تجارت جهانی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Economics


شماره یک مناطق آزاد و ویژه
✅ تنها و بزرگترین مرجع رسانه‌ای معتبر و رسمی مناطق آزاد
روابط عمومی و بین‌الملل:
@Tejarat_jahani

وبسایت‌:
https://worldtrade.media

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Economics
Statistics
Posts filter


📊 افزایش تاسف‌بار واردات منطقه آزاد ارس
در سال 1402 مطابق آمار رسمی گمرک


#ارس #منطقه_آزاد_ارس #واردات #اینفوتیم #اینفوگرافیک

📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران

@WorldTradeMedia


⚠️🔤 ۶۰ میلیارد ریال از بیت‌المال را در منطقه آزاد چابهار،سیل برد!

تحقیقات تجارت جهانی نشان می‌دهد که پلی که توسط حمیرا ریگی، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار ساخته و‌ مورد بهره‌برداری قرار گرفته بود، ۶۰ میلیارد ریال روی دست سازمان منطقه آزاد چابهار خرج گذاشته است!

به گزارش تجارت جهانی، حمیرا ریگی در گزارشی تلویزیونی که از شبکه استانی هامون در آن زمان پخش شده است، اذعان می‌کند که این پل را ده روزه و در زمان مدیریت خودش ساخته (بخشی صورت پیش ساخته) و آماده بهره‌برداری کرده‌اند.

این پل که توسط یک پیمان‌کار به نام راهیاب ملل ساخته شده به گفته مردم محلی ، حتی بیست روز هم دوام نیاورده است!

به نظر می‌رسد با دوره دوم مدیرعاملی عبدالرحیم کردی یا دوره دوم مدیریت امیر مقدم در منطقه آزاد چابهار مواجه هستیم؛ در یک ماه گذشته و با کنار رفتن امیر مقدم، تغییر محسوسی اتفاق نیفتاده و همان تیم قبلی در راس امور هستند. ضعیف‌ترین معاون عمرانی زیربنایی مناطق آزاد کشور در کنار ضعیف‌ترین معاون فرهنگی اجتماعی در دوره مدیریت «ریگی» حضور دارند و در بر همان پاشنه می‌چرخد.

تاکنون هیچ اخباری جز دیدارهای روتین مشاهده نشده و خبری از برنامه‌های وعده داده شده درباره دیپلماسی اقتصادی یا مذاکره با سرمایه‌گذران در منطقه آزاد چابهار نیست.



📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران

➡️ @WorldTradeMedia


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔔 منطقه آزاد چابهار بر همان مدار قبلی؛ پلی که یک ماه پیش ساخته شده بود، شکست!


تجارت جهانی: روز ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۳، یک پل در روستای تیس که اوایل فروردین ماه امسال به بهره‌برداری رسید و افتتاح شد، در پی سیل روز گذشته در کمتر از یک ماه از افتتاح، تخریب شد و از بین رفت.

شرکت راهیاب ملل ، پیمانکار این پروژه بود و این طرح در زمان مدیریت حمیرا ریگی، ظرف چند روز ساخته و افتتاح شد!

به نظر می‌رسد راه مدیریت عبدالرحیم کردی و امیر مقدم همچنان در منطقه آزاد چابهار، ادامه دارد!


🌐 اینستاگرامتلگرام 🌐 وبسایت

📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران

➡️ @WorldTradeMedia


ضرورت انحلال دبیرخانه مناطق آزاد و شکل‌گیری مدیریت مناطق آزاد در وزارت اقتصاد

تجارت جهانی/ مهرداد دارآبادی: با حکم رییس مجلس در خصوص لغو حکم نمایندگی ویژه رییس جمهور در امور مناطق آزاد برای عبدالملکی به نظر می‌رسد باید در خصوص دبیرخانه مناطق آزاد، سطر آخر نوشته شود.

به گزارش تجارت جهانی، دبیرخانه مناطق آزاد که مخارج زیادی را متوجه دولت کرده و حتی می‌توان با فروش ساختمان آن در طرح مولد‌سازی ، ثمره‌ بیشتری گرفت، می‌تواند منحل و ساز و کار کوچکتری در نظر گرفته شود.

