یک حرف از هزاران


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


☑️ گزیده های ایران و جهان
بنام خدا
سیاه مشق های من و نوشته های دوستانم در این خانه منتشر و گزیده هایی از مطالب قابل تأملِ منتشره در ایران و جهان، بازنشر می شود که الزاماً به معنای تأیید محتوای آن نیست.
جابری انصاری
معین صاحب پیشین واخ
@Jaberi_ansari

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#گزیده_های_ایران
ویدئوی کامل گفتگوی دکتر محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور با فرید زکریا در پنل «گفتگوی ویژه درباره ایران»، اجلاس داووس
➕ زیرنویس فارسی
@css_govir
@yekhezaran


#نشست_ها
آیین افتتاحیهٔ خانهٔ روزنامه‌نگاران شهر

@yekhezaran


#نکته_ها
🔸سند راهبردی خبرگزاری جمهوری اسلامی در مرحله بازنویسی/رویکرد ایرنا تمرکز بر نسل جدید است
▫️جابری انصاری مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی در دیدار با استاندار بوشهر
سند راهبردی این خبرگزاری در حال بازنویسی است تا نسخه جدید آن به‌صورت واقع‌گرایانه‌تر ترسیم و ارائه شود. آخرین سند راهبردی ایرنا در سال ۱۳۹۶ تدوین شده است و بازنویسی آن می‌تواند چراغ راهی برای مسیر پیش رو باشد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ۵۷ دفتر دارد که ۳۱ دفتر آن در مراکز استان‌ها و مابقی در شهرستان‌ها مستقر هستند. شبکه گسترده استانی و شهرستانی، مزیت مهم ایرنا است و دیگر خبرگزاری ها از چنین ظرفیتی برخوردار نیستند.
لینک خبر
@IRNA_1313
@yekhezaran


#صفحه_اول
عارف در تحریریه ایران

@yekhezaran


#گزیده_های_جهان
هرگز تاریخ، شاهد آتش‌بسی میان شهری کوچک با همه جهان نبوده است.
چقدر جهان، حقیر است..
و تو ای غزه!
چقدر بزرگی‌
🖋 عبدالرحمن الکسّار
@yekhezaran


#عکس_ها 📸 سی‌امین سالگرد تاسیس روزنامه ایران
مراسم سی‌امین سالگرد تاسیس روزنامه ایران عصر دوشنبه (۱ بهمن ۱۴۰۳) با حضور «محمد رضا عارف» معاون اول رییس جمهور در موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران برگزار شد.
📷 حسن شیروانی
تصاویر بیشتر
@IRNAimages
@yekhezaran


#خبر_ها
🔸عارف: چرا فضای نقد را برای مسائل فرهنگی و اجتماعی در رسانه‌ها ایجاد نمی‌کنیم؟
▫️معاون اول رئیس‌جمهور در سی‌امین سالگرد تاسیس روزنامه ایران

«ایران» برای ‌صبر و تحمل و امید پایه گذاری شد.

🔹در فضای تولد ایران، انقلابیون دوآتشه که ریشه در انقلاب نداشتند در حال از بین بردن امید بودند و خود را صاحب انقلاب می‌دانستند.
🔹ایران، خودش را قیم مردم نمی‌داند.
🔹به عنوان مشاوران امین دولت بگویید که چه باید کرد؟
🔹آیت الله هاشمی رفسنجانی، با درک شرایط و تشخیص مناسبی که داشتند روزنامه ایران را پایه‌گذاری کردند.
🔹خواننده دائمی روزنامه ایران هستم.
🔹روزنامه جای منویات مدیران نیست.
🔹چرا فضای نقد را برای مسائل فرهنگی و اجتماعی در رسانه‌ها ایجاد نمی‌کنیم؟
🔹وفاق نه در «حرف» که در «عمل» است.
🔹انتقال پایتخت پروژه چندین ساله است و ساز و کار ویژه‌ای دارد.

معاون اول رئیس جمهور، عصر امروز (دوشنبه) برای شرکت در مراسم سی‌امین سالگرد تأسیس روزنامه ایران، به این موسسه فرهنگی و مطبوعاتی رفت و بعد از بازدید از تحریریه موسسه، در جمع روزنامه نگاران و مدیران ادوار این روزنامه باسابقه حاضر شد و از سه دهه زحمات آنها تقدیر کرد.
@IRNA_1313
@yekhezaran


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#گزیده_های_جهان
🎥 ضحی دختر فلسطین

در اولین روز تبادل پس از ۴۷۰ روز طوفان، ضحی دختری اهل قدس و دانشجوی پزشکی و اهل موسیقی و زندگی نسل زد، حالا از پشت میله های زندان ها به قدس برگشته و در میانه شادی ها، غم و سکوت در استقبال کننده ها برایش سوال است.
🔹از چشم های پر تردید در پاسخ، برای گرفتن جواب سؤالش کافیست‌‌....

