جامعه‌شناسانِ ایرانی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


کانالِ مرتبط: حسن معین - خودشناسی
https://t.me/MHMohaqeqMoein
☘️☘️☘️

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
🎅روح‌الله خمینی: با ایران هر کاری می‌خواهید بکنید !

اشغال سفارتخانه آمریکا در ایران در ۴۵ سال پیش، به سرعت به میانجی گری های متعدد با هدف پایان بحران گروگان‎گیری منجر شد که تهران تمام آنها را، یکی پس از دیگری رد کرد.

شروط اولیه جمهوری اسلامی ایران برای خاتمه این بحران، بازگرداندن محمدرضا شاه پهلوی برای «محاکمه» و تحویل دارایی های او به تهران بودند که محقق نشدند. با ادامه بحران، مطالبه اصلی تهران برای آزادی گروگان ها، به آزادی دارایی های توقیف شده اش از سوی آمریکایی ها تبدیل شد. یعنی همان دارایی هایی که اگر اشغال سفارت صورت نمی گرفت، اساسا توقیف نمی شدند که نیاز به انجام معامله برای آزاد کردنشان باشد.

چهار روز پس از گروگان گیری، با وضع نخستین مجازات های اقتصادی ایالات متحده، «رویه» تحریم ایران کلید خورد -که درواقع تا به امروز ادامه دارد. در ۱۷ آذر، جیمی کارتر صادرات هرگونه اسلحه ایران را ممنوع کرد، که به معنی بی اثر شدن آخرین قرادادهای ایران و آمریکا برای خرید اسلحه و هواپیماهای جنگی، حتی در صورت پیش‌پرداخت قیمت آنها از سوی تهران بود.

در واکنش به شروع تحریم ها، روح‌الله خمینی در ۱۹ آبان گفت: «ما یک ملتی هستیم که به این گرسنگی خوردن‌ها عادت کرده‌ایم... ما روزه می‌گیریم... ما در هر هفته یک روز گوشت می‌خوریم... یک وعده هم ممکن است غذا [در روز] بخوریم.» وی با اشاره به جمعیت ایران در آن زمان به آمریکا هشدار داد: «ما سی و پنج میلیون جمعیت داریم که اینها بسیاری‌شان، بسیار زیادشان، آرزوی شهادت می‌کنند. ما با این سی و پنج میلیون به میدان می‌رویم. بعد که ما همه شهید شدیم، خودتان با ایران هر کاری می‌خواهید بکنید.»


در ۲۱ آبان، آمریکا نفت صادراتی ایران را نیز تحریم کرد. در ۲۳ آبان، دامنه تحریم های دولت کارتر به کلیه سپرده‌های دولت ایران در بانک‌های آمریکایی -در ایالات متحده و اروپا- گسترش یافت. دولت کارتر، همچنین به بانک های آمریکایی اجازه داد که مطالبات ادعایی خود علیه تهران را، از حساب های مسدود شده ایران در اروپا برداشت کنند.

سرانجام، در حالی که مقام های ایرانی در ابتدا از مطالبات ۲۴ میلیارد دلاری خود از آمریکا سخن می گفتند، مبلغی که در ازای آزادی گروگان ها از واشنگتن دریافت کردند، حدود ۸ میلیارد دلار بود که ۵ میلیارد آن صرف پرداخت مطالبات متقابل بانک های آمریکایی شد و در انتها بیش از ۳ میلیارد دلار باقی نماند. آن هم در شرایطی حکومت ایران، گروگان ها را در زمانی با بیشترین فایده قابل تصور برای رونالد ریگان، یعنی درست در حین مراسم سوگند ریاست جمهوری او آزاد کرد.

روی کار آمدن رونالد ریگان بعد از جیمی کارتر، با وعده پایان «مدارا» با جمهوری اسلامی ایران همراه بود. در عمل نیز اقدامات او علیه تهران، به مراحلی چون انهدام نظامی تاسیسات نفتی و کشتی های جنگی ایران رسید که تا این لحظه، در زمان هیچ رئیس جمهور دیگری تکرار نشده است.


احتمالاً عجیب‌ترین مسئله در رابطه با بنی‌صدر برای نسل جوون این باشه که چطور یک نفر با محبوبیتی مثال زدنی می‌تونه رئیس‌جمهور بشه ولی به سرعت هم به فراموشی سپرده بشه. بنی صدر شخصیتیه که واقعا تعداد طرفدارهای چشمگیری نداره و همه به شکلی، منتقد روش و منش اون هستن. کجای کار را اشتباه رفت؟ ما در این قسمت از مورخ درباره مسیری صحبت کردیم که ابوالحسن بنی‌صدر طی کرد.


