مطالعات زنان


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


رسانه‌ی تخصصی #زنان
👈🏻 اطلاع رسانی
👈🏻 آگاهی بخشی
👈🏻 توانمندسازی

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻 مدیر عامل انجمن حمایت از کودکان و نوجوانان توان یاب :معلولیت، محرومیت و زنان

🔹 انجمن حمایت از کودکان و نوجوانان توان‌یاب از سال ۱۳۷۸، خدمات توانبخشی  رایگان به کودکان دارای معلولیت در تهران ارائه می‌دهد. در این مصاحبه ، دلارام نبوی ،گفتار درمانگر و مدیر عامل انجمن حمایت از کودکان و نوجوانان توان یاب از چالش‌های این کودکان، به ویژه در مناطق محروم، می‌گوید. او در این بخش از مصاحبه تشریح می کند که ناآگاهی مادران در مناطق محروم چطور نوزاد به آسیب زده و منجر به معلولیت می شود.

گفت‌وگو کامل را اینجا ببینید:

https://youtu.be/q3XTMGIFJvY?si=G0Akl-BMugiTozOI

#مطالعات_زنان

@womenstudies


موسسه‌ی حامی علوم انسانی برگزار می‌کند:

🔻 جنسیت، فرهنگ و بیولوژی


سخنرانان:

👤 جواد درویش
دانشگاه شهید بهشتی

👤 زینب سالاری
دکتری فلسفه‌ی دین، پژوهشگر

👤 شیوا علینقیان
مدیر کارگروه مطالعات جنسیت انجمن انسان‌شناسی ایران

👤 مرضیه لطفی
پژوهشکده فلسفه‌ی تحلیلی، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی

👤 محمد معارفی
پژوهشگاه تحقیقات پیشرفته پاویا ایتالیا

👤 مریم نصراصفهانی
گروه مطالعات زنان، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

🗓 چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۳
⏰ ساعت ۱۵ تا ۱۹

➖حضوری و مجازی
➖ ثبت‌نام رایگان

🔸مکان: خیابان استاد نجات الهی(ویلا)، نبش ورشو خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن حافظ

🔹برای حضور در این نشست از طریق لینک زیر ثبت‌نام کنید:
https://evnd.co/PraYN

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻اقدام برای حمایت از زنان در برابر خشونت
رئیس جمهور پزشکیان، لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت(مصوب دولت روحانی) را به مجلس اعلام و خواستار بررسی فوری آن‌ شد


🔹فاطمه مهاجرانی در‌ خصوص لایحه ارتقای امنیت زنان گفت:

با پیگیری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، لایحه مذکور از ابتدای مهرماه در دستور کار قرار گرفته و پس از دو جلسه بررسی در کمیسیون اجتماعی مجلس، قرار است به صورت فوق‌العاده و با قید فوریت در صحن علنی مجلس مطرح شود.

لایحه حمایت از زنان، اگرچه در مجلس یازدهم تغییراتی کرده و حتی نام آن به "پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار" تغییر کرده، اما دولت چهاردهم پیگیر همان لایحه مصوب سال ۱۳۹۹ است.

حقوقدانان دولت نیز در تلاش‌اند تا اختلافات بین دو لایحه در کمیسیون مجلس حل شود.

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻 وکیل پخشان عزیزی: دیوان عالی کشور با درخواست توقف اجرای حکم پخشان عزیزی موافقت کرد

🔹 مازیار طاطایی، وکیل پخشان عزیزی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: امروز در مراجعه به دیوان عالی کشور به اتفاق همکار محترم جناب آقای امیر رئیسیان جهت پیگیری درخواست اعاده دادرسی خانم پخشان عزیزی، شعبه رسیدگی کننده به اعاده دادرسی، با درخواست توقف اجرای حکم در اجرای تبصره ماده ۴۷۸ قانون آئین دادرسی موافقت کردند./ انتخاب

🔹در مرداد ۱۴۰۲، پخشان عزیزی در تهران بازداشت و در مرداد ۱۴۰۳، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران او را به اتهام "بغی" و "عضویت در گروه‌های معارض" به اعدام و ۴ سال حبس تعزیری محکوم کرد. با وجود درخواست فرجام‌خواهی، دیوان عالی کشور در دی‌ماه امسال این حکم را تایید کرد.

