دال‌طال ( درسگفتارها )


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Other


هوالعلیم
سلام بر شما✋
جامع‌ترین مخزن درسگفتارهای علوم انسانی🔍
با بیش از ۲۰هزار صوت و ویدئو❗
سخنرانی های به درد بخور✏️
اگه هر روز یه سخنرانی خوب گوش کنیم خیلی از کمبودها جبران میشه🔊

[برای دریافت تعرفه تبلیغات پیام بدهید]
😊من @pr_davood

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Other
Statistics
Posts filter


✅ دوره آشنایی با نظام فکری و عملکردی امامین انقلاب

مدرس : حجت الاسلام عادل فریحی


جهت ثبت نام و اطلاع از جلسات فرم زیر را تکمیل کنید

https://survey.porsline.ir/s/3mEmHpr

کانال اندیشکده قول سدید

https://eitaa.com/sadid1403


Forward from: عصر تصویر
دوره جامعه‌شناسی تصویر؛

موضوع ارائه:
چشم‌اندازهای جامعه‌شناسی تصویر 👓

📍چشم‌اندازهای جامعه‌شناسی تصویر: مسیرهای نوین در تحلیل بازنمایی‌های بصری

📌 در هفتمین و آخرین جلسه از دوره «جامعه‌شناسی تصویر»، به بررسی چشم‌اندازهای جامعه‌شناختی تصویر و مسیرهای نوین این حوزه می‌پردازیم. چگونه تصاویر در جوامع معاصر بر سیاست، اقتصاد، فرهنگ و هویت تأثیر می‌گذارند؟ چه نظریه‌ها و روش‌های جدیدی در تحلیل تصویر در حال شکل‌گیری است؟ در این جلسه، ضمن مرور مباحث دوره، به بررسی آینده مطالعات تصویری، تأثیر هوش مصنوعی، پلتفرم‌های دیجیتال و تغییرات در تولید و مصرف تصاویر خواهیم پرداخت. اگر به درکی عمیق‌تر از نقش تصویر در زندگی اجتماعی علاقه‌مندید، ثبت‌نام کنید و در این گفت‌وگوی پایانی همراه ما باشید.

🎤با ارائه:
داوود طالقانی
دانشجوی دکتری دانش اجتماعی مسلمین
پژوهشگر علوم اجتماعی

هفته پایانی بهمن ماه 🗓
آنلاین/آفلاین

جهت ثبت نام به ادمین پیام بدهید
@asre_tasvir


Forward from: روزنامه فرهیختگان
🔴 شهرت شرقی؛ عمق راهبردی صنایع فرهنگی کره‌ای در ایران

▫️داوود طالقانی، پژوهشگر فرهنگی در فرهیختگان نوشت:

🔻بسیار واضح است که نمی‌توان صرفاً رشد محبوبیت فرهنگ کره‌ای در ایران را یک گرایش فرهنگی قلمداد کرد، بلکه مسئله بر سر یک راهبرد هدفمند است. برای واکاوی این مسئله بدون شک توجه به سیاست‌های فرهنگی کره جنوبی اهمیت خواهد یافت. دولت کره جنوبی با سرمایه‌گذاری گسترده در تولید و توزیع محتوا‌های فرهنگی و پیام‌های رسانه‌ای، هوشمندانه از صنایع فرهنگی به منزله ابزاری در جهت افزایش نفوذ جغرافیای سیاسی و اقتصادی استفاده کرده است.

🔻در چنین موقعیتی جامعه و مخاطبان ایرانی از یک مصرف‌کننده منفعل به آزمایشگاهی برای آزمون و سنجش «شهرت شرقی» تبدیل شده‌اند.
کره جنوبی در حال حاضر یکی از کشور‌های موفقی است که صنایع فرهنگی را به عرصه اقتصادی، ابزاری برای دیپلماسی و تثبیت قدرت نرم تبدیل کرده است. از دهه 90 میلادی تاکنون، کره جنوبی به شکلی نظام‌مند به توسعه صنایع خلاق پرداخته و با حمایت دولتی، تولید محتوا‌های فرهنگی و پیام‌های رسانه‌ای را به بخشی از راهبرد کلان ملی تبدیل کرده است.