📌"منابع"

کتاب درسِ تجربه، خاطرات ابوالحسن بنی صدر، کتاب روزها بر رئیس جمهور چگونه می‌گذرد، باز هم اثر خود ابوالحسن بنی‌صدر و همچنین ده‌ها گزارش از روزنامه‌های اون زمان و نشریات فعلی

📌این اپیزود به قلم میثم سعادت، سردبیری حامد سیاسی راد ، تنظیم برای مورخ احمدهاشمی و همیاری نازیلا مرادی مدیر تولید و البته سایر دوستان تیم پادکست مورخ در استودیوپیکان تهیه و تولید شد.




👀 در احساس و ادراک!

✍️ حسن معین - چهارده آبان چهارصد و سه

یادداشت امروز جناب آقای ترکاشوند! تحت عنوان " کسی نگاه نمی‌دوخت" را خواندم و تامل درش کردم. چند احساس در من برانگیخت.

یک. از دیدن چند فیلم از این ماجرا چنین غمضِ عینی را احساس کردم، اما نه به غلظتِ احساس و ادراکِ ایشان. اکتفا به ظواهر نوعی گذرشناختی‌ی غلط‌انداز به بار می‌اورد.

دو. امروز یادداشتی از جناب عبدی دیدم که به چشم دوختنِ پیرمردانِ مسلمانِ خراسانی به نوه‌هایشان به مناسبتی پرداخته بود. اتفاقا این چشم‌ها را هم آیاتِی از قرآن منور و تقویت کرده و موجب چنین تمرکزِ ناسالم و مخربی شده است. حدیث‌های مفصل در این باب از آقای ترکاشوند شنیده‌ام. امیدوارم ایشان نیز حدیث‌ام! را به مناسبت بشنوند.

سه. یادداشت بسیار مفیدی چند روز پیش خواندم. در باب درک خود و درک دیگری و صعوبت و سختی‌ی آن. قلم نه چندان روانی زده شده بود. با این حال پسندیدم و برجسته سازی کردم و بخشی از آن را قرائت کرده و باز‌نشر نمودم. به نوشته‌های قبلی خودم هم ارجاع دادم. نوشته‌هایی در بابِ ناخودآگاهی که قابل شناخت نیست. هرچند بسیاری از ادراکات و گفتار و رفتارِ ما را موجب می‌شود.

چهار. یادداشت امروز جناب ترکاشوند که نام بردم مرا یادِ ماجرای حضرت عیسی و یاد کردن او از زیبایی‌ی دندان‌های سپیدِ آن سگِ مرده انداخت. نمی‌دانم وقتی ایشان یادداشتِ " کسی نگاه نمی‌دوخت" را می‌نوشتند به این ماجرا عنایتی داشتند یا نداشتند. به هرحال ممکن است درناخودآگاهِ وی این عنایت بوده باشد. توضیح بند چهارم را به مناسبت بحث از ناخودآگاه نوشتم.

پنج. هنوز هم احتمالی که در مورد "دختر اطلاعات" دادم را قوی‌تر از سایر احتمالات می‌دانم.


Forward from: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
👀 روز از نو و روزی از نو، این کلاهبرداری است

✍️ حسن معین

🗓 ۱۴ آبان ۱۴۰۳

احکام متناسب‌سازی‌ی مستمری بگیرانِ صندوق بازنشستگی‌ کشوری صادر و بارگذاری نشد. ذی‌نفعانِ سایر صندوق‌های بازنشستگی که هنوز اندر خمِ بزرگراه‌های غم و ذلتی هستند که جیم الف برای آنان گشوده است. دولتِ پزشکیان باید اطلاعیه رسمی صادر و از بازنشستگان و خانواده‌های آنان- به تقریب حدودِ سی میلیون نفر می‌شوند- عذرخواهی می‌کرد! امیدوارم جیم الف به زودی گرفتار عواقبِ ظلمی که کرد بشود.

