صبح نو


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


📩 ارتباط با ما: @sobheno_contact
🔹وبسایت روزنامه:
http://sobhe-no.ir
🔹وبسایت خبری:
https://sobhenonews.com
🔹توییتر:

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 رئیس دستگاه قضا: طبری تبرئه نشده است؛ چرا حرف بی‌دلیل می‌زنید؟

🔹اگر من وقت نمی‌کردم به این ادعا پاسخ دهم همه می‌گفتند قوه قضائیه طبری را تبرئه کرد، چرا حرف بی‌دلیل می‌زنید؟

@sobhe_no


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 روایت رئیس قوه قضائیه از حق داوری 50 میلیارد تومانی در یک پرونده

🔹محسنی اژه‌ای: بنده بالاترین رتبه را در قوه قضائیه دارم، اگر حساب کنید از اول دوره ریاستم بر قوه قضائیه تاکنون یک ریال از حقوقم را هم خرج نکرده باشم حق الوکاله یک پرونده برخی وکلا هم نمی‌شود.

🔹با این شرایط ما نمی‌توانیم قاضی را نگه‌داریم، کمکمان کنید.
@sobhe_no


🔸پیش از این هم عربستان  برای مدیریت سیاست منفعت‌محور و دوپهلوی آمریکا نسبت به خود، از جمله عدم واکنش واشنگتن به حمله نظامی به آرامکو در سپتامبر ۲۰۱۹، به موازنه‌سازی سیاسی و امنیتی در روابط فرامنطقه‌ای (نزدیکی به روسیه و چین) و منطقه‌ای خود روی آورد که یکی از نتایج آن تقویت همکاری‌ها با ایران (و ترکیه) بود.

🔸برخی از دیدگاه‌ها در داخل کشور ما، سعودی‌ها و اعراب خلیج فارس را همواره ادامه سیاست آمریکا در منطقه دانسته و خواهان برخورد با آنها به‌عنوان نقطه آسیب‌پذیر این کشور در منطقه در شرایط وقوع احتمالی جنگ بین ایران و آمریکا هستند؛ اما شرایط منطقه‌ای اکنون تغییر کرده و اعراب خلیج فارس با تغییر استراتژی، متمرکز بر موازنه‌سازی در سیاست خارجی برای تأمین منافع و امنیت ملی خود شده‌اند. آنها دیگر بین ایران و آمریکا یا چین و آمریکا انتخاب نمی‌کنند و روابط با همه کشورها را برای موازنه‌سازی در سیاست خارجی و پرهیز از هرگونه تنش و بی‌ثباتی ضروری می‌دانند. به همین دلیل، در مذاکرات هسته‌ای جاری می‌توان از نقش اعراب خلیج فارس به‌ویژه سعودی‌ها در جهت چانه‌زنی هم‌زمان با آمریکا و اسرائیل استفاده کرد.

🔸به‌عنوان نمونه، سعودی‌ها با اعضای کابینه و نزدیکان ترامپ از جمله ویتکاف و کوشنر روابط اقتصادی و دوستی نزدیکی دارند. آنها می‌توانند دولت آمریکا را تشویق به همکاری با ایران به نفع صلح و امنیت منطقه‌ای کرده و برای جبران این امر قول سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی هم در ایران و هم در آمریکا بدهند. رشد و توسعه فزاینده اقتصادی سعودی و به تبع تثبیت جایگاه قدرت بزرگ منطقه‌ای از طریق اجرای طرح‌های جاه‌طلبانه محمد بن سلمان، نیاز به ثبات در منطقه و مهم‌تر اتصال زنجیره اقتصادی و ترانزیتی کالاها دارد. به این لحاظ، سعودی‌ها نقش هژمونی‌طلبانه و جنگ‌طلبانه فعلی رژیم نتانیاهو در جغرافیای جهان عرب را دقیقا در جهت خلاف منافع خود محاسبه می‌کنند. از نظر ریاض، بهترین سیاست برای خنثی‌سازی و منزوی کردن رویکرد هژمونی‌طلبانه اسرائیل، رجوع به سیاست موازنه‌سازی و کاربرد دیپلماسی است.

