دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Law


نکات کاربردی حقوقی به صورت ساده و عامیانه جهت فهم درک آسان مطالب همراه اصطلاحا حقوقی 📚📙
کانالی برای دانشجویان و کارآموزان وکالت و بالابردن اطلاعات حقوقی
آیدی جهت تبادل و تبلیغ
@Zahedina
@Zahedina

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Law
Statistics
Posts filter


فایلهای حقوقی و کیفری اختبار/دادگاههای مجازی و انلاین/کتابهای کاربردی اختبار و آزمونی/
https://t.me/law_1403


Forward from: دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖
🔷 اصطلاح مفهوم عسر­و­حرج:

🔸 عسر و حرج به معنی سختی و مشقت است و اصطلاحا حالتی را در بر­می‌­گیرد که زن از ادامه‌ی زندگی با همسر خود عاجز و ناتوان­ شده و تحمل آن زندگی برای او غیرممکن­ است و هر­طور شده می­‌خواهد از همسر خود طلاق­ بگیرد.
🔸 عسر­و­حرج در ماده‌ی ۱۱۳۰ قانون مدنی و تبصره‌های آن بیان ­شده که زن می‌­تواند با اثبات یکی از آنها در دادگاه از همسر خود جدا ­شود و این جدایی طلاق بائن محسوب می­‌شود و در مدت عده برای مرد حق رجوع وجود نخواهد د­اشت.
🔸درطلاق به علت عسر­و­حرج زن با مراجعه به دادگاه خانواده علت عسرو­حرج را بیان­ می‌کند و با ­اثبات آن از دادگاه درخواست طلاق می­‌نماید. دادگاه در صورتی که عسر­و­حرج را ثابت بداند مرد را ملزم می‌­کند که به علت شرایط مشقت‌­باری که برای همسر خود فراهم ­کرده او را طلاق بدهد و چنانچه اجبار مرد ممکن نباشد زوجه با اذن قاضی و با حکم دادگاه طلاق داده می‌­شود.

🔷 کانال حقوقی دادگستر

🔷🔷  @dadgostar_hoghogh99


Forward from: دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌺🌺 تلاوت آیاتی از سوره مبارکه یس

🌺 با صوتی بسیار زیبا دلنشین

🌺 أَلا إِنَّ أَوْلِیاءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ
آگاه باش که دوستان خدا نه ‏ترسى دارند و نه غمگین میشوند
یونس – آیه۶۲


هنگام مواجه شدن با مشکل، حتما راه حلی وجود دارد، زیرا هر چیز با جفتش به وجود می آید.بعد از هر سقوطی، صعودی و بعد از هر شبی، روزی وجود دارد.
برای بیرون آمدن از یک اتاق، باید در را پیدا کنی، نه این که به دیوارها فکر کنی.

امیدوارم راه ها برات باز شه❤️

https://t.me/dadgostar_hoghogh99


Forward from: دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖
🔷 سوال ،،🤔

⁉️ آیا اثبات رابطه نامشروع باعث از بین رفتن مهریه و سلب حضانت از زوجه (مادر) میباشد؟ 



✅ اثبات رابطه نامشروع زوجه چه اینکه اقرار بدان کند یا حکم قطعی در این خصوص صادر شود مطلقا ارتباطی به مهریه ندارد. بعد از وقوع عقد نکاح زوجه میتواند تقاضای تمام مهریهرا از شوهر کند اگرچه دوشیزه باشد که فقط هنگام طلاق است که در صورت عدم نزدیکی مهریه نصف می شود.

فرض کنید زنی از بابت جرم رابطه نامشروع متعدد با حکم دادگاه در زندان باشد، او میتواند از زندان دادخواست مطالبه مهریه به طرفیت همسرش دهد.

