اقتصاد و نفت


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


رامین فروزنده
متخصص استراتژی و سرمایه‌گذاری در صنعت انرژی

ایمیل:
raaminf@gmail.com

لینکدین:
ir.linkedin.com/in/ramin-forouzandeh

وب‌سایت:
raminf.com

Related channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: روایت رامین
دوره دوم استراتژی انرژی
ویدئوهای دوره (منتخبی از مباحث در ۱۳ قسمت) به طور کامل بارگذاری شده است.

۱) تصویر کلان سمت عرضه و تقاضای انرژی و روندهای کلیدی آن
https://youtu.be/albGx-LoZF8

۲) رشد سهم برق و انرژی‌های تجدیدپذیر از سبد انرژی
https://youtu.be/N59djzzKSew

۳) مروری مختصر بر مفاهیم راندمان و شدت انرژی
https://youtu.be/6nE0LZ2Lmlk

۴) نظریات پیک عرضه و تقاضای نفت
https://youtu.be/syDh0-fEqPI

۵) مقدمه‌ای بر تغییرات اقلیمی
https://youtu.be/6Zm39_6CVO4

۶) روندهای سرمایه‌گذاری در صنعت انرژی
https://youtu.be/a6zkgQ9z4Vk

۷) تصویر کلی عناصر اصلی در زنجیره ارزش نفت و گاز
https://youtu.be/3mpg9PoM1t4

۸) شناخت بازار نفت و شیوه تحلیل کوتاه‌مدت تا بلندمدت
https://youtu.be/dS2VUz0DP90

۹) ابعاد رشد تولید نفت و گاز شیل آمریکا
https://youtu.be/mTxKAZ9NDjs

۱۰) مرور یکپارچه صنایع پالایش و پتروشیمی
https://youtu.be/1ToUD1_Nsf4

۱۱) گاز و LNG
https://youtu.be/oyTosUQ0qRM

۱۲) معرفی شرکت‌های نفت و انرژی
https://youtu.be/W6twWcowNo0

۱۳) نگاهی به نفت عربستان، امارات، عراق و عمان
https://youtu.be/2st9dP3h4b8

🟢 در صورت تمایل یوتیوب را دنبال و و به دوستان خود معرفی کنید.
www.youtube.com/@raminf6

🟢 raaminf

#Energy #Course


Forward from: روایت رامین
فیلم کامل دوره دوم استراتژی انرژی (سال 1401)

باتوجه به اینکه فعلاً امکان برگزاری دوره سوم میسر نشده است، فیلم کامل دوره دوم برای استفاده عموم به اشتراک گذاشته می‌شود. ان‌شاءالله که گامی در جهت توسعه کشور باشد.

فعلاً فیلم اپیزود اول آپلود شده است:
https://www.youtube.com/watch?v=albGx-LoZF8

برای دنبال کردن کل دوره لطفاً یوتیوب را دنبال کنید و مشترک شوید و به دوستان خود معرفی فرمایید.
https://www.youtube.com/@raminf6


🟢 raaminf


#Energy #Course


Energy industry from strategy and investment perspectives

WhatsApp group:
https://chat.whatsapp.com/LlIyQKYJV9r2InO6bQtTHw


Forward from: PetroView
Energy-Strategy-Master-Class.pdf
1.1Mb
برگزاری دوره پیشرفته استراتژی انرژی


🔵 شرکت PetroView با همکاری موسسه مطالعات انرژی سبحان اقدام به برگزاری دوره پیشرفته استراتژی انرژی کرده است.


🔵 صنعت انرژی جهان در حال تغییر بوده و کسب‌وکارهای ایرانی فعال در این حوزه همزمان با نوسان‌های داخلی، از «گذار انرژی » نیز متاثر می‌شوند. مهمترین روندهای این صنعت چیست و رهبران کسب‌وکارها در مواجهه با این روندها باید چه استراتژی‌هایی را در پیش بگیرند؟ دوره پیشرفته استراتژی انرژی برای پاسخگویی به این سوال مهم طراحی شده است.

🔵 مدرس دوره رامین فروزنده، رئیس هیات‌مدیره PetroView است. این دوره در چهارم و پنجم اسفند ماه در هتل پارسیان استقلال برگزار می‌شود.