در راستای طرح چابک‌سازی و کوچک‌سازی دولت می‌توان تشکیلات محدود الختیار و کم خروجی دبیرخانه را حذف و با شکل‌گیری یک مدیرکل در ساختمان وزارت اقتصاد، نتایج بهتری متصور شد.

اساسا در حال حاضر ، دبیرخانه مناطق آزاد نقش یک واسطه بین مناطق آزاد و وزارت اقتصاد را دارد که می‌توان با حذف آن، نظارت بر عملکردها را منسجم‌تر کرد.

در حال حاضر اختیار عزل و نصب مدیران عامل و اعضای هیات مدیره با وزیر اقتصاد است و دلیلی وجود ندارد که دبیر مناطق آزاد بدون اختیار عزل و نصب، فعالیت کند.
همچنین در دنیا، برای هماهنگی مناطق آزاد ده‌ها نفر کارمند و نیرو استخدام نمی‌کنند. یک مدیرکل مستقر در باب‌ همایون می‌تواند با سه کارمند، قوانین و هماهنگی‌ها بین هفت منطقه آزاد فعال و در آیند چند منطقه آزاد جدید را انجام دهد.
هفت منطقه آزاد با شخصیت مستقل که نیازی به صد کارمند برای نظارت ندارد! تشکیلات فعلی دبیرخانه مناطق آزاد بیشتر به اندازه یک وزارت خانه بزرگ است اما خروجی آن که در امتیازات عملکرد پایان سال ۱۴۰۲ مشهود بود به اندازه یک اداره کوچک در یک شهرستان دور افتاده است. همین الان اگر دبیرخانه باشد یا نباشد ، چه اتفاقی برای مناطق آزاد می‌‌افتد؟ با آن همه سفر خارجی گران قیمت و نمایش‌گاه‌های گذاف، چند دلار سرمایه‌گذاری خارجی در منطقه آزاد قشم، محقق شد؟ ما به شما می‌گوییم: صفر دلار!

همین امروز اگر دبیرخانه مناطق آزاد، منحل شود، آب از آب تکان نمیخورد و کلی صرفه‌جویی ارزی و ریالی برای دولت اتفاق می‌افتد که می‌توان از آن برای مشوق‌های مالیاتی در سطح مناطق آزاد استفاده کرد.


🌐 اینستاگرامتلگرام 🌐 وبسایت

📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران

➡️ @WorldTradeMedia


🔵 رییس پارلمان، حکم صادره برای عبدالملکی، دبیرِ محدود الاختیار مناطق آزاد را «لغو» کرد


@WorldTradeMedia


🔼افزایش ۲۳۳ درصدی قاچاق در منطقه آزاد ارس

📍 کشف ۳۱۸ میلیاردی محموله‌های قاچاق در سال ۱۴۰۲


تجارت جهانی/ نورا نیاورانی: مدیرکل گمرک جلفا منطقه آزاد ارس اعلام کرد که میزان کشفیات قاچاق در سال گذشته از این گمرک، بیش از ۳۱۸ میلیارد و ۶۰۹ میلیون ریال بوده است.

به گزارش تجارت جهانی، محمد خلیلی افزود: این میزان کشفیات حاکی از افزایش ۲۳۳ درصدی تعداد پرونده های متشکله نسبت به سال ۱۴۰۱ است.


🌐 اینستاگرامتلگرام 🌐 وبسایت

📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران

➡️ @WorldTradeMedia


🔤 نقشه شوم ترکیه برای دو منطقه آزاد ارس و ماکو


تجارت جهانی: تحریریه ما از طریق برخی منابع کشور ترکیه اطلاعاتی را به دست آورده است که نشان می‌دهد دولت اردوغان در صدد است بخش اعظمی از دبی رو ارس را در سمت خود نگه دارند و‌ مانع از آن شوند که طرف ایرانی از حقابه خود به شکل کامل، برخوردار شود.

