آموزشکده توانا


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


کانال رسمی «توانا؛ آموزشکده جامعه مدنی»
عكس،خبر و فيلم‌هاى خود را براى ما بفرستيد:
تلگرام:
t.me/Tavaana_Admin
📧 : info@tavaana.org
📧 : to@tavaana.org

tavaana.org
instagram.com/tavaana
twitter.com/Tavaana
facebook.com/tavaana
youtube.com/Tavaana2010

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: تواناتک Tavaanatech
خبرگزاری حوزه علمیه در مطلبی نوشته است که ارتش اسرائیل از جن و نیروهای متافیزیکی در جنگ‌های خود و از جمله برای کشف تونل‌های حزب‌الله لبنان و حماس استفاده کرده است. این خبرگزاری افزود:‌ «نگرانی‌هایی که درباره استفاده نظامی از نیروهای متافیزیکی وجود دارد به طور کامل بی‌پایه نیست.»

این اولین باری نیست که ادعای استفاده ارتش اسرائیل از جن و نیروهای متافیزیکی توسط حوزه علمیه و اساتید آن مطرح می‌شود، در ماههای گذشته نیز توسط کارشناسان مذهبی صداوسیمای جمهوری اسلامی و اساتید حوزه علمیه ادعای استفاده ارتش اسرائیل از اجنه برای جاسوسی و کشتن حسن نصرالله مطرح شده بود.

#اسرائیل #خرافات #جن

@tavaanatech


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
جمهوری اسلامی و پاسدارانش، مدام بر طبل جنگ و تهدید می‌کوبند و کشور را در بحران قرار می‌دهند در حالی که برای حل ابتدایی‌ترین مشکلات کشور عاجزند.
مدام رجزخوانی می‌کنند، ولی سردارانشان و وابستگانشان مرتب کشته می‌شوند. از حمله حرف می‌زنند در حالی که ابزار حمله را ندارد. مردم را در معرض خطر قرار می‌دهند در حالیکه پناهگاه و پدافند ندارند...
علیرضا جعفری، شاعر منتقد، این بار در این خصوص شعری سروده است:


بید جهالت زده اندیشه را
چون تبر آزرده دل ریشه را

باش، مکن پشت به فردای خویش
سنگ نزن این دل چون شیشه را

ای که به آزار کمر بسته ای!
پای خودت می زنی این تیشه را

تا دل یاران همگی سنگ شد
در وطنِ مهر و وفا جنگ شد 

دل به شکار دل دنیا مبند 
نیست به دست تو کمان و کمند

آنکه در این شهر کند ظلم کیست؟
نیست بجز جهل تو ای دوست! نیست!

حیله و نیرنگ شده کار تو
ظلم شده عادت و رفتار تو

گر به کفت تیغ سنان داده کس
غره مشو بی پدر بلهوس

علی رضا جعفری(آزادی)

#نه_به_جمهوری_اسلامی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
با روش درست کار نادرست انجام نمی‌شود!
نمایندگان ولایت معاش مجلس فرمان حجاب آقای خامنه‌ای را به قانون تبدیل کرده‌اند.
این بار عقلای قوم به کمک آمده‌اند و با اتخاذ روش‌های مثلاً علمی به جای گشت ارشاد جریمه مالی را در نظر گرفته‌اند.
نیندیشیده‌اند که قانون برای حمایت از شهروندان است نه تنبیه آنها!
فکر نکرده‌اند که چه بر سر سرمایه اجتماعی می‌آید!
البته وظیفه شهروند مسئول این است که با نافرمانی مدنی قوانین تبعیض‌آمیز را به چالش بکشند!
قانون حجاب و عفاف قانونی برای شکسته شدن!


#حسن_باقری_نیا #نافرمانی_مدنی #قانون_حجاب_و_عفاف #نه_به_ححاب_اجباری #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


۱۶ روز نارنجی، از ۲۵ نوامبر تا ۱۰ دسامبر، برای مبارزه با خشونت علیه زنان نامگذاری شده است.
خبرهای این چند روز را مرور کنیم:
روشنک مولایی‌علیشاه، پس از تعرض جنسی در خیابان و مقاومت در برابر آزارگر، بازداشت شد به حبس شلاق ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد او پس از اجرای حکم شلاق از زندان آزاد شد.
وریشه مرادی به اعدام محکوم شده
پخشان عزیزی به اعدام محکوم شده
مطهره گونه‌ای و ویدا ربانی در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی به نرگس محمدی دست به اعتصاب غذا زده‌اند.
راحله راحمی‌پور علیرغم بیماری‌ و کهولت سن در حبس است.
مهوش ثابت با وجود بیماری و کهولت سن همچنان در حبس است.

و البته اخبار تجاوز قتل شکنجه بریدن گوش‌های یک دختر نوجوان اجبار به خودکشی و هزاران خبر دردناک دیگر که روزانه می‌شنویم ... نشان می‌دهد کشورمان در سایه عدم آگاهی و آموزش و البته حمایت حکومت از زن‌ستیزی چگونه به جنگ با زنان رفته است.

#یاری_مدنی_توانا
#نه_به_جمهوری_اسلامی
#نه_به_خشونت_علیه_زنان
#زن_زندگی_آزادی


@Tavaana_TavaanaTech


کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۱۳ آذر، روز مبارزه با سانسور، بیانیه‌ای منتشر کرد. این روز که شانزده سال پیش توسط کانون نویسندگان ایران به یاد دو جان‌باخته راه آزادی بیان، محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، نام‌گذاری شد، فرصتی است برای اعتراض به سیاست‌های سرکوبگرانه و سانسور حاکمیت.

