زاویه


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Blogs


نگاهی نو به حکمرانی فضای مجازی
https://zaviehmag.ir
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.
بله:
https://ble.ir/zaviehmag
ایتا:
https://eitaa.com/zaviehmag
ویراستی:
https://virasty.com/ZaviehMag
ارتباط با ما:
@Zaviehmagir_admin

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Blogs
Statistics
Posts filter


🌐 فناوری کوانتومی و هوش مصنوعی: جوجه تیغی و روباه
📘نگاهی به نتایج ادغام رایانش کوانتومی و هوش مصنوعی

#رصد_اندیشکده‌ها

🏛 مؤسسه هادسون (Hudson Institute)

🔻آرتور هرمن، تاریخ‌نگار مشهور آمریکایی اخیراً با انتشار یادداشتی در وبگاه مؤسسه هادسون با بررسی ویژگی‌های کوانتوم و هوش مصنوعی، به پیامدهای مثبت و منفی هم‌گرایی این دو فناوری پرداخته است.

🔹 اما شاید وقت آن رسیده است که از زاویه‌ای متفاوت یعنی از جنبه فیزیک بنیادین هر دو فناوری، به مسئله بپردازیم. از این دیدگاه، هوش مصنوعی در واقع به جوجه‌تیغی کند تبدیل می‌شود و کوانتوم همان روباه سریع و جهنده است.

🔹 هوش مصنوعی در نهایت به همان الگوی قابل پیش‌بینی محاسبات دیجیتال وابسته است، صرف‌نظر از اینکه چقدر نتایج و استنتاج‌های آن سریع و خودجوش به نظر برسد. از سوی دیگر، علم کوانتوم بر اساس تصادف بی‌پایان و غیرقابل پیش‌بینی طبیعت ساخته شده است؛ امری که در کوانتوم‌، ابتدایی‌ترین واحد انرژی و واقعیت تجلی می‌یابد.

🔻 در نهایت می‌توان نتیجه گرفت که همگرایی فناوری کوانتومی و هوش مصنوعی به معنای آینده‌ای حتی بزرگ‌تر و بهره‌ورتر برای همگان خواهد بود—البته به شرط آنکه درک کنیم « جوجه تیغی واقعی» کدام است و «روباه» کدام.

متن کامل این گزارش را در زاویه بخوانید.

🆔 @zaviehmagir


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌐 نقش کوانتوم در آینده جهان
📱 کنگره جهانی موبایل بارسلونا (MWC2024)

#ویدیو با زیرنویس فارسی

🎙الینا ویسبی (بنیان‌گذار مؤسسه تحقیق و توسعه محصول Oxford Quantum Circuits)

🔹 فناوری کوانتومی می‌تواند موجب بهینه‌سازی برخی فرایندها شود که در مقطع کنونی و با فناوری‌های موجود، غیرممکن است. از همین روی، فناوری مذکور از منظر ژئوپلیتیک و امنیتی، پدیده‌ای بسیار حائز اهمیت به شمار می‌رود. زیرا تنها با در اختیار داشتن ۵۰ تا ۱۰۰ کیوبیت و تصحیح خطا با کیفیت بالا، می‌توان الگوریتم‌های تجزیه و تحلیل را اجرا نمود؛ الگوریتم‌هایی که عناصر کلیدی لازم برای رمزنگاری محسوب می‌شوند...

👈 مشاهده ویدیو کامل در زاویه

🆔 @zaviehmagir


بودجه ۷ میلیارد دلاری بایت‌دنس برای خرید تراشه‌های انویدیا در سال ۲۰۲۵

🔹 شرکت چینی بایت‌دنس، مالک پلتفرم اجتماعی تیک‌تاک، قصد دارد در سال ۲۰۲۵ حدود ۷ میلیارد دلار برای خرید تراشه‌های انویدیا هزینه کند. این اقدام، علی‌رغم محدودیت‌های صادراتی ایالات متحده، بایت‌دنس را به یکی از بزرگ‌ترین دارندگان تراشه‌های مذکور در جهان تبدیل خواهد کرد.

🔹 ایالات متحده از سال ۲۰۲۲ محدودیت‌های سختگیرانه‌ای بر صادرات برخی تراشه‌های هوش مصنوعی به کشورهایی از جمله چین، اعمال کرده است. با این حال، بایت‌دنس توانسته با بهره‌گیری از یک روزنه قانونی این محدودیت‌ها را دور بزند.

🔻 بر اساس گزارش‌های منتشر شده، این شرکت تراشه‌های انویدیا را به صورت مستقیم وارد چین نمی‌کند و به‌جای آن، آن‌ها را در مراکز داده واقع در مناطق دیگر، مانند جنوب شرق آسیا، ذخیره خواهد نمود.

👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.