به گزارش تجارت جهانی،اقدامات ترکیه در حوضه آبریز فرامرزی ارس بر کمیت و کیفیت آب این رودخانه تاثیر سوء خواهد داشت. تغییر کمیت و کیفیت جریان ورودی از رودخانه ارس به ایران می‌تواند «منطقه آزاد ماکو» و «منطقه آزاد ارس» را که نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند، متضرر کند.

«ترکیه برنامه‌ریزی کرده که بیش از ۸۳ درصد پتانسیل حوضه آبریز ارس را در خاک خود کنترل و مهار کند؛ موضوعی که تاثیری عمیق بر پایین‌دست رودخانه خواهد گذاشت.

پیش از این نئو عثمانی با سدسازی در نزدیکی مرز ایران، مانع از دسترسی کامل ایران به منابع آبی شده بود؛ پروژه‌ای که از سال ۱۳۹۴ استارت خورد. به نظر می‌رسد با توجه به آن که، جنگ آینده، جنگ آب خواهد بود دیپلماسی آبی در وزارت خارجه فعال شود تا نقشه شوم اردوغان، عملی نشود.


🌐 اینستاگرامتلگرام 🌐 وبسایت

📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران

➡️ @WorldTradeMedia


🗓 شماره 49 / هفته نامه تجارت جهانی

(چهارشنبه 29 فروردین 1403)

📣 از ریزش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد تا عقب گرد اقتصادی ارس


🌐 اینستاگرامتلگرام 🌐 وبسایت

📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران

➡️ @WorldTradeMedia


🔤 با ریزش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد مواجه هستیم

🔔 افزایش قیمت نهاده‌ها و‌ مواد اولیه، دلیل کاهش صادرت در منطقه آزاد ارس است


تجارت جهانی / ترانه رسولیان : طبق آمار ها در سال گذشته سرمایه‌گذاری محقق شده در منطقه آزاد ارس کاهش داشته است. دکتر احمد علیرضا بیگی ، عضو مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی و افشاگر خودروهای شاسی بلند در مجلس شورای اسلامی و همچنین استاندار پیشین آذربایجان شرقی ، در گفتگو با تجارت جهانی، مصائب و مشکلات منطقه آزاد ارس را آنالیز کرد.


در سال ۱۴۰۲ شاهد کاهش ۲۳ درصدی صادرات از منطقه آزاد ارس نسبت به سال ۱۴۰۰ بوده‌ایم؛ این رقم در سال ۱۴۰۱، بیش از ۳۴ درصد کاهش را نشان می‌دهد؛ دلیل این موضوع چیست؟ سومدیریت یا کاهش تولید؟

ما دچار مشکلات زیادی از جمله افزایش قیمت نهاده‌ها و مواد اولیه هستیم و بخاطر عدم تثبیت قیمت دلار ،  صادرات مقرون به صرفه نبوده و همچنین به دلیل وجود این مشکلات، امکان رقابت در بازار جهانی برای ما فراهم نیست. وقتی قیمت نهاده ها مثل آب و برق و ... افزایش پیدا می کند فروش آن محصول به قیمتی که بتواند رقابت کند با محصولات خارجی و درآمد نهایی را حاصل کند ، سخت می شود زیرا به دلیل قیمت بالای دلار در ایران سودی حاصل نمی شود چون نهاده‌ها و مواد اولیه با قیمت دلار، ارزش‌گذاری می‌شوند.

چرا سرمایه‌گذاری خارجی محقق شده در منطقه آزاد ارس بعنوان صنعتی‌ترین ‌منطقه آزاد، پایین است؟

به طور دقیق میزان آن را نمیدانیم اما به دلیل فقدان ثبات اقتصادی ، سرمایه گذاری چه داخلی و چه خارجی در هیچ جای کشور محقق نمی شود. در این شرایط چه سرمایه‌گذار خارجی و چه داخلی نه تنها متضمن سود نخواد شد بلکه ضرر هم خواهم کرد. متاسفانه بازار سرمایه ما در تمامی مناطق ویژه و آزاد به شدت با ریزش مواجه است.