در این بیانیه، کانون نویسندگان بر تعهد خود به مبارزه با تمامی اشکال سانسور و دفاع از حق آزادی اندیشه، بیان و نشر برای همگان تأکید کرده است. همچنین، با یادآوری فزونی یافتن محدودیت‌ها و فشارها بر نویسندگان، هنرمندان و روزنامه‌نگاران، از تمامی آزادی‌خواهان دعوت شده است تا در برابر این محدودیت‌ها سکوت نکنند و با افشای شیوه‌های پیدا و پنهان سانسور، به حمایت از آزادی بیان بپردازند.

متن کامل بیانیه در ادامه آمده است:

بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران
به مناسبت ۱۳ آذر، روز مبارزه با سانسور
 
شانزده سال پیش کانون نویسندگان ایران سیزده آذرماه را به یاد دو جانباخته‌ی راه آزادی بیان، محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، روز مبارزه با سانسور نامید. کانون‌ نویسندگان ایران در این روز صدای خود را رساتر از هر زمان دیگر در برابر سیاست‌های سرکوبگرانه‌‌ی حاکمیت بلند می‌کند و اعلام می‌دارد که تا تحقق بند اول منشور خود، "آزادی اندیشه و بیان و نشر بی هیچ حصر و استثنا برای همگان"،  از مبارزه با تمامی اشکال سانسور باز نخواهد ایستاد و در برابر موج فزاینده‌ی سانسور و به محاق بردن اندیشه و تفکر آزاد، مانند گذشته با عزمی راسخ ایستادگی خواهد کرد.
سرکوب صداهای مستقل که از آغاز در دستور کار حاکمیت قرار داشت، با اعمال سیاست‌هایی چون اختصاص بودجه‌های کلان به ارگان‌ها و  عوامل سانسور، اقتصاد رانتی نشر، تهیه‌ی فهرست سیاه از نویسندگان و ناشران مستقل و آزادی‌خواهی که پیشتر کارهایشان مشمول سانسور (در اصطلاح رسمی، اصلاحیه) شده، به ابتذال کشیدن تئاتر و سینما و تبدیل آن به نمایش مضحک عوامل حکومتی و حذف و مثله کردن آثار مستقل… به قلع و قمع روزافزون ادبیات و هنر مستقل انجامید. با تثبیت این سیاست‌ها، تا به امروز بسیاری از نویسندگان و هنرمندان از انتشار و نمایش آثارشان محروم شده‌اند، کتاب‌های زیادی توقیف و از دسترس خوانندگان خارج شده و  تفتیش اندیشه و ارعاب نویسندگان مستقل سیری فزاینده یافته است. در سال جاری نیز همچون سال‌های سیاه گذشته، حاکمیت به مدد سانسور در بزنگاه‌های سیاسی و اجتماعی، افکار عمومی را دستکاری و واقعیت را تحریف کرده است. روزنامه‌نگاران تحت فشار و تهدید و ارعاب قرار دارند و بسیاری از نویسندگان، ناخواسته به دام خودسانسوری گرفتار شده‌اند. نتیجه‌ی این فضای خفقان‌آور، کاهش کیفیت آثار و در حاشیه ماندن اخبار آزاد و بی‌طرف است. انتشار زیرزمینی آثار ادبی و هنری نیز، گرچه روزنی برای تنفس نویسندگان و هنرمندان گشوده، اما آنان را  از دسترسی به مخاطبان گسترده‌تر باز داشته است. با این همه هیچ حکومتی نتوانسته است صدای حقیقت را خاموش و آزادی و اندیشه را برای همیشه به بند کشد.

کانون نویسندگان ایران ضمن گرامی‌داشت یاد و نام بلند محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، همه‌ی شیوه‌های حاکمیتی سانسور را محکوم می‌کند و  از تمام نویسندگان و هنرمندان آزادی‌خواه می‌خواهد که تا روزی که حق آزادی بیان بی هیچ حصر و استثنا برای همگان محقق شود، در برابر سانسور حکومتی سکوت نکنند و شیوه‌های پیدا و پنهان آن را افشا کنند.

کانون نویسندگان ایران
 ۱۲ آذر ۱۴۰۳

مرتبط:
محمد مختاری، جان بر سر قلم
https://goo.gl/nwxqj7

محمد جعفر پوینده، جان‌باخته راه آزادی
https://tavaana.org/mohammadjafar_pooyandeh/

#سانسور #ممیزی #کانون_نویسندگان_ایران #بیانیه #محمدجعفر_پوینده #محمد_مختاری #قتل_های_زنجیره_ای #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


فاجعه بحران غذایی در ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی

قیمت گوشت قرمز در ایران به چهار برابر قیمت جهانی رسیده است. عیسی کلانتری، وزیر اسبق کشاورزی، با انتقاد شدید از سیاست‌های اقتصادی، گفته است:
«قیمت گوشت قرمز چهار برابر قیمت جهانی است. مردم چه خاکی بر سرشان بریزند؟ مردم چه تقصیری دارند که سیاست‌گذاران، نادان هستند؟»

در شرایط کنونی، بسیاری از خانواده‌های ایرانی حتی توان خرید گوشت مرغ را ندارند و براساس آمار رسمی جمهوری اسلامی، گوشت قرمز از سفره ۳۵ درصد از خانواده‌ها حذف شده است. این در حالی است که ایران به‌عنوان یکی از کشورهای غنی از منابع طبیعی و کشاورزی، با سیاست‌های ناکارآمد اقتصادی به‌جای رفاه، فقر را تولید و گسترش داده است.

بی‌عدالتی، فساد، گرانی، بیکاری و آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن، مردم ایران را به ستوه آورده است. گسترش فقر در جامعه نه‌تنها به معیشت مردم آسیب زده، بلکه بحران‌های اجتماعی فراوانی را به دنبال دارد.

