Posts filter


Forward from: ترجمان افغانستان
🔴 امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی:

⬅️پاکستان خود لانه‌ی تروریستان است، اما همواره دیگر کشورها را به تروریسم متهم می‌کند. این کشور در بی‌ثباتی منطقه منافع خود را جست‌وجو کرده و تلاش می‌کند به اهداف شوم خود دست یابد. اما امروز در افغانستان یک نظام مستقل، قدرتمند و ملی حاکم است که اراده‌ی قوی برای حفاظت از این سرزمین، ملت و جغرافیا دارد.
🔜 @tarjomanaf


قطر خواستار ورود فوری به مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه شد

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، صدراعظم و وزیر خارجه قطر، از اسرائیل و حماس خواست فوراً مذاکرات مربوط به مرحله دوم آتش‌بس غزه را آغاز کنند.

او روز یک‌شنبه (۱۴دلو) در نشست خبری مشترک با هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، در دوحه تأکید کرد که برنامه مشخصی برای زمان آغاز این مذاکرات وجود ندارد.

به گفته صدراعظم قطر، طبق توافق آتش‌بس، مذاکرات مرحله دوم باید پیش از روز شانزدهم از آغاز مرحله اول صورت گیرد که این تاریخ مصادف با دوشنبه آینده است.

این مذاکرات به‌منظور پیگیری توافق سه‌مرحله‌ای صورت می‌گیرد که ماه گذشته میان اسرائیل و حماس برای توقف درگیری‌ها در غزه به امضا رسید.

بر اساس این توافق، تاکنون حماس ۱۸ گروگان را در ازای آزادی صدها زندانی فلسطینی از زندان‌های اسرائیل آزاد کرده است، اما همچنان بیش از ۷۰ گروگان در غزه باقی مانده‌اند.

مرحله دوم این توافق شامل آزادی باقی‌مانده گروگان‌ها، پایان دائمی درگیری‌ها و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه است.

@subh_kabul


ساخت جاده مرزی افغانستان با چین متوقف شده است

واشنگتن‌ پست گزارش داد که حکومت طالبان ساخت جاده واخان در بدخشان به چین را از هفت ماه پیش متوقف کرده است.

بر اساس تصاویر ماهواره‌ای که توسط شرکت تجاری «مکسار» ثبت شده، هیچ پیشرفتی در ساخت این جاده، معروف به «دهلیز واخان»، مشاهده نمی‌شود.

گزارش همچنین اشاره دارد که پکن تاکنون هیچ پروژه بزرگی برای ساخت جاده با افغانستان آغاز نکرده است.

ساخت این جاده می‌توانست طول مسیر از طریق پاکستان به چین را کاهش دهد و افغانستان را به بزرگترین مرکز تجاری جهان متصل کند.


@subh_kabul


بقایی: سرپرست سفارت ایران در کابل، نماینده کشور در امور افغانستان است

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار آوا اعلام کرد که سرپرست سفارت ایران در کابل به عنوان نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان عمل می‌کند.

وی توضیح داد که پس از حذف نمایندگی ویژه ریاست جمهوری، اکنون سفیر ایران در هر کشوری به عنوان نماینده ویژه آن کشور شناخته می‌شود و در افغانستان، سرپرست جدید سفارت به همراه مدیرکل آسیای جنوبی مسئول پیگیری مسائل مربوط به این کشور هستند.

بقایی همچنین به سوالی در مورد یادداشت نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان پاسخ داد و تصریح کرد که معرفی آقای اشجع زاده به عنوان نماینده ویژه ایران یک اشتباه رسانه‌ای بوده است.

وی تأکید کرد که اشجع زاده سرپرست اداره کل جنوب آسیا در وزارت خارجه ایران است و نه نماینده ویژه.

با توجه به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه ایران، به نظر می‌رسد که انتخاب نماینده ویژه ایران در امور افغانستان فعلاً کنار گذاشته شده و سرپرست سفارت و مدیرکل آسیای جنوبی مسئولیت‌های مربوطه را بر عهده دارند.

@subh_kabul


فداکاری رهبران حماس نمونه‌ای از شجاعت برای نسل‌ها خواهد بود

طالبان در خبرنامه‌ای از «شهادت» محمد الضیف یکی از فرماندهان نظامی حماس، ابراز تاسف و با خانواده او ابراز هم‌دردی کرده است.