مدعی‌اند که مقررات متناسب‌سازی بر مبنای برنامه هفتم و آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان (تصویب نامه شماره ۶۸۹۶۹/ت۶۲۷۷۰هـ مورخ ۱/۵/۱۴۰۳ هیئت وزیران) و بودجه از جمله قانون بودجه 1403 اجرا کرده‌اند. یک درصد ارزش‌ افزوده از 9 درصد به 10 درصد که از دوم فروردین امسال از جیب ملت رفت به حساب‌های دولتی نتیجه‌اش فقط همین شده که در آبان اجرا شده یعنی هیچ. دوباره روز از نو و روزی از نو. این کلاهبرداری است.

به سادگی دبه درآورده و کلک می‌زنند:

۶- (با اصلاحیه مورخ ۱۱/۰۶/۱۴۰۳) مابه التفاوت: اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با نود درصد (۹۰%) میانگین مبلغ حقوق و فوق العاده های مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور.

متن قبل از اصلاح: مابه التفاوت: اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با نود درصد (۹۰%) میانگین مبلغ خالص حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز.


رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور (منظور) روز ۱۵ تیر ۱۴۰۳ تعداد بازنشستگان کشور را ۲/۶ میلیون نفر در صندوق‌های لشکری و کشوری و ۴/۲ میلیون نفر در صندوق تأمین اجتماعی اعلام کرده بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه (پورمحمدي) در دیداری با نماينده‌هاي بازنشستگان - که معلوم نیست با چه سازوکاری نماینده شده‌اند- در تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۵ پس از کلاهبرداری از حداقل 30 میلیون نفر از بازنشستگان و خانواده‌های آنها می‌گوید:

" متناسب سازی حقوق بازنشستگان طبق مر قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در سقف بودجه پیش بینی شده در کوتاهترین زمان ممکن با همکاری همه دستگاه های مسئول انجام خواهد شد."


Forward from: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
گروهی از شهروندان معترض والنسیا هنگام بازدید خانواده سلطنتی اسپانیا از منطقه سیل‌زده علیه او شعار دادند.

معترضان در حالیکه فریاد می‌زنند «قاتل‌ها، قاتل‌ها» و «از اینجا برو» اشیایی را به سمت فیلیپه ششم، پادشاه اسپانیا و هیئت همراهش پرتاب کردند. او به همراه ملکه لتیزیا به این منطقه رفته است. سه روز عزای عمومی در اسپانیا اعلام شده و پادشاه گفته بود که از خبر خسارت‌های سیل،‌«نگران و ویران» شده است.

سیل مرگباری که در پی بارش بی‌سابقه در جنوب شرقی اسپانیا به راه افتاد تاکنون به مرگ دستکم ۲۱۴ نفر، مفقودی ده‌ها نفر و مجروح شدن بیش از صد نفر انجامیده و خسارات جدی به زیرساخت‌های چندین شهر از جمله والنسیا وارد کرده است. این مرگبارترین سیل در تاریخ معاصر اسپانیا است که به‌اندازه بارش یک سال طی هشت ساعت باران بارید.

در ویدیوهایی که از خسارات سیل منتشر شده، آب‌های خروشان دیده می‌شود که باعث هرج و مرج در شهرها شده، خیابان‌ها و پل‌ها را تخریب کرده و خودروها را در خیابان‌ روی هم تلنبار کرده است.


Forward from: جرعه
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
♦️امیرحسین ترکاشوند از شرایطِ نزولِ آیاتِ حجاب سخن می‌گوید🔺

@joreah_journal

www.instagram.com/joreah_journal


Forward from: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
🔻صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) اعلام کرده که در دو روز گذشته، ۵۰ کودک در اردوگاه پناهندگان جبالیا در شمال غزه کشته شده‌اند. این بخش از غزه هفته‌هاست که تحت حملات شدید اسرائیل قرار دارد.

کاترین راسل، مدیر یونیسف کشته شدن کودکان را نمونه دیگری از پیامدهای شدید حملات بی‌هدف به غیرنظامیان خوانده است.

او گفت که کل جمعیت شمال غزه در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری، قحطی و بمباران‌های مداوم قرار دارند.

اسرائیل می‌گوید این حملات با هدف جلوگیری از بازسازی مجدد حماس انجام می‌شود.

نهاد سازمان ملل همچنین از اسرائیل خواست تا تحقیقاتی فوری را درباره حمله پهپادی به کارکنان خود آغاز کند؛ یونیسف می‌گوید در این حمله که روز شنبه انجام شد، کارکنانش که در واکسیناسیون فلج اطفال شرکت داشتند، هدف قرار گرفتند.