🔵 جزئیات دوره در فایل پیوست ارائه شده است. در صورت تمایل به شرکت در دوره و یا کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس 02166489724 تماس بگیرید یا با ایمیل info@petroview.ir با ما در ارتباط باشید.


🔵 PetroView


#Course #Strategy #Energy


Forward from: روایت رامین
RIEMP-DBA.pdf
11.8Mb
دوره‌ای درباره استراتژی انرژی


🟢 اسلایدهای کامل (روز اول و دوم) درس روندها و استراتژی‌های انرژی برای دوره هفتم DBA نفت و انرژی «موسسه پژوهش در مدیریت و برنامه‌ریزی انرژی دانشگاه تهران» آماده شد. اگر تمایل داشتید این فایل را به اشتراک بگذارید.‏


🟢 درس، چکیده‌ای است از آنچه طی 15 سال اخیر از مطالعه منابع و گزارش‌های کلیدی آموخته‌ام، در کنفرانس‌های بین‌المللی از زبان مدیران و تحلیل‌گران شنیده‌ام و طی سال‌ها فعالیت اجرایی در کشور تجربه کرده‌ام.‏


🟢 ویژگی مهم درس این است که سعی دارد «تحلیل استراتژیک» انرژی را به «تصمیمات کلیدی» یک «بنگاه ایرانی» پیوند دهد.‏


🟢 قصد دارم طی سال جاری برای نخستین بار نسخه‌ای مستقل و سفارشی‌شده از این درس را برای تعداد محدودی از علاقه‌مندان ارائه کنم. اگر تمایل به حضور داشتید لطفاً ایمیل بزنید:‏
raaminf@gmail.com


🟢 raaminf


#Energy #Strategy


این کانال آرشیو شده است.


🟢 اگر کماکان تمایل داشتید مطالب نویسنده این کانال را دنبال کنید:
🟢 raaminf


🔵 و اگر خواستید تحلیل‌های حوزه نفت ایران را بخوانید:
🔵 PetroView


موسسه نیاوران در ۲۶ آبان نشستی با موضوع چشم‌انداز بازار نفت و گاز برگزار می‌کند. لینک اطلاعیه:

http://conference.imps.ac.ir/t3/Default.aspx?PageName=News&ID=508&Language=1&title=%DA%86%D8%B4%D9%85-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D9%81%D8%AA-%D9%88-%DA%AF%D8%&AspxAutoDetectCookieSupport=1


‌⭕️@EconomicsandOil


#Event #IMPS #OilMarket


قمار سرمایه‌گذاری در نفت و گاز جهان


✅ نمودار بالا از وودمکنزی نشان می‌دهد با چشم‌انداز فعلی قیمت نفت، در میان‌مدت انتظار رشد قابل‌توجه سرمایه‌گذاری در بالادستی نفت و گاز جهان نمی‌رود و صنعت باید به ارقامی معادل نصف سال‌های اوج عادت کند.


✅ دنیای نفت در میان‌مدت انتظار سرمایه‌گذاری سالانه ۳۰۰ الی ۴۰۰میلیارد دلاری را دارد و این یعنی احتمالاً بازار خدمات حفاری در حوالی ۲۰۰ میلیارد دلار نوسان می‌کند. این ارقام را با سرمایه‌گذاری ۷۰۰ الی ۸۰۰ میلیارد دلاری و بازار خدمات حفاری ۴۰۰میلیارد دلاری مقایسه کنید!


✅ برآورد بی‌پی می‌گوید در ۳۰ سال آتی میانگین سرمایه‌گذاری سالانه حدود ۴۰۰ میلیاردددلاری در سناریوهای کم‌کربن (به نام‌های "انتشار کربن صفر" و "گذار سریع") کافی است، ولی سناریوی "تداوم وضع فعلی" نیازمند ارقام به مراتب بیشتری هستیم.


✅ لذا با یک قمار مواجهیم: اگر بپذیریم که وضع فعلی ادامه می‌یابد یعنی اکنون فرصت بسیار خوبی برای حضور در نفت‌وگاز با افق بلندمدت است. اگرنه، باید در اولین رشد قیمت قابل‌توجه قیمت نفت (۷۰ دلار؟) خروج را در دستور کار قرار داد!