این خبرنامه که از سوی حمدالله فطرت معاون سخن‌گوی طالبان منتشر شده، تاکید می‌کند که حماس در برابر اسراییل نمونه‌ای از مقاومت را به جای گذاشته است که برای نسل‌های آینده، نمونه‌ای از عزت، شجاعت و تعهد به آزادی فلسطین خواهد بود.

در این خبرنامه همچنین آمده است که حماس به‌واسطه فداکاری‌های خود، نسبت به گذشته در عرصه‌های سیاسی و نظامی قدرتمندتر شده است.

@subh_kabul


شعارهای هوایی برای مردم مظلوم فلسطین

یکی از دلایلی که جنگ بین مردم فلسطین و رژیم صهیونیستی اسرائیل به درازا کشید و فلسطینی‌ها قتل‌ عام شدند، بی بخاری و سکوت سازمان ملل بود. این سازمان به عنوان مهم ترین نهاد تصمیم گیر در سطح جهانی و شعاری که پیرامون صلح و ثبات در کشورها دارد، باید عملا در برابر جنایات اسرائیل ایستادگی میکرد و نمیگذاشت اینهمه کودک و زن بیگناه در فلسطین قتل عام شوند.
به تازگی گزارشگر ویژه سازمان ملل اعلام کرد است که هرگونه پیشنهاد برای جا‌به جایی اجباری مردم فلسطین از سرزمین هایشان مصداق جنایت جنگی محسوب می‌شود. اینکه ترامپ به بهانه بازسازی غزه، مردم فلسطین را از کشور شان آواره کند، بدون شک و تردید یک جنایت جنگی و ضدیت با حقوق بشر است که باید کشورها در برابر این تصمیم نادرست واکنش خود را نشان دهند، ولی چرا سازمان ملل هیچ اقدامی عملی برای بهبود وضعیت در غزه انجام نمیدهد و چرا فقط یاد دارد که شعار بدهد و سخن پرانی کند. اگر هدف اینست که مردم فلسطین به کشور خود برگردند، جنگ تمام شود و جلو جنایات اسرائیل گرفته شود، پس باید علنا استقلالیت خود را نشان داده و زیر یوغ تصامیم امریکا نباشد.
آنچه تاکنون از سازمان ملل دیده شده، بی بخاری و سکوت و در بسا موارد شعارهای هوایی بوده که سبب شده اعتماد کشورهای مختلف جهان نسبت به این نهاد از بین برود. سران سازمان ملل باید برای بازگشت اعتماد، اقدام موثری را انجام دهد و با ایستادگی در برابر تصمیم امریکا مبنی بر کوچ اجباری ساکنان غزه به دیگر کشورها، مسئله محکمه بنیامین نتانیاهو را نیز دنبال کند و دیگر از تربیون دادن به این جنایتکار قرن خودداری نماید.



@subh_kabul


تیراندازی در دفتر سازمان ملل متحد در کابل؛ یک نفر کشته و یک نفر زخمی شده‌ است

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که براثر تیراندازی در دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) یک نفر کشته و یک نفر دیگر زخمی شده است.

این رسانه به نقل از یک بیانیه نوشته است که یوناما امروز (دوشنبه، ۱۵ دلو) از این رویداد خبر داده است.

یوناما گفته است که محافظان طالبان در این رویداد مشارکت داشتند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

هویت افراد کشته و زخمی‌شده هنوز روشن نیست.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان و مقام‌های طالبان تا اکنون رسما در این مورد اظهارنظر نکرده‌اند.



@subh_kabul


Forward from: ترجمان افغانستان
✍️ خلاصه ای از مقاله علمی – پژوهشی "واکنش کشورهای بالتیک و شمال اروپا به ممنوعیت خشخاش توسط طالبان: پیامدهایی برای اروپا و مواد افیونی مصنوعی امروز" (2024)، با نویسندگی جاناتان کولکینز، اموند تالاکسن، جیرکا تیلور، بیو کیلمر و پیتر رویتر (تمام نویسندگان در دانشگاه ها و موسسات دولتی معتبر امریکا فعالیت دارند)

🟡در این


تثبیت زمین برای احداث پارک‌ صنعتی در ننگرهار

ریاست زراعت آبیاری و مالداری ننگرهار می‌گوید که ۲۰ هزار جریب زمین برای اعمار پارک‌های صنعتی در ولسوالی رودات این ولایت تثبیت شد.

به گفته ریاست زراعت، تخصیص این زمین‌ها برای احداث پارک صنعتی با هدف فراهم سازی فرصت‌های سرمایه گذاری در داخل کشور، رفع مشکلات سرمایه گذاران و تقویت اقتصادی کشور انجام می‌شود.