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻خلاصه‌ای از نشست مجازی #خودزشت_پنداری زنان از دنیای واقعی تا مجازی

🔹سخنرانان:
کتایون مصری: پژوهشگر مطالعات زنان و رسانه
بی‌تا مدنی: پژوهشگر مطالعات زنان و خانواده

🎙دکتر بیتا مدنی:

🔸اختلال خود زشت پنداری جزو اختلالات روانی محسوب می‌شود که جزو اختلالات وسواس فکری محسوب می‌شود و افراد مبتلا خودشان را دچار نقص می‌پندارند که از پیامدهای جدی آن کشش به سوی جراحی‌های زیبایی است.

🔸افراد مبتلا ساعات معینی را از شبانه روز درگیر این اختلال هست. غالبا این اختلال از نوجوانی آغاز می‌شود و مبتلایان اصلی آن زنان هستند، مطابق پژوهشهای اخیر حداقل هجده درصد از زنان جامعه مبتلا هستند.

🔸از تفاوت های جنسی در این اختلال علاوه بر تفاوت بالای زنان مبتلا نسبت به مردان، تفاوت در اعضای بدن نیز هست. مردان بیشتر در سایز اندام تناسلی و کم مویی سر به این اختلال مبتلا هستند اما زنان در ناراحتی‌های پوستی، اعضای صورت، دندانها و امروزه اندام تناسلی درگیر هستند.

🔸در سالهای اخیر برخی از زنان بعنوان هدیه سالگرد ازدواج و...به همسر یا پارتنر جنسی خود، لابیوپلاستی و موارد مشابه را انجام می‌دهند و از اندام طبیعی لابیا، بعضاً یادگاری درست می‌کنند و با این اوصاف صنعت زیبایی جنسی بسیار رونق پیدا کرده است.

🔸رسانه‌ها فارغ از وابستگی خود به حکومت تاثیر بسزایی تاثیر جدی در اقناع مخاطبین خود برای ورود به صنعت زیبایی دارند.
صنعت زیبایی ذیل نظام سرمایه داری، پروسه‌ای از تولید، جذب نیروی کار و جذب مخاطب برای انجام و القا زشت پنداری نسبت به بدن را دارد.

🔸معرفی کارتلهای نظام سرمایه داری حامی این صنعت و آگاهی جنسیتی در فهم آسیب‌های این صنعت مهم هستند.

🔸انزوای اجتماعی، نارضایتی از بدن، کمبود اعتماد به نفس، درگیری با اعضای بدن، کاهش کیفیت زندگی و تمایل به تغییر اعضای بدن و حتی افکار مربوط به خودکشی از علائم این اختلال است.

🎙دکتر کتایون مصری:

🔹تصویر دیگران از ما در ذهن‌شان بخشی از هویت ما را تشکیل میدهد و هرچه فاصله ذهنی ما از بدنمان در ذهن مخاطب با پارامترهای زیبایی معرفی شده در جامعه بیشتر باشد فرض وجود نقص در بدن بیشتر و آزردگی حاصل از آن عمیق‌تر است.

🔹فضای مجازی بستر اعتیاد مخاطبین خود را نسبت به موضوع صنعت زیبایی فراهم کرده است بنحوی که مخاطبین خود را در معرض بمباران اطلاعاتی قرار می‌دهد.

🔹در حال حاضر بیش از صد کانال و صفحه در فضای مجازی وجود دارد که مالکین آن پزشکان متخصص هستند که در حال تزریق الگوهای زیبایی و دستکاری ذهن مخاطبین هستند. این آمار جدایی از فضای مجازی عظیم در اختیار آرایشگران و افراد غیر متخصص است.

