عمادالدین باقی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Politics


Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Politics
Statistics
Posts filter


✍️ گفتگو با تلویزیون اینترنتی «آن» درباره کارنامه روزنامه نگاری و تجربه های مستقیم و برخی از وقایع تلخ و شیرینی که در چهاردهه گذشته با آن سروکار داشته ایم، ورق زدن تاریخ و بیرون‌کشیدن پاره ای از خاطرات که برای پیوند انتقادی نسل نو با گذشته و نگاه به آینده سودمند است. ویژگی آن تلاش برای پرهیز از سانسور است.
تماشای گفتگوی یکساعت و نیمه، حوصله می خواهد اما چکیده چند دهه در یکساعت و نیم و مرور تجربه ها و خاطره ها، شاید ارزش وقت گذاری داشته باشد.
تلاش گفتگو کنندگان این است که نگذارند خاطرات این نسل با خودشان مدفون شود و انها را برای نسل امروز و فردا ذخیره کنند. دیدن آن نیاز به فیلتر شکن ندارد.

https://on-news.org/show-on/برنامه-خبرنگاران-قسمت-نهم/

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


دنباله مقاله: این قتل‌ها نشانه چیست؟👈
عنصر ناموسی و #اختلال_خانوادگی از ویژگی های بسیاری از حوادث است. تعداد سرسام آور پرونده‌های حقوقی و قضایی در این زمینه که نیازمند مطالعات دقیق کارشناسی برای گره گشایی هستند ابعاد هولناک آن را نشان می‌دهد. با یک نگاه به دور و بر خود کمتر خانواده‌ای را می‌بینید که اسیر چنین مشکلاتی نباشد. همه اینها نشانه‌های #وضعیت_آنومیک است. وضعیت آنومیک و بی‌هنجاری از مفاهیم کلیدی و مهم در شناخت عمیق‌تر و جامعه شناسانه این حوادث است. مطالعه و فهم منابع درونی و بیرونی فرو ریختن و یا تغییر ارزش‌ها و هنجارها، جایگاهی در مدیریت کلان و خرد در کشور ندارد. نه تنها آثار چنین توجهی را نمی‌بینیم بلکه برخی از تصمیمات و احکام قضایی و قانونگذاری‌ها دقیقاً در راستای تشدید وضعیت آنومیک عمل می‌کنند. قانون بودجه جرم زا، قانون عفاف حجاب، #توقیف_هر_روزه_ماشین_ها و #کلینیک_ترک_حجاب، تنها نمونه‌های اخیر آن هستند.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


💥 این قتل‌ها نشانه چیست؟

عمادالدین باقی
📜روزنامه شرق،ش ۴۹۷۵ پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ ص۱و۹

✍️صفحات حوادث بعضی از روزنامه‌ها و سایت های خبری نشان می‌دهند که هر روز و ساعت با حوادث تلخ یا خشونت باری مواجهیم که هر کدام شان سوژه یک پرونده و داستان تلخ است و این‌ها فقط گوشه بسیار بسیار کوچکی از وقایعی هستند که در رسانه‌ها منعکس می‌شوند ولی گزارش کامل و آماری آنها به صورت بولتن‌های محرمانه برای مسئولان کشور ارسال می‌شود با وجود تکان دهنده بودنش گویا برایشان عادی شده و شاهد هیچ تدبیر اساسی برای مواجهه با آن نیستیم و نشانه‌ای از راهبردهای علمی و موثر مشاهده نمی‌کنیم. فقط در یک روز (سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳) دیدن این خبرها شوک آور است.
۱-قتل عام خانوادگی توسط وکیل دادگستری در ولنجک تهران
طی این حادثه یک وکیل دادگستری۴۲ساله به همسر ۴۰ ساله و پسر۱۲ ساله اش شلیک کرده، سپس با شلیک یک گلوله خودکشی کرده است. قتل روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه۱۴۰۳ روی داد و دختر ۱۴ ساله این خانواده که در زمان ارتکاب جنایت، موفق به فرار از منزل شده و در خانه همسایگان پناه گرفته است(ایسنا).
۲- شلیک دو گلوله به سر دختر ۱۶ ساله توسط پدرش
مردی که با شلیک دو گلوله به سر دختر ۱۶ ساله خود، او را به قتل رساند، گفت: «با بررسی پیامک‌های تلفن دخترم برایم محرز شد او با یک مرد ارتباط دارد و تصمیم به قتل گرفتم، حالا هم نه پشیمانم و نه عذاب وجدان دارم، باید او را می‌کشتم.»(ایرنا)
۳- خودکشی قهرمان پس از کلیپ نامتعارف رشت.
#سپهر_ساعتچی، ورزشکار قایقرانی که یکی از حاضران در کلیپ نامتعارف شهر رشت بود با گذاشتن وثیقه از بازداشت آزاد، سپس اقدام به خودکشی کرده است.(تابناک)
۴- قتل یک پزشک متخصص در یاسوج مقابل مطبش
#مسعود_داوودی، پزشک و متخصص قلب و عروق شامگاه روز دوشنبه پس از خروج از مطب خود در شهرستان یاسوج، از سوی برادر یک بیمار فوت شده به قتل رسیده است. رییس کل دادگستری یاسوج اعلام کرد که قاتل این پزشک بازداشت شده است. مسعود داوودی استاد قلب دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بوده است.
۵- البته در یکی دو روز قبل از آن هم خبر  قتل منصوره قدیری‌جاوید، خبرنگار ایرنا به دست همسرش به دلیل اختلافات خانوادگی( گزارش مشروح در روزنامه سازندگی۲۲ آبان۱۴۰۳) و
۶- مردی که سر همسرش را با کلنگ شکافت و مدعی شد او «۱۰ روز بود با من روابط عاطفی نداشت»(عصرایران)
(تکمله: روز نگارش مقاله و روزهای پیش از آن خبر خودکشی احتمالی #امیرمهدی_چگینی دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر و خودکشی دو دانش آموز براثر برخوردهای نامناسب مدیریت مدرسه شان و روز چهارشنبه۲۳ آبان نیز خبر خودکشی #کیانوش_سنجری به عنوان یک اعتراض سیاسی منتشر شد).
اگر به رشته های جرم شناسی، جامعه شناسی حقوق، جامعه شناسی جزایی و روانشناسی اهمیت داده می‌شد و متخصصان این رشته‌ها می‌توانستند در این پرونده‌ها ورود کنند و بدون سانسور و محدودیت، اطلاعات کسب کنند و زیر ذره بین قرار دهند و مطالعات آسیب شناختی انجام داده و راهکار نشان دهند، تکرار این حوادث کمتر می‌شد. مشکل مدیریت کشور این است که به این‌ها به چشم حوادثی نگاه می‌کنند که در هر جامعه ای رخ می‌دهد و عادی است در حالی که اینها مقدمات بحران‌های عمیق است. هر کدام از این حوادث در حکم یک نشانه بالینی هستند که در یک مدیریت و یا رویکرد غیر علمی، هیجانی، شعاری، سطحی و ایدئولوژیک دیده نمی شوند.
همه این خبرها جنبه‌های نمادین مهمی دارند اولی و دومی، نمونه‌ای از صدها حادثه دیگر که با اسلحه گرم رخ داده و نشان می‌دهد سلاح غیر مجاز به نحو گسترده‌ای در دست مردم وجود دارد و هر آن ممکن است بر اثر یک خشم فاجعه‌ای آفریده شود. این حجم از #سلاح_گرم در صورت وقوع بحران سیاسی بسیار خطرناک است.
سومی، نمونه دیگری از انتشار صدها فیلم افشاگری از حوزه خصوصی افراد است که تاکنون در چند مورد منجر به وقایع تلخی شده است و جنبه دیگر آن هم خودکشی پس از آزادی از زندان است. اخبار فراوان خودکشی، زنگ  خطر بزرگ اپیدمی شدن آن است و نشانه رشد استعداد و امار دیگری کشی است.
چهارمی هم نمونه‌ای از چندین قتل مشابه در سال‌های اخیر است که افراد خود را در جایگاه یک متخصص دیده و خطای پزشکی تشخیص می‌دهند و دست به تلافی می‌زنند. نکته مهم آن است که در این موارد غالباً به دستگاه قضایی مراجعه نمی‌کنند. حوادث زیادی رخ داده که ناشی از عدم مراجعه به دستگاه قضایی است. دلیل عدم مراجعه به دستگاه قضایی هم طولانی بودن زمان دادرسی است که برای شاکیان قابل تحمل نیست و غالباً به دلیل اینکه تصور می‌کنند از طریق قضایی حقشان استیفا نمی‌شود خودشان آستین بالا می‌زنند.( ادامه مقاله در صفحه بعد👇)


