جامعه‌شناسانِ ایرانی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


کانالِ مرتبط: حسن معین - خودشناسی
https://t.me/MHMohaqeqMoein
☘️☘️☘️

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: BBCPersian
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻محمود علیخانی، امام جمعه رامسر، در نماز جمعه این شهر برای نمایش جنگندگی خود و حامیان حکومت ایران در مقابله با اسرائیل به داس و تبر متوسل شد.

آقای علیخانی با نام بردن از موشک‌های مختلف ایران، تفنگی به دست گرفت و گفت حتی اگر موشک‌ها تمام شود با سلاح‌های گرم می‌شود به جنگ اسرائیل رفت و حتی اگر این سلاح‌ها هم تمام شود می‌شود با داس و تبر به جنگ رفت.

او در زیر سوال بردن قدرت پدافند موشکی اسرائیل گفت: «آن گنبد آهنین شما را آبکش می‌کنیم.»

چند امام جمعه دیگر هم به تندی علیه اسرائیل صحبت کرده‌اند. احمد علم‌الهدی در مشهد گفته است که حمله موشکی ایران نه انتقام، بلکه «اعلام جنگ» بود.

حسن عاملی هم در اردبیل گفته است ما با ۲۵۰ موشک ... اصلا دلمان خنک نشده و نخواهد شد.»

@BBCPersian


Forward from: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
👀 ولی‌فقیه را پاسخگو کنیم!

✍️ حسن معین

جیم الف45 سال است علیرغمِ تمایل بسیاری از فلسطینی‌ها و کشورهای مسلمان بدنبال نابودی اسرائیل است. آیا دچار محاصره نشده است؟ آیا فرصت پیشرفت را از دست نداده؟ آیا ایرانیان دین‌دارتر شدند؟ اخلاقی‌تر شدند؟ آیا میان ملتِ ایران شکاف‌های عمیق وجود ندارد؟ آیا میانِ حاکمان جیم‌الف و ملت محبت و ولایت وجود دارد؟ آیا تقاضای نابودی اسرائیل عقلانی است؟ اسلامی‌است؟ آیا 40 هزار نفر فلسطینی پس از حمله‌ی حماس در یکسال گذشته کشته نشده‌اند؟ آیا کلِ غزه شخم زده نشده و قابل سکونت است؟

لبنان این‌روزها در چه وضعی است؟ آیا جیم الف، قیّم لبنان است؟ آیا شریک دانستن خود با غمِ ملتِ فلسطین باید به نابودی‌ی این ملت بیانجامد؟ آیا نظام بین‌الملل که برپایه قدرت تشکیل شده قابل صرف‌نظر کردن است؟ آیا جیم‌الف قدرت جنگیدن با نظام بین‌المللی را دارد؟ ندارد. چرا باید بجنگد؟ عقلِ سلیم می‌گوید چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.

مسئول تمامی هزینه‌های 45 ساله از جیب ملتِ ایران و فرصت‌های از دست رفته برای توسعه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی ایران و این فتنه‌ای که در خاورمیانه چنین شعله‌ور شده، کیست؟


Forward from: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
👀 ابتکارِ جدید در دولتِ وفاقِ ملی

برای حفاظت از جان و مال فعالان صنفی
، دوربین‌هایی در محل کسب، نصب و راه‌اندازی شود که مشخصات و استانداردهای آزمایشگاه‌های مورد تأیید پلیس اماکن را داشته باشد.
۱۰ مهر ۱۴۰۳

با راه‌اندازی سامانه سپتام (سامانه پردازش تصویری اماکن عمومی) طبق قانون، ۳۹ رسته شغلی و ۲۸۰ رسته مشابه، موظف به خرید دوربین‌ها و پرداختِ هزینه‌ی دریافت تائیدیه پلیس با هزینه شخصی مطابق استانداردهای سامانه سپتام و دریافت استعلام از پلیس نظارت بر اماکن عمومی فراجا هستند.