گفتنی است که تاکنون در ولایات پکتیکا، جوزجان، پکتیا، سرپل، فاریاب و ارزگان این زمین‌ها مشخص شده‌اند.



@subh_kabul


پیروزی مقاومت
محور مقاومت، اسراییل را به نابودی نزدیک کرده است

@subh_kabul


۱.۶۹ میلیارد دالر؛ ارزش تجارت افغانستان با کشورهای آسیای مرکزی در سال جاری

وزارت صنعت و تجارت اعلام کرده است که در جریان سال جاری هجری خورشیدی، میان افغانستان و پنج کشور آسیای مرکزی، به ارزش یک میلیارد و ۶۹۶ میلیون دالر دادوستد انجام شده است.

آخندزاده عبدالسلام جواد سخن‌گوی این وزارت، می‌گوید که از این مقدار، ۱۱۲ میلیون دالر صادرات و یک میلیارد و ۵۸۴ میلیون دالر واردات بوده است.

سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت گفت: «دادوستد افغانستان با کشورهای آسیای میانه، ازبیکستان، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ترکمنستان، در جریان ده ماه سال ۱۴۰۳ بطور عادی جریان داشت که ارزش این تجارت یک میلیارد و ۶۹۶ میلیون دالر می‌باشد که از این میان ۱۱۲ میلیون دالر صادرات و یک میلیارد و ۵۸۴ میلیون دالر واردات است.»

میوه‌های خشک و تازه، انواع جوس، سنگ تالک و محصولات زراعتی همچون هینگ، کچالو و پیاز از جمله کالاهایی هستند که افغانستان به این کشورها صادر کرده است. در مقابل، افغانستان از کشورهای آسیای مرکزی محصولاتی مانند برق، انواع مواد سوختی، آرد گندم، روغن، مواد خام کارخانه‌ها، کود کیمیاوی و سمنت وارد کرده است.

@subh_kabul


کوریای جنوبی سه میلیون دالر برای رسیدگی به افراد آسیب‌پذیر در افغانستان کمک کرد

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می‌گوید که کوریای جنوبی سه میلیون دالر به این نهاد برای رسیدگی به بیجاشدگان، بازگشت‌کنندگان و جوامع آسیب‌پذیر میزبان آنان در افغانستان، کمک کرده است.

این نهاد امروز (یک‌شنبه، ۱۴ جدی) با نشر اعلامیه‌‌ای از این کمک استقبال کرده است.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که با این کمک می‌تواند برای ۴۰۰ خانواده یا حدود دو هزار و ۸۰۰ نفر از بازگشت‌کنندگان سرپناه دائمی بسازد.

این نهاد افزوده است که با این کمک همچنین برای ۳۴ هزار نفر خدمات روانی و روانی -اجتماعی ارائه خواهد کرد‌.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد گفته است که حمایت‌های روانی و روانی – اجتماعی شامل مشاوره فردی و فعالیت‌های گروهی است و به نیازهای فوری افراد بیجاشده در خصوص سلامت روانی کمک می‌کند.

@subh_kabul


🕋 بسْمِ الله الرَّحمٰن الرَّحیم 🕋

🗓 امروز دوشنبه ۱۵ دلو  ۱۴۰۳ هـ. ش

🔸 مطابق با ۳ فوریه ۲۰۲۵ میلادی

🔹 برابر است با ۴ شعبان ۱۴۴۶ هـ. ق




@subh_kabul


Forward from: ترجمان افغانستان
🔴 اسموتریچ ادعا کرد: جنگ در غزه از سر گرفته خواهد شد

⬅️وزیر تندرو مالیه رژیم صهیونیستی در اظهاراتی گفت که جنگ غزه پس از پایان مرحله نخست توافق از سر گرفته خواهد شد.

⬅️اسموتریچ ادعا کرد: جنگ در غزه از سر گرفته خواهد شد.

⬅️بزالل اسموتریچ، وزیر مالیه رژیم صهیونیستی گفت: ️من متقاعد شده‌ام که اسرائیل بعد از پایان مرحله نخست در ابتدای مارچ آینده به جنگ باز خواهد گشت.

⬅️️وی افزود: معامله تبادل اسرا با جنبش حماس برای امنیت اسرائیل فاجعه بار و خطرناک است.