براساس آمار، متوسط مصرف سالیانه گوشت برای هر شهروند فلسطینی ۹۷ کیلوگرم است، درحالی‌که این رقم برای شهروندان ایرانی کمتر از ۴ کیلوگرم است.
این مقایسه نه‌تنها نشان‌دهنده عمق بحران اقتصادی در ایران است، بلکه نشان می‌دهد که برخلاف ادعاهای مسئولان، وضعیت معیشت در ایران با کشوری مانند فلسطین، که خود درگیر بحران‌های متعدد است، تفاوت فاحشی دارد.

ایران کشوری غنی از منابع طبیعی و انسانی است و کمبودها و مشکلات فعلی، نتیجه مستقیم سیاست‌های ناکارآمد و فساد ساختاری جمهوری اسلامی است.

برداشت شما از تفاوت مصرف سالیانه گوشت بین مردم ایران و مردم فلسطین چیست؟

#فقر_فساد_گرونی
#ایران
#یاری_مدنی_توانا


@Tavaana_TavaanaTech


Forward from: گفت‌وشنود

با توجه به شرایط موجود در ایران و عدم انتظار برای تغییرات مثبت از سوی حکومت، بهبود وضعیت خداناباوران و ناباورمندان به تلاش‌های جمعی و فردی نیاز دارد.

برخی راهکارها و اجرای آن توسط افراد در اجتماع می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد.

تقویت همبستگی و ایجاد شبکه‌های حمایتی:

ایجاد گروه‌های پشتیبانی و شبکه‌های آنلاین می‌تواند به خداناباوران احساس تعلق و امنیت بیشتری بدهد.

تبادل تجربیات، ارائه مشاوره و حمایت‌های روانی از جمله اقدامات مهم در این زمینه است.


نکته مهم:

در شرایط کنونی ایران، هرگونه فعالیت جمعی یا علنی در حمایت از حقوق ناباورمندان می‌تواند با خطر سرکوب مواجه شود. بنابراین، رعایت اصول احتیاط و استفاده از روش‌های هوشمندانه برای حفظ امنیت فردی و گروهی بسیار ضروری است.


در نهایت، بهبود وضعیت خداناباوران و ناباورمندان در ایران یک فرایند طولانی و دشوار است که نیازمند تلاش مستمر و همگانی است.


#خداناباوران #ناباورمندان #آتئیست #مدارا #گفتگو_توانا

@Dialogue1402


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
آقای مرتضی نعمتی، استاد پیشین دانشگاه چمران اهواز، در ویدیویی که در کانال تلگرام خود منتشر کرده است، به اظهارات اخیر دکتر مسعود پزشکیان درباره بازگشت "بسیاری از اساتید اخراجی و تعلیقی به دانشگاه‌ها" واکنش نشان داد. وی با طرح پرسش‌هایی، خواستار شفاف‌سازی در این زمینه شد.

دکتر نعمتی ضمن درخواست انتشار لیست اساتید بازگشته، اظهار داشت که براساس اطلاعات وی، تعداد بازگشتگان انگشت‌شمار است و همین افراد نیز با موانع اداری، حقوقی و قضایی روبه‌رو هستند.

او همچنین به تشکیل پرونده‌های قضایی برای برخی از اساتید به اتهاماتی نظیر "نشر اکاذیب" و "تبلیغ علیه نظام" اشاره کرد و تأکید کرد که دولت نه اراده واقعی برای بازگرداندن اساتید دارد و نه توانایی عملی اجرای آن را.

دکتر نعمتی این روند را نشانه‌ای از نبود عزم جدی برای اصلاح وضعیت دانشگاه‌ها و بازگرداندن آزادی آکادمیک دانست.

#مرتضی_نعمتی #تعلیق_اساتید #اخراج_اساتید #دانشگاه #دانشگاه_در_زنجیر #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


تداوم کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" در ۲۵ زندان مختلف در چهل و پنجمین هفته

حکم اعدام برای ۶ زندانی سیاسی عضو کارزار

در آستانه ۱۶ آذر، روز دانشجو را به تمام دانشجویان عزیز، به‌ویژه دانشجویانی که در چند سال اخیر نقطه کانونی خیزش و اعتراضات مردمی علیه حکومت مستبد ولایت فقیه بودند، تبریک و شادباش می‌گوییم. دانشجویانی که شجاعانه دانشگاه را به سنگر مقاومت، آزادی و برابری تبدیل کردند. تعداد زیادی دستگیر و تعدادی در راه تحقق آرمان‌های جنبش دانشجویی و مردم ایران جان باختند. یاد تمام جانباختگان، از جمله دانشجویان، را گرامی می‌داریم.

طبق معمول، ماشین اعدام حکومت جرم و جنایت بدون توقف در حال کشتار است. به‌طوری‌که از سه‌شنبه گذشته تاکنون، بیش از ۲۸ تن را در زندان‌های مختلف به دار آویخته‌اند که ۲ تن از آن‌ها کودک‌مجرم بودند. این دو تن در زندان‌های یزد و قزلحصار اعدام شدند. بنا بر اخبار منتشر شده، تعداد قربانیان و اعدام‌ها از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون حدود ۷۴۳ تن است. شدت اجرای این احکام قرون‌وسطایی در هفته‌های اخیر به‌اندازه‌ای بود که اعضای کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" در زندان لاکان رشت، که از جمله مهم‌ترین مراکز اجرای اعدام در چند ماه اخیر بود، را وادار به واکنش و صدور بیانیه اعتراضی در اول هفته جاری نمود.

حکومتی که در حل بحران‌های معیشتی به بن‌بست رسیده و باعث گسترش تجمعات اعتراضی تمام اقشار جامعه شده است، با تصویب قانون زن‌ستیزانه لایحه حجاب و عفاف، سرکوب و اعدام، قصد ایجاد رعب و وحشت در جامعه را دارد.

در ادامه همین سرکوب‌ها، قوه قضائیه حکومت چند روز گذشته در اقدامی ضد انسانی، یک زندانی سیاسی در زندان ارومیه به نام محراب عبدالله‌زاده که از بازداشتی‌های ۱۴۰۱ است را به اعدام محکوم کرد و در اقدامی دیگر، برای ۶ زندانی سیاسی در زندان اوین به اتهام بغی حکم اعدام صادر کرده است.

این زندانیان سیاسی با اسامی (وحید بنی‌عامریان، پویا قبادی، بابک علی‌پور، علی‌اکبر دانشور، ابوالحسن منتظر، محمد تقوی) از اعضای کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" هستند.

نکته مهم و تأسف‌بار درباره روند دادرسی ناعادلانه این زندانیان سیاسی این است که ایمان افشاری، رئیس شعبه ۲۶ بی‌دادگاه انقلاب، به استناد "علم قاضی"، دستور "قتل حکومتی" این زندانیان را صادر کرده است.

در طول سال‌های گذشته، علم قاضی حربه‌ای برای دستگاه قضائیه "جمهوری اسلامی" بوده تا در پرونده‌های بسیاری برای صدور حکم اعدام از آن استفاده کند؛ چراکه با اعمال ماه‌ها شکنجه و حبس در انفرادی و بازجویی، استناد به علم قاضی برای اعدام، به‌اندازه کافی رسوا بودن چنین پرونده‌سازی‌هایی را آشکار می‌سازد.

این احکام اعدام در حالی است که چند هفته پیش نیز برای ۶ تن از زندانیان سیاسی معروف به "بچه‌های اکباتان" حکم اعدام صادر شده بود.

اما قطعاً این احکام و سرکوب‌های سبعانه بی‌پاسخ نمی‌ماند و زنان و مردان شجاع ایران، همچنان که در گذشته ثابت کرده‌اند، مرعوب نخواهند شد و برای آزادی و رهایی، مصمم‌تر اقدام خواهند کرد.

کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام"، که با هدف مقابله با حکم ضد انسانی اعدام با هر نوع اتهامی شکل گرفته، گرفتن حق حیات را شایسته کرامت انسانی نمی‌داند و خواهان لغو اعدام و پایان دادن به این خشونت و سرکوب در ایران است.

بنابراین، این کارزار همه‌ی سازمان‌ها و مراجع مدافع حقوق بشر را به اقدام فوری و کارآمد برای نجات جان زندانیان و آزادی همه زندانیان سیاسی فرا می‌خواند و عاملان و آمران این جنایت‌ها باید در پیشگاه عدالت قرار گیرند و پاسخگو شوند.
همچنین جا دارد از زنان و مردان شجاعی که در دل تهران و زیر سایه سرکوب، تجمع علیه اعدام برپا می‌کنند و از تمام کارگران، بازنشستگان، معلمان و پرستارانی که در تجمعات خود علیه اعدام شعار سر می‌دهند و دانشجویانی که از کارزار حمایت می‌کنند، تشکر و قدردانی نماییم. ما معتقدیم این قبیل حرکات باید گسترده‌تر و پیوسته ادامه یابد تا حکومت را وادار به تسلیم نماید. همچنان ما بر اقدام عملی و جمعی و متحدانه علیه اعدام تأکید می‌کنیم.

اعضای کارزار، سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳، در هفته چهل و پنجم، در ۲۵ زندان مختلف در اعتصاب غذا خواهند بود.

زندانیان اعتصابی شامل زندان‌های زیر می‌باشند:
زندان اوین (بند زنان، بند ۴ و ۸)، زندان قزلحصار (واحد ۳ و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان اراک، زندان خرم‌آباد، زندان اسدآباد اصفهان، زندان دستگرد اصفهان، زندان شیبان اهواز، زندان نظام شیراز، زندان بم، زندان کهنوج، زندان مشهد، زندان قائم‌شهر، زندان رشت (بند مردان و زنان)، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان و زندان کامیاران.

#کارزار_سه‌شنبه‌های_نه_به_اعدام
سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳

#بیانیه #نه_به_اعدام #یاری_مدنی_توانا


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
حمیده زراعی، زندانی سیاسی سابق، در یک ویدیو درباره بی‌عدالتی‌هایی که در پرونده‌های مختلف خود تجربه کرده، صحبت می‌کند. او توضیح می‌دهد که دو سال و یک ماه است که اطلاعات سپاه کرج خودروی او را توقیف کرده و با وجود داشتن حکم دادگاه، از بازگرداندن آن خودداری کرده‌اند. همچنین، پلیس امنیت اخلاقی کرج که در آنجا مورد تعرض جنسی قرار گرفته، تلفن همراه او را سرقت کرده و علی‌رغم حکم قضایی، گوشی را به او پس نداده است.

زراعی به پرونده دیگری اشاره می‌کند که به دلیل پوشش او در دادسرای عمومی انقلاب رشت تشکیل شده است. او در این پرونده توسط مأموران مورد ضرب و شتم قرار گرفته و با وجود این که کتک خورده و تحقیر شده، در نهایت به پرداخت جریمه نقدی محکوم شده است. شکایت او از دو مأمور خاطی نیز بی‌نتیجه مانده و با وجود ارائه گزارش پزشکی قانونی مبنی بر کبودی‌های بدنش، قاضی پرونده، سید سجاد محمدی، مأموران را تبرئه کرده و شهادت یک سرباز حاضر در صحنه نیز تحت فشار پس گرفته شده است.

زراعی می‌گوید که این قاضی حتی برخورد خشونت‌آمیز با دو دختر ۱۴ ساله در پرونده‌ای مشابه را قانونی دانسته و هنگامی که او به این بی‌عدالتی اعتراض کرده، پرونده جدیدی علیه او به اتهام «اخلال در نظم دادگاه» تشکیل شده است.

