiarKhodaee


🌎 هفت نکته درباره حمله قریب‌الوقوع ایران به اسرائیل

۱- خبر حمله ایران به اسرائیل قبل از انتخابات آمریکا، با پیروزی ترامپ یا هریس به حاشیه خواهد رفت و در سایه نتیجه انتخابات چندان مورد توجه رسانه‌‌ها قرار نخواهد گرفت.

۲- عملیات نظامی ایران قبل از انتخابات آمریکا به نفع ترامپ خواهد بود. هر چه فضا جنگی‌تر بشود، تمایل مردم آمریکا به ترامپ بیشتر می‌شود.

۳- تحرکات نظامی ایران و تهدید به عملیات نظامی، احتمالاً اثر مثبتی روی آتش‌بس در لبنان دارد و انگیزه اسرائیل برای پایان دادن به این تهاجم را بیشتر می‌کند. می‌توان این تهدیدات و تحرکات نظامی ایران را کمک به آتش‌بس تلقی کرد.

۴- همه جنگهای بزرگ با حملات کوچک شروع می‌شوند. سیاستمداران، طرف مقابل را دست‌کم می‌گرفتند و گمان می‌کردند اوضاع قابل کنترل می‌ماند. حمله روسیه به اوکراین، حمله عراق به ایران، جنگ ویتنام، جنگهای جهانی و...

۵- عملی کردن حمله سوم به اسرائیل، توپ را در زمین اسرائیل قرار می‌دهد تا نوبت به تل‌آویو برسد و خود را طلبکار بداند و هر روز با تهدیدات خود با اعصاب مردم ایران بازی کند. بخصوص با پیروزی احتمالی ترامپ، اسرائیل بدنبال پاسخی فراتر از حد انتظار خواهد بود. لذا احتمالاً در فاصله دو ماهه برگزاری انتخابات تا شروع به کار دولت ترامپ/هریس جنگ ایران و اسرائیل به اوج می‌رسد. ضمناً احتمال ورود آمریکا به جنگ پس از رفع ملاحظات انتخاباتی، بیشتر می‌شود.

۶- با توجه به تلفات انسانی اندک موشک‌پرانی، اقتصاد و معیشت مردم در خط مقدم این جنگ است، نه جان نظامیان. قیمت دلار، سفره کارگران، زندگی مستاجران، ازدواج و اشتغال جوانان، درمان بیماران و همچنین یارانه بنزین و تورم در خط مقدم این جنگ قرار خواهد داشت.

۷- تهدید به عملیات وعده صادق ۳ و جدی گرفتن حمله اخیر اسرائیل به خاک کشورمان، جمهوری اسلامی را در جایگاه طلبکاری که نوبت و حق پاسخگویی دارد، قرار می‌دهد و می‌تواند اثر مثبتی بر امنیت کشور داشته باشد اما ورود ناخواسته و تدریجی به جنگ تمام‌عیار با اسرائیل و آمریکا، حتی در صورت پیروزی، برای قربانیان خط مقدم که در بالا ذکر شد، دستاورد چندانی نخواهد داشت.


🌎 تاکنون نزدیک ۶۲ میلیون نفر در انتخابات آمریکا رأی داده‌اند

🌿 دانشگاه فلوریدا گفته حدود ۶۱.۹ میلیون نفر تاکنون در انتخابات آمریکا شرکت کرده‌اند. رسانه‌های آمریکا گفته‌اند که این رقم در فاصلۀ ۵ روز مانده تا شروع رسمی انتخابات آمریکا، رکورد رأی‌دهی زودهنگام در این کشور را شکسته است.

🌿 در آمریکا رأی‌دهندگان در برخی ایالت‌ها می‌توانند زودتر از موعد رسمی شروع انتخابات به‌صورت حضوری یا از طریق پست رأی بدهند.

🌿 آراء زودهنگام در ادوار گذشتۀ انتخاباتی به نفع نامزد حزب دموکرات بوده و در انتخابات سال ۲۰۲۰ در ورود بایدن به کاخ سفید نقش داشت.