اما آیا اثبات رابطه نامشروع موجب سلب حضانت از زوجه (مادر) می شود یا خیر. باید قائل به تفسیر شد، آنچه اهمیت دارد و ملاک اعتبار است نظر قاضی و مصلحت طفل است ولی اگر مادر شهرت به فساد پیدا کند قطعا باعث سلب حضانت از وی خواهد شد زیرا بدیهی است چنین مادری صلاحیت تربیت چنین فرزندی را ندارد

@dadgostar_hoghogh99


Forward from: دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖
صلح عمری چیست؟

ﯾﮑﯽ از اﺳﻨﺎد ﺑﺴﯿﺎر ﻣﻔﯿﺪ و ﮐﺎرآﻣﺪ «ﺳﻨﺪ ﺻﻠﺢ ﻋﻤﺮی» اﺳﺖ ﮐﻪ در دﻓﺎﺗﺮ اﺳﻨﺎد رﺳﻤﯽ رواج دارد. صلح عمری در قوانین حقوقی به معنای قرارداد و عقدی است که فرد اموال یا مال خود را به اشخاصی چون همسر و فرزند یا غیره صلح می‌نماید.

ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ توافق، ﻣﺎﻟﮏِ اﻣﻮال ﻏﯿﺮﻣﻨﻘﻮل ﮐﻪ اﻏﻠﺐ ﺷﺎﻣﻞ آﭘﺎرﺗﻤﺎن، ﺧﺎﻧﻪ، زﻣﯿﻦ و ﺑﺎغ اﺳﺖ، ﻣﯽ‌ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺎ ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﺑﻪ دﻓﺘﺮ اﺳﻨﺎد رﺳﻤﯽ، اﺧﺘﯿﺎر ﻓﺮوش، اﺟﺎره دادن و ﯾﺎ ﺣﺘﯽ ﻓﺴﺦ و اﻗﺎﻟﻪ ﺳﻨﺪ ﻣﺬﮐﻮر را ﺗﺎ زﻣﺎن ﺣﯿﺎت ﺑﺮای ﺧﻮد ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻪ و اﺻﻞ ﻣﺎل را ﺑﻪ ﻓﺮزﻧﺪ و ﯾﺎ اﺷﺨﺎص دﯾﮕﺮ ﻣﺪﻧﻈﺮ ﺧﻮد اﻧﺘﻘﺎل دﻫﺪ.

در ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺗﺎ زﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺷﺨﺺ زﻧﺪه اﺳﺖ، ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ دﺧﺎﻟﺖ و ﻧﻈﺎرت و اﺧﺘﯿﺎر ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺎل ﺧﻮد را دارد، اﻣﺎ ﺑﻌﺪ از ﻣﺮﮔﺶ، ﻣﺎﻟﮏ آن ﻣﺎل، ﻓﺮزﻧﺪ ﯾﺎ ﺷﺨﺺ ﻣﻮردﻧﻈﺮ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ و اﯾﻦ ﺷﺮاﯾﻂ، ﺗﺎﺑﻊ ﻣﻘﺮرات ارث ﻧﻤﯽ‌ﺷﻮد.

🔷 @dadgostar_hoghogh99 🔷


🔷 اصطلاح حکم غیابی :

🔸 چنانچه خوانده یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی او در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشده و به طور کتبی نیز دفاع ننموده باشد و یا اخطاریه ابلاغ واقعی به خوانده نشده باشد ، در این صورت حکم دادگاه غیابی است

🔸 در قانون برای احکام غیابی امکان واخواهی پیش بینی شده است ولی آرایی که بصورت حضوری صادر می شوند ، امکان واخواهی ندارند

🔸 دادگاه در ذیل دادنامه، حضوری یا غیابی بودن رأی خود را مشخص و اعلام می کند. رأی حضوری ظرف بیست روز قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان خواهد بود و رأی غیابی ظرف بیست روز در همان شعبه ی بدوی قابل اعتراض است که به این اعتراض، در اصطلاح، واخواهی گفته می شود.

🔷 کانال حقوقی دادگستر

🔷 @dadgostar_hoghogh99🔷


#تفاوت_حضانت_با_قیمومت_(قیم)

🔺حضانت به معناي نگهداري و مراقبت كامل از طفل ميباشد ، طبق قانون حضانت فرزند چه دختر چه پسر تا هفت سالگي با مادر است بعد از ان دختر تا نه و پسر تا پانزده با پدر و بعد از مدار حضانت خارج و خودشون تصميم ميگيرند .