🆔 @zaviehmagir


ادعای نفوذ هکرهای چینی به وزارت خزانه‌داری ایالات متحده

🔹 وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرد که هکرهای مورد حمایت دولت چین موفق به نفوذ و دسترسی به اسناد موجود در سیستم‌های این وزارتخانه شده‌اند. بر اساس نامه‌ای که روز دوشنبه برای قانون‌گذاران آمریکا ارسال شد، این نفوذ از طریق یک ارائه‌دهنده خدمات امنیت سایبری شخص ثالث صورت گرفته و به عنوان یک «حادثه بزرگ» شناخته شده است.

🔹 گزارش‌ها حاکی از آن است که وزارت خزانه‌داری پس از دریافت هشدار از شرکت امنیت سایبری «BeyondTrust»، همکاری با آژانس امنیت سایبری و زیرساخت ایالات متحده (CISA) و اداره تحقیقات فدرال (FBI) را آغاز کرده تا ابعاد این نفوذ را بررسی نموده و اثرات آن را کاهش دهد.

🔻 به عقیده بسیاری از کارشناسان، این حادثه بار دیگر اهمیت تقویت زیرساخت‌های امنیت سایبری را برای حفاظت از اطلاعات حساس دولتی برجسته می‌سازد. در چنین شرایطی، مقابله با تهدیدات سایبری خارجی و کاهش آسیب‌پذیری در برابر نفوذهای احتمالی از اولویت‌های اصلی دولت‌ها به شمار می‌رود.

👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.

🆔 @zaviehmagir


شرکت IBM بزرگترین رایانه کوانتومی جهان را در سال 2025 عرضه خواهد کرد

🔹 شرکت فناوری «IBM» در مسیر نوآوری محاسبات کوانتومی گامی بی‌نظیر برداشته و هدف خود را ساخت قدرتمندترین رایانه کوانتومی جهان اعلام کرده است. این پروژه پیشگامانه با اتصال چندین ماشین کوانتومی کوچک‌تر در پی دستیابی به تعداد بی‌سابقه‌ای از کیوبیت‌ها، عناصر اصلی عملیات کوانتومی است.

🔹 شرکت «IBM» قصد دارد در سال ۲۰۲۵ ظرفیت کیوبیت را به شکل چشمگیری افزایش دهد و آن را به بیش از سه برابر تعداد کیوبیت‌های موجود در بزرگ‌ترین رایانه‌های کوانتومی امروزی برساند. این جهش بزرگ نمایانگر سرعت توسعه فناوری کوانتومی است، به‌ویژه با توجه به اینکه تنها شش سال از معرفی نخستین رایانه کوانتومی تجاری «IBM» با ۲۰ کیوبیت می‌گذرد.

🔻 انتظار می‌رود محاسبات کوانتومی طی دهه آینده بسیاری از صنایع را متحول سازد. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که ارزش بازار این فناوری تا سال ۲۰۳۰، به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار برسد، زیرا شرکت‌ها به صورت گسترده از این فناوری برای ایجاد مزیت رقابتی استفاده می‌کنند.

👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.

🆔 @zaviehmagir


تکمیل خرید شرکت Run:ai توسط انویدیا

🔹 انویدیا، یکی از شرکت‌های پیشرو فناوری در حوزه هوش مصنوعی، به‌تازگی خرید شرکت «Run:ai»، یک استارتاپ تخصصی در حوزه مدیریت و بهینه‌سازی زیرساخت‌های سخت‌افزاری هوش مصنوعی را نهایی کرد.

🔹 طبق اعلام شرکت «Run:ai»، یکی از تحولات کلیدی پس از این ادغام، متن‌باز شدن نرم‌افزار این شرکت خواهد بود. این نرم‌افزار که پیش‌تر تنها با محصولات انویدیا سازگار بود، اکنون امکان استفاده برای رقبایی همچون «AMD» و «Intel» را نیز فراهم می‌کند. چنین تغییری می‌تواند اکوسیستم هوش مصنوعی را به‌صورت گسترده‌ای تحت تأثیر قرار دهد و بازارهای جدیدی برای این فناوری ایجاد کند.

🔻 این معامله، که در ابتدا ارزش آن حدود ۷۰۰ میلیون دلار تخمین زده شد، با موانع نظارتی جدی از سوی نهادهای تنظیم‌گر مواجه بود. کمیسیون اروپا و وزارت دادگستری آمریکا به صورت جداگانه تحقیقات جامعی را درباره احتمال تأثیر منفی این خرید بر رقابت در بازار فناوری آغاز کردند. بااین‌حال، کمیسیون اروپا در ماه دسامبر مجوز این خرید را صادر کرد.

👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.