🌿 جمهوری‌خواهان، به‌ویژه ترامپ از رأی‌دهی پستی به شدت انتقاد کرده‌‌اند و مدعی شده‌اند که این روش احتمال تقلب را بالا می‌برد.

🌿 در دور قبلی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مجموعاً ۱۵۸ میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند که معادل ۶۵.۹ درصد از کل واجدان شرایط بود.

@EsfandiarKhodaee


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌎 مردم مذهبی آمریکا کدام را باور می‌کنند:

🌿 دعای دستجمعی مسیحیان بشارتی: تو رو سپاس می گوئیم ای عیسی مسیح که رزمنده ای مثل دونالد ترامپ را برگزیدی تا برای کلام خدا بجنگد.‌ اینک او را در پناه خود بار دیگر بر مسند ریاست جمهوری قرار بده ....

🌿 أوباما: اگر مسیحی معتقد هستید نباید به ترامپ رای دهید که اعمالش ضد کتاب مقدس است و به آزار جنسی زنان محکوم شده و اقتدارگرا و ضد اقلیت های غیر سفیدپوست است

@EsfandiarKhodaee


Forward from: کانال تحلیلی سیاسیون ایران
کانال تحلیلی سیاسیون ایران


🔆جایی برای علاقمندان به مسائل سیاسی

تحلیل مسائل سیاسی توسط #اساتید و #دانشجویان رشته ی علوم سیاسی



👇👇👇

https://t.me/Iranianpoliticianss


تبلیغات پذیرفته می‌شود


🌎 ایالتهای میدان نبرد ترامپ و هریس

✍ اکبر مختاری
🔹 روزنامه هم‌میهن
@bestdiplomacy
🌿 سال ۱۹۷۹ هیچ‌گاه جیمی کارتر فکرنمی‌کرد که تا یکسال دیگر بیشتر در کاخ‌سفید نیست. گروگانگیری سفارت آمریکا کاملاً فضا را برای کارتر متفاوت ساخت و پدید آمدن تورم دورقمی در آمریکا و افزایش قیمت بنزین از یک‌سو و از سوی دیگر، کاراکتر جذاب رونالد ریگان، کارتر را مغلوب ساخت؛ ریگانی که حتی پایگاه رای دموکرات‌ها در ایالت کالیفرنیا را هم از آنِ خود ساخت.

🌿 پیروزی بیش از چهارصد الکترالی ریگان حزب دموکرات را در شوک فرو برد؛ شوکی که در دو دوره بعد نیز به‌طور پیاپی با شکست دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری تکرار شد.

🌿 بازخوانی سوابق انتخابات آمریکا نشان از آن دارد که وقایع در پیش از انتخابات و کاراکتر رقیب در پیروزی نقش موثری ایفا می‌کند. بیست سال پس از شکست جیمی کارتر از اقبال بدو رقیبی با شخصیت کاریزماتیک، دموکرات‌ها با کاندیداتوری ال‌گور پیروز عددی انتخابات شدند؛ اما با کمتر از ششصد رای در ایالت مهم فلوریدا آنها بار دیگر از ورود به کاخ‌سفید بازماندند.
این‌بار نقطه ضعفی در دموکرات‌ها دیده نمی‌شد. کاندیدای آنها کاراکتر نسبتاً خوبی داشت و اقتصاد آمریکا در یکی از بهترین دوران تاریخی‌ خودبود؛ اما باخت در ایالت حساس فلوریدا پیام واقعی ساختار انتخاباتی آمریکا را به جهان مخابره کرد؛ جایی که می‌شود رای بالاتری داشت، اما با آرای الکترال کمتر از ۲۷۰ شکست را پذیرا شد.

🌿 از سال۲۰۰۰ به بعد، تحلیلگران غیرآمریکایی نیز حساسیت ویژه‌ای به انتخابات آمریکا پیدا کردند و سوالات جدی برای‌شان به وجود آمد‌. انبوه سوال‌های ایجادشده دربرابر دو پیروزی نسبتاً پرقدرت کاندیدای جذاب دموکرات‌ها یعنی باراک اوباما تا حدودی فراموش شد. اما نتایج انتخابات سال۲۰۱۶ حتی بسیاری از آمریکایی‌ها را به ساختار انتخاباتی الکترال کالج معترض ساخت.