🌓جنگی بی رحمانه و طولانی علیه کودکان
#عمادالدین_باقی
✍️ از زمانی که ویدئوی نشستن پلیس اسرائیلی روی سینه کودک فلسطینی را دیدم که جلوی چشم همکارانش که بی تفاوت هستند دارد او را خفه می کند و این کودک دست و پا می زند و شهادتین می گوید، نفسم داشت بند می امد و روح و روانم بهم ریخت و اشکم جاری شد. هرچند فقط این یک کودک نیست بلکه در طول یک سال و یک ماه گذشته هزاران کودک به دست صهیونیست‌ها سلاخی شده اند.
این فیلم مربوط به این روزها نیست که با ربط دادن به اقدام حماس در ۷ اکتبر بر جنایت، سرپوش بگذارند بلکه مربوط به زمانی است که نشان می دهد زمینه های طغیان ۷ اکتبر چه بود؟. در ۲۷ دسامبر ۲۰۲۱ پلیس اسرائیلی در شهر رمله، برای خفه کردن یک پسر ۱۶ ساله فلسطینی به نام محمد کرموز اینگونه تلاش می کند. برخی رسانه ها گفته اند این واقعه در جریان اعتراض به سفارت آمریکا در اورشلیم بوده. این ویدئو بارها از شبکه های سراسری حذف شده ولی برای مقابله با این سانسور مکررا بارگذاری شده است. البته دهها مورد تکان دهنده دیگر هم از کشتن کودکان در سال‌های قبل از ۷ اکتبر در رسانه‌های جهانی منعکس شده بود که این یکی را انتخاب کردم که همان زمان منجر به اعتراضات گسترده فلسطینیان شد و جامعه بین‌الملل هم این عمل خشونت‌آمیز را محکوم کرده است. از نظر صهیونیست ها هر کودک فلسطینی، بالقوه یک مبارز در آینده خواهد بود و کشتن آنها جنبه پیشدستانه دارد.
از کاربران عزیز پوزش می‌خواهم که چنین صحنه رقت باری را به اشتراک گذاشتم اما با دیدن دومین پیام دیشب دیو خونخوار به مردم ایران که مدعی شد" اسرائیل هر روز قوی‌تر می‌شود و جهان فقط گوشه‌ای بسیار کوچک از قدرت ما را دیده است"، مصمم شدم لینک آن را بگذارم تا ببینید چه هیولاهایی ادعای قدرتمندی روزافزون دارند و‌ بمباران مردمی که پدافندی ندارند و اسراییلی ها شهامت و قدرت نبرد زمینی با انها را ندارند، قدرتمندی می دانند و چنین هیولاهایی برای ما وعده آزادی و دموکراسی می دهند!
همچنین به دلیل اینکه دیدم افرادی به خاطر عصبانیت از حکومت جمهوری اسلامی، وجدان خودشان را هم زیر پا گذاشته‌اند و از یک رژیم جلاد و بی‌رحم حمایت یا در برابر آن سکوت می‌کنند فکر کردم شاید اگر لحظه‌ای فرزند خودشان را جای این کودک ببینند وجدانشان بیدار شود. چه کسی گفته است محکومیت قصابی های صهیونیست ها یعنی حمایت از کارهای حکومت ایران؟ چرا با این ادعای دروغ می خواهند چشم بر روی جنایت بیندند؟
چون دیدن ویدیو تحمل بالایی می خواهد از بارگذاری آن خودداری کرده و فقط دو لینک از آن را می گذارم تا اگر خواستید و توانستید آن را ببینید. برای احراز درستی این ویدئو، ابتدا بررسی‌های لازم را انجام دادم.
من از هر جنگی بیزار و متنفرم اما نمی‌توان به بهانه صلح خواهی در برابر این کشتارها سکوت کرد.

لینک های ویدئو:
https://ifilo.net/v/DNO9h6K

https://www.alwatanvoice.com/arabic/news/2017/12/19/1109250.html

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com
یک جنایت فجیع از پلیس اسرائیلی که نوجوان فلسطینی را خفه می کند 🎥یک پلیس اسرائی
یک جنایت فجیع از پلیس اسرائیلی که نوجوان فلسطینی را خفه می کند 🎥یک پلیس اسرائیلی روز شنبه در جریان اعتراض به سفارت آمریکا در اورشلیم ، روی بدن کودک فلسطینی نشست و کودک فلسطینی را خفه کرد و کشت پسر بی گناه حتی قبل از مرگ، شهادتین را خواند. علیرغم تلاش های فراوان گروه ها برای بارگذاری این ویدئو د...