🔹ایده آل‌های تبلیغ شده با ویژگیهای بدن طبیعی فاصله دارد و اقلیت بسیار کوچکی از جامعه جهانی، با این پارامترها آنهم بخشی از بدنشان تطبیق دارد. اما اکثریت جامعه بدون درنظر گرفتن نژاد، طبیعت بدن و خصایص انسانی مبتلا به خود زشت‌انگاری شده و در نهایت در صدد نواقص بر‌می‌آیند.

🔹این فرایند بدون آگاهی، بتدریج تبدیل به یک سندروم خواهد شد و راه حل آن آگاهی نسبت به این فرایند تثبیت الگوهای ناهنجار زیبایی به نرم اجتماعی است.

🔹با انجام یک پژوهش تحلیل مضمون، در رابطه با کامنت‌های موجود در فضای مجازی متوجه یک عارضه اجتماعی نسبت به موضوع لزوم وجود زیبایی در بین سخنرانان فارغ از موضوع سخنرانی می‌شویم.
این معضل یک عارضه اجتماعی است و نباید آن را صرفا یک عارضه فردی دانست. این موضوع تفاوت دیدگاه جامعه‌شناختی و روان‌شناختی نسبت به موضوع است.

#مطالعات_زنان

@womenstudies


گزارش «هم‌میهن» از فروش چندبرابری قیمت واکسن‌های گارداسیل در مطب‌ها و کمبود در داروخانه‌ها

🔻زدوبند فروش یک واکسن


🔹واکسن گارداسیل به تعداد محدود در داروخانه‌ها توزیع می‌شود و به‌سرعت با قیمت آزاد، سر از بازار سیاه و مطب پزشکان در می‌آورد. واکسن 4 ظرفیتی 2 میلیون و 900 هزار تومانی، بین 4 تا 10 میلیون تومان و 9 ظرفیتی با قیمت مصوب 6 میلیون و 700 هزار تومانی، تا 18 میلیون تومان هم فروخته می‌شود. غیر از داروخانه، در مطب پزشکان، کلینیک‌ها، دلالان و حتی سایت دیوار فروخته می‌شود.

🔹برخی از پزشکان متخصص با استفاده از کد ملی بیماران‌شان، بدون اینکه آنها درخواستی داشته باشند، نسخه صوری تجویز می‌کنند و از این طریق، به تعداد بالا واکسن گارداسیل می‌خرند. آنها واکسن‌های دولتی را با قیمت آزاد و چندبرابری در مطب‌های‌شان می‌فروشند. سامانه‌ تی‌تک سازمان غذا و دارو و سامانه رسیدگی به شکایات مردمی 190 مستقر در وزارت بهداشت، برای پیگیری داروخانه‌هایی که این واکسن را موجود دارند، به‌درستی فعالیت نمی‌کنند. آنها فهرست داروخانه‌ها را ثبت می‌کنند اما یا اطلاعات‌شان اشتباه است یا داروخانه‌ها واکسن‌ها را به آشناها و پزشکان می‌فروشند.

🔹واکسن گارداسیل برای پیشگیری از ابتلا به ویروس اچ‌پی‌وی یا زگیل تناسلی در سه دوز تزریق می‌شود. گارداسیل، مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است و در سایر کشورها فروخته می‌شود. این واکسن توسط شرکت دارویی «بهستان‌دارو» وارد کشور می‌شود و از طریق شرکت‌های پخش در داروخانه‌ها توزیع می‌شود که نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان‌های مرتبط با ویروس اچ‌پی‌وی به‌ویژه سرطان دهانه رحم، سرطان‌های ناحیه معقد، واژن و حلق دارد و از ابتلا به زگیل تناسلی جلوگیری می‌کند.
 
🔹داروخانه‌ها این واکسن را تنها با نسخه متخصص پوست، زنان و عفونی می‌فروشند. برخی هم تنها تاریخ همان روز را قبول می‌کنند و با گذشت یک‌روز، دیگر واکسنی نمی‌فروشند. برخی از داروخانه‌ها هم واکسن را به قیمت آزاد می‌فروشند. فروش این واکسن داستان فراوان دارد و در پی همین ماجراها، 18 دی‌ماه کارزاری با عنوان «درخواست توزیع و عرضه واکسن گارداسیل» ثبت شد که تا روز گذشته 7 هزار و 138 نفر آن را امضاء کرده‌اند

🔹هانیه قاسمی، فعال حوزه سلامت، مددکار اجتماعی و نویسنده کارزار: اخیراً سندی به دست ما رسید که نشان می‌داد در 21 دی‌ماه، 5 هزار واکسن در سطح تهران توزیع شده است. اما توزیع آن به گونه‌ای بوده که هرکس به داروخانه مراجعه کرد، دست خالی برگشت.

🔹واکسن 9 ظرفیتی گارداسیل، حدود یک‌ماه و 4 ظرفیتی، بیش از یک‌هفته است که در تهران پیدا نمی‌شود. در سامانه‌های وزارت بهداشت هم اعلام می‌شود که این واکسن فعلاً موجود نیست اما خبر داریم که در مطب‌ها تزریق می‌شود. آنها از کجا تهیه می‌کنند؟ برخی از متقاضیان می‌گویند که در داروخانه‌ها با آنها بدرفتاری می‌شود. به آنها می‌گویند مگر شما چه کاره‌اید که دنبال این واکسن می‌گردید؟ این واکسن برای افرادی است که روابط نامشروع دارند

🔹اغلب متقاضیان این واکسن می‌گویند که داروخانه‌ها این دارو را تنها به آشناهایشان می‌فروشند. در سامانه تی‌تک نوشته، موجود است اما داروخانه‌ها می‌گویند، نداریم. حتی تعجب می‌کنند که چطور به این سایت دسترسی داریم.

🔹رسول رضایی، داروساز: برخی از متخصصان، بدون اینکه بیماران‏شان درخواست واکسن کرده باشند، با استفاده از کدملی‌‏شان که در پرونده پزشکی ثبت شده، نسخه‌‏های صوری می‌‏نویسند، واکسن گارداسیل تجویز می‌‏کنند و با تعداد بالا از داروخانه‌‏ها این واکسن‌‏ها را می‌‏خرند. آنها این واکسن‌‏ها را در مطب‌‏های‏شان به چند برابر قیمت می‌‏فروشند. گاهی 10 تا 20 واکسن را به همین روش می‌‏خرند.

🔹وحید جهان‌‏میری‌‏نژاد، پزشک فعال در حوزه پیشگیری از اچ‌آی‌وی و اچ‌پی‌وی: زنجیره سرد، مهم‏ترین نکته در نگهداری از این واکسن‏ است، ما نمی‌‏دانیم در مطبی که ماما دارد، آیا دارو در یخچال قرار گرفته و شرایط دو تا 8 درجه آن رعایت شده است یا نه. اگر دما به صفر یا یک برسد، واکسن خراب می‌‏شود و اثربخشی‌‏اش را از دست می‏دهد.» به گفته او، داستانی میان داروخانه‌‏ها و کادر درمان وجود دارد که این واکسن‌‏ها در داروخانه‌‏ها پیدا نمی‌‏شود اما در مطب‌‏ها با چندین برابر قیمت فروخته می‌‏شود.

🔹واکسن پاپیلوگارد در ایران تولید می‌‏شود اما همچنان به تولید انبوه نرسیده، این واکسن علیه دو سویه 16 و 18 فعال است. اما گارداسیل که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است، 4 ظرفیتی‌‏اش به‌‏جز 16 و 18، سویه‌‏های 6 و 11 را هم پوشش می‌‏دهد و تا 90 درصد از ابتلا به زگیل تناسلی پیشگیری می‌‏کند.

ادامه مطلب در سایت هم‌میهن آنلاین

#مطالعات_زنان

@womenstudies


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻 ظریف در اجلاس داووس: اگر در خیابان های تهران قدم بزنید، می‌بینید که برخی خانم ها حجاب بر سر ندارند و علیرغم اینکه این اقدام غیرقانونی است اما حکومت تصمیم گرفته است که به زنان فشار وارد نکند !

#مطالعات_زنان

@womenstudies


اعتماد: ناترازی در جمعیت، اشتغال و سرمایه اجتماعی

#مطالعات_زنان

@womenstudies


#زنان در صفحه اول روزنامه های امروز
#پنجشنبه _۴_بهمن_ماه_۱۴۰۳
#23January
                                                          
#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻 متن خوانی (۱)
آنلاین- ۱ جلسه


🔹 در جلسات متن‌خوانی، از مقاله‌ای جریان‌ساز سخن خواهیم گفت و  پیرامون مباحث نظری و روش‌شناختی آن گفتگو خواهیم کرد.
🔹 مقاله ترسیم حاشیه‌ها: تقاطع یافتگی، سیاستهای هویت و خشونت‌ علیه زنان رنگین‌پوست، نوشته‌ی کیمبرلی کرنشاو، یکی از آثار بنیادین در مطالعات جنسیت و نژاد است که تأثیرات ماندگاری بر فهم ما از مفاهیم قدرت، تبعیض و عدالت اجتماعی داشته است.
او با معرفی مفهوم "تقاطع‌گرایی" (اینترسکشنالیتی)، نشان
می‌دهد که چگونه سیستم‌های مختلف سرکوب—از جمله نژادپرستی، جنسیت‌زدگی و تبعیض طبقاتی—به‌طور همزمان عمل کرده و تأثیرات پیچیده‌ای بر زندگی افراد، به‌ویژه زنان رنگین‌پوست، دارند.

🔹 کرنشاو در این مقاله تفسیری نوین از عدالت  ارائه می‌دهد که نیازمند شناسایی پیچیدگی هویت‌ و تأثیر آن‌ها بر تجربه فردی و اجتماعی است. او بر لزوم بازبینی سیاست‌های اجتماعی تأکید دارد تا بتوانند پاسخ‌گوی نیازهای واقعی گروه‌های به حاشیه رانده‌شده باشند.
🔸 رویکرد تقاطع‌گرا بر درهم تنیدگی جنسیت، قومیت و طبقه در فهم تجربه‌هایی چندلایه از تبعیض تاکید دارد.

چهارشنبه ۱۰ بهمن ساعت ۱۸

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻کودک‌همسری باید متوقف شود

🔹معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده: ازدواج بهنگام خوب است اما ازدواج در سنی که کودک هنوز به آگاهی نرسیده و توان انتخاب و شروع یک زندگی را ندارد و ناخواسته وارد زندگی جدید می‌شود، مورد قبول هیچکس نیست./ چند ثانیه

#مطالعات_زنان

@womenstudies


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻از ما بهترون!

🔹 بعد از انتشار فیلم رقص زنان در زندان اوین و هجمه به آن ها، این بار گفت و گو زهرا جمالی در مورد نابرابری ها در زندان زنان اوین مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است.

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻 شورای امنیت کشور مانع اجرای حکم اعدام پخشان عزیزی شد؟

🔹 یک رسانه‌ی اصولگرا مدعی شد که اجرای حکم اعدام پخشان عزیزی به تعویق افتاده است.

خبرگزاری تسنیم این خبر را به نقل از آنچه ‘منابع آگاه از شورای امنیت کشور’ خوانده، منتشر کرده است.