⬅️️اسموتریچ ادامه داد: اگر مرحله دوم معامله، پایان جنگ بدون تحقق اهداف آن باشد، کابینه را سرنگون خواهم کرد. چیزی به نام عدم اجازه ترامپ به اسرائیل برای بازگشت به جنگ وجود ندارد و ما این حق را داریم که هرطور بخواهیم رفتار کنیم.

⬅️سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان و اختلافات داخلی میان صهیونیست‌ها و وزرای کابینه این رژیم، آتش‌بس در نوار غزه از ظهر یکشنبه ۳۰ جدی، وارد فاز اجرایی شد.

⬅️در اولین مرحله از تبادل اسرا، سه اسیر زن صهیونیست در برابر شماری از اسیران زن و کودک فلسطینی آزاد شدند و تا بدین لحظه دو مرحله دیگر تبادل اسرا نیز انجام شده است.

⬅️توافق آتش‌بس قرار است که طی سه مرحله اجرا و تکمیل شود.

⬅️وزرای تندرو کابینه رژیم صهیونیستی خواستار از سرگیری حملات به نوار غزه تا دستیابی به هدف متوهمانه نابودی جنبش حماس هستند.
🔜@tarjomanaf


باغ افغانستان با تنوع اقوامش زیباست

تنوع قومی در هر کشوری سبب بالندگی، پیشرفت و ترقی آن کشور میشود و هرچند افغانستان از این بابت یک تجربه ناکامی را داشته است و جنگ های خونین داخلی را تجربه کرده، ولی هر زمانی که اقوام دست به دست هم داده اند تا علیه متجاوزان مبارزه کنند، نتیجه بخش بوده و ثمر داده است. به طور مثال میتوان در جنگ افغانستان و انگلیس این مبارزه را دید و یا هم زمانی که شوروی سابق به کشور حمله کرد و آنرا اشغال نمود، اقوام مختلف چه فارسی زبان و چه پشتو زبان دست به دست هم دادند و اشغالگران را با خفت و ذلت از کشور بیرون راندند.
در حال حاضر اینکه ادعا شود افغانستان یک کشور مستقل است و استقلال کامل را دارد، درست، ولی مداخله گران و کشورهای شیطان صفتی مثل امریکا همیشه تلاش داشته و دارد تا با استفاده از ابزارهای گوناگون، در امورات داخلی افغانستان مداخله کند. بهترین راه و بهترین مسیری که میتواند افغانستان عزیز را از چنگال مداخله گران و اشغالگران نجات دهد، یکجا شدن ملت و دولت است. اگر طالبان با مردم باشند و به قدرت مردم پی ببرند و حکومت کنند، بدون شک این مردم حمایت قوی از دولت خود کرده و نخواهد گذاشت مداخله گران حتا نگاه چپ به کشور داشته باشند.
بنابر این نیاز است طالبان برای بهتر شدن وضعیت، پیشرفت و ترقی کشور، مردم را از خود کنند و با پذیرفتن تنوع قومی و زیبایی های این اقوام در کشور، راه را برای پیشرفت باز نمایند. بدون مردم در هر جایی و در هر کشور دنیا، حکومت ها از هم پاشیده، ولی دولتی میتواند موفق شود و ماندگار بماند که حمایت مردم خود را با خود دارد.


@subh_kabul


مقام‌ها می‌گویند آلودگی هوا امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته است

اداره‌ ملی حفاظت محیط زیست می‌گوید که آلودگی هوا در کشور طی ده ماه نخست سال روان نسبت به سال گذشته، کاهش یافته است.

معین پالیسی و مسلکی این اداره در یک نشست خبری امروز (یکشنبه) گفت که طی سه ماه پسین، با همکاری ریاست ترافیک، تردد چهار هزار و ۲۱۱ موتر دودزا را متوقف کرده اند.

@subh_kabul


حنان بلخی: تأخیر در کمک های بشری از سوی امریکا، تلاش ها برای محو پولیو را تهدید می‌کند

اگرچه مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا، کمک‌های بشری نجات بخش را مستثنا دانست، اما اعلام تعلیق کمک‌های بشردوستانه امریکا به کشورها و سازمان‌های بین‌المللی از جمله افغانستان، واکنش‌های سازمان‌های کمک‌های بشردوستانه و سازمان جهانی صحت را برانگیخته است.

اخیراً رئیس بخش مدیترانه شرقی سازمان جهانی صحت سازمان ملل متحد گفته است، توقف این کمک ها به طور جدی مبارزه با فلج اطفال یا پولیو در افغانستان و پاکستان را تهدید می‌کند.