دنباله مقاله:
بدون شک هرکس در ترور نقشی داشته مجرم است ولی آیا اگر قاعده حقوقی و شرعی تسبیب را جاری کنید قبل از آنها کسانی که در یک ‌کشور ثروتمند این افراد در شرایط فقری قرار دادند که مرتکب چنین‌گناهی شوند مقصر نیستند؟ وقتی مرکز آمار ایران ۳۰ درصد جمعیت کشور را زیر خط فقر اعلام می کند یعنی جمعیت بزرگی از میان این ۳۰ درصد(تخمین زده می شود دست کم بین۷-۸ میلیون نفرشان) وجود دارد که شب ها گرسنه می خوابند، آیا این دلیل بر ارفاق و تخفیف نسبت به گناهکارانی که احتمال برود عامل فقر هم در ارتکاب جرم شان تقش داشته، نمی شود؟ آیا این‌قبیل اتفاقات نشان نمی دهد که باید سیاست های کلان و ریل مدیریت عوض شود نه اینکه افراد در شرایطی قرار گیرند که یا خودکشی کنند یا خودفروشی و یا جاسوسی و ما آنها را مجازات کنیم؟

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


💥 تروریسم در آغوش فقر
#عمادالدین_باقی

📜 سرمقاله روزنامه سازندگی ۲۰ آبان ۱۴۰۳
(در روزنامه با عنوان مصائب فقر منتشر شده)

✍️ در خبر روزنامه های اطلاعات و همشهری و خبرگزاری ایسنا با عنوان:« تصویر۲ کولبری که در ترور شهید فخری‌زاده نقش داشتند» آمده است: این ۲ کولبرِ اهل آذربایجان‌غربی در همکاری با اسرائیل اقدام به وارد کردن سلاح مخصوص به کشور کرده و باعث ترور شهید فخری‌زاده شدند. دستگاه قضایی این اشخاص را به اعدام محکوم کرده است».
من در جریان محتوای پرونده نیستم و اساساً نمی‌دانم آیا خود متهمان اطلاع داشته اند که آنچه به صورت قاچاق، انتقال می‌دهند برای چه منظوری استفاده می‌شود یا خیر؟ ظاهرا این حکم از نظر قوانین فعلی ایران و به صرف توجه به مواد قانونی، درست اما از منظر جامعه شناسی حقوق، پرسش‌ها و اشکالاتی درباره آن وجود دارد. می خواهم بگویم نه با منطق و نیازهای حقوق بشری و آنچه درباره مجازات اعدام گفته و نوشته ام بلکه با منطقی که شما هم می توانید پذیرا باشید درباره شیوه این مجازات می توان بازنگری کرد نه اینکه مجرمین، مجازات نشوند.
در خبر رسمی آمده است این دو محکوم به اعدام، کولبر، یعنی از محروم ترین شهروندان بوده اند که چه بسا درکی از پیچیدگی های سیاسی و امنیتی نداشته باشند. فارغ اینکه علم به ابعاد جرم از شروط قانونی مجازات است، اینگونه افراد مستعد فریب خوردن هستند.
این فقط درباره عاملان ترور مرحوم فخری زاده نیست بلکه چند نفری که در اصفهان به جرم ربایش و بازجویی یک فرد دولتی اعدام شدند هم می گفتند چون بیکار و نیازمند بودند فردی‌ انها را اغوا کرده و گفته است فلان شخص را بربایید و به جایی که او ادرس می دهد بیاورید و آنها بعدا متوجه شده اند که او عامل موساد بوده است. اما ابعاد مسئله خیلی گسترده تر است. ما و بسیاری از آسیب شناسان اجتماعی و اقتصادی همیشه نسبت به فقروبیکاری هشدار می دادیم زیرا فقر نه تنها از نظر دینی مردود است و پیامبر می گوید فقر که آمد ایمان می رود، و از نظر حقوق بشری هم در صدر مصادیق نقض حقوق بشر است، بلکه فقر و بیکاری یک آسیب امنیتی مهم است. بسیاری از حکومت ها در دنیا با جذب و سازماندهی لشکر فقرا و بیکاران. اهداف خود را دنبال می کنند.
خود دستگاه امنیتی خبری تحت عنوان دستگیری شبکه‌ای از اراذل و اوباش مرتبط با سرویس اطلاعاتی رژیم ‌صهیونیستی موسوم به «شبکه زکریا» در عملیات مشترک وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه منتشر می کند. خبرگزاری ایرنا در گزارشی با عنوان«افسران اطلاعاتی موساد یا اراذل و اوباش کف تهران؟ »می نویسد:فردی که شبکه سعودی از آن تحت عنوان مقام ارشد سپاه یاد می‌کند، یکی از نیروهای جهادی وابسته به سپاه است که توسط اراذل و اوباش ربوده و به اطراف تهران برده می‌شود و در آنجا وی را با تهدید و شکنجه مجبور به اعترافات ساختگی می‌کنند.
تیترخبر دیگری در ایرنای تحت مدیریت دولت آقای رییسی: توسط سپاه و وزارت اطلاعات؛اعضای شبکه اراذل و اوباش مرتبط با سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی دستگیر شدند. این شبکه با هدایت سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، اقدام به سرقت و تخریب اموال شخصی و عمومی، آدم‌ربایی و اخذ اعترافات ساختگی از طریق شبکه اراذل و اوباش می‌نمود.
آنها که در سال ۸۸-۹۰ زندان بودند به یاد می آورند که از حدود ۲۵۰ تا۳۰۰ نفر زندانی در یک بند، بالغ بر صد نفر، اتهام شان جاسوسی برای اسرائیل بود. اغلب شان جوان و در دهه سوم زندگی بودند. نحوه جذب شدن آنها این بود که پیرو فراخوان اینترنتی موساد انها به دلیل بیکاری و به طمع درآمد و پاره ای از امتیازات و به هزینه انها از کشور خارج شده و اموزش دیده یا به افرادی در داخل متصل شده اند. عده ای از آنها از کار خود  دفاع می کردند و این ها فقط تعدادی بودند که شناسایی شده بودند.
تجربه اقدامات انجام شده نشان می دهد جاسوسی فقط از طریق حضور در پست ها و مراکز حساس برای کسب اطلاعات نیست بلکه جذب همین افراد ساده می تواند برای انجام اقدامات مهمی صورت گیرد چنانکه در همان ایام ترور مرحوم فخری زاده در خبرها آمده بود که راننده نیسانی که مسلسل خودکار هدفمند هدایت شده به طریق ماهواره ای در آن جاسازی شده بود از ایران خارج شده است.
بررسی زندگی برخی عوامل گروه تروریستی جیش الظلم هم نشان می دهد گرچه عقاید می تواند زمینه ساز جذب باشد ولی عامل اصلی و قطعی جذب آنها، فقر بوده است. اکنون ارتش تروریستی اسراییل هم یک ارتش چند ملیتی است زیرا از آفریقا، آمریکا وانگلیس و حتی ترکیه، آدم های نیازمند را اجیر کرده است.
این بحث برای این نتیجه گیری بود که خود را در مصادیق و جزییات غرق نکنید و در سپهری کلان به موضوع بنگرید. تروریسم در آغوش فقرپرورش می یابد(ادامه مقاله در صفحه بعد👇)


♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️

✍️ درست همان روزی که روزنامه اعتماد در مقاله ای به قلم اقای عبدی با اشاره به انتخابات کانون وکلا و تایید صلاحیت ها نوشت: تحولات مثبت در قوه قضاييه يكی از شواهد وجود روندهای اميدبخش در سياست ايران طی چند سال اخير است، دکتر #مهدی_حجتی از نامزدهای تایید صلاحیت شده و انتخاب شده توسط وکلا، اعلام کرد:
انتخابات هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز‌ برای اولین بار در ‎#تاریخ_وکالت کشور ابطال شد.
این ابطال نشان از علاقه برخی به ‎#نظام_انتصابی به جای ‎#نظام_انتخابی در ‎#کانون_وکلا و بیرون از آن دارد.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


⭕️ ما، انتخابات آمریکا و درس از گذشته

#عمادالدین_باقی
✍️ توجه افکار عمومی دنیا به انتخابات آمریکا به گونه‌ایست که انگار رئیس جمهور دنیا می‌خواهد انتخاب بشود. این در مورد اکثر کشورهایی که روابط تنگاتنگ اقتصادی و سیاسی با آمریکا دارند طبیعی است اما این حد از توجه افکار عمومی ما و رسانه‌ها داخلی(با گرایش‌های مختلف) به انتخابات آمریکا، برعکس همه دنیا دلیلی ندارد جز احساس خطر جنگ، کشمکش‌های نظامی و احتمال تشدید فشار بر ایران.
اینکه مسئولان دولتی می‌گویند نتیجه انتخابات آمریکا ربطی به ما ندارد و تاثیری بر رفتار ما نخواهد داشت کم و بیش حرف درستی است اما نافی واقعیت پیشگفته نیست بلکه خودش بیان دیگری از همان توجه به انتخابات آمریکا از موضعی دیگر است.
اگر چند سال پیش برجام را که با هنر بی‌نظیر دیپلماسی دولت ایران(روحانی-ظریف) به نتیجه رسید، متوهمان داخلی با همراهی رقبای خارجی و صهیونیست ها به شکست نکشیده بودند و fatf را به کما نمی فرستادند و می‌گذاشتند روابط اقتصادی شکل بگیرد تا هم تحول مثبتی در اقتصاد ایران رخ دهد و هم ترامپ به بهانه اینکه برجام فقط به سود چین و اروپا بوده از آن خارج نشود، امروز نه قاسم سلیمانی ترور شده بود، نه حسن نصرالله و هاشم صفی و سنوار و هنیه و دهها فرمانده دیگر، نه لبنان و غزه در آتش جنگ می‌سوخت و رژیم صهیونیستی می‌توانست این همه وحشی‌گری و قصابی کند، نه جنگ در اوکراین و سوریه ادامه پیدا می‌کرد، نه امروز نگرانی از تحولات کاخ سفید وجود داشت، نه دلار از ۷۰ هزار تومان عبور کرده بود، نه کشور این همه در تنگنای اقتصادی می‌افتاد و....اما آنان که این همه فرصت سوزی کردند هیچ وقت پاسخگو نیستند و از تمام فرصت سوزی‌های ۴۵ سال گذشته هم درس نمی‌گیرند.
زمامداران، شرایط را درک کنند، تندروهای بیشعور و خسارت آفرین را به حاشیه برانند، فرصت‌هایی که دیگر به دست نخواهند آمد را غنیمت بشمارند، این بار درس بگیرند و با بازسازی و ارتقای مشروعیت و اعتماد در داخل و در خارج، کشور را در مسیری سرشار از امید و عظمت قرار دهند که بدون شک بر وضعیت منطقه هم تاثیرات بزرگ خواهد داشت.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


♦️تلاش انحرافی: سرعت اینترنت مهم تر از فیلترِ نت

#عمادالدین_باقی
📜 سرمقاله روزنامه سازندگی ۱۳ آبان۱۴۰۳ که با تیتر فراموش نکنید منتشر شده است.

♦️مسئله اصلی آزادی اینترنت است

✍️این خیلی توهین آمیز است که حق مسلم و بنیادین بشری گردش آزاد اطلاعات در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و اصل ۲۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی آنقدر پایمال بشود که سال‌هاست دستیابی به آن به آرزو تبدیل شده و به یکی از موضوعات مبارزه بدل شده است.
رفع فیلتر در انتخابات تبدیل به یکی از مطالبات شد و پزشکیان هم با انتشار توئیتی وعده داد: 《اینترنت را باید آزاد کنیم. من اگر انتخاب شدم جلوی فیلترینگ خواهم ایستاد و کسب و کارهای تعطیل شده را بازیابی خواهم کرد》و حتی یک‌ مناظره به ین‌موضوع اختصاص پیدا کرد. بعد از انتخابات این بحث ادامه پیدا کرد و  کارزار «مطالبه رفع فیلترینگ فوری اینترنت از دولت دکتر پزشکیان» کلید خورد(مرداد ۱۴۰۳). در مقابل، دیروز
۲ آبان ۱۴۰۳ 《تجمعی کوچک در مقابل مرکز ملی فضای مجازی در اعتراض به تلاش دولت جهت رفع فیلترینگ برگزار شد. این افراد که تعداد آنها طبق تصاویری که منتشر شده حدودا ۵۰ نفر است با در دست داشتن بنرهایی خواستار جلوگیری از طرح حذف فیلترینگ شدند. بنرهای این افراد شامل «حیا کن، طرح حذف فیلتر رو رها کن»، «اینستا و تلگرام و واتساپ اسرائیلی تعطیل باید گردد»، «واتساپ، تلگرام و اینستا رانت، فساد و فحشا» بود. حسین الله کرم چهره پرحاشیه دهه هفتاد نیز در میان تجمع کنندگان دیده می شود》(سایت انتخاب).
متقابلا دبیر کل مجمع ایثارگران، طی نامه ای خطاب به وزیر کشور درخواست کرد تا مجوز برای تجمع مخالفان فیلترینگ داده شود.
وقتی به عنوان شهروندی که مثل آب و هوا، حق استفاده از اینترنت دارد اما بخاطر خودمحوری گروهی که تصمیم گیری درباره بهره مندی شهروندآن از آن را قبضه کرده اند، برای یک کار سی ثانیه ای مجبورم یکساعت وقت تلف کنم، هربار بی اختیار دعایی نثار باعث و بانی اش می کنم.  اگر در روز، میلیون ها دعای منفی فرستاده شود آیا در نظام خلقت بی‌اثر است؟ جمع وقت زنده ای که از هر شهروند تلف می شود، به ماه‌ها و گاه بسته به نوع شغل شان ممکن است به چند سال برسد که ضربدر تعداد کاربران، مساوی با عمر میلیون ها انسان است که نابود می شود.
️با وجود این خسارت عظیم و غیر قابل جبرانی که باید پاسخگویش باشند به گمان نگارنده، این‌موج وسیع مبارزه با فیلترینگ و تظاهرات گروه اندکی در حمایت از فیلترینگ، کنشی انحرافی است زیرا موضوع مهم تر از آن یعنی سرعت بسیار کم اینترنت را مغفول گذاشته که صدها برابر بدتر از فیلتر کردن است.
آپ های داخلی اژ جمله اپ های مربوط به کار و کاسبی که نیاز به فیلتر شکن ندارند. درصورت سرعت بالای اینترنت هم فیلنرشکن های قوی و رایگان به راحتی باز می شوند.
سرعت اینترنت آنقدر پایین است که کلاس های مجازی دانشگاه ها در کشور بر بستر اینترنت داخلی هم دچار مشقت هستند و تراکنش های بانکی هم با اختلال مواجهند.
بدون شک دولت بخاطر وعده ای که داده موظف به پیگیری است ولی رفع محدودیت پهنای باند، بالابردن سرعت اینترنت و مقابله با گرانی آن و درآمدهای هنگفت رانت خواران مهم تر از فیلترینگ است.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