🔹گاهی اسارت برای دور بودن از خبرها چیز خوبی است... آن هم اسارتی که بزرگ ترین خبرها هم از میله های زندان عبور نمی کنند...

🔹یقین دارم از ساعت ها معطلی داخل اتوبوس جلوی بیمارستان عوفر تا قدس فقط دنبال احمد بودی، همانگونه که همیشه در پست های اندک اینستاگرامت یا خودت بودی یا احمد و کپشن میزدی، فخر منی‌....

پی نوشت: دکتر احمد برادر ضحی، دقیقا یک سال قبل در عملیات مسلحانه در یک ورودی شهر قدس به همراه دو نفر دیگر بشهادت رسید.
این عملیات منجر به کشته شدن یک اسرائیلی و ۱۰ نظامی دیگر شد.
زندگی فلسطینی همین است، گاهی بهای آزادی در جاهایی سنگین تر است‌‌‌‌‌....

علی هذه الارض ان یستحق الحیاه
علی هذه الارض سیده الارض
ام البدایات، ام النهایات
کانت تسمی فلسطین
صارت تسمی فلسطین
سیدتی؛ استحق، لانک سیدتی، استحق الحیاه
 
در این سرزمین چیزی است که سزاوار زیستن است.
در این سرزمین، بانوی سرزمین‌ها
مادر بدایت‌ها، مادر نهایت‌ها
نامش فلسطین بود
نامش فلسطین شد
آه بانو، چون بانوی منی سزاوارم، سزاوار زیستنم
#محمود_درویش
@Thirdintifada
@yekhezaran


#کتاب_ها
☑️ کتابِ امـام علی، صدای عدالت انسانی
مولف: زنده‌یاد جرج جرداق، مترجم: مرحوم استاد سید هادی خسروشاهی
▫️
داود بهرامی سیاوشانی

🔹علی را نباید از زبان مدّاحین شناخت، چرا که پیامبر اکرم (ص) فرمود: اُحثُوا التّرابَ فى وجوه المدّاحین: خاک بر صورت مدح کنندگان بپاشید (من لایحضره الفقیه/ج ۴ ص۱۱: منبع: وبسایت کلوب).

🔹علی را از زبان ابن ابی الحدید {از اندیشمندان مشهور اهل سنت} باید شناخت که یکی از بهترین کتابها را در شرح نهج البلاغه نوشته است.

🔹علی را باید از زبان امام عبدالفتاح عبدالمقصود {از نویسندگان مشهور مصری اهل سنت} باید شناخت، که ۸ جلد کتاب با عنوان "امام علی" برای اثبات برتری  آن حضرت بر "یاران پیامبر" نوشت.

🔹علی را از زبان جرج جرداق مسیحی {اهل لبنان} باید شناخت. جرداق مجموعه ای ۵ جلدی به نام "امام‌ علي‌ صداي‌ عدالت‌ انسانی" نوشته است. وی می گوید، یک ﺭﻭﺯ ﺩﺭ ﯾﮏ ﻫﻤـﺎﯾﺶ ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ، ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﻢ "نهج البلاغه" ﺑﻪ ﻣﻦ ﻫﺪﯾﻪ ﺩﺍﺩ. ﺑﺎ ﺧـﻮﺩﻡ ﮔﻔﺘﻢ ﻣﻄﺎﻟﺐ ۱۴۰۰ ﺳﺎﻝ ﭘﯿﺶ ﺑﻪ ﭼﻪ ﺩﺭﺩ ﻣﺎ می‌خورد؛ ﺍﻣﺎ ﺑﻪ ﺭﺳﻢ ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ﻭ ﺑﺎ خوش‌رویی ﺍﯾﻦ ﻫﺪﯾﻪ ﺭﺍ ﮔﺮﻓﺘﻢ ﻭ ﺑﻪ ﻣﻨﺰﻝ ﺑﺮﺩﻡ. ﯾﮏ ﺭﻭﺯ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺑﯽ‌ ﺣﻮﺻﻠﮕﯽ ﻧﻬﺞ‌ ﺍﻟﺒﻼغه ﺭﺍ ﻭﺭﻕ ﺯﺩﻡ ﻭ ﻧﮕﺎﻫﯽ ﮔﺬﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﮐﺘﺎﺏ ﺍﻧﺪﺍﺧﺘﻢ. ﯾﮏ ﻣﻄﻠﺒﯽ ﺧﻮﺍﻧﺪﻡ ﮐـﻪ ﻧﻈﺮﻡ ﺭﺍ ﺟﻠﺐ ﮐﺮﺩ: "‏این که ﻣﺎﺩﻩ ﺍﻭﻟﯿﻪ ﻫﻤﻪ کائنات ﻭ ﻣﻮﺟﻮﺩﺍﺕ ﻋﺎﻟﻢ ﺍﺯ ﺁﺏ ﺍﺳﺖ".

🔹"ﺟﺮداق" می‌ گوید، ﺍﻫﻤﯿﺘﯽ ﻧﺪﺍﺩﻡ ﻭ ﮐﺘﺎﺏ ﺭﺍ ﮐﻨﺎﺭﯼ ﮔﺬﺍﺷﺘﻢ ﻭ ﺩﯾﮕﺮ ﺳﺮﺍﻏﺶ ﻧﺮﻓﺘﻢ ﺗﺎ اینکه یکسال ﺑﻌﺪ ﺩﺭ ﮐﻨﻔﺮﺍﻧﺴﯽ ﺑﯿﻦ‌ﺍﻟﻤﻠﻠﯽ ﺷﺮﮐﺖ ﮐﺮﺩﻡ ﮐﻪ ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ، ﺟـﺪﯾﺪﺗﺮﯾﻦ ﯾﺎﻓﺘﻪ‌ ﻫﺎﯼ ﻋﻠﻤﯽ ﺧـﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﯿﺎﻥ می کـردند. ﯾﮑﯽ ﺍﺯ دانشمندان ﺩﺭ ﻣﻘـﺎﻟﻪ ﻋﻠـﻤﯽ‌ ﺍﺵ ﺍﯾﻦ ﻧﮑﺘﻪ ﺭﺍ ﮔﻔﺖ ﮐﻪ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﻋﻠـﻤﯽ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽ‌ ﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﻣﺎﺩﻩ ﺗﺸﮑﯿﻞ‌ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻫﻤﻪ ﻣﻮﺟﻮﺩﺍﺕ ﺭﺍ ﺁﺏ ﺗﺸﮑﯿﻞ می‌دهد.

🔹ﺟﺮﺩﺍﻕ می‌ گوید، ﺑﺎ ﺷﻨﯿﺪﻥ ﺍﯾﻦ ﻣﻄﻠﺐ ﺑﻪ ﯾﺎﺩ ﺁﻥ ﺟﻤﻠﻪ ﻧﻬﺞ ﺍﻟﺒﻼﻏﻪ ﺍﻓﺘﺎﺩﻡ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺑﺎﺯﮔﺸﺖ ﻓﻮﺭﺍً ﺑﻪ ﺳـﺮﺍﻍ ﺁﻥ ﺭﻓﺘﻢ ﻭ ﺷـﺮﻭﻉ ﮐــﺮﺩﻡ ﺑﻪ ﺧـﻮﺍﻧﺪﻥ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﺁﻥ ﻭ ﺑﺴﯿـﺎﺭ تاﺳﻒ ﺧﻮﺭﺩﻡ ﮐﻪ ﭼﺮﺍ ﺍﺯ ﺍﻫﻤﯿﺖ ﺍﯾﻦ ﮐﺘﺎﺏ ﻏﺎﻓﻞ ﺑﻮﺩﻡ. ﻫﺮ ﺑﺎﺭ ﮐـﻪ ﺍﯾﻦ ﮐﺘﺎﺏ ﺭﺍ می خواندم، ﻧﮕﺮش‌ ها ﻭ ﯾﺎﻓﺘﻪ‌ﻫﺎ ﻭ افقهای ﺟﺪﯾﺪﯼ ﺍﺯ ﻋﻠﻮﻡ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺮﺍﯾﻢ ﺁﺷﮑﺎﺭ می‌شد. (برگرفته از: جوانه، ﺟﺮﺝ ﺟﺮﺩﺍﻕ ﻣﺴﯿﺤﯽ ۲۰۰ ﺑﺎﺭ ﻧﻬﺞ‌ﺍﻟﺒﻼﻏﻪ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﻧﺪ).

مشاهده و دانلود کتاب "امام علی، صدای عدالت  انسانی"


1⃣ جلد اول 👈
اینجا
2⃣ جلد دوم 👈
اینجا   
3⃣ جلد سوم 👈
اینجا        
4⃣ جلد چهارم 👈
ینجا 
5⃣ جلد پنجم
👈 اینجا      

@BE_WAGHTE_KETAB
@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ غزه و اسرائیل و دو تصویر متفاوت!
▫️صابر گل عنبری، @Sgolanbari

صبح امروز آتش‌بس در باریکه غزه رسما آغاز شد و جنگ ویرانگر ۱۵ ماهه در این منطقه متوقف شد. لحظه توقف این جنگ نه فقط برای مردم غزه بلکه برای منطقه و جهان نیز مسرت‌بخش است و دستکم برای مدتی و لو چند ماه یا چند سال صحنه‌های نسل‌کشی و قتل عام آنلاین کودکان و زنان از صفحات شبکه‌های تلویزیونی کنار می‌رود.

بازگشت آرامش به غزه کلید بازگشت آرامش به منطقه است و متعاقب آن هم حملات حوثی‌های یمن به اسرائیل نیز متوقف می‌شود و آب‌های دریای سرخ و باب المندب هم «فعلا» آرام می‌گیرند.

به طور حتم مواردی از نقض آتش‌بس در سطحی محدود رخ می‌دهد و به احتمال زیاد هم بعد از مرحله نخست آن مرحله دوم شروع خواهد شد؛ هر چند ممکن است که مذاکرات آتی ظرف دو هفته آینده درباره این مرحله با دشواری‌ها و مشکلاتی و حتی تا سر حد انفجار مواجه شود. در کل چنان که قبلا هم در یادداشتی گفته شد، جنگ بعد از سه مرحله آتش‌بس به دو دلیل بعید است از سرگرفته شود؛ نخست مخالفت دونالد ترامپ و دیگری این که بازگشت اسرائیل به جنگ در واقع به معنای افتادن دوباره در «چرخه فرسایشی» و «بن‌بستی راهبردی» است.

پیام دیشب دونالد ترامپ در تایید مدعای پیشگفته روشن بود. وی به شبکه «ان بی سی» گفت که «معنای احترام به ما پایداری آتش‌بس است و عکس آن یعنی جهنمی که برپا خواهد شد.» این سخنان او در حالی است که برخی منابع اسرائیلی از وعده نتانیاهو به شرکای اولتراراست خود مبنی بر بازگشت به جنگ در آینده خبر داده بودند.

قبل از توافق آتش‌بس نیز دو بار ترامپ این «تهدید جهنمی» خود را تکرار کرد و همان زمان هم بیان شد که مقصود او نتانیاهو است؛ به این علت که ترامپ این آتش‌بس را برای آغاز سیاست خاورمیانه‌ای خود ضروری می‌داند، اما ابزار فشاری بر حماس برای به تسلیم واداشتن آن نداشت؛ ولی در مقابل بر نتانیاهو فشار آورد و احیانا جنبه رسانه‌ای هم به آن داد‌. این مواجهه واقع‌بینانه ترامپ با جنگ غزه مولود این باور بود که اهداف جنگ پس از ۱۵ ماه دیگر قابل تحقق نیست. حالا هم تهدید جهنمی جدید ترامپ بعد از توافق می‌تواند ضامن عدم از سرگیری جنگ شود.

ناگفته هم نماند که اقتضای شخصیت خودشیفته ترامپ کار با رهبران «قوی و مقتدر» است؛ اما به نظر می‌رسد که بی‌بی از نظر او دیگر چنین خصوصیتی ندارد و دستکم این که آینده‌‎ای سیاسی برای او در اسرائیل نمی‌بیند که خود را در گیر و دار کار با او ببیند. از این منظر می‌توان گفت که همین رویکرد ترامپ در صورت استمرار بعید نیست که پایان عمر سیاسی نتانیاهو و دولت راستگرایان تندرو را نزدیک‌تر کند.

این که ترامپ «بهترین» رئیس جمهور آمریکا برای اسرائیل باشد، لزوما به این معنا نیست که برای نتانیاهو نیز چنین باشد. این موضوع را در آینده بیشتر می‌توان شکافت.

در این میان، دیروز نتانیاهو پس از چند روز از اعلان توافق آتش‌بس، سکوت خود را شكست و سخنرانی کرد که «ضعیف‌‌ترین» سخنرانی او از آغاز جنگ غزه تاکنون بود و برونداد بدترین روزهای بی‌بی است که با پذیرش توافق آتش‌بس شروع شده است. اجماع اسرائیلی مبنی بر شکست جنگ غزه در تحقق اهدافش روزهای پرفشار و پردردسری برای او رقم خواهد زد. چه بسا گریه دیروز برخی وزرای اسرائیلی پس از تصویب توافق آتش‌بس تصویری سورئال در اسرائیل درباره پایان جنگی است که غزه را با خاک یکسان کرد؛ با این حال طرف قوی معادله احساس شکست می‌کند و طرف مقابل با وجود این حجم تاریخی ویرانی احساس پیروزی می‌کند.

در این باره هم آنچه فشار روانی توافق را بر نتانیاهو مضاعف کرده است این که اسرائیل هنوز نمی‌داند چه تعداد از ۳۳ گروگانی که قرار است در مرحله اول آزاد شوند، زنده و چه تعداد مرده هستند.

