«فرهیختگان» آثار راهیافته به جشنواره مستند فجر را بررسی میکند
تکرار حقیقت در فجر🔹مستند شاید تا چند سال پیش تنها به موضوعاتی همچون حیاتوحش و حیوانات محدود میشد، اما با گذر زمان و به لطف قدرت مستند در روایت وقایع و پاسخ دادن به پرسشهای جامعه، این نگرش تغییر کرد. کمکم افراد متوجه شدند مستند فقط به این حوزهها محدود نیست و میتواند به ابزاری قدرتمند برای بازتاب واقعیتها تبدیل شود. در کنار جشنواره حقیقت که بهعنوان اصلیترین جایگاه برای معرفی و نمایش مستندهای مختلف شناخته میشود، جشنواره مستند فجر نیز بهعنوان بخشی مستقل از بزرگترین رویداد سینمایی ایران، فرصتی دیگر برای مستندسازان فراهم کرد.
🔹سینمای مستند که همواره میتواند در ترسیم واقعیت یکی از کلیدیترین ابزارها باشد، با اختصاص دادن بخشی ویژه در جشنواره فجر، جایگاه مهمتری پیدا کرده است. با ایجاد بخش مستقل مستند در جشنواره فیلم فجر، راهی تازه برای مستندسازانی که دغدغههایشان فراتر از داستانپردازی است، گشوده شد. این بخش به آنها این امکان را میدهد که با آثار خود، نهتنها در رقابتی سالم شرکت کنند، بلکه فضایی برای تحلیل و تأمل در موضوعات اجتماعی و فرهنگی مختلف پیدا کنند.
🔹با اعلام اسامی ۱۱ مستندی که برای سیمرغ بلورین چهلوسومین جشنواره فیلم فجر رقابت میکنند، نکتهای جالب توجه به چشم میآید. بهنظر میرسد نگاه هیئت انتخاب به بخش مستند، آنطور که انتظار میرفت، چندان ویژه نبوده است؛ چراکه از میان ۱۱ مستند حاضر در جشنواره، ۹ تای آنها قبلاً در جشنواره حقیقت ارزیابی شدهاند. این رویدادها نشاندهنده اهمیت روزافزون سینمای مستند در فضای سینمایی ایران است و بهویژه در جشنواره فجر فرصتی فراهم کرده تا این بخش از سینما جایگاه ویژهتری پیدا کند؛ پس انتظار میرود اهالی مستنددوست و مستندساز هم نگاهی ویژه به این بخش داشته باشند.
🔗متن کامل گزارش مریم فضائلی، خبرنگار گروه فرهنگ را در
سایت بخوانید.
روبیکا |
اینستاگرام |
بله |
تلگرام |
توییتر@charsoofarhang