🔻الگوی توسعه صنایع فرهنگی کره جنوبی بر سه رکن استوار است؛ سرمایه‌گذاری دولتی، پیوند اقتصاد و دیپلماسی و توزیع هدفمند محتوا. دولت کره جنوبی با ایجاد صندوق‌های حمایتی، یارانه‌های صادراتی و تسهیل همکاری میان شرکت‌های فناوری و استودیو‌های رسانه‌ای، زنجیره‌ای منسجم برای تولید و توزیع جهانی محصولات خود ایجاد کرده است. همچنین پیوند اقتصاد و دیپلماسی فرهنگی به کره جنوبی این امکان را داده است که محصولاتش را به عنوان سرگرمی و البته نماد هویت ملی خود به مخاطبان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای عرضه کند.

🔻نفوذ موسیقی کی‌پاپ در آمریکا و اروپا و محبوبیت سریال‌های کره‌ای در خاورمیانه و ازجمله ایران جزء نمونه‌های موفق این راهبرد در بازار‌های بین‌المللی‌اند. کره جنوبی با فعال‌سازی ظرفیت‌‌‌های فرهنگی جوامع دیگر، به جای تحمیل مستقیم سبک زندگی خود، از عناصر مشترک فرهنگی برای ایجاد پذیرش در مخاطبان بهره می‌گیرد. گسترش نرم و تدریجی فرهنگ کره‌ای در کشور‌هایی مانند ایران که بدون مقاومت بخشی از این موج فرهنگی و رسانه‌ای می‌شوند، نتیجه این فرایند است.

🔻رشد محبوبیت محصولات فرهنگی و رسانه‌ای کره‌ای در ایران صرفاً به دلیل کیفیت بالا و غنای این تولیدات نیست، بلکه باید زمینه‌های اجتماعی و فرهنگی ایران را نیز در این پذیرش سهیم بدانیم. ضعف تولید محصولات فرهنگی و رسانه‌ای (فیلم، سریال، انیمیشن، موسیقی، بازی، مد و فشن، آشپزی، گردشگری و...) در جذب مخاطب جوان و نوجوان انکارناشدنی است. محصولات فرهنگی و رسانه‌ای ایرانی پاسخ درخوری برای نیاز‌های زیباشناختی و عاطفی نسل جدید ندارند و در این شرایط طبیعی و منطقی است که محصولات کره‌ای، ژاپنی، چینی، ترکی و حتی عربی این خلأ را پر کنند.

📌متن کامل یادداشت داوود طالقانی پژوهشگر فرهنگی را در سایت بخوانید

@FarhikhteganOnline


Forward from: روزنامه آگاه
«اینفلوئنسر»ها در کتابخانه ملی!

▪️بی‌سروصدا و بدون هیچ تبلیغات گسترده‌ای، برنامه‌ای ۶ساعته با حضور و سخنرانی سلبریتی‌های یوتیوب، توییتر و اینستاگرام در یکی از سالن‌های کتابخانه ملی و با ورودی نزدیک به یک‌میلیون تومان برگزار می‌شود. گویی برگزارکنندگان می‌دانستند که اگر صدایی از تبلیغات این برنامه بلند شود، حتما منتقدانی خواهد داشت و برای همین، تبلیغات را محدود به صفحات شخصی دعوت‌شدگان و سخنرانان نگه داشتند.

