هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«رِجَالٌ لَّا تُلْهِيهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَيْعٌ عَن ذِكْرِ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ وَإِيتَاءِ الزَّكَاةِ يَخَافُونَ يَوْمًا تَتَقَلَّبُ فِيهِ الْقُلُوبُ وَالْأَبْصَارُ»
مردانی که نه تجارت و نه معاملهای آنان را از یاد خدا و برپاداشتن نماز و ادای زکات غافل نمیکند؛ آنها از روزی میترسند که در آن، دلها و چشمها زیر و رو میشود.
(سوره مبارکه نور، آیه ۳۷)
تفسیر:
مردانى که نه تجارت، آنها را از یاد خدا و برپاداشتن نماز و اداى زکات باز میدارد و نه خرید و فروش (رِجالٌ لا تُلْهِیهِمْ تِجارَةٌ وَ لا بَیْعٌ عَنْ ذِکْرِ اللّهِ وَ إِقامِ الصَّلاةِ وَ إِیتاءِ الزَّکاةِ).
آنها از روزى مى ترسند که دلها و دیدهها در آن دگرگون و زیر و رو مى شود (یَخافُونَ یَوْماً تَتَقَلَّبُ فِیهِ الْقُلُوبُ وَ الأَبْصارُ).
این ویژگیها نشان مى دهد این بیوت همان مراکزى است که به فرمان پروردگار استحکام یافته و مرکز یاد خدا است و حقایق اسلام و احکام خدا از آن نشر مى یابد و در این معنى وسیع و گسترده، مساجد، خانه هاى انبیاء و اولیا، مخصوصاً خانه پیامبر(صلى الله علیه وآله) و خانه على(علیه السلام) جمع است.
و این که بعضى از مفسران آن را منحصراً به مساجد و یا بیوت انبیاء و مانند آن تفسیر کرده اند، دلیلى بر این انحصار نیست.
🌺🌺🌺
ذکر این نکته لازم است که در این آیه، هم تجارت آمده است و هم بیع با این که به نظر مى رسد هر دو یک معنى داشته باشد، ولى ممکن است تفاوت این دو از این نظر باشد که: تجارت اشاره به یک کار مستمر و مداوم است، ولى بیع براى یک مرحله و به صورت گذرا است.
توجه به این امر نیز ضرورى است که نمى فرماید: آنها مردانى هستند که به سوى تجارت و بیع نمى روند، بلکه مى گوید: تجارت و بیع آنها را از یاد خدا و بر پا داشتن نماز و اداى زکات غافل نمى کند. درآنها پیوسته از روز قیامت و دادگاه عدل پروردگار، که از شدت وحشتش دلها و چشمها در آن دگرگون مى شود، بیمناکند (توجه داشته باشید جمله یخافون به مقتضاى این که فعل مضارع است دلالت بر استمرار خوف و ترس آنها از قیامت دارد. خوف و ترسى که آنان را به انجام مسئولیت ها و رسالت ها وادار مى کند.)
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۳۷ سوره مبارکه نور)
💟کانال رسمی اَبدال آباد👇👇
╔════🍎🍑══╗
🌸
@AbdalAbadjam🌺
╚═🍇🍒═════╝