این خبرگزاری نوشت:

حسب اخبار واصله از منابع آگاه از شورای امنیت کشور (شاک) اجرای حکم پخشان عزیزی به تعویق افتاد. 


#مطالعات_زنان

@womenstudies


اعتماد: لایحه روحانی یا رییسی؟

#مطالعات_زنان

@womenstudies


همشهری: ایستگاه جدید برای زنان آتش نشان

#مطالعات_زنان

@womenstudies


#زنان در صفحه اول روزنامه های امروز
#چهارشنبه _۳_بهمن_ماه_۱۴۰۳
#22January
                                                          
#مطالعات_زنان

@womenstudies


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻ایستگاه‌های  آتش‌نشانی زنانه در تهران

🔹قدرت الله محمدی مدیرعامل سازمان آتش نشانی :سازمان برای نخستین بار در تاریخ آتش‌نشانی تهران، بانوان آتش‌نشان با حضور در ایستگاه‌های تخصصی، به صورت شیفتی (24-48 ساعت) در حال انجام ماموریت‌های مختلف هستند. در حال حاضر، 16 بانوی آتش‌نشان در یکی از ایستگاه‌های تهران مستقر بوده و علاوه بر انجام وظایف عملیاتی، به بازرسی‌های نظارتی از اماکن ممنوعه نظیر آرایشگاه‌ها، سالن‌های زیبایی و مراکز بهداشتی نیز می‌پردازند.

🔹در سال 1404 تعداد 16 نیروی زن دیگر به منطقه شرق تهران اضافه شوند تا با گسترش این طرح، تمام مناطق شهر تحت پوشش قرار گیرند.

🔹مسئولان تأکید دارند که تمامی ساختار این ایستگاه‌ها کاملاً جدا از ایستگاه‌های مردان طراحی شده و مدیریت آن نیز به شکل مستقل انجام می‌شود. این اقدام با هدف جلب اعتماد و پذیرش عمومی نسبت به توانمندی زنان در حوزه عملیات‌های آتش‌نشانی صورت گرفته و انتظار می‌رود به مرور زمان این باور در جامعه نهادینه شود.

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻رئیس جبهه اصلاحات از دولت خواست لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت را پس بگیرد

🔹
آذر منصوری نوشت: در نامه ای به رئیس جمهور خواستار استرداد لایحه «تامین امنیت زنان در برابر خشونت که متاسفانه هم از محتوا تهی و هم عنوان آن به «پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار»تغییر نام داده، توسط دولت  و اصلاح آن شدم.

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻لایحه پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان، پیش از پایان سال آماده ارسال به صحن علنی می‌شود

🔹لاجوردی، رئیس کمیته زنان و خانواده کمیسیون اجتماعی مجلس ابراز امیدواری کرد که کار این کمیته در بررسی لایحه پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار، تا پایان سال به اتمام برسد و آماده ارسال به صحن علنی شود./ صداوسیما

#مطالعات_زنان
#خشونت_علیه_زنان

@womenstudies


🔻 ذوب‌آهن- پرسپولیس؛ بدون حضور زنان

🔹️ تیم‌های فوتبال ذوب‌آهن و پرسپولیس از ساعت ۱۶:۴۵ فردا در ورزشگاه فولاشهر اصفهان به مصاف هم می‌روند.

🔹️ در آستانه این مسابقه هیئت فوتبال اصفهان با انتشار اطلاعیه‌ای جزئیات بلیت فروشی این دیدار را اعلام کرد که در بند چهارم نوشته شده است: «ورود بانوان به ورزشگاه ممنوع است.»

🔹️این موضوع در حالی است که ورزشگاه برای برگزاری دیدار تیم ملی ایران مقابل قرقیزستان، بازسازی‌ شد و ۱۶ شهریور ماه سال جاری بانوان تماشاگر هم توانستند این مسابقه را از نزدیک تماشا کنند.

#مطالعات_زنان

@womenstudies

20 last posts shown.