▪️نخستین چیزی که در مواجهه با این موضوع به ذهن می‌آید این است که چطور می‌شود در عین انتقاد همیشگی به فراگیری شغل‌های این‌چنینی در فضای مجازی و تشویق نسل‌های جدیدتر به آن، باز هم برگزاری دوره‌ها و برنامه‌های مربوط‌به آن تا یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین نهادهای فرهنگی کشور مانند کتابخانه ملی رسیده باشد؟

▪️این اولین‌بار نیست که شاهد چنین اتفاقی در یک نهاد یا سازمان رسمی و تخصصی هستیم. در سال‌۱۴۰۰، درحالی‌که دانشجویان و اساتید به‌علت شیوع کرونا از فضای دانشگاهی به‌شکل حضوری دور بودند، در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران همایشی برگزار شد که برگزارکنندگان آن بلاگرها و آرایشگرهایی بودند که از این فضا برای آموزش‌های آرایشگری استفاده می‌کردند.

▪️این اتفاق درنهایت با پیگیری دانشجویان و نهاد بسیج دانشجویی این دانشکده بسیار برجسته شد و اگرچه که برگزاری آن متوقف نشد اما انتقادهای زیادی را متوجه مسئولان برگزاری آن در دانشگاه و دانشکده مذکور کرد. درنهایت رییس وقت دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، سیدمهدی اعتمادی‌فر دلایل برگزاری این برنامه و برنامه‌های مشابه را نیازهای مالی دانشکده و محدودیت منابع مالی آن اعلام کرد و دراین‌باره توضیح داد که موضوع برگزاری همایش خلاف آنچه در قرارداد ذکرشده، بوده و بنابراین برنامه لغو و از ورود افراد جلوگیری شده است.

🌐 مشروح خبر را اینجا بخوانید‌.

🔘 @agaah_ir
🖥 Agaah.ir


Forward from: عصر تصویر
دوره جامعه‌شناسی تصویر؛

موضوع ارائه:
مبانی اجتماعی ضدتصویر

📍مبانی اجتماعی ضدتصویر: فراروی از محدودیت‌های تصویر 🖼

📌 در ششمین جلسه دوره جامعه‌شناسی تصویر به «مبانی اجتماعی ضدتصویر» می‌پردازيم. هنگامی‌که از «ضدتصویر» سخن به میان می‌آید، ممکن است ذهن‌مان به جانب پدیده‌هایی چون حذف، سانسور، و فیلترینگ متمایل شود، اما مراد ما چنین پدیده‌هایی نیست. ضدتصویر آن چیزی نیست که از مواجهه با تصویر بهراسد و عقب بکشد؛ ضدتصویر از محدودیت تصویر فراتر می‌رود، به این معنا که روایت تصویر را در هم می‌شکند و از حدوحدودی که تصویر تحمیل می‌کند درمی‌گذرد. به همین سبب، این تصویر است که باید از ضدّتصویر بهراسد و گریزان شود. اما پدیده‌ای غریبی چون ضدّتصویر نمی‌تواند در خلأ به‌ ظهور برسد، بلکه نیازمند تحقّق مقدماتی در دو سطح فردی و اجتماعی‌ست. بنابراین، پیش از هر چیز باید چیستی و چگونگی تحقّق چنین مقدماتی را وارسی کنیم. در این تحلیل همراه ما باشید.

