دادبان؛ مرکز مشاوره و آموزش حقوقی ویژه کنش‌گران


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Edutainment


تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ:
+905510332575
ادمین
@Dadban_Admin
Dadban.info
Support@dadban.info
Instagram.com/dadban2021
Twitter.com/dadban4
Facebook.com/dadban2021
Castbox.fm/channel/id4742865
Youtube.com/@dadban2021
کلاب‌هاوس
tinyurl.com/78ut3996

Related channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Edutainment
Statistics
Posts filter



زادروز محمدحسین کمندلو

نوجوان ۱۷ ساله‌ای که در مشیریه تهران با ضرب گلوله ماموران جان شیرینش را از دست داد

محمدحسین، نوجوان ۱۷ ساله‌ای که در مشیریه تهران با ضرب گلوله ماموران جان شیرینش را داد.
محمدحسین کمندلو در جریان خیزش سراسری زن، زندگی، آزادی، در روز اول آذر ۱۴۰۱، در مشیریه با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی به پشت سرش کشته شد.
پیکر او را بعد از سه روز، با تعهد و تهدید به سکوت، تحویل خانواده اش داده‌اند.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021



#محمدحسین_کمندلو #دادبان #مشیریه #مشاوره_حقوقی_رایگان


امیرسالار داودی، وکیل دادگستری، به زندان برگشت.

این وکیل دادگستری پس از مدتی مرخصی دوباره به زندان بازگشت.

امیرسالار داودی وکیل پایه یک دادگستری، زندانی سیاسی و فعال حقوق بشر است و همواره وکالت شمار بسیاری از فعالان مدنی، سیاسی و مدافعان حقوق بشر در ایران را بر عهده داشته. او در خرداد ۱۳۹۸ از سوی دادگاه انقلاب به ۱۱۱ ضربه شلاق و ۳۰ سال حبس محکوم شده است.

امیر سالار داودی آبان سال ۱۳۹۷ در دفتر وکالت خود بازداشت شد. او سپس در خرداد سال ۱۳۹۸ از سوی دادگاه انقلاب به ۱۱۱ ضربه شلاق و ۳۰ سال حبس محکوم شد.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021




#امیرسالار_داودی
#بازداشت_وکلا



۱۳ روز ۱۳ نکته؛ آیا شهروندان قانونا اجازه دفاع از خود در برابر خشونت ماموران را دارند؟

مجوز قانونی شهروندان برای دفاع از خود در برابر خشونت ماموران امنیتی و انتظامی، آمران به معروف و حجاب‌بان‌ها از دیگر سوالاتی است که بارها در سال گذشته از دادبان پرسیده شده است.

در پاسخ به این سوال باید گفت اگرچه حق دفاع مشروع در ماده ۱۵۶ قانون مجازات اسلامی برای همه شهروندان در برابر هرگونه خشونت غیر قانونی به رسمیت شناخته شده است، اما استفاده از این حق تابع شرایط قانونی ویژه‌ای است.

بنا بر این شرایط توسط به خشونت در مقام دفاع زمانی به عنوان دفاع مشروع پذیرفته می‌شود که در مقام دفاع باشد نه حمله، خشونت واقع شده غیر قانونی باشد، اقدام دفاعی متناسب با میزان خطر موجود باشد، بین حمله و دفاع همزمانی وجود داشته باشد، دفاع‌کننده دسترسی به مراجع قانونی مانند پلیس نداشته باشد و مدافع یا خود طرف حمله باشد یا از او برای کمک درخواست شود.

تنها در چنین شرایطی است که عمل فرد در توسل به خشونت به عنوان دفاع مشروع شناخته می‌شود و در غیر این صورت خود مصداق اعمال خشونت بوده و جرم خواهد بود.