بر اساس آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های پلیس اماکن ۳۹ رسته شغلی مذکور در قانون، به صورت پایلوت موظف به نصب دوربین یا دوربین‌هایی در محل فعالیت خود شده‌اند.

این دوربین‌ها 24 ساعته وصل به این سامانه بوده و پلیس بر هر آنچه در این واحدهای صنفی و محوطه مقابل و بیرونی‌ی این واحدها می‌گذرد نظارت لحظه به لحظه خواهد داشت.

آنچه در نصب دوربین‌های حفاظتی ضرورت دارد؛ دریافت تأییدیه استاندارد در خصوص مشخصات فنی دوربین است که بر اساس رسته‌های مختلف تفاوت دارد.


Forward from: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
🎅👳🏻‍♂️ما بیشماریم! میثم، مجتبی، مسعود و مصطفی خامنه‌ای


👀 عاقبتِ ملت و حکومتِ بی‌شرم!

اوضاع وقتی بدتر می شود که بیاد اوریم یک برجام نافرجام و بازگشت تحریمهای سازمان ملل متحد در تا یکسال اینده ور راه است که شرایط را برای ج.ا از اینی که هست را بسیار بدتر خواهد کرد. باید واقع‌گرا بود و بدور از احساس منطقی تصمیم گرفت و صفر تا صد کار را دید و پیش از آنکه کار به آنجا برسد از هم اکنون به توافقی جامع با اسرائیل و آمریکا رسید وگرنه هر چه جلوتر رویم بدتر شده و در شرایط ضعف و نابودی کامل تاسیسات زیربنایی و نداشتن توانایی و تکنولوژیکی برای ترمیم سریع خسارات وارده، دادن هر امتیازی به طرف مقابل ممکن خواهد شد و هر لحظه بیم آن می رود که یک فاجعه وافتضاح تاریخی و ملی رقم بخورد‌. باید هر چه زودتر عاقلانه، آبرومندانه و شرافتمندانه به وضعیت جنگی دائمی در کشور پایان داد. تبلیغ جنگ و سرسختی نظامی را مانند ژاپن کنار گذاشت و تواضع را در مقابل جهانیان پیشه کرد و در آرامش و امنیت بدور از تشنج، التهاب و تهدید به سازندگی و آبادانی کشور و رشد و توسعه اقتصادی صنعتی آن پرداخت و رفاه و آسایش را برای مردم و کشور فراهم نمود. فراموش نکنیم پس از جنگ دوم جهانی امپراطور هیرو هیتو با وجود تسلیم شدن آلمان نازی هنوز سرسختی می‌کرد و انفجار دو بمب اتمی در هیروشیما و ناکازاکی با تخریب کامل درشهر هیرو شیما و ناکازاکی باعث شد تا تسلیم شود و پس از آن ژاپنی ها دیگر برای هیچکس خط و نشان نکشیدند و با تواضع و سخت کوشی توانستند دنیا را به تسخیر خود در آورده و آقایی کنند.




Forward from: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
👀 حیف از اتلافِ عمر در وقتِ اضافه‌ی بازی! (بالای شصت سالگی)

✍️ حسن معین

🗓 ۱۱ مهر ۱۴۰۳

جناب عبدی در انتهای این یادداشت نوشته است:

" دولتی که فیلترینگ را نتواند بسرعت حل کند هیچگاه نخواهد توانست برای رفع ناترازی انرژی به آن نزدیک هم بشود. این یعنی مرگ خاموش‌."

انتخاب، ترویج و تحکیم این مرگِ خاموش، انتخابی بهینه نیست. پرداختن به این مسائل حیاتی نظیر ناترازی انرژی در این شرایطِ دولتِ چهاردهم مصرفِ بهینه عمر نیست.

هیچ ضرورتی برای استدلال‌آوری بیشتر نیست. شخصِ شما جنابِ عبدی در هدر دادنِ انرژی‌ی جامعه و افزایشِ روز‌افزون همین ناترازی‌انرژی دخالت داشتید و دارید.