‌⭕️@EconomicsandOil


#Woodmac #BP #Upstream #Investment


پیش‌فروش نفت هموارسازی است یا آینده‌فروشی؟


اگرچه مدتی از طرح این سوال گذشته، این هفته در "تجارت فردا" پاسخی به آن منتشر شده که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنم.


‌⭕️@EconomicsandOil


#TEF #Budget


تحلیل منحنی هزینه نفت جهان


ریستادانرژی منحنی هزینه (Cost Curve) نفت خود را به‌روز کرده است. منحنی نشان می‌دهد برای تولید نفت به چه قیمتی نیاز داریم و در نتیجه مبنای خوبی برای تعیین قیمت‌های بلندمدت نفت به دست می‌دهد.


✅ منحنی نشان می‌دهد برای تولید ۱۰۰۰ میلیارد بشکه نفت قیمت ۴۵ دلار کاملاً کفایت می‌کند؛ یعنی معادل ۲۵ سال تولید نفت جهان به میزان ۱۱۰میلیون بشکه در روز. (البته می‌دانیم که کل تولید نفت جهان از ارزان‌ترین منابع صورت نمی‌گیرد.)


✅ شش سال قبل انتظار می‌رفت قیمت سربه‌سری برای تولید روزانه ۱۰۰میلیون بشکه نفت در ۲۰۲۵ حدود ۹۰ دلار باشد و امروز نفت ۵۰ دلاری کافی به نظر می‌رسد. آن زمان انتظار می‌رفت در ۲۰۲۵ روزانه حدود ۱۲میلیون بشکه نفت tight (در عمل تقریباً همان نفت شیل) با نقطه سربه‌سری ۸۲ دلار تولید شود و امروز این ارقام به ۱۸ میلیون و ۴۴ دلار رسیده است.


✅ شیب منحنی عرضه نفت در این سال‌ها کمتر شده و نمودار به سمت راست حرکت کرده است. با چشم‌انداز نهوچندان درخشانی که از سمت تقاضا انتظار داریم، به نظر می‌آید پیام روشن است: Lower for Longer.

‌⭕️@EconomicsandOil


#RystadEnergy #LFL #Cost #Shale


EIF.8


نسخه مکینزی برای نفت بحران‌زده


✅ مدیر نفت و گاز شرکت مشاوره مکینزی در ارائه‌ای به بحران در صنعت نفت‌وگاز پرداخت و به فرصت‌ها نیز اشاره‌ای داشت. در نمودار بالا می‌بینیم که تقریباً تمام بخش‌های زنجیره ارزش (به جز پتروشیمی) درگیر بحران هستند.


✅ راه‌حل چیست؟ مکینزی اشاره‌ای به پنج پاسخ دارد که البته برای هر شرکت باید به دنبال راه‌حل منحصربفردی بود:
1⃣ بازطراحی پورتفولیو و تحول اساسی در تخصیص منابع
2⃣ ادغام‌وتملیک‌های جسورانه (Mergers & Acquisition)
3⃣ تغییر مدل عملیاتی به منظور بهبود عملکرد و کاهش هزینه
4⃣ بازتعریف مشارکت‌های استراتژیک با هدف افزایش تاب‌آوری زنجیره تامین
5⃣ خلق سازمان آینده با تمرکز بر منابع انسانی و ساختار


‌⭕️@EconomicsandOil


#EIF #Event #McKinsey #Strategy #MnA


EIF.7

صحبت‌های پاتریک پویانه و یادی از وارن بافت

✅ توتال تنها شرکتی است که دوباره جایزه شرکت برتر را به دست آورده که هر دو در زمان مدیریت پاتریک پویانه بوده است. توتال از بین ۳۰ شرکت و با معیارهای مرتبط با Low-Carbon به این مقام رسیده است.


✅ همانند بن ون‌بردن (مدیرعامل شل) مدیرعامل توتال هم به لزوم توجه به سمت تقاضا تاکید دارد. توضیح من این‌که در نفت به صورت سنتی ما بر سمت عرضه متمرکزیم. در بازاریابی B2C نیز به ویژه تا اوایل و حتی اواسط نیمه دوم قرن بیستم همین جریان غالب بود و نهایتاً Performance یک کالا اهمیت داشت که این روند تغییر کرد. پویانه می‌گوید باید به تحول سمت تقاضا (که Driver اصلی گذار انرژی است) توجه بیشتری کنیم.


✅ مهم‌ترین فناوری در انقلاب انرژی را فعلاً هیدروژن می‌بیند که البته راه درازی تا جریان‌سازی در پیش دارد. برخلاف فناوری خورشیدی (که بازارش یعنی برق موجود بود) اینجا هم توسعه فناوری داریم و هم توسعه بازار.


✅ در ماه می تا سپتامبر چشم‌انداز ۲۰۳۰ توتال تغییر زیادی کرد. از ۲۰۱۹ تا می ۲۰۲۰ نیز تغییراتی وجود داشت. سهم نفت در سبد ۲۰۳۰ توتال از ۵۵٪ در گزارش ۲۰۱۹ به ۴۵٪ در می ۲۰۲۰ و ۳۰٪ در سپتامبر ۲۰۲۰ رسید. پویانه می‌گوید دلیل این بود که یافته‌های جدید می به زبان کسب‌وکار ترجمه شدند که این در سپتامبر نمایان شد.


✅ به گفته پویانه در نفت حداقل نرخ بازگشت ۱۵٪ درصد با هزینه پول ۵-۶٪ توجیه‌پذیر بوده لذا اکنون با هزینه پول ۲٪ پروژه‌های خورشیدی با نرخ حدود ۱۰٪ توجیه‌پذیر است. در پاسخ به این‌که اصلاً به عنوان یک شرکت نفت و گاز آیا شما مزیتی برای حضور در خورشیدی دارید جواب خوبی داد و گفت توان دسترسی به پروژه‌ها در کل جهان، برند، توان تامین مالی، توان تجارت و بعضاً شباهت‌های عملیاتی منشا مزیت ما هستند.


✅ به گفته پویانه حتی برای کاهش ۱.۵ درجه نیز جهان به روزانه ۴۰ الی ۵۰ میلیون بشکه نفت نیاز دارد که باید برای کربن آن فکری کرد ولی هنوز فناوری‌های جذب و ذخیره‌سازی کربن بسیار گران هستند. دلیل اصلی هم این‌که بازاری برای محصول نیست و هزینه زیرساخت و Storage بالاست. قیمت‌گذاری کربن و یارانه دولتی تنها راه‌حل‌ها هستند.


✅ نکته جالب دیگر درباره سرمایه‌گذاری‌های نفتی شرکت بود که گفت باید در نفت ۲۰ دلاری هم هزینه‌های فنی بازگردند. شرط دوم این‌که آلایندگی‌شان در محدوده مشخص باشد.


✅ از چند سال قبل به یاد دارم که توتال از شرکت‌هایی بود که نفت شیل را به دلیل گرانی نسبی جدی نگرفت. پویانه آن زمان بسیار به مبانی قیمت‌گذاری اشاره می‌کرد و می‌گفت نباید سراغ دارایی‌های گران رفت. هنوز همان را می‌گوید و زمان صحبت کردن احساس می‌کنم یک وارن بافت نفتی مدیرعامل توتال است. این چند مطلب مرتبط را از دست ندهید:
t.me/EconomicsandOil/471






‌⭕️@EconomicsandOil


#EIF #Event #Energy #Total #China #Carbon #Hydrogen


EIF.6


آینده نفت و مسائل ذهن آموزش‌دیده


✅ در میانه نشست Energy Intligence این موضوع به ذهنم رسید که بدیع هم نیست: وقتی درباره آینده نفت و گاز صحبت می‌کنیم، معمولاً به سهم سوخت‌های فسیلی و به طور خاص این دو سوخت در سبد انرژی اشاره می‌شود. اما نباید فراموش کرد که این سهم مبتنی بر یک محاسبه مهندسی (ارزش حرارتی) است. این ارزش حرارتی بسیار مهم و همان‌قدر ناکافی است. یک ذهن آموزش‌دیده ابعاد دیگری از مساله را نیز می‌بیند.