در سال گذشته شاهد ورادات تراکتور از منطقه آزاد ارس به کشور بودیم؛ با توجه به ممنوعیت واردات کالای خارجی مشابه داخلی و البته وجود بزرگترین کارخانه تولید تراکتور در تبریز، به نظر شما چرا اجازه این واردات صادر شده است؟

تراکتور تولید شده در داخل کشور باید قیمت پایین‌تری نسبت به تراکتور وارداتی داشته باشد تا مشتری بتواند انتخاب کند.‌ اما به واسطه گرانی نهاده‌ها ، محصول داخلی نسبت تراکتور خارجی قیمت بالاتری دارد .


@WorldTradeMedia


تنزل چشمگیر عملکرد اقتصادی در منطقه آزاد ارس نسبت به سال ۱۴۰۰؛ کدام بهشت سرمایه‌گذاری؟

تجارت جهانی/ مهرداد دارآبادی: مدیرعامل منطقه آزاد ارس ، دو روز پیش در گفتگو‌ با رسانه‌ها، با استفاده از کلید واژه «تقاضای سرمایه‌گذاری» بار دیگر از اعلام دقیق سرمایه‌گذاری خارجی محقق شده در منطقه آزاد ارس در سال ۱۴۰۲، خودداری کرد!

به گزارش تجارت جهانی، مجید کیانی که توسط دبیر اخراجی مناطق آزاد به صندلی شماره یک ارس رسید، در بخش دیگری از صحبت‌های خود از عبارت «بهشت سرمایه‌گذاری» برای مناطق آزاد استفاده کرد که تناقض‌های متعددی در پی دارد.
اگر واقعا مناطق آزاد ، بهشت سرمایه‌گذاری است چرا با صرف هزینه‌های سنگین به سفرهای خارجی می‌روید و به دنبال سرمایه‌گذار هستید؟ مگر غیر این است که همه سرمایه‌گذاران به اندازه پول‌شان سواد تجاری دارند و آدرس «بهشت‌های سرمایه‌گذاری» را بلد هستند؟
آیا مدیران جبل‌علی امارات برای جذب سرمایه‌گذار به ارمنستان، عراق و چین می‌روند؟
چرا از در طول یک ماه اخیر ، ارزش واردات به منطقه آزاد ارس را اعلام نمی‌کنید؟

چرا باید از صنعتی‌ترین‌ منطقه آزاد ایران که در چند کیلومتری بزرگترین کارخانه تراکتورسازی خاورمیانه است، میلیون‌ها دلار تراکتور وارد کشور شود؟

آیا می‌دانید ارزش صادرات قطعی منطقه آزاد ارس با ۲۳ درصد سقوط از ۲۲۴ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ (دوره محسن نریمان) به ۱۷۱ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ رسیده است! حتی در سال ۱۴۰۱، کاهش شدیدتری را تجربه کرده و به ۱۳۴ میلیون دلار رسیده بود.

کاهش ۹۱ درصد صادرات مجدد
بر اساس آمار ثبت شده، ارزش صادرات مجدد منطقه آزاد ارس در سال ۱۳۹۸، بیش از ۱۴۵ میلیون دلار بوده که در سال ۱۴۰۲ با ۹۱ درصد کاهش به ۱۳ میلیون دلار رسیده است!

کاهش صادرات تولیدات منطقه
ارزش صادرات تولیدات منطقه در سال ۱۳۹۹، بیش از ۱۷۳ میلیون دلار بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۱۷۱ میلیون دلار کاهش یافته است!

کاهش ۵۲ درصدی صادرات کل
در سال ۱۴۰۰، ارزش کل صادرات منطقه به ۶۴۵ میلیون دلار رسید اما در حال حاضر این عدد بنابر اعلام معاون اقتصادی م.آ.ارس، با حدود ۵۲ درصد کاهش به ۳۱۰ میلیون دلار رسیده است.

سرمایه‌گذاری خارجی محقق شده ، صفر است؟

آیا حقیقت دارد که این شاخص ، مثل منطقه آزاد قشم، صفر است و حتی یک دلار سرمایه‌گذاری خارجی در سال ۱۴۰۲، محقق نشده است؟چرا اعلتم نمی‌کنید؟

@WorldTradeMedia


🔄 سفیر مجارستان در گفتگوی اختصاصی با تجارت جهانی:

🔵 منطقه آزاد نداریم اما پارک‌های صنعتی، امتیاز ویژه دارند


تجارت جهانی/ بشری حسین‌زاده: سفیر مجارستان در ایران ، به خوبی مناطق آزاد ایران می‌شناسند و از علاقمندی کشورش به سرمایه‌گذاری در چابهار سخن می‌گوید.