Forward from: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
🚀 کاریکاتوری، مفتضح، بدون بازدارندگی و مایه شرمندگی

✍️ حسن معین

🗓 ۱۱ مهر ۱۴۰۳

اقدامی را که چند ساعت قبل از آغازِ آن به طرف مقابل خبر داده شود و یا لو رفته باشد؛ با هر نتیجه‌ای - که اکنون عدم موفقیتِ درخور اقدامِ انجام شده است- ؛ اقدامِ: دفاعی، جنگی، حرفه‌ای، نظامی نیست. اقدامی کاریکاتوری و مفتضح و نه مایه‌ی افتخار و بازدارندگی که مایه‌ی تاسف و شرمندگی است.


Forward from: نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی)
بر عهدۀ خودشان است!

افراد و محافل تندرویی که صرفاً "عادی‌سازی" رابطه با عربستان را "پیوستن سعودی‌ها به محور مقاومت" اعلام کردند،چگونه از آنها می‌توان انتظار ذره‌ای فهم از معادلۀ بسیار پیچیدۀ خاورمیانه داشت که بتوان به درستی و اثربخشی توصیه‌های آنان در مورد چگونگی مواجهه با بحران‌های خطرناک کنونی، کمترین اعتمادی کرد؟
در واقع اگر شرایط لازم در داخل کشور برای ارائۀ تحلیل حرفه‌ای و بی‌طرفانه و عادلانۀ بحران‌های موجود وجود داشت، می‌شد مو به مو ثابت کرد که آنچه بر سر حزب‌الله و لبنان آمد، مسئولیتش به طور کامل بر عهدۀ همین نیروها و محافل افراطی است.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad




Forward from: BBCPersian
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻 گزارش نفیسه کوهنورد را از حمله اسرائیل به محله کولا در مرکز بیروت ببینید.

@BBCPersian


Forward from: BBCPersian
🔻حزب‌الله در هفته‌های گذشته از اسرائیل، پی در پی ضربه‌های مهلک خورده. از انفجار پیجرهایی که اعضای این گروه را هدف گرفت تا کشته شدن فرماندهان ارشد و در نهایت رهبر حزب‌الله. اما اسرائیل چه طور محل اختفای حسن نصرالله را شناسایی کرد؟ این محل دقیقا در کجا قرار داشت و اسرائیل با چه نوع سلاحی آن را هدف گرفت؟

گزارش باران عباسی از بخش راستی آزمایی بی‌بی‌سی را در یوتیوب ببینید.
https://bbc.in/3XLqisO
@BBCPersian


Forward from: نوروزنامه | حسین دهباشی
یاخدا

دبیرکل و فرماندهان شهید، هزاران تن از رزمندگان شهید یا مجروح، اغلب تونل‌ها، کمین‌ها، موانع و سلاح‌ها، لو رفته و بمباران شده‌. نفوذی‌ها ناشناخته‌. شبکه‌های بی‌سیم قطع‌اند و همه از هم بی‌اطلاع. طوفانی از غم، بهت و غافلگیری و تنهایی.

اسرائیل تا ساعتی دیگر حمله می‌کند و فقط می‌ماند عنایت اهل بیت و خواست خدا و دستانِ خالیِ مومنین رو به آسمان. ومکرو ومکرالله والله خیرالماکرین!

@Norooznameh


Forward from: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
📚 داستان برخورد ... درک صحیح و منطقی تاریخ، درکِ صحیح و منطقی مفهومِ زندگی است. ... قضاوت‌کننده‌ای عادل‌تر از تاریخ وجود ندارد. ... ✍️ نادر ابراهیمی.




دو سطر حرفِ تروریست درست! اما رهبرانِ ایران را خودمان ادب کرده و می‌کنیم!