🌿 در سال۲۰۱۶ هیلاری کلینتون حدود سه میلیون رای بیشتر آورد؛ اما در کمال ناباوری با الکترال کمتر از ۲۷۰ عرصه را به دونالد ترامپ واگذار کرد. واقعاً چگونه می‌شود که کلینتون رای بالاتری آورد؛ اما شکست بخورد؟ پاسخ به این سوال چگونگی پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را آشکار می‌سازد.

🌿 در انتخابات آمریکا هر یک از کاندیداهای اصلی انتخابات برای پیروزی باید حداقل ۲۷۰رای الکترال از مجموع ۵۳۸الکترال را به‌دست آورند تا بتوانند برای چهار سال میهمان کاخ‌سفید و نماینده ملت آمریکا شوند.

🌿 در آمریکای پنجاه ایالتی، ۵۳۵ الکترال وجود دارد که هر ایالت متناسب با میزان جمعیت از آن برخوردار شده است. سه الکترال هم فقط در انتخابات ریاست‌جمهوری به منطقه کلمبیا در مرکز ایالات متحده، واشنگتن دی‌سی، اختصاص داده شده که جمعاً تعداد آرا الکترال به ۵۳۸ می‌رسد. در میان ایالت‌ها، برخی در اکثر ادوار انتخابات به دموکرات‌ها و در برخی ایالت‌ها در اکثر ادوار به جمهوریخواهان رای می‌دهند.

🌿 حالا ما با هفت ایالتی مواجه هستیم که در انتخابات مختلف معمولاً رای‌شان چرخشی یا متغیر بوده است. پیروزی بزرگ در انتخابات با پیروزی در این هفت ایالت تحقق می‌یابد.
ایالت‌های پنسیلوانیا، جورجیا، میشیگان، کارولینای شمالی، اریزونا، ویسکانسین و نوادا این هفت ایالت هستند.

🌿 احتمال برد در انتخابات بدون موفقیت در این ایالت‌ها و دست‌کم بخشی از این ایالت‌ها امکان‌پذیر نیست. دلیل پیروزی ترامپ در سال۲۰۱۶ این بود که ایالت‌های مهم پنسیلوانیا، ویسکانسین و میشیگان را از آنِ خود کرد و علت پیروزی بایدن بر ترامپ در سال۲۰۲۰ این بود که بایدن پنج ایالت از هفت ایالت مورد اشاره را از آنِ خود کرد.

🌿 دشواری تحلیل انتخابات ۲۰۲۴ هم در این است که بین ترامپ و کامالا هریس کدام کاندیدا می‌تواند تعداد الکترال بیشتری از این هفت ایالت را از آنِ خود کند. شگفتی پیروزی دونالد ترامپ در سال۲۰۱۶  در تاثیرگذاری الکترال‌های این هفت ایالت بود. به‌عنوان مثال، ایالت ویسکانسین با ۱۰رای الکترال اصلاً مورد توجه کمپین هیلاری کلینتون قرار نگرفت و اصلاً او چنان به خود مغرور بود که در یکسال مبارزات انتخاباتی حتی یک سفر به ویسکانسین انجام نداد؛ اما پس از شگفتی سال۲۰۱۶ دموکرات‌ها دریافته‌اند که چقدر ایالت‌های میدان نبرد در پیروزی موثر است.