🆔 @zaviehmagir


راه‌اندازی سرویس اتصال مستقیم اینترنت ماهواره‌ای به تلفن‌های همراه اوکراین

🔹 شرکت «Kyivstar»، بزرگ‌ترین اپراتور مخابراتی اوکراین، به تازگی با استارلینک توافق کرده است تا خدمات اینترنت ماهواره‌ای مستقیم به موبایل را در این کشور ارائه دهد. بر اساس اعلام «VEON»، شرکت مادر «Kyivstar»، فناوری مذکور سیگنال‌های تلفن همراه را مستقیماً از فضا به گوشی‌های هوشمند کاربران ارسال می‌کند.

🔹 این خدمات ابتدا با قابلیت ارسال پیام در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۵ آغاز می‌شود و در مراحل بعدی خدمات صوتی و داده نیز به آن اضافه خواهد شد. استارلینک، شرکت متعلق به اسپیس‌ایکس، تاکنون نقشی کلیدی در تأمین اینترنت برای مناطق جنگ‌زده اوکراین و نیروهای نظامی این کشور ایفا کرده است.

🔻 بر اساس گزارش‌های منتشر شده، از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲، روسیه تلاش خود را برای اختلال در سیگنال‌های ماهواره‌های استارلینک و ترمینال‌های زمینی در اوکراین افزایش داده است. با این وجود، استارلینک با به‌روزرسانی فناوری‌ها و همکاری با مقامات اوکراینی، در پی مقابله با این تهدیدات برآمده است.

👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.

🆔 @zaviehmagir


فضای مجازی در ایران
▫️۱۰ دی ۱۴۰۳

🔻 مهم‌ترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.

🔷 راه‌اندازی آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی در کشور
🔸 بهروز مینایی، دبیر ستاد هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم از راه‌اندازی آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی با هدف چاره‌اندیشی در خصوص ناترازی انرژی، آلودگی هوا و هر آنچه که زیست روزمره مردم را تهدید می‌کند، خبر داد./خبرگزاری صداوسیما

🔷 جلوگیری از دسترسی دانش‌بنیان‌ها به داده به دلایل امنیتی
🔸 محمد محسن صدر، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: اکنون در برخی موارد شاهدیم که مدیران به دلیل امنیت از دسترسی شرکت‌های دانش‌بنیان به داده‌ها جلوگیری می‌کنند./مهر

🔷 شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات مراکز داده دعوت به همکاری شدند
🔸 سازمان فناوری اطلاعات ایران با انتشار فراخوانی به دعوت از شرکت‌های غیردولتی ارائه‌دهنده خدمات مراکز داده به‌منظور مشارکت در تأمین زیرساخت‌های لازم برای توسعه اقتصاد رقومی (دیجیتال) پرداخت./مهر

🔷 توسعه فیبر نوری در اولویت دولت وفاق است
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: توسعه فیبر نوری با اصلاح برخی سیاست‌ها و شاخص‌ها در اولویت دولت وفاق است./ایسنا

🔷 مسدود ماندن درگاه صرافی‌های رمزارز بازارهای زیرزمینی را داغ می‌کند
🔸 در روزهای اخیر درگاه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارز به صورت کامل مسدود شد که بسیاری از فعالان این صنعت معتقدند که تداوم این سیاست منجر به گسترش بازار سیاه رمزارز و زیرزمینی می‌شود./ایسنا

🔷 معاون رئیس‌جمهور: تولیدات تجهیزات ارتباطی در کشور مایه امیدواری است
🔸 علاءالدین رفیع‌ زاده، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: تولیدات برخی تجهیزات ارتباطی در کشور مایه امیدواری است و قطعاً باید معرفی و حمایت شوند؛ چراکه قطعاً از محدودیت‌های سرمایه‌ای برخوردار هستند، به جای اینکه از کشورهای دیگر این تجهیزات وارد شوند، باید از تولیدات کشور خودمان استفاده کنیم./سیتنا

🔷 فیلترینگ موضوع فرعی است؛ اصل موضوع حکمرانی فضای مجازی است
🔸 علیرضا سلیمی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: فیلترینگ از ابتدا بحث فرعی بوده و بحث اصلی حکمرانی فضای مجازی است. طی روزهای گذشته نمایندگان مجلس نامه‌ای را تحت عنوان حکمرانی فضای مجازی نوشتند، اما ناگهان مطلبی بیرون آمد پیرامون اینکه عده‌ای از نمایندگان مجلس طرفدار فیلترینگ هستند، فیلترشکن فروشان از این طریق به دنبال تحریک افکار عمومی هستند، چراکه بحث درآمدهای میلیاردی مطرح است و مردم نباید فریب بخورند./سیتنا

🔷 مجلس به دنبال تصویب قانون درباره رمزارزها؛ دولت لایحه ندهد، مجلس طرح می‌دهد
🔸 نمایندگان مجلس معتقدند سند مربوط به رمزارزها که از سوی مرکز ملی فضای مجازی و بانک مرکزی تهیه شده برای آنکه ضمانت اجرایی داشته باشد باید به مجلس ارسال شود و کمیسیون اقتصادی مجلس آماده است اگر لایحه‌ای برای ساماندهی رمز ارزها دریافت نکند، طرح مربوطه را تهیه کند./پیوست

