VostokAero


Channel's geo and language: Iran, Persian


کانال اختصاصی هوافضای روسی
Bakhtiari@list.ru
https://ble.ir/vostokaero
https://eitaa.com/vostokaero
برای بحث و تبادل نظر درباره مطالب واستوک‌آئرو و هوافضای روسی نیز می‌توانید به گروه مخاطبان بپیوندید:
https://t.me/+WILB-NFVoGgCgw4g

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


میخائیل پاگاسیان به مدیریت کارخانه هواپیماسازی غیرنظامی اورال (اوزگا) منصوب شد.
@vostokaero


۱۷ ژانویه ۱۹۶۹ (۲۷ دی ۱۳۴۷) هواپیمای ضدزیردریایی طراحی و ساخت دفتر طراحی ایلیوشین، رسما به سازمان رزم نیروی دریایی اتحاد شوروری پیوست و با نام ایل-۳۸ نامیده‌شد. ایل-۳۸ ایلیوشین به سامانه جستجو-نشانه‌‌گیری بِرکوت¹ مجهز شده بود.
تولید سری ایل-۳۸ در ابتدا قرار بود در اُمسک یا کامسامولسک بر آمور راه‌اندازی شود اما پس از درخواست تجدیدنظر سرگئی ایلیوشین در شورای وزیران و کمیته‌مرکزی حزب کمونیست، تولید را به کارخانه شم. ۳۰ (کارخانه ماشین‌سازی مسکو بیرق کار) منتقل شد.
اولین فروند تولید سری شم. ۱۰۱۰۶ فرودگاه کارخانه را در اکتبر ۱۹۶۷ ترک کرد. ایل-۳۸ کم‌سانحه‌ترین هواپیمای ناوگان دریایی اتحاد شوروی بود.
-----------------
۱- Поисково-прицельная система Беркут
@vostokaero


یک دسته‌گل دیگر
پوستر این برنامه را ببینید...

موشک‌های کروز استفاده‌شده‌ در پوستر آن جشنواره ایده‌پردازی حداقل من را که به یاد کروزهای روسی «خا-۵۵» و «کالیبر» می‌اندازد تا کروزهای غربی مانند «تاماهاوک» (مشخصا به دلیل رنگ متمایز و تیره قسمت دماغه موشک). این به‌طور ضمنی یعنی تهدید ما از سوی روسیه است. حتی نکرده‌اند چند نوع کروز یا پهپاد بگذارند، فقط کپی و پیست روی صفحه.

استفاده از تصویر کروز روسی به جای کروز غربی یا آمریکایی به شکل ضمنی یعنی این پیام را منتقل می‌کند که تهدید از سمت روسیه است. این برای روس‌هایی که معمولا خیلی به جزییات توجه دارند این تلقی را پیش می‌آورد که ایران روسیه را تهدید تلقی می‌کند و همان گفتمان ایران قابل اعتناد نیست و در اولین فرصت به سوی غرب چرخش می‌کند و این حرف‌های تخریب‌کننده روابط ایران و روسیه را دامن می‌زند.
تصاویر افزون بر تصویر پوستر از منابع روسی و شاهد مثال شباهت کروزهای پوستر جشنواره با کروز کالیبر روسیه در این فرسته اضافه شده‌اند.
📝محمدحسین بختیاری
@vostokaero