🔸یکی از حساس‌ترین بخش‌های این دور از مذاکرات هسته‌ای بین ایران و آمریکا مربوط به کلیت و منطق ورود به مذاکره و تأثیرات آن بر جایگاه منطقه‌ای و جهانی کشورمان در شرایط گذار ژئوپلیتیک کنونی است. تجربه تاریخ روابط بین‌الملل به ما می‌آموزد که دولت‌های تمدنی (همچون ایران) در وضعیت هرج‌ومرج تلاش می‌کنند تا با اتخاذ رویکردهای تعاملی و با استفاده از ابزار دیپلماسی فعال، جایگاه نقش و قدرت خود را با محیط پویای ژئوپلیتیک منطقه‌ای و جهانی سازگار کرده و از این طریق منافع و امنیت ملی خود را با کمترین هزینه تأمین کنند.   بی‌شک، یک توافق معقول هسته‌ای عیار قدرت منطقه‌ای را بالا می‌برد و با متوازن کردن روابط بین‌المللی ایران به‌ویژه با روسیه، چین و اروپا بر ارزش استراتژیک آن در سیاست جهانی می‌افزاید. مهم‌تر اجماع منطقه‌ای اعراب در مورد چنین توافقی خود گام مهمی در تقویت گرایش به «اتحاد منطقه‌ای» برای دستیابی به صلح و امنیت از طریق موازنه‌سازی در روابط با قدرت‌های فرامنطقه‌ای به حساب می‌آید که می‌تواند اهداف هژمونی‌طلبانه و نظامی‌گرایانه کنونی رژیم اسرائیل در منطقه را تا حدود زیادی خنثی کند.

🔸به واقع، مذاکرات هسته‌ای فرصت خوبی برای تجمیع منافع ایران و اعراب خلیج فارس در موضوعات منطقه‌ای برای خنثی‌سازی تهدید اسرائیل و مدیریت نقش منافع محور آمریکا فراهم کرده است. نگرانی سنتی دولت‌های عربی چالش وجود نیروهای شبه‌نظامی مورد حمایت ایران برای رژیم‌های آنها بود. اما اکنون اکثر این نیروها در حال ادغام در ساختار نظامی و امنیتی دولت‌های خود و بازبینی نظری در نقش منطقه‌ای خود هستند. در این وضعیت، نگرانی اصلی اعراب منطقه اکنون متمرکز به نقش هژمونی‌گرایانه اسرائیل و تبعات زیان‌بار آن برای ثبات و امنیت منطقه‌ای شده که از تکنولوژی و مصونیت آمریکا هم بهره‌مند است. از این زاویه، اعراب منطقه خلیج فارس به جای ارائه تهدید، یک فرصت چانه‌زنی خوب برای ایران در روند مذاکرات هسته‌ای جاری هستند.

منبع: مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه


✍🏼دکتر کیهان برزگر استاد روابط بین الملل
مذاکره هسته‌ای و اعراب خلیج فارس

🔸عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، کویت، و بحرین (و مصر) همگی از مذاکرات هسته‌ای جاری بین ایران و آمریکا حمایت کردند و ثمربخش بودن این گفت‌وگوها را برای امنیت و ثبات منطقه‌ای حیاتی دانستند. موضع مثبت سعودی‌ها و سایر اعراب منطقه خلیج فارس نسبت به مذاکرات هسته‌ای (برخلاف دور گذشته) حاکی از تغییر استراتژی سیاست خارجی آنها و نزدیکی هم‌زمان آنها به ایران و آمریکا به منظور سازگاری با محیط جدید ژئوپلیتیک منطقه‌ای به‌ویژه پس از وقایع  ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و جنگ غزه است

🔸تغییر استراتژی اعراب خلیج فارس بیش از هر چیز به اتخاذ سیاست هژمونی‌طلبانه و پادگانی رژیم اسرائیل در منطقه بعد از تحولات وقایع اکتبر برمی‌گردد که امنیت مطلق را صرفا در توسل به عملیات نظامی در کل جغرافیای جهان عرب (از جمله اشغال بخشی از خاک سوریه) در شرایط هرج‌ومرج می‌بیند. در این وضعیت، اعراب منطقه به‌ویژه سعودی‌ها بهترین سیاست برای مدیریت و خنثی‌سازی رویکرد انحصارگرایانه و مخرب تل‌آویو را «موازنه‌سازی» در صحنه سیاست منطقه‌ای و جهانی می‌دانند.


▪️اروپا بدون آمریکا شخصیت ندارد

🔸ابوالفضل ظهره‌وند،عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و کارشناس مسائل بین‌الملل،به تحلیل مواضع کشورهای اروپایی پرداخت و ضمن هشدار نسبت به ماهیت نقش‌آفرینی اروپا،گفت:این کشورها با وجود نمایش اختلاف،در واقع با یکدیگرهماهنگ هستند و آنچه ما امروز با آن مواجهیم،نه یک فرآیند سازنده،بلکه نوعی تله مذاکراتی برای ایران است.هدف از این تله،بازگرداندن ترامپ به برجام است،آن هم در قالبی که از ایران خواسته شود برای اعتمادسازی تن به شرایط خاصی بدهد

🔸مذاکرات هسته‌ای بدون حضور اروپا به مراتب به نفع ماست،چون در این صورت دیگر سازوکاری به نام مکانیسم ماشه در کار نخواهدبود.از طرف دیگر،ایران باید در مذاکرات مستقیم با آمریکا،تضمین‌های عینی و ملموس بگیرد. اروپایی‌ها در این میان نه تعیین‌کننده هستند،نه مسئولیتی دارند.فقط نقش اهرم فشار را بازی می‌کنند

🔸بدون آمریکا،اروپا هیچ شخصیتