تلویزیون آریانانیوز


Channel's geo and language: Iran, Persian


✔️آرایانانیوز، شمارا از جدیدترین اوضاع افغانستان، جهان ومنطقه آگاه می سازد.

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

برای عضویت در کانال های زیر لطفا روی اسم شان کلیک نمائید.
برای شرکت در این لیست منظم و دوست داشتنی 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

@Nikravesh2024




🔵یخچال‌های طبیعی افغانستان در ۲۵ سال گذشته در حال ذوب شدن بوده‌ است

🔺دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) می‌گوید که تحقیقات نشان می‌دهد که یخچال‌های طبیعی افغانستان به‌دلیل تغییرات اقلیمی در ۲۵ سال گذشته در حال ذوب شدن بوده است.

🔺یوناما امروز (چهارشنبه، ۳ دلو) با نشر پستی در فیسبوک گفته است که یخچال‌‌های طبیعی برای طبیعت و بشریت حیاتی است، با این‌‌حال، این یخچال‌ها به‌دلیل تغییرات اقلیمی با سرعت نگران‌کننده‌‌ای در حال کوچک‌شدن و ناپدیدشدن است.

🔺دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد گفته است که در افغانستان نزدیک به سه هزار یخچال کوچک وجود دارد که مساحتی در حدود دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر را پوشش می‌دهد.

🔺یوناما گفته است این یخچال‌ها بیشتر در کوه‌های هندوکش و پامیر متمرکز است و نقش خیلی مهم در منابع آب محلی و منطقه‌ای دارد.
@Ariana_TV


🔵افتتاح ریاست اتاق صنایع و معادن در ولایت سمنگان

ریاست اتاق صنایع و معادن ولایت سمنگان به منظور توسعه اقتصادی با حضور مسوولین ادارات دولتی و تاجران ملی در شهر ایبک مرکز این ولایت افتتاح گردید.

@Ariana_TV


🔵توزیع تخم اصلاح‌شده گندم و کود کیمیاوی برای ۱۳۰۰ دهقان نیازمند در قندهار

مقام‌های وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند، که با حمایت مالی سازمان غذا و زراعت ملل متحد (فائو) و همکاری تخنیکی سازمان بهداشت جهانی (WHO)، تخم اصلاح شده گندم و کودهای کیمیاوی برای ۱۳۰۰ دهقان نیازمند در قندهار توزیع شده است.

@Ariana_TV


مولوی عبدالکبیر:
🔵جامعه جهانی اجازه ندهد تا از پناهجویان افغانستانی به عنوان ابزار سیاسی استفاده شود

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان می‌گوید که سرپرست این وزارت در دیدار با دبیرکل شورای پناهندگان ناروی در افغانستان، از جامعه جهانی خواسته تا به کشورها اجازه ندهد که از پناهجویان افغانستانی به عنوان ابزار سیاسی استفاده کنند.
@Ariana_TV


پول شما، ابزار جنایت خواهد شد!
با تحریم محصولات اسرائیلی جان کودکان غزه را نجات دهیم.
#تحریم

@Ariana_TV


🔵شش عضو داعش در سرپل بازداشت شدند

نقیب‌الله علم‌یار سخن‌گوی فرماندهی امنیه سرپل می گوید که شش عضو گروه داعش در این ولایت بازداشت شده‌اند.

به گفته آقای علم‌یار، منسوبین مدیریت مبارزه با تروریزم فرماندهی امنیه سرپل در عملیات‌های کشفی و هدف‌مند، شش تن از اعضای گروه «خوارج» را که در انفجاری در سیزدهم ماه عقرب در این ولایت و حمله بر موکب‌داران اهل تشیع در اربعین حسینی دست داشتند، را بازداشت کرده‌اند.


🔵 چرایی سفر حقانی و وثیق به امارات

🔺ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان از سفر سراج الدین حقانی سرپرست وزارت داخله و عبدالحق وثیق، رئیس استخبارات این گروه به امارات متحده عربی خبر داده است. هرچند پیشینه اینگونه سفرهای مقامات طالبان مسائل و مباحث اقتصادی خوانده میشود، ولی سفر دو مقام امنیتی نمیتواند با این مسئله جور بیاید، چرا که بحث اقتصادی افراد خاص خودش را دارد.