یک دسته‌گل دیگر
پوستر این برنامه را ببینید...
@vostokaero




اولین بخش زیرِ دم ام‌اس-۲۱ در قسمت سوراخکاری ایرکوتسک

کارگاه ۲۴۶ کارخانه هواپیماسازی ایرکوتسک (زیرمجموعه هواپیماسازی متحد) کارِ سوراخکاری محل اتصال سکان عمودی ام‌اس-۲۱ را آغاز کرد.
پیش از این، عملیات پیش‌گفته در شعبه اولیانوفسک «ایل» (ایلیوشین) یعنی کارخانه آویاستار انجام می‌شد، جایی که در آن، بخش دم و زیرِدم هواپیمای مسافربری مذکور جمع (سرهم‌بندی) می‌شد.
بخش مورد نظر به شکل تقریبا آماده به ایرکوتسک رسیده‌است. پس از آن که تولید مجموعه مذکور از بدنه هواپیما به شعبه‌ دیگری واگذار شد، فرستادن آنها به اولیانوفسک تنها برای تکمیل سوراخکاری‌ها، کار معنی‌داری نبود. بنابراین تصمیم بر این شد تا برش به ئی‌آز¹ (کارخانه ایرکوتسک) واگذار شود تا تکمیل نهایی مجموعه‌ها در همان محل تولید انجام شود.
تصاویر از هواپیماسازی متحد
----------------------
۱-ИАЗ: Иркутский Авиазавод
@vostokaero


🎊خريد اشتراک سالیانه مجله نجوم🎊

برای سفارش میتوانید وجه اشتراک را مطابق جدول تصویر
به حساب ۱۱۶۱۳۶۷۰۱۷۷۱ نزد بانک اقتصاد نوین یا به
شماره شبا ۱۹۴۷۰۵۵۰۰۱۱۶۰۰۱۰۳۶۷۰۱۷۷۰۰۱
و یا به شماره کارت ۶۲۷۴۱۲۱۲۰۳۰۸۸۵۳۹
به نام رضا منصوری واریز کنید،
و سپس اسکن رسید بانکی را به همراه اطلاعات خود به نشانی پست الکترونیک info@nojum.ir یا شبکه اجتماعی
تلگرام با شماره ۰۹۳۳۵۰۶۱۷۳۱ ارسال کنید.

مزایای اشتراک

از زمان اشتراک ۶ شماره مجله به همراه سالنامه ۱۴۰۳ برای شما ارسال میشود.

علاوه بر موارد بالا شما میتوانید یکی از بسته های پیشنهادی پایین را هم انتخاب کنید تا به طور رایگان در اختیار شما قرار گیرد. ۱-تخفیف ۲۰ درصدی برای شرکت در ۲ برنامه ماهگرد

۲- تخفیف ۱۰ درصدی برای شرکت در کارگاه های علمی مجله

۳- تخفیف ۵ درصدی شرکت در گشت‌های رصدی مجله

۴- سالنامه نجومی ۱۴۰۳


ایوان کراسنوف به عنوان مدیر جدید مجموعه انرگوماش منصوب شد. ایوان ولادیمیرویچ کراسنوف متولد ۱۹۷۹ است. او در سال ۲۰۰۱ از دانشگاه فناوری دولتی مسکو «استانکین» با تخصص «اقتصاد و مدیریت در شرکت‌ها» فارغ‌التحصیل شد. در سال ۲۰۱۱ دوره «مدیریت شرکت‌های در حال تحولِ مجموعه دفاعی-صنعتی» را در مدرسه عالی اقتصاد مسکو به پایان رساند. با طی مسیر شغلی از یک مهندس-اقتصاددان، تا مراتب مدیریتی شرکت‌ها ترقی کرد و در ۲۰۲۰ به عنوان مدیر مجموعه «پروتون-پ‌ام» انتخاب شد.
@vostokaero


Санько_В_В_Средства_аварийного_покидания_самолета_МиГ_29.pdf
43.6Mb
تجهیزات خروج اضطراری میگ-۲۹
دانشگاه دولتی هوافضایی سامارا-۲۰۱۰
@vostokaero