🌿 در زمان نزدیک به انتخابات پنجم نوامبر، دونالد ترامپ در نظرسنجی بنگاه‌های شرط‌بندی و حتی احتمال پیروزی در برخی ایالت‌های جبهه نبرد از هریس پیش افتاده است. این درحالی است که در نظرسنجی ملی، هریس اندکی جلوتر است که بنا به‌دلایلی نظرسنجی ملی نمی‌تواند خیلی قابل‌اعتنا...👇
لینک متن کامل مقاله در هم‌میهن
.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻در حالی که رقابت در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به روزهای حساس نزدیک می‌شود، نتایج نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهند که هیچ‌کدام از کاندیداها برتری قاطعی نسبت به دیگری ندارد. همین موضوع پیش‌بینی نتیجه نهایی را دشوار کرده. این در حالی است که انتخابات امسال نه تنها برای مردم آمریکا، بلکه برای جهان هم اهمیت ویژه‌ای دارد. گزارش آناهیتا شمس از تفاوتها و رقابت...

@EsfandiarKhodaee


🌎 بنیادی‌ترین نقصانِ سیاستِ خارجی ایران

✍ دکتر محمود سریع‌القلم
@sariolghalam
 
🌿 یکی از مفاهیمی که از اقتصاد و کارآفرینی به متونِ سیاستِ خارجی و روابطِ بین‌الملل وارد شده است، Hedging است. به جز چند کشور، اکثریتِ کشورهای جهان با فکر، مشورت، محاسبه، برنامه ریزی و آینده نگری، این مفهوم را به کار گرفته‌اند. از امارات تا چین، از مکزیک تا هند، از قطر تا برزیل، از عمان تا اندونزی، عموماً مفهوم Hedging را کانونِ حکمرانی قرار داده‌اند.

🌿 به عبارت دیگر: در این جهانِ چند قطبی اقتصاد و سیاست، همه درحال افزایش آلترناتیوها، گسترش فرصت‌ها، ایجاد کثرت در منابع واردات و صادرات و سرمایه گذاری، تنوعِ منابعِ تامینِ اسلحه، کاهشِ ریسک و مخاطرات، تنوعِ استراتژی‌های تامین منافع و امنیت ملی و وسیع تر کردن دوایرِ تحرک و اثرگذاری در روابط خارجی هستند.

🌿 عربستان هم زمان با آمریکا، روسیه و چین روابطِ تودرتو ایجاد کرده است. مکزیک، هم با آمریکا روابط استراتژیک برقرار کرده و هم با چین. ویتنام هم به صورت گسترده با چین مراوده دارد و هم با آمریکا و اتحادیه اروپا. هند، هم افزایش حضور سیاسی و اقتصادی در آسیا را دنبال می‌کند و هم در غرب اروپا و آمریکای شمالی.

🌿 اندونزی با فکر و برنامه ریزی و اندیشۀ درازمدت، توازنی میان روابط غرب و شرق خود بنا کرده است. اگر مقیاسِ کوچک و بزرگ را در نظر نگیریم، و به کیفیت و عمق توجه کنیم، موفق ترین کشور غیر غربی جهان در Hedging امارات متحده عربی است. نه دیپلماسی انرژی با مسکو را فراموش کرده، و نه خرید سهام قابل توجه از صنعت باطری‌سازی چین را، نه ابتیاع یک کارخانۀ تولید تسلیحاتی برزیلی را، نه سرمایه‌گذاری مالی در غرب اروپا را و نه Silicon Valley را. مانند آنها که وقتی در بورس سرمایه گذاری می‌کنند به صورت Portfolio investment عمل می‌کنند.

🌿 اگر دانشجویی در یکی از دانشگاه‌های مهمِ دولتی، لیسانس در مهندسی یا علوم انسانی بگیرد، یک سطح از توانایی، فرصت و Hedging را به دست آورده است. اگر در رزومۀ خود بنویسد: تسلط به زبان‌های انگلیسی و چینی، سطح Hedging افزایش پیدا می‌کند. اگر در سه کنفرانس مهم بین المللی، مقاله ارائه کند، Hedging چند برابر می‌شود. ریسک بیکاری را اینگونه کاهش می‌دهد و در پیدا کردن کار در short list قرار می‌گیرد و سپس می‌تواند انتخاب کند. با افزایش توانایی، دانش و مزیت، ریسک های زندگی خود را جنبۀ نزولی می بخشد. اگر در شغلی که انتخاب می کند رضایت نداشت، فرصت‌ها برای او فراوان است. در این جهان متکثر و متنوع، چه فرد، چه بنگاه اقتصادی، چه نهادها و چه دولت‌ها عموماً در حال کاهش ریسک، حفاظتِ از خود و افزایشِ فرصت‌ها هستند.

