ارتباطات و رسانه Society, Communication & Media


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


🍀جامعه، ارتباطات و رسانه ها🍀

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


محلی ها بهش می گویند: AKDENIZ، یعنی "دریای سفید"، چون در مواقع مختلفی، سفید دیده می شود ... مدیترانه ... جلوه ای دیگر از عظمت خداوند که "دریای سرخ" و "دریای سیاه" را هم آفریده است ...

خدا حال دل همه رو خوب کنه، انشالله 🙏❤️

#مدیترانه
#AKDENIZ
#Mediterranean_Sea

https://www.instagram.com/p/DIYRjmGNuH8/?igsh=Y2kyMnV1eW81NGp0


@SCMEDIA


Forward from: محمدرضا نصيرى
هشدار!
داریم پیر می‌شویم ولی قدرت را رها نمی‌کنیم.


Forward from: کتابخانه
چهار نون راهگشا:

‏یکم: نبین

‏۱- عیب مردم را نبین
‏۲- مسائل جزئی در زندگی خانوادگی را نبین
‏۳- کارهای خوب خودت را که برای دیگران انجام می دهی نبین
‏۴- گاهی باید وانمود کنی که ندیدی (اصل تغافل)

دوم: نگو

‏ ۱- هرچه شنیدی نگو
‏ ۲- به کسی که حرفت در او تاثیرندارد نگو
‏۳- سخنی که دلی بیازارد نگو
‏۴- هرسخن راستی را هرجا نگو
‏۵- هرخیری که درحق دیگران کردی نگو
‏۶- راز را نگو حتی به نزدیکترین افراد

سوم: نشنو

‏۱- هر سخنی ارزش شنیدن ندارد
‏۲- وقتی دونفر آهسته سخن می گویند سعی کن نشنوی
۳- غیبت را نشنو
‏۴- گاهی وانمود کن که نشنیدی (اصل تغافل)

چهارم: نپرس

‏۱- آنچه را که به تو مربوط نیست نپرس
‏۲- آنچه که شخص از گفتنش شرم دارد نپرس
‏۳- آنچه باعث آزار شخص می شود نپرس
‏۴- آن پرسشی که در آن فایده ای نیست نپرس
‏۵- آنچه که موجب اختلاف و نزاع می شود نپرس

📚 @BookTop


✅توصیه های ایمنی برای گوشی های هوشمند✅

@@SCMEDIA


فارغ از انگیزه های پیدا و پنهان جناب دکتر مهرآیین، نقد آشکار و عریان ایشان بر شخص علی خامنه ای و شیوه حکمرانی ناصواب و امنیتی اش در تمام این چند دهه، ستودنی‌ست.

همگان می دانیم که مسوولیت تمام درد و رنج های مردم ایران و مضایقی که بر اهل فرهنگ و دانش این مملکت در تمام این سالها رفته و به کوچ و سایر ابتلائات معنوی و مادی شان انجامیده است، بر گُرده های شخص روح الله خمینی و علی خامنه ای است؛ فارغ از آنکه هر دولت یا شخص خارجی، از روسیه و پوتین گرفته تا دیگران، پشت پرده این تصمیمات بوده اند یا نبوده اند.

آفرین بر جناب دکتر مهرآیین و اندیشه و قلم توانمندشان. باشد که ایشان و تمام خیرخواهان شجاع ایران زمین، مانا و سلامت باشند.

@SCMEDIA




Forward from: رخداد تازه(مصطفی مهرآیین)
نیروهای مدافع شما هم بی ایده اند تا آنجا که تلاش یک معلم برای ایجاد تغییر در سیاست های مخرب جامعه اش را با تمسخر به میل به لایک گرفتن و سلبریتی شدن تعبیر کرده اند، غافل از آنکه این میل به نمایش جزیی از ماهیت و درونمایه کلیدی ایدئولوژی بنیادگرا شماست که چیزی جز یک نمایش توخالی نیست و با اولین تشر یک رئیس جمهور قدرتمند در آمریکا بر باد می رود. قدرت واقعی این سرزمین از مردم و معلمان این سرزمین است و آن ها نیازی به نمایش های دروغین از جنس نیروهای دستگاه حاکم شما ندارند.

۴. جناب آقای خامنه ای، من به تجربه و دانش فهمیده ام آنچه باعث تداوم خشونت و وحشت می شود نه قدرت دستگاه سرکوب نظام حاکم، بلکه سکوت قربانیان ظلم و جور است. من آنچه بیش از همه به آن نیاز دارید را از شما خواهم گرفت: سکوت را. به زبان مارتین لوتر کینگ من از جنس افراد مدافع صلح ایجابی هستم تا طرفداران صلح سلبی که نصیحت می کنند تنش ها را آشکار نکنید تا زمان مناسب برسد. من با این نامه ها، تنش های پنهانی مخفی را به سطح می آورم، نمایانش می کنم و میکوشم مبارزه ای کنش گرا، رودرو و خشونت پرهیز را به پیش ببرم و قطعا در این مسیر افراطی ام همان گونه که محمد (ص) به شکلی افراطی وعده گذاشتن ماه و خورشید در دستانش را نپذیرفت و علی ( ع) به شکل افراطی حکومت را به آب دهان گوسفندان شبیه دانست، و مارتین لوتر گفت" اینجا می ایستم .کاری دیگری از من بر نمی آید، خدایا یاری ام کن" و عیسی مسیح با افراط در عشق گفت " دشمنانت را دوست بدار، آن کس که تو را نفرین می کند دعا کن، برای آن ها که به تو کینه می ورزند دعا کن". این معلم جامعه شناسی هم در بیان ایده هایش و نقد جمهوری اسلامی افراطی است و به زبان آبراهام لینکلن به شما اعلام می کند" این ملت دوام نخواهد آورد اگر نیمی شان برده و نیمی دیگر آزاده باشند". جناب آقای خامنه ای، من به عنوان یک اهل فرهنگ برده شما نیستم و شما ارباب ملت ایران نیستید. بنابراین، در نظام سیاسی که کل نهادهای آن به تعطیلی کشیده شده اند و نشانی از فعالیت آن ها وجود ندارد، دستگاه قضایی ظلم و زور خود را هم متوقف کنید و بیش از این با اعمال زور لخت و عریان بر اهل فرهنگ نپردازید.این را هر دانشجوی جامعه شناسی می داند که کد میدان فرهنگ، گفتگو است و نمی توان کد زور و قدرت که متعلق به حوزه سیاست است را بر میدان فرهنگ حاکم ساخت. من در دادگاه ظلم و جور شما حاضر نخواهم شد.اگر دوست دارید بیاید با هم گفتگو و مناظره کنیم تا بر این مردم آشکار شود که هر یک از ما چه در درون داریم، چه می گوییم و برای این سرزمین چه می خواهیم.

مصطفی مهرآیین
معلم جامعه شناسی

http://t.me/mostafamehraeen


Forward from: رخداد تازه(مصطفی مهرآیین)
خطاب به آیت الله سید علی خامنه ای: آیا دعوت به اندیشیدن و عقلانیت و نقد رهبری دادگاه می خواهد؟


۱. جناب آقای خامنه ای ادواردو گالیانو، روزنامه نگار شاعر مسلک، در قطعه ای به نام "در ستایش صدای آدمی" می نویسد " صدای آدمی را نمی توان خاموش کرد.صدا حقیقتی است.صدا زاده نیاز آدمی به گفتن است. دهان را که ببندند، دست ها به سخن در می آیند یا چشم ها یا روزنه های پوست یا هر چه. زیرا تک تک ما حرفی برای گفتن داریم، حرفی که سزاست دیگران بستایند یا ببخشایند". به همین نحو، پابلو نرودا در وصف شاعری خویش می گوید " من کلماتم را بر در خانه بسیاری از مردمی نهادم که نمیشناختم شان". من در دو نامه قبلی به شما کلماتم را به در خانه شما آوردم، اما گویا شما کلمات را نه به سان کلمه که به سان " کاستن از ارزش ولایت مطلقه" خود دیده اید که نیروهای قضایی تحت امرتان بالفور ابلاغیه حضور در دادسرا و جلسه بازپرسی را برایم فرستاده اند.