او این موارد را نمونه‌ای از سرکوب سیستماتیک و بی‌عدالتی در جمهوری اسلامی می‌داند و می‌گوید زندگی در این سیستم از کابوس هم ترسناک‌تر است. زراعی تأکید می‌کند که «این است چهره واقعی جمهوری اسلامی؛ جایی که زندگی واقعی‌مان از کابوس‌های شبانه هم ترسناک‌تر شده است. هیچ کابوسی به اندازه واقعیت تلخ زندگی ما دردناک نیست این کشور زخمی است زخمی که هر بار به آن دست می‌زنیم دردش را فریاد می‌زند اما این دردهاست که کسی مثل حسین رونقی را وادار کرده جانش را در کف دست بگیرد و مبارزه کند؛ کسی که دردش، درد وطن است.

حرف آخرم این است ما سرافرازانه رنج می‌کشیم نه با خفت و بدبختی»

#حمیده_زراعی #رشت #زندانی_سیاسی #بیانیه #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
مادر جاویدنام محمدحسن ترکمان، در تولد ۲۹ سالگی فرزندش، یادش را بر سر مزارش گرامی داشت

خانم کاملیا سجادیان ضمن انتشار این ویدیو نوشت:

«امروز دوازدهم آذرماه، تولد #محمدحسن_ترکمان ، است،، قابل توجه عرزشی های بی وجود و بی خاصیت، اینکه خوب در گوش‌های کرتان فرو کنید، پرواز فرزندان نیلی و محمدحسن نه برای لخت شدن بود و نه برای مطرح شدن ،بلکه فرزندان نیلی فقط برای اجرای عدالت و آزادی و مقابله با زور گویی و بی قانونی هایی که علیه زنان و دختران این سرزمین روا داشته اند بود،، آنها با دست خالی به خیابان آمدند، تمام آرزوها و جوانی شان را زیر پا گذاشتند تا خواهران و مادران و زنان سرزمین شان در امنیت و عدالت و برابری زندگی کنند،، پس دهان گشادتان را برای همیشه ببندید و خوب به حجاب و پوشش اختیاری و شخصی من #کاملیا_سجادیان، مادر جاوید نام قهرمان #محمدحسن_ترکمان نگاه کنید تا ببینید که پسر قهرمانم در دامان چه زنی تربیت شده و بدانید که هرگز من به عنوان یک بانوی معتقد و مذهبی، پا بر روی خون فرزندم و دیگر فرزندان نیلی، نخواهم گذاشت،، فریاد فرزندان نیلی و #محمدحسن_ترکمان، تنها برای ایجاد عدالت و آزادی و حقانیت و انسانیت بوده و هست و در ادامه ی این مسیر ناجوانمردانه، آنها را مورد هدف قرار داده و خون پاکشان را به زمین ریختند،، اما از هر قطره خون پاک فرزندان نیلی، عشق و نوری جاودانه، متولد شده که تا رسیدن به عدالت و آزادی این نور و روشنایی، بر فراز آسمان ایران خواهد درخشید و نام تک تک آزادی خواهان در تاریخ این سرزمین به عنوان قهرمانان ابدی، به ثبت خواهد رسید،، امروز دوازدهم آذرماه هزار و چهارصد و سه، من به عنوان مادر# محمدحسن_ترکمان، اعلام کرده و میکنم که راه و مسیر فرزندم را برای رسیدن به عدالت و حق قانونی و الهی ام ادامه داده و اجازه نخواهم داد که به شان و منزلت انسان‌ها و زنان و دختران سرزمینم بی حرمتی شود،، این راه و مسیر تا پای جان ادامه دارد.»



#محمدحسن_ترکمان #سیدمحمد_حسینی #کاملیا_سجادیان #توماج_صالحی #کیانوش_سنجری #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


قانون «حجاب و عفاف» که اخیراً در ایران به تصویب رسیده است، نقض آشکار حقوق بنیادین زنان و مصداقی از آپارتاید جنسیتی است. این قانون که پوشش اجباری را بر زنان تحمیل می‌کند، ابزار جدیدی برای سرکوب سیستماتیک آزادی‌های فردی و اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران است. با استناد به اسناد بین‌المللی حقوق بشر و تعهدات بین‌المللی ایران، این سیاست نقض صریح اصول عدالت، برابری و حقوق زنان است و باید در سطح جهانی مورد محکومیت قرار گیرد.

این قانون:

زنان را به عنوان هدف سرکوب حکومتی قرار می‌دهد و آزادی‌های فردی آنان را با تهدید، جریمه و مجازات محدود می‌کند.

محدودیت‌هایی فراتر از حقوق و آزادی‌های دیگر شهروندان برای زنان تعریف می‌کند و آنان را به عنوان ابزار کنترل ایدئولوژیک حکومت به کار می‌گیرد.

رفتار نابرابر جنسیتی را قانونی می‌کند و زنان را از حق تصمیم‌گیری درباره بدن خود محروم می‌سازد.

آپارتاید جنسیتی در ایران با سیاست‌های سرکوب‌گرانه، از جمله ایجاد محدودیت‌های آموزشی، شغلی و اجتماعی برای زنان، سال‌هاست که در جریان است. قانون حجاب و عفاف، تنها جلوه دیگری از این رویکرد است که باید به‌طور جدی در سطح بین‌المللی به چالش کشیده شود.

قانون حجاب و عفاف، که از سوی جمهوری اسلامی ایران تصویب و به‌زودی اجرا خواهد شد، نه تنها نشانه‌ای از سیاست‌های سرکوبگرانه علیه زنان، بلکه ابزاری برای محدود کردن آزادی‌های فردی و تضعیف انسجام اجتماعی است. این قانون با جرم‌انگاری بی‌حجابی، جریمه‌های سنگین نقدی، و حتی تهدید به حبس برای کودکان، به وضوح نمایانگر اولویت‌های غیرواقع‌بینانه و ناکارآمد حاکمیتی است که به جای پرداختن به مسائل اساسی کشور، به سرکوب حقوق اولیه شهروندان روی آورده است
قانون «حجاب و عفاف» که بر مبنای اجبار و سرکوب تدوین شده، بیش از هر چیز ابزار ایجاد شکاف و تقابل میان مردم و تخریب سرمایه‌های اجتماعی ایران است
این قانون نه تنها با اصول حقوق بشر و آزادی‌های فردی در تضاد است، بلکه پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زیانباری برای جامعه ایران به همراه دارد.