🎤با ارائه:
سید کیارش شیخ‌الاسلام
دکتری فلسفه غرب معاصر
پژوهشگر فلسفه سایبر

هفته پایانی بهمن ماه 🗓
آنلاین/آفلاین

جهت ثبت نام به ادمین پیام بدهید
@asre_tasvir




Forward from: عصر تصویر
دوره جامعه‌شناسی تصویر؛

موضوع ارائه:
نگریستن به خیابان 📷

📍نگریستن به خیابان: تصویر، فضاهای شهری و هویت اجتماعی

📌 در پنجمین جلسه از دوره «جامعه‌شناسی تصویر»، به بررسی نگریستن به خیابان به‌عنوان فضایی اجتماعی و بصری می‌پردازیم. خیابان‌ها نه‌تنها محل تردد، بلکه بستری برای کنش‌های اجتماعی، سیاست‌های شهری و بازنمایی‌های تصویری هستند. چگونه عکاسی خیابانی، تصاویر رسانه‌ای و تبلیغات شهری، معنا و هویت فضاهای عمومی را شکل می‌دهند؟ چه تفاوتی میان نگاه قدرت و نگاه مردم عادی به خیابان وجود دارد؟ در این جلسه، نقش تصویر در شکل‌دهی به تجربه فضا، نابرابری شهری و جنبش‌های خیابانی بررسی خواهد شد. اگر به تحلیل تصویر و فضاهای شهری علاقه‌مندید، ثبت‌نام کنید و در این جستار بصری همراه ما باشید.

🎤با ارائه:
محمد رضوانی‌پور
دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی
منتقد هنری

هفته پایانی بهمن ماه 🗓
آنلاین/آفلاین

جهت ثبت نام به ادمین پیام بدهید
@asre_tasvir


Forward from: عصر تصویر
دوره جامعه‌شناسی تصویر؛

موضوع ارائه:
تبلیغات جنسی 🔞

📍تبلیغات جنسی: بازنمایی بدن و جنسیت در دنیای مصرف‌گرایی

📌 در چهارمین جلسه از دوره «جامعه‌شناسی تصویر»، به بررسی تبلیغات جنسی و نقش آن در بازنمایی بدن، جنسیت و هویت در فرهنگ مصرف‌گرایی می‌پردازیم. چگونه تصاویر تبلیغاتی، استانداردهای زیبایی، کلیشه‌های جنسیتی و ایده‌آل‌های فرهنگی را شکل می‌دهند؟ چه ارتباطی میان جنسیت، قدرت و اقتصاد در تبلیغات بصری وجود دارد؟ در این جلسه، با تحلیل تبلیغات تجاری، رسانه‌های مد، صنعت زیبایی و پیام‌های پنهان در این تصاویر، به بررسی تأثیر آن‌ها بر جامعه و هویت فردی خواهیم پرداخت. اگر به نقد اجتماعی رسانه‌ها و تأثیر تصاویر بر ادراک جنسیت علاقه‌مندید، ثبت‌نام کنید و به این تحلیل انتقادی بپیوندید.

🎤با ارائه:
محمدمهدی دهقانی‌زاده
کارشناسی‌ ارشد فرهنگ و ارتباطات
پژوهشگر زیست جنسی

هفته پایانی بهمن ماه 🗓
آنلاین/آفلاین

جهت ثبت نام به ادمین پیام بدهید
@asre_tasvir


Forward from: عصر تصویر
دوره جامعه‌شناسی تصویر؛

موضوع ارائه:
جغرافیای انتقادی تصویر دیجیتال 🏞

📍جغرافیای انتقادی تصویر دیجیتال: قدرت، فضا و نابرابری در جهان بصری

📌 در سومین جلسه از دوره «جامعه‌شناسی تصویر»، به بررسی جغرافیای انتقادی تصویر دیجیتال می‌پردازیم و نقش پیش شرط های جغرافیایی را در تولید و توزیع تصاویر دیجیتال تحلیل می‌کنیم. توسعه بحث های جغرافیایی در نسبت با موضوعات دیجیتال، ضرورت نوعی بازخوانی انتقادی مفاهیم این دانش را برجسته می کند. همچنین تصور «جغرافیای تصاویر»، مبتنی بر درک اهمیت استعاره ها و نقش آنها در چرخه تولید و مصرف پدیده های دیجیتال است. در این جلسه به موضوعاتی چون نقشه های دیجیتال، پلتفرم ها و اقتصاد فناوری در نسبت با مسئله اصلی بحث خواهد شد. اگر به ارتباط میان تصویر، فضا و قدرت علاقه‌مندید، ثبت‌نام کنید و به این بحث انتقادی بپیوندید.

