کامبیز غفوری / روزنامه‌نگار


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


کانال تلگرامی کامبیز غفوری، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: Hadigram
بیمه اپوزیسیون!
هم حسن شد دود و هم بشّار رفت
هم کت ام شد پاره، هم شلوار رفت

ضربه خوردم هم ز سر، هم از کمر
هم هنیه رفت و هم سنوار رفت

پول هامان شد هدر تا آخرش
سنت و پنس و شاهی و دینار رفت

شوک به ما آمد، فیوز ما پرید
برق هم از کوچه و بازار رفت

ضعف کردم رو به قبله، محتضر
زانکه یاور شد فنا و یار رفت

در چنین وضع وخیمی، شکر حق
کس نه با ما بر سر پیکار رفت

دشمن انگاری بود مشغول خویش
کاین زمان از کوچه ي انکار رفت

ما ز ترس اینجا به خود شاشیده ایم
دشمن آنجا در پی ادرار رفت!

تا که او در آن صراط مستقیم!
کس نخواهد شد حریف این رژیم
هادی - ۱۵ دی ۱۴۰۳


Forward from: Iran International ایران اینترنشنال
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
یک منبع آگاه به ایران‌اینترنشنال اعلام کرده است که جمهوری اسلامی به مقامات ایتالیایی اطلاع داده تنها در صورت آزادی محمد عابدینی، شهروند ایرانی بازداشت‌شده در میلان، چچیلیا سالا را آزاد خواهد کرد.

گفت‌وگو با کامبیز غفوری، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی
@iranintltv


Forward from: شاهد علوی/ روزنامه‌نگار
یک منبع آگاه از گفت‌وگوها میان دولت ایتالیا و خانواده چچیلیا سالا، به ایران‌اینترنشنال گفت جمهوری اسلامی به مقامات ایتالیایی اعلام کرده‌ تنها در صورت آزادی محمد عابدینی نجف‌آبادی، شهروند ایرانی بازداشت شده در میلان، روزنامه‌نگار ایتالیایی بازداشت‌شده در تهران را آزاد می‌کند.

درباره این درخواست جمهوری اسلامی پیش‌تر گزارشی منتشر نشده و مقامات ارشد ایتالیایی، از جمله جورجیا ملونی، نخست‌وزیر این کشور که مایل به پایان سریع این بحران هستند، تاکنون از بیان صریح آن خودداری کرده‌اند.

در تازه‌ترین تحول، خانواده این روزنامه‌نگار بازداشت شده در پیامی به رسانه‌ها ضمن اشاره به این‌که تصمیم گرفته‌اند از اظهار نظر و اعلام موضع خودداری کنند و با گفتن این‌که معتقدند بحث و جدل گسترده رسانه‌ای درباره این موضوع ممکن است حل مسئله را پیچیده‌تر و دورتر کند، از رسانه‌ها خواسته‌اند سکوت کنند.

به گفته منبعی که با ایران اینترنشنال گفتگو کرد این درخواست سکوت در واقع خواسته وزارت خارجه ایتالیا از خانواده است و به نظر می‌رسد بازتاب خواست ایران از دولت ایتالیاست و نتیجه تهدید آن‌هاست که از خبررسانی درباره درخواست ایران برای مبادله سالا با عابدینی خشمگین هستند.

چچیلیا سالا، ۲۹ ساله، روزنامه‌نگار و پادکست‌ساز که با ویزای خبرنگاری به ایران سفر کرده بود، ۲۹ آذر در تهران بازداشت شد و از آن زمان در سلولی انفرادی در زندان اوین نگهداری می‌شود.

محمد عابدینی نجف‌آبادی، ۳۸ ساله، ۲۶ آذر به درخواست ایالات متحده در فرودگاه میلان بازداشت شد و از سوی این کشور متهم شده است در فراهم کردن فن‌آوری‌‌ای نقش داشته که در حمله پهپادی در اردن، باعث کشته شدن سه سرباز آمریکایی شده است.

دادگاه تجدیدنظر میلان جمعه ۱۴ دی، جلسه رسیدگی به درخواست حبس خانگی محمد عابدینی را برای ۲۶ دی‌ ماه تعیین کرد.