در نتیجه توصیه دادبان به شهروندان این است که اگرچه قانونا حق دفاع مشروع برای آنها به رسمیت شناخته شده اما استفاده از این حق تنها در شرایط اشاره شده مجاز است.
https://dadban.info/13-days-13-points-9/

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021


#دفاع_مشروع #نوروز #حجاب_بان



ممنوع‌کردن ورود گردشگران به کویر مرنجاب به دلیل ماه رمضان، غیرقانونی است

جواد عبدلی، رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان آران و بیدگل در اصفهان امروز پنج‌شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۲ در اظهار نظری عجیب از ممنوعیت ورود گردشگران به مناطق کویری از جمله مرنجاب و سیازگه از ۱۹ تا ۲۳ ماه رمضان خبر داده است.

به گفته او این تصمیم توسط «ستاد خدمات سفر» این شهرستان به دلیل «حفظ حرمت شب‌های قدر» اتخاذ شده است.

اعمال چنین ممنوعیتی نسبت به یک منبع طبیعی که جزو منابع ملی محسوب می‌شود در حالی است که استفاده و دسترسی به چنین منابعی، حق ذاتی و اساسی همه شهروندان ایران محسوب شده و حاکمیت جز به دلایل ایمنی حق محروم‌کردن شهروندان از بهره‌مندی از منابع طبیعی را ندارد.

ممنوع کردن ورود شهروندان به مناطق کویری به دلیل «حفظ حرمت ماه رمضان و شب‌های قدر» به مانند ممنوع کردن ورود آنها به دریا یا جنگل و کوهستان به دلیل ماه رمضان است و علاوه بر اینکه فاقد هرگونه جنبه عقلانی است، با حقوق اساسی شهروندان نیز در تضاد کامل است.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021


#مرنجاب #کویر_نوردی #دادبان



حسین رونقی، فعال حقوق بشر، که به تازگی به زاهدان سفر کرده است، گفت‌و‌گویی با صنوبر مادر خدانور داشته است که می‌خوانیم:

صنوبر خانم مادر خدانور می‌گفت: «شبا با یاد خدانور قلبم درد می‌گیره و اون موقع عکسشو می‌ذارم رو قلبم تا آروم بگیرم.»

در مقابل صنوبری نشسته بودم که به‌هیچ قیمتی، تن به ذلت و تحقیر نمی‌دهد. هر وقت اسم فرزندش رو به زبان می‌آورد، میشد درد عمیقش را دید، می‌گفت:
«هر بار اسمش میاد یادش برام زنده می‌شه و انگار داغش همین الانه!»

کمتر اینطور دیده بودم کسی در فراق عزیزش بسوزه، زجر بکشه و آب بشه، اما مادر خدانور اینطور بود، اصلا نمی‌تونستم حرف بزنم، واژه‌ای برای همدردی پیدا نمی‌کردم، سرم رو انداخته بودم پایین، صدای صنوبر خانم رو می‌شنیدم که به زبان بلوچی و با اشک می‌گفت: «تا حالا یک‌بار ندیدم خدانورم اخم کنه، یک بار ندیدم خشمگین باشه همیشه لبخند به لب و خنده‌رو بود، به همه کمک می‌کرد»

وقتی گفت: «هر چی می‌گردم هیچ بچه‌ای مثل خدانور پیدا نمی‌کنم.»، دیگه هیچی نمی‌شنیدم، فقط خدانور رو جلو چشمم می‌دیدم که با لبخندی به لب، می‌رقصید.

صنوبر خانم با غمی که از چشم‌هایش با اشک‌هاش سرازیر می‌شد از تنها سرپرست خانواده بودن خدانور می‌گفت: «یتیم که شدن، فقط او کار می‌کرد و ۸ تا خواهراش رو با من بزرگ کرد، برای چندتاشون عروسی گرفت جهاز خرید، یک‌بار به خواهراش اخم نکرد، یک بار صداشو براشون بالا نبرد».