🎤با ارائه:
سید محمدیحیی هاشمی
دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی فرهنگی
پژوهشگر جغرافیای فرهنگی

هفته پایانی بهمن ماه 🗓
آنلاین/آفلاین

جهت ثبت نام به ادمین پیام بدهید
@asre_tasvir




⭕️جامعه‌شناسی علمی زنده در جامعه ایران

🔰نقد سخنان دکتر مهدی حسین‌زاده یزدی در اولین گردهمایی دانشگاه‌های فعال در علوم اجتماعی اسلامی

🔊ارائه کننده: دکتر مجید کافی، استادیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

#طرح_علوم_انسانی_اسلامی

-https://eitaa.co/raveshejtehadiKAFI

🌐 به کانال انجمن علمی علوم اجتماعی اسلامی دانشگاه تهران بپیوندید 👇
🆔 @saissut




Forward from: وابِل
6672c12c78476-9609-28-9_250130_151757.pdf
819.4Kb
بررسی و تحلیل عناصر و ویژگی‌های ژانر عامیانه، کمیک‌استریپ

#مقاله


داستان نویسی درباره زنان بزرگ تاریخ تشیع و تاریخ ایران
جلسه اول
دوره دیدار با ابرار
قم، یازدهم بهمن ۱۴۰۳
@tavoosimsaeed


Forward from: فرهنگ سدید
🟠«رپ فارسی» اعتراضی است؟

🖊خاستگاه، مصادیق و سرانجام موسیقی اجتماعی رپ فارسی در ایران؛

🔸تجربه موسیقی رپ به منزله موسیقی اعتراضی را می‌توان در خاستگاه آن یعنی ایالات متحده جستجو کرد. از همین رو، در این یادداشت پیش از آنکه به سراغ وضعیت رپ فارسی و نسبت آن با مفاهیم، خواسته‌ها یا جریانات مختلف اجتماعی و فرهنگی داخلی برویم، درباره خاستگاه اجتماعی و قشری این شاخه از موسیقی در آمریکا صحبت می‌کنیم. موسیقی رپ در آمریکا همیشه رسانه‌ای برای نقد سیاست، دولت و قدرت بوده است و اتفاقاً رپرهای سیاه‌پوست آمریکایی که در محلات فقیرنشین زندگی می‌کردند و فرهنگ آفریقایی نیز در تجربه هنری آنان سهیم شده است، به بهترین شکل ممکن از امکانات موسیقی رپ استفاده کردند.

📎https://farhangesadid.com/0002fi

🆔 @farhangesadid


📻 پادکست کنج

🎧 کنجی برای شنیدن داستان‌های اشخاص، مکان‌ها و رویدادهایی در دل تاریخ

اپیزود هفتم: شاه در جزیره سرگردانی

در این قسمت بناست به روزهای خروج محمدرضاشاه پهلوی از ایران، پایان سلطنت او و اقامتش در کشورهای مختلف اشاره شود؛ دورانی که شاه از این کشور به آن کشور رانده می‌شد و بیشتر دوستان و سیاست‌مدارانی که زمانی سر تعظیم و احترام در مقابلش فرود می‌آورند، او را تنها گذاشته و حاضر به پذیرشش در کشور خود نشدند.

نویسنده و راوی: محمد رزمگه

تهیه‌کننده: تکین قشنگی

🔷️ پادکست کنج را دنبال کنید.

کست باکس:
https://castbox.fm/vi/775220203

شنوتو:
https://shenoto.com/album/podcast/297282/اپیزود-هفتم-شاه-در-جزیره-سرگردانی