حنان بلخی افزود است، در دو دهه اخیر، مبارزه با پولیو به مرحله جدی رسیده است و به گفته او، توقف کمک های بشری امریکا بر این روند تأثیر منفی جدی خواهد گذاشت.

بلخی در این مورد می‌گوید:« کمک مالی امریکا در عرصه محو فلج اطفال حیاتی است. ما در دو دهه گذشته به آخرین مرحله ریشه کن کردن مرض پولیو در افغانستان و پاکستان رسیده ایم.»


@subh_kabul


Forward from: ترجمان افغانستان
🔴 حنان بلخی: تأخیر در کمک های بشری از سوی امریکا، تلاش ها برای محو پولیو را تهدید می‌کند

⬅️اگرچه مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا، کمک‌های بشری نجات بخش را مستثنا دانست، اما اعلام تعلیق کمک‌های بشردوستانه امریکا به کشورها و سازمان‌های بین‌المللی از جمله افغانستان، واکنش‌های سازمان‌های کمک‌های بشردوستانه و سازمان جهانی صحت را برانگیخته است.

⬅️اخیراً رئیس بخش مدیترانه شرقی سازمان جهانی صحت سازمان ملل متحد گفته است، توقف این کمک ها به طور جدی مبارزه با فلج اطفال یا پولیو در افغانستان و پاکستان را تهدید می‌کند.

⬅️حنان بلخی افزود است، در دو دهه اخیر، مبارزه با پولیو به مرحله جدی رسیده است و به گفته او، توقف کمک های بشری امریکا بر این روند تأثیر منفی جدی خواهد گذاشت.

⬅️بلخی در این مورد می‌گوید:« کمک مالی امریکا در عرصه محو فلج اطفال حیاتی است. ما در دو دهه گذشته به آخرین مرحله ریشه کن کردن مرض پولیو در افغانستان و پاکستان رسیده ایم.»
بلخی با اشاره به اثربخشی کمک های امریکا در بخش صحی می‌گوید، این کمک ها می تواند مساعدت های زیادی به کشورهای نیازمند برای غلبه بر بیماری های قابل درمان به ارمغان آورد.
از سوی دیگر، داکتران تاکید دارند که جهان باید موضوعات سیاسی و بشری را از همدیگر جدا کنند.

⬅️به گفته آنها، چنین مواضع ممکن است ادعای امریکا در حمایت از حقوق بشر را به چالش بکشد.

⬅️در حال حاضر افغانستان و پاکستان دو کشوری هستند که هنوزهم موارد مثبت پولیو در آنها وجود دارد و برخی سازمان های بین المللی صحی تخمین می زنند که خطر افزایش این بیماری همچنان وجود دارد.

⬅️به گفته داکتران، توقف هر گونه کمک به سکتور صحی نه تنها از ریشه کنی پولیو در افغانستان جلوگیری می‌کند، بلکه زمینه را برای گسترش این بیماری نیز فراهم می کند.

⬅️داکتر عبدالحق قاضی زاده می‌گوید:« زمانی که کمک های خارجی متوقف شود، نه تنها بخش پولیو متضرر می‌شود، بلکه اکثریت اطفال در افغانستان از واکسین پولیو محروم شده و میزان ابتلا به این بیماری فلج کننده نیز افزایش می یابد.»

⬅️پس از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور امریکا در ۲۰ جنوری سال جاری، وی کمک های بشردوستانه به همه کشورها به جز اسرائیل و مصر تا سه ماه آینده به حالت تعلیق درآورد.
🔜 @tarjomanaf


هرات دالر به افغانی💵 74.00 خـرید 74.10 فـروش

هرات تومان بانکی 💳 0.87 خرید  0.88 فروش

@subh_kabul


سازمان کمک‌های مردمی ناروی در خبرنامه‌ای اعلام کرد که فعالیت‌های این نهاد در ۱۱ کشور، از جمله افغانستان، متوقف شده است.

در این خبرنامه آمده است که وزارت خارجه ایالات متحده به این سازمان دستور داده تا تمامی فعالیت‌های مرتبط با کمک‌های مالی امریکا را "فوراً" متوقف کند.

این تصمیم در پی فرمان اجرایی دانلد ترمپ برای تعلیق ۸۵ روزه کمک‌های خارجی امریکا اتخاذ شده است.

آنگولا، کامبوج، عراق، کوزوو، لائوس، پالائو، پرو، تاجیکستان، اوکراین، ویتنام و یمن از کشورهای اند که در آن فعالیت این نهاد متوقف شده است.


@subh_kabul

20 last posts shown.