دلار چند؟
سرمقاله هممیهن
12 دی 1403🔹هنگامی که گفته میشود سطح سیاست در ایران سقوط کرده، یکی از موارد آن همین هشتگبازی «دلار چند؟» است. امیدواریم که هشتگبازان فرصت مطالعه داشته باشند. نهفقط آنان، بلکه کسانی که رسانههای اصلاحطلب را به بیتوجهی نسبت به قیمت دلار متهم میکنند.
🔹البته، در ابتدا لازم است که از آقای رئیس کل بانک مرکزی انتقاد جدی کرد که قرار نیست با ادبیات اصولگرایانه عذر بدتر از مسئله بیاورد و بگوید که: «نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین میکند.» واقعاً چنین اظهارنظری باعث تأسف است و آقای رئیسجمهور باید دراینباره واکنش نشان دهند. این حرف بهمعنای این است که هیچ کاری نمیتوان کرد؛ چراکه این خارجیها هستند که نرخ دلار را تعیین میکنند و هر چقدر بخواهند، بالا میبرند.
🔹اگر از این توجیه بیربط بگذریم، باید گفت که در نرخ دلار تاثیر دو تقاضا را باید در نظر گرفت: اول، تقاضای اقتصادی. تقاضای دوم، سفتهبازی است. یعنی به ارز بهعنوان یک کالا و نه وسیله مبادله نگاه میشود.
🔹امکان ندارد که در شرایط عادی فعالان اقتصادی بیش از رقم تعادلی دلار بابت آن پول دهند. درحالیکه قیمت سفتهبازی ارز محدودیت ندارد و تابع وضعیت سیاسی است. وضعیتی که قطعاً نمیتوانیم درباره علل و عوامل پیدایی آن با ذکر جزئیات بنویسیم.
🔹اتفاقاً هشتگزنان «دلار چند؟» بیش از همه مقصر هستند و با توهمات و خیالپردازیهای خود کشور را به چنین روزی انداختهاند. ظاهراً آنان متوجه وضعیت سیاسی منطقهای و جهانی ایران نیستند یا خودشان را به کوچه علیچپ زدهاند تا نقش ویرانگر خود را پنهان کنند.
🔹بدتر از وضعیت منطقهای، کوشش تندروها برای ایجاد شکاف درونساختاری است که بیش از هرچیز مردم را نسبت به آینده ناامید میکند و موجب میشود که بهسوی خرید دلار و ارز و طلا هجوم ببرند.
🔹بهجای آنکه در برابر فشارهای خارجی به اتحاد داخلی پناه ببرند، فضا را تندتر میکنند و شایعه استعفای رئیسجمهوری را جعل میکنند؟ در حال فرار، فریاد «آی دزد!» سر میدهند. مردم از روی ناچاری دارند به پیشواز آمدن رئیسجمهور مطلوب تندروهای داخلی در کاخسفید میروند تا شاهد نتایج وخیم آرزوی شما در حضور مجدد وی در صندلی ریاستجمهوری ایالات متحده باشند.
📌
ادامه مطلب در سایت هممیهن آنلاین@hammihanonlinehammihanonline.ir