🌿 معلوم نیست سیاست خارجی ایران در عرصه‌های اقتصادی و سیاسی، Hedging دارد یا خیر؟ کدام کالا، فرآورده و یا خدماتِ ایران، در اقتصادِ منطقه‌ای یا بین‌المللی، خاص و ممتاز است و مصرف‌کنندگان خارجی به آن‌ها وابسته‌اند؟ زعفران اسپانیا، پتروشیمی عربستان، خاویار روسیه، نفت عراق، پستۀ آمریکا، فرش هند و گاز قطر به وفور یافت می شوند و سهم ایران از بازار جهانی را کاهش داده‌اند.

🌿 در جهان امروز، شرکت ها و کشورها تلاش می‌کنند دیگران را در مزیتی که در اختیار دارند به خود وابسته کنند: کارگر ارزان در ویتنام، پیچیده‌ترین تشکیلات تولید تراشه در تایوان، سوبسید انرژی و اجاره در چین، مالیات بسیار پایین شرکت‌ها در تکزاس، فضای کسب و کار مساعد در امارات نسبت به دیگر کشورهای عربی خلیج فارس، فرصت سرمایه گذاری‌های فراوان در ترکیه، همکاری های فن‌آوری در کره جنوبی و ژاپن. عموماً همه در حال ایجاد آلترناتیو و بهره برداری از فرصت‌های ممکن و افزایش Leverage و یا اهرم هستند.

🌿 اقتصادِ ایران تا کنون چنین استراتژی درازمدتی را با توجه به سرمایه ها و مزیت‌های فراوان کشور ایجاد نکرده است. اقتصادِ ایران در کورانِ راهروهای تولید، سرمایه‌گذاری و فن‌آوری جهان نیست چون به نظر می‌رسد تلقی از مدیریت اقتصادی، عمدتاً تامین ارزاق عمومی است. جدول زیر معرفِ جهت گیری سرمایه‌گذاری‌ها در دهۀ 2020 است.
پرسش کلیدی این است که ایران خود را در این شبکه بهم تنیدۀ جهانی چگونه تعریف می‌کند؟

🌿 در عرصۀ سیاسی نیز، Hedging ایران بسیار محدود است. شاید بشود ادعای علمی کرد که ایران با هیچ کشوری، روابط دوجانبۀ به‌هم تنیدۀ دراز مدتِ متقابلِ همه جانبۀ با دوامِ استراتژیک ندارد. با تعدادی کشور دوست است و رفت و آمد دارد ولی وفاداری و پایبندی آن‌ها هنگام بحران یا خطر، قابل اطمینان نیست. به نظر می‌رسد در عرصۀ سیاسی، آن‌هایی که با ایران دوست هستند بیشتر سنت «دوری و دوستی» را برگزیده‌اند. Hedging و Leverage ایران بیشتر در مدارهای نظامی و در جهتِ بازدارندگی و با پشتوانۀ مکتب امنیتی و اندیشۀ Keeping enemies at bay است...👇

لینک متن کامل و مشاهده فوری👇


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
اوباما: چرا نباید به ترامپ رای دهید؟

🌿 اوباما: ترامپ تجمع برگزار می کند و سخنرانانش نژادپرستانه ترین، جنسیتی ترین و متعصبانه ترین کلیشه ها را به نمایش گذاشتند. مردی پورتوریکو را «جزیره زباله» نامید. اینها هموطنانی هستند که او در مورد آنها صحبت می کند. اینجا در فیلادلفیا، آنها همسایه های شما هستند، آنها دوستان شما هستند، آنها همکاران شما هستند...بچه های آنها با بچه های شما به مدرسه می روند. اینها آمریکایی هستند. به همین دلیل است که این انتخابات نباید نزدیک باشد. در اینجا یک قانون خوب وجود دارد: اگر کسی به شما احترام نمی گذارد، شما را به عنوان همشهری نمی بیند...شما نباید به او رای دهید.
@EsfandiarKhodaee


🌎 مقایسه «سیاست خاورمیانه‌ای» هریس و ترامپ از نگاه اندیشکده آمریکایی

▫️ايرنا
@motaleeat_ravabt
🌿 «موسسه خاورمیانه» به بررسی و مقایسه دیدگاه های «کامالا هریس» و «دونالد ترامپ» در قبال تحولات خاورمیانه پرداخته و آورده است که هریس مسیر «جو بایدن» را خواهد پیمود و ترامپ هم سیاست های ناتمام دور نخست خود را ادامه می‌دهد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا حدود دو هفته تا انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده باقی مانده است. رقابت بین دو کارزار اصلی انتخابات یعنی حزب دموکرات و حزب جمهوریخواه این بار بسیار به هم نزدیک است و هر روزه نظرسنجی های مراکز معتبر از برتری یکی از آن دو یا نزدیک شدن دیگری به رقیب گزارش می دهند.

🌿 براساس آخرین نظرسنجی‌ها، نشریه "اکونومیست" اعلام کرد که ترامپ رای های الکترال بیشتری را کسب می کند و در انتخابات پیروز می شود. پایگاه رسانه های «هیل» نیز احتمال پیروزی ترامپ را ۵۲ درصد پیش بینی کرد.
از سوی دیگر رسانه‌ها و اتاق های فکر مختلف تحلیل های گوناگونی را در مورد نگاه هر یک از این دو نامزد به مسائل داخلی و بین المللی بیان می کنند. «موسسه خاورمیانه» (MEI) در مجموعه گزارش هایی به ارزیابی خط مشی های دو نامزد ریاست جمهوری نسبت به مسائل خاورمیانه پرداخته و سیاست هر دو نامزد را در منطقه مقایسه کرده است.

✅ هریس، دولت دوم بایدن

این اندیشکده مستقر در واشنگتن در مورد سیاست های «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات آورده است که حزب دموکرات پس از اعلام رسمی نامزدی هریس در انتخابات، ۹ اولویت را از اقتصاد و بحران آب و هوا تا مهاجرت و رهبری آمریکا در عرصه بین الملل به عنوان هدف تعیین کرده است که یکی از آخرین اولویت ها به استراتژی ایالات متحده در قبال خاورمیانه می پردازد.

🌿 این گزارش تصریح دارد: هریس احتمالاً مواضع کلی دولت بایدن را حفظ خواهد کرد و حداقل در ابتدای دوره خود سعی می کند در سیاست خارجی و تلاش‌های دیپلماتیک به طور گسترده با مواضع دولت بایدن هماهنگ باشد. هریس یک انترناسیونالیست سرسخت است که تمایل دارد با متحدان آمریکایی خود برای محدود کردن نفوذ دشمنانی مانند روسیه، چین و ایران همکاری کند.بر این اساس، سیاست های بالقوه دولت هریس در قبال خاورمیانه به ویژه در ارتباط با رژیم صهیونیستی، فلسطین و لبنان بر این محور استوار خواهد بود که «اجبار هر یک از دو طرف منازعه برای انجام دادن یک اقدام، راه حل دودولتی را به خطر می اندازد.»

🌿 اگرچه طبق این گزارش، هریس مخالفت خود را با گسترش شهرک سازی اعلام کرده است اما وی بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی قبول دارد و خواستار دسترسی همه ادیان به مکان های مقدس آن شهر شده است.وی همچنین می گوید که از اعطای کمک های ضروری به مردم فلسطین تا زمانی که این اقدام با قوانین ایالات متحده مطابقت داشته باشد، حمایت می کند. ضمن آنکه هریس با هر گونه اقدام برای مشروعیت زدایی از رژیم صهیونیستی در سازمان ملل یا از طریق تحریم، سلب سرمایه یا تحریم مخالف است ولی در این زمینه از حقوق آمریکا برای آزادی بیان پشتیبانی می‌کند.

🌿 هریس می‌گوید: به دنبال یک راه حل دیپلماتیک برای حل فصل درگیری ها در امتداد مرز اسرائیل و لبنان با استفاده از یک لبنان مستقل خواهد بود.

✅ ترامپ، تداوم دولت اول خود

گزارش این اتاق فکر آمریکایی آورده است که حزب جمهوریخواه در مورد سیاست خارجی دولت ترامپ در قبال منازغه خاورمیانه تنها بر ذکر دو نکته بسنده کرده است: «ایستادن در کنار اسرائیل و بازگرداندن صلح به خاورمیانه».

🌿 گزارش تصریح دارد: دولت دوم ترامپ ممکن است ادامه سیاست های قبلی وی بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ باشد که در آن بر رویکرد «فشار حداکثری» نسبت به ایران و تحریم‌های اقتصادی، لفاظی‌های قوی و اقدامات نظامی هدفمند تمرکز داشت. وی همچنین مخالفت شدیدی را در مورد دیپلماسی با ایران بر سر توافق هسته ای نشان خواهد داد.در گزارش این موسسه همچنین آمده است که ترامپ اولویت کمتری را برای حقوق بشر و دموکراسی در سیاست ایالات متحده قائل خواهد بود و بیشتر به همکاری در زمینه انرژی و سیاست های اقتصادی اهمیت خواهد داد.

🌿 گزارش با بیان اینکه ترامپ یک نوع رابطه معامله گونه با رهبران مصر و ترکیه به راه می اندازد، می افزاید: داشتن رابطه گرم با ریاض و تمایل به دستیابی به یک توافق میان عربستان سعودی و اسرائیل شبیه به توافق ابراهیم در سال ۲۰۲۰، از اصول مهم وی خواهد بود.

🌿طبق این گزارش، ترامپ کماکان ممنوعیت مهاجرت شهروندان کشورهای دارای اکثریت مسلمان به آمریکا را دنبال خواهد کرد، ضمن اینکه ممکن است به دنبال خروج نیروهای آمریکایی از سوریه هم باشد.

@EsfandiarKhodaee


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌎 گردهمایی حامیان مسلمان ترامپ در ایالت کلیدی میشیگان

🌿 "ما مسلمانان بخاطر صلح به ترامپ رای می‌دهیم. او تنها کسی است که می‌تواند صلح را ایجاد کند. به همین دلیل خدا تاکنون دوبار او را از مرگ نجات داده است."

🌿 میشیگان تنها ایالت آمریکاست که جمعیت مسلمانان تعیین کننده سهمیه ۲۵ رای الکترال کلیدی آن هستند. چهار سال قبل جو بایدن فقط با اختلاف یازده هزار رای، ۲۵ الکترال این ایالت را از آن خود کرد.

@EsfandiarKhodaee


🌎 صادق زیباکلام: شش نکته درباره حمله اسرائیل به ایران

🔹️نخست: ظرف چند هفتۀ گذشته، گمانه‌زنی‌های زیادی پیرامون اهداف حملۀ تلافی‌جویانۀ اسرائیل می‌رفت. از زدن تأسیسات هسته‌ای گرفته تا صنایع سنگین و تأسیسات نفت و گاز کشور. بعد از حمله به منزل آقای نتانیاهو، حتی سخن از حمله به اماکن مسکونی رهبران کشور هم به میان آمده بود. براندازان با عنایت به صحبت‌های آقای نتانیاهو مبنی بر براندازی نظام، بی‌صبرانه منتظر حملۀ نظامی اسرائیل بودند؛ اما ابعاد حمله‌ای که صورت گرفت، بسیار محدودتر از تمام تصورات بود. محدودیت عملیات، موفقیت دیپلماتیک واشنگتن بود در وادار کردن تندروهای دولت آقای نتانیاهو به خویشتن‌داری.

🔹️دوم: با توجه به اینکه اسرائیل منظماً از آمریکا و برخی کشورهای اروپایی پیشرفته‌ترین تسلیحات را دریافت می‌نماید، درحالی‌که هیچ کشوری به ایران کمک نظامی نمی‌نماید، دفاع هوایی ایران قابل توجه بوده.