منبع آگاه از گفت‌وگوهای بین دولت ایتالیا و خانواده سالا که به شرط ناشناس ماندن با ایران‌اینترنشنال صحبت کرد، گفت مقامات جمهوری اسلامی در جریان آخرین پیگیری سفیر ایتالیا در تهران، به او گفته‌اند تنها در صورتی که روند رسیدگی به پرونده استرداد محمد عابدینی به آمریکا در ایتالیا متوقف شود و او از زندان لااوپرا آزاد شود تا این کشور را ترک کند، ایران رسیدگی قضایی به اتهامات سالا را «به دلایل بشردوستانه» متوقف می‌کند و او را بلافاصله آزاد می‌کند تا به ایتالیا بازگردد.
https://www.iranintl.com/202501028822


Forward from: باشگاه ادبیات
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
به زودی


کتاب‌های غلامحسین ساعدی را در این لینک می‌توانید به رایگان دانلود کنید. با تشکر از امیر عزتی که واقعا مانند یک لشکر تک‌نفره چراغ این باشگاه را برای کتابخوانان روشن نگه داشت.
دست‌مریزاد!

https://www.bashgaheadabiyat.com/product-author/gholamhossein-saedi/
کانال تلگرامی باشگاه

https://t.me/BashgaheAdabiyat




Forward from: سازمان حقوق بشر ایران
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
براساس گزارش سازمان حقوق بشر ایران، زندان قرچک در سوله‌هایی بنا شده که قرار بود برای نگهداری طیور استفاده شوند، اما سال‌ها است که بدون رعایت استانداردها محل نگهداری زنان زندانی، از جمله زندانیان سیاسی، است.

گفت‌وگو با کامبیز غفوری، روزنامه‌نگار و عضو سازمان حقوق بشر ایران

📡 @IranHumanRightsOrg


Forward from: سازمان حقوق بشر ایران
گزارش سازمان حقوق بشر ایران در مورد زندان زنان #قرچک ورامین امروز به مناسبت روز جهانی حقوق بشر منتشر می‌شود. این گزارش تکان‌دهنده تنها بیانگر بخشی از فجایعی است که در زندان قرچک ورامین می‌گذرد. از شما دعوت می‌کنیم تا روایت‌ها را از این زندان بخوانید:

ادامه مطلب

📡 @IranHumanRightsOrg


Forward from: Iran International ایران اینترنشنال
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
سخنگوی قوه‌قضاییه: شارمهد پیش از اجرای حکم اعدام، سکته کرده و جان باخته است
گفت‌وگو با کامبیز غفوری، روزنامه‌نگار
@iranintltv


دولت آلمان در واکنش به اعدام ⁧ #جمشید_شارمهد⁩ تمام کنسولگری‌های جمهوری اسلامی را غیر از برلین تعطیل و روند قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه‌ی اروپا را آغاز کرد.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
مناشه امیر، در برنامه چشم‌انداز ایران‌اینترنشنال با قید این‌که اسرائیل در تعیین رژیم یا ساقط کردن آن در ایران دخالت نمی‌کند، گفت: «دعوت از شاهزاده رضا پهلوی برای دیدار از اسرائیل یک دعوت رسمی نبود... بلکه دو تن از دوستان ایشان که مقیم اسرائیل هستند این دعوت را به عهده گرفتند و خانم گیلا گاملیل که یک وزیر جزء اسرائیل، وزیر اطلاع‌رسانی بود... سرپرستی این دیدار را به عهده گرفت.» ✍️


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
آیا با حمله‌ی امروز، تنش میان جمهوری اسلامی و اسرائیل کاهش می‌یابد؟ گفت‌وگو با بی‌بی‌سی فارسی


Forward from: سازمان حقوق بشر ایران
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
حمایت #داریوش اقبالی، هنرمند برجسته ایرانی، از حرکت زندانیان سیاسی ایرانی در اعتراض به اعدام‌ها و دعوت از کنشگران برای حمایت از آنان. کنسرت استکهلم، ۵ اکتبر ۲۰۲۴.