🔺منابعی اعلام کرده اند که این سفر در مورد حل تنش ها با پاکستان صورت گرفته و امارات میخواهد در بین دو کشور میانجیگری نماید. این موضوع میتواند بخشی از سفر باشد، ولی با توجه به اینکه سراج الدین حقانی هنوز در لیست سیاه سازمان ملل متحد قرار دارد و اجازه سفرهای خارجی را ندارد، موضوع حادتر و مهمتر از این مورد میتواند باشد. قطعا امارات اجازه سفر او را از امریکا و سازمان ملل گرفته است که این خود اهمیت سفر را نشان میدهد.

🔺احتمالات زیادی از سفر دو مقام امنیتی طالبان به امارات وجود دارد و یکی از آنها میتواند این موضوع باشد که سراج با توجه به سابقه نزدیکی که با امارات دارد، میخواهد از ارتباط این کشور عربی با امریکا استفاده کرده و حامل این پیام به ترامپ باشد که کمک هایش را به افغانستان قطع نکند. چون ترامپ چندین بار است که هشدار داده کمک های امریکا به طالبان میرسد و آنرا قطع میکند.

🔺احتمالات دیگری نیز در مورد دیدار این دو چهره با چهره های اطلاعاتی امریکا مطرح میشود و همین طور درخواست کمک از امارات، ولی هر موضوعی که باشد، سراج الدین و عبدالحق باید این مورد را مدنظر داشته باشند که هرگونه گفتگو و یا حتا معامله پنهانی با امریکا، عواقب بس زیانباری را به همراه خواهد داشت. مردم رابطه خوبی با حکومت برقرار کرده اند، ولی اگر معامله گری هایی پشت پرده باشد، با توجه به عبرت های گذشته، بار دیگر مردم از حکومت فاصله خواهد گرفت که در آن صورت مشکلات افزایش خواهد یافت.
@Ariana_TV


🔵توزیع کمک‌های نقدی و غیرنقدی برای بیش از ۲ هزار خانواده در پکتیا و پنجشیر

وزارت اقتصاد می‌گوید که برای ۲ هزار و ۲۳۴ خانواده فقیر در ولایت پکتیا کمک‌های نقدی و غیرنقدی توزیع کرده‌است. از سویی هم اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث از توزیع کمک نقدی به ارزش بیش از ۸ میلیون افغانی برای ۴۱۸ خانواده‌ در ولایت پنجشیر خبر می دهد.
@Ariana_TV


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔵راه آهن، راهی مطمئن برای تسریع تحولات اقتصادی ومبارزه با فقردر کشور


@Ariana_TV


🔵آمارهای از جنایات رژیم صهیونیستی طی 471 روز در نوار غزه

دفتر رسانه‌ای دولت فلسطین در غزه به‌روزرسانی مهم‌ترین آمارهای جنگ ویران کننده رژیم صهیونیستی علیه این باریکه را طی 471 روز گذشته اعلام کرد.
@Ariana_TV


🔵 ایجاد مارکیت‌های تجارتی در کابل و بلخ، محور نشست کمیته سرمایه‌گذاری بین‌الوزارتی

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزراء می‌گوید که در نشست کمیته سرمایه‌گذاری بین‌الوزارتی در مورد ایجاد مارکیت‌های تجارتی در ولایت‌های کابل و بلخ، مارکیت میوه و سبزیجات در ولایت کابل و نیز ایجاد سیستم الکترونیکی برای ثبت و تائید اسناد رسمی بحت شده است.
@Ariana_TV


🔵 تعامل با اعراب؛ به نفع یا به ضرر؟

🔺در چند ماه اخیر کشورهای عربی رویکرد تازه ای را نسبت به افغانستان و حکومت طالبان اتخاذ کرده اند. عربستان سعودی سفارت خود را در کابل مجددا بازگشایی کرد و دیدارهایی را با مقامات طالبان داشته است. امارات متحده عربی در حال گسترش تعامل خود با کابل است و از این جانب نیز هیئت طالبان به رهبری امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه به امارات سفر کرد و دیدارهای مهمی را با مقامات این کشور و نیز مقامات هندی داشت.