نمی‌تونستم به چشم‌های صنوبر خانم نگاه کنم، شنیدن این واقعیت‌ها خیلی سخت بود، با خودم می‌گفتم یعنی مادر و خواهرش چطور دارن این وضع را تحمل می‌کنند، که گفت:
«دِشتارے داشت و لوٹتیت کہ گِس بِکنت» یعنی: «خدانور نامزد داشت و قرار بود عروسی بگیرن، «نامزدش هنوز منتظرشه، می‌گه کسی رو نمی‌خواد».
سرم رو انداختم پایین و اشک ریختم.

«بهم گفتن بیا پول بدیم، بیا هر چی می‌خوای میدیم، ولی من گفتم من با خون بچه‌ام معامله نمی‌کنم، اینای هم که به‌عنوان قاتل معرفی کردید اینا قاتل نیستن اصل کاری‌ها رو بگید» داشت اینا رو می‌گفت، نگاهی به وضعیت زندگیشون و اطرافم انداختم، فقیر بودند اما شریف، از آن دسته آدم‌هایی که بیش ازحد انتظار، عزت نفس دارند.‌ آنها که به‌هیچ قیمتی، تن به ذلت و تحقیر نمی‌دهند.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

#خدا_نور_لجعی #زاهدان #دادبان


.
خودروسازان در ایران، در برابر مرگ بیش از ۷۲ نفر در ایران، در هفته‌گذشته مسئول هستند

آمارهای پلیس راهور نشان می‌دهند در بیش از یک هفته کشته روزانه دستکم ۷۲ نفر در اثر تصادفات رانندگی و حوادث جاده‌ای در ایران جان خود را از دست داده‌اند.

جدای از لزوم تغییر فرهنگ رانندگی در ایران، اما مقامات پلیس خود بارها تاکید کرده‌اند یکی از دلایل بالا بودن فوتی‌ها در نتیجه تصادفات رانندگی در ایران عدم ایمنی خودروهای تولید داخل، فقدان تجهیزات ایمنی و یا وجود نقص در آنها است.

حال سوال اینجاست مسئولیت خودروسازان در برابر این همه مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی در ایران چیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت خودروسازان در ایران از جنبه‌ تسبیب (موضوع ماده ۵۰۶ قانون مجازاتی اسلامی) در جان باختن شهروندان (وقوع قتل عمد) مسئولند و این مسئولیت آنها علاوه بر عامل تسبیب از ماده ۵۲۶ قانون مجازات اسلامی نیز قابل استخراج است.

چرا که بر اساس ماده‌ ۵۲۶ این قانون در صورتی که وقوع جنایت ناشی از دلایل متعدد باشد تمامی عوامل مسبب و مباشر به شکل مساوی در برابر جنایت رخ داده ضامن و مسئول هستند.

این بدان معنی است که به عنوان نمونه اگر در یک تصادف منجر به فوت، بی‌احتیاطی راننده به عنوان مباشر و عدم‌کارکرد تجهیزات ایمنی خودرو به عنوان تسبیب باشد، هر دو عامل بنا بر میزان تقصیر خود مسئول خواهند بود.

از این رو شکی نیست شرکت‌های خودروسازی در ایران که همگی دولتی نیز هستند، در برابر قتل غیر عمد روزانه دستکم ۷۲ نفر در ایران مسئولند و این مسئولیت در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021
تماس مستقیم با وکیل در واتس اپ
  +905510332575

#تصادفات_مرگبار_حوادث_دلخراش_مرگبار #خودرو_سازان



مسیب رییسی‌یگانه، زندانی سیاسی با حکم ۲۳ سال حبس است.

او به مناسبت نوروز، در دو صفحه نامه‌ای نوشته که در بخشی از آن می‌گوید: «وقتی تو هر صبح سه‌شنبه، یکی بالای دار میده جون، وقتی عید هم گرفته به خودش بوی خون، دیگه چه فرقی می‌کنه شب عاشوراست یا روز عید، وقتی ۲۳ سال و ۸ ماه حبس شده در پرونده‌ام قید، برای زندانی، هر روز تکراریه، حتی روز عید....»
#مسیب_رییسی_یگانه
#دادبان #زندانی_سیاسی


آیدا، خواهر نیکا شاکرمی‌ با انتشار عکس‌هایی از نوزادی نیکا نوشت:

«آخرین چیزی که قبل از شناورشدن در سیاهی خواب بهش فکر می‌کنم تویی، از لحظه‌‌ای که یه پتوی کوچولوی آبی، دورت پیچیده ‌بودن و برای اولین‌بار بهم نشونت دادن، تا آخرین‌باری که دیدمت و کفن سفید بهت پوشونده بودن.»

