مطالبات زنان


Channel's geo and language: Iran, Persian


کانال تحلیلی انتقادی
ضمن پوزش #تبلیغ نمی‌پذیریم.
اینستاگرام:
https://instagram.com/womendemands
توئیتر:
https://twitter.com/WomenDemands?s=09

ارسال متن، انتقاد و پیشنهاد:
@GEq_r

Related channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔺چرا صدیقه وسمقی حجاب از سر برداشت؟

✔️《اینگونه نیست که هر آنچه عنوان قانون گرفته است، درست، قابل دفاع و قابل اجرا باشد! تجدیدنظر در قوانین و سیاست‌های نادرست می‌تواند نوعی "نهی از منکر" تلقی شود!》

☝📚 ️شما استدلال تخصصی و متین و منطقی صدیقه وسمقی را در مخالفت با قانون حجاب (۱۳۹۸) شنیدید، بحث و گفت‌و‌گو در باره دلائل مخالفت این فقیه و اسلام‌شناس برجسته دانشگاهی با حجاب اجباری بانوان [چه به بهانه تکلیف شرعی و یا نماد جمهوری اسلامی!]، باید در کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه یا میزگردهای علمی تلویزیون انجام شود و نه با محاکمه در دادگاه انقلاب و در بند زندان اوین، آن‌هم به اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام"!

📚 صدیقه وسمقی از چهره‌های شجاع و شاخص نواندیشی دینی ایران، دانشیار فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه تهران، شاعر، نویسنده، مترجم و تحلیل‌گر مسائل سیاسی و اجتماعی است که ۲۸ اسفندماه ۱۳۰۲ در منزلش بازداشت شد.

@WomenDemands

641 0 36 3 23

⬛️زهرا شجاعی درگذشت

◾️زهرا شجاعی معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ پس از طی دوره‌ای بیماری به دیدار معبودش شتافت.

▫️ زهرا شجاعی (متولد ۱۳۳۵ در تهران) سیاستمدار اصلاح‌طلب ایرانی بود که در دولت خاتمی، ریاست مرکز امور مشارکت زنان را بر عهده داشت. او همچنین در دانشگاه تهران و دانشگاه الزهرا تدریس کرده و مدتی مشاور وزیر کشور بود.

▫️شجاعی در سال ۱۴۰۰ به‌عنوان کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ثبت‌نام کرد تا در امتداد تلاش‌های مرحوم اعظم طالقانی در تعمیم مفهوم رجل سیاسی بکوشد.
روحش شاد.

https://t.me/WomenDemands


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔺مرگ تدریجی انسان و انسانیت

▫️دختر کوچکی به نام ندا در حال عبور از چالش های زندگی در یک منطقه محاصره شده غزه است. ندا علیرغم سن کمش، در ماموریت پیدا کردن آرد است، یک نیاز اساسی که در طول محاصره یک هفته‌ای منطقه اطراف مجتمع پزشکی الشفاء، حتی بیشتر به یک جستجو تبدیل شده است.

https://t.me/WomenDemands


‍🔺ادامه فشارها به صدیقه وسمقی در زندان اوین به بهانه عدم تمکین به حجاب اجباری

▫️مسئولان زندان اوین به دلیل عدم تمکین صدیقه وسمقی به حجاب اجباری، اجازه خروج از بند زنان برای ملاقات با خانواده را ندادند و خانم وسمقی در دفتر زندان برای اعراض تحصن کرده است.

▫️نرگس محمدی نیز در اعتراض به سیاست‌های سرکوبگرانه علیه زنان به تحصن پیوسته است.

▫️صدیقه وسمقی اکنون به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری در زندان است و مسئولان زندان تا کنون به دلیل سر نکردن روسری اجازه خارج شدن از بند و رفتن به سالن ملاقات و رفتن به بهداری اوین را نداده‌اند.

▫️این دومین بار است که طی دو هفته اخیر، با وجود مراجعه خانواده به سالن ملاقات، از خروج ایشان از بند ممانعت به عمل می‌آید.