⭕️ قطع بس

#عمادالدین_باقی
📜روزنامه شرق، ش ۴۹۶۴ شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ص۱و۱۰

✍️«خون‌بس» اصطلاح و آیینی در خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان بوده برای پایان دادن به انتقام و قتل و نزاع و نوعی دیه و روش جایگزین برای قتل و انتقام بوده است. اکنون با الهام از ان، تعبیر "قطع بس" را به کار می‌برم.
خبر آمد دیروز سه شنبه ۸ آبان۱۴۰۳ حکم دو برادر به نام‌های مهرداد و شهاب تیموری اهل سرپل ذهاب که به حکم قطع چهار انگشت دست راست با دستگاه گیوتین محکوم شده بودند، در زندان ارومیه اجرا شد.
از تاثیر به شدت منفی اجرای این احکام که سال‌هاست ادامه دارد، بر حیثیت و وجهه دین و نظام قضایی و شخصیت و فرهنگ تمدنی مان می گذرم. فعلاً از بحثی تفسیری که مدت ها پیش در این زمینه تحریر کرده ام نیز می‌گذرم و انتشار آن را به مجال دیگری موکول می‌کنم.
از اینکه فقها مجموعاً ۲۸ شرط را برای اجرای چنین مجازاتی ذکر کرده‌اند که عملاً آن را تعلیق به محال می‌برد نیز می‌گذرم (تمام این شروط در جلد اول کتاب حق حیات فهرست شده اند) و متذکر می شوم که ۴۵ سال است شهید مطهری را تبلیغ و کتاب‌هایش را ترویج می کنید اما خودتان یک بار هم آنها را نمی‌خوانید لااقل اگر یک نگاهی به کتاب "اسلام و مقتضیات زمان" می‌انداختید می‌فهمیدید که احکام مجازات‌ها جزو احکام متغیر است و فقط اصول اسلام و نیز احکام عبادی، احکام ثابت هستند.
مرحوم مطهری می گوید: 《اصول اسلام ثابت و لایتغیر است...اما فروع، الی مالانهایه. به همین دلیل اجتهاد ضرورت دارد یعنی در هر عصر و زمانی باید افراد متخصص و کارشناس واقعی باشند که اصول اسلامی‌ را با مسائل متغیری که در زمان پیش می‌آید تطبیق بکنند ، درک بکنند که‌ این مسأله نو داخل در چه اصلی از اصول است》
اصول و فروع اسلام هم روشن است و هیچکس برخی از احکام مانند قطع ید را حتی در فروع دین هم به شمار نیاورده و اگر با تسامح بخواهیم جزو فروع هم به شمار بیاوریم باز مشمول اجتهاد است. شهید مطهری می گوید: "اجتهاد قوه محرکه اسلام‌ است " "یکی از معجزات اسلام خاصیت اجتهاد است" اما مگر امروز اجتهاد مرده است که درباره برخی مجازات ها به‌رغم اینکه فقها می گویند اگر اجرای حکمی "وهن اسلام" باشد متوقف می شود بر اجرای آنها اصرار دارید و از نظر اخلاقی و حقوق بشری کشور را با مشکل روبرو می کنید؟ و البته بدیهی است که منظورمان تفسیرهای مندرآوردی و غیر اخلاقی به اسم حقوق بشر نیست.
مرحوم مطهری تشبیه خوبی دارد و می گوید: 《وقتی که‌ تراکتور پیدا شده اگر کسی بگوید من با گاو آهن شخم می‌زنم ، این، محکوم‌ است، ..مثل اینکه‌ شما بگوئید من مسلمانم و می‌خواهم هدف اسلامی را تعقیب بکنم، می‌خواهم‌ جهاد بکنم و واقعا هم قصد شما لله است. دیگری در راه شیطان می‌خواهد بجنگد، در راه مادیگری و فساد می‌جنگد اما او از وسائلی که امروز پیدا شده است مثل توپ و تفنگ و خمپاره استفاده می‌کند و شما می‌گوئید نه، من‌ به وسیله کار ندارم ، من می‌خواهم با کارد و شمشیر بجنگم. قطعا شما محکوم‌ هستید، هدف شما محکوم است. شما هدف خود را با دست خودتان محکوم‌ کرده‌اید .
این است معنای تقاضا و اقتضای زمان . تقاضای زمان را با پسند مردم و پدیده قرن اشتباه نکنید ...اگر جنابعالی بخواهید خشکی به خرج‌ بدهید محکوم به شکست هستید》. البته کتاب‌های سودمند دیگری هم پس از شهید مطهری و همگی با مجوز وزارت ارشاد همین جمهوری اسلامی منتشر شده مانند "مجازات‌های اسلامی و حقوق بشر" از فقیه بلند مرتبه آیت الله منتظری، و کتاب‌هایی از دو تن از شاگردان ایشان مانند "ملاکات احکام و شیوه‌های استکشاف آن" از آیت الله محمدعلی ایازی و "معیارهای ثابت و متغیر در دین" از آیت الله احمد عابدینی.
عجیب اینکه خود نظام‌ جمهوری اسلامی هم به این نتیجه رسیده که انگشتان سارق به نحوی قطع شود که بتوان ترمیم کرد و به فلسفه تراشی های غیر منطقی مانند محروم کردن سارق از عضوی از بدن یا تحمیل درد جانکاه به عنوان مجازات و یا انگشت نما کردن سارق، اعتنایی نکرده اند لذا در اجرای حکم از داروی بیهوشی استفاده می کنند و انگشت قطع شده را فریز می کنند تا محکوم بعدا بتواند عمل پیوند انجام دهد و عضو قطع شده را بازیابد.
وقتی می توان چنین اجتهادی کرد که عضو قطع شده بازیابی شود چرا با توجه به اینکه اصلا حکم از احکام‌متغیر است از ابتدا مجازات حایگزین مقرر نمی شود؟ پس انبوه قواعدی مانند: "اضطرار"، "وهن"، " لاحرج"،  "لا ضرر"،"احتیاط"، " مصلحت"، احکام ثانویه و غیره قرار است کی و کجا به کار آید؟
چرا امروز احکام فقه سنتی درباره برده‌داری، سنگسار، حرمت شطرنج، وجوب سوزاندن کتب ضاله، حق الماره و غیره اجرا نمی‌شود؟

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
✍️گفتگوی جمال‌الدین موسوی از بی بی سی با مژگان نوی، روزنامه‌نگار اسرائیلی و رئیس هیئت مدیره نهاد مدافع حقوق بشر بت‌سِلیم، قابل توجه است ولو اینکه برخی نکاتش موافق نظر شنونده نباشد. گرچه او بیشتر از تکذیب تبلیغات دروغین رژیم اسرائیل مبنی بر نابودی حماس سخن گفته و تاکید می کند که نه فقط بعد از ۷ اکتبر بلکه تاکنون‌چندین بار قتل عام در غزه راه انداخته اما مهمنرین نکته‌اش آنست که بارها رژیم اسراییل گفته حماس را نابود کرده اما شعاری بیش نبوده زیرا تا وقتی سرکوب و اشغال ادامه داشته باشد مقا‌ومت هم ادامه دارد‌و برخلاف بخشی از اپوزیسیون ایران که بیشرمانه از رژیم اسزاییل دفاع می کند، انرا رژیم اشغالگر و آپارتاید می نامد. او همچنین از تلاش اسرائیل برای منطقه ای کردن جنگ و هوشیاری ایران برای پرهیز از این تله سخن گفته.
در ۷۶سال گذشته این صهیونیست ها بودند که با اشغال و سرکوب،جنگ را رقم زده اند وگاهی جنگ به پستو رانده شده و دوباره چون آتش زیر خاکستر فوران کرده و اگر به پایان"اشغالگری و سرکوب با حمایت جهانی"بعنوان راه نهایی صلح توجه نشود در سالهای بعد هم جنگ ادامه خواهد داشت.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi


✍️این هم تایید و سند دیگری بر مقاله 《ترفند پلیدی برای کشتار غیر نظامیان》 که چند روز پیش منتشر شد.
https://t.me/emadbaghi/2192
چون رسم شده که وقتی بی بی بی سی به نفع بعضی ها خبر داد حجت است و اگر به ضررشان بود فورا برچسب تریبون اصلاح طلبان و آیت الله بی بی سی می زنند متذکر می شوم که خبرگزاری های دیگری هم گزارش داده اند.
گزارش‌ها ثابت می‌کنند که ادعای رژیم صهیونیستی برای حمله به بیمارستان ساحل با ادعای وجود زیرساخت‌ها و تونل‌های حزب‌الله زیر این بیمارستان کدب محض بود.
این رژیم هم‌جنایتکار است هم‌کذاب. بدتر از آن کسانی هستند که فریب این دروغ ها را می خورند.
isna.ir/xdS7mk

اینهم لینک خبرگزاری های بین المللی
لینک سایت اصلی بی بی سی
       BBC tours hospital Israel says sits above millions in Hezbollah gold. 
      
https://www.bbc.com/news/videos/c9818n8v7d8o
گزارش AP آسوشیترپرس:
https://youtu.be/KQZZG7Aunes?si=plLW9BFkmN7exrsO…‎

گزارش دویچه وله:
الساحل لبنان بالای پناهگاهی ساخته شده است که میلیون ها پول نقد و طلای حزب الله را در خود ذخیره می کند. دویچه وله با دعوت پزشکان الساحل از بیمارستان بیروت بازدید کرد.
    https://www.dw.com/en/dw-tours-hospital-israel-says-sits-on-hezbollah-millions/video-70570568

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


🌓 تجاوز نظامی اسرائیل و آینده پیش رو
(عملیات اصلی اسرائیل و حامیانش، اطلاعاتی امنیتی است نه نظامی)

#عمادالدین_باقی
سرمقاله روزنامه سازندگی،ش ۱۸۱۹ یکشنبه ۶ آبان۱۴۰۳
در روزنامه با تیتر بزرگنمایی نگنیم‌چاپ شده است.

✍️ از نظر حقوق بین الملل و اسناد حقوق بشر دوستانه، حق دفاع مشروع با رعایت اصل تناسب یعنی اگر رژیم اسراییل دست به عملیات جنایتکارانه در داخل ایران یا مراکز دیپلماتیک متعلق به ایران زد، ایران حق مقابله و دفاع دارد و با انجام دفاع، پرونده این مرحله از جنگ بسته می شود ولی اگر اسرائیل بخواهد مجددا به بهانه واکنش و انتقام، عملیاتی انجام دهد، حق مقابله مجدد ایران محفوظ است و به این ترتیب چرخه ای از حملات متقابل تشکیل می شود که طبق قاعده "البادی اظلم"، آنکه عملیات تروریستی را در داخل ایران آغاز کرده، گناهکار و مسئول اصلی عواقب ان است ولی در نظام بین الملل، منطق زور و منافع حاکم است و داوری عادلانه ای وجود ندارد. متاسفانه حکومت ایران نیز در زمینه اقدامات حقوقی در نهادهای بین الملل به شدن ضعیف و منفعل عمل می کند.
رژیم اسراییل می داند که عملیات وعده صادق ۲ از سوی ایران مشروع بود و دولت ایران رسما اعلام کرد از نظر ما اگر اسراییل مجددا دست به شرارت نزند موضوع خاتمه یافته است لذا اسراییل از نظر قانونی، حق حمله تجاوزگرانه شب گذشته را نداشته اما نبرد کنونی برای این رژیم جنبه حیثیتی و مرگ و زندگی داشته و به یک حرکت سیاسی برای تضمین موجودیت خود نیازمند بود.
️ارزش نظامی اقدامات اسرائیل در غزه و لبنان صفر است زیرا بمباران هوایی علیه مناطق و مردمی صورت می‌گیرد که هیچگونه پدافندی ندارند. اگر اسراییل موفقیتی داشته صرفاً در عملیات اطلاعاتی، امنیتی نفوذ، و ترور بوده وگرنه در همین دو هفته اخیر در عملیات زمینی در برابر حزب الله تلفات سنگین داده و یک میلی‌متر هم پیشروی نداشته است.
بنابراین عملیات اسرائیل علیه ایران نیز گرچه با حمایت و همکاری گسترده آمریکا، انگلیس و بعضی کشورها صورت می گیرد، اما چون بیم دارد با پاسخ شدیدتر حکومت ایران مواجه شود بیشتر جنبه تبلیغاتی و روانی دارد و به کمک امپراتوری های رسانه‌ای، این عملیات تبلیغی- روانی شدت پیدا خواهد کرد و ما نباید ناخودآگاه در این بزرگنمایی مشارکت کنیم. عملیات واقعی آنها عملیات نظامی نیست بلکه عملیات اطلاعاتی امنیتی و نفوذی خواهد بود. برخی اقدامات در حاکمیت که موجب رنجش مردم می‌شود از این منظر اهمیت پیدا می‌کند.
راه مقابله با این نوع عملیات، کسب محبوبیت و اعتبار در سطح داخلی و بین‌المللی است. از آنجا که فقر، احساس ‌منزلتی و بی‌هویتی، بستری برای سربازگیری دشمنان ایران است، فقرزدایی، دموکراسی غیراستصوابی و حقوق بشر در داخل، تقویت هویت ملی، آبرو و اعتبار داخلی و بین‌المللی، بستر نفوذ اشرار را از میان می برد.
گرچه ایران از لحاظ قوانین بین‌الملل حق دارد در پاسخ به تجاوز شب گذشته اقدامات متناسب انجام دهد اما ابعاد عملیات شب گذشته نشان می‌دهد که آمریکا و اسرائیل مایل به ورود به جنگ گسترده نیستند لذا توصیه می‌شود ایران که قدرت آفندی و پدافندی خود را در هفته‌های اخیر به خوبی نشان داده و دنیا می‌داند که قادر به تنبیه مجدد رژیم اسراییل است، برای نشان دادن صلحجویی به جهانیان، به جای واکنش نشان دادن، خواستار آتش بس و عقب نشینی اسرائیل در لبنان و غزه شود و چرخه پینگ پنگ را متوقف کند.
نتیجه چرخه انتقام عبارت است از:
۱- تشدید جنگ و جنگی شدن فضای منطقه برای مدتی طولانی
۲- آسیب دیدن بسیاری از مردم بی‌گناه
۳- فقر فزاینده
۴- رونق بازار فروش تسلیحات برای کمپانی های تسلیحاتی.
رژیم اسرائیل که به زحمت ۸۰ سال سابقه دارد می داند که ایران با تاریخ ۷۰۰۰ ساله و پهناور را با حمایت آمریکا و انگلیس هم قادر به از بین بردنش نیست. ایران نیز می‌داند که رژیم اسرائیل به قول جونیور کندی نامزد انصرافی انتخابات اخیر آمریکا، ناوگان جنگی غرب در خاورمیانه است و بدون حمایت نظامی، اطلاعاتی و مالی آمریکا و اروپا به سرعت محو می‌شود و جنگ با اسرائیل، جنگ با قدرت‌های جهانی است.
بنابراین در مرحله اول و قبل از پاسخ دادن به تجاوز دیشب، موازنه کنونی و همچنین حق دفاع مشروع ایران، بهترین فرصت برای صلح در منطقه و مجبور کردن رژیم صهیونیستی به آتش بس و عقب نشینی در لبنان و غزه و ازادی گروگانهای اسراییلی با میانجیگری ایران، مشروط به عقب نشینی اشغالگران از غزه است. این اقدام، همان خواسته اعلام شده حماس نیز هست.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi


✍️ ️سخن بسیار درست آیت الله خامنه ای: "امروز بی‌تردید صد برابر از زمان جنگ تحمیلی قوی‌تر شده‌ایم و توانایی‌های کشور قابل مقایسه با آن زمان نیست اما صِرف حضور در میدان نظامی و پیشرفت‌های خوب در این زمینه کافی نیست بلکه باید بر روی دلها و فکرها و زبان ها و جهت گیری ها نیز کار مؤثر انجام داد"( پنجشنبه ۳ آبان ۱۴۰۳).
امروز در برابر تهدیدات، اهمیت این سخن، بیشتر است. سخنی است که بارها در سالهای گذشته گفته ایم. ولی آیا با سختگیری بر جامعه مدنی و تصویب اخیر لایحه حجاب و عفاف برای مقابله با وعده رئیس جمهور، حصر موسوی و رهنورد و‌ کروبی و در بند بودن مدنی ها، تاج زاده ها، ضیا نبوی ها، نجفی ها و دیگران و زندانی کردن نخعی، حائری و قدیانی و... حالا هم وعده حبس الهه و نیلوفر و عدم تلاش برای گشایش در وضعیت زندانیان وجدان، جذب دلها ممکن است؟
بهتر است همین سخن، آغازی برای تغییر در رفتار حاکمیت شود.

https://emadbaghi.com/%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%D9%87-%D9%85%D8%AF%D9%86%D9%8A-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%87%D8%A7%D9%8A/


✍️ این پست را به این دلیل بازنشر کردم که در چند روز اخیر ادعای حضور سنوار در جنگ صدام علیه ایران، در شبکه‌های اجتماعی به گستردگی و بیشتر هم از طرف کانال‌ها و رسانه‌های متمایل به امپراتوری رسانه صهیونی پخش شده بود. عده‌ای از افراد سالم و صادق هم یا باور کرده یا مردد شده بودند.
این نمونه‌ای از جنگ تبلیغاتی و روانی است که شعور و شخصیت دیگران را به بازی می‌گیرد و نشان می‌دهد کمترین بی ‌دقتی می‌تواند انسان را فریب دهد.
در عصر شبکه‌های اجتماعی و فراوانی اخبار فیک، باید فیلترهای ذهنی و دروازه‌بانی خبر برای درست سنجی و تمیز اخبار واقعی از فیک را جدی تر گرفت.


Forward from: FactNameh | فکت‌نامه
سنوار در جنگ ایران و عراق حضور نداشته است

🔹یک هفته کشته شدن یحیی سنوار، فرمانده و رئیس حماس در غزه، در شبکه‌های اجتماعی ایرانی پستی منتشر شده که مدعیست «یحیی سنوار برای ارتش عراق، علیه ایران جنگیده بود».

🔹رسانه‌های نزدیک به جمهوری اسلامی هم پس از انتشار این ادعا، مطالبی را در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی خود منتشر و دلایل نادرست بودن ادعای حضور سنوار در جنگ علیه ایران را بررسی کرده‌اند.

🔹فکت‌نامه در جستجوهایی که تا زمان انتشار این گزارش انجام داده، خبر یا گزارشی پیدا نکرده که چنین ادعایی در رسانه‌های نزدیک به حماس منتشر شده باشد.

🔹برخی از «احمد محمد» با عنوان دوست و هم‌رزم سنوار و منبع این ادعا یاد می‌کنند. ما در بررسی‌های خود شخصی به اسم «احمد محمد» را با چنین عنوانی پیدا نکردیم. ایرنا می‌نویسد احتمالا این نام از «احمد محمد فهد»، یکی از فرماندهان میدانی حماس برگرفته شده است.

🔹سنوار در سال ۱۳۶۱ بازداشت شد، ۶ ماه زندان بوده، دفعه بعد در سال ۱۳۶۴ بازداشت شد و در همان سال سرویس امنیتی و تبلیغاتی «مجد» وابسته به جنبش اخوان المسلمین را در نوار غزه تأسیس کرد. بار آخر هم در سال ۱۳۶۷ بازداشت شده و تا ۲۰ سال بعد در زندان بود.

🔹بنابراین می‌توان گفت از سال ۱۳۶۱ به بعد، تقریبا می‌دانیم سنوار یا در زندان اسرائیل بوده یا در غزه در حال پایه‌گذاری سرویس‌ مجد بوده (که بعدها تبدیل یه ستون اصلی گردان‌های قسام شد).