صفحاتی از تاریخ سوخوی؛ صندلی‌های پرتابی سوخوی

۶۵ سال پیش در ۱۶ ژانویه ۱۹۶۰ (۲۵ دی ۱۳۳۸) اولین نجات موفق خلبان با استفاده از سامانه خروج اضطراری¹ طراحی و ساختِ در دفتر طراحی سوخوی موسوم به کا‌اس (کا‌اس-۲)² انجام شد. خلبان یگان‌هوایی ۹۴۱ پدآفندهوایی سروان دالگاتِلِسوف³ جنگنده خود را از کارخانه‌سازنده در ناواسیبیرسک به واحد استقرارش در ناسوسنایا⁴ پرواز می‌داد؛ او از یک فروند نمونه تازه از جنگنده-رهگیر جدید سو-۹ سوخوی (نمونه ت-۴۳ شم. ۲۱-۰۸)، اقدام به خروج اضطراری با صندلی پرتابی کرد؛ در سومین مرحله پرواز عبوری به محل استقرار، پس از برخاستن هواپیما از فرودگاهی در منطقه دریاچه بالخاش، دالگاتِلِسوف در هنگام پرواز در میان ابرها متوجه اشکال در نشانگر افق مصنوعی⁵ شد. بنابر دستورالعمل‌های پروازی، خلبان با صندلی پرتابی هواپیما را ترک کرد که ختم به خیر شد.

تا آن هنگام، در جنگنده‌های از نوع سو-۷ و ت-۳ و در جریان آزمون‌ها و بهره‌برداری از آنها، پنج حادثه جانی و ده‌ها سانحه اتفاق افتاده بود. در بیشتر موارد خلبانان برای خروج اضطراری اقدام نکرده بودند و ترجیح داده‌بودند فرود اضطراری کنند. اما یک مورد تلاش ناموفق برای خروج اضطراری با صندلی پرتابی نیز رخ‌داده بود: در سپتامبر ۱۹۵۹ (شهریور-مهر ۱۳۳۸) سرهنگ خلبان کاسنِرسک⁶ در هنگام پرواز با پرنده ت-۴۳ شم. ۰۳-۰۶) به علت نقص در عملکرد خودکار کمپرسور موتور تصمیم به خروج اضطراری از هواپیما گرفت. اما بخش جداشونده آسمانه اتاقک خلبان رها نشد و خلبان مجبور به فرود اضطراری شد آن‌ هم در شرایط کاملا دشوارتری، چرا که سازوکار جذب/ثابت‌کردن خلبان به صندلی⁷ عمل کرده‌بود. خوشبختانه علی‌رغم همه دشواری‌ها، او موفق به نشاندن هواپیما شد. (چنان که در تصویر پیداست، آسمانه سو-۷ به شکل کشویی باز و بسته می‌شد.)

بدین‌ترتیب بیرون پریدن سروان دالگاتِلِسوف از هواپیما در ژانویه ۱۹۶۰، اولین تلاش کاملا موفق در این زمینه بود. و برای اولین‌بار آماده‌به‌کار بودن صندلی پرتابی سوخوی در شرایط واقعی تایید شد. فرماندهی نیروی پدآفند هوایی شوروی حتی تصمیم گرفت با آماده‌کردن طرحی برای صدور فرمان مربوطه از طرف وزارت دفاع، خلبان مذکور را تشویق کند.

کار ساخت نمونه‌های جدید صندلی پرتابی (صندلی پران) کااِس در سال‌های بعد نیز در دفتر طراحی سوخوی ادامه یافت. نمونه‌های جدیدتر از آن، «کااِس-۳»⁸ و «کااس-۴»⁹ نیز ساخته و آزمایش شد و وارد تولیدسری کارخانه شد. صندلی‌های پیش‌گفته در هواپیماهای سو-۷ب، سو-۹، سو۱۱، سو-۱۵ و سو-۱۷ (که تا نمونه سو-۱۷ام۲ را شامل می‌شود) نصب شدند و تا زمان خروج پرنده‌های پیش‌گفته از خدمت، در آنها استفاده می‌شدند.
📝ترجمه از روسی: محمدحسین بختیاری

💥۸ ژوئن ۱۹۸۹ (۱۸ خرداد ۱۳۶۸): سقوط میگ-۲۹ شوروی پیش چشمان بازدیدکنندگان نمایشگاه هوایی لوبورژه