۲. جناب آقای خامنه ای من معلمم و با کلمات زندگی میکنم تا آنجا که کلمات هورمون های وجود من را بالا و پایین می کنند و گاه با آنها گریه می کنم و گاه میرقصم و گاه با برخورد با واژه ای ساعت ها در خلوت خود به جایی خیره می شوم.این البته نه تنها حال من که حال کل اهل فرهنگ است. شما گویا با وجود تمامی تعاریفی که از شما در خصوص میزان مطالعه تان کرده اند، اصولا با جهان واژه ها و معلمی بیگانه اید.در ابلاغیه تان نوشته اید دفاع از اتهامات انتسابی. مگر اندیشیدن اتهامی است که من بخواهم در مقابل آن از خود دفاع کنم.اندیشیدن ماهیت انسانی ماست.مگر انسان از ماهیت خود هم دفاع می کند. عجیب تر آنکه فرموده اند برای خود وکیل و وثیقه بیاورید و در جلسه حاضر شوید و گرنه جلب می شوید.اندکی از وجود خود خجالت بکشید که از یک استاد دانشگاه پیمانی که فقط سه دانگ خانه در اردبیل به اسم دارد و یک ماشین تیبا درخواست وثیقه می کنید.شما با حکمرانی تان برای من و امثال من چه زندگی ساخته اید که اکنون مدعی دریافت وثیقه می شوید. گفته اید اگر حضور نیابم دستور به جلب می دهید. زندانی را از زندان رفتن میترسانید. مگر آنچه امروز ما در آن زندگی میکنیم چیزی جز یک زندان بزرگ به نام ایران است. من بارها گفته ام ما در این حکومت تبدیل به انسان های " نامرده" شده ایم یعنی نه آنقدر زنده ایم که زندگی کنیم و نه میمیریم که از درد بودن در ذیل حکومت شما خلاص شویم. من را از چه می ترسانید؟ از مرگ؟ انسان نامرده تنها منتظر دفن خود است. گفته اید دستگیر می شوید. شما با کدام وجدان اخلاقی و با کدام احساس قدرت دینی و پالایش درونی به خود حق می دهید به یک معلم بگویید من تو را به جرم نقد حکمرانی خودم دستگیر میکنم. من قطعا در دادگاه شما حضور پیدا نمیکنم تا بدانید هیچ ارزشی برای شیوه حکمرانی شما که به آن از سوی خودم و تمامی مردم ایران نمره مردودی دادم قائل نیستم. من خطر گفتگو با شما را به جان نخریدم که بعد از آن به قواعد غلط حکمرانی شما تن دهم.من تمام قواعد حکمرانی شما را منحل اعلام می کنم چرا که معتقدم قواعد حاکم بر شیوه حکمرانی شما چیزی جز " قواعد مرگ " نیست. حالا به هر طریق دوست دارید مرا دستگیر کنید تا نشان دهید در تمام این سالها حتی آداب و مناسک برخورد با اهل فرهنگ را نیاموخته اید.

۳.جناب آقای خامنه ای، به زبان نادژدا ماندلشتایم، همسر شاعر بزرگ روس اوسیپ ماندلشتایم، " فریاد آخرین نشانه شان انسانی ست.این شیوه آدمی ست برای آنکه ردی از خود باقی بگذارد، به آدم ها بگوید چگونه زیسته و جان داده است. انسان با فریادهایش مدعی حق زندگی اش می شود، به جهان بیرون پیام می فرستد، کمک می طلبد و از آن ها می خواهد مقاومت کنند. آن زمان که چیزی باقی نمانده باشد، باید که فریاد کشید.سکوت به واقع جرمی ست علیه انسانیت". من در مقابل شما و دستگاه ظلم و جورتان سکوت نمیکنم حتی اگر با مرگ خودم روبرو شوم. ترس متعلق به زمانی ست که شما هنوز امیدی دارید به آنکه چیزی یا دارایی یا آنچه به آن تعلق دارید را حفظ کنید. من در این جهان به سان یک درویش زندگی کرده ام و هیچ تعلقی به جهان بیرون ندارم و هیچ امیدی هم دیگر در این جهان ندارم. پس بگذارید خیالتان را راحت کنم " امید که از دست برود، هراس هم از بین می رود، دیگر چیزی نیست که بخواهی از آن بترسی". من خودم را نه در مقابل دستگاه قضا گوش به فرمان شما، بلکه در مقابل خود شما می بینم: ایده را باید با ایده پاسخ گفت، صدا را با صدا، سخن را با سخن. اگر ایده را با زور پاسخ می دهید یعنی چیزی برای دفاع ندارید. شما بی دفاع و بی ایده اید و این را به خوبی در رساله حکمرانی خود نشان داده اید.