به احتمال زیاد از امروز هم فشار افکار عمومی، مخالفان و شرکای او با انتشار تصاویر جشن ساکنان نوار غزه و بازگشت نیروهای پلیس حماس به خیابان‌های غزه مضاعف شود. تحلیلگران اسرائیلی از جمله امیحای استاین این بازگشت را به معنای تداوم حکمرانی حماس و شکست ایجاد جایگزینی برای آن دانسته و نوعم امیر تحلیل‌گر اسرائیلی این پرسش را مطرح کرد که پس از ۱۵ ماه جنگ چرا باید جیپ‌های نظامی حماس همچنان در خیابان‌های غزه بچرخند؟

البته این حکمرانی هم در سایه پیامدهای انسانی و اقتصادی سنگین جنگ از جمله ویرانی بی‌سابقه غزه و مانع‌تراشی‌ها برای بازسازی آن با چالش‌های بزرگی مواجه خواهد بود.

گفته می‌شود قطر و کشورهای دیگری برای بازسازی غزه وعده داده‌اند، اما در سایه تداوم حکمرانی حماس در این منطقه احتمالا، اسرائیل در آینده به اهرم‌های فشار دیگری به ویژه تشدید محاصره اقتصادی برای جلوگیری از بازسازی غزه روی آورد.

حال باید دید کمیته مشترک میان فتح و حماس برای اداره نوار غزه تشکیل می‌شود یا حماس به تنهایی به مواجهه با این معضل خواهد رفت.
@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ ابرپروژه انتقال گاز روسیه؛ تلاشی برای تبدیل ایران به هاب گازی
بازنشر باتوجه به سفر رئیس‌جمهور به مسکو
▫️اندیشکده تهران، @InstituteTehran

🔹چشم‌انداز مصرف انرژی جهانی نشان می‌دهد حدود ۲۲٪ از سبد انرژی مصرفی جهان در سال ۲۰۵۰ را گاز طبیعی تشکیل خواهد داد. با توجه به اهمیت گاز طبیعی در مناسبات آینده انرژی جهانی، همکاری ایران با روسیه در این زمینه باعث تقویت نقش ج.ا.ایران در معادلات آینده انرژی جهانی و به تبع آن اقتصاد، سیاست و امنیت در منطقه و جهان خواهد شد. در این بین حتی کشورهایی که فاقد منابع طبیعی گاز هستند نیز سعی دارند با نقش‌آفرینی در ترانزیت و فرآورش آن، خود را به یک بازیگر پیشرو در این عرصه مبدل کنند.

🔸وقوع جنگ اوکراین این فرصت را برای جمهوری اسلامی ایران فراهم نمود تا با استفاده از ظرفیت دیپلماسی انرژی خود، الگویی از همکاری با روسیه را به‌عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گاز جهان ترسیم نماید. از جمله همکاری‌های موفق ایران و روسیه در طول سال‌های اخیر، می‌توان به تفاهم ۴۰ میلیارد دلاری با گازپروم،  سرمایه‌گذاری ۴.۵ میلیارد دلاری روسیه در توسعه میادین، انتقال تکنولوژی پلتفرم فروش و تجارت گاز روسیه و در نهایت توافق واردات و انتقال روزانه ۱۵۰ میلیون متر مکعب گاز از روسیه به ایران اشاره نمود.

💢 واردات گاز از روسیه؛ پروژه فراجناحی ایران

🔸با توجه به اهمیت بالای ناترازی انرژی و در راس آن، ناترازی گاز در مجموعه مسائل اولویت‌دار کشور، موضوع راهبردی دیپلماسی انرژی در دستور کار جدی دولت‌های سیزدهم و چهاردهم قرار داشته است. چنانکه محسن پاک آئین، وزیر نفت دولت چهاردهم طی سخنرانی خود در روز کسب رای اعتماد از مجلس، به اهمیت و ضرورت پیگیری توافقات انجام شده جهت واردات گاز از روسیه در دولت سیزدهم اشاره نمود.

🔸کاهش صادرات گاز روسیه به اروپا که به تبع جنگ اوکراین ایجاد شد، ظرفیت مازاد سالانه ۹۵ میلیارد متر مکعبی را برای روسیه فراهم کرده است. اولین گام واردات گاز از روسیه با توافق شهید رئیسی و پوتین انجام گرفت، سپس در سفر الکسی میلر، مدیرعامل شرکت گازپروم به تهران در تیرماه سال ۱۴۰۳ توافق واردات روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز از روسیه به ایران میان وزارت نفت و شرکت گازپروم به امضاء رسید. هرچند در ادامه مذاکرات، دو طرف به‌عنوان گام نخست بر واردات سالانه ۵۵ میلیارد متر مکعب معادل روزانه ۱۵۰ میلیون متر مکعب به توافق رسیدند.

