دانشجویان متحد


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Politics


تشکل‌های اسلامی درخواست‌دهنده‌ی اتحادیه‌ی «دانشجویان متحد» 🌱
@Public_anjmotahed

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Politics
Statistics
Posts filter


⭕️ بیانیه جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه‌های کشور: «از انقلاب ۵۷ تا دختر علوم‌و‌تحقیقات: زنان* به میادین بازمی‌گردند»

بخش‌هایی از متن بیانیه:

بسیاری از ما زنانی* که در این روزها و در این مرز و بوم زندگی می‌کنیم، بارها خودمان را جای او تصور کرده‌ایم. بارها همین نقش را برداشته‌ایم. با خود گفته‌ایم: «ای کاش همین حالا و همین‌جا تمام لباس‌هایم را درآورم، تا شاید این غائله پایان یابد. شاید از زیر نگاه‌ها، تذکرها و تعرض‌ها رها شوم.» کنش هنجارشکن دختر علوم‌وتحقیقات با وجود اینکه به چشم‌های ما ناآشنا بود، لحظه‌ای از خشم، عصیان و کلافگی را پیش چشم همه آورد. لحظه‌ای که برای بسیاری از ما نزدیک و قابل درک بود ، از همین رو فیگورهایی مانند دختر علوم‌وتحقیقات حائز اهمیت هستند؛ نه از این بابت که اسطوره‌ای باشند یا مانند فرشتگان، بالعکس، بدین جهت که بسیار ملموس‌اند.

اما به‌راستی چرا کنش‌های اعتراضی چنینی تا این حد از سوی حاکمیت سرکوب می‌شوند؟ این کنش‌ها دارای چه ویژگی‌هایی هستند که نه تنها حاکمیت، بلکه جامعه مردسالار را به واکنش‌های فراوانی وامی‌دارند؟ آیا این سیاق از کنشگری‌های ناگهانی و یک‌نفره صرفا درخششی مقطعی هستند، یا چه‌بسا بتوانند به دستان حق‌خواهان بعدی دست یاری برسانند.

اصرار داریم و تاکید می‌کنیم که کنش دختر علوم‌وتحقیقات درخششی یک‌باره نبود و هرگونه تاریخ‌‌زدایی از شورش او کج‌فهمی‌ای خام اندیشانه است چرا که دستان آهو را در دستان هما، ویدا و دیگر خواهران عصیانگرمان -که نامی از آن‌ها نمی‌دانیم- دیده‌ایم. عصیان او را برآمده از عاطفه‌ای تماما شخصی و لحظه‌ای قلمداد نمی‌کنیم، و می‌دانیم که خشم و عاطفه‌ی او برآمده از ساختار و نظمی است که ما نیز با تن خود در آن زیسته‌ایم. اعتراف می‌کنیم که خشم این زن بند اتصال او و بسیاری از ما با یکدیگر است.  

ما، جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه‌های کشور در این بیانیه بر آن شدیم که با سرفرازی از کنش شجاعانه‌ی #آهوـ‌دریایی دفاع کنیم؛ هرگونه تشکیل پرونده روانی برای او را محکوم کرده و نوید می‌دهیم #مقاومت تا رهایی زنان از یوغ سرکوب‌های سیستماتیک پدرسالارانه ادامه خواهد داشت.

«زنان*: چتری گسترده از هویت‌های جنسیتی است که به‌منظور دوری از خوانش بیولوژیک و دوسوگرایانه از جنسیت، و هم‌چنین اشاره به هویت‌های جنسیتی مطرود، یعنی هرآنکه از مرد ممتاز فاصله دارد و طرد می‌شود، مورد استفاده قرار گرفته می‌گیرد.»

امضا کنندگان:

جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه تهران
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه گیلان
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه تربیت‌مدرس
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه علامه‌ طباطبایی
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه علم‌و‌صنعنت
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه بهشتی
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه نوشیروانی بابل
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه خواجه‌نصیر

برای مطالعه متن کامل بیانیه لینک زیر را لمس کنید.

متن بیانیه

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد




⭕️بیانیه ۱۵۷ نفر از دانشجویان، فعالین فعلی و سابق دانشجویی در محکومیت قانون عفاف و حجاب

دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی" و مقاومت روزمره زنان ایران برای حق انتخاب پوشش می‌گذرد؛ مقاومتی که در برابر سرکوب‌های مستقیم و غیرمستقیم حاکمیت ایستاده و نشان داده است که اراده جمعی، سد سرکوب را خواهد شکست.