🔷 مدیرعامل مخابرات: تفاهم‌نامه با شرکت‌های UNSP به زودی تبدیل به قرارداد می‌شود
🔸 مدیرعامل شرکت مخابرات ایران می‌گوید تفاهم‌نامه‌ای که این شرکت با برخی از شرکت‌های دارای پروانه UNSP در نمایشگاه تلکام امسال امضا کرد، به زودی تبدیل به قرارداد خواهد شد و در ادامه بخشی از تعهدات مخابرات در زمینه ایجاد پوشش و اتصال فیبر نوری توسط این شرکت‌ها انجام می‌پذیرد./پیوست

🔷 یکپارچه‌سازی داده‌ها فساد را کاهش می‌دهد
🔸 رئیس‌جمهور گفت که اتصال سامانه‌های اطلاعاتی نهادهای مختلف باعث کاهش فساد می‌شود. به گفته او، جمع‌آوری داده‌ها و قدم بعد هوشمندسازی و اتصال آن به داده‌های سایر نهاده باعث ساختار منسجم می‌شود./پیوست

🔷 مسدودی درگاه‌های پرداخت، شریان حیاتی ۳۰۰ کسب‌وکار را قطع کرده است
🔸 فعالان حوزه رمزارزها، پرداخت‌یاری و مدیران عامل صرافی‌های رمزارزی در واکنش به تصمیم بانک مرکزی برای مسدودی درگاه‌های پرداخت از قطع شریان حیات ۳۰۰ کسب‌وکار حوزه رمزارزها خبر دادند و خواستار پاسخ شفاف بانک مرکزی نسبت به این اقدام شدند./پیوست

🆔 @zaviehmagir


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌐 نمونه‌هایی از تلفیق دوقلوهای دیجیتال و هوش مصنوعی
📱 کنگره جهانی موبایل بارسلونا (MWC2024)

#ویدیو با زیرنویس فارسی

🎙جیمز کاپلان (هم‌بنیان‌گذار شرکت نرم‌افزاری MeetKai)

🔹 کاپلان در این بخش از سخنرانی خود به تشریح نحوه ادغام فناوری هوش منصوعی با دوقلوهای دیجیتال می‌پردازد و نمونه‌هایی از برجسته‌ترین موارد این تلفیق را مورد بررسی قرار می‌دهد.

👈 مشاهده ویدیو کامل در زاویه

🆔 @zaviehmagir


همکاری جهانی؛ لازمه پیش‌برد توسعه هوش مصنوعی

🔹 در سال‌های پس از ظهور «ChatGPT»، گفتمان جهانی درباره هوش مصنوعی میان دو محور «تب طلا» و «هراس اخلاقی» در نوسان بوده است. در سال ۲۰۲۳، همزمان با سرمایه‌گذاری‌های بی‌سابقه در هوش مصنوعی، برخی از کارشناسان فناوری از جمله ایلان ماسک و استیو وزنیاک خواستار توقف شش‌ماهه توسعه سیستم‌های قدرتمندتر از «GPT-۴» شدند.

🔹 این گفتمان‌ها تصمیم‌گیری سیاسی در خصوص توسعه هوش مصنوعی را به سمت نگرانی‌های ژئوپلیتیک سوق داده و منجر به افزایش ملی‌گرایی در این زمینه شد. به عقیده بسیاری از تحیل‌گران، این ملی‌گرایی در زمینه هوش مصنوعی، فناوری را به عنوان یک میدان جنگ تصویر می‌کند، نه فرصتی برای پیشرفت.

🔻 این در حالی است که تجربیات جنگ سرد نشان می‌دهد در مواردی چون توافقات جهانی برای حفظ صلح در فضا می‌توان از دیپلماسی و سیاست‌گذاری برای ایجاد چشم‌اندازی مثبت بهره برد. کارشناسان بر این باورند که در سال ۲۰۲۵، جهان به سمت همکاری و گسترش دیپلماسی هوش مصنوعی حرکت خواهد کرد.

👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.

🆔 @zaviehmagir


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌐 هوش مصنوعی مولد و دوقلوهای دیجیتال
📱 کنگره جهانی موبایل بارسلونا (MWC2024)

#ویدیو با زیرنویس فارسی

🎙جیمز کاپلان (هم‌بنیان‌گذار شرکت نرم‌افزاری MeetKai)

🔹 جهان وارد دوره نوین و بنیادینی از هوش مصنوعی شده است که می‌توان ماهیت آن را به عنوان عصری برای ارزشیابی مجدد تعریف کرد. به عبارت دیگر، هوش مصنوعی مولد به همه ذی‌نفعان این امکان را می‌دهد که پروژه‌های غیرعملی و متوقف شده پیشین خود را مجدداً مورد ارزیابی و بازنگری قرار دهند...