✅شعر و تصویر از اینستاگرام حسین جنتی

@SCMEDIA


Forward from: محمدرضا نصيرى
۱۰۹ میلیارد نفر فکر می‌کردن دورکاری یعنی ببری گوسفنداتو یه تپه اون‌ورتر بچرونی!

اگه می‌گفتی فلانی رو تگ کن، یه چوب برمی‌داشتن، رو تنه درخت اسم طرفو می‌کندن!

آپلود براشون این بود که یه سبد پر از سنگ رو بندازن بالای تپه.

۱۰۹ میلیارد نفر فکر می‌کردن چت‌روم و کلاب‌هاوس، یه غار بزرگه که دورش همه با هم غرغر می‌کنن!

اگه می‌گفتی فالو کن، یه نفر رو می‌ذاشتن دنبال گله گوسفندا راه بیفته

۱۰۹ میلیارد نفر فکر می‌کردن آنلاین یعنی رو خط طناب راه برن

اگه می‌گفتی استوری بذار، یه قصه دور آتیش تعریف می‌کردن…


Forward from: محمدرضا نصيرى
1. تعداد انسان‌های زنده و فوت‌شده:
حدود ۷٫۹۵ میلیارد نفر اکنون روی زمین زندگی می‌کنند.
تاکنون حدود ۱۰۹ میلیارد نفر در طول تاریخ زندگی کرده‌ و از دنیا رفته‌اند.

2. شگفتی‌های تاریخی:
تقریبا نیمی از کسانی که در طول تاریخ زندگی کرده‌اند، در دو هزار سال گذشته بوده‌اند.
مرگ‌ومیر کودکان در دوران پیشامدرن بسیار زیاد بوده، تا حدی که نیمی از بدن‌هایی که فوت‌شده‌اند مربوط به کودکان هستند.

3. نقاط برجسته زمانی:
سقراط که در سال ۳۹۹ پیش از میلاد از دنیا رفت، در نیمه‌ ساعت شنی قرار دارد.
دوران انقلاب کشاورزی نزدیک به پایین ساعت شنی قرار می‌گیرد، زیرا قبل از آن تنها حدود ۹ میلیارد نفر زندگی کرده بودند.


4. روندهای سالانه:
سالانه حدود ۱۴۰ میلیون نوزاد به دنیا می‌آیند و حدود ۶۰ میلیون نفر فوت می‌کنند، که به نشان‌دهنده رشد قابل‌توجه جمعیت در دوران معاصر است.


ما که در این جهان هستی، هیچ نیستیم.
ولی دیکتاتورها، با تمام قدرت‌طلبی‌شان، در تاریخ بشریت جز لکه‌ای گذرا نیستند؛ هیچ قدرتی جاودانه نیست.


🔰حماقت جمعی
دیترش بونهوفر و شناخت زودهنگام یک فاجعه تاریخی

دو روز پس از به قدرت رسیدن هیتلر،
دیترش بونهوفر، کشیش آلمانی، در یک برنامه رادیویی درباره خطرات این دیکتاتور تازه‌نفس هشدار داد. اما سخنانش نیمه‌کاره ماند؛ برنامه قطع شد. او سال‌ها بعد، در زندان نازی‌ها، دریافت که مشکل اصلی آلمان، شرارت محض نبود، بلکه حماقت جمعی بود.

بونهوفر در یادداشت‌هایش نوشت:
«حماقت، دشمنی خطرناک‌تر از شرارت است. زیرا در برابر شرارت می‌توان ایستادگی کرد، اما حماقت مقاومتی در برابر حقیقت ندارد؛ بلکه در برابر آن واکنش نشان می‌دهد.»