#سه‌شنبه‌های_نه_به_اعدام

#نه_به_اعدام

📡 @IranHumanRightsOrg


Forward from: Iran International ایران اینترنشنال
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
کامبیز غفوری، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر سیاسی: پس از رسوایی میکونوس و سایر رسوایی‌های نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در خارج از کشور، سیاست این حکومت از استفاده از وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران برای ترور مخالفان، به استفاده از مجرمان بین‌المللی و باندهای تبهکار تغییر کرد
@iranintltv


Forward from: Iran International ایران اینترنشنال
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
گزارش‌هایی درباره کشته شدن هنیه از طریق بمب جاسازی شده در محل اقامتش منتشر شده است. جزئیات بیشتر در گفت‌وگو با کامبیز غفوری، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی
@iranintltv


خبر فوری: اسماعیل هنیه، از رهبران حماس، در تهران کشته شد!


Forward from: پروژه تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد
روایت هوشنگ نهاوندی از آخرین دیدارهایش با شاه پیش از خروج او از کشور

آخرین روزهای کابینه ازهاری با اولین روزهای کابینه بختیار بود. ولی هنوز ۱۶ ژانویه [روز خروج شاه] نشده بود و بختیار کابینه‌اش را معرفی نکرده بود. [البته] بختیار مأمور غیررسمی تشکیل کابینه شده بود.

[قرار شد با گروهی از استادهای دانشگاه و اشخاص مختلف] برویم در کاخ و به اعلی‌حضرت بگوییم که ما می‌خواهیم اینجا متحصن بشویم که شما از ایران نروید. و برنامه ما این بود که اگر ممکن است شب آنجا اطراق بکنیم همان سیستم قدیمی، و کم‌کم یک عده‌ای به ما ملحق بشوند... خلاصه یک [قیل و] قالی راه بیندازیم که جلوی رفتن شاه را از ایران بگیریم.

گروهی رفتیم به‌‌هرحال به دربار که عبارت بودند از افرادی که تا جایی که بنده الان خاطرم هست. دکتر [محمد] باهری، دکتر قاسم معتمدی، بنده، دکتر حمید اعتبار استاد جراحی دانشکده پزشکی، دکتر رستم میرسپاسی استاد جراحی دانشکده پزشکی، دکتر مظاهر مصفا، خانم دکتر مصفا، دختر [کریم] امیری فیروزکوهی که استاد دانشکده ادبیات بود. دکتر جمال رضایی معاون سابق دانشگاه تهران. سیزده چهارده نفر بودیم. بنده صحبت نکردم. قرار بر این شد که من و باهری و معتمدی چون سابق متصدی مقاماتی بودیم صحبت نکنیم، اعتبار و مصفا سخنگوی جمعیت [باشند.] مصفا هم اصولاً خیلی موافق اعلی‌حضرت نبود. مصدقی بود به‌اصطلاح. ولی به‌هرحال معتقد بود به اینکه الان باید جلوی [رفتن شاه را گرفت] و خیلی هم با [دکتر غلامحسین] صدیقی نزدیک بود.

مصفا شعر خواند و که پدر بچه‌اش را نمی‌گذارد و فلان و فلان. دکتر اعتبار خیلی قشنگ صحبت کرد. علیاحضرت شروع کردند به گریه کردن که بنده معنای گریه ایشان را نفهمیدم، و اعلی‌حضرت عصبانی شدند گفتند «شما به ما دارید درس سیاست می‌دهید که ما نرویم یا برویم؟» ما هم راستش را بخواهید هنوز از ایشان می‌ترسیدیم. جا زدیم و مثل سگ دم‌مان را گذاشتیم روی کولمان و برگشتیم آمدیم بیرون و خلاصه هیچی.

بنده مع‌ذلک گفتم که چه کنیم؟ چه نکنیم؟ فردا با دکتر باهری باز هم تلفنی مشاوره کردیم. دکتر باهری گفت «خوب هر کدام‌مان جداگانه برویم دوباره.» بنده وقت خواستم رفتم پهلوی اعلی‌حضرت. شبانگاهی بود، سه‌شنبه قبل از حرکت ایشان بود از ایران. شش هفت روز بود قبل از رفتن. آخرین، گفتم، «بنده والله»، شب بود خیلی هم وضع خراب. شهر تاریک. آخر شبی رفتم و دیدیم اتومبیل سفیر انگلیس و اتومبیل سفیر آمریکا در جلوی کاخ ایستاده. اتفاقاً پرچم هم زده بودند هر دوتای‌شان.