طی سالهای اخیر، حاکمیت با هدف افزایش کنترل جامعه و محدود ساختن آزادی‌های فردی، به ابزارهایی همچون گشت ارشاد، توقیف خودروهای شخصی، جریمه‌های سنگین مالی، شلاق، ضبط و انتشار اعترافات اجباری، و حبس زنان متوسل شده است.

اکنون قانون موسوم به "عفاف و حجاب" با نقض آشکار شأن و حقوق اساسی زنان، در صدد نهادینه کردن کنترل هرچه بیشتر جامعه از سوی حاکمیت، گامی فراتر نهاده است.

قانون عفاف و حجاب، با مجرم انگاشتن کودکان در امر حجاب ، پیش‌بینی جریمه‌های مالی سنگین و حبس‌های طولانی‌مدت برای زنان، نظارت شهروندان از طریق دوربین‌های تشخیص چهره و الزام دیگر شهروندان به رصد کردن زنان و گزارش‌دهی به نهادهای امنیتی و حتی اجبار رانندگان تاکسی های اینترنتی مبنی بر گزارش نوع پوشش مسافران، موجب تشدید شکاف‌های اجتماعی و افزایش تنش‌های جامعه می‌شود.

این قانون، که در مجلسی که رای اکثریت مردم را ندارد تصویب شده، نشانه‌ای آشکار از استیصال حاکمیت در پیشبرد سیاست‌های خود است.

این سیاست‌ها نه‌تنها بحران‌های اجتماعی را تشدید کرده، بلکه فشارهای اقتصادی فزاینده‌ای را نیز بر مردم تحمیل می‌کند. در شرایطی که جامعه با مشکلاتی چون تورم، بیکاری و کاهش توان معیشتی روبه‌روست، این قانون با جریمه‌ها و محدودیت‌های سنگین خود به‌جای حل بحران‌ها، آنها را عمیق‌تر می‌کند.

ما، جمعی از دانشجویان، فعالین فعلی و سابق دانشجویی، ضمن محکوم کردن قانون عفاف و حجاب، تأکید می‌کنیم که این قانون نه‌تنها راه‌حلی برای مسائل اجتماعی و فرهنگی ارائه نمی‌دهد، بلکه خود عامل تشدید بحران‌هاست. ما بر حق آزادی انتخاب و کرامت انسانی پافشاری داریم و اعلام می‌کنیم که حق اعتراض مدنی و مسالمت‌آمیز خود را محفوظ می‌داریم و تا دستیابی به حقوق و آزادی‌هایمان از پای نخواهیم نشست.

برای دیدن اسامی امضا کنندگان و امضای بیانیه، اینجا کلیک کنید. اسامی به روز رسانی خواهند شد.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد


🔴تحصن و تجمع گسترده دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی

یکشنبه ۱۸ آذر، دومین تحصن صنفی دانشجویان دانشگاه بهشتی از آغاز سال تحصیلی برگزار شد.
جمع کثیری از دانشجویان در اعتراض به حادثه نشت گاز خوابگاه دختران و وضعیت نامناسب رفاهی، از ساعت ۱۲ ظهر روبروی سلف پسران تحصن نمودند و با دادن شعارهای: «دانشجو روز نمی‌خواد، رفاه و خوابگاه می‌خواد» و «رئیس بی‌کفایت، استعفا استعفا»، خواهان استعفای رئیس دانشگاه شدند!

🆔
@motalebe_shorayesenfi
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد


⭕️ نشت گاز در بلوک ۲ خوابگاه دختران بهشتی و مسمومیت چندی از دانشجویان دختر!

در پی نشتی گاز شبانه در بلوک ۲ خوابگاه کوی دختران دانشگاه بهشتی، تعدادی از دانشجویان دختر(بنابه به برخی شنیده‌ها حداقل ۱۴ نفر) مسموم و به وسیله آمبولانس به بیمارستان منتقل گردیدند.

بنابه گفته دانشجویان، مسئولین خوابگاه از شب گذشته از خرابی موتورخانه مطلع بودند و بی‌تفاوت نسبت به وضعیت دانشجویان، تعمیر را به صبح موکول کردند و امروز مجددا بلوک ۲ خوابگاه کوی دختران واقع در ولنجک دچار نشتی گاز شده و دانشجویان همچنان ساکن در همین بلوکند به گزارش دانشجویان شوفاژها نیز خاموش‌اند و وضعیت گرمایشی مطلوب نیست!

🆔@motalebe_shorayesenfi
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد


#آرمانشهر #ویژه_نامه

📌 علم و صنعت در دو دهه

🔷 انجمن آرمان به مناسب ۱۶ آذر، روز دانشجو، در طرح برد خود نگاهی به بازتاب جنبش‌های دانشجویی و اعتراضات مردمی در دانشگاه علم‌وصنعت در طی دو دهه گذشته داشته است.