طرح از فرگل قدیمی
fargol_ghadimi

#هنر_اعتراض #کارتون #نه_به_پوشش_اجباری #نه_به_پوشش_اجباری #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
اسطوره‌ها‌ را مردم انتخاب می‌کنند
زمان همه چیز را ثابت می‌کند
قضاوت بامردم
💚🤍❤️

puoria.afzali

این افراد آیا یک بار به اعدام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد و .... اعتراض کردند؟ یک بار به دیدار خانواده‌های کشتار جمعه خونین زاهدان رفتند؟ یک بار به دیدار خانواده میان پیرفلک رفتند؟!

#ظلم #فساد #آزادی #ایران #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


وکیل پخشان عزیزی، محکوم به اعدام:

به رغم مدارک ارائه شده به دیوان عالی کشور، امید به تبرئه موکلم از اتهام بغی کمرنگ است

امیر رئیسیان، وکیل دادگستری در گفت‌وگو با «امتداد» با اشاره به آخرین وضعیت پرونده پخشان عزیزی، زندانی سیاسی، اظهار کرد: «پس از صدور حکم اعدام برای خانم پخشان عزیزی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام بغی، وکلای پرونده، با استناد به مدارک موجود، درخواست فرجام خواهی خود را در دیوان عالی کشور به ثبت رساندند. این پرونده هم اکنون در یکی از شعب دیوان عالی کشور در حال رسیدگی است و مدارک متقن و تایید شده‌ای از مراجع رسمی مبنی بر فعالیت‌های بشر دوستانه و مددکارانه موکل در اردوگاه‌های آوارگان جنگ داعش به شعبه ارائه شده است.»

او ادامه داد: «به رغم ادله و مدارک ارائه شده به دیوان عالی کشور، شنیده‌ها حامل اخبار خوشایندی نیست که امید به تبرئه خانم پخشان عزیزی از اتهام بغی و البته مجازات اعدام در نظر گرفته شده برای او را کمرنگ کرده است.»

لازم به ذکر است، آقای رئیسیان در استوری اینستاگرام خود خواستار توجه فوری و ضروری به پرونده پخشان عزیزی شده است و این خود گویاست که جان پخشان عزیزی در خطر جدی است.

#پخشان_عزیزی #نه_به_اعدام #نه_به_جمهورى_اسلامى #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
در بند ۶/۱ زندان وکیل‌آباد مشهد چه می‌گذرد؟
چرا به این بند گفته می‌شود «بند پشت پرده»؟

سپیده سجامی، فعال مدنی، درباره شرایط این بند سخن می‌گوید.

جایی که عباس واحدیان شاهرودی و جواد لعل محمدی، هاشم خواستار و محمدحسین سپهری چهار نفر از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ در آنجا هستند.
آن‌ها تنها روزی یک ساعت هواخوری دارند، تنها روزی ده دقیقه تنها در حضور سرپرست بند می‌توانند تماس تلفنی داشته باشند.

ارتباط آن‌ها بسیار محدود است و ایزوله هستند.


#زندان_وکیل_آباد_مشهد #محمدحسین_سپهری #هاشم_خواستار #عباس_واحدیان_شاهرودی #جواد_لعل_محمدی #یاری_مدنی_توانا


@Tavaana_TavaanaTech


Forward from: گفت‌وشنود
معرفی کتاب «دشمنان آزادی»
‏اثر پرویز دستمالچی

‏علی شریعتی که در رشته‌ای به نام «قدیس‌شناسی» (Hagiology) در سوربن تحصیل کرد و بنا به نوشته‌ی استادانش، تز دکترایش مردود شد اما با ارفاق پذیرفته گردید، وقتی به مشهد بازگشت، اداره‌ی مربوطه در وزارت آموزش و پرورش، به اشتباه Hagiology را «تاریخ» ترجمه کرد و همین باعث شد که شریعتی به عنوان استادیار رشته‌ی تاریخ در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول به کار شود.

‏دستمالچی یادآوری می‌کند که اگر کسی واقعاً متوجه چنین سوءتفاهمی نشده بود، سخت بتوان باور کرد که خود شریعتی نمی‌فهمید که در رشته‌ی تاریخ تحصیل نکرده است! اما این تنها بداخلاقی آن سخنور مشهور که حتی در دوران دانشجویی‌اش در مشهد، از «نفوذ علمی» در میان دانشجویان برخوردار بود، نیست. دستمالچی سعی می‌کند نشان دهد که با سوءاستعمال الفاظ و القاب آکادمیک، از «دکتر» گرفته تا «جامعه‌شناس»، علی شریعتی اسلام شیعی را تبلیغ کرد و آنچه از او بجا مانده، تماماً ماهیت تبلیغاتی و جدلی دارد و از محتوای علمی تهی‌ست.

‏دستمالچی در ابتدای کتاب «دشمنان آزادی» که از نامش برمی‌آید یک مجموعه باشد، سخنانی از علی شریعتی نقل می‌کند دالّ بر اینکه «روشنفکر» از دید او، حتی می‌تواند کاملاً بی‌سواد باشد و حتی به جای امضاء انگشت پای برگه‌ها بزند اما همچنان و در معنای واقعی کلمه، روشنفکر باشد! به عبارت دیگر، «روشنفکر» در قاموس شریعتی، نه تنها هیچ نسبتی با انقلاب کبیر فرانسه و روشنگری اروپایی در نقد مذهب ندارد، بلکه از دید او روشنفکر ضرورتاً فردی مذهبی‌ست و از مذهب در برابر دیگر برساخته‌های بشری دفاع می‌کند.