Forward from: آینده (عباس عبدی)
🔴عینیت اجتماعی (۱)

▪️تحلیلی بر چهارمین موج پیمایش ارزشها و نگرش‌های ایرانیان

🔺نوآوران ۱۲ آبان ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘خوانندگانی که مطالب و نوشته‌های مرا پیگیری می‌کنند، حتماً توجه کرده‌اند که در اظهار نظر و تحلیل اجتماعی و پیش‌بینی روندهای آن یا نتایج انتخاباتی دقت می‌کنم که مبادا خطایی رخ دهد، برای نمونه همه پیش‌بینی‌های انتخاباتی من درست و دقیق بوده است. از این نظر برخی این پرسش را مطرح می‌کنند که چگونه چنین اتفاقی رخ می‌دهد؟ پاسخ این است که مثل آشپز باید عمل کرد. یک آشپز خوب برای آنکه غذای مطبوع و باب میلی را آماده کند، نیازمند دو شرط است. اول مواد خوب، دوم ترکیب و پخت مناسب.

🔘هر کدام از این دو شرط نباشد، غذای نهایی نامطبوع و ناخوشایند خواهد بود. بهترین مواد غذایی را به من بدهند، که غذا بپزم، احتمالاً خودم هم علاقه‌ای به خوردن آن پیدا نکنم. همچنین مواد بی‌کیفیت و بد را به بهترین آشپز هم بدهند، باز هم غذای مناسبی تحویل نمی‌دهد. تحلیل‌های سیاسی و اجتماعی خوب نیز محصول وجود دو شرط است. اول اطلاعات و داده‌های مناسب، مرتبط و معتبر. دوم تحلیل دقیق و بی‌طرفانه آن داده‌ها. به همین علت است که معتقدم افراد عادی که با تحلیل آشنایی کافی ندارند، نمی‌توانند از نتایج نظرسنجی‌های حتی معتبر استفاده کارآمدی کنند. باید تحلیل‌گر معتبری هم باشند.

🔘از این رو هنگامی که مدیر مسئول محترم نوآوران تقاضا کرد که یادداشت‌های هفتگی برایشان بنویسم، پس از تأمل کافی پذیرفتم حداقل ۲۰ شماره در باره موضوعی بنویسم که ضمن داشتن تناسب با این روزنامه، با یادداشت‌های دیگرم نیز متفاوت باشد. در یادداشت‌های اینجا، وضع اجتماعی کشور و تحولات آن را در موضوعات گوناگون با استناد به آخرین مطالعات و پیمایش‌های معتبر به تصویر می‌کشم. موضوعاتی که در این یادداشت‌ها به آنها می‌پردازم، شامل خانواده، دینداری، اعتماد و سرمایه اجتماعی، هویت، اخلاق، مسایل اجتماعی، مسایل و مشارکت سیاسی و نگرش‌های اقتصادی است، که امیدوارم مفید باشد. ویژگی اصلی این یادداشت‌ها، تعهد آن به عینیت اجتماعی است که ابتدا شرحی در این باره تقدیم می‌کنم.

https://telegra.ph/عینیت-اجتماعی-۱-11-02


Forward from: BBCPersian
🔻باربد گلشیری، هنرمند، در توییتی در شبکه اجتماعی ایکس از برخورد با پرستو فروهر و ضبط وسایل او در فرودگاه تهران خبر داده است.

او نوشت: «نهم آبان، پرستو فروهر به فرودگاه تهران رسید تا چون هر سال سالگرد پروانه اسکندری و داریوش فروهررا در خانه و قتلگاه‌شان برگزار کند، و نیز از نزدیک شاهد باشد که بر ما چه می‌گذرد. در فرودگاه وسایل الکترونیکی و گذرنامه‌ی او را ضبط کردند و نیز از دست‌نوشته‌هاش کپی گرفتند.»

سال گذشته هم هنگام ورود خانم فروهر به تهران گذرنامه و وسایل الکترونیکی او ضبط شده بود.

پروانه و داریوش فروهر در سال ۱۳۷۷ در خانه خود در تهران به قتل رسیدند.

همزمان شمار دیگری از شهروندان ایرانی – از جمله نویسندگان محمد مختاری و محمد جعفر پوینده - نیز کشته شدند که به قتل‌های زنجیره‌ای معروف شد و وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نیروهای خودسر را مسئول آن اعلام کرد.

ماموران حکومتی بارها در مراسم سالگرد کشته شدن آنها اختلال ایجاد کرده‌اند.