🔹آمادگی و حضور در جنگ ایران و عراق نه تنها نیازمند زمان کافی است، بلکه با تفکرات سنوار که در آن زمان تحت تاثیر شیخ احمد یاسین بود نیز هم‌خوانی ندارد.

🔹بنابراین فکت‌نامه به ادعای شبکه‌های اجتماعی که «یحیی سنوار برای ارتش عراق، علیه ایران جنگیده بود» نشان «نادرست» می‌دهد.

👈 در فکت‌نامه بخوانید

👈 در تلگرام بخوانید

🌐 @Factnameh


🎤بيگانه گزيني محصول سرکوب داخلي

✍️ ۲۱ سال پیش مقاله بلندی با عنوان "بيگانه گزيني محصول سرکوب داخلي" در روزنامه همشهري پنجشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۸۲ نوشتم که بعدا در کتاب «جنبش اصلاحات دمکراتیک»(نشر سرایی، ۱۳۸۳، ص ۵۰۴ -۵۱۷) بازنشر شد. انگیزه نگارشش چند خاطره روایت شده ام درباره مشاهده کسانی بود که از دخالت خارجی دفاع می کردند. سپس با پرتواندازي جامعه شناختي بر مسئله، به تحلیل نظری آن از منظر جامعه شناختی پرداخته شده بود. مسله تضاد ارزش ها در جامعه و پیامدهای آن در این بحث نقش برجسته ای داشت.
برای اینکه برخی چنان غرق در اوهام خود بودند که این هشدارها را جدی نمی گرفتند در این مقاله هشت نمونه تاریخی از اروپا و ایران ذکر شد که نشان دهد چگونه مردمی برای رهایی از وضع موجود، جلوی چشمان حیرت زده و باورناپذیر آنانکه به قدرت خود اطمینان داشتند به پیشواز بیگانه و متجاوز می روند و این روند یک شبه ساخته نمی شود و در طول زمان رخ می دهد و روزی به نقطه بی بازگشت می رسد.
در آن مقاله به راه جلوگیری از تکرار این وقایع ناگوار هم اشاره شده بود.
لینک آن نوشته در ابنجا👇 آمده است
https://B2n.ir/a32132

اکنون پس از ۲۱ هنوز این مسله وجود دارد و شرورانی مانند ناتانیاهو طمع کرده و پیام تغییر خطاب به مردم ایران می دهند، پادکست محققانه ای از آقای #سهند_ایرانمهر در این زمینه دیدم که بسط همان ایده و نگرانی قدیمی ام بود و در این شرایط پر ابهام و خطر پادکستی روشنگر و سودمند است و خواننده را به شنیدنش توصیه می کنم.

لینک پادکست سهند ایرانمهر
https://t.me/sahandiranmehr/35059

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت


💢 شکاف افکار عمومی و دولتمردان

✍️ در این چند روز صفحه برخی کاربران آمریکایی و غربی در ایکس که فالورهای دههاهزاری یا میلیونی دارند را دیدم که از سنوار به عنوان قهرمان و اسطوره یاد کرده اند. این نشان می دهد شادروان آرون بوشنل خلبان آمریکایی یهودی که در اعتراض به «نسل کشی در غزه» مقابل سفارت اسرائیل در واشنگتن خودسوزی کرد، یک جریان توده ای و بیانگر شکاف افکار عمومی و دولتمردان در قضیه اسراییل است، دقیقا همان شکافی که در کشورهای خاورمیانه هم وجود دارد.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


دنباله مقاله👈 این دکترین اشاره می‌کند که در یک جنگ نامتقارن شهری، ارتش عمداً زیرساختهای غیرنظامی را هدف قرار دهد تا با افزایش رنج و عذاب غیرنظامیان، بازدارندگی افزایش یابد. نام این دکترین از اسم ضاحیه، یک محله جنوبی بیروت گرفته شده که طی جنگ لبنان ۲۰۰۶ در آن ساختمان‌های بزرگی وجود داشت و ارتش دفاعی اسرائیل آن‌ها را با بمباران و ویران کرد. اسرائیل متهم شده که این دکترین را در جنگ غزه نیز بکار برده‌است.
اولین اشاره به این دکترین توسط ژنرال گادی آیزنکوت، فرمانده ناحیه شمالی ارتش دفاعی اسرائیل در اکتبر ۲۰۰۸ صورت گرفت. او گفت:  " این یک پیشنهاد نیست بلکه طرحی است که دستور آن داده شده‌است. آسیب زدن به مردم تنها راهی است که جلوی نصرالله را می‌گیرد. یارون لاندن، روزنامه‌نگار اسرائیلی، در سال ۲۰۰۸ نوشت که این دکترین، "در گفتمان امنیتی ما تثبیت خواهد شد".
هرچند گاهی این دکترین ضد انسانی را عریان تر و ضدانسانی تر هم عمل می کنند چنانکه جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به اظهارات اسموتریچ وزیر اسرائیلی در خصوص کشتار فلسطینیان از طریق گرسنگی دادن، ان را شرم‌آور دانست و محکوم کرد و تاکید کرد کُشتن دو ملیون فلسطینی از گرسنگی برای برگرداندن گروگان ها و گرسنه نگه داشتن عمدی غیرنظامیان، جنایت جنگی محسوب می شود. جوزف بورل افزود؛ اظهارات اسموتریچ یکبار دیگر حقیر بودن قوانین بین‌المللی و اصول اساسی حقوق بشر را به اثبات رساند.
بنابراین اگر حزب الله بعد از نسخه تجویزی قدرت های مذکور که شاید ان را در معرض نابودی فیزیکی قرار دهد، بیانیه داده و خطاب به شهرک نشینان و شهرنشینان در شمال اراضی اشغالی درخواست کند اطراف پایگاه ها و تجمعات نظامی نباشند. زیرا "ارتش دشمن اسرائیلی از خانه های شهرک نشینان در برخی از شهرک های شمال فلسطین اشغالی به عنوان مراکز تجمع افسران و سربازان خود استفاده می کند و پایگاه های نظامی خود که تهاجم علیه لبنان را مدیریت می کنند در داخل محله های شهرکها در شهرهای عمده اشغالی قرار دارند... و این منازل و پایگاه‌های نظامی هدف نیروی هوایی و موشکی مقاومت اسلامی هستند" نوعی مقابله به مثل بلکه کمتر از آن است که شروع کننده اش آمریکا و اسراییل هستند.
کسانی که از اسراییل به عنوان رژیم دموکراتیک نام می برند خیانتی در همان اندازه جنایت جنگی او را مرتکب می شوند زیرا رژیم دموکراتیک باید انسان محور باشد نه اینکه جان مردم خود و هواداران خودش محترم و جان دیگران غیر محترم باشد. یک رژیم ضد بشری و جانی نمی تواند دموکراتیک باشد.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com

20 last posts shown.