به گزارش تجارت جهانی، زولتان وارگا هاسونیچ، دیپلمات شماره یک مجارها در ایران از روابط دیرینه کشورش با ایران می‌گوید و همکاری‌های اقتصادی دو کشور را به رغم وجود تحریم‌ها، نسبتا خوب توصیف می‌کند.


متن کامل مصاحبه:

https://worldtrade.media/3350



🌐 اینستاگرامتلگرام 🌐 وبسایت

📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران

➡️ @WorldTradeMedia


#توییت_غیرتجاری

💬💬 درس‌هایی از سقوط عبدالرحیم کردی؛ مدیرعامل پیشین منطقه آزاد چابهار

یکی از همکاران عبدالرحیم کردی در زمان مدیرعاملی وی در سازمان منطقه آزاد چابهار به تجارت جهانی گفت:
🗣️ کردی تازه پس از هفت سال در زندان متوجه شد که در سازمان تحت مدیریتش چه می‌گذشته است؛ غرور بیش از حد او باعث شد تا در بیشتر مواقع، مشورت پذیر نباشد و تصمیمات اشتباه «متعددی» را از انتخاب مدیران گرفته تا اولویت‌بندی پروژه‌ها مرتکب شود. کردی هیچ شناختی از سازمان خود نداشت و همین باعث سقوط او شد؛ باز هم تاکید می‌کنم او در زندان فهمید که چگونه با «انتخاب‌های اشتباه»، سازمان و خودش را با شکستی بزرگ مواجه کرد.🗣️


🌐 اینستاگرامتلگرام 🌐 وبسایت

📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران

➡️ @WorldTradeMedia


📊 مناطق آزاد در سال 1402 چقدر کالا از آمریکا و انگلیس ، وارد کردند؟

#اینفوتیم
#اینفوگرافیک
#مناطق_آزاد
#واردات

🌐 اینستاگرام ✅ تلگرام 🌐 وبسایت

📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران


🔜 @WorldTradeMedia


‼️‼️ آمار غیررسمی؛ اشتغال غیرمجاز بیش از 3,000 نفر از اتباع بیگانه در منطقه آزاد کیش

تجارت جهانی/ نورا نیاورانی: تحقیقات تحریریه ما نشان می‌دهد که بیش از سه هزار نفر از اتباع بیگانه بخصوص افغان‌ها در منطقه آزاد کیش، فرصت‌های شغلی را از آن خود کرده‌اند.

به گزارش تجارت جهانی، کل جمعیت کیش در آخرین سرشماری، ۳۹ هزار نفر بوده است. بنابراین تخمین زده می‌شود بین پنج تا درصد از کل جمعیت را اتباع بیگانه تشکیل بدهند.

سال ۱۴۰۰، یکی از مسئولان م
نطقه آزاد کیش اعلام کرده بود افغانستان با ۲ هزار و ۶۴۱ نفر، هندوستان با ۱۲۱ نفر ، فلیپین با ۱۳ نفر، چین با ۱۰ نفر ، تایلند با ۶ نفر و پاکستان با پنج نفر بیشترین فراوانی کارگران دارای مجوز را دارند.

آنچه اما بغرنج به نظر می‌رسد، اشتغال به کار اتباع بیگانه‌ای است که بصورت غیرمجاز مشغول به کار هستند و در واقع فرصت کار برای شهروندان ایرانی را از بین برده‌اند. اشتغال بصورت غیرمجاز معمولا با دریافت دستمزدهای پایین‌تر همراه است.