✅ جنبه مهم دیگر، محل تولید و مصرف و نیز هزینه است. در آینده بلندمدت نفت ارزان و زیادی از خاورمیانه می‌آید و به آسیا می‌رود. در دنیایی که نفت فراوان است و تقاضایش در OECD بسیار محدود شده این یعنی حتی اگر ۱۰۰ سال دیگر نفت بفروشیم قیمتش احتمالاً (به ارقام امروز) زیر ۵۰ دلار است.


✅ از جنبه دیگر نیز باید توجه داشت که برای حفظ تولید و رشد اندکی که مورد نیاز است (احتمالاً ۱۰ درصد بالاتر از ظرفیت فعلی تولید نفت جهان، حداکثر ظرفیت "جدید"ی است که باید ایجاد شود) چقدر سرمایه نیاز است. احتمالاً کمابیش حتی نصف ارقام سال‌های اوج بیش از نیاز خواهد بود. این موضوع درباره ظرفیت صنعت نیز صادق خواهد بود. در آمریکا روزگاری تعداد دکل در محدوده ۲۰۰۰ بود و اکنون در محدوده ۲۰۰. تعداد دکل‌ها یک‌دهم شده، ولی تولید نهایتاً ۲۰ الی ۳۰ درصد کم می‌شود.


✅ پس ارزش حرارتی را نمی‌توان نمایان‌گر آینده دانست. شاید حتی بتوان گفت برای هدفی که گفته شد، ارقام مطلق بهتر از ارقام نسبی هستند. از سوی دیگر هزینه‌ها و جغرافیا مهم‌اند. همین‌طور ظرفیت صنعت در سرمایه‌گذاری و مدیریت.


‌⭕️@EconomicsandOil


#EIF #Energy


EIF.5


✅ مدیرعامل پتروناس که امسال به این سمت منصوب شده جوان و در مقایسه با نمونه‌هایی که تاکنون در شرکت‌های ملی دیدم کم‌نظیر است. متکی بر ارقام، آشنا با حوزه مالی و بسیار مسلط صحبت می‌کند. با کمال احترام فکر می‌کنم در کل NIOC یک نفر شبیه اون نتوانیم داشته باشیم.


✅ موسسه مشاوره مکینزی بر بحران در نفت‌وگاز تاکید دارد و ریسک‌های متعددی برای کوتاه‌مدت تا میان‌مدت برمی‌شمرد. با این مبنا تحول در انرژی اجتناب‌ناپذیر است.


✅ بن ون‌بردن مدیرعامل شل پاسخ‌گوی سوالات بود. تقریباً همه جواب‌هایش کلی‌گویی و در واقع توسعه خود سوالات بود. نکته جالب در صحبت‌هایش این بود که ظاهراً (برخلاف BP و حتی به نوعی با طعنه به آن) چندان Net Zero Emission را قطعی نمی‌دانست. او گاز را بسیار مهم می‌داند که باتوجه به اقدام دهه اخیر شرکت در تملیک BG عجیب نیست.


✅ مدیرعامل شل و دیگران توجه زیادی به هیدروژن دارند. شاید اغراق نباشد که هیدروژن بیش از خورشید مورد توجه است. بر جزئیات موضوع مسلط نیستم اما به نظر می‌رسد توسعه آن دشوارتر از خورشید و باد است.


✅ موضوع کرونا باعث شده در پنل حمل‌‌ونقل توجه مجددی به کاهش آلایندگی در این بخش شود. ظاهراً مردم به ویژه در اروپا طعم کاهش آلودگی را چشیده‌اند و می‌خواهند آن را بیشتر دنبال کنند که نیازمند تلاش سیاست‌گذاران است.


‌⭕️@EconomicsandOil


#EIF #Event #Hydrogen #Petronas


EIF.4


✅ وزیر انرژی آلبرتا (مرکز نفت کانادا) درباره صنعت نفت این کشور صحبت کرد. عمده صادرات به آمریکا و عمده تولید از منابع Sand است. به دلیل وابستگی اقتصاد ایالت و کانادا به نفت به وضوح می‌شد نگاه استراتژیک به نفت را در صحبت‌های او دید. اشاراتی هم به تجدیدپذیرها و مسائل زیست‌محیطی داشت که می‌شنویم در سال‌های اخیر در کانادا مساله‌ساز بوده است. وقتی از او درباره بزرگ‌ترین چالش پرسیدند مساله اشتغال را مطرح کرد که در نتیجه شرایط بازار نفت وضعیت بدی دارد. (ظاهراً باید فکر نان بود که خربزه تجدیدپذیرها آب است!)