💥💥۱۲ ژوئن ۱۹۹۹ (۲۲ خرداد ۱۳۷۸) خروج اضطراری خلبانان جنگنده سو-۳۰ام‌کا شرکت‌کننده از طرف روسیه در روز افتتاحیه چهل و سومین نمایشگاه هوایی پاریس در لوبورژه
------------------------------
۱- Система катапультирования
۲- КС (КС-2)
۳- А.Д. Долготелесов
۴- Насосная
۵- Авиагоризонт
۶- М.К. Каснерск
۷- Система притяга к креслу
۸- КС-3
۹- КС-4
@vostokaero


۶۵ سال پیش در ۱۶ ژانویه ۱۹۶۰ (۲۵ دی ۱۳۳۸) اولین نجات موفق خلبان با استفاده از سامانه خروج اضطراری طراحی‌ و ساخت دفتر طراحی سوخوی موسوم به کا‌اس (کا‌اس-۲)¹ انجام شد. در آن‌روز، خلبان یگان‌هوایی ۹۴۱ پدآفندهوایی سروان دالگاتِلِسوف در هنگام‌ پرواز عبوری از کارخانه به محل استقرار و ماموریت جنگنده‌اش بود. دالگاتِلِسوف هنگام پرواز در ابر با مشکل نشانگرهای داخل کابین مواجه شد و بنابر دستورالعمل‌های پروازی، با صندلی پرتابی هواپیما را ترک کرد که ختم به خیر شد.
---------------------
۱- КС (КС-2)
@vostokaero


سوانح هوایی تصادفی رخ نمی‌دهد.

نوشتن درباره حادثه سقوط میگ-۲۱پ‌اف‌ام در داخل شهر من را به یاد یک حادثه مشابه در ایران انداخت؛ سانحه اف-۷ در تهران. ما بچه بودیم اما علاقه‌مند به هوانوردی و هنوز خوب یادم است وقتی خبر این حادثه را اعلام کردند. حتی خوب یادم است تصویر اصلی و قاب‌شده از آن خلبان و جنگنده اف‌تی-۷ در لوازم‌التحریر فروشی محل (که صاحب آن شاید آشنا یا از بستگانشان بود) نظرم را به خودش جلب می‌کرد.
وقتی فرسته سانحه خلبان آلمان‌شرقی را نوشتم، یاد خلبان ایرانی افتادم که اتفاقا او نیز هواپیما را ترک نکرده بود و تا لحظه آخر سعی کرده بود پرنده‌اش را به محلی هدایت کند تا خطر کمتری برای افراد روی زمین ایجاد کند. اما در فهرست‌های دم‌دستی در اینترنت از او و سانحه‌اش نام‌ برده نشده‌بود!

خلبان شهید جواد عرفانیان در جریان رژه هوایی ۲۹ فروردین (روز ارتش) در سال ۱۳۷۴ به علت نقص فنی سامانه هیدرولیک جنگنده اف-۷ دچار دردسر شد اما به دستور فرمانده‌اش به پرواز ادامه داد و از دسته‌های پروازی رژه هوایی خارج نشد. او حالت اضطراری اعلام نکرد و برای فرود فوری اقدام نکرد تا این که در نهایت هواپیما به حالتی بدون بازگشت رسید و خلبان بدون ترک آن تا لحظه آن در هواپیما ماند و جانش را فدا کرد.
📝محمدحسین بختیاری
@vostokaero


حادثه خبر نمی‌کند، اما قابل پیشگیری است.

نوشتن درباره حادثه سقوط میگ-۲۱پ‌اف‌ام در داخل شهر من را به یاد یک حادثه مشابه در ایران انداخت؛ سانحه اف-۷ در تهران.
@vostokaero




حادثه خبر نمی‌کند!
۱۴ ژانویه ۱۹۷۵ (۲۴ دی ۱۳۵۳) در یک سانحه هوایی یک فروند جنگنده «میگ-۲۱پ‌اف‌ام»¹ نیروی هوایی آلمان شرقی به شماره بدنه ۸۴۹، شم. کارخانه ۵۱۱۵ ۹۴ با سن کمتر از ۱۰ سال (شروع بهره‌برداری از مارس ۱۹۶۶) از بین رفت و خلبان آن نیز کشته‌شد.