🔺اما قيم شخصي است كه امور مالي  را بر عهده دارد و در واقع نماينده صغير ميباشد و بايد رعايت مصلحت طفل را بكند (براي صغيري كه ولي خاص يعني پدر يا پدربزرگ ندارد دادگاه قيم تعيين ميكند) البته قيم فقط مخصوص صغير يا افراد زير هجده سال نيست و براي افرادي مثل ديوانگان (مجنون) يا سفيه (كسي كه بالاي هجده سال است اما در امور مالي صلاحيت ندارد يا به زبان ساده ارزش پول را درك نميكند) هم توسط دادگاه قيم انتخاب ميشود .


https://t.me/dadgostar_hoghogh99


Forward from: دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖
🔷 تفاوت بین حضانت و ولایت

🔸  در پرداختن به موضوع حضانت باید از تداخل  این موضوع حقوقی با مبحث ولایت جلوگیری کرد.

🔸ولایت یک حق  و تکلیف قهری (غیر قابل سلب ) است که بر  عهده پدر و جد پدری (پدر بزرگ) کودک است و بیشتر شامل امور مالی و اداره  اموال کودک است

🔸 در صورتی که  حضانت همان طور که پیشتر گفته شد مربوط به نگهداری و تربیت کودک است. نکته دیگر این است که با وجود این که که منطبق بر ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی حضانت  بر  عهده پدر و مادر کودک است،
🔸 ولایت که صرفا متعلق به پدر و جد پدری است. در واقع ولی کودک اداره امور حقوقی و قانونی و مادی کودک را بر عهده دارد  
🔸 درحالیکه حضانت  حق نگهداری و مراقبت از کودک است.

🔷کانال حقوقی دادگستر

  🔷  @dadgostar_hoghogh99 🔷


Forward from: دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖
🔷 محجورین چه کسانی هستند و اعمال حقوقی آنان چه حکمی دارد؟


🔸 ۱-محجوران صغیر و سفیه هستند که اهلیت تمتع ندارند و حقیقی ندارد که عمل حقوقی انجام دهند


🔸 ۲-محجوران صغار و اشخاص غیر رشید و مجانین هستند که اهلیت استیفا ندارند اعمال حقوقی صغار ممیز و اشخاص غیر رشید نافذ نیست ،اعمال حقوقی بقیه باطل است


🔸 ۳-محجوران صغار و مجانین هستند که اهلیت تمتع و استیفا ندارند واعمال حقوقی آنان باطل است

🔸 ۴-محجوران صغار و اشخاص غیر رشید و مجانین هستند که اهلیت ندارند و اعمال حقوقی آنان غیر نافذ است

🔷 @dadgostar_hoghogh99🔷


📚 مهریه باید:

🔹مالیت داشته باشد.
(بتوان قیمت گذاری کرد)

🔹قابل تملك و نقل و انتقال باشد.

🔹معلوم و معین باشد.
(مردد بین این یا آن نباشد)

🔹قدرت بر تسلیم و تسلم داشته باشد.

بنابراین مهریه قراردادن اعضای بدن زوج و یا اشیاء واهی مانند یک کیلو بال مگس قانونا و شرعا صحیح نبوده و مهریه باطل است.
@dadgostar_hoghogh99
درصورتی که مهریه باطل باشد، در نکاح دایم به منزله این است که مهریه ای برای زوجه تعیین نشده است.
#نکاح
#مهریه
🔷 @dadgostar_hoghogh99


🌺 آهنگ جان مریم

🌺 تقدیم به همراهان گرامی کانال

https://t.me/dadgostar_hoghogh99

https://t.me/dadgostar_hoghogh99


🔷 در سه مورد اولیاء دم باید برای اعدام قاتل دیه بپردازند.

🔸 در صورتی که بعضی از اولیاء دم نخواهند قصاص بکنند و بخواهند دیه بگیرند یا بعضی صغیر و بعضی دیگر کبیر باشند و چونکه قصاص یا مصالحه به مقدار دیه یا بیشتر حق همه اولیاء دم است، در صورتیکه بعضی از اولیاء، تقاضای قصاص کنند باید سهم دیه ی اولیاء دم دیگر را، بپردازند یا اگر اولیائی دم که کبیر هستند تقاضای قصاص کنند باید سهم صغیر را دیه حساب کرده و به حسابی که دادگستری به همین منظور افتتاح کرده واریز نمایند تا بعد از اینکه اولیاء دم صغیر به سن قانونی رسیدند، اگر تقاضای دیه داشته باشند به آنها پرداخت نمایند. پس این پول گرفتن از اولیاء دم بخاطر رعایت حق دیگر اولیاء یا ولی دم صغیر است و در این قسم دیه به اولیای قاتل پرداخت نمی شود  و اصلا این دیه مقتول است نه دیه قاتل .

🔸 در صورتی که مقتول یک نفر است ولی قاتل بیش از یک نفر باشد که در این صورت اگر قاتلین دو نفر باشند و اولیاء دم خواستار قصاص هر دو نفر باشند باید به اولیاء دم هر کدام از قاتلین نصف دیه یک انسان را بپردازند تا عدالت برقرار شود زیرا مقتول یک نفر بوده و الان که دو نفر قصاص می شوند باید دیه یک نفر اضافه پرداخت شود.

🔸 در صورتی که قاتل مرد و مقتول زن باشد چون که دیه زن نصف دیه مرد است بنابراین اگر اولیاء دم بخواهند قاتل را اعدام نمایند باید نصف دیه مرد را به خانواده اش بپردازند.

🔹 ملاحظه می شود که تنها در این سه مورد است که اولیاء دم باید پول پرداخت کنند، اینهم برای رعایت حق و عدل است و کاملاً منطقی می باشد، اما در سایر موارد قصاص، اجرای حکم قصاص نیاز به پرداخت پول (دیه) نمی باشد.👇👇👇👇👇👇


@dadgostar_hoghogh99


Forward from: دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖
🔷نکته ای از حقوق جزا

🔸 صور مجازات شرکت در قتل

🔸 ولی دم میتواند همه شرکا را قصاص کند که در این صورت باید تفاضل دیه قاتلین را پرداخت نماید .

🔸 ولی دم میتواند ازهمه شرکا دیه بگیرد در این صورت شرکا به نسبت مساوی عهده دار پرداخت دیه خواهند بودپس اگر دو شریک باشد هر کدام نیمی از دیه را پرداخت میکند و اگر سه نفر باشند هرکدام یک سوم و هکذا ....

🔸 ولی دم میتواند از برخی دیه بگیرد یا عفو کند و برخی را قصاص نماید که در این صورت باید فاضل دیه قصاص شوندگان را پرداخت نماید .پس اگر دو شریک باشند میتواند نیمی از دیه را از یکی بگیرد یا او را عفو کند و برای قصاص دیگری نیمی از دیه را به وی پرداخت و او را قصاص کند.

🔷 کانال حقوقی دادگستر

🔷 @dadgostar_hoghogh99🔷


«اللهم اني أنتظر منك فرحاً عظيماً يسعد قلبي
و يُبكي عيني فرحاً فبشرني به ياالله..»

خدایا من منتظر شادی بزرگی هستم که قلبم را خوشحال و چشمانم را گریان کند، پس آن را به من بشارت ده.

https://t.me/dadgostar_hoghogh99


Forward from: دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖
🔹بذل مهر در طلاق‌های خلع و مبارات انجام می‌شود :

🔹خُلع و مُبارات دو نوع طلاق_توافقی در فقه و حقوق اسلامی است که در آن زن با واگذاری مالی به شوهر از وی طلاق می‌گیرد. این طلاق مربوط به زمانی است که زن از شوهر به قدری تنفر پیدا کرده باشد که حاضر شود با پرداخت پول یا مالی از قید همسری وی رها شود.این مال ممکن است مهریه زن یا معادل آن باشد، به همین جهت در فرهنگ عامه از عبارت «مهرم حلال و جانم آزاد» در اشاره به این نوع طلاق استفاده می‌کنند.
بنابراین  زن با پرداخت مالی به شوهر، از او می‌خواهد كه طلاقش دهد. اگر زن در ایام عده طلاق از بذل خود رجوع کند، طلاق ملغي و کان‌ لم‌ یکن خواهد شد. یعنی همچنان زن و شوهر محسوب می شوند و مثل این است که اصلا طلاقی صورت نگرفته است و در این حالت زن حق رجوع از مهریه را "تا پایان مدت عده" دارد .
🔷 @dadgostar_hoghogh99


Forward from: دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔷 فیلم کوتاه " بی عرضه"

فیلمی بسیار آموزنده و تاثيرگذار
اثر : آنتوان چخوف

به هیچ عنوان دیدن این فیلم کوتاه رو از دست ندین؛
مخصوصاً ۱ دقیقه‌‌ی آخرش عالیه ...
👇👇👇👇