🔺از سوی دیگر سراج الدین حقانی سرپرست وزارت داخله و و عبدالحق وثیق رئیس استخبارات به امارات سفر کرده که یک گام دیگر در تعاملات کابل با اعراب و مخصوصا امارات متحده عربی خوانده میشود. به هر حال این تعاملات در نفس خود میتواند هم راهگشا باشد و هم حکومت سرپرست را از حالت انزوا بیرون کند که آینده آن میتواند روی اقتصاد افغانستان نیز تاثیر زیادی بگذارد. عرب ها میتوانند روی پروژه های مختلف اقتصادی در افغانستان سرمایه گذاری کنند که با توجه به فرصت های بزرگ اقتصادی که در کشور وجود دارد، سرمایه گذاری های خارجی دو طرف برنده دارد.

🔺اما این موضوع را باید درنظر داشت که عرب ها باید به استقلالیت و منافع ملی افغانستان احترام گذاشته و نگذارند که این تعاملات و گفتگوها، پای دخالت های امریکا را نیز باز کند. باز کردن نمایندگی سیاسی امریکا در کابل خوب است، ولی باید بر اساس ارزش ها و منافع ملی افغانستان باشد، نه اینکه از افغانستان به عنوان یک طعمه برای مقابله با کشورهای رقیب استفاده کند.

🔺هرچند که واشنگتن از این بابت داغ دار است، چون حکومت طالبان رابطه تنگاتنگی را کشورهای منطقه دارند و میدانند که نزدیکی با کشورهای منطقه، مهمتر و بهتر از نزدیکی با امریکا و غرب است.
@Ariana_TV


🔵اورسلا ون درلین رییس کمیسیون اروپایی، می‌گوید این کمیسیون برای مذاکره با حکومت جدید امریکا آماده است.

🔺رویترز به نقل از خانم درلین گزارش داده که تعامل با حکومت امریکا و گفت‌وگو درباره مسایل مشترک، اولویت اصلی کمیسیون اروپایی است.
@Ariana_TV


🔵 تظاهرات در چمن علیه پاکستان به دلیل اجباری شدن پاسپورت

🔺 هزاران نفر از طرفداران جمعیت علمای اسلام پاکستان در آن سوی خط فرضی دیورند در شهر چمن، در اعتراض به تصمیم حکومت پاکستان مبنی بر بستن گذرگاه چمن-سپین بولدک به دلیل اجباری شدن پاسپورت و ویزا، دست به تظاهرات زدند.

🔺 معترضان اعلام کردند که این تصمیم پاکستان برای آن‌ها قابل قبول نیست و از حکومت این کشور خواستند که سیاست سرکوب اقتصادی مردم را به بهانه پاسپورت تغییر دهد.
@Ariana_TV


Forward from: تحلیل روز افغانستان
🔴دلیل دشمنی پاکستان با افغانستان

✍🏻 الیاس احمدی

🔵 ستیز اسلام‌آباد با کابل هرچند دلایل مختلفی دارد و هرازگاهی مرز دیورند به‌عنوان زخم ناسور در دشمنی دوطرف مطرح می‌شود، در حالیکه چنین نیست و هرچند پاکستان ادعای مالکیت دارد، ولی آنزمانی که توافق این خط شکل گرفته بود، کشوری به‌نام پاکستان وجود نداشت و هند زیر سیطره بریتانیا بود، پس اسلام‌آباد نمی‌تواند میراث‌خور بریتانیا باشد.

🔹دلایل دیگری هم پیرامون این دشمنی مطرح می‌شود که کم و بیش دخیل هستند، ولی اسلام‌آباد افغانستان را عمق استراتژیک خود می‌داند و ناامنی و بی‌ثباتی در این کشور را تضمینی برای بقای خود می‌پندارد. در واقع پاکستان، افغانستانی را می‌خواهد که شدیدا برعلیه هند موضع و عمل داشته باشد، متکی به اسلام‌آباد و تصمیم‌هایش باشد و حکومتی که در کابل حاکم است، در برابر هرگونه مداخلات اسلام‌آباد، لب نجنباند.

🔹آدرس تروریسم مشخص است
در شرایطی که مقامات سیاسی و نظامی پاکستان، چنین افکاری را در سر می‌پرورانند، طالبان دقیقا خلاف آن، برعلیه اسلام‌آباد و مداخلات‌اش می‌ایستند و ضربه دردناکی به طرف مقابل میزنند. در چنین وضعی، معلوم است که پاکستانی‌ها به شیوه قبلی برگردند و مهاجرین را مورد آزار و اذیت قرار دهند.

