دنیای سلامت و دارو


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Medicine


🌍رسانه مطمئن صنعت
«غذا» و «دارو»
برای ارتباط با ادمین و تبلیغات با ما در تماس باشید:
@Universe_RH

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Medicine
Statistics
Posts filter


هشدار FDA در مورد یک داروی یائسگی و ارتباط آن با آسیب جدی کبدی

🌍اگر در حال درمان گرگرفتگی یا سایر علائم یائسگی هستید وقت آن است که نگاهی دقیق‌تر به داروهای خود بیندازید.

🌍سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) جدی‌ترین هشدار ایمنی -یک هشدار جعبه‌ای- در مورد یک داروی یائسگی که با آسیب شدید کبدی مرتبط است، صادر کرده است.

🌍این سازمان هشدار داده که داروی وی‌اُوزا (Veozah)/فِزولینتانت (fezolinetant) دارویی که برای درمان گرگرفتگی ناشی از یائسگی استفاده می‌شود، می‌تواند باعث آسیب نادر اما جدی به کبد شود.

🌍در بیانیه FDA آمده که اگر با مصرف وی‌اُوزا دچار علائم و نشانه‌هایی حاکی از آسیب کبدی بشوید قطع این دارو می‌تواند از بدترشدن آسیب کبدی جلوگیری کند و عملکرد کبد را به‌طور بالقوه به حالت عادی بازگرداند.

🌍داروی وی‌اُوزا یک درمان تاییدشده توسط FDA برای درمان علائم وازوموتور متوسط تا شدید است که برای علائم یائسگی از جمله تعریق شبانه و گرگرفتگی استفاده می‌شود.

👇👇👇مطلب تکمیلی در
سایت دنیای سلامت و دارو
B2n.ir/z84497

@Universe_HM


با مصرف تخم کدوتنبل چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟

🌍تخم کدوتنبل یک میان‌وعده محبوب به‌ویژه در فصل پاییز و زمستان است که مزایای سلامتی آن‌ فراتر از جذابیت فصلی‌اش است. طبق اعلام وزارت کشاورزی آمریکا (USDA)، یک اونس تخم کدوتنبلِ مغزشده (حدود ۲۸ گرم) حاوی: ۱۶۳ کالری- ۴ گرم کربوهیدرات- ۲ گرم فیبر غذایی- کمتر از ۱ گرم قند- ۹ گرم پروتئین- ۱۴ گرم چربی- ۲ میلی‌گرم آهن- و ۲ میلی‌گرم روی است.

👇👇👇مطلب تکمیلی در
سایت دنیای سلامت و دارو
B2n.ir/e04099

@Universe_HM


۸ مولکول دارویی جدید به سبد دارویی کشور افزوده شد

🌍دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور از افزوده‌شدن ۸ مولکول دارویی جدید به سبد دارویی کشور خبر داد و گفت:
این دارو‌ها شامل یک آنتی‌بیوتیک مؤثر در درمان عفونت‌های مقاوم به درمان، یک داروی ضد قارچ، یک داروی درمانی برای سل مقاوم به درمان، سه دارو برای بهبود فرایند درمان بیماران مبتلا به سرطان، یک داروی ضد صرع و یک داروی مشهور در درمان دیابت هستند.

🌍دکتر نازیلا یوسفی افزود: تمامی این دارو‌ها علاوه‌بر داشتن تاییدیه‌های معتبر بین‌المللی، دارای مزیت‌های درمانی برای نظام سلامت ایران هستند و با قیمت‌های هزینه اثربخش به سیستم دارویی کشور پیشنهاد شده‌اند.

@Universe_HM


نکاتی درباره واکسیناسیون علیه آنفلوآنزا

🌍بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا‌و‌دارو:
واکسن انفلوآنزا یکی از روش‌های پیشگیری از این بیماری است. بر اساس الگوی شیوع ویروس در ایران، فصل پاییز و زمستان زمانی مناسب برای تزریق واکسن محسوب می‌شود. بهترین زمان تزریق، اواخر شهریور تا اواسط آبان است، اما در صورت نیاز، تزریق واکسن تا پایان سال نیز توصیه می‌شود.