اینستاگرام:
https://www.instagram.com/podcastkonj?igsh=ang4NWZkaGs4dnEw

تلگرام:
https://t.me/konjpadcastt

#پادکست
#پادکست_کنج
#محمدرضا_پهلوی
#محمدرضاشاه
#شاه
#پهلوی


Forward from: روزنامه آگاه
تلاش‌های ناکام

▪️در روزهای گذشته، موضوع پذیرش موسیقی رپ در جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر ازسوی دبیر این جشنواره، رضا مهدوی مطرح شد. او دراین‌باره گفته است: «رپ چیز عجیب و غریبی نیست و چیزی شبیه بحرطویل است که در فرهنگ ادبی ما وجود دارد و ما می‌توانیم در این زمینه با اشعار بزرگان ادب فارسی که اشعار اعتراضی زیاد و برجسته‌ای وجود دارد، رپ خودی و ایرانی داشته باشیم و مضامین امیدبخش را در آن داشته باشیم درحالی‌که مغرب‌زمین تماما از الفاظ زشت در رپ استفاده می‌کنند.»

▪️همین موضوع، واکنش‌های ضد و نقیض زیادی را برانگیخت؛ از اعتراض به این موضوع تا همراهی و تایید آن. از طرفی، موضوع مجوز وزارت ارشاد به موسیقی رپ، موضوعی است که سال‌ها محل بحث بوده و هرازگاهی مطرح می‌شود اما هرگز به نتیجه‌ای نرسیده است.

▪️موسیقی رپ یا همان موسیقی اعتراضی که خاستگاهی غیرایرانی دارد و حالا نزدیک به سه دهه زیست در فضای فارسی دارد، مخاطب اصلی‌اش را در میان نوجوانان و جوانان یافته است. برای همین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و فعالان این حوزه تلاش زیادی برای رسمی کردن و در نتیجه تنظیم‌پذیری و قانون‌پذیری آن کرده‌اند که بعد از حدود ۲۵سال کاملا ناکام مانده و جریان زیرزمینی این موسیقی نه فقط قوی‌تر از پیش که با خصایص ضدفرهنگ بیشتری به فعالیت و مخاطب‌یابی ادامه می‌دهد؛ از این رو، با داوود طالقانی، نویسنده و آگاه‌ حوزه فرهنگ، هنر و رسانه گفت‌وگو کرده‌ایم تا موضوع موسیقی پرطرفدار رپ و جنجال‌های دنباله‌دار آن را دقیق‌تر بررسی کنیم.

🌐 مشروح گفت‌وگو را اینجا بخوانید‌.

🔘 @agaah_ir
🖥 Agaah.ir






Forward from: عصر تصویر
دوره جامعه‌شناسی تصویر؛

موضوع ارائه:
ابرقهرمانان کمیک‌بوکی 🦸

📍ابرقهرمانان کمیک‌بوکی: بازنمایی قدرت و هویت در فرهنگ عامه

📌 در دومین جلسه از دوره «جامعه‌شناسی تصویر»، با دنیای ابرقهرمانان کمیک‌بوکی به‌عنوان بازتابی از ارزش‌ها، هویت‌ها و ایدئولوژی‌های جوامع آشنا خواهید شد. این جلسه به تحلیل نقش ابرقهرمانان در بازنمایی قدرت، عدالت و مبارزه با بی‌عدالتی می‌پردازد و چگونگی بازتاب مسائل اجتماعی مانند نژاد، جنسیت و سیاست در داستان‌های کمیک‌بوکی را بررسی می‌کند. از کاپیتان آمریکا تا بلک پنتر، به تحلیل تأثیر این شخصیت‌ها بر فرهنگ عامه و پیام‌های نهفته در ماجراهای آن‌ها خواهیم پرداخت. اگر به جامعه‌شناسی، فرهنگ عامه و دنیای کمیک علاقه‌مندید، ثبت‌نام کنید و این تجربه هیجان‌انگیز را از دست ندهید.

🎤با ارائه:
محمدامین قاسمی
دانشجوی دکتری فرهنگ و ارتباطات
پژوهشگر صنایع فرهنگی

هفته پایانی بهمن ماه 🗓
آنلاین/آفلاین

جهت ثبت نام به ادمین پیام بدهید
@asre_tasvir

20 last posts shown.