پرستو فروهر هم با برخوردهای قضایی روبرو شده است.

عکس از اینستاگرام پرستو فروهر
@BBCPersian


Forward from: BBCPersian
🖊روجا اسدی، بی‌بی‌سی فارسی

🔻ویدیوهایی در روز شنبه ۱۲ آبان، از دختر برهنه‌ای در محوطه دانشگاه علوم و تحقیقات تهران و سپس از بازداشت او منتشر شد که واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت. به همراه این ویدیوها گزارش‌هایی نیز منتشر شد درباره اینکه چرا این دختر برهنه شده است و ماجرا چه بوده است. ‌

تیم دیجیتال بی‌بی‌سی فارسی مکان این اتفاق را بلوک یک دانشگاه علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد تهران شناسایی و زمان آن را در بعد از ظهر شنبه ۱۲ آبان تایید کرده است. ‌‌این ویدیو واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت به همراه روایت‌هایی که دلایل مختلفی را برای این حرکت بیان کرده‌آند.

بیشتر بخوانید:
https://bbc.in/40uxQTy
@BBCPersian


Forward from: BBCPersian
🔻به دنبال منتشر شدن ویدیویی از واکنش یک زن با پوشش اختیاری به تعرض جنسی در خیابانی در تهران، پلیس اعلام کرده «برای موتورسوار پرونده ایجاد مزاحمت و برای این زن پرونده عدم رعایت قانون حجاب» تشکیل شده است.

در این ویدیو دیده می‌شود که یک زن، سعی می‌کند مردی را که به‌نظر می‌رسد با لباس سربازی از روی موتور به او #تعرض_جنسی کرده است، مهار کند.

خبرگزاری ایسنا نوشته است که مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفته است که این درگیری ۱۰ آبان در خیابان آفریقا رخ داده و با شناسایی افراد و تحقیقات اولیه مشخص شده است که «درگیری به‌واسطه ایجاد مزاحمت برای زن جوان از سوی شخص موتورسوار بوده که با تکمیل تحقیقات، پرونده‌ای با موضوع ایجاد مزاحمت برای بانوان تشکیل شده و خانم جوان هم به علت عدم رعایت قانون حجاب به مرجع قضایی معرفی شده است.»

@BBCPersian


Forward from: BBCPersian
🔻گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل و سازمان عفو بین‌الملل به بازداشت دختری که ویدئوهایی از او با لباس زیر در محوطه دانشگاه علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد تهران منتشر شده بود واکنش نشان داده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل در توییتی نوشت: «مقام‌های ایرانی باید فورا و به طور نامشروط دانشجویی را آزاد کنند که در روز دوم نوامبر بعد از درآوردن لباسش در اعتراض به اعمال همراه با آزار حجاب اجباری، توسط مقام‌های امنیتی در دانشگاه آزاد اسلامی تهران با خشونت دستگیر شد.»

این سازمان افزوده که «مقام‌ها در این فاصله باید مانع شکنجه و سایر بدرفتاری‌ها با او شوند و مطمئن شوند که به اعضای خانواده و وکیل دسترسی دارد. ادعاهای ضرب و خشونت جنسی علیه او در جریان بازداشت باید به طور مستقل و بی‌طرفانه مورد بررسی قرار گیرد.»

گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعى به نقل از کانال تلگرام «خبرنامه امیرکبیر» حاکیست که این دختر «پس از آزار و اذیت توسط یک نیروی بسیجی به دلیل نداشتن مقنعه و پس از پاره کردن لباسش توسط نیروهای حراست، در حرکتی احتمالا اعتراضی تمام لباس‌های خود را از تن درآورد.»‌‌‌

@BBCPersian


قطعه پیری
ترانه ی محلی خراسانی درباره گذر عمر و پیری

خواننده: غلامحسین غفاری
نوازنده دوتار و تنظیم:غفور محمدزاده
شاعر: عبدالقادر بنایی
@dootari


Forward from: کانال اطلاع رسانی غیر رسمی خانم دکتر وسمقی
صدیقه وسمقی-تبعید یا زندان.pdf
6.4Mb
...
✳️ @DrVasmaghi

🔺تبعید یا زندان

این کتاب در سال ۱۳۹۹ در آلمان توسط نشر اندیشه های نو انتشار یافته است. از خوانندگان محترم در خارج ایران درخواست می شود به منظور حفظ حقوق ناشر، کتاب را از نشر اندیشه های نو خریداری کنند.