‏این دفاع طبیعتا و ضرورتا شامل دفاع از «امت» در برابر مفهوم مدرن «ملت» است و بنا به تاکید شدید و غلیظ علی شریعتی، امام این امت به هیچ‌وجه مطابق با ذائقه‌ی توده‌های مردم عمل نمی‌کند بلکه آن‌ها را در مسیر آرمان‌های مذهب که…


‏برای مطالعه‌ی صورت کامل این یادداشت به صفحه‌ی گفت‌و‌شنود مراجعه کنید:

‏ ⁦ https://dialog.tavaana.org/book-8-enemies-of-freedom/

‏تیم پژوهشی گفت‌وشنود مطالعه‌ این اثرنقادانه را به علاقه‌مندان به ادبیات روشنفکرانه پیشنهاد می‌کند.

‏ ⁧ #نواندیشی_دینی⁩ ⁧ #روشنفکری_دینی⁩ ⁧ #علی_شریعتی⁩ ⁧ #سوسیالیسم_دینی⁩ ⁧ #چپ_مذهبی⁩ ⁧ #دگراندیشی⁩ ⁧ #رواداری⁩ ⁧ #گفتگو⁩

‏ ⁦ @Dialogue1402


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
اگر جمهوری اسلامی، محمدحسن ترکمان را نکشته بود، او امروز ۲۹ ساله می‌شد. این ویدیو را برادرش محمدجواد در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده است.

- محمدحسن ترکمان، ۲۷ساله بود که روز ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ با گلوله ماموران در بابل کشته شد
پدر محمدحسن از اسرای جنگ هشت‌ساله با عراق بود.

محمدحسن، در توییتر فعال بود و نظراتش را می‌نوشت.
او دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی در دانشگاه بابل و اهل اصفهان بود.


کاملیا سجادیان، مادر دادخواهش در زادروز محمدحسن پیشتر نوشت: «ستاره ای بدرخشید و ماه مجلس شد، امشب سالروز تولد محمد حسن است، محمد حسن دریک شب سردو برفی و پاییزی به دنیا آمد، اواز همان دوران نوزادی بسیار آرام و معصوم بود ، پسری بلوند و مو طلایی ، وسفید که من بهش جوجه پنبه ای میگفتم، امسال دومین سالی ست که در شب وروز تولدش میان ما نیست ، آقایون توهمی و اراذل و اوباش های حکومت ، در کمال وقاحت و بی شرمی باضرب سه گلوله ی جنگی اورا از رسیدن به آرزوهایش باز داشتند، اما من به جای او آرزوهایش را بر آورده خواهم کرد.»


#محمدحسن_ترکمان #دادخواهی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
هرگز قتل حکومتی کیانوش سنجری را فراموش نمی‌کنیم.
حکومتی که یک آزادی‌خواه را آنقدر آزار و شکنجه داد را فراموش نمی‌کنیم.
شکی نیست که عامل و مسئول مرگ کیانوش، به هر ترتیبی که اتفاق افتاده باشد، رژیم جمهوری اسلامی است و هر عاملی جز آن آدرس اشتباهی است.
کیانوش جانش را نهاد تا «شاید تلنگری باشد» تا بیدار شویم و علیه ظلم و جور بشوریم. کیانوش مصمم بود تا پیامش را برساند.
گرچه حکومت با انواع فشارها و آزارها، انواع ستم‌هایی که بر آزادی‌خواهان روا داشته، باعث این اقدام شد.
مسئولان حکومت می‌توانستند، اگر می‌خواستند جلوی او را بگیرند، چه می‌شد اگر توماج و نسرین شاکرمی را زودتر آزاد می‌کردند؟ چه می‌شد اگر فاطمه سپهری و آرشام را آزاد می‌کردند؟ در زندان نبودن این عزیزان چه خطری برای جامعه دارد؟! چرا حکومتی که ادعای اقتدار دارد، از این افراد می‌ترسد و آن‌ها را زندانی می‌کند؟!

ما ملت ایران، باید بیدار بشویم... وگرنه هر روز جمهوری اسلامی با محدودیت‌های بیشتر ما را به بند می‌کشد.

طرح از مرتضی رخت‌اعلا

morteza_aala

برای #کیانوش_سنجری
آن بی گناهیم که در آغوش آتشم.
.
.
.
#زن_زندگی_آزادی
#مرتضی_رخت_اعلا
#نه_به_جمهوری_اسلامی
#نه_میبخشیم_نه_فراموش_میکنیم
#هنر_اعتراض #شاید_تلنگری_باشد #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech


Forward from: گفت‌وشنود
بیانیه‌ی ۱۵ تن از نواندیشان دینی
داخل و خارج کشور

🔴 ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

✍️ ژیلا موحد شریعت‌پناهی، صدیقه وسمقی، محمدجواد اکبرین، حسن یوسفی اشکوری، رضا بهشتی معز، سروش دباغ، علی طهماسبی، رحمان لیوانی، رضا علیجانی، احمد علوی، حسن فرشتیان، داریوش محمدپور، مهدی ممکن، یاسر میردامادی، عبدالله ناصری طاهری


▫️پس از رفت و برگشت‌‌های مکرر میان مجلس و شورای نگهبان به مدت ۷۴ ماه، متن موسوم به «قانون ححاب و عفاف» مجموعا در پنج فصل تنظیم و نهایی گردید و از سوی مجلس تصویب شد. قالیباف رئیس مجلس نیز اعلام کرده است که این «قانون» از ۲۳ آذر ۱۴۰۳ برای اجرا به عنوان قانون ابلاغ خواهد شد. بررسی متن این «قانون»، که منتشر شده است، بیانگر سازماندهی جنگ سراسری و گسترده‌ی نهادهای سرکوبگر حاکمیتی علیه زنان است. این «قانون» اما همزمان تحقیر و سرکوب کل جامعه را نشانه گرفته است.