✅ المزروعی وزیر انرژی امارات هم از آینده بازار نفت دفاع کرد که همراستا با گزارش اخیر World Oil Outlook اوپک است. گفت که برنامه‌های زیادی برای تجدیدپذیرها دارند. (شعار نیست. آنها در هسته‌ای و خورشیدی درحال توسعه هستند و تا نیمی از برق‌شان را کمابیش از این محل‌ و امثال آن تامین خواهند کرد. به ویژه آنکه گاز زیادی ندارند.)


✅ تعبیر المزروعی درباره تجدیدپذیرها توام با حمایت ولی بدون اشاره به نقش محوری آنها بود. او عبارت Star را به‌کار برد. استراتژیست‌ها می‌دانند که منظور همان ماتریس مشهور BCG (گروه مشاوره بوستون) است که براساس دو آیتم سهم بازار و رشد بازار کسب‌وکارها را تقسیم می‌کند. ستاره‌ها در هر دو رشد زیادی خواهند داشت لذا گزینه اصلی سرمایه‌گذاری هستند. در مقابل Cash Cow قراردارند که اگرچه سهم بازار بالایی دارند دوران رشدشان به سر آمده است و شاید بتوان گفت نفت و قبل‌تر زغال‌سنگ مصداق آن هستند. البته این حرف مزروعی محل مناقشه است چون تجدیدپذیرها هنوز سهم بالایی ندارند بلکه در آینده و به ویژه در تولید برق سهم بالا خواهند داشت.


‌⭕️ @EconomicsandOil


#EIF #Energy #UAE #Canada #PeakOil #Renewable


EIF.3


✅ امین ناصر، مدیرعامل آرامکو، را به عنوان مدیرعامل برگزیده سال معرفی کردند. مدیران عامل و روسای هیات‌‌مدیره از شرکت‌هایی مثل توتال، شل، بی‌پی، اکسون‌موبیل، Aker، ادناک و Reliance به او تبریک گفتند.


✅ این اقدامات جزء لاینفک مراسم از این دست است و هم جنبه تبلیغات دارد و هم نوعی break محسوب می‌شود. البته انتخاب توسط یک پنل بزرگ (ظاهراً ۱۰۰نفره) صورت می‌گیرد و یک نظر شخصی نیست.


✅ وزیر نفت عربستان در خلال تبریک به امین ناصر درباره حرکت آرامکو از NOC به International Energy Company گفت و IPO و تملیک Sabic را دو اقدام در این جهت دانست. با این مبنا، به نظرم رسید یک بحث (که قبلاً گفته بودم ولی تکرارش خالی از لطف نیست) دوباره مطرح شود:
- اکنون که بخش زیادی از پایین‌دستی نفت و گاز کشور واگذار شده و شرکت‌های پالایش‌وپخش و پتروشیمی نیز کوچک شده‌اند آیا به لحاظ عملیاتی بهتر نیست به یک NIOC یکپارچه فکر کنیم؟ می‌دانیم که مطالعاتی قبلاً توسط Bain و اخیراً توسط ADL درباره ساختار صورت گرفته ولی فارغ از جزئیات متعدد، در نهایت یک سری اصول اولیه هستند که تصمیم نهایی را رقم می‌زنند و نه جزئیات اجرائی.


✅ امین ناصر به مسائل ESG و تغییر قرارداد به عنوان موارد مورد توجه در IPO آرامکو اشاره کرد که این شرکت را آماده کرده است. او مدعی است که شرکت الزامات حضور در هر بورس بین‌المللی را دارد.


