نگاه محیط زیستی، کامران مظهری


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


ما وابسته به دنیای بیرونمان هستیم. دنیای بیرونی زیبا کمک می کند که دنیای درونمان نیز زیبا و آرام باشد.

kamranmazhari@yahoo.com تماس با من

Related channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter




Forward from: روزنامه جمهوری اسلامی
🖊📃تجزيه مي‌شويم و حواس‌مان نيست!

🔻غلامرضا بني اسدي

⬅️ روستاي ما سر جاي خود است. خانه‌هايش جا به جا نشده‌اند اما به خاطر خشکسالي و نبود فرصت شغلي و فقر درآمد، فرزندانش فراوان جا به جا شده‌اند. هرکدام به سويي رفته و در سرزميني ديگر کار کرده و خانه ساخته‌اند. دل مان البته خوش است که کالبدِ روستا هنوز سر پاست. خانه‌هاي خشتي قديمي اگر آوار مي‌شوند، هنوز هم تک خانه‌هايي آهني قد مي‌کشند. مي‌گوئيم روستا هست. اما آيا هست؟ آيا کالبدي که شايد نفسي بيايد و برود را مي‌شود زنده خواند و سراغِ زايايي و پويايي را نگرفت؟ آيا نمي‌توان گفت روستاي ما گرفتار نوعي از تجزيه پنهان شده است؟
آيا همين سرنوشت چند خطي روستاي ما، براي کشور مان هزاران کتاب نمي‌شود؟ تجزيه که فقط قطعه، قطعه کردن جغرافياي يک کشور نيست، هست؟ همين که مرز‌هاي زميني دست نخورد، مي‌توان گفت اتفاقي نيفتاده است؟ کاش مي‌شد. اما نمي‌شود بر تجزيه هويتي چشم بست. بر اين که بسياري از فرزندان وطن، مثل شاخه بريده شده از درخت، به خاکي ديگر افتند. حالا شايد آنجا بروند و شايد هم هيزم تنور شوند. آيا اين را تجزيه، تحليل نمي‌کنيم؟ يک ذره از خاکِ ما را حتي باد و طوفانِ جنگ، نتوانسته به جايي ديگر ببرد اما چندين و چند ميليون نفرِ ما رفته‌اند. خيلي از اينان که نرفته‌اند هم با پديده مهاجرت عاطفي، دل و ذهنِ شان، آن سوست واينجا دلبستگيي که بايد داشته باشند را ندارند. آيا اين، گونه‌اي از تجزيه نيست؟ خدا کند نباشد. خدا کند رفتگان هم باز آيند. خدا کندهمان‌طور که مرز‌هاي زميني ما مستحکم هستند، مرز‌هاي هويتي ما هم محکم باشند. جوري که هجرت گزيدگان دل از مام وطن نبرند و هرجا که مي‌روند به عنوان يک ايراني سفيرِ فرهنگ و هويت و تاريخِ ديرپاي اين کشور صاحب تاريخ باشند. اما... اما وقتي فضا را چنان پيش ببريم که برخي خود را مالک همه کشور بپندارند و به هرکس که مثل آنان فکر نمي‌کند، راه خروج را نشان دهند، آن تجزيه هويتي اتفاق مي‌افتد. وقتي برخي افراد به خود حق بدهند، حق و خواست ديگران را ناديده انگارند، خود به خود آن ديگران را به سمت جدايي سوق مي‌دهند. حالا بروند يا نروند چندان فرقي نمي‌کند.
وقتي بيش از 50 درصد مردم در مهمترين انتخابات که به سرنوشت امروز و فرداي شان بسته است، قهر مي‌کنند، تجزيه، بي‌صدا اتفاق افتاده است. ما نتوانستيم بعد از انتخابات کاري کنيم که تجربه‌اي موفق براي عبور از تجزيه شود. هنوز برخي‌ها انتخابات را تمام شده ندانسته‌اند تا بشود به اين بحران هويتي انديشيد. تا برخي‌ها همچنان بر طبل تفرقه مي‌کوبند، وفاق سياسي به اتحاد ملي نخواهد انجاميد. چنين که نشود، تجزيه، ذره ذره اتفاق خواهد افتاد هرچند خاک ما همچنان مستقر بماند. به اوضاع جهان نگاه کنيم. بوي بهبود به مشام نمي‌رسد. خود ما بايد دست همديگر را بگيريم و برخيزيم.
@JENewspaper




Video is unavailable for watching
Show in Telegram






Forward from: اعتمادآنلاین
🔻مادر درنای سیبری درگذشت

🔹
الن ووسالو پژوهشگر فنلاندی ساکن شهر رویان مازندران که به دلیل بیش از پنج دهه حضور و فعالیت پژوهشی درباره پرندگان مهاجر به ویژه درناهای سیبری در این استان به مادر درنای سیبری شهرت داشت، در ۹۵ سالگی درگذشت.