اما این مفهوم چگونه در دنیای امروز بازتولید می‌شود؟ آیا شبکه‌های اجتماعی بستری برای تقویت آن نیستند؟

پنج
واقعیت مهم درباره گسترش حماقت جمعی

1️⃣
قدرت، مردم را به حماقت می‌کشاند
بونهوفر نوشت:
«هر ظهور قدرت سیاسی، جمعی از مردم را به حماقت دچار می‌کند.» وقتی ایدئولوژی‌ها یا رهبران محبوب شکل می‌گیرند، بسیاری تحلیل را کنار گذاشته و دنباله‌رو می‌شوند. در این فضا، شعارها جای تفکر را می‌گیرند.

2️⃣
در برابر حماقت، استدلال کارساز نیست
فرد گرفتار حماقت جمعی،
نمی‌اندیشد، بلکه واکنش احساسی نشان می‌دهد. وقتی با چنین افرادی صحبت می‌کنیم، انگار نه با یک انسان، بلکه با یک سری شعار و کلیشه‌های تلقین‌شده مواجهیم.

3️⃣
حماقت، نخبگان را هم دربرمی‌گیرد
تصور نکنید که این پدیده فقط دامن افراد کم‌سواد را می‌گیرد. بونهوفر هشدار داده بود:
«حماقت، نه یک ضعف ذهنی، بلکه یک آسیب انسانی است.» تاریخ نشان داده که حتی روشنفکران، دانشگاهیان و رسانه‌ها نیز گاهی در دام آن می‌افتند.

4️⃣
شبکه‌های اجتماعی، تسریع‌کننده حماقت جمعی
الگوریتم‌های فضای مجازی
محتواهای احساسی را برجسته می‌کنند. به همین دلیل، استدلال‌های منطقی در سایه قرار می‌گیرند و دروغ‌های جذاب بیشتر دیده می‌شوند. در نتیجه، موجی از هیجان‌های لحظه‌ای، جایگزین تحلیل عقلانی می‌شود.

5️⃣
اعتماد کور، بسترساز فریب است
مردم به چهره‌های محبوب، رسانه‌ها یا رهبران اعتماد می‌کنند. اما
وقتی این اعتماد بدون تفکر باشد، زمینه‌ساز گسترش حماقت می‌شود. بسیاری بدون بررسی، صرفاً به‌خاطر وابستگی فکری یا عاطفی، از یک ایده حمایت می‌کنند.

بونهوفر قربانی همان پدیده‌ای شد که آن را به‌خوبی شناخت؛ اما صدایش هنوز زنده است.


👈 عصر ایران

@SCMEDIA


📗 کتابهایی بخوانید که باورهای شما را به چالش بکشند.
یادتان باشد که خطرناکترین آدمها آنهایی هستند که تنها کتابهایی می خوانند که شبیه افکارشان است و یا یک کتاب می خوانند و یا همیشه یک رسانه یا شبکه خبری خاص را می بینند یا همیشه در یک گروه سیاسی، فکری یا مذهبیِ خاص حاضر می شوند...
این یعنی مسدود کردن ورودی‌های مغز به روی تنوعات فکریِ عالَم، یعنی به تدریج تبدیل شدن به یک رُباتِ برنامه‌ریزی شده توسط رهبران و لیدرهای آن فکر!
اینجا شبیه چکُشی می گردید که همه دنیا را میخ خواهد دید!
مطلب آخر اینکه، کار زیادی انجام ندهید اما هر کاری که انجام می دهید آنرا به بهترین نحو انجام دهید.

🖋لینک متن کامل:
https://t.me/Ali_Moradi_maragheie/2293


@SCMEDIA


🔺سری دوم عکس‌های لو رفته از مجموعه عکس‌های کاخ گلستان!

🔸‏این مجموعه شامل ۸۰ پوشه عکس‌های مختلف است، بسیاری از عمارت‌ها، کوشک‌ها و کاخ‌های سلطنتی و اعیانی را در برمی‌گیرد و این مجموعه را هم فردی ناشناس یکشنبه سوم فروردین ۱۴۰۴ منتشر کرده است.

‏از نشانی زیر می‌توان به همه پوشه‌ها دسترسی داشت:

https://drive.google.com/drive/folders/1WYg9RPVIRSvqOHyKdUqQt1mD7UuL9gN_

🔸سری پیش در خرداد سال ۱۴۰۳ فردی ناشناس فایل دیجیتال ۷۴ آلبوم سایه از مجموعه آلبوم‌خانه کاخ گلستان را در قالب ۳۲۰۰ قطعه عکس منتشر کرد.