▫️حاکمیت در همین راستا، تلاش می کند تا با اجرائی کردن این «قانون» دستاوردهای خیزش زن، زندگی آزادی در خصوص آزادی پوشش را سرکوب کند، دستاوردهای خیزشی که پیوندی ناگسستنی با آزادی در عرصه‌های دیگر جامعه دارد و تنها مخصوص زنان نیست. این‌ها همه در حالی است که اموری همچون تنگناهای اساسیِ اقتصادی، آزادی‌های مدنی و آینده‌ی کشور هم‌چنان در صدر اولویت‌های مردم جان‌به‌لب‌رسیده است. تردیدی نیست که عملکرد حاکمیت، زندگی را برای شهروندان تیره‌وتار ساخته است. حاکمیت ولایی پشت نقاب دین‌داری، کرداری زن‌ستیزانه، بی‌رحمانه و خلاف مروت و انسانیت انجام می‌دهد که با آزادگی، که پیام اصلی دینداری است، به هیچ عنوان سازگاری ندارد. 

▫️حجاب اجباری و حکومتی، سیاستی سرکوبگرانه و مخالف عقل سلیم است. حاکمیت ولایی  پیش از این تلاش کرد تا از طریق گشت ارشاد، ضرب و زور فیزیکی و محدودیت‌های اداری آن را اجرائی کند اما کار او به شکست انجامید. اینک همان سیاست‌ها در قالب «قانون ححاب و عفاف» صورت‌بندی شده است. این «قانون» در مرحله‌ی اول بیانگر شکست سیاست سرکوبگر و امنیتی در تحمیل پوشش اجباری است. در مرحله‌ی بعد اما این یک عقب نشینی رذیلانه و شریرانه با جریمه‌های سنگین مالی است از جمله برای فشار مالی، دوشیدن جامعه و مهمتر از همه درگیر کردن شهروندان با یکدیگر، از مدیران دولتی و خصوصی گرفته تا رانندگان وسایل شخصی و حمل و نقل عمومی.

▫️ظاهرا برای قدرتمداران حاکم تحمیل ظواهر آنچه شریعت می پندارند کافی است و به نفرتی که متعاقب آن در ذهن و روان جامعه نسبت به اصل دیانت بوجود می‌آید، اهمیتی نمی‌دهند. حتی در میان دینداران سنتی نیز طرفداران اجبارگری در اجرای شریعت در اقلیت قرار دارند. در مجموعه‌ی جوامع مسلمان‌نشین نیز به جز موارد معدودی مثل جمهوری اسلامی ایران و امارت اسلامی طالبان در افغانستان در هیچ کشور دیگر اسلامی همانا حجاب اجباری نیست.                                                                                

▫️این نوع اقدامات، نمادی از حاکمیت تمامیت‌خواه و سرکوبگر نه تنها نسبت به زنان که نسبت به حقوق و آزادی‌های مدنی کل ملت است. تحمیل حجاب، با توجیه «حفظ امور شرعی یا عفاف و امر به معروف و نهی از منکر» فضایی خفقان‌آور برای همه‌ی ایرانیان، و نه فقط زنان، ایجاد خواهد کرد و همانا کرده است.

▫️ما امضاکنندگان این بیانیه از همه‌ی ملت، و به ویژه کسانی که دارای باورهای دینی اصیل هستند و وجدان انسانی خود را حفظ کرده‌اند، دعوت می‌کنیم که در کنار زنان آزادی‌خواه و مقاوم ایران ایستاده و با صدای بلند، مخالفت خود را با «قانون حجاب و عفاف» و سیاست‌های سرکوبگرانه‌ای که نقاب دین‌داری بر چهره دارند، اعلام کنند. در پایان تاکید می‌کنیم این «قانون» مانند بسا قوانین مشابه، در میان مردم متمدن ایران قابلیت اجرایی ندارد و آب در هاون کوبیدن است و اگر هوس اجرای آن در ذهن اقلیتی ماجراجو وجود داشته باشد، با مقاومت مدنی شدیدی که از هم اکنون وجود دارد، عواقب خطرناک‌تری برای عاملان آن در پی خواهد داشت.


متن کامل و نام امضا کنندگان را اینجا بخوانید

#لایحه_عفاف_و_حجاب #حجاب_اجباری #گفتگو_توانا

@Dialogue1402


با تصویب نهایی لایحه «حجاب و عفاف» در مجلس شورای اسلامی، بحث درباره آن بالا گرفته است. انتشار متن نهایی این قانون با واکنش‌ گسترده مردم، مواجه شده است.
وضع جریمه‌های سنگین میلیونی برای زنانی که حجاب اجباری را رعایت نکنند، از عجایب این قانون! است.
دردناک این‌که بر اساس این قانون! دختران ۹ تا ۱۵ ساله هم موظف به رعایت حجاب اجباری خواهند بود و در صورت «ارتکاب بی‌حجابی» مشمول پرداخت جریمه و اقدامات «تربیتی» می‌شوند.
در این میان اما گروهی از مذهبیون هم به حمایت از جامعه پرداختند به عنوان مثال آیت‌الله محقق‌داماد در نامه به مراجع تقلید نوشت:
«حسب اطلاع، قوۀ مجریه آمادگی اجرای قانون حجاب را ندارد و آن را غیرقابل اجرا و بر خلاف مصالح عامه می‌داند.»

طرح از بهنام محمدی
https://tavaana.org/zanzhianazadi/


#نه_به_حجاب_اجباری
#گشت_ارشاد
#نه_به_پوشش_اجباری #نه_به_جمهوری_اسلامی
#یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech

20 last posts shown.