حادثه در شهر کوتبوس در شرق آلمان اتفاق افتاد. علت حادثه از نقص فنی پیشرانه بود؛ به بیان دقیق‌تر، جداشدن دریچه‌بازرسی² تیغه‌های مرحله اول کمپرسور موتور هواپیما که در محفظه ارابه فرود قرار دارد. دریچه را به درستی نبسته بودند. از ۳۶ پیچ دورتادور آن، فقط ۴ پیچ در حالت کاملا بسته بود.
در هنگام بازکردن چرخ‌ها پیش از فرود، دریچه که به درستی بسته‌ نشده بود از محل خود جدا شد و جریان هوای ورودی کمپرسور موتور را مختل کرد. در نتیجه موتور در پرواز خاموش شد. خلبان سرگرد پیتر ماکوویچکا³ اما علی‌رغم ‌۳ بار تکرار دستور مدیر پروازها⁴ برای خروج اضطراری⁵ هواپیما را ترک نکرد. ماکوویچکا تلاش کرد تا پرنده را بی‌رمق را از منطقه پرجمعیت شهر کوتبوس به سوی دیگری منحرف سازد اما موفق به این‌کار نشد. در لحظات آخر او تلاش کرد تا از افتادن جنگنده در حال سقوط در کارخانه نساجی کوتبوس که هزاران کارگر داشت جلوگیری کند.
در منطقه‌ای مسکونی پشت کارخانه، جنگنده ابتدا با سقف یک ساختمان برخورد کرد و سپس به یک ساختمان پنج‌طبقه با پنل‌های بزرگ برخورد کرد. خلبان و پنج خانمی که در آن ساختمان بودند در دم کشته شدند. هواپیما دیوار بین طبقه دوم و سوم را شکافت و وارد ساختمان مسکونی شد. در نتیجه ضربه برخورد هواپیما، نزدیک به ۸۰۰ لیتر سوخت آن داخل ساختمان پخش شد و از زیرزمین تا طبقه چهارم آن در آتش سوخت.
📝محمدحسین بختیاری
---------
۱- Люк осмотра
۲-МиГ-21ПФМ
۳- майор Петер Маковичка (Peter Makowicka)
۴- РП: руководитлеь полетов
۵- Катапултирование
@vostokaero


حادثه خبر نمی‌کند!
۱۴ ژانویه ۱۹۷۵ (۲۴ دی ۱۳۵۳) در یک سانحه هوایی یک فروند جنگنده «میگ-۲۱پ‌اف‌ام» نیروی هوایی آلمان شرقی به شماره بدنه ۸۴۹، شم. کارخانه ۵۱۱۵ ۹۴ با سن کمتر از ۱۰ سال (شروع بهره‌برداری از مارس ۱۹۶۶) از بین رفت و خلبان آن نیز کشته‌شد.
@vostokaero


خطوط هوایی روسیه در سال میلادی گذشته بیش از ۱۱۱ میلیون نفر را جابجا کردند.

بنابر نتایج اولیه عملکرد ۲۰۲۴ حمل‌ونقل هوایی روسیه، آمار جابجایی مسافران هوایی بالغ بر ۱۱۱,۳ میلیون نفر است. این خبر را معاون وزیر در جلسه‌ای در وزارت حمل‌و‌نقل روسیه مطرح کرد.
بدین‌ترتیب رشد جا‌به‌جایی مسافر در مقایسه با سال گذشته به رشد ۵,۶ درصدی دست یافت.
جالب توجه این که سال گذشته میلادی چهارمین سالی بود که صنعت شاخص ۱۱۱ میلیون را پشت‌سر می‌گذارد. پیش از این (افت ناشی از جنگ و تحریم روسیه)، صنعت حمل‌و‌نقل هوایی پیش از دوره همه‌گیری در سال ۲۰۱۸، ۲۰۱۹ و نیز پس از آن در ۲۰۲۱ به این عدد دست یافته‌بود.
انتظار می‌رود حجم جابه‌جایی مسافر در خطوط داخلی از ۸۴ میلیون بیشتر باشد که رشدی تقریبا ۱٪ محسوب می‌شود. بر این اساس رشد اصلی به علت گسترش سفرهای بین‌المللی اتفاق افتاد که نزدیک به ۲۱٪ است. این امر از جمله پس از خرید (تغییر مالکیت) ۱۵۰ هواپیمای خارجی از طریق تسویه‌حساب بیمه آنها امکان‌پذیر شد.
@vostokaero