🔷 @dadgostar_hoghogh99🔷


Forward from: دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖
مدارک طلاق توافقی
پرونده طلاق به صورت توافقی هم مانند پرونده‌های حقوقی دیگر نیاز به یکسری مدارک برای به سرانجام رسیدن دارد. در ادامه به مدارک مورد نیاز طلاق به صورت توافقی اشاره می‌کنیم. بهتر است توجه داشته باشید که انجام طلاق توسط وکیل یا بدون وکیل، تفاوتی ندارد و باید برای انجام پرونده لیست مدارک شما تکمیل باشد.
شناسنامه خانم و آقا
کارت ملی خانم و آقا
سند ازدواج (در صورت گم شدن امکان تهیه رونوشت وجود دارد)
وکالت در طلاق (در صورتی که حق طلاق دارید)
آزماش عدم بارداری
توافق‌نامه طلاق
وکالت‌نامه وکیل
گواهی عدم امکان سازش
گواهی بکارت (در صورت دوشیزه بودن)

https://t.me/dadgostar_hoghogh99


Forward from: دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖
اگر هر دو طرف راضی به طلاق هستید و قصد دارید مراحل طلاق توافقی بدون وکیل را انجام دهید باید اقدامات زیر را انجام دهید:  
ابتدا باید هر دو طرف در سامانه تصمیم ثبت نام کنید و اطلاعات هویتی خود را وارد کنید.
سپس باید از این سامانه یک وقت مشاوره بگیرید و هر دو نفر بین ۴ تا ۸ جلسه (بسته به تشخصی مشاوره) در این جلسات حضور پیدا کرده و مشاور را متقاعد کنید که امکان ادامه زندگی در کنار هم را ندارید.
بعد از گذشت ۴۵ روز از آخرین جلسه می‌توانید رای عدم امکان سازش را از مشاور دریافت کنید.
با رای عدم امکان سازش می‌توانید در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برای طلاق توافقی یک دادخواست ثبت کنید.
بعد از ثبت دادخواست نوبت دادرسی برای شما مشخص می‌شود.
در جلسه دادرسی شرکت و توافقات خود را به قاضی اعلام می‌کنید.
در صورتی که قاضی احتمال دهد امکان ادامه زندگی وجود دارد پرونده را به شورا ارجاع می‌دهد.
اگر پرونده به شورا ارجاع شود ۴۵ روز تا دو ماه بعد مجدد به آن رسیدگی می‌شود.
در نهایت بعد از طی کردن همه این مراحل دادنامه طلاق صادر می‌شود.

https://t.me/dadgostar_hoghogh99


Forward from: دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖
طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که خانم و آقا هر دو نفر راضی به جدایی هستند. سر موضوعاتی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند و استرداد جهیزیه به توافق رسیدند. اولین نکته‌ای که در زمان طلاق به صورت توافقی باید به آن توجه داشته باشیم، رضایت هر دو نفر برای انجام این‌کار است. در واقع در صورت عدم رضایت یکی از طرفین برای جدایی، طرف مقابل باید برای طلاق یکطرفه اقدام کند.

https://t.me/dadgostar_hoghogh99

https://t.me/dadgostar_hoghogh99


Forward from: دادگستر (حقوقی)📚⚖⚖
🔷فرق بین حکم طلاق با گواهی عدم سازش

🔸در طلاق دادگاه ناگزیر از رسیدگی ماهوی و ورود به موضوع احراز حقانیت خواهان است.

🔸در حالیکه در موارد صدور گواهی عدم امکان سازش تصمیم دادگاه به منزله تأئید و شناسائی حق خواهان یا خواهانها در مراجعه به دفترخانه و اجرای صیغه طلاق می باشد.

🔸لذا چنانچه زوج یا زوجین متقاضی طلاق بخواهند با اقامه دعوی بر علیه دیگری از دادگاه تقاضای صدور حکم مبنی بر محکومیت طرف مقابل به اجرای طلاق یا تسلیم شدن در قبال اجرای طلاق را بنماید، این مفهوم اقامه دعوی بوده و محتاج به تقدیم دادخواست می‏باشد.

🔷 @dadgostar_hoghogh99 🔷

20 last posts shown.