صدیقه وسمقی طی این تحصن به زندان اعلام کرد:

▫️"جمهوری‌اسلامی با محروم کردن زنان از حقوق شان در تمام عرصه‌های اجتماعی حتا در دوران زندان می‌کوشد سیاست جاهلانه، غیرمنطقی و سراسر ناموجه خود را بر زنان تحمیل کند که یکی از آنها حجاب اجباری است و این شان انسانی ملت ایران را پایمال می‌کند.
من حاضر نیستم به رفتارهای سخیف و بی‌معنا تن دهم و برای اینکه با خانواده خودم در زندان ملاقات کنم، که حق بدیهی من است، چیزی بر سرم بگذارم و از دری عبور کنم تا بتوانم به آنان برسم. اینگونه سیاست‌ها و رفتارها منحط و سخیف است و من زیر بار آن نمی‌روم.

▫️رهبری چنین اختیاری ندارد که خط قرمز خود را بر زنان تحمیل کند و حقوق آنان را به این وسیله نقص کند. تمام سیاست‌های سرکوب کننده زنان از این خط قرمز رهبری نشات گرفته است. من زیر بار نمی‌روم.

▫️مسئولان زندان اوین به نمایندگی از طرف جمهوری‌اسلامی حقوق بدیهی من را در زندان نقض کرده‌اند، همان‌طور که حقوق همه زنان را در جامعه نقض کرده‌اند.

@WomenDemands

1.2k 0 21 26 44

🔺طناب دار دیکتاتوری، تار موی زنان است
✍️ زهرا رهنورد/زندان اختر

به نام خدای مهربانی‌ها

▫️عید نوروز از راه رسید اما
خانه از پای بست ویران است
فقر و بی‌خانمانی، بیکاری و گرسنگی، تضادهای طبقاتی و شکاف‌های جنسیتی، خشونت و جوان‌کشی و زن‌ستیزی، و عقب افتادگی از توسعه و رشد جهانی، ملت را به جان آورده است.

▫️در این مَسلَخ، حاکمیت به جنگ تمام‌عیار با زنان، دل خوش کرده است؛ از مادری شجاع با کودکی بیمار در آغوش، در درمانگاهی مهجور یا معروف در قم، تا دکتر صدیقه وسمقی، دانشمند و استاد سرشناس دانشگاه، همه را دشمن خود می‌داند و با خشونت بر آنان می‌تازد واز خانه و کوی و برزن می‌ربایدشان! گویا حاکمان به این نتیجه رسیده‌اند که طناب دار دیکتاتوری، تار موی زنان است.

https://t.me/WomenDemands

1.7k 0 17 11 31

🔺 برای صدیقه وسمقی؛ زنِ آزاد و شجاع
✍️ رضا زمان

▫️صدیقه وسمقی برای ما راوی زنی‌ست که با جرأت و شهامتِ نظری و فکری، به جسارت و شجاعتِ عملی و رفتاری رسید. این چیزی‌ست که روشنفکری ایرانی، محتاج آن است.

▫️یک زن که با زنانیتِ آزادِ خویش، در برابرِ مذهبِ اسارت‌بخش و سُنتِ زن‌ستیز و حکومتِ تبعیض‌گذار، استوار و محکم ایستاده‌است و حق و آزادیِ زنانۀ خود و هم‌وطنان و هم‌جنسانِ خود را، نجیبانه و عفیفانه استیفا می‌کند.

▫️جرأتِ نظری و معرفتیِ این زن‌ِ آزاد و حق‌مدار، در این است که با تبرِ خرد، بت‌های ذهنی را شکسته و با تیغِ تجربه، مقدساتِ عقیدتی را شکافته‌است. با اجتهاد در اصول، مجتهدانه در دین و اندیشۀ دینی نظر افکنده و برداشت و تفسیری نو از دیانت درانداخته‌است.

▫️صدیقه وسمقی، با جرأت نظری، جرأت عملی خود را هم نشان داد، این بار با شکستن بت‌های اجتماعی و شکافتن مقدساتِ سیاسی. با حرکت‌ و کُنشِ سیاسی و مدنی، این بار در برابر حاکمیتِ بت‌‌پرست و مقدس‌مآب قد علم کرد، و این‌گونه بود که صدیقه وسمقی، زنِ دلیر و جسور، شهامتِ خویش در بیرون جهیدن از انقیاد و تعبد و تسلیم، و شجاعتِ خود در آزاد شدن از بند و اسارت و تبعیض را رُخ نمایاند. به او آفرین باید گفت، به صد زبان و عمل.