@aidashkrmi

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021
تماس مستقیم با وکیل در واتس اپ
  +905510332575
#نیکا_شاکرمی #دادبان


Video is unavailable for watching
Show in Telegram

نورا نراقی، قهرمان زن موتورکراس ایران با انتشار ویدئویی در حال موتورسواری در خیابان، گفت: «موتورسواری حق همه است، زن و مرد هم ندارد، تمام.»

نراقی نوشت: «لطفا” اونقدر این کلیپو شیر کنین که مسئولین موتور سواریه بانوان و موتور سنگین و آزاد کنن.»


از منظر قانونی موتورسواری (راندن موتور) برای زنان جرم نبوده و در هیچ یک از قوانین موضوعه نیز ممنوع اعلام نشده است. در عین حال آنچه که اما از منظر قوانین موضوعه در ایران (آیین نامه صدور انواع گواهینامه رانندگی و آیین نامه راهنمایی و رانندگی) مورد جرم انگاری واقع شده رانندگی وسایل نقلیه (از جمله موتورسیکلت فارغ از نوع سوخت و حجم موتور) بدون داشتن گواهینامه رانندگی مربوطه است.


#موتور_سواری_زنان #دادبان



رضا شفاخواه، وکیل دادگستری، نوشت: «رئیس شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری، پس از گذشت یک سال از قتل، درجلسه رسیدگی اجازه ورود به خانواده ابوالفضل امیرعطایی را نداد و حتی احتمال مضروب شدن وی را منتفی دانست!»

او اضافه کرد: «بیش از یکسال از قتل ‎ ابوالفضل امیرعطایی نوجوان ۱۶ساله در اعتراضات سال ۱۴۰۱ گذشت و نه تنها شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری دو شهرری تاکنون حاضر به صدور حکم پرداخت دیه این نوجوانان نشده بلکه رئیس شعبه مذکور درجلسه رسیدگی اجازه ورود به خانواده را نداد و حتی احتمال مضروب شدن وی را منتفی دانست!»

ابوالفضل امیرعطایی، در ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در شهرری با شلیک ماموران، نیمی از جمجمه خود را از دست داده بود. در روز حادثه ماموران گلوله گاز اشک آور را از رو به رو و از فاصله یک متری به سر ابوالفضل شلیک کردند.

سمت چپ جمجمه او کاملا از بین رفته بود و بخشی از رگ های عصبی سرش نیز تخلیه شده بود، او توانایی حرکت را از دست داده بود و فقط چشمانش حرکت می‌کرد. او هیچ گناهی نداشت.

حق حیات انسانی مهم‌ترین و اساسی‌ترین حقی است که در سال گذشته (۱۴۰۱) به‌ویژه در جریان خیزش سراسری زن، زندگی، آزادی از شهروندان در ایران سلب شد.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021
تماس مستقیم با وکیل در واتس اپ
  +905510332575
#ابوالفضل_امیر_عطایی #دادبان #مهسا_امینی


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
داغ نبودن خدانور لجه‌ای همچنان در دلش مادرش تازه است. ‏

این آخرین تصویر او در روز ۷ فروردین ۱۴۰۳ است که خانواده‌های دادخواه جمعه خونین در مسجد مکی حضور یافتند.

صنوبر داغدار است و عزادار.

خدانور روز دهم مهر ۱۴۰۱ در جریان خیزش سراسری با شلیک گلوله ماموران کشته شد.

به یاد خدانور که مادرش دلش برای او بسیار تنگ است، مادری که چندی پیش گفته بود: «شب‌ها عکس پسرم را روی قلبم می‌گذارم تا درد جدایی کم شود، اما دردش کم نمی‌شود.»

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021
تماس مستقیم با وکیل در واتس اپ
  +905510332575
#خدانور_لجعی #دادبان #مشاوره_حقوقی_رایگان #مسجد_مکی



وضعیت وخیم جسمانی مهرزاد موسوی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ با ۱۳ سال حکم حبس

یک منبع مطلع به دادبان گفت: «این زندانی سیاسی در زندان عادل‌آباد شیراز وضعیت مناسبی ندارد و حال جسمی و روحی او وخیم است.»

به گفته او: «آقای موسوی در تاریخ ۱۱ آبان ۱۴۰۲ ز داخل منزل توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده است.»

بر اساس گفته‌های این منبع مطلع: «به این نویسنده و پژوهشگر تاریخ ؛
۵ سال زندان برای اقدام علیه امنیت کشور
برای اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور، ۵سال حبس تعزیری و فعالیت تبلیغی علیه نظام مقدس، یک سال حبس تعزیری داده‌اند.»

این متهم سیاسی همچنین باید در بردسیر کرمان به مدت دوسال اقامت اجباری داشته باشد.

همچنین ابطال گذر نامه و منع فعالیت در فضای مجازی به مدت ۲سال از دیگر مجازات‌های مهرزاد موسوی است.

#مهرزاد_موسوی
#دادبان #کرمان #مشاوره_حقوقی_رایگان



۱۳ روز ۱۳ نکته؛ تکلیف وثیقه یا کفالت در صورت فرار متهم چیست؟

یکی دیگر از سوالاتی که دادبان به واسطه بازداشت‌های گسترده شهروندان در سال گذشته با آن روبرو شد این بود که در صورت فرار متهمی که به قید وثیقه یا کفالت آزاد است، تکلیف وثیقه یا کفالت مورد نظر چیست و چه سرنوشتی در انتظار آن خواهد بود؟

در پاسخ به این سوال از منظر قانونی، از آنجا که تعهد کفیل یا وثیقه‌گذار به واقع تعهد نسبت به تحویل و معرفی متهم در زمان مورد تقاضا مقام قضایی است، در صورت عدم امکان تحویل متهم از سوی آنها، کفیل یا وثیقه‌گذار در برابر مقام قضایی مسئول بوده و قانونا ملزم به تامین وجه‌الکفاله یا تحویل مورد وثیقه به دادگاه است.

این بدان معنی است که در صورت فرار متهم، دستگاه قضایی سند وثیقه را ضبط کرده و در صورت عدم تامین مبلغ آن از سوی وثیقه‌گذار، ملک مورد نظر به مزایده گذاشته خواهد شد. درباره کفالت نیز، کفیل موظف به تامین مبلغ است، در غیر این صورت حساب بانکی ارائه شده توقیف و مبلغ مستقیما از آن کسر خواهد شد.

بر این اساس توصیه دادبان این است که شهروندان در صورت مواجهه با درخواست کفالت یا وثیقه از سوی افراد ناشناس، حتما نسبت به اتهام آنها اطلاع و آگاهی پیدا کرده و به ویژه در اتهامات غیر سیاسی، با علم به وضعیت متهم اقدام به وثیقه‌گذاری یا کفالت نمایند.

دسترسی به دیگر توصیه‌ها در سایت دادبان

https://dadban.info/13-days-13-points-8/

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021
تماس مستقیم با وکیل در واتس اپ
  +905510332575
#وثیقه #کفالت #فرار_متهم #مشاوره_حقوقی_رایگان



صدور قرار جلب به دادرسی برای وفا احمدپور، پس از انتشار آهنگ «من مقصرم»

بنا بر اطلاعات رسیده به دادبان، شعبه سوم بازپرسی دادسرای امنیت تهران با صدور قرار جلب به دادسری علیه وفا احمدپور به اتهامات «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و نشر اکاذیب و اذهان عمومی» پرونده او را به دادگاه ارسال کرده است.