🌍در حال‌حاضر، واکسن‌های Influvac (هلندی) و Vaxigrip Tetra (فرانسوی) از جمله واکسن‌های معتبر و در دسترس در ایران هستند که به‌صورت عضلانی و با استفاده از سرنگ‌های از پیش پرشده تزریق می‌شوند. این واکسن‌ها برای استفاده در دوران بارداری و شیردهی ایمن شناخته شده‌اند، اما مصرف آن‌ها در نوزادان زیر شش ماه به دلیل کمبود شواهد کافی توصیه نمی‌شود.

🌍هم‌چنین واکسن ایرانی فلوگارد برای افراد بالای ۱۸ سال در دسترس است. اگرچه این واکسن هنوز برای کودکان و زنان باردار مورد مطالعه کافی قرار نگرفته، اما می‌تواند به‌عنوان جایگزینی مؤثر در بزرگسالان مورد استفاده قرار گیرد.

👇👇👇مطلب تکمیلی در
سایت دنیای سلامت و دارو
B2n.ir/r88160

@Universe_HM


با وجود تحریم‌ها/
تامین مستمر اقلام مورد نیاز بیماران پروانه‌ای

🌍معاون برنامه‌‌ریزی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا‌و‌دارو گفت:
با وجود چالش‌‌های ناشی از تحریم‌‌ها، سازمان غذا‌و‌دارو با روش‌‌های مختلف همواره اقلام حیاتی بیماران پروانه‌ای (ای‌بی) را تامین و با ذخیره‌‌سازی شش‌ ماهه در اختیار خانه بیماران پروانه‌‌ای قرار داده است.

🌍شرکت مونلیکه، به‌دلیل تحریم‌‌ها، در دوره‌‌ای کوتاه‌ مدت نماینده‌‌ای نداشت و کالاهای لازم را ارائه نمی‌‌کرد. اما سازمان غذا‌و‌دارو با استفاده از روش‌‌های مختلف و کانال‌‌های موازی موفق شد اقلام مورد نیاز این بیماران را به‌موقع تأمین کند.

🌍مهندس مودت همایی با اشاره به همکاری‌‌های بین‌‌المللی در این زمینه تصریح کرد که در این دوره کمک‌‌هایی نیز از سوی سازمان جهانی بهداشت (WHO) دریافت شده که به روند تامین این کالاها کمک کرده است.

👇👇👇مطلب تکمیلی در
سایت دنیای سلامت و دارو
B2n.ir/m03000

@Universe_HM


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ویدئو/
احتمال ابتلا به عفونت بیمارستانی در ایران چند درصد است؟

🌍طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، بستری‌شدن در بیمارستان ۸ تا ۱۰ درصد احتمال ابتلا به عفونت بیمارستانی را به‌همراه دارد اما در کشور ما بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت، احتمال ابتلا به عفونت بیمارستانی حدود ۵ درصد است که گفته می‌شود آمار واقعی کمی بیشتر از این رقم است.

🌍دکتر علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این‌باره می‌گوید که ما در زمینه گزارش یا دیده‌وری عفونت بیمارستانی دچار کم‌اظهاری هستیم.

@Universe_HM


جمع‌آوری یکی از قطره‌های چشمی شرکت الکان به‌دلیل احتمال آلودگی قارچی

🌍سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) اعلام کرد در پی درخواست داوطلبانه شرکت سازنده برند قطره‌های چشمی Systane، قطره چشمی Systane Lubricant Eye Drops Ultra PF با سری ساخت ۱۰۱۰۱ به‌دلیل احتمال آلودگی قارچی در سراسر این کشور جمع‌آوری شد.

🌍این قطره چشمی که معمولا برای تسکین سوزش و تحریک ناشی از علائم خشکی چشم استفاده می‌شود، در چندین فروشگاه و پلت‌فرم‌های آنلاین توزیع شده بود.

🌍شرکت داروسازی و تجهیزات پزشکی آمریکایی-سوئیسی الکان (Alcon) پس از دریافت گزارش شکایت یک مصرف‌کننده مبنی بر یافتن یک ماده خارجی در داخل یک ویال یکبار مصرفِ مهر و موم‌شده و تشخیص این‌که این ماده "ماهیت قارچی" دارد، اقدام به جمع‌آوری محصول یادشده از بازار نمود.

🌍به گفته FDA، آلودگی قارچی در محصولات چشمی به‌طور بالقوه باعث عفونت چشم می‌شود.

@Universe_HM


افزایش موارد ابتلا به آنفلوانزا در کشور

🌍سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اعلام افزایش قابل‌توجه موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور گفت:
یافته‌‌های ما نشان می‌دهد که در هفته آخر آذرماه بین ۲۱ تا ۲۳ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی جاری در کشور مربوط به آنفلوآنزا بوده است. نوع غالب آنفلوآنزا نیز از نوع A و زیرگونه H1N1 است که همان آنفلوآنزای فصلی است.

🌍رصدهای دو ماه اخیر نشان می‌دهد که شیوع آنفلوآنزا به‌صورت تدریجی افزایش یافته و به بیش از ۲۰ درصد در بین همه عفونت‌های تنفسی رسیده است. این میزان شیوع، نشان‌دهنده افزایش قابل توجه آنفلوانزا در این فصل از سال است.

🌍الگوی شیوع امسال با الگوهای سال‌های قبل از همه‌گیری کووید۱۹ همخوانی دارد. البته در برخی از استان‌ها، فراوانی آنفلوآنزا نسبت به سایر عفونت‌های تنفسی بیشتر است.

🌍دکتر قباد مرادی توصیه کرد افراد به‌ویژه سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای از حضور در مکان‌های شلوغ خودداری کنند. هم‌چنین استفاده از ماسک، شست‌وشوی مرتب دست‌ها و استراحت در منزل در صورت بروز علائم، از جمله مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه است.

@Universe_HM


چگونه با ورزش‌کردن پیری مغز را به تاخیر بیندازیم؟

🌍توانایی بدن افراد برای انجام تمرینات ورزشی ممکن است چیزی بیش از یک مهارت فیزیکی باشد- بیمه‌نامه مغز افراد! این نتیجه‌ی شگفت‌انگیزِ یک مطالعه عظیم جدید است که درک ما را از ارتباط بین تناسب اندام و سلامت شناختی دگرگون می‌کند. به گفته دانشمندان، سلامت قلب و ریه ممکن است یکی از بهترین دفاع‌ها در برابر زوال شناختی باشد.

🌍طبق نتایج این تحقیق جامع، افراد با آمادگی قلبی تنفسی بالاتر نه تنها در تست‌های شناختی بهتر عمل می‌کنند، بلکه با خطر ابتلا به زوال عقل به میزان قابل‌توجهِ کمتری نیز مواجه هستند - حتی اگر دارای عوامل خطر ژنتیکی برای این بیماری باشند.

🌍شاید جالب‌تر از همه، این مطالعه نشان داد که آمادگی قلبی تنفسی بالا می‌تواند شروع زوال عقل را حدود ۱.۵ سال به تاخیر بیندازد. این یافته به‌ویژه با توجه به این‌که تاخیر در شروع زوال عقل حتی با مقدار کم می‌تواند پیامدهای قابل توجهی برای سلامت عمومی داشته باشد، بسیار مهم است.

👇👇👇مطلب تکمیلی در
سایت دنیای سلامت و دارو
B2n.ir/u08557

@Universe_HM


نتایج امیدبخش درمان‌های دارویی سه‌گانه

🌍به گزارش محققان در نشست انجمن خون‌شناسی آمریکا در سن‌دیگو درمان‌های دارویی سه‌گانه جدید برای بیماران مبتلا به انواع لوسمی نتایجی امیدوارکننده به‌همراه دارد.

