💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان همعصر پیامبر اکرمﷺ (99)
❇️ فاطمه(رضیاللهعنها) دختر حضرت محمدﷺ
🔸دختران حضرت زهرا(رضیاللهعنها)
▫️زینب(رضیاللهعنها) شاهد حادثۀ کربلا با تمام جریانات دردناکش بود و در حفظ خانوادۀ حسین(رضیاللهعنه) و نسل پیامبرﷺ نقش بزرگی ایفا نمود.
او بهترین موضع را در مقابل یزید اتخاذ کرد و به خوبی جواب حرفهای یزید را میداد و پایداری میکرد درحالیکه تنها از خدا میترسید.
او بعد از واقعۀ کربلا با فروتنی در کنار قبر جد گرامیش پیامبرﷺ در مدینه ایستاد درحالیکه میگفت: «جد عزیزم! بهراستی من خبر شهادت حسین را برایت آوردهام».
زینب مورد توجه بزرگان دانشوفقه بود، آنها به دیدار وی آمده و در پشت پرده -مانع از نگاه نامحرم- از دانش گسترده و ایمان راستین وی بهره میبردند.
نکاح زینب با پسر عمویش عبدالله بن جعفر(رضیاللهعنه)، سرآمد بخشندگی و ایثار صورت گرفت و از او دو پسر به نامهای عبدالله و عون(رضیاللهعنهما) بهدنیا آمدند، وی در نکاح عبداللهبنجعفر وفات یافت.
▫️دختر دیگر حضرت زهرا(رضیاللهعنها)، امکلثوم(رضیاللهعنها) که نامش متبرک به نام خالهاش بود، از سروری و افتخار برایش همین بس که همسر امیر مومنان عمربنخطاب(رضیاللهعنه)، فرمانروای مومنان و مسلمانان بود، شخصیکه عادل و از بهترین و بزرگان حاکمان تاریخ بود.
عمر فاروق بسیار مشتاق خویشاوندی با خاندان رسولاللهﷺ بود و میخواست با اینکار خود را عزیزتر نیز بگرداند؛ در نتیجه برای خواستگاری از امکلثوم نزد پدرش، علی(رضیاللهعنه) رفت.
بعد از موافقت علی و امکلثوم، عمر با امکلثوم ازدواج کرد و صاحب فرزندان نجیب و باشرفی به نامهای رقیه و زید گردید، امکلثوم برای وی همسر نیکو و خوبی بود.
بعد از شهادت حضرت عُمَر، نکاح اُمکلثوم با عونبنجعفر(رضیاللهعنه) صورت گرفت، از او هیچ فرزندی حاصل نشد.
بعد از وفات او نکاح امکلثوم با محمدبنجعفر، برادرِ عون صورت گرفت و از او یک دختر متولد شد که در طفولیت فوت کرد.
پس از وفات محمد، اینبانو با سومین برادر که نامش عبداللهبنجعفر بود، ازدواج کرد که از او نیز فرزندی بهوجود نیامد و امکلثوم در عقد ایشان فوت کرد، در همان روز پسرش زید که از حضرت عمر بود نیز وفات کرد و هر دو جنازه را باهم بلند کردند.
این سه برادر(که یکی بعد از دیگری با حضرت امکلثوم نکاح کردند) عبدالله و عون
و محمد، برادرزادههای حضرت علی
و فرزندان جعفر طیار(رضیاللهعنه) بودند.
🔸 سلسله اوالد رسولاللهﷺ از فاطمه(رضیاللهعنها) جاری شدند و انشاءالله تا قیامت جاری خواهند ماند، همانطورکه رسولاللهﷺ فرمودند: مهدی از خاندان من است و از نسل فاطمه.
منابع:
- دختران پیامبرﷺ. مولف: محمد علی قطب.
-فضایل اعمال. تألیف: شيخ الحديث حضرت مولانا محمد زكريا كاندهلوی.
💕
@sonee87b