نفوذ و نفوذی در حکومت و ملت داریم اما نتایج انتخابات نشان داد 100% ملتِ معترض و مخالفِ حکومت هستند. همه تسلیم حقیقت شویم.

🎅 آخرین صحبت امروز من این است: من می‌گویم رزمندگان ما، مجاهدان ما برای اینکه پرچم دشمن در مرزهای ما برافراشته نشود، جان خودشان را قربانی کردند، فداکاری کردند. جوانان مبارز و مجاهد خانواده‌های خودشان را داغدار کردند برای اینکه پرچم دشمن در مرزهای این کشور بالا نرود. نمی‌شود ملت ایران قبول کند که همان پرچم‌ها به وسیله افراد نفوذی، به وسیله انسان‌های فریب‌خورده در داخل کشور برافراشته بشود.

این پرچم، پرچم نفوذ فرهنگی و سبک زندگی دشمن و وسوسه‌های خصمانه دشمن نباید در داخل کشور در دستگاه‌های مختلف ما برافراشته شود. باید مراقبت کرد، همه موظفند. در وزارت آموزش و پرورش باید مراقبت کرد، در صدا و سیما باید مراقبت کرد، در مطبوعات باید مراقبت کرد، در وزارت علوم و وزارت بهداشت که محل تربیت جوانهاست باید مراقبت کرد. آنجا دشمن به وسیله رزمندگان ما شکست خورد نباید گذاشت آن دشمن شکست خورده در داخل کشور با انحاء حیله‌ها و ...


Forward from: BBCPersian
🔻نتانیاهو خطاب به مردم ایران: می‌دانم شما بر خلاف حکومت از «قاتلان حماس و حزب‌الله» حمایت نمی‌کنید

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پیامی ویدیویی مردم ایران را مستقیم خطاب قرار داده و گفته است: «می‌دانم شما از قاتلان و تجاوز‌کنندگان حماس و حزب‌‌الله حمایت نمی‌کنید، اما رهبرانتان می‌کنند.»

آقای نتانیاهو اشاره می‌کند که رهبران ایران هر روز «سخنرانی‌های آتشینی» در مورد دفاع از لبنان و غزه می‌کنند و همان رهبران «شما را منکوب می‌کنند».

نخست‌وزیر اسرائیل درادامه به مردم ایران می‌گوید که حکومت «اهمیتی برای شما قائل نیست وگرنه از هدر دادن میلیاردها دلار برای جنگ‌های بیهوده در خاورمیانه دست بر‌می‌داشت و برای بهبود زندگی شما اقدام می‌کرد».

آقای نتانیاهو حکومت ایران را متهم کرد که منطقه را به «اعماق جنگ و تاریکی» می‌کشاند و هشدار داد که «هیچ جایی در خاورمیانه نیست که دست اسرائیل به آن نرسد» و افزود که برای حفاظت از کشور و مردم اسرائیل از هیچ چیز دریغ نخواهد کرد.


📸GettyImages
@BBCPersian


Forward from: روز‌نوشت‌های على افشارى
توهم نتانیاهو درباره مردم ایران

علی افشاری

🟢 گذار به دمکراسی و دستیابی به آزادی‌ها در ایران ارتباطی به اسرائیل و نتانیاهو ندارد! مردم ایران خود طومار جمهوری اسلامی را در هم می پیچند. اما ثبات و صلح در منطقه نیازمند طرد همه اشکال افراطی‌گری از جمله صهیونیسم است.

🟢 “نابودی اسرائیل" و "شیفتگی به اسرائیل و نادیده گرفتن جنایت‌های جنگی آن"، هر دو مغایر با منافع ملی ایران است. ایران لقمه گلوگیری برای مداخله اسرائیل است.