👈 مشاهده ویدیو کامل در زاویه

🆔 @zaviehmagir


کاهش بودجه به صنعت تراشه و هوش مصنوعی تایوان آسیب جدی خواهد زد

🔹 وزارت علوم تایوان هشدار داد که قوانین تصویب‌شده اخیر توسط احزاب مخالف ممکن است به کاهش ۶۰۹ میلیون دلاری بودجه سال آینده این کشور در حوزه‌هایی مانند نیمه‌رساناها، هوش مصنوعی و هوافضا منجر شود. به عقیده بسیاری از کارشناسان، این کاهش بودجه می‌تواند تأثیرات جدی بر پروژه‌های تحقیقاتی و توسعه فناوری داشته باشد.

🔹 این اظهارات پس از آن بیان شد که وزارت اقتصاد تایوان اعلام کرد کاهش بودجه ممکن است همکاری‌های این کشور با شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله مایکرون، «AMD» و انویدیا را تحت تأثیر قرار دهد.

🔻 بر اساس محاسبات وزارت اقتصاد، بودجه این نهاد برای سال آینده قرار است حدود ۸۸۴ میلیون دلار کاهش یابد که تقریباً نیمی از این مقدار، به پروژه‌های بخش فناوری اختصاص دارد. این کاهش هزینه می‌تواند توسعه پروژه‌های کلیدی را به تأخیر انداخته و سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی را مختل کند.

👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.

🆔 @zaviehmagir


مدل o3 در حال شکستن مرزهای هوش مصنوعی است

🔹 مدل هوش مصنوعی «o3» متعلق به شرکت «OpenAI»، که هفته گذشته معرفی شد، موجی از هیجان و بحث را در جامعه متخصصان هوش مصنوعی ایجاد کرده است. این مدل که هنوز در مرحله آزمایش‌های ایمنی قرار دارد و برای عموم منتشر نشده است، موفق به کسب امتیاز ۷۵,۷ درصد در معیار سنجش «ARC» گشته است.

🔹 یکی از ویژگی‌های کلیدی مدل «o3» قابلیت «سنتز برنامه» است که به آن امکان می‌دهد الگوریتم‌ها و روش‌های آموخته‌شده را در پیکربندی‌های جدید ترکیب کند. این توانایی به مدل اجازه می‌دهد تا مسائل ناشناخته، مانند معماهای پیچیده منطقی یا چالش‌های برنامه‌نویسی پیشرفته را حل کند. علاوه بر این، استفاده از زنجیره‌های تفکر (CoT) به عنوان ابزارهای حل مسئله، انعطاف و کارایی مدل را به صورت چشمگیری افزایش داده است.

🔻 به زعم بسیاری از کارشناسان، مدل «o3» نمادی از پیشرفت‌های هوش مصنوعی و چالش‌های پیش رو در این حوزه محسوب می‌شود. سال ۲۰۲۵ با چنین پیشرفت‌هایی، می‌تواند نقطه عطفی در تکامل هوش مصنوعی باشد و مسیرهای جدیدی برای استفاده از این فناوری در صنایع مختلف باز کند.

👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.

🆔 @zaviehmagir


عوامل هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۵: تحول در زندگی روزمره و کسب‌وکارها

🔹 سال ۲۰۲۵ به عنوان سال ظهور عوامل هوش مصنوعی شناخته می‌شود؛ فناوری‌هایی که توانایی انجام وظایف پیچیده‌ای چون استخراج داده‌ها از ایمیل‌ها و ادغام آن‌ها با اپلیکیشن‌های مختلف را دارند. این عوامل هوشمند که فراتر از چت‌بات‌های معمولی هستند، قرار است به صورت گسترده در محیط‌های کاری و شخصی مورد استفاده قرار گیرند.

🔹 به گفته چارلز لامانا، معاون بخش کسب‌وکار شرکت مایکروسافت، استفاده از این عوامل منجر به افزایش ۳۶ درصدی موفقیت‌های کارمندان در رفع مشکلات حوزه فناوری اطلاعات و رشد ۹,۴ درصدی درآمد کسب‌وکارها شده است.

🔻 همه این برنامه‌ها و پروژه‌های بلندپروازانه، متخصصان را به این نتیجه رسانه است که ۲۰۲۵، سال توسعه عوامل هشو مصنوعی خواهد بود. این در حالی است که با وجود قابلیت‌های چشمگیر این عوامل، هنوز چالش‌هایی مانند بهبود سرعت و دقت در برنامه‌های توسعه، مشهود است.

👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.

🆔 @zaviehmagir


فضای مجازی در ایران
▫️۹ دی ۱۴۰۳

🔻 مهم‌ترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.