🔹در این طرح برد وقایعی که به طور خاص در دانشگاه‌ علم‌وصنعت اتفاق افتاده‌اند، مورد توجه قرار گرفته است.

🔸۸۱: تحصن صنفی و اشغال ریاست
🔹۸۳: تخریب سوله بسیج
🔸۸۸: بیرون کردن دوربین صدا و سیما
🔹۸۸: نامگذاری پارک آسا
🔸۸۸: سه‌شنبه‌های سبز
🔹۹۲: جشن آزادی علم‌وصنعت
🔸۹۳: دفتر شورای‌صنفی
🔹۹۸: اعتراض به تفکیک جنسیتی کتابخانه
🔸۹۸: اعتراض به انتصاب معاونت فرهنگی
🔹۹۸: یادبود هواپیمای اوکراینی
🔸۱۴۰۱: اعتراض به برخوردهای حراست پس از بازگشایی
🔹۱۴۰۱: پارک ژینا
🔸۱۴۰۱: قایق‌های کاغذی

🆔 @IUSTArman
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد


🔰 نامه جمعی از اساتید اخراجی دانشگاه به رییس‌جمهور

به نام خدا

جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
رئیس‌جمهور محترم

با سلام

در گفت‌وگوی تلویزیونی که با شما در تاریخ دوازدهم آذر انجام گرفت، درخصوص استادان اخراجی فرمودید که وضعیت بسیاری از این اساتید بررسی شده، و جز کسانی که مشکل قضایی داشته‌اند، اکثر آنان اکنون به کار خود بازگشته‌اند.

احتراما به استحضار می‌رساند ما امضاکنندگان این متن جمعی از استادان اخراجی، قطع‌همکاری‌شده، تعلیقی و بازنشسته اجباری هستیم که علی‌رغم پیگیری‌های فردی و جمعی، تا زمان نگارش این نامه هنوز به محیط کار دانشگاهی خود بازنگشته‌ایم. تا آنجا که اطلاعات ما از وضعیت همکارانی که در شرایط مشابه هستند نشان می‌دهد، اگرچه در مواردی، اقداماتی برای بررسی پرونده‌های آنان آغاز شده است، اما "اکثر" آنان هنوز موفق به بازگشت به دانشگاه نشده‌اند. اطلاع‌رسانی وزارت عتف درخصوص فهرست افرادی که موفق به بازگشت به کار شده‌اند می‌تواند در این زمینه روشنگر باشد.

علاوه بر این، وضعیت آن دسته از استادانی که به دلیل فعالیت‌های دانشگاهی خود دارای پرونده قضایی هستند نیز نیازمند توجه ویژه شما و وزارت عتف است. این پرونده‌ها در بسیاری موارد معلول تعلیق و اخراج از دانشگاه بوده است و نه علت آن. به همین دلیل، شایسته نیست استادانی که اتهامشان دفاع از آزادی آکادمیک در همه ابعاد و شئون آن است، از بازگشت به دانشگاه منع شوند.

از شما، به عنوان رئیس‌جمهور، انتظار داریم در کنشی عدالت‌خواهانه و انسانی، پیگیر بازگشت تمامی استادانی باشید که برای سعادت‌ هموطنان و میهن خود نیکخواهانه رنج بیان نظر، انتقاد و اعتراض را به جان پذیرا شده‌اند. پیگیری وضعیت این استادان علاوه بر اینکه جزو وعده‌های انتخاباتی صریح شما بوده است، نشانه‌ای است از عزم حاکمیت برای گشودن باب گفت‌وگوی عقلانی با شهروندان و تلاش برای پاسداشت سرمایه‌های انسانی.

با تشکر و احترام

جمعی از استادان اخراجی، قطع‌همکاری‌شده، تعلیقی، و بازنشسته اجباری
۱۶ آذر ۱۴۰۳

* آزاد، علیرضا: دانشگاه فردوسی مشهد
* آریاپور، محمد: دانشگاه صنعتی همدان
* آذرخشی، مصطفی: دانشگاه شهید بهشتی
* اکرمی، موسی: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
* امامی، سیدجواد: دانشگاه علم و صنعت ایران
* باقری‌نیا، حسن: دانشگاه حکیم سبزواری
* رحیمی، ابوالقاسم: دانشگاه حکیم سبزواری
* رحیمی، احمد: دانشگاه فنی منتظری و فردوسی مشهد
* سعادتی، محمد: دانشگاه بیرجند
* سلطانی رنانی، محمد: دانشگاه اصفهان
* شایان، ابوالفضل: دانشگاه جهرم
* شفیعی زرقانی، عزیز: دانشگاه شیراز
* شمسی، طاهره: دانشگاه گیلان
* شیخ‌رضایی، حسین: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
* عباسی، شهرام: دانشگاه فردوسی مشهد
* کلاهی، مهدی: دانشگاه فردوسی مشهد
* مرشدی، وحید: دانشگاه خلیج‌فارس
* مالکی، حامد: دانشگاه شهید باهنر کرمان
* نعمتی، مرتضی: دانشگاه چمران اهواز
* نظری نژاد، محمدرضا: دانشگاه گیلان

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
⭕️تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد علوم تحقیقات

دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات همزمان با حضور محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه به مناسبت روز دانشجو تجمع کردند. این تجمع در اعتراض به افزایش ۳ برابری شهریه‌ها بود.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
⭕️ممنوعیت ورود #نرگس_فداکار به دانشگاه


#نرگس_فداکار دانشجو اقتصاد دانشگاه ارومیه با انتشار یک ویدیویی در صفحه شخصی‌اش، از عدم اجازه ورود به دانشگاه ارومیه همزمان با روز دانشجو خبر داد.

او در خصوص ممنوع الورودی اش به دانشگاه نوشته است: "اجازه ورود ندادند. یک حراستی را هم اجیر کرده بودند مراقبم باشد. گفتم من دانشجوام و امروز روز دانشجوست و اون تریبون هم حق منه. گفتن نه تو دانشجویی نه امروز روز توعه و نه او تریبون حق تو. به حد کافی حرف زدی؛ گفتم شما هم راحت خفه‌ام کردید و حذفم کردید. گفت آره بدتر از این رو هم می‌کنیم! "

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد


Forward from: فردای دانشجو
⭕️ بیانیه فردای دانشجو در خصوص روز دانشجو

🔻 واقعه ۱۶ آذر همواره نمادی از مقاومت دانشجویان در برابر استبداد حاکم، اشغالگری، حضور نیروهای امنیتی و تسلط خودکامگی بر عقلانیت بوده، هست و خواهد بود. در شرایط کنونی، فردای دانشجو، ضمن پایبندی به این اصول و مقابله با تلاش‌های حاکمیت و دولت اصلاحات برای انکار سرکوب، درصدد است جنبه‌هایی از ستم وارد بر دانشگاه را بیان کرده و محکوم کند:

۱- دولت جدید، پس از به‌دست گرفتن قدرت در انتخاباتی نمایشی که سعی در القای توهم «اختیار سیاسی» به مردم و دانشجویان داشت، اکنون با وعده‌های دروغینی مانند «بازگشت دانشجویان به تحصیل» این روند را ادامه می‌دهد. لازم به ذکر است که این وعده تنها در مورد دانشجویانی محقق شده که دسترسی به رسانه‌های جمعی دارند؛ در حالی که دانشجویانی که از این امکانات محروم‌اند، همچنان از تحصیل بازمانده‌اند. افزون بر این، همکاری نیروهای امنیتی و نهادهای وابسته به رهبری و سپاه، در ساختار اداری دولت کنونی نهادینه شده است. از نشانه‌های این پیوند عمیق می‌توان به ابقای وزیر اطلاعات دولت قبلی و دخالت آشکار رهبری در انتصاب وزرا اشاره کرد.

۲- وخامت شرایط اقتصادی و ناترازی‌های غیرقابل‌جبران، دولت را واداشته است که بخشی از این مشکلات را از طریق کاهش هزینه‌های آموزش و دانشگاه و تحمیل هزینه‌های بیشتر بر دانشجویان جبران کند. از نشانه‌های این روند می‌توان به افزایش هزینه‌های زندگی دانشجویی، افزایش چشمگیر شهریه‌ها در دانشگاه آزاد، تداوم پولی‌سازی دانشگاه‌های دولتی و کاهش بودجه‌های آموزشی اشاره کرد.

۳- استفاده از مصاحبه، سهمیه‌های موسوم به «بورسیه سازمان‌ها»، تصفیه سیاسی قبولی‌های مستقیم در دانشگاه‌ها و تداوم سایر سهمیه‌های موجود نشان از تلاش بیشتر حاکمیت برای تصفیه فضای دانشگاه و پیشگیری از هر گونه اعتراض دارد. هدف از این یکدست‌سازی، خفه کردن صدای مخالفان پیش از شکل‌گیری هر گونه حرکت اعتراضی است.