🔹️سوم: محکومیت حملۀ اسرائیل به ایران از سوی بسیاری از کشورهای عربی از جمله مصر، اردن، عربستان، امارات، قطر و بحرین به‌علاوۀ ترکیه، پاکستان و مالزی، بدون تردید موفقیت دیپلماتیک برای ایران در برابر اسرائیل بود.

🔹️چهارم: اپوزیسیون برانداز از حملۀ نظامی اسرائیل بسیار سرخورده و ناامید شدند. بسیاری از آنان بی‌صبرانه برای این حمله مدت‌ها بود که روزشماری و حتی دقیقه‌شماری می‌کردند. در رویای سرنگونی نظام توسط حملۀ نظامی اسرائیل به‌سر می‌بردند و کار نظام را توسط وعده‌های نتانیاهو تمام‌شده گرفته بودند. اما صبح شنبه، نظام که سقوط نکرده بود، بماند، زنگ مدارس همان ساعت ۰۷:۳۰ هر روز به‌صدا درآمده و براندازان با بهت و ناباوری شاهد پایین آمدن دلار و سکه بعد از هفته‌ها شده بودند.

🔹️پنجم: محدودیت حملۀ اسرائیل فقط موفقیت برای دمکرات‌های میانه‌رو در واشنگتن نبود. گسترده نبودن ابعاد تخریبی آن عملیات (که می‌توانست خیلی گسترده‌تر باشد)، به‌معنای آن است که اسرائیلی‌ها امیدوار هستند که تهران را وادار به «وعدۀ صادق ۳» نکرده باشند.

🔹️ششم و بالأخره، محدودیت حملۀ اسرائیل و بدون پاسخ گذاردن آن از سوی ایران به‌معنای آن است که چشم‌انداز صلح بعد از چهارده ماه و کشتار بی‌وقفۀ مردم غزه ممکن است موقعیت بهتری پیدا کرده باشد. هرچند که در گذشته، تندروهای دولت نتانیاهو و شخص ایشان، بیشترین مانع آتش‌بس با حماس، توقف کشتار فلسطینی‌ها و مبادلۀ گروگان‌های اسرائیلی بوده‌اند.
@EsfandiarKhodaee


Forward from: euronews یورونیوز
💢 جنگ اسرائیل و حزب‌الله: قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل متحد چیست و لبنان و آمریکا در خصوص آن چه می‌گویند؟

ایالات متحده آمریکا می‌گوید قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که به جنگ اسرائیل با حزب‌الله در سال ۲۰۰۶ پایان داد، می‌تواند مبنای آتش‌بس جدیدی میان دو طرف باشد اگر چه لازم است بسیار بهتر از قبل اجرا شود.

این قطعنامه از چه ویژگی‌هایی برخوردار است و در اجرا با چه مشکلاتی مواجه شده است؟

بیشتر بخوانید: https://tinyurl.com/b3d2w2wv

@euronewspe


Forward from: چین امروز
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 تصاویر رادیو و تلویزیون مرکزی چین از عملیات رهگیری سامانه پدافند موشکی ایران

◀️ روز شنبه ۲۶ اکتبر، ارتش اسرائیل از انجام "حملات هوایی" به اهداف نظامی در ایران خبر داد.

◀️ ساعت پنج بامداد به وقت محلی، صدای شدید عملیات رهگیری سامانه پدافند موشکی در فضای تهران به گوش رسید و خبرنگاران رادیو و تلویزیون مرکزی چین حاضر در تهران، تصاویری ویژه را از آن به ثبت رساندند.

➕ متن کامل این خبر را از اینجا بخوانید

📡 @cri_persian_china


نظرسنجی YouGov برای CBS

در سطح ملی، کامالا هریس یک درصد جلوتر است.
اما در میدان نبرد یعنی در ایالتهای چرخشی کامالا و ترامپ برابر هستند
@EsfandiarKhodaee

20 last posts shown.