نشان ماموریت بعدی سرنشین‌دار روسیه
سایوز ام‌اس-۲۷
@vostokaero


فهرست مهمترین رویدادهای صنعت هوایی روسیه ۲۰۲۴

یکی از منابع تخصصی روسی با پایان سال ۲۰۲۴، مهمترین رویدادهای صنعت هوایی روسیه در سال گذشته میلادی را به نظرسنجی گذاشت. پیرو منبع پیش‌گفته، ما نیز فهرست رویدادها را برای اطلاع شما در اینجا می‌آوریم:
۱- آزمون‌های پیشرانه اثباتگر پُررانش پ‌د-۳۵ (اولین بار در تاریخ ۱۶ آوریل ۲۰۲۴ به رانش ۳۵ تُن‌نیرو دست یافت.)

۲- اولین پرواز نمونه آزمایشی ایل-۱۱۴-۳۰۰ ایلیوشین،که به‌شکل کامل توسط عناصر تولیدی صنعت هوایی روسیه ساخته‌شده‌است (پرواز مورخه ۳۱ مارس ۲۰۲۴).

۳- شروع آزمون‌های پروازی بالگرد آزمایشی می-۳۴ام۱ میل با موتور توربینی بالگردی وکا-۶۵۰و (۱۵ اکتبر ۲۰۲۴).

۴- اولین پرواز هواپیمای آموزشی-تمرینی سبک تانگو ساخت گروه اس۷ (۲۱ سپتامبر ۲۰۲۴).

۵- رونمایی از اولین نمونه آزمایشی کاملا بومی (بی‌نیاز از واردات) هواپیمای مسافربری ام‌اس-۲۱-۳۱۰ (دسامبر ۲۰۲۴).

۶- ساخت بیستمین فروند از هواپیمای دوزیست ب‌ی-۲۰۰ برییِف (اولین پرواز در ۴ اکتبر ۲۰۲۴ و تحویل به مشتری در دسامبر).

۷- ازسرگیری بهره‌برداری تجاری از هواپیمای مسافربری تو-۲۱۴ و تو-۲۰۴ توپالِف در روسیه (از فوریه و مارس ۲۰۲۴).

۸- تحویل دو فروند بالگرد می-۳۸-۴ به شرکت هواپیمایی کالیما (آویاتسیا کالیمی) و ورود آنها به خدمت (مارس ۲۰۲۴).

۹- اولین حضور بین‌المللی جنگنده نسل پنجم سو-۵۷ئه سوخوی روسیه در نمایشگاه هوایی چین (نوامبر ۲۰۲۴) و رشد تحویل‌های نمونه‌های تولید سری آن (به نیروهای مسلح روسیه).

۱۰- ایل-۷۶ت‌د-۹۰ با پیشرانه‌های پ‌اس-۹۰ موفق به دریافت گواهی‌ نوع از مرجع صاحب‌صلاحیت هوانوردی روسیه (روس‌آویاتسیا) شد (۲ اوت ۲۰۲۴).

📄فهرست مهمترین رویدادهای صنعت هوایی روسیه ۲۰۲۲

📄فهرست مهمترین رویدادهای صنعت هوایی روسیه ۲۰۲۳
@vostokaero | کانالِ اختصاصی هوافضای روسی

19 last posts shown.