#کیش #منطقه_آزاد_کیش

🌐
اینستاگرام
تلگرام
🌐
وبسایت


📊
🔵
شماره یک مناطق آزاد ایران


🔜 @WorldTradeMedia


📊 واردات 58 هزار میلیاردی تراکتور به منطقه آزاد ارس

تجارت جهانی: داده‌های گمرک جمهوری اسلامی ایران، نشان می‌دهد که در سال 1402، حدود 204.677.637 دلار، انواع تراکتور به منطقه آزاد ارس(جلفا) وارد شده است؛ موضوعی که در تضاد با سیاست ممنوعیت واردات کالای مشابه ساخت داخل است!


#ارس #منطقه_آزاد_ارس #تراکتور #واردات

🌐 اینستاگرام ✅ تلگرام 🌐 وبسایت

📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران


🔜 @WorldTradeMedia


🔵 رحمان سعادت، اقتصاددان در گفتگو با تجارت جهانی:

🔄 معاون اقتصادی منطقه آزاد کیش، باید تغییر کند

تجارت جهانی/ ترانه رسولیان
: طبق آمار گمرک ، در سال گذشته حتی یک دلار صادرات از منطقه آزاد کیش صورت نگرفته است .موضوعی که باعث شد دبیرخانه به عملکرد اقتصادی این منطقه، پایین‌ترین یا به عبارتی ضعیف‌ترین در بین سایر مناطق را بدهد. تراز تجاری این منطقه نیز کاملا منفی بود.
به گزارش تجارت جهانی، بیشتر تجار و بازرگانان کیش از وضعیت موجود، رضایت ندارند.
برای بررسی چالش‌های منطقه آزاد کیش، با «رحمان سعادت»، اقتصاددان گفتگویی انجام دادیم که در ادامه از نظر می‌گذرد.




معاون اقتصادی منطقه آزاد کیش، با توجه به گزارش دبیرخانه، ضعیف‌ترین معاون در بین کل مناطق شده است؛ چرا هیچ اقدامی‌ برای تغییر وی و اصلاح ساختار انجام نمی‌شود؟

ق
طعا مناطق آزاد تجاری در رشد و توسعه اقتصاد کشور تاثیر اساسی دارد. بنابراین هر چقدر مناطق آزاد تجاری فعال باشند بر رشد اقتصادی هم تاثیر گذار خواهد بود. پس در این میان فعالیت معاون اقتصادی مهم خواهد بود و باید به گونه‌ای فعالیت کند تا بتوانند سرمایه گذاری خارجی را جذب کنند. طبق رتبه‌بندی‌ها و آماری که از عملکرد معاون اقتصادی در این منطقه به دست آمده، لازم است که اصلاحات و تغییراتی در این حوزه صورت بگیرد تا بتوانیم از ظرفیت های مناطق آزاد تجاری کیش به نحو احسن بهره ببریم. متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی توجه‌ها به این موارد کمتر شده است.

در طول سال گذشته حتی یک دلار صادرات مطابق آمار رسمی گمرک از کیش انجام نشده است؛ این موضوع چه تاثیری بر آینده و توسعه پایدار دارد؟

گرچه اهداف اصلی مناطق آزاد تجاری، صادرات ،  ایجاد اشتغال، جذب سرمایه گذاری خارجی و ... است تا بتواند فضایی را ایجاد کند و رشد اقتصادی را فراهم کند اما از جمله آسیب هایی که مناطق آزاد تجاری می‌تواند وارد کند، واردات کالا به صورت قاچاق است. بطور کلی، واردات موجب تحت تاثیر قرار گرفتن تولیدات داخلی و صادرات می شود. وجود تراز منفی در این منطقه نشانگر عملکرد نادرست آن است گرچه این آمارها می‌تواند بیشتر هم باشد و کاملا دقیق نیست. در نتیجه این تراز منفی آثار بسیار مخربی بر اقتصاد ملی‌ خواهد گذاشت...

متن کامل مصاحبه:‌
https://worldtrade.media/4651
#کیش

➡️ @WorldTradeMedia


#مصاحبه_اختصاصی

🔔 منطقه آزاد ارس، در سال گذشته، انتظارات را برآورد نکرد / جایگاه واقعی ارس این نیست

تجارت جهانی/ ماریا سلیمان‌زاده: منطقه آزاد ارس در سال گذشته از دبیرخانه مناطق آزاد نمره ۷۲ (چهارده از بیست) از یکصد نمره را کسب کرد؛ این در حالی است که ارس، صنعتی‌ترین منطقه آزاد ایران است و انتظارات از این منطقه بالاست! برای بررسی چالش‌های منطقه آزاد ارس با «محسن خادم عرب باغی»، مدیرعامل پیشین این منطقه و نماینده پیشین اورمیه در مجلس، گفتگو کردیم.