در قرار صادره از سوی دادسرا صراحتا موزیک ویدئو «من مقصرم» از این خواننده به عنوان مصداق عملی ارتکاب جرم «تبلیغ علیه نظام به واسطه حمایت از اغتشاشات» خوانده شده است.

شعبه سوم بازپرسی دادسرای امنیت تهران همچنین مصاحبه‌های این خواننده با رسانه‌ها را مصداق «سیاه‌نمایی وضع موجود در کشور» دانسته و اطلاع‌رسانی وفا احمدپور درباره فشار بر خانواده خود توسط ماموران امنیتی را نیز مصداق عملی اتهام «تشویش اذهان عمومی» اعلام کرده است.

صدور قرار جلب به دادرسی علیه وفا احمدپور در حالی است در عمل هیچ فعلی که مصداق عملی اتهامات انتسابی باشد از سوی این خواننده ارتکاب نیافته و در نتیجه شکی نیست، پرونده‌سازی علیه او صرفا به دلیل سرودن و خواندن اشعار انتقادی است.

به ویزه اینکه در اتهام تبلیغ علیه نظام شرط تحقق جرم «تبلیغ علیه تمامیت نظام به منظور تضعیف یا براندازی» است و انتشار اخبار درباره مسائل مختلف یا انتقاد از عملکرد حاکمیت و یا مخالفت با برخی احکام و قوانین نباید مصداق تبلیغ علیه نظام محسوب شوند.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021
تماس مستقیم با وکیل در واتس اپ
  +905510332575
#وفا_احمدپور #دادبان #خواننده_رپ


شاید بارها شنیده باشید که فردی در «بازداشتگاه غیررسمی» یا «خانه امن» در بازداشت بوده است.
بازداشتگاه غیررسمی یا خانه‌ی امن می‌تواند یک خانه ویلایی شیک در بالای شهر باشد یا در زیرمین خانه‌ای مسکونی یا ملکی قدیمی در کوچه‌ای بن‌بست.

موسی برزین، وکیل و حقوق‌دان درباره انواع بازداشتگاه‌ها می‌گوید: «بازداشتگاه‌های امنیتی در ایران به چهار دسته تقسیم‌ می‌شود: بازداشتگاه‌های مستقر در وزارت اطلاعات، بازداشتگاه‌های سپاه، بازداشتگاه حفاظت نیروی انتظامی و بازداشتگاه حفاظت و اطلاعات نیروهای مسلح که قانونا باید تحت نظر قوه قضاییه و شامل مقررات زندان‌ها باشند.»
او اضافه می‌کند: اما نوعی از بازداشتگاه‌ها وجود دارند که اغلب متعلق به وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه هستند، این بازداشتگاه‌ها در قوه‌قضاییه ثبت نشده‌اند و خارج از مقررات و آیین‌نامه‌ اجرایی سازمان زندان‌ها عمل می‌کنند، به زبان ساده‌تر، قوه قضاییه هم نمی‌داند کجاست.
به این بازداشتگاه‌ها، «بازداشتگاه‌های غیررسمی»، «خانه‌های امن» یا «مقر» هم گفته می‌شود.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021
تماس مستقیم با وکیل در واتس اپ
  +905510332575


Video is unavailable for watching
Show in Telegram

جلیل رخشانی با اسم شناسنامه ای (خلیل قنبرزهی تنها) فرزند علی گور متولد ۲ فروردین ۱۳۷۶، در زاهدان پدر دو کودک خردسال بود.

روز دوم فروردین تولدش بود.

او در جمعه خونین زاهدان در ۸ مهر ۱۴۰۱ با گلوله نیروهای نظامی به نمازگزاران مسجد مکی کشته شد.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#جلیل_رخشانی #دادبان #خلیل_قنبرزهی #جمعه_خونین



وکیل خانواده مهران سماک:
حکم قتل عمد و مجازات قصاص برای متهم پرونده «قتل عمد مهران سماک» صادر شد.