▫️برای حکومتِ مذهبی، که سوار بر قدرتِ دینی‌ست، چیزی بدتر از آن نیست که اهلِ دین و ایمان، در برابر مذهبِ اسارت‌بخش، کیشِ رهایی‌بخش و آزادگذار برداشت و روایت کنند؛ متدینان و مؤمنانی پیدا شوند که در دین‌داری و ایمان‌ورزی خود، از قیمومتِ دولتِ دینی و دینِ دولتی خارج شوند، خود را از ولایت و رهبریتِ مذهبیِ قدرت رها کنند، خویشتن را از تسلیم و اطاعت آزاد سازند و ایمان خود را از انقیادِ حکومت نجات دهند و دین خود را از دولت خلاصی دهند.

▫️این تجربه، بسی برای حکومتِ دینی و ولایتِ مذهبی، تلخ و ناگوار است، همان‌قدر که برای سُنتِ دموکراتیک و فرهنگِ لیبرال، تولد برداشتِ رهایی‌بخش از دین و تربیتِ دیندارانِ دموکرات و مؤمنانِ آزادمنش، بسی شیرین و گواراست. صدیقه وسمقی، یک چهره از دین و دینداریِ آزاد و آزاده است که با کشفِ حجاب، با سکولارها و لائیک‌های آزاد و آزاده همراه شد.

▫️بسیار طبیعی‌ست که حکومتِ مذهبی، که نیروی خود را از دیندارانِ مقید و مؤمنان تسلیم به خود می‌گیرد، از جرأت و شهامتِ زنان آزاد و رهایی چون صدیقه وسمقی، در هراس و وحشت باشد و به زور و قهر، او را به بند بکشد. بر دینداران است که صدای او باشند.

منبع: کانال سخنرانی ها

https://t.me/WomenDemands/17075


🔺بعضی‌ها باید سخت‌تر کار کنند!

📌 حقوق زنان، و بی‌عدالتی و نابرابری شرایط کار

https://t.me/WomenDemands


🔺بازداشت صدیقی وسمقی توسط لباس شخصی‌ها

▫️چند روز پس از انتشار خبر احضار صدیقه وسمقی، اسلام‌پژوه و فعال سیاسی به دادسرای اوین، همسر او از بازداشتش در منزل توسط مأموران لباس‌‌شخصی خبر داد.
محمد ابراهیم‌زاده گفته کمی پیش از ساعت ۹:۳۰ صبح شنبه، «چهار مأمور لباس شخصی-سه مامور مرد و یک مامور زن-به منزل ما مراجعه کرده و بدون اینکه زنگ واحد محل سکونت ما را بزنند از طریق زنگ یکی از همسایه‌ها وارد آپارتمان شده و با حضور در مقابل در واحد، درخواست ورود به منزل را داشتند.»
به گفته آقای ابراهیم‌زاده، پس از تهدید مأموران به شکستن در، او در را باز کرد و «یکی از مأمورین در مواجهه با من، یک حکم در مقابل چشمان من گرفت و وارد منزل شد. هرچقدر هم که اصرار کردم که دلیل این ورود را عنوان کند، گفت که ما فرصتی نداریم و هرچه سریع‌تر باید برویم.»

این فعال سیاسی و عضو اولین دوره شورای شهر تهران آبان امسال ویدئویی بدون حجاب اجباری از خود در حساب کاربری‌اش در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده بود.
او گفته بود این اقدام خود را اعتراضی به رویه نظام دینی حاکم در برخورد با زنانی می‌داند که برای «پوشش اختیاری» تلاش می‌کنند.