👇👇👇مطلب تکمیلی در
سایت دنیای سلامت و دارو
B2n.ir/q17418

@Universe_HM


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ویدئو/
توضیحات رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذاودارو در خصوص اهمیت حلیت در فرآورده‌های غذایی

🌍دکتر حسین رستگار، رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذاودارو:
ثابت شده فرآورده‌هایی که حلیت ندارند از نظر سلامت قابل‌قبول نیستند و اگر حلیت آن‌ها تایید نشود اجازه ورود به بازار مصرفی جامعه را نخواهند داشت. گوشت خوک و مصرف برخی از موجودات دریایی، نه فقط اشکال شرعی دارند که اشکالات متعدد در سلامت افراد ایجاد می‌کنند.

@Universe_HM


درخواست معاون بهداشت وزارت بهداشت از صنایع آلاینده

🌍دکتر علیرضا رئیسی گفت: پیشگیری و سپس درمان از اولویت‌های دوران جدید وزارت بهداشت است و این موضوع به همکاری و همدلی نیاز دارد.
عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در حوزه پیشگیری نقش دارند و بررسی‌ها بیانگر این است که ۷۵ درصد از این عوامل در اختیار وزارت بهداشت قرار ندارند.

🌍معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آلودگی هوا و تبعات آن برای سلامت، درباره وظایف صنایع آلاینده برای کاهش این آلودگی افزود: صنایع آلاینده برای سلامت مردم هزینه کنند. صنایع آلاینده می‌بایست آسیب‌هایی که به سلامت مردم وارد کرده‌اند، جبران کنند و در این مسیر هزینه کنند.

@Universe_HM


مشکلات ارز و نقدینگی باعث نمایان‌ترشدن مشکلات حوزه داروسازی شده است

🌍رئیس سازمان غذا‌و‌دارو در بخشی از سخنان خود در سمپوزیوم دانشجویی صنفی داروسازی ایران که در شیراز برگزار شد، گفت:
دارو و داروسازی همواره در کنار علم پزشکی و پزشکان بوده است و هر چه به جلوتر می‌رویم این همکاری بیشتر و عمیق‌تر می‌شود.

🌍دکتر مهدی پیرصالحی در مورد نگرانی‌ها پیرامون سهم کشور از بازار داروسازی با تمثیلی تصریح کرد: کیک داروسازی کشور کوچک است و برخی نگران هستند که سهم‌شان از آن کم شود در حالی‌که این‌گونه نیست و مشکلاتی چون ارز و نقدینگی باعث شده تا این موضوعات بیشتر نمایان شود.

🌍معاون وزیر بهداشت افزود: اگر داروسازی را صرفا داروفروشی بدانیم باید بپذیریم که دوره آن گذشته است. مثلا مردم دیگر مخالفت با فروش اینترنتی دارو را نمی‌پذیرند، لذا باید این روش‌ها را با ضوابط جدید تطبیق دهیم.
در آیین‌نامه‌های جدید فروش اینترنتی دارو مسائل مهمی چون سلامت دارو و محرمانگی اطلاعات به‌طور جدی مد نظر قرار نگرفته و چالش‌های آن هم‌چنان پابرجا است.

@Universe_HM


تهرانی‌ها خون اهدا کنند

🌍مدیرکل انتقال خون استان تهران با ابراز نگرانی از ادامه روند کاهش مراجعه برای اهدای خون تحت‌تاثیر سرما و آلودگی هوا گفت:
اهدای خون، یک کار فوق‌برنامه نیست. از شهروندان تهرانی می‌خواهم مانند همیشه یاری‌گر بیماران و سازمان انتقال خون باشند و نسبت به اهدای خون اقدام کنند.

🌍دکتر سیدمنتظر شبر افزود: در حال‌حاضر، روزانه حدود ۱۱۰۰ واحد خون در پایگاه‌های انتقال خون استان اهدا می‌شود؛ این درحالی است که ۱۶۰۰ واحد خونی در مراکز درمانی توزیع می‌شود.

@Universe_HM


لغو مجوز مصرف اضطراری ۴ داروی کووید۱۹

🌍سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) مجوز مصرف اضطراری چهار داروی کووید۱۹ مبتنی بر آنتی‌بادی را لغو کرد. علت لغو مجوز این داروها به‌پایان رسیدن عمر ذخیره آن‌ها اعلام شد که بیش از یک سال بود به‌دلیل عدم‌تاثیر در برابر واریانت‌های در حال گردش، مجاز به تجویز برای بیماران نبودند.

