💢
حادثه کرمان؛ قصور مدرسه و وارونهنمایی واقعیت▫️ در سانحه واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان مدرسه فرزانگان کرمان که چهار دانشآموز، همسر و فرزند سرایدار مدرسه جان خود را از دست دادند، بار دیگر ضعفهای مدیریتی و نظارتی در سیستم آموزشی و حملونقل دانشآموزی آشکار شد.
▫️طبق اعلام دادستان عمومی و انقلاب ماهان، مدیر مدرسه فرزانگان، مدیر شرکت تعاونی حملونقل و مسئول مرکز معاینهفنی که به اتوبوس تاییدیه معاینهفنی داده بود، تحت تعقیب قضایی قرار گرفتهاند.این افراد به دلیل نقض قوانین و دستورالعملهای ایمنی، بازداشت شدهاند.
✍️از جمله نقاط قصور مدیریت مدرسه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
▫️
عدم رعایت آیین نامه های اجرایی اردوهای دانش آموزی▫️
توافق شخصی با راننده: مدیر مدرسه بهصورت شخصی و خارج از چارچوب قانونی با راننده اتوبوس برای انتقال دانشآموزان به اردو توافق کرده بود. این در حالی است که شرکت حملونقل صورتوضعیت را صرفاً بر اساس اظهارات راننده تنظیم کرده بود.
▫️
عدم حضور سرپرست اردو: در اتوبوس سانحهدیده، هیچ سرپرست رسمی از سوی مدرسه حضور نداشت و سرایدار مرد مدرسه بهعنوان سرپرست اردو معرفی شده بود. این اقدام نقض آشکار دستورالعملهای ایمنی و نظارتی است.
▫️خانوادههای دانشآموزان در جریان سفر وزیر آموزش و پرورش به کرمان، به بخشی از قصور مدرسه اشاره کردند. پدر یکی از دانشآموزان فوتشده اظهار داشت: «مدرسه از والدین 32 میلیون تومان برای اردو دریافت کرده بود و قول داده بود از اتوبوس اسکانیا استفاده کند، اما تنها 28 میلیون تومان هزینه شده و اتوبوس نامناسبی اجاره شده است.
▫️سرایدار به راننده گفته بود که ماشین خراب است و کنار بزند تا خانوادهها بیایند، اما راننده لج کرده و چون مسئولی از مدرسه در اتوبوس نبوده به حرف سرایدار گوش نداده است.»
▫️
متأسفانه روندی از سوی برخی از مسئولان فعلی و سابق وزارت آموزش و پرورش شکل گرفته است که سعی در وارونهنمایی واقعیت و عادی جلوه دادن قصور مدیر مدرسه دارد.▫️محمدحسین پورثانی؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، پیش از صراحتاً گفته بود به مسئولان آموزش و پرورش کرمان گفتم که اصل صورت وضعیت را بیاورند و کپی را قبول نکردم.اصل صورت وضعیت را برای ما آوردند و مدیر مدرسه براساس این صورت وضعیت اعتماد کرده و با تعاونی قرارداد بسته است. این تعاونی زیر نظر سازمان حمل و نقل پایانههای کشور است.مدیر مدرسه نمیتواند به سر خیابان برود و بگوید فلان اتوبوس و راننده بیا، چون من میخواهم دانشآموزان را به اردو ببرم. ما قرارداد با تعاونی حمل و نقل بستهایم.
▫️با این حال، این اظهارات با گفتههای دادستان ماهان مبنی بر توافق شخصی مدیر مدرسه با راننده اتوبوس در تضاد است. همچنین صورت وضعیت ادعا شده از سوی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش هیچ گاه برای انتشار در اختیار رسانهها قرار نگرفت.
✍️با توجه به این حوادث، پرسشهای اساسی مطرح میشود که باید توسط مسئولان پاسخ داده شود:
۱. آیا مدیران مدارس نباید پاسخگوی تصمیمات خود باشند؟ در این حادثه، مدیر مدرسه طبق اعلام مسئولان دستگاه قضایی کشور، قصور کرده است.
۲. آیا برگزاری اردوهای دانشآموزی با کیفیت پایین و خطرات جانی، ارزش ادامه دادن دارد؟ اگر اردوها بدون توجه به دستورالعملهای موجود و رعایت نکات ایمنی به این شکل برگزار شوند، آیا تعطیل کردن آنها بهتر نیست؟/ تسنیم
کارگزینی آموزش و پرورش
تلگرام👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEFJ4Q8Df7vEoiTU3wایتا👇
https://eitaa.com/joinchat/464781592Ce0d83f5f6b