🔹مادر درناهای سیبری دانش آموخته مقطع کارشناسی جانورشناسی از دانشگاه یو.سی.ال.اِی (UCLA) امریکا بود و مدرک کارشناسی ارشد روزنامه‌نگاری را نیز اخذ کرده بود.

🔹او پنج دهه پیش، پس از ازدواج با همسر ایرانی‌اش راهی مازندران شد و به فریدونکنار رفت تا دسته باقیمانده از گله غربی درناهای سیبری را که هر سال به مازندران می‌آمدند مشاهده کند و پس از مدتی ساکن مازندران شد.

#اجتماعی

@EtemadOnline




Video is unavailable for watching
Show in Telegram


Forward from: روزنامه ایران
🔻 نشست کنشگران و اساتید دانشگاه با مسئولان دولتی جواب داد

⭕️ درختان شکسته می مانند

🔹طرح برداشت درختان شکسته و افتاده در کنار جاده‌های جنگلی هیرکانی متوقف شد. «نقی شعبانیان» معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور این توقف را نتیجه حساسیت بسیار بالای کنشگران و فعالان حوزه جنگل‌ها دانست و در گفت‌و‌گو با «ایران» توضیح داد که برای رسیدن به جمع‌بندی نهایی، نیاز به بررسی بیشتر وجود دارد.

🔻 آغاز ماجرا
🔹 برداشت درختان افتاده و شکسته از زمان دولت سیزدهم روی میز اجرا آمد. البته تصمیم به اجرایی کردن آن به پیش از دولت قبل برمی‌گشت. همان زمان که در سال 1396 طرح تنفس بهره‌برداری از جنگل‌های هیرکانی روی میز اجرا آمد و برداشت رسمی از جنگل‌های هیرکانی متوقف شد، قرار شد که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، بدهی شرکت‌های بهره‌بردار را از طریق برداشت از درختان شکسته و افتاده پرداخت کند.

🔻 گزارش زهرا کشوری را اینجا بخوانید.

🇮🇷 @irannewspaper


زندگی در سردترین شهر کره زمین.




Video is unavailable for watching
Show in Telegram
افتادن شاخهای مرال نر


4_6010057155879639288.pdf
2.4Mb
سرمایه‌گذاری در بهش انرژی‌های نو در مشور عمان


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
اسب دریایی




Video is unavailable for watching
Show in Telegram


پیش بینی فعالیت ۶۰ هزار مزرعه غیر مجاز استخراج رمز ارز در کشور

فرض کنید هر دستگاه ماینر ۳۵۰۰ وات برق مصرف میکند. مبنای فرض، دستگاه ماینر مدل +whatsminer m30 است که در بازار ایران به راحتی قابل خرید است. بر این اساس اگر هر مزرعه حداقل ۲۳ دستگاه داشته باشد، به عبارتی ما با مصرف حدود ۵۰۰۰ مگاواتی در بخش مزارع رمزارزها روبرو هستیم. منطقأ این عدد بسیار محافظه کارانه است. به این عدد باید میزان مصرف برق در مزارع قانونی رمزارز را نیز اضافه کنیم. ظرفیت تولید نیروگاهی ایران حدود نود هزار مگاوات است. تعمیرات دوره ای و کمبود سوخت باعت می شود که ظرفیت واقعی نیروگاهها از ظرفیت اسمی پایین تر باشد. شاید بتوان به راحتی ادعا کرد که شاید بیش از ده درصد از تولید برق ایران به تولید بیت کوین اختصاص دارد. با افزایش قیمت رمزارزها باید انتظار داشت که ناترازی برق تشدید هم شود.


Forward from: کانال خبری وزارت نیرو
🔴پیش بینی فعالیت ۶۰ هزار مزرعه غیرمجاز استخراج رمزارز در کشور

🔸معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر تعداد مزارع غیرمجاز رمزارز که تاکنون شناسایی شده را ۱۰ هزار مزرعه با ۲۳۰ هزار دستگاه عنوان کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود حدود ۶۰ هزار مزرعه غیرقانونی دیگر در این حوزه فعال باشند.

🌐مشروح خبر
@niroonline


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
آیا تهران را می توان نجات داد؟

20 last posts shown.