🔹شیوه پاکستان، شیوه اشتباهی است و همیشه تلاش داشته ناکامی‌های داخلی خود را به همسایه‌های خود نسبت دهد. اگر بحث تروریسم در میان است، ریشه و ساقه و برگ تروریسم در خود پاکستان و در قلب بلوچستان است، ولی چون در مهار تروریسم موفق نبوده، تقصیر را به گردن طالبان می‌اندازد و شیون و ناله سر می‌دهد تا نزد جهان مظلوم‌نمایی کند.

🔹روابط پاکستان و افغانستان زمانی می‌تواند بهبود پیدا کند که اسلام‌آباد دست از دخالت‌هایش بردارد و بپذیرد ریشه مشکلات در خود پاکستان است و در اقدام مشترک با طالبان و دیگر کشورهای همسایه، عملیات‌هایی را علیه تروریسم آغاز کند. تروریستان داعشی در بلوچستان پاکستان حضور دارند و فعالیت می‌کنند که یک تهدید جدی هم برای پاکستان و هم برای منطقه است و اگر از بین نرود، آتش آن اولا خود پاکستان را خواهد سوزاند.

tahlilroz.com/?p=7389

🆔@Tahlilroz_af


🔵نتقاد قنسول‌گری افغانستان از تأخیر در آزادی زن افغان از زندان کراچی

قنسول‌گری افغانستان در شهر کراچی پاکستان، از تأخیر در آزادی زنی افغان به نام راحیله، که از دو سال پیش همراه با فرزندش در زندان زنان این شهر به سر می‌برد، با وجود صدور حکم آزادی، انتقاد کرده است.

این قنسول‌گری در خبرنامه‌ای گفته که پرونده او از سوی مسوولان وزارت داخله ایالت سند بدون ارایه دلیل مشخص به تعویق افتاده و وعده‌های مکرر در مورد آزادی او ادامه دارد.

با این حال، قنسول‌گری افغانستان اطمینان داده که تلاش‌ها برای آزادی راحیله ادامه دارد و او به همراه فرزند و همسرش به زودی به افغانستان بازگردانده خواهد شد.

همچنین این قنسول‌گری اعلام کرده که طی دو سال گذشته، بیش از ۴ هزار شهروند افغان، از جمله زنان و کودکان، از زندان‌های مختلف ایالت سند آزاد و به کشور بازگردانده شده‌اند.
@Ariana_TV


🔵 سازمان بین‌المللی مهاجرت: در سه ماه نزدیک به یک‌ میلیون مهاجر به افغانستان برگشته‌اند

🔹سازمان بین‌المللی مهاجرت در گزارش سه‌ماه اخیر سال گذشته میلادی گفته است که در طی این مدت، ۹۸۳ هزار و ۵۵ مهاجر کشور از پاکستان و ایران، به گونه «اختیاری و اجباری» به افغانستان برگشته‌اند.

🔹این سازمان در عین حال می‌گوید که در طی این سه ماه، ۷۴۰ هزار شهروند افغانستان، کشور شان را ترک کرده‌اند.

🔹در این گزارش آمده است که این آمار از ده نقطه عبوری مرزی میان افغانستان و ایران و همچنین در مرز این کشور با پاکستان (اسلام قلعه، مرز پل ابریشم، سپین بولدک، تورخم، ابونصر فراهی، بهرامچه، انگور آدا، غلام خان، نظر پستا و دندپتان) جمع‌آوری شده است.

🔹بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، در حال حاضر ۳.۷۵ میلیون مهاجر افغانستان در ایران و همچنین ۲.۰۵ میلیون تن دیگر در پاکستان ساکن هستند.
@Ariana_TV


🔵 فروش ۲۲۲ کیلوگرام سنگ‌های قیمتی کنر به مبلغ بیش از ۴۰ میلیون افغانی

مسئولان ریاست معادن و پترولیم ولایت کنر می گویند که ۲۲۲ کیلوگرام سنگ های قیمتی این ولایت از طریق مزایده به مبلغ بیش از ۴۰ میلیون افغانی به فروش رسیده است.
@Ariana_TV

20 last posts shown.