🔸آلبوم‌های سایه در واقع آلبوم‌های اسکن‌شده از روی نسخه اصل هستند که به‌منظور خدمات‌دهی به پژوهشگران و دانشگاهیان تهیه شده است.

📍لینک عکس‌های سری نخست:

https://drive.google.com/drive/folders/1XVE6EGD8kYnR2G8rR_Dc0JKYi9ykA0vg?usp=drive_link

🔸این بار هم فردی ناشناس در ایام نوروز دست به انتشار فایل‌های جدید از آلبوم‌های کاخ گلستان زده است.

🔸این فرد ناشناس هدفش را دادن عیدی به محققان دوره قاجار عنوان کرده ، مدعی شده است: عکسها با کیفیتی بهتر و در اغلب موارد با رنگ اصلی عکسها برای نخستین بار منتشر می‌شود. برخی از شیشه‌های نگاتیو نیز که از عکسها پیدا شده در این مجموعه موجود است.

@SCMEDIA


Forward from: Inekas | انعکاس

💎 وصیت‌نامهٔ مالی علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) و سرنوشت املاک او

🔹مرور و ترجمۀ کامل جدیدترین مقالۀ شان آنتونی

از علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) دو وصیت معروف به جا مانده است: یکی وصیتی اخلاقی با مخاطب عام که در آن به امور مهم سفارش می‌کند: «الله الله فی الایتام...» و دیگری وصیت مالی مفصلی است که به «کتاب صدقات علی» (سند مکتوب موقوفات علی) معروف است. این متن سندی است که گفته می‌شود علی (ع) برای فرزندانش در سال ۳۹ ه.ق تنظیم کرد تا قصد خود را برای تبدیل زمین‌هایش به موقوفۀ خیر اعلام کند. این سند زمین‌های علی (ع) را معین می‌کند و مشخص می‌سازد که چگونه ثروت او باید میان فرزندانش تقسیم و مدیریت شود.

🔵 شان آنتونی (استاد دانشگاه ایالتی اوهایو)، در جدیدترین مقالهٔ خود، به تحلیل تاریخی مفاد این وصیت، سازگاری آن با سنت‌های کشت اراضی زراعی در صدر اسلام، تحریرها و طرق انتقال وصیت در میان خاندان علی (ع) و نیز اختلافات میان علویان بر سر صدقات علی (ع) می‌پردازد.

⬇️دریافت مقاله
🔵مطالعۀ ترجمۀ کامل

از این وصیت‌نامه، حداقل ۵ تحریر کهن باقی مانده و آنتونی بیان می‌دارد که همۀ آنها برگرفته از سندی اصیل و قدیمی است که نسخه‌های آن مطمئناً در اختیار علویان نخستین قرار داشته است.

🗂 کامل‌ترین نسخۀ این وصیت‌نامه را ابن‌شِبِه در اخبار المدینة و سپس کلینی در الکافی حفظ کرده‌اند و آنتونی با تصحیح تحریر ‌ابن‌شبه بر اساس نسخه‌بدل‌های نقل کافی، متن کامل وصیت‌نامه را ترجمه و تحلیل کرده است. فقراتی از این ترجمه از این قرار است:

§ این رونوشت کلمه به کلمه از سندی است که شامل موقوفۀ علی بن ابی طالب، رضی الله عنه، می‌باشد. من آن را با حروف باستانی‌اش و به سبک نگارش آن رونویسی کردم.
...
§ بسم الله الرحمن الرحیم. این چیزی است که بندۀ خدا علی، امیرالمؤمنین، دربارهٔ اموالش فرمان می‌دهد و مقرر می‌کند، در جستجوی خشنودی خدا تا خداوند مرا به واسطهٔ آن به بهشت وارد کند و از آتش دوزخ در امان دارد، در روزی که برخی چهره‌ها سفید و برخی چهره‌ها سیاه خواهند بود.

§ هر آنچه منبع آب متعلق به من در یَنبُع است و به عنوان مال من شناخته می‌شود و در محدودهٔ آن قرار دارد، موقوفه است،
....
§ این موقوفۀ علی متعلق به نسل فاطمه است همانطور که متعلق به نسل علی است. من آنچه را که به دو پسر فاطمه سپردم، صرفاً برای جلب خشنودی خدا و ادای احترام به دختر محمد [صح: به محمد] سپردم تا هر دوی آن‌ها را بزرگ داشته، احترام، و تکریم کنم.
....
§ و بردگان من که در طوماری که حمزه برای من نوشت، نام برده شده‌اند، آزاد می‌شوند.
....
§ این چیزی است که علی امیرمؤمنان دربارۀ اموالش در صبح روزی که به [منطقۀ] مسکن رسید، مقرر کرد، در طلب خشنودی خدا و سرای آخرت - و خداست که در همۀ امور از او یاری خواسته می‌شود.
...
§ ابوشمر بن ابرهه، صعصعة بن صوحان، یزید بن قیس، و هیاج بن ابی هیاج شهادت می‌دهند، و بندهٔ خدا علی امیرالمؤمنین با دست خود در ۱۱ جمادی الاول سال ۳۹ این را نوشت.

🔵گفتنی است منبع نقل ابن‌شبه، نسخه‌ای از این وصیت است که در دست حسن بن زید (م. ۱۶۸)، پسر زید بن حسن بن علی‌بن‌ابی‌طالب، یکی از متولیان این موقوفات، بوده است. خوشبختانه در سال ۱۹۹۵ دو کتیبۀ عربی طولانی از زید در وادی‌حزره بین مدینه و ینبع (یکی از محل‌های اصلی موقوفات) کشف و منتشر شد (تصاویر بالا | توضیحات بیشتر در اینجا و اینجا) که به تعبیر آنتونی، به عنوان «شهادتی پاک‌نشدنی بر فعالیت‌های زید» در آن منطقه باقی مانده‌اند.

🔵آنتونی در ادامه روایتی را نقل می‌کند که چگونه علی (ع) پس از دریافت سود از زمین‌هایش در ینبع به خرید مقادیر زیادی مواد غذایی پرداخت. «اگرچه خود علی با رژیم غذایی ناچیزی از پورۀ ثرید زندگی می‌کرد، گوشتی را که خریداری می‌کرد آزادانه به مسلمانان کوفه می‌داد تا از آن بهره ببرند.»

🔵آنتونی بر دو ویژگی متمایز این وصیت تاکید می‌کند:
«این وصیت از جهت مفاد متعددی که در آن برای آزادسازی بردگان گنجانده شده، متمایز و برجسته است. به نظر می‌رسد علی سنتی را برای آزادسازی گسترده بردگان در وصیت‌نامه‌ها بنیان نهاد که بسیاری از نوادگانش نیز از آن پیروی کردند و به همین ترتیب تعداد زیادی از بردگان خود را آزاد کردند.» این ویژگی با مفادی از وصیت دیگر علی (ع) مبنی بر لزوم مراعات «ما ملکت ایمانکم» سازگار است.

ویژگی متمایز دیگر، وضعیت برابری است که علی (ع) بین فرزندان خود از ازدواجش با زنان آزاد و برده‌اش قائل شده است. در قوانین روم باستان و یهود فرزندان حاصل از ازدواج با زن غیر آزاد، وضعیت بردگی مادر را به ارث می‌بردند و نمی‌توانستند به عنوان وارث از پدرانشان ارث ببرند. اما در این وصیت، همۀ فرزندان، وارثانی آزاد و هم‌تا برای میراث او محسوب می‌شوند.

🔵ترجمۀ کامل انعکاس از این مقاله را در اینجا بخوانید و با کامنت خود، به بهبود آن کمک کنید.

#انعکاس_مقاله
🔵 @inekas


Forward from: Vahid Online وحید آنلاین
آژانس اروپایی بهره‌برداری از ماهواره‌های هواشناسی دیروز تصویر بالا رو منتشر کرده و در شرحش نوشته:
امروز در ساعت ۱۰:۰۱ به وقت اروپای مرکزی، خورشید دقیقاً بالای خط استوای زمین قرار داشت و اعتدال بهاری را نشان می‌داد! 🌸
در این لحظه سیاره ما نه به سمت خورشید متمایل است و نه از آن دور است و تقریباً روز/شب مساوی است. 🌓
این تصویر خیره کننده توسط Meteosat-12 اوایل صبح امروز ثبت شده است. 🛰
eumetsat
(ساعتی که درباره‌اش توضیح دادند به وقت تهران می‌شد ۱۲:۳۱ یعنی لحظه تحویل سال ۱۴۰۴. عکس البته گویا دقیقا مربوط به همون لحظه نیست.)