چرا عملکرد منطقه آزاد ارس در سال گذشته، بعنوان صنعتی‌ترین منطقه آزاد ایران، راضی‌کننده نبوده و از دبیرخانه نمره متوسط ۱۴ را گرفت؟

یکی از مهمترین مسایل، نبود امنیت سرمایه‌گذاری و عدم ثبات قوانین است.
حفاظت از سرمایه، فاکتور مهمی است.
مگر در مناطق آزاد خارجی، زمین واگذار می‌شود؟ خیر. جذابیت‌های مشوق‌های مالیاتی و سرمایه‌گذاری و‌ فرش قرمزی که زیر پای تجار پهن می‌کنند، دلیل موفقیت مناطق آزاد خارجی است.
نحوه اداره کردن مناطق آزاد ما، «استثنایی» است!
مناطق آزاد جهان را با قوانین پیشرفته و به روز اداره می‌کنند ولی برای ما، اینگونه نیست!

چگونه می‌توان آن قوانین را در اینجا هم پیاده کرد؟

این موضوع، به یک مجلس قوی، آگاه و مسلط به موضوعات اقتصادی نیاز دارد.اجرای صحیح قانون نیز یک هنر است.
در حال تعداد مدیران شایسته و بسیار قوی در مناطق آزاد ، بسیار بسیار بسیار کم است!

در سال گذشته ، میلیون‌ها دلار تراکتور از طریق منطقه آزاد ارس وارد کشور شده است؛ در حالی که در همین استان، بزرگترین کارخانه تراکتورسازی ایران، وجود دارد؛ دلیل ورود کالای مشابه ساخت داخل چیست؟

نمونه کارخانه تراکتورسازی تبریز را هر کشوری ندارد؛ اگر از ظرفیت‌های این کارخانه به خوبی استفاده شود، نیازی به واردات حتی یک دستگاه تراکتور نیست.

یعنی بخاطر همین موضوع پتانسیل‌ها ، تراکتور از منطقه آزاد ارس، وارد شده است؟

دلایل مختلفی، موثراند.

چرا در یکی دو سال اخیر، منطقه آزاد ارس، نقشی اساسی در حوزه اتحادیه اوراسیا، ایفا نکرده است؟

من از دلیل دقیق آن، اطلاعی ندارم اما همان طور که گفتم اگر حمایت‌ها ، مطلوب باشد حتی می‌توانیم صادرکننده تراکتور باشیم.
اوراسیا یک بازار اقتصادی خوب است اما وارد شدن به آن مستلزم داشتن برنامه و...

ادامه مصاحبه:
https://worldtrade.media/4644


🔜 @WorldTradeMedia


#صداقت_آماری


⚠️اعتراف صادقانه یک مدیرعامل منطقه آزاد:

💵 حتی یک دلار سرمایه‌گذاری خارجی محقق شده در سال ۱۴۰۲ نداشتیم


تجارت جهانی/ مهرداد دارآبادی: مدیرعامل منطقه آزاد قشم چند روز پیش در گفتگوی اختصاصی با ما، اذعان کرد که حتی یک دلار، سرمایه‌گذاری خارجی در سال ۱۴۰۲ در آن منطقه، محقق نشده است.

به گزارش تجارت جهانی، این صداقت آماریِ عادل پیغامی، درس بزرگی برای کسانی است که با عددسازی‌های بزرگ سعی دارند وضعیت مناطق آزاد را وارونه جلوه دهند در حالی که واقعیت چیز دیگری است. به عبارت دیگر، این یک «پیغام عادلانه» و «اعترافی شجاعانه» است که می‌تواند دست کم هر مدیری را برای مواجهه با شرایط موجود، وادار به برنامه‌ریزی اصولی کند.