🌍این داروها عبارتند از:
داروی ببتلوویماب (bebtelovimab) اووشلد ( Evusheld)، سوترویماب (sotrovimab)، و ریجن-کُو (REGEN-COV) به ترتیب متعلق به شرکت‌های ایلای لی‌لی، آسترازنکا، گلاکسواسمیت‌کلاین، و ریجنرون.

@Universe_HM


نسخه تزریقی داروی سرطان Opdivo تایید شد

🌍سازمان غذا‌و‌داروی آمریکا (FDA) روز جمعه اعلام کرد که نسخه تزریق زیرجلدی داروی سرطان پرفروش اُپدیوُ (Opdivo) شرکت بریستول مایرز اسکوئیب (BMS) را تایید کرده است.

🌍اُپدیوُ بخشی از یک کلاس از داروها به‌نام مهارکننده‌های PD-۱ است که با حذف بازدارنده‌های طبیعی، توانایی سیستم ایمنی را برای مبارزه با سرطان افزایش می‌دهد.

🌍مانند سایر داروهای PD-۱ از جمله کیتردوا ساخت شرکت مِرک، بیماران این دارو را نیز به‌صورت تزریقِ وریدی در مراکز بهداشتی دریافت می‌کنند.

🌍این دارو با نام تجاری اُپدیوُ کووانتیگ (Opdivo Qvantig) که به‌صورت زیر جلدی تزریق می‌شود برای درمان تمام اندیکاسیون‌های تومور جامد که پیش‌تر در بزرگسالان تایید شده بود، به‌تنهایی به‌عنوان یک درمان بازدارنده یا در ترکیب با شیمی‌درمانی تایید شده است.

🌍قیمت این دارو نیز مشابه نسخه تزریقِ وریدی با دُز پایین‌تر در هر انفوزیون برای دو هفته ۷۶۳۵ دلار، و با دُز بالاتر ۴۸۰ میلی‌گرم در هر انفوزیون برای چهار هفته ۱۵۲۶۹ دلار در نظر گرفته شده است.

@Universe_HM


نیاز دست‌کم یک میلیارد دلاری برای نوسازی ماشین‌آلات داروسازی

🌍دکتر مجتبی بوربور، نایب‌رئیس انجمن واردکنندگان دارو:
شرکت‌های داروسازی پولی برای نوسازی خط تولید ندارند و بانک‌ها هم به آن‌ها وام نمی‌دهند.
از سوی دیگر مهاجرت نیروی انسانی خبره چه از حوزه داروسازی و چه از کشور چالش دیگری است که گریبان‌گیر این حوزه شده ‌است.

🌍ما برای تولید باید چند چیز را کنار یک‌دیگر داشته باشیم. مواد اولیه با کیفیت، ماشین‌آلات قابل‌قبول و سرپا و افرادی که دانش آن را داشته‌ باشند تا بتوانند تولید کنند.

🌍درخصوص نوسازی ماشین‌آلات داروسازی هم، نخستین چالش این است که پولش را ندارند. در حال‌حاضر صنعت دارو اگر بخواهد فقط ماشین‌آلات‌اش را باسازی و بهسازی کند، حداقل یک میلیارد دلار می‌خواهد و لازم است در این حوزه دولت کمک کند.

🌍بانک می‌گوید وقتی شما سودی ندارید و نمی‌توانید طلب‌تان را از دولت وصول کنید، چرا من باید به شما وام بدهم. بانک‌ها منابع محدودی دارند و نمی‌خواهند منابع‌شان را به جایی بدهند که ضعیف شده و سودی ندارد. در چنین چرخه‌ای، بدیهی است که صنعت دارویی تضعیف شود.

@Universe_HM


خطر مواد شیمیایی پنهان در کمین بندهای ساعت هوشمند

🌍طبق تحقیقات جدید، تناسب‌سنج‌ها (Fitness Trackers) ممکن است به افراد در شمارش قدم‌ها و نظارت بر ضربان قلب کمک کنند، اما هم‌چنین می‌توانند افراد را در معرض مواد شیمیایی بالقوه مضر قرار دهند.