شاه مدتی با تأخیر مرا پذیرفت. خیلی خسته بود. گفتم «قربان می‌دانم اعلی‌حضرت خسته هستید و حرف بنده را هم می‌دانید. من از روی صمیمیت آمدم با شما صحبت کنم. [از ایران] نروید.» گفتند که «اگر نروم کشتار می‌شود.» گفتم که «اگر هم تشریف ببرید باز هم کشتار می‌شود منتها ماها کشته می‌شویم. ولی اگر تشریف ببرید ارتش متلاشی می‌شود. و [گفتم] اجازه بفرمایید که دیگر این دفعه ارتش اصلاً نه به صورت حکومت ازهاری سابق، [بلکه] به صورت کودتای قانونی کارها را در دست بگیرد بزند. وگرنه مملکت از بین می‌رود. از ایران تشریف نبرید.» گفتند که «بله دکتر صدیقی هم همین را می‌گفت. محض همین ما قبولش نکردیم. خارجی‌ها هم دلشان می‌خواهد ما از ایران برویم.» گفتم، «این دو نفر [سفیر انگلیس و امریکا] همین را خواسته بودند؟» گفتند که «بله، شما از کجا می‌دانید؟» گفتم، «خوب اتومبیل‌شان پایین بود.» گفت «عجب! با اتومبیل رسمی آمده بودند؟» گفتم، «بله.» گفت، «خجالت نمی‌کشند؟» «نه خیر.» سؤال جواب‌ها اصلاً خیلی پراکنده بود.

بعد گفتند، «خوب، من اگر بخواهم...»، باز هم یک چیزی که اصلاً معلوم بود ایشان دیگر قاطی کرده. «من اگر بخواهم از اینجا بروم به کیش یا بروم به خارک مراسم نظامی در فرودگاه چه می‌شود؟» هر چه فکر کردم دیدم اصلاً [سوال بی‌ربطی است]. گفتم، «قربان نمی‌دانم. بنده مراسم نظامی را نمی‌دانم چطور می‌شود؟» گفتم، «بنده تمام این مطالب را از روی صمیمیت به شما می‌گویم و حضور مبارکتان عرض می‌کنم به‌هرحال. از بین می‌رویم همه‌مان. دیگر حالا مسئله بود و نبود خودمان است.» یک مرتبه شاه با نهایت عصبانیت از پشت میزش بلند شد دستش را این‌جوری [اشاره] کرد به کله‌اش، گفت، «آقای نهاوندی»، وقتی یک کسی را آقای نهاوندی خطاب می‌کرد یعنی دیگر خیلی عصبانی است. «آقای نهاوندی؛ این کله را می‌بینید؟ این دیگر کار نمی‌کند. ولم کنید. می‌خواهم بروم. ارتش هم هر غلطی می‌خواهد بکند خودش بکند. از دست من دیگر کاری برنمی‌آید.» دست دراز کرد به طرف من و من هم ادب کردم به ایشان و از اتاق خارج شدم. و شب بدی را گذراندم.


بخشی از مصاحبه هوشنگ نهاوندی (۱۳۱۲) با پروژه تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد، نوار سیزدهم
تاریخ مصاحبه: ۷ فروردین ۱۳۶۵
مصاحبه‌کننده: شاهرخ مسکوب

#تکه_مصاحبه

https://t.me/tarikh_shafahi_iran_project


Forward from: شاهد علوی/ روزنامه‌نگار
علیرضا عسگری؛ از سردار رضا چیفتن تا مستر جان‌ دوو
 گزارش یک فرار بزرگ از تهران به تگزاس

شاهد علوی / کامبیز غفوری

علیرضا عسگری، سرلشکر پاسدار بازنشسته، فرمانده سابق سپاه لبنان، فرمانده کل پیشین عملیات سپاه و معاون بازرسی وزارت دفاع در دولت خاتمی، جمعه ۱۸ آذر ۱۳۸۵ (۹ دسامبر ۲۰۰۶) در جریان سفری به ترکیه، ناپدید شد و در نزدیک به ۱۷ سال گذشته، اطلاعات ضدونقیض زیادی درباره او منتشر شده است.