🌐 اینستاگرامتلگرام 🌐 وبسایت

📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران

🔜 @WorldTradeMedia


📊 کاهش 23 درصدی صادرات کالا در منطقه آزاد ارس در سال 1402 نسبت به سال 1400

تجارت جهانی / ترانه رسولیان: صادرات قطعی منطقه آزاد ارس در سال 1400 و در زمان مدیرعاملی محسن نریمان، به بیش از 224 میلیون دلار رسیده بود که این رقم در زمان مدیرعاملی مجید کیانی و سال 1401 به 147 میلیون دلار (23درصد) و در سال 1402 به 171 میلیون دلار (23درصد)، کاهش یافته است.


#اینفوتیم
#اینفوگرافیک
#منطقه_آزاد_ارس

🌐 اینستاگرامتلگرام 🌐 وبسایت

📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران

🔜 @WorldTradeMedia


تراز تجاری «فوق منفی» منطقه آزاد انزلی در سال 1402؛ «حسن رود» در تلاطم بی ثباتی مدیریت


تجارت جهانی/ ماریا سلیمان زاده: منطقه آزاد انزلی در سال گذشته، روزهای خوبی را تجربه نکرد و بی ثباتی مدیریتی، باعث شده تا این منطقه از مسیر توسعه پایدار، فاصله بگیرد.


به گزارش تجارت جهانی، دوم مرداد 1401 بود که اکبری مقدم، مدیرعامل منصوب شده در دولت دوازدهم، در کمال شگفتی جای خود را به یک مدیر سیاسی به نام عیسی فرهادی داد. کسی که نام وی با شغل‌هایی چون استاندار و فرمانداری گره خورده بود و هیچ گونه تجربه‌ای در مناطق آزاد نداشت.

با رفتن اکبری مقدم و آمدن فرهادی، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد تا اینکه 9 ماه بعد، نامه اخراج و برکناری استاندار سابق نیز از راه رسید و بدون تعیین مدیرعامل جدید، یک سرپرست نبض امور را در دست گرفت.

«اکبر نیازی نهزمی» که تا آخرین روزها هم امیدوار به دریافت حکم مدیرعاملی بود در نخستین روز از آذرماه 1402 ، کشتی طوفان زده در حسن رود را به «محمدسجاد سیاه کارزاده دزفولی» سپرد.

سیاه کارزاده پیش از آمدن به منطقه آزاد انزلی، در هیات مدیره پتروشیمی جم حضور داشت و برخی شنیده ها حاکی از آن است که هنوز نیز بعنوان عضو غیرموظف، کرسی خود را حفظ کرده است. این دومین حضور سیاه‌کارزاده در مناطق آزاد است، چرا که وی پیش از این در دولت روحانی توسط انصاری لاری، مدیرعامل منطقه آزاد کیش بعنوان مدیر سرمایه‌گذاری آن سازمان، منصوب شده بود.

🔔 دست پخت مشترک فرهادی- نیازی-سیاه‌کارزاده

در سال 1402، منطقه آزاد انزلی، دو مدیرعامل و یک سرپرست را تجربه کرد و رکوردی عجیب به نام این منطقه ثبت شد! در واقع عملکرد این سازمان محصول مشترک سه مدیر است.

📣 تراز تجاری فوق منفی؛ واردات ، ده برابر صادرات!

منطقه آزاد انزلی در سال 1402، بر اساس آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران، یک میلیارد و 588 میلیون دلار، کالا وارد کرده و در مقابل، 152 میلیون دلار، محصول صادر کرده است.
بنابراین تراز تجاری این منطقه برای سال 1402 به منفی 1 میلیارد و 436 میلیون دلار رسیده است. به عبارت دیگر اگر بخواهیم ساده صحبت کنیم، به ازای هر یکصد دلاری که کالا صادر شده ، بیش از یکهزار دلار، کالا وارد منطقه آزاد انزلی شده است.

#انزلی

🌐 اینستاگرامتلگرام 🌐 وبسایت

📊 🔵 شماره یک مناطق آزاد ایران

🔜 @WorldTradeMedia

20 last posts shown.