🔴 خوانندگان محترم در داخل ایران می توانند کتاب را از اینجا دانلود و مطالعه کنند و بابت آن مبلغ ۶۰ هزار تومان به حساب زیر واریز نمایند:

شماره کارت :
۶۰۳۷-۹۹۸۲-۴۲۵۱-۸۵۳۷ به نام صدیقه وسمقی


🟢 ضمنا برای مطالعه دیگر کتاب هایی که در این کانال قرار دارد مانند : مسیر پیامبری، بازخوانی شریعت و یا استفاده از فایل صوتی کتاب ها می توانید همین مبلغ را به حساب یاد شده واریز نمایید.

🔵 کتاب های دیگر نیز به زودی تقدیم خواهد شد.

🔺 با سپاس از همراهی شما بزرگواران

✳️ @DrVasmaghi
...


نگاهی به کتاب تبعید یا زندان؟
از صدیقه وسمقی

ارائه دهنده: علی تقی‌پور

🆔 @Gozargah_padcast


✳️ https://t.me/DrVasmaghi


...
✳️ https://t.me/DrVasmaghi

🔵 پاسخ خانم وسمقی به یک پرسش

🔴 موضوع: تضاد نداشتن خواندن نماز با باور به بشری بودن ادیان

🟢 متن پرسش


درود بر شما
سوالی بسیار مهم از خانم دکتر وسمقی داشتم.
ایشان بارها فرموده اند ادیان، انسانی اند؛ اما در خاطراتشان نوشته اند که نماز میخوانند!
دلیل این رفتار متضاد چیست؟


✳️ https://t.me/DrVasmaghi
...


Forward from: غزل‌سرای معین
ما نگوییم بد و میل به ناحق نکنیم
جامه کس سیه و دلق خود ازرق نکنیم

عیب درویش و توانگر به کم و بیش بد است
کار بد مصلحت آن است که مطلق نکنیم

رقم مغلطه بر دفتر دانش نزنیم
سر حق بر ورق شعبده ملحق نکنیم

شاه اگر جرعه رندان نه به حرمت نوشد
التفاتش به می صاف مروق نکنیم

خوش برانیم جهان در نظر راهروان
فکر اسب سیه و زین مغرق نکنیم

آسمان کشتی ارباب هنر می‌شکند
تکیه آن به که بر این بحر معلق نکنیم

گر بدی گفت حسودی و رفیقی رنجید
گو تو خوش باش که ما گوش به احمق نکنیم

حافظ ار خصم خطا گفت نگیریم بر او
ور به حق گفت جدل با سخن حق نکنیم

#حافظ


Forward from: حسن معین - جامعه شناسی وجودی
کار بد مصلحت آن است که مطلق نکنیم

حسن معین

شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳

ده روز پیش و امروزِ من! تغییری می‌بینید؟ دارو و مخدّری مصرف نکردم. مشکلِ اصلی‌ی‌ام رفع نشده. شاهد اشتغالاتِ شبانه‌روزی من در این صفحه هستید. تغییراتِ احوال، طبیعی هستند. اما با حالِ بد نباید ساخت و بهش عادت نکرد. چطوری؟ با کارهای خوب کردن😄

👀🎧🎥 کارهای خوب امروز من از جمله: یک، دو، سه، چهار، پنج و شش هستند. خواندنی شنیدنی و دیدنی هستند. یک تماسِ قشنگ هم با دخترم داشتم. چند کارِ خوبِ دیگه هم کردم البته😄

ما نگوییم بد و میل به ناحق نکنیم
جامه کس سیه و دلق خود ازرق نکنیم

عیب درویش و توانگر به کم و بیش بد است
کار بد مصلحت آن است که مطلق نکنیم

رقم مغلطه بر دفتر دانش نزنیم
سر حق بر ورق شعبده ملحق نکنیم

شاه اگر جرعه رندان نه به حرمت نوشد
التفاتش به می صاف مروق نکنیم

خوش برانیم جهان در نظر راهروان
فکر اسب سیه و زین مغرق نکنیم

آسمان کشتی ارباب هنر می‌شکند
تکیه آن به که بر این بحر معلق نکنیم

گر بدی گفت حسودی و رفیقی رنجید
گو تو خوش باش که ما گوش به احمق نکنیم

حافظ ار خصم خطا گفت نگیریم بر او
ور به حق گفت جدل با سخن حق نکنیم

20 last posts shown.