دادگاه نظامی یک قزوین به عنوان شعبه هم‌عرض رسیدگی کننده به پرونده «قتل عمد مهران سماک» حکم قتل عمد و مجازات قصاص برای متهم پرونده را صادر کرد.

مجید احمدی، وکیل خانواده مهران سماک، در گفت‌وگو با «شبکه شرق» با اشاره به حکم صادر شده توسط شعبه هم‌عرض، اظهار کرد: «دادگاه نظامی یک قزوین به عنوان دادگاه هم عرض با اصرار بر مفاد رای دادگاه قبلی، رای خود را صادر کرده است، بنابراین متهم به قتل مهران سماک، به اتهام قتل عمد، به قصاص محکوم شده است.»

مهران سماک، ۲۷ ساله، در شب باخت تیم فوتبال ایران در جام‌جهانی، در محله‌ی چراغ برق انزلی زمانی که ماشین‌ها در حال بوق زدن بودن، هدف گلوله‌های ساچمه‌ای ماموران امنیتی قرار گرفت و کشته شد.

او ساعاتی قبل از این اتفاق در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «امشب فارغ از هر نتیجه فقط باشیم کنار هم»

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021
#مهران_سماک
#انزلی #مشاوره_حقوقی_رایگان #دادبان



صدور قرار منع تعقیب با استناد به حق آزادی بیان در اراک

شعبه ۴ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اراک، با استناد به حق آزادی بیان و آنچه که «حق مسلم هر ایرانی در انتقاد از شیوه حکمرانی» خوانده شده، برای یک متهم به تبلیغ علیه نظام، قرار منع تعقیب صادر کرد.

بنا بر گزارش پایگاه خبری حقوقی اختبار، بر اساس این قرار قضایی که در اسفند سال گذشته صادر شده، یک شهروند اراکی که از سوی اطلاعات سپاه اراک به تبلیغ علیه نظام متهم شده، از اتهام وارده تبرئه شده است.

بازپرس نگارنده این رای، در قرار خود «انتقاد از شیوه حکمرانی حق مسلم هر شهروند ایرانی و از اقتضائات آزادی بیان» دانسته و برای اثبات آن صراحتا به ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و همچنین اصول ۲۳، ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی فعلی در ایران استناد کرده است.

به گزارش دادبان، صدور چنین احکامی از سوی دستگاه قضایی در ایران بسیار نادر است و بسیاری از شهروندان به صرف انتقاد از یک اداره دولتی یا نهاد حاکمیتی با استناد به اتهام تبلیغ علیه نظام محاکمه و به مجازات محکوم می‌شوند.

حال آنکه در اتهام تبلیغ علیه نظام شرط تحقق جرم «تبلیغ علیه تمامیت نظام به منظور تضعیف یا براندازی» است و انتشار اخبار درباره مسائل مختلف یا انتقاد از عملکرد حاکمیت و یا مخالفت با برخی احکام و قوانین نباید مصداق تبلیغ علیه نظام مجسوب شوند.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#آزادی_بیان #دادبان



مزار آیدا رستمی، پزشک معترضان جان‌باخته، در سال نو ۱۴۰۳

آیدا رستمی، پزشک معترض ساکن در شهرک اکباتان، که به معترضان مجروح خیزش سراسری، خدمات پزشکی در خانه‌هایشان می‌رساند، پس از شناسایی توسط نهادهای امنیتی ناپدید و سپس جسد او با چشم تخلیه شده و آثاری از شکنجه به خانواده تحویل شد. او دو سال است که رنگ بهار را ندیده است.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021
#آیدا_رستمی #دادبان #اکباتان #مشاوره_حقوقی_رایگان


هادی حیدری با خلق این اثر نوشت: عید آمد و دوستان دربندند.

@hadi_heidari

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | @dadban2021' rel='nofollow'>یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#زندانیان_سیاسی #دادبان #زندانی_عقیده

20 last posts shown.