🔺مذاکره: نیاز ملی یا مطالبه ملی؟✍ محمد چمنی
🔹مرور تحولات از اردیبهشت ۹۷ تاکنون نشان میدهد که نوسانات شدید در نرخ ارز و طلا، رکود صنایع، ناامنی فضای کسبوکار و کوچک شدن سفرههای مردم، نمود عینی اثرات مخرب تحریمها بر اقتصاد و معیشت جامعه است. امروز دیگر کسی نمیتواند بگوید تحریم نمنه!
🔹در این سالها، اقتصاد ایران آسیبهای جدی را تجربه کرده است. با این حال، ایالات متحده نیز نتوانست به اهداف راهبردی خود از تحریمها دست یابد. آنچه در توافق برجام برای واشنگتن به دست آمده بود نیز اکنون در سایه خروج از این توافق، از میان رفته است.
🔹اکنون شرایط بهگونهای رقم خورده که فشارهای اقتصادی از یکسو ایران را، و نگرانیهای هستهای و منطقهای از سوی دیگر آمریکا را، به سوی مذاکره سوق داده است. شاید هر دو طرف دریافتهاند که مسیر دیپلماسی میتواند کلید حل چالشهای پیچیده موجود باشد.
🔹جنگ و مذاکره، دو مسیر برای رسیدن به مقصدی بنام صلح هستند، اما تفاوت بنیادین این دو در هزینهها و پیامدهای آنهاست. هزینههای جنگ، همواره برای هر دو طرف بهمراتب سنگینتر از هزینههای مذاکره است و همین واقعیت، مذاکره را به گزینهای عقلانیتر تبدیل میکند.
🔹یک اصل انکارناپذیر وجود دارد: هیچ مطالبهای در جامعه شکل نمیگیرد مگر آنکه نیازی عمیق احساس شود. مردم، بهعنوان ناظران اصلی شرایط، خیلی خوب میتوانند ضرورتها را تشخیص بدهند و خواستههای خود را بهروشنی بیان کنند. جامعه ایران بهخوبی درک کرده است که هزینههای مذاکره بسیار کمتر از جنگ است و این مطالبهای است که باید به آن پاسخ داده شود.
🔹ایکاش تندروهای به اصطلاح «سوپر انقلابی» نیز این واقعیت ساده را درک کنند و از مانعتراشی در مسیر دیپلماسی بپرهیزند.
🔸آخرین خبر کرمانشاه|سریع|مردمی|فراجناحی 👇
@Kermanshah_today