🔷 ضرورت ایجاد پیوند میان بخش‌های مختلف زنجیره فناوری‌های کوانتوم
🔸 معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت معاونت علمی آماده است تا حلقه پیوند میان بخش‌های مختلف زنجیره فناوری‌ کوانتوم در کشور باشد و زمینه را برای شکل‌گیری یک ادبیات جامع و مشترک، بین همه بخش‌های دست‌اندرکار و اثرگذار در توسعه و پیشبرد این فناوری راهبردی، فراهم کند./پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

🔷 تشکیل کارگروه راهبری و نظارت بر استقرار دولت هوشمند
🔸 با ابلاغ معاون اول رئیس جمهوری، کارگروه راهبری و نظارت بر استقرار دولت هوشمند تشکیل می‌شود./مهر

🔷 تأیید اساسنامه صندوق توسعه شبکه فیبر نوری از سوی شورای نگهبان
🔸 سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری بررسی و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد./مهر

🔷 حذف و اضافه اپلیکیشن‌های ایرانی از گوگل پلی
🔸 موضوع رفع فیلتر گوگل پلی سبب شده که صاحبان و توسعه‌دهندگان برخی اپلیکیشن‌های ایرانی نگرانی‌هایی را در مورد سرنوشت این اپلیکیشن‌ها در گوگل پلی مطرح کنند./مهر

🔷 پاسخی بومی به چالش‌های امنیت سایبری سازمان‌ها و مراکز حساس کشور
🔸 محققان دانشگاه اصفهان موفق به طراحی و پیاده‌سازی یک نوع فایروال بومی شده‌اند که با قابلیت‌های منحصر به فرد خود آماده است تا به ستون اصلی امنیت سازمان‌های بزرگ و مراکز حساس کشور تبدیل شود./مهر

🔷 بقای کسب‌وکارها در گروی توجه به نوآوری است
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اگر درباره توسعه اقتصاد دیجیتال صحبت می‌کنیم نباید از ظرفیت‌های بین‌المللی غافل شویم و استفاده از ظرفیت‌هایی مانند بریکس، اوراسیا و شانگهای بسیار حائز اهمیت است./ایسنا

🔷 آئین‌نامه اجرایی هوشمندسازی خدمات دولت ابلاغ شد
🔸 آئین‌نامه اجرایی بند ج ماده ۱۰۷ قانون هفتم برنامه پیشرفت در راستای هوشمندسازی خدمات دولت ابلاغ شد./ایسنا

🔷 از تمام ظرفیت محصولات بومی در حوزه فیبر استفاده می‌کنیم
🔸 مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: در حوزه فیبر نوری تولیدات بسیار مطلوبی در کشور داریم و با توجه به سطح دانش و تکنولوژی داخلی، از هر آنچه محصولات با کیفیت بومی در کشور وجود دارد، استفاده می‌کنیم./سیتنا

🔷 برنامه شرکت مخابرات برای نقش آفرینی در بازار ICT کشورهای منطقه
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، گفت: با پایه‌گذاری و تأسیس واحد بین‌الملل شرکت مخابرات در آینده بسیار نزدیک در نظر داریم که در صنعت ICT کشورهای منطقه نقش ایفا کنیم و مطمئنم با توانمندی‌های موجود می‌توانیم در حوزه صادرات خدمات فنی-مهندسی و محصولات حوزه ICT (سخت‌افزاری و نرم‌افزاری) توفیقات خوبی داشته باشیم./سیتنا

🔷 برنامه‌ریزی برای استفاده از ربات‌های هوشمند در ارائه خدمات پستی
🔸 مدیرعامل شرکت ملی پست گفت: در لایه فرایندهای اجرایی یکی از پروژه‌هایی که در دست داریم این است که ربات‌های هوشمند کار تفکیک و تجزیه مرسولات را انجام دهند و سیستم مکانیزه تجزیه یا سیستم‌های سورتینگ هوشمند تجزیه توسعه یابند./سیتنا

🔷 ضرورت ایجاد واحد امور بین‌الملل در شرکت مخابرات ایران
🔸 معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات ایران گفت: امور بین‌الملل مخابرات در گذشته در سه حوزه تنظیم مقررات، پروژه‌های برون‌مرزی و اداره ارتباطات به صورت پراکنده صورت می‌گرفت، اما با توجه به گستردگی برنامه‌هایی که در دوره اخیر تعریف شده، ضرورت ایجاد واحد بین‌الملل به صورت مستقل با وظایف جدید در عرصه‌های همکاری با سازمان‌ها، شرکت‌ها و اپراتورهای در سطح بین‌المللی احساس شده است./سیتنا

🔷 سخنگوی قوه قضاییه: به دنبال جلوگیری از مالباختگی افراد در مسائل مربوط به رمزارزها هستیم
🔸 سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد، این قوه در هماهنگی با «بانک مرکزی و نهادهای ذی‌ربط» به دنبال کنترل و نظارت برای جلوگیری از مال‌باخته شدن افراد در مسائل مربوط به رمز ارزها است./پیوست

🆔 @zaviehmagir


🚀 یکشنبه‌های استارتاپی
▫️ ۹ دی ۱۴۰۳

🔻 مهم‌ترین اخبار استارتاپ‌های کشور را به صورت هفتگی در زاویه بخوانید.
 