🟢 نتانیاهو و جریان مسلط اسرائیل، اگر فکر کرده‌اند که با ایجاد شبکه جاسوسی و عملیاتی در داخل ایران و سرسپردگی محافلی از اپوزسیون به آنها، موقعیتی در جامعه ایران پیدا کرده‌اند، سخت در اشتباه هستند. واکنش‌های مثبت در بخشی از جامعه نسبت به کشتن نصرالله و هنیه و ... نیز از بغض معاویه است نه حب علی
@Aliafshari52


Forward from: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
🌺عاشقانه های دو زن ایرانزمین🌺

❤️رهی معیری

در شعر معاصر ایران زمین شهریار و رهی معیری از شاعران جوششی وعاشق پیشه هستند که به وصال عاشقانه نرسیدند.
دو زن ایرانی چنان عشقی را در دو مرد ایرانشهر بوجود آورند که همتا ندارد مریم فیروز رهی معیری را چنان عاشق کرد که در تاریخ معاصر ایران بی همتا است،  مریم فیروز با رهی معیری شورانگیز ترین و عجیب ترین حکایت های عاشقانه رقم زد ولی با عشق ادبیات فارسی ازدواج نکرد او رهی معیری سراسر عشق و سراسر پاکی را رها بلکه سیاسی ازدواج کرد و شعله های انتقام از پهلوی را جایگزین زیبایی های ادبیات عاشقانه پارسی کرد با نورالدین کیانوری توده ای ازدواج کرد ؛ مریم فیروز در ذهن خودش حاکمیت ایران را می پروراند ولی جایگاههای قدرت را نمیشناخت دچار مرارت های سخت و بی روح و خشن سیاست شد و تاوان سختی داد. ولی رهی معیری مجرد ماند و در ۵۹ سالگی وفات یافت.

🌺شعر بسیار زیبا و عاشقانه رهی معیری

نه دل مفتون دل‌بندی،
نه جان مدهوش دل‌خواهی
نه بر مژگان من اشکی،
نه بر لب‌های من آهی
نه جان بی‌نصیب‌م را پیامی از دلارامی
نه شام بی‌فروغم را نشانی از سحرگاهی
نیابد محفلم گرمی،
نه از شمعی،
نه از جمعی ندارد خاطرم الفت،
نه با مهری،
نه با ماهیکی‌ام من؟
آرزوگم‌کرده‌ای تنها و سرگرداننه آرامی،
نه

❤️شهریار

شهریار دلبستگی بسیار عجیبی به حافظ شیرازی و فردوسی توسی داشت. ثریا ابراهیمی که توانست عشق را در شهریار به اوج برساند و  او را از گمنامی به اوج ادبیات عاشقانه فارسی برساند. هرچند عاشقانه ثریا با شهریار به وصال نیانجامید ولی آثار ماندگار عشق در ادبیات فارسی را به اوج خود رساند. هرچند شهریار برخلاف رهی معیری مجرد نماند ولی هردو تا آخر عمر عاشق ماندند و از عشق سرودند و ادبیات فارسی را در اوج نگه داشتند.

🌺شعر بسیار زیبا وعاشقانه شهریار

آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا
بی‌وفا حالا که من افتاده‌ام از پا چرا
نوشدارویی و بعد از مرگ سهراب آمدی
سنگ‌دل این زودتر می‌خواستی حالا چرا
عمر ما را مهلت امروز و فردای تو نیست
من که یک امروز مهمان توام فردا چرا
نازنینا ما به ناز تو جوانی داده‌ایم
دیگر اکنون با جوانان ناز کن با ما چرا
وه که با این عمرهای کوته بی‌اعتبار
این همه غافل شدن از چون منی شیدا چرا
شور فرهادم به پرسش سر به زیر افکنده بود
ای لب شیرین جواب تلخ سربالا چرا
ای شب هجران که یک دم در تو چشم من نخفت
این‌قدر با بخت خواب‌آلود من لالا چرا
آسمان چون جمع مشتاقان پریشان می‌کند
در شگفتم من نمی‌پاشد ز هم دنیا چرا
در خزان هجر گل ای بلبل طبع حزین
خامشی شرط وفاداری بود غوغا چرا
شهریارا بی‌حبیب خود نمی‌کردی سفر
این سفر راه قیامت می‌روی تنها چرا
 

یاد رهی معیری و شهریار گرامی و نامشان جاویدان داد.
یاد عاشقانه های ثریا ابراهیمی و مریم فیروز گرامی باد.