🔸با این وصف صادرات و انتقال گاز روسیه از مسیر ایران، منافع متعددی برای کشور پدید خواهد آورد که اهم آن‌ها به شرح زیر است:

1️⃣ افزایش نقش‌آفرینی ایران در بازار جهانی انرژی
2️⃣ تقویت وابستگی متقابل منطقه‌ای و تبدیل ایران به هاب گازی
3️⃣ اجرای کامل تعهدات صادراتی پیشین ایران
4️⃣ افزایش توان بازاریابی با تاکید بر بازار ۳۰ میلیارد مترمکعبی هند
5️⃣ کاهش ناترازی و جلوگیری از خسارت ۱۵ میلیارد دلاری و آسیب‌های زیست‌محیطی
6️⃣ اجرای طرح‌های توسعه‌ای نیازمند انرژی

باتوجه به اهمیت بالایی که انتقال و ترانزیت گاز طبیعی از روسیه دارد، می‌توان مدعی شد یکی از مهم‌ترین طرح‌های حوزه انرژی و حتی سیاست‌خارجی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران در حال رقم خوردن است. این موضوع از چنان اهمیتی برخوردار است که ضرورت دارد با نگاه فراجناحی و فراتر از دولت‌ها به آن نگریسته شود و دولت چهاردهم با عزم جدی بر اجرای آن مصمم باشد. لازم است تمامی اقدامات ضروری برای تبدیل توافقات اولیه به قرارداد و سپس آغاز عملیات اجرایی آن میان دو دولت سریعا به انجام برسد.

🔗 متن کامل در اندیشکده تهران
https://institutetehran.com/art/189
@yekhezaran


#گزین_گویه_ها
باران
میراث خانوادگی ما بود!
کوچک که بودم
از سقف خانه ی ما میچکید؛
بزرگ که شدم
از چشمانم...!

المطر
كان ￵میراثنا الأسري￷!
الذي يخر من سطح بيتنا في الصغر
وعندما كبرت، خر من عيوني...￸!
شعر از: #حسین_پناهی
تعریب￷: #عیلام_الیوم
@sodqaihaa
@yekhezaran


#کتاب_ها
☑️ انقلاب بدون انقلابیون: معنابخشی به بهار عربی
▫️مجتبی قلی­ پور، پژوهشگر ارشد مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه

اشاره: کتاب انقلاب بدون انقلابیون: معنابخشی به بهار عربی (۲۰۱۷) یکی از مهم­ترین آثار آصف بیات، سیاست‌شناس و جامعه‌شناس ایرانی- آمریکاییِ دارای شهرت جهانی است که بر فهم مبتنی بر مشاهده و تجربۀ انقلاب‌های عربی متمرکز شده است. بیات یکی از جدی‌ترین پژوهشگران جنبش‌های اجتماعی و انقلاب‌ها در منطقۀ خاورمیانه تبدیل شده است. کتاب انقلاب بدون انقلابیون با رویکردی مقایسه‌ ای بین این انقلاب­ها و انقلاب­های دهۀ ۱۹۷۰ از جمله انقلاب اسلامی ایران نه ­تنها به فهم بهتر انقلاب­های عربی کمک کرده، بلکه پرتوی جدید برای فهم انقلاب­های سدۀ بیستمی هم می ­افکند.

🔗 متن کامل در پیوند زیر:
https://www.cmess.ir/Page/View/2025-01-18/11451
@yekhezaran


4_5787276613825598439.doc
1.8Mb
#اختصاصی_یک_حرف
☑️ فصل بندی میان فرصت نوروز با فرصت فلسطینی در گستره امت
▫️نادر صدیقی

کایروس متفاوت از زمان تقویمی، زمان کیفی است و لحظه مناسب برای عمل. یک زمان مبهم که در مقابل دوگانه خیر و شر قرار می گیریم و در مقابل پیروزی و شکست. فرصتی برای خیزش امر نوپدید و جهش به روزگاری نوروزی و در همان حال فرصتی که اگر خوب ارزیابی نشود نگونبختی به دنبال خواهد آورد.
صدام آنچنان که اسناد جدید نشان می دهد در انقلاب ایران یک نوع هرج و مرج و یک فرصت قرن می دید که اگر از دست بدهد و به ایران حمله نکند ناسیونالیسم بعثی یک قرن درحسرت آن خواهد سوخت. در مقابل امام خمینی در سیاست حقوق بشری کارتر یک فرصت ویک فرجه بزرگ می دید که اگر استفاده  نکند، شاه که پس از فرصت سوزی مصدق دیکتاتور تر شده بود همان دیکتاتوری را یک گام فراتر برده وانتقامی سخت از ملت بستاند. امام خمینی از پنجره آن چه که "فرجه" ایجاد شده در پیامد سیاست حقوق بشری کارتر می نامید امکان یک انقلاب را دید. سخنرانی او در تحلیل فرصت برخاسته از فضای جیمی کارتری در حقیقت جرقه نخست انقلاب بود. در این سخنرانی آغازین، امام خمینی درفشردگی چند جمله ۴ بار کلمه "فرجه" و ۶ بار کلمه "فرصت" را در توصیف پیامد انتخاب جیمی کارتر به کار می برد:
"دست برادرى بدهید، مسائلتان را طرح بکنید. امروز یک فُرْجه پیدا شده. من عرض مى‏کنم به شما یک فرجه پیدا شده."
آن "فرجه" یعنی آن فضای حقوق بشری جیمی کارتری، شرط امکانیِ یک وضعیت و اوضاع جدید است، آنچنان که امام خمینی می گفت بدون تحقق آن، نمی توانستیم آن وضعیت را داشته باشیم:
"اگر این فرجه پیدا نشده بود، این اوضاع امروز نمى‏شد در ایران. یک فرجه‏اى است این. اگر الآن غنیمت بشمارند این را، این فرصت است. این فرصت را غنیمت بشمارند آقایان. بنویسند، اعتراض کنند." (امام خمینی، آبان ۵۶ صحیفه امام، ج ۳، صص ۲۵۲)
این همه تاکید مکرر بر "فرجه" و"فرصت" که در جملات بعدی هم استمرار می یابد نشان از یک خبر عظیم و یک باخبری عظیم تر دارد که با یک نگرانی عظیم توام شده: نگرانی از هرز رفتن آن فرصت:
"الآن نویسنده‏هاى احزاب دارند مى‏نویسند، امضا مى‏کنند. مى‏نویسد، اشکال مى‏کند، امضا مى‏کند. شما هم بنویسید، صد نفر از علما امضا بکنند؛ مطالب را گوشزد بکنند، اشکالات را بگویند. امروز روزى است که باید گفت و پیش برد. و من خوف این را دارم که خداى نخواسته اگر این فرصت از دست برود و اگر این مرد (شاه) پایش یک خرده‏اى محکم بشود، همچو لطمه‏اى بزند به مردم که آن طرفش پیدا نباشد؛... نگذارید این فرصت از دست برود." (امام خمینی)
آن یک فرصت بود. به بیان هایدگر "لحظه دیدار" و رویت پذیری یک امر نو. "لحظه دیدار گشودگی مصمم برای عمل است". لحظه فروماندگی یک نظم مستقر و درعین حال "لحظه ای که در آن به ناگهان یک نظم نوپدید ممکن می گردد". (کایروس، ص ۱۸۱) شیوه کاربرد آن فرصت، یعنی راهبردی که برای استفاده از آن فرصت به عمل می آید سنجه ای به دست می دهد برای فرصت شناسی: "امروز روزی است که باید گفت و پیش می برید". در چنین لحظه ای مسیحایی است که "گفتن " مساوی می شود با "پیش بردن". در آغاز خلقت کلمه بود و در آغاز انقلاب "گفتن". کدام شیوه از گفتن و در کدام لحظه است که گفتن راه بر دگرگونی می گشاید؟ درآن دوران، گفتار محوری انقلاب، فوکو فیلسوف فرانسوی را به فلسفه یونان و به تبار شناسی شکلی از گفتار کشاند که آن را "پارسیا" می نامید. یعنی حقیقت گویی شجاعانه در شرایطی چندان خطیر که گویند گردن در گرو گفتار می گذارد و همان چیزی می شود که می گوید. پارسیا فارغ از هر آن چه که می توان آن را استراتژی گفتمانی نامید، یعنی فارغ از شیوه بحث کردن یا استدلال کردن و اقناع کردن بستگی به صحنه ای دارد که این حقیقت در آن گفته می شود: "همواره وقتی که حقیقت گویی در وضعیت هایی حادث می شود که نفسِ تقریر حقیقت و نفس گفتن آن ممکن است، محتمل است، یا باید پیامدهایی پرهزینه برای گویندگان داشته باشد". (فوکو، حکم رانی برخود و دیگران، ص ۹۱) اگر این موهبت گفتاری را به فضای انقلابی منتقل کنیم باید گفت، در گفتار پرهزینه پارسیایی، نفس تقریر حقیقت، نفسِ گفتن، یعنی پیش بردن و نظم نوپدید گشودن.
اکنون در ترکیه، در سوریه، در تلاقی گاه دجله و فرات و بخصوص در آنسو و اینسوی فرات در شمال فرات فرصتی کایروسی برای صلح کردی-ترکی پدید آمده وفرصتی برای گفتگو به زبانی تازه که از خلال براندازی زبانی کهن و یکصد ساله می گذرد. یعنی زبانی که کردهای آن دیار،" زبان رد و انکار واقعیت کُرد" می نامند. آیا می توان این گفتگو را به یک زمان نوروزی متصل کرد واز نوروز منطقه ای در گستره جغرافیای نزدیک امت، در آناتولی و بین النهرین سخن گفت وآن را در "فلسطین، از نهر تا بحر" جاری ساخت؟
ادامه در پرونده پیوست
#یک_حرف_از_هزاران
گزیده های ایران و جهان
@yekhezaran


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#گزیده_های_جهان
🎥 جفری ساکس* در گفتگو با اکونومیست:
نتانیاهو بزرگ‌ترین و فاجعه‌بارترین رئیس‌جمهور [واقعی] قرن بیست و یکم آمریکا است، او ۲۰ سال سیاست خارجی آمریکا را اداره کرد و تریلیون‌ها دلار هزینه بر دوش ما گذاشت.
* اقتصاددان، تحلیلگر سیاست عمومی و استاد دانشگاه کلمبیا در آمریکا. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، اخیرا ویدئویی از ساکس را بازنشر کرد که در آن می‌گوید جنگ‌های عراق و سوریه از نتانیاهو سرچشمه گرفته‌اند. او در این ویدئو می‌افزاید نتانیاهو «هنوز هم تلاش می‌کند ما را به جنگ با ایران بکشاند. او ما را درگیر جنگ‌های بی‌پایان کرده و به‌دلیل قدرت نفوذش در سیاست‌های ایالات متحده، توانسته خواسته‌هایش را پیش ببرد.» بخشی از این ویدئو را در فرسته بالا می ببینید.
@yekhezaran


#خبر_ها
☑️ متن معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه

مسکو - ایرنا - متن معاهده مشترک جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه که روز جمعه ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ در آیینی در کرملین به امضای مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور دو کشور رسید، در قالب یک مقدمه و ۴۷ ماده منتشر شد.

🔗 متن معاهده در مشاهده فوری:
www.irna.ir/news/85722296
@yekhezaran


Lynch in Persian.pdf
7.7Mb
#گزیده_های_ایران
☑️ دیوید لینچ:
سینما همیشه به جلو گام برداشته و همه ما نقشی در این پیش‌روی بازی می‌کنیم.

📚 گفتگوی اختصاصی با دیوید لینچ| حسین عیدی‌زاده، مجله تجربه، شماره بهمن ۱۳۹۲.

@yekhezaran


#عکس_ها
ایران، خجسته ایران

@yekhezaran


#عکس_ها | شهریور ۱۳۳۲، قاهره
شرح عکس: دیدار سید مجتبی نواب صفوی با ژنرال نجیب رئیس جمهور مصر و سرهنگ جمال عبدالناصر. یک سال پس ازین دیدار، اخوان المسلمین اقدام به ترور ناموفق ناصر کرد پس از آن فعالیت اخوان المسلمین در مصر ممنوع شد و ژنرال نجیب هم به نفع ناصر کنار رفت.
امروز سالگرد اعدام نواب صفوی است.
🖋 شاهین فرناد (@shahinfarnad72)

@yekhezaran


#گزیده_های_ایران
☑️ تصویری تازه از نواب صفوی*
▫️مقاله ای از دکتر کریم سلیمانی دهکردی دانشیار گروه تاریخ دانشگاه شهید بهشتی

مرکز اسناد انقلاب اسلامی بمناسبت ۲۷ دی ماه، سالگشت اعدام نواب صفوی، مقاله ای از دکتر کریم سلیمانی دهکردی - دانشیار گروه تاریخ دانشگاه شهید بهشتی - را روی صفحه رسمی خود قرار داده که خواننده را با تصویر تازه ای از این چهره ی نام آشنای تاریخ معاصر آشنا می کند. سلیمانی می گوید نواب با بیانیه‌ایی که در سوم شهریور ۳۲ در روزنامه کیهان منتشر کرد، از دولت کودتا حمایت و به این دلیل پس از آن، مورد لطف سپهبد زاهدی قرار گرفت:
به نواب پیشنهاد وزارت فرهنگ شد و نیز با کمک دولت زاهدی، برای شرکت در موتمر اسلامی به اردن و سپس به مصر سفر کرد. در بازگشت به ایران، در فرودگاه تهران با استقبال مواجه شد. همچنین با انتشار بیانیه‌ای، کاندیدای شرکت در انتخابات مجلس هجدهم شد. پس از بازگشت از سفر موتمر اسلامی، شاه به نواب، پیشنهاد «نیابت تولیت آستان قدس رضوی» را به شرط کناره‌گیری از سیاست، مطرح کرد....
تاریخ تحلیلی از محققان و پژوهشگران علاقمند به تاریخ نهضت ملی دعوت می کند تا این مقاله ی پژوهشی را اینجا بخوانند.

🖋 حمیدرضا عابدیان
@hamidrezaabedian
* تیتر از متن، به انتخاب یک حرف.
@yekhezaran

20 last posts shown.