‌⭕️ @EconomicsandOil


#EIF #Energy #Aramco #Event


EIF.2


✅ تا اینجا ظاهراً موضوع گذار انرژی و کاهش انتشار کربن بیشتر متوجه نفت است و نه گاز. به نظر می‌رسد بیش از آنکه صفر شدن انتشار کربن مطرح باشد، کاهش انتشار مدنظر است.


✅ در این راستا مدیر مارکتینگ و کشتیرانی LNG پروژه توتال در موزامبیک به ترکیب گاز و تجدیدپذیرها به عنوان یک راه‌حل اشاره می‌کند. درست مشابه همین را پرادان وزیر نفت و گاز هند هم گفته و به نظر نیز راه‌حلی بینابین می‌رسد که ضمن تداوم صنعت نفت‌وگاز نگاهی به گذار انرژی نیز دارد.


✅ مقام‌های دولتی کشورهای درحال‌توسعه استاد حرف‌های قشنگ هستند. پرادان نیز این عبارت قشنگ را درباره سیاست‌های دولت هند برای واگذاری و خصوصی‌سازی صنعت نفت‌وگاز گفت:
Minimum Government,
Maximum Governance


✅ پرادان به وضوح Net Zero را آرمان‌گرایانه دانست. البته هند به عنوان یکی از دو محور اصلی رشد آینده تقاضای انرژی همزمان موضوع تجدیدپذیرها را مدنظر دارد. دلیل اصلی را احتمالاً باید وابستگی به واردات دانست ولی خب محیط‌زیست هم اهمیت دارد.


‌⭕️@EconomicsandOil


#EIF #Event #Energy #India


EIF.1

✅ در رویداد مجازی Energy Intelligence Forum هستم که دقایقی قبل شروع شد. مطابق رویه چند سال اخیر نکات مهم آن را به اشتراک خواهم گذاشت. همان‌طور که قبلاً گفتم کنفرانس چهل سال است در لندن برگزار می‌شود.


✅ جالب اینکه تجربه حضور به لحاظ کیفیت تصویر و اتصال بسیار آسان بوده است و قابل مقایسه با تجارب دیگری که داشتم نیست؛ آن هم رویدادهای داخل ایران.


✅ توتال امسال به چند دلیل در مرکز و تقدیر قرار گرفته است: کم‌تر در معرض ریسک‌های گذار انرژی بودن، تاب‌آوری پورتفولیو و تحول در مدل کسب‌وکار. (البته جنبه تبلیغاتی موضوع نیز محرز است.)


✅ گذار انرژی در متن رویداد امسال قرار دارد و محور اصلی از این قرار است:
THE BIG ENERGY RESET: COVID, CLIMATE, CONSEQUENCES


‌⭕️ @EconomicsandOil


#EIF #Event #Total #Energy


MENA-Gas-Petrochemical-Investment-Outlook-2020-2024_EN_Final.pdf
433.4Kb
چشم‌انداز سرمایه‌گذاری گاز و پتروشیمی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا


‌⭕️@EconomicsandOil


#APICORP #Gas #Petrochemical #Investment


EIF_2020_Agenda.pdf
113.4Kb
برنامه کنفرانس Energy Intelligence


✅ همان‌طور که قبلاً گفتیم، امسال پس از چهار دهه کنفرانس Oil & Money لندن تحت برند جدید برگزار می‌شود که برنامه آن ضمیمه شده است.


✅ کرونا باعث شده اغلب کنفرانس‌ها به صورت مجازی برگزار شوند که اگرچه فرصت حضور فیزیکی و معاشرت را کاهش می‌دهد، ولی برای ما ایرانیان امکان حضور آسان‌تر و ارزان‌تر را فراهم می‌سازد.


✅ با این تفاسیر من هم کاهش قیمت کنفرانس به یک‌دهم! را غنیمت شمردم و در آن ثبت‌نام کردم. سعی می‌کنم مطابق معمول خلاصه‌ای از مباحث را برای استفاده عموم اینجا قرار دهم. کنفرانس سه‌شنبه الی پنج‌شنبه هفته جاری برگزار خواهد شد.


✅ پیشنهاد می‌کنم نشست‌های مشابه از جمله کنفرانس مجازی ادیپک را دریابید.


‌⭕️@EconomicsandOil


#Event #Energy

20 last posts shown.

2 015

subscribers
Channel statistics