✍️ آیا پیروزی‌های نظامی اسرائیل منجر به صلح و ثبات پایدار برای اسرائیلی‌ها شده؟ | ۹ مهر ۱۴۰۳

🔹موفقیت‌های نظامی چشمگیر اسرائیلی‌ها باعث وجد و شادمانی در میان مخالفین و ناراضیان نظام شده. شاید سخنی به‌اغراق نرفته باشد اگر گفته شود که شادمانی این گروه از ایرانی‌ها دست کمی از نتانیاهو و همکاران دولت راستگرای مذهبی اسرائیل نداشته. این هم حکایتی است که اپوزیسیون از فرط بغض و کینه از نظام، چشمان‌شان را بر روی خیلی از واقعیت‌ها بسته و آن‌ها را نمی‌بینند. چه این دسته از ایرانیان و چه حتی آقای نتانیاهو و رهبران تندروی مذهبی اسرائیل، که سرمست از بادۀ پیروزی هستند، به گذشته و تاریخ اسرائیل چندان توجهی ندارند.

🔹این اولین‌بار نیست که اسرائیلی‌ها موفق به پیروزی نظامی چشم‌گیر در برابر مخالفین‌شان شده‌اند. تاریخ اسرائیل ظرف ۷۶ سال گذشته از زمان به‌وجود آمدنش، کم از این پیروزی‌ها نداشته. ۵۷ سال پیش در جنگ معروف به «شش روزه»، اسرائیلی‌ها موفق شدند ظرف شش روز، ارتش‌های مصر، سوریه و اردن را تار و مار کرده و صحرای سینا، نوار غزه، ارتفاعات استراتژیک جولان و تمامی کرانۀ غربی رود اردن، از جمله بیت‌المقدس را تصرف نمایند. همچنان که امروز بدون وارد کردن یک سرباز به لبنان، چنین ضربۀ خیره‌کننده‌ای به جدی‌ترین دشمن نظامی‌اش (یعنی حزب الله) با ده‌ها هزار نیروی آموزش‌دیده و بیش از یکصدهزار فروند موشک وارد نمایند.

🔹منتهی سؤال اینجاست که تمامی پیروزی‌های نظامی اسرائیل ظرف ۷۶ سال گذشته، چه میزان به به‌وجود آمدن صلح و ثبات در منطقه کمک کرده؟ چه میزان باعث تنش زدایی و بهبود روابط با اعراب و مشخصاً فلسطینی‌ها شده؟ آیا این پیروزی‌ها باعث افزایش احساس آرامش و اعتماد بیشتری نسبت به فلسطینی‌ها در میان اسرائیلی‌ها شده؟ متقابلاً آیا احساس بغض و کینۀ فلسطینی‌ها نسبت به اسرائیلی‌ها در نتیجۀ موفقیت‌های نظامی آنان کاهش یافته؟ آیا احساس صلح و امنیت، دوستی و رفاقت، همزیستی و اعتماد و همکاری میان شهروندان فلسطینی و اسرائیلی، در گذشته بیشتر بوده یا امروز؟ آیا ازدواج و همکاری‌های مالی میان اعراب و یهودی‌ها، پنجاه سال پیش، بیشتر بوده یا امروز؟ به بیان ساده‌تر، آیا پیروزی‌های نظامی باعث شده جامعۀ امروز اسرائیل مطلوب‌تر و امن‌تر از گذشته شده باشد؟ آیا نوجوانان امروز نوار غزه که والدین و زندگی‌شان را از دست داده‌اند، «اسماعیل هنیه» و «یحیی سینوار»های فردا نخواهند شد؟

20 last posts shown.