واقعا دم شما گرم جناب عمر جان خیام
این عکس ۲ ساعت قبل از تحویل سال در ایران گرفته شده.
این است اعتدال بهاری
ofthesilentct
دقیق‌ترین تقویم جهان از حکیم نیشابوری نزدیک به هزار سال پیش.
usertherapist
به نظرم باکلاس‌ترین عید بین همه‌ی اعیادِ همه‌‌ی فرهنگ‌ها قطعاً نوروزه.
لحظه‌ی نو شدن سال ما نه عدم قطعیتی داره، نه قراردادیه. دقیقاً همون لحظه‌ایه که خورشید از استوای سماوی می‌گذره و به نقطه‌ی اعتدال بهاری می‌رسه. علمیه، دقیقه، ثانیه‌اش هم قابل محاسبه ا‌ست، عالیه، محشره.
نوروزتون مبارک.
mehrqd

📡 @VahidOnline


سال ۱۴۰۴ و عید نوروز بر اعضای محترم کانال جامعه، ارتباطات و رسانه ها مبارک باد
با آرزوی سلامت، سعادت و شادی شما عزیزان و تمام مردم عزیز ایران و ایرانیان سراسر جهان 🙏🏻🌺🌹



@SCMEDIA


Forward from: BBCPersian
🔶صورت حسابی که در اسناد اردشیر زاهدی پیدا شده شاید نخستین سندی باشد که در ظرف ۶۵ سالی که از کودتا می گذرد ارتباط مالی مقام های وقت حکومت پهلوی و کودتاگران با شبکه روحانیت، مطبوعات و گروه شعبان جعفری را به این صراحت نشان می دهد. سند در واقع با نام بردن از آقایان کاشانی، بهبهانی، فلسفی و این که "توسط مساجد سی هزار تومان خرج شد" تصویر تازه ای از نقش محوری شبکه روحانیت در کودتایی را نشان می‌دهد که سازمان های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا آن را طراحی کرده بودند.

🔺بنا بر سندی که اردشیر زاهدی - فرزند سرلشکر فضل الله زاهدی - به موسسه هوور دانشگاه استنفورد اهدا کرده است و می تواند یکی از صورت حساب های کودتا باشد، ابوالقاسم کاشانی و محمد بهبهانی ۸۰۰ هزار ریال و "شعبان و دستجات او" ۲۰۰ هزار ریال دریافت کرده بودند. سهم "وعاظ مختلف" ۵۰۰ هزار ریال ثبت شده است. در حاشیه سند توضیح داده شده که محمد تقی فلسفی، خطیب معروف به طور جداگانه "در بهمن ماه ۱۰ هزار تومان از شاه گرفته".
📲در Instant View بخوانید:⬇️
https://bbc.in/2MEO86N
@bbcpersian


Forward from: BBCPersian
«صورت‌حساب» کودتای ۲۸ مرداد:
«کاشانی و بهبهانی ۸۰۰ هزار ریال
"شعبان و دستجات او" ۲۰۰ هزار ریال
"وعاظ مختلف" ۵۰۰ هزار ریال
فلسفی ۱۰۰ هزار ریال
۲۰ روزنامه یک میلیون ریال»
@bbcpersian


Forward from: معاشران
تو آن نه‌ای که دل از صحبت تو برگیرند

و گر ملول شوی، صاحبی دگر گیرند!

و گر به خشم برانی، طریق رفتن نیست

کجا روند؟ که یار از تو خوبتر گیرند!

به تیغ اگر بزنی بی‌دریغ و برگردی

چو روی باز کنی، دوستی ز سر گیرند!

روا بود همه خوبان آفرینش را

که پیش صاحب ما، دست بر کمر گیرند!

قمر، مقابله با روی او نیارد کرد

و گر کند، همه کس عیب بر قمر گیرند!

سعدی جان🌹

@moasheraan

20 last posts shown.