📅 ۳ دی

🔷 «توسن‌تکنو» ۶ درصد از سهام «ارتباط فردا» را ۱۸۵ میلیارد تومان فروخت
🔸 شرکت «توسن‌تکنو» با انتشار اطلاعیه‌ای در کدال اعلام کرد ۶ درصد سهام شرکت «تجارت الکترونیک ارتباط فردا» را فروخته است. این معامله ۲۴ آذر و به قیمت ۱۸۵ میلیارد تومان صورت گرفت./دیجیاتو

🔷 پلتفرم‌های آزمایش در محل و توزیع اینترنتی دارو‌ با موانع فراقانونی برخورد کرده‌اند
🔸 فعالان حوزه سلامت دیجیتالی اجرا نشدن دستورالعمل توزیع اینترنتی دارو‌های نسخه‌ای و پافشاری تأمین اجتماعی مبنی بر قطع همکاری آزمایشگاه‌ها با پلتفرم‌های سلامت دیجیتالی را ناشی از رفتارهای فراقانونی رگولاتوری می‌دانند. آن‌ها معتقدند نداشتن نگاه آینده‌نگر به ضریب نفوذ سلامت دیجیتالی در کشور مانع سرمایه‌گذاری در این حوزه شده است و در میان‌مدت خسارات زیادی به سلامت عمومی جامعه وارد خواهد کرد./پیوست

🔷 رویداد نکست‌آپ با همکاری تریگ‌آپ و دیجی‌نکست برگزار شد
🔸 رویداد نکست‌آپ با همکاری مشترک تریگ‌آپ و دیجی‌نکست برگزار شد و استارتاپ‌های حوزه‌ی فین‌تک خدمات و محصولات خود را برای جذب سرمایه ارائه دادند./زومیت

📅 ۵ دی

🔷 مدیرعامل کافه‌بازار: محدودیت اینترنت و تحریم‌ها همچنان سد بزرگی پیش روی کسب‌وکارها هستند
🔸 به گفته خدابخش، حضور رقبایی مانند گوگل‌پلی، کسب‌وکارها را به سمت ارائه سرویس بهتر سوق می‌دهد و نتیجه‌اش بهبود تجربه کاربران است./دیجیاتو

🔷 مدیر عامل «خانومی»: برای ورود به بورس هدف‌گذاری کرده‌ایم
🔸 مسعود شاهمرادی، مدیر عامل خانومی گفته که رشد تجارت الکترونیک در صنعت زیبایی «وحشی» است. این شرکت می‌خواهد بزرگ‌ترین بازیگر بازار زنان در کشور باشد./زومیت

📅 ۶ دی

🔷 امکان خرید کالا و خدمات با اعتبار اوانو برای کاربران ازکی‌وام فراهم شد
🔸 مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری شرکت همراه کسب‌وکارهای هوشمند و ازکی‌وام در حاشیه برگزاری نمایشگاه تلکام در غرفه همراه اول برگزار شد./دیجیاتو

🔷 فناپ‌تک هزار میلیارد تومان در کارخانه خرمشهر سرمایه‌گذاری کرده است
🔸 فناپ‌تک ۱۰۰۰ میلیارد تومان جهت تجهیز زیرساخت‌های الکترونیک خود در کارخانه خرمشهر سرمایه‌گذاری کرده است./پیوست

📅 ۷ دی

🔷 اقدامات بانک مرکزی چراغ سبز به فعالیت زیرزمینی است
🔸 بیشتر از ۵۰ کسب‌وکار حوزه رمزدارایی در بیانیه‌ای اقدامات بانک مرکزی در این حوزه را «چراغ سبز به گسترش فعالیت بازار‌های زیرزمینی» دانستند و به رئیس جمهور هشدار دادند این تصمیمات سبب بی اعتنایی به برنامه توسعه‌ای و اشتغال‌زایی است./پیوست

📅 ۸ دی

🔷 تپسی رکورد درآمدی جدیدی ثبت کرد
🔸 درآمد تپسی طی ۹ ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، دو برابر شده است. تپسی آذر امسال بیش از ۲۲۹ میلیارد تومان درآمد داشت که رکورد جدیدی به حساب می‌آید./دیجیاتو

🔷 ۹ شرکت دانش‌بنیان در بازار نوآفرین پذیرش شدند
🔸 معاون علمی، فناوری و دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از پذیرش ۹ شرکت دانش‌بنیان در بازار نوآفرین خبر داد و آن را فرصتی برای توسعه کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان دانست./زومیت