۴- حضور نهادی مانند حراست که تحت فرمان مستقیم نیروهای اطلاعاتی و امنیتی با کمک نهادهایی چون بسیج و نهاد رهبری عمل می‌کند، نشان‌دهنده وجود ارگانی فراتر از قانون است. این نهاد، با دخالت در تمامی امور دانشگاه، اقداماتی چون آدم‌ربایی، بازجویی، تهدید و ضرب‌وشتم را بدون هیچ ملاحظه‌ای انجام می‌دهد؛ از سویی همانطور که پیش‌تر در جزوه «واکاوی نهاد حراست» توضیح دادیم، در مورد وظایف و اختیارات این نهاد حتی یک خط آیین‌نامه یا دستورالعمل قانونی وجود ندارد.

۵- حذف تشکل‌هایی که کوچک‌ترین زاویه سیاسی با حاکمیت دارند، به‌ویژه پس از جنبش ژینا، جلوگیری از شکل‌گیری هر گونه امر جمعی و تشکل‌یابی سیاسی و سرکوب فعالیت‌های سیاسی در دانشگاه‌ها، نشانه‌ای از استیصال جمهوری اسلامی در مدیریت امور سیاسی است. در چنین شرایطی، حاکمیت تنها راه بقای خود را در استمرار سرکوب می‌بیند. تغییر دولت نیز صرفاً نوع سرکوب را تغییر می‌دهد و نه ماهیت آن. از ابزارهای جدید سرکوب می‌توان به بیمار‌انگاری پوشش اختیاری، استفاده از رسانه‌های اصلاح‌طلب برای مطلوب جلوه‌دادن اوضاع با شعار «وفاق ملی»، انکار روندهای سرکوب گذشته و تلاش برای ادغام نهادها و تشکل‌های مردمی در ساختار حاکمیت اشاره کرد. همچنین، نظارت‌های الکترونیکی و مجازی بر دانشجویان نه‌تنها کاهش نیافته بلکه شدت نیز یافته است.

🔻 با توجه به موارد گفته‌شده که تنها نمونه‌هایی از ستم‌های حاکم بر دانشگاه هستند، فردای دانشجو، ضمن گرامی‌داشت هر گونه مقاومت جمعی در برابر ایزوله کردن دانشگاه و سرکوب فعالیت‌های سیاسی، حاکمیت و دولت کنونی را به دلیل سرکوب دانشگاه و دانشجو محکوم می‌کند. ما تا زمان بازپس‌گیری دانشگاه از یوغ نهادهای امنیتی و حاکمیتی و بازگرداندن آن به دست صاحبان واقعی‌اش، یعنی دانشجویان، به مبارزه با هر گونه استبداد ادامه خواهیم داد.

@Fardaye_daneshjoo


‎⁨واکاوی نهاد حراست دانشگاه⁩.pdf
146.2Kb
⭕️واکاوی نهاد حراست دانشگاه

🔻نهاد حراست با توجه به معضلات امنیتی، که در ابتدای دهه هفتاد ادارات، محیط‌های دولتی و غیر دولتی را تهدید می‌کرد تشکیل شد و از آن زمان شروع به فعالیت کرد.

🔻با بررسی آیین‌نامه انضباطی دانشجویان مصوب شهریور ۱۳۷۴ و شیوه‌نامه اجرایی آن مصوب شهریور۱۴۰۳، به نکاتی سوال برانگیز برمی‌خوریم. از جمله اینکه در این دو نامی از نهاد حراست برده نشده است. به عبارت دیگر آیین‌نامه و شیوه‌نامه که قرار است نحوۀ برخورد با دانشجویان را نشان دهد، اساسا هیچ توضیحی در مورد نهادی که به طور مستقیم در سرکوب دانشجویان و برخورد با آنها نقش دارد، نداده‌اند.

مواردی وجود دارند که از نظر قانونی هیچ مبنایی نداشته و حراست به انجام آنها اصرار می‌ورزد از جمله:
۱.احضار دانشجو
۲.اخذ تعهد
۳.بازجویی
۴.چک و ضبط کارت دانشجویی

🔻نهاد حراست با ایجاد رعب و وحشت تلاش می‌کند دانشجویان را وادار به اخذ تعهد، دادن نام دیگر دانشجویان و بسیاری از کارهای دیگر کند. با توجه به تجربیات دانشجویان در مورد چگونگی نحوۀ مواجهه با این نهاد سرکوبگر، در جزوۀ بعدی به راهکارها و نحوۀ مواجهه با حراست پرداخته خواهد شد.
@Fardaye_daneshjoo
@anjmotahed



12 last posts shown.