@WomenDemands


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
«در طی این ایام، روزگار زنان مشرق‌زمین همه‌جا تاریک و اندوه‌خیز همه جا آکنده به رنج و مشقّت، همه جا پر از اسارت و مذلت بود. یکی از علمای اجتماعی می‌گوید: در میان امواج بلیات و طوفان‌های حوادث وارده بر شرق قسمتی از عجز و عدم موفقیت شرقیان به این سبب است که به تربیت زنان التفات نکردند. آنها را عضو عاطل بشریت پنداشته نصف قوای خود را ضایع نمودند.

مدت‌هاست که آسیایی از خوابِ گرانِ یأس و حِرمان برخاسته، می‌خواهد آب رفته را به جوی باز آرد. اگرچه برای معالجه این مرض اجتماعی بسیار سخن‌ها گفته و کتاب‌ها نوشته‌اند اما داروی بیماری مزمن شرق، منحصر به تربیت و تعلیم است. تربیت و تعلیم حقیقی که شامل زن و مرد باشد»

▫️بخشی از متن سخنان #پروین_اعتصامی در جشن فارغ‌التحصیلی‌اش _ مدرسه دخترانه آمریکایی تهران_ خرداد ۱۳۰۳

📆 ۲۵ اسفند تولد رخشنده معروف به پروین اعتصامی
https://t.me/WomenDemands


🎧 پادکست رادیو مرز
قسمت شصت و چهار: ناباروری
روایت کسانی که ناباروری باعث شده با دیگران احساس فاصله کنند.

🔻از لینک زیر بشنوید:
https://castbox.fm/vb/681807386
radiomarz

https://t.me/WomenDemands


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔺هرگاه که زنان برای باز پس گرفتن حق خود می‌جنگند، برای همه جامعه مبارزه می‌کنند
✍ نزهت بادی

▫️ چطور مطالبات زنان در جنبش‌های اعتراضی نادیده گرفته می‌شود اما هرگاه که زنان برای باز پس گرفتن حق خود می‌جنگند، برای همه جامعه مبارزه می‌کنند و آزادی و برابری را به جهان هدیه می‌دهند.

▫️فیلم «نمک زمین» ساخته هربرت جی ببیرمن (۱۹۵۴) با الهام از ماجرای واقعی اعتصابات کارگران معدن شرکت امپایر زینک در گرانت کانتی نیومکزیکو ساخته شده است. کارگران بومی برای ایمنی محیط کار و حقوق برابر دست به اعتصاب می‌زنند و همسران خانه‌دار کارگران تحصن می‌کنند و با این اتحاد، اعتصاب به نتیجه می‌رسد.

https://t.me/WomenDemands


‍🔺درباره سلیطه و سلیطگی
✍مریم نصر

▫️«جنسیت مجموعه‌ای است از تکرار اعمال در یک چارچوب مستحکم نظارتی که در طول زمان شکل گرفته و ثابت باقی مانده تا ظاهر یک موجود طبیعی تولید شود»
جودیت باتلر

▫️با جمعی از اساتید بسیار خوب فلسفه بحث از این شد که خوشبختانه زبان فارسی مثل بسیاری زبانهای دیگر تفاوتی میان مونث و مذکر نگذاشته و از این بابت جنسیتی نیست پس ما پیش‌تریم. عرض کردم که این بی‌اعتنایی به معنای پیش‌تر بودن نیست، نپذیرفتند و نباید انتظار می‌داشتم بحث پیش‌تر برود.

▫️پیش‌فرضهایی که در حوزه مسائل زنان ذهن ما را انباشته دشوار اجازه دهد در جمع دوستانه بحث جدی شکل بگیرد و آدم عاقل در مواجهه با اینهمه پیش‌فرض و در فرصت کم زیاد پیش نمی‌رود، مبادا متهم به تعصبهای افراطی فمینیستی در حد انکار «سیاهی کلاغ» شود و حالا کو تا پیدا شدن کلاغ سفید!

▫️این روزها بحث داغی پیرامون واژه «سلیطه» در فضای مجازی شکل گرفته است. کسانی زنی را که به فیلمبرداری مخفیانه از خودش در فضای عمومی اعتراض کرده «سلیطه» نامیده‌اند. زنان و مردانی گفته‌اند ما هم به این وضعیت معترضیم و اگر فریاد اعتراض به معنای سلیطگی است پس ما هم «سلیطه‌ایم». مردان دیگری هشدار داده‌اند که چرا خود را «سلیطه» می‌دانید؟ شرم کنید از پذیرفتن این واژه بر خود که دشنام است.

