اینهم یک تحلیل قدری متفاوت:
دیدگاه یک روانشناس سازمانی در پیش بینی آینده روابط ایران و آمریکا:
"برای من بسیار عجیب است که بسیاری از کارشناسان سیاسی داخلی و خارجی که من به دانش، تخصص و تجربهشان احترام میگذارم، هنوز از نامعلوم، مبهم یا متضاد بودن خواستههای ترامپ یا غیرقابل پیشبینی بودن رفتارهای او به ویژه درباره ایران صحبت می کنند.
مساله نحوه تعامل ترامپ با ایران به قدری ساده وشفاف است که نیازی به هیچ تحلیل پیچیدهای ندارد.
بگذارید به سادهترین شکل ممکن آینده را پیشبینی کنم تا بتوانید برای آینده خود و کسب و کارتان برنامه بریزید. ( این یادداشت را دارید و چندماه بعد آن را با وقایع پیش رو مقایسه کنید).
اجازه بدهید ابتدا از شخصیت و پارادایمهای فکری ترامپ شروع کنم:
ترامپ فردی مذهبی و سنتی به لحاظ فکری، با شخصیتی مردسالار، قدرتمند، جاهطلب، خودشیفته، نه چندان عمیق و نه چندان پیچیده و مهمتر از همه بازاری است.( یکی از انواع شخصیت پیشنهادی اریک فروم).
او یک تاجر قوی و البته یک مذاکره کننده بسیار قوی است.
با این تحلیل شخصیت، خواسته ترامپ از ایران بسیار مشخص است:
او نه برایش نوع حکومت ایران مهم است، نه حقوق بشر، نه جبهه مقاومت و نه هیچ یک از رفتارهایی که نظام جمهوری اسلامی ایران بخاطر آنها با آمریکا، اسرائیل و کل دنیا در افتاده است:
برای ترامپ فقط و فقط یک چیز مهم است و آن باز شدن درهای ایران به روی سرمایهگذاران و تجار آمریکایی است.
جالب است بدانید دلیل پاره کردن برجام توسط ترامپ هم فقط و فقط همین بود: اینکه بعد از برجام تمام شرکتهای اروپایی وارد ایران شدند اما رهبر ایران اجازه ورود شرکتهای آمریکایی را نداد و بخاطر همین ترامپ اعتقاد داشت ظریف بر سر جان کری کلاه گذاشته است. همین و همین.
پس در مذاکرات آتی هم درخواست ترامپ، ساده، سرراست و مشخص است:
اجازه ورود شرکتهای آمریکایی به ایران را بدهید و صدالبته انرژی هستهای را بخاطر اینکه در منطقه رقابت هستهای راه میاندازد و خاورمیانه را برای سرمایههای آمریکایی ناامن میکند، رها کنید.
برای ترامپ نه حقوق بشر مهم است، نه بنیادگرایی، نه ایدئولوژی. او فقط بازار بکر ایران را میخواهد و بس. دلیل ورود ایلان ماسک به قضیه رابطه ایران و آمریکا هم همین است.
حالا رهبر ایران باید تصمیم بگیرد در ازای حفظ حکومت و مصالح نظام، سرمایهداران آمریکایی را به ایران راه بدهد یا نه؟
در برجام که راه نداد. یکی از اهداف انقلاب هم که اصولاً بیرون راندن آمریکاییها از ایران بود. شعار دائم ایشان در سخنرانیها هم آمریکاستیزی است. کسی چه می داند؟ شاید این بار ایشان تصمیم متفاوتی بگیرند.
ضمناً یادمان باشد ترامپ در مذاکره از تمامی ابزار قدرتش برای کسب حداکثر امتیازها از طرف مقابل بهره میگیرد و فروش بمبهای سنگرشکن و آزاد گذاشتن دست نتانیاهو برای حمله به ایران یکی از همین ابزارهاست. سهل است اگر او به این نتیجه برسد که تا زمانی که نظام جمهوری اسلامی باقی است، امکان ورود آمریکا به بازار ایران نیست. آنگاه قطعاً به تغییر رژیم هم فکر خواهد کرد.
لذا هم خواستههای ترامپ مشخص است و هم گزینههای رهبر ایران برای پاسخ به آن.
و آینده این رابطه را فقط یک مساله مشخص می کند: پاسخ رهبر ایران به ورود شرکتهای آمریکایی به ایران. ظاهراً همه چیز مشخص است.
سخنان اخیر و مانور موشکی سپاه نشان میدهد که خبری از مذاکرات نخواهد بود و دولتِ در سایه وظایف خود را بخوبی انجام میدهد. سایه جنگ نظامی اسراییل بالای سر ما خواهد بود تا شاید در دقیقه ۹۰ و شب قبل از حمله جام زهر نوشیده شود. البته اگر تا آن موقع به قعر فلاکت اقتصادی نرسیده باشیم!
از طرف دیگر هم برادران لاریجانی و گروهی از نمایندگان فرمودهاند که تصویب FATF مشکلی را حل نخواهد کرد!!!
رییس جمهور هم فرموده اگر کسی میتواند مشکلات اقتصادی را حل کند من به او اختیارات میدهم!
حسین فرزین - زهرا نجفی
https://t.me/virayeshe_zehn