🌍دانشمندان کشف کرده‌اند که بسیاری از بند‌های ساعت‌های هوشمندِ محبوب حاوی مقادیر شگفت‌آور بالایی از یک ماده شیمیایی نگران‌کننده به‌نام پرفلوروهگزانوئیک اسید (PFHxA) هستند که می‌تواند از طریق پوست جذب شود.

🌍در یک مطالعه جامع بر روی ۲۲ بند ساعت از برندها و قیمت‌های مختلف، محققان دریافتند که بسیاری از بندهای تبلیغ‌شدۀ حاوی "فلورالاستومر" - نوعی لاستیک مصنوعی که برای مقاومت در برابر عرق و چربی پوست طراحی شده است - دارای سطوح قابل توجهی از PFHxA هستند که می‌تواند به‌راحتی به پوست منتقل شود.

🌍این به‌ویژه با توجه به این‌که تخمین زده می‌شود ۲۱ درصد از آمریکایی‌ها اغلب بیش از ۱۱ ساعت در روز از ساعت‌های هوشمند یا تناسب‌سنج استفاده می‌کنند، نگران‌کننده است./ نشریه Environmental Science & Technology Letters

@Universe_HM


آسترازنکا درخواست مجوز بازاریابی یک داروی سرطان ریه را از اتحادیه اروپا پس گرفت

🌍شرکت آسترازنکا:
به‌طور داوطلبانه درخواست مجوز بازاریابی داروی آزمایشی خود با نام داتوپوتاماب دروکستکان (datopotamab deruxtecan) را برای درمان مبتلایان به سرطان ریه سلول غیرکوچک غیرسنگفرشی از نهاد ناظر بر داروهای اتحادیه اروپا پس گرفته است.این دارو مشترکا با شرکت دایچی سانکیو ساخته شده است.

🌍این تصمیمِ آسترازنکا پس از بازخورد کمیته فرآورده‌های دارویی برای استفاده انسانی آژانس داروهای اروپا گرفته شد و درخواست‌اش بر اساس نتایج مطالعه فاز نهایی با نام TROPION-Lung۰۱ بوده است. داده‌های حاصل از این کارآزمایی بارها موجب افت ارزش سهام شرکت آسترازنکا شده، از جمله در ماه سپتامبر که نتایج نشان داد این دارو به‌طوری قابل‌توجه بقای کلی بیماران را بهبود نمی‌بخشد.

🌍داتوپوتاماب دروکستکان متعلق به یک کلاس امیدوارکننده به نام ترکیبات آنتی‌بادی-دارو (ADC) است که از آنتی بادی‌های مونوکلونال جستجوگر تومور تشکیل شده است که با مقداری ماده شیمی‌درمانی سلول‌کش ترکیب می‌شود.

👇👇👇مطلب تکمیلی در
سایت دنیای سلامت و دارو
B2n.ir/r09602

@Universe_HM


گرفتاری رئیس سازمان جهانی بهداشت و تیم سازمان ملل متحد در یمن

🌍رئیس سازمان جهانی بهداشت (WHO) از حملات هوایی اسرائیل در فرودگاهی در یمن جان سالم به در برد.

🌍بمباران هوایی فرودگاه زمانی رخ داد که دکتر تدروس آدهانوم و تیم‌اش قصد داشتند فرودگاه صنعا پایتخت یمن را ترک کنند.

🌍به گفته رئیس WHO:
«حمله به آن‌ها خیلی نزدیک و در چند متری جایی که بودیم اتفاق افتاد؛ برج کنترل ترافیک هوایی، سالن خروج، و باند فرودگاه آسیب دیدند و ما باید منتظر بمانیم تا آسیب وارده به فرودگاه مرمت شود تا بتوانیم آن‌جا را ترک کنیم».

🌍در بیانیه سازمان ملل متحد آمده است که این هیات به‌تازگی به‌منظور مذاکره درباره وضعیت بشردوستانه در یمن و آزادی کارکنان اسیرشدۀ این سازمان به یمن سفر کرده بودند.

@Universe_HM

20 last posts shown.