▫️برداشت ما از جهان به نحوه بیان افکارمان رنگ و بو می‌دهد و به همین دلیل است که سه نفر متفاوت با مشاهده یک رفتار واحد از کسی ممکن است او را «شجاع» یا «سلیطه» و یا «کله خر» بنامند. درموردی که به آن اشاره کردم یعنی استفاده از عبارت «سلیطه» برای اشاره به زنی معترض ما با وصفی جنسیت‌زده طرفیم. «سکوت و فرمانبرداری فضیلت زن است». زنی که نافرمانی می‌کند و مایل است از جایگاهی که برایش طبیعی در نظر گرفته‌اند خارج شود بی‌فضیلت است و واژه متناسب با این رذیلت «سلیطه» است.

📚دو کتاب خوب در این زمینه[معرفی می‌کنم] تا بیاندیشیم که باوجود نبودن مونث و مذکر در زبان فارسی، چه شباهتی با سایر زبان‌ها دارد و تا چه عمقی جنسیت‌زده است.

زبان و جایگاه زن ، رابین تالمک لیکاف، ترجمه مریم خدادادی و یاسر پوراسماعیلی، انتشارات نگاه

درک زبان و جنسیت ، آلیسون جولی، ترجمه ملیحه مغازه‌ای، قصیده سرا.

@WomenDemands


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
«برضاکِ کوکب‌الشرق ام‌کلثوم»

قطعه‌ی «برضاک یا خالقی» را ام‌کلثوم در اوایل دوره‌ی خوانندگی‌اش که به بازیگری در سینما هم می‌پرداخت، در فیلم «سلامه» به سال ۱۹۴۴ خوانده است.
محمدرضا شجریان شیفته صدای ام کلثوم بود و نوای ربنا را از این قطعه برداشت کرده است.

https://t.me/WomenDemands


🌙 می‌دونید که وظیفه زن‌ها غذا پختن و آماده کردن سحری و افطاری نیست. چه‌قدر خوبه سفره افطار و سحر رو همه اعضای خانواده آماده کنند نه فقط دختران و زنان.

▫️این پیام را برای پسران و مردان بفرستید و درباره مشارکت در کارهای خانه و ماه رمضانی با احساس مسئولیت بیشتر گفت‌وگو کنید.


#کارخانگی_زنانه_نیست
https://t.me/WomenDemands


🔺سلیطه یعنی چه و اولین بار چه زمانی استفاده شد؟
✍پرستو فرخی

▫️ "پوزه‌بند سلیطه" اولین بار در سال ۱۵۰۰ در اسکاتلند استفاده شد و بعد به سایر کشورهای اروپایی وارد شد، این پوزه‌بند شبیه قفس آهنی است و در کناره‌هایش قفل دارد که کلید آن بدست کلیددار آن است، زنان رسا به مردنما بودن یا عجیب‌الخلقه بودن محکوم می‌شدند. زنان حتی برای «غر زدن» هم باید مجازات و تحقیر می‌شدند؛ مجازاتی که تا سال ۱۹۶۷ در قانون کیفری بریتانیا به رسمیت شناخته می‌شد. در دوران جاهلیت استفاده از پوزه‌بند تنها برای رام کردن جنسی زنان نبود بلکه ببشتر به علت سرکوب سخن گفتن و بیان زنان بود.

▫️سلیطه در فرهنگ لغت دهخدا به معنای زن زبان‌دراز است که در نقطه مقابل زن محجوب و فرمانبردار قرار می‌گیرد؛ اما معادل همین واژه برای مردان مرد «مسلط» است که نشان کمال مردان است. سلیطه کسی است که قانون جهان‌شمولی را که یک مرد می‌بایست بجای او سخن بگوید و پشت سر مردی پنهان شود و قدرت نیابتی از سمت مردان داشته باشد را برهم می‌زند ، او به تنهایی صدای خود است خود را کمتر از مرد نمی‌داند، او برای خود کافی است، زبانش تطابقی با معیارهای زنانگی موکد ندارد. او کسی است که صدایش و زبانش، مثل وزوز گوش، آزاردهنده برای حامیان قدرت جنس برتر است. سکوت و خاموشی و اطاعت زن چنان به قاعده جامعه بدل شده است که برای نمایان شدن صدای زن واژه‌ای خاص ابداع شده! اما به گواه تاریخ هیچ تغییری جز با زبان درازی و جنبش سلیطه‌ها رخ نداده است.

▫️معنای تحقیرآمیز این واژه بدست زنان کم‌کم در حال استحاله شدن است و زنان مفهوم این واژه را بجای نشانه بی‌اعتباری، تنبیه و انحراف، به واژه‌ای ستودنی نشانگر میزان شجاعت و شهامت زنانه تبدیل کرده‌اند. براستی که زن بودن در جهان مردسالار، خود مصداق جسارت است و چنانچه زنی سلیطه باشد، همان معادل معنایی مردان قهرمان است که داستان حماسه‌آفرینی آنان نقل مجالس است. این زنان حماسه‌آفرین‌ و پیام‌آوران رهایی‌اند، اما تنها جرم‌شان و علت نامرئی شدنشان، «زن‌» بودنشان است.

به میزانی که به خطری برای مردسالاری تبدیل شوید و به امنیت زنجیرهای زن بودن خو نگیرید، به شما هرچه بیشتر خواهند گفت سلیطه. اما این عنوان، به مثابه تأییدیه‌ای بر میزان پیش‌روی و موفقیت شماست؛ خیلی هم عالی البته که ما سلیطه‌ایم.


▫️سلیطه اسم رمز حق‌خواهی و خشم انباشته شده از ستم مردسالاری در وجود زنان است. در فرهنگ لغت خواهند نوشت هرگاه زنی در برابر ظلم سکوت نکند و در نظم مردسالاری اختلال ایجاد کند، او را «سلیطه» می‌نامند. سلیطه‌ها همچنانکه فرهنگ‌نامه‌ها را تغییر می‌دهند، صفحات تاریخ را نیز ورق می‌زنند؛ فردای بهتر مدیون سلیطه‌هاست.

منبع:زن‌روز

@WomenDemands


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻 طلبه قمی نهی از منکر نمی‌کرد؛ برای پرونده‌سازی مستند جمع می‌کرد

▫️محسن برهانی، حقوق دان:
این اقدام طلبه فیلمبردار را نمی‌توان مصداق موضوع نهی از منکر دانست. این اقدام نوعی مستندسازی برای اقدامات آتی شخص است. فرد (فیلمبردار) این عکس و فیلم را نیاز دارد تا به نهادهای مورد نظرش گزارش دهد یا علیه خانم مورد بحث اقداماتی انجام دهد.مطابق قانون فیلمبرداری یا مستند‌سازی نسبت به یک رفتار حرام یا رفتار مجرمانه به هیچ‌وجه عنوان نهی از منکر را نداشته و ندارد.


▫️از نظر قانونی به هیچ عنوان انتشار این فیلم و امثال این فیلم‌ها عنوان مجرمانه‌ای ندارد.نه تبلیغ علیه نظام است، نه همکاری با دول متخاصم و نه نشر اکاذیب. اتفاقا از ملزومات یک جامعه آزاد و بالنده آن است که افراد اقدام کنند و برخی ناهنجاری‌ها و قانون‌شکنی‌ها را به تصویر درآورده و افکار عمومی را از موضوع آگاه کنند./ اعتماد

https://t.me/WomenDemands


🎼 گل‌های آبی
🎤 مرجان فرساد

دلت یه سبزه زاره گلای آبی داره
صبا از برگ گل‌هاش شبنم می‌باره

بوی تمیز موهات عطر بهاری داره
دستات توی دلم بنفشه می‌کاره

#آهنگ_شبانه
https://t.me/WomenDemands


📣همایش مجازی به مناسبت روز جهانی زنان
📆 ۲۴، ۲۵ و ۲۶ اسفند ۰۲

▫️زمان‌های درج‌شده به وقت ایران است. لینک گوگل‌میت برای حضور در برنامه به زودی در دسترس عموم قرار می‌گیرد.

harasswatch
https://t.me/WomenDemands


🎧۶ اپیزود از پادکست‌‌های فارسی که در #روز_جهانی_زن بشنوید:

🎙 ایستگاه فضایی، اپیزود ۲۸:
https://t.me/WomenDemands/17008

🎙 رادیو مرز، اپیزود زنان خانه‌دار:
https://t.me/WomenDemands/16978

🎙 پادکست طنزپردازی، قهرمانی که از قضا زن بود:
https://t.me/WomenDemands/16893

🎙 رادیو مردم‌نگار، به عقب بازنمی‌گردیم:
https://t.me/WomenDemands/16922

🎙پادکست رادیو رحا، صد سال و صد روز:
https://t.me/WomenDemands/16886

🎙 چیزکست، نوار بهداشتی:
https://t.me/WomenDemands/17001

https://t.me/WomenDemands


🔺قهرمان‌ بودن یا کنشگری آهسته و پیوسته؟

▫️بخش‌هایی از یادداشت رویا حشمتی (که به دلیل کشف حجاب ۷۴ ضربه شلاق خورد) به بهانه ۸ مارس :
من روایت کردم چون می‌خواستم دست دیگری رو بگیرم و با خودم ببرم به اون زیرزمینی، زیرِ ساختمانِ عریض و طویل دادسرا که در ظاهر یک فضای اداریه؛ اما در باطن به اشکال مختلف در حال تولید و بازتولید خشونته. سیستم، خشونتِ عریانش رو میبره زیرِ زمین وَ اون رو پشت دیوارها و در خفا بر ما اعمال میکنه. من می‌خواستم دیگری‌ای شاهدِ شاهد بودنِ من باشه. ...

▫️در عمل اما چه اتفاقی افتاد؟ در عرض چند روز فیگور و شمایل یک قهرمان ساخته شد و ما با استیصال و درماندگی مقابل این فیگور ایستاده بودیم. من ترسیده بودم؛ بیشتر از همه.
توی تمام اون هشت ماه، با ته‌مانده‌ی توان و با سرانگشت‌های خونی چنگ به دیوار کشیده‌ بودم به امید اینکه روزنه‌ای ایجاد کنم؛ اما فیگور قهرمان پیدا شد و جلوی روزنه ایستاد و چشم‌انداز به محاق رفت.

▫️افقی که از اون روزنه پیدا بود زندگی با شان و کرامت انسانی بود نه سایه‌ی این هیکل ترسناک. قرار بود با شادمانی از پس اون روزنه به آینده نگاه کنیم؛ اما من در کمال تعجب می‌دیدم خواهرانم با عذاب‌وجدان به «تصویر قهرمان» نگاه میکنن و کنار گوش هم زمزمه میکنن "اون یه قهرمانه! من نمیتونم اینطوری باشم...احساس شرمندگی دارم که نتونستم مثل اون مقاومت کنم...".

▫️توی اون هیکل کسی نبود؛ من کنار خواهرام و روزنه‌ی مسدود شده ایستاده بودم.
سایه‌ی این تصویر ترسناک، «حق من برای ترسیدن» رو از من گرفته بود؛ و «آرامش و شعفِ پس از نافرمانی» رو از خواهرانم.

▫️منطقی و اخلاقی نیست از دیگران انتظار کنشی رو داشته باشیم که می‌دونیم انجام دادنش برای اکثر آدم‌های جامعه امکان‌پذیر نیست. ارزش‌ها و دستاوردهای یک جنبش رو مقاومت روزانه‌ی ما حفظ میکنه نه کنش‌های سینوسی.

▫️همون‌طور که سلطه هزاران صدا و چهره داره، مقاومت هم به هزاران صدا و چهره درمیاد و هر بار لباسی به تن میکنه. هرکسی به فراخور شرایط، امکانات و محدودیت‌هاش دست به ابتکارعمل میزنه و راه شخصیش رو میسازه.

👈اصل ماجرا

https://t.me/WomenDemands/16999

20 last posts shown.