📅 ۹ دی

🔷 ویپاد از اعطای ۵۰ هزار تسهیلات در روز عبور کرد
🔸 با گذشت سه سال از فعالیت ویپاد، ترابانک پاسارگاد، در اکوسیستم مالی کشور، ارائه تسهیلات روزانه این نئوبانک از مرز ۵۰ هزار عبور کرد./زومیت

🆔 @zaviehmagir


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌐 حل چالش‌ها با رایانه‌های کوانتومی
📱 کنگره جهانی موبایل بارسلونا (MWC2024)

#ویدیو با زیرنویس فارسی

🎙الینا ویسبی (بنیان‌گذار مؤسسه تحقیق و توسعه محصول Oxford Quantum Circuits)

🔹 بنیان‌گذار مؤسسه «Oxford Quantum Circuits» در این بخش از سخنرانی خود به بررسی نحوه عملکرد و کاربردهای فناوری کوانتومی در حوزه حل چالش‌های پیچیده می‌پردازد.

👈 مشاهده ویدیو کامل در زاویه

🆔 @zaviehmagir


اولین سیستم هوش مصنوعی برای تحلیل تصاویر پزشکی به دو زبان انگلیسی و عربی

🔹 یک تیم بین‌المللی از محققان به سرپرستی دانشگاه محمد بن زاید موفق به توسعه مدل «BiMediX۲»، نخستین سیستم هوش مصنوعی با توانایی تحلیل و توضیح تصاویر پزشکی به دو زبان انگلیسی و عربی شده‌اند.

🔹 این سیستم قابلیت ارائه توضیحات دقیق و پاسخ به سوالات مرتبط با تصاویر پزشکی را دارد و گامی مهم در بهبود دسترسی به اطلاعات پزشکی به زبان‌های انگلیسی و عربی محسوب می‌شود.

🔻 مدل «BiMediX۲» در آزمایش‌های صورت گرفته، توانست عملکردی ۹ درصد بهتر در متن‌های انگلیسی و ۲۰ درصد بهتر در محتوای عربی نسبت به فناوری‌های موجود ارائه دهد. این موفقیت با استفاده از مجموعه داده‌ای شامل ۱,۶ میلیون متن و تصویر پزشکی ممکن شده است.

👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.

🆔 @zaviehmagir


سیاست‌های مهاجرتی و آزادی بیان؛ محورهای کلیدی اختلاف میان حامیان ترامپ

🔹 اتهامات جدیدی مبنی بر سانسور و حذف نشان‌های تایید در شبکه اجتماعی ایکس، انتقاداتی را از سوی برخی حامیان محافظه‌کار ترامپ علیه ایلان ماسک برانگیخته است. این افراد مدعی هستند که حساب‌هایشان پس از انتقاد از مواضع ماسک در خصوص ویزای «H-1B» و مهاجرت نیروی کار ماهر، به صورت هدفمند محدود شده است.

🔹 تنش‌های مذکور به شکل‌گیری آن چه به عنوان «جنگ داخلی ماگا» (MAGA civil war) شناخته می‌شود، منجر گشته و اختلافات میان تکنوکرات‌ها و حامیان سنتی ترامپ را افزایش داده است.

🔻 ریشه این تنش‌ها به انتقادات لومر درباره حمایت ماسک از ورود مهندسان بااستعداد خارجی بازمی‌گردد. ماسک معتقد است که آمریکا برای باقی ماندن در رقابت جهانی به جذب نیروهای متخصص و «باانگیزه» نیاز دارد. این در حالی است که برخی از حامیان راست‌گرای ترامپ، این رویکرد را مغایر با سیاست‌های مهاجرتی سنتی خود می‌دانند.

👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.

🆔 @zaviehmagir


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🌐 تفاوت پردازش کوانتومی با پردازش کلاسیک
📱 کنگره جهانی موبایل بارسلونا (MWC2024)

#ویدیو با زیرنویس فارسی

🎙الینا ویسبی (بنیان‌گذار مؤسسه تحقیق و توسعه محصول Oxford Quantum Circuits)

🔹 سیستم‌های کوانتومی نسل جدیدی از ماشین‌های حل مسئله هستند. این سیستم‌ها با پردازشگرهای کلاسیکی که امروز می‌شناسیم، تفاوت دارند. با استفاده از این سیستم‌ها دیگر محدود به حالت دودویی کلاسیک صفر یا یک نیستیم؛ بلکه می‌توانیم از ویژگی‌های مکانیک کوانتومی بهره‌مند شویم. این بدان معناست که قادر هستیم مسائل بسیار پیچیده را پیش‌روی خود قرار دهیم و برای حل آن‌ها به وضعیت صفر و یک محدود نباشیم...

👈 مشاهده ویدیو کامل در زاویه

🆔 @zaviehmagir

20 last posts shown.