خانواده‌اش گفته‌اند او برای تجارت زیتون عازم سوریه و ترکیه شده بود، اما برخی دوستانش گفتند او در ماموریت کاری بود. در شماری از رسانه‌های بین‌المللی، از همان ابتدا به نقل از منابع اطلاعاتی غربی گفته شد علیرضا عسگری با سیا در تماس بوده و با اختیار خود به ایالات متحده رفته است.
در مقابل، مقامات جمهوری‌اسلامی می‌گویند موساد یا سیا این سردار سپاهی را ربوده‌اند.

تحقیقات چند ماهه ما اکنون تصویری روشن از بریدن این سردار سپاهی از جمهوری‌اسلامی و فرارش و همچنین اطلاعات حساسی که او درباره ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ایران در اختیار آمریکایی‌ها قرار داد و نقش مهمی در جلوگیری از حمله آمریکا به ایران داشت، به دست می‌دهد.

علیرضا عسگری سال‌هاست در چارچوب برنامه حفاظت از شهود و با هویتی تازه در آمریکا زندگی می‌کند. بر اساس همین اطلاعات، تایلند مکان محتملی است که سال ۱۳۸۴ سازمان سیا عسگری را در آن‌جا به خدمت گرفت.

عسگری همچنین شخصی بود که محسن فخری‌زاده را به عنوان شخصیت محوری برنامه نظامی هسته‌ای جمهوری‌اسلامی به آمریکا معرفی کرد.

ما برای انجام این تحقیقات‌، با یکی از آشنایان خانواده همسر علیرضا عسگری، سه تن از آشنایان و همکاران سابق او، یکی از فرمانده‌های پیشین سپاه، یک منبع دیپلماتیک اروپایی و سه منبع اطلاعاتی در آمریکا گفتگو کرده است. این منابع به شرط عدم افشای هویت‌شان با ایران اینترنشنال گفتگو کردند.

https://content.iranintl.com/Asgari-Missing-IRGC-General/index.html?_gl=1*hziqvu*_ga*MTY0ODU0NTg1NC4xNzEzOTU4NDIy


Forward from: گفت‌آب؛ دیالوگهای محیط زیستی درباره آب
https://www.youtube.com/watch?v=0pNV2Tgy8jM
مستند لب کارون - قسمت اول
با سپاس از سازندگان فیلم‌های مستند محیط زیستی و فعالان محیط زیست حوضه کارون بزرگ و مدرسان مجموعه مدیریت آب برای فعالان محیط زیست - اندیشکده آب سازمان ملل،…


ویاچسلاو مولوتوف، وزیر خارجه استالین در روزهای سخت بود. او اواخر دهه ۱۹۴۰ از چشم استالین افتاد. سال ۱۹۴۸ استالین دستور داد تا پولینا، همسر مولوتوف را به اتهام خیانت به کشور بازداشت کنند. مولوتوف وادار شد پولینا را طلاق دهد. وزیر خارجه پیشین اما خاکسار استالین بود و او را می‌ستود.

والنتین برژکوف، بیوگرافی‌نویس مولوتوف می‌نویسد: «او [حتی بعد از مرگ استالین] همواره به سلامتی سه چیز می‌نوشید: استالین، پولینا و کمونیسم. وقتی از او پرسیدند چرا استالین؟ او که همسرت را بازداشت کرد و قصد لِه کردن تو را داشت، جواب داد: استالین مرد بزرگی بود!»

مولوتوف حتی بعد از مرگ استالین هم مدتی وزیر خارجه شد. ۹۶ سال عمر کرد و تنها فردی بود که با لنین، استالین، چرچیل، روزولت، هس، هیملر و هیتلر دست داد. با این حال، شوروی پیش از فروپاشی در دوران گورباچف به طور رسمی پیمان شکست‌خورده‌ای را که او با آلمان نازی منعقد کرده بود، نکوهش کرد.

سرنوشت محمدجواد ظریف در حکومت خامنه‌ای همانند مولوتوف در نظام استالینی است. فرمانبرداری‌اش در برابر قدرت را با وفاداری به نظام توجیه می‌کند اما تاریخ علاج‌گران استبداد را به سختی قضاوت خواهد کرد؛ حتی اگر «پایاب شکیبایی» از خود بر جای گذارند.

بقیه مطلب را اینجا بخوانید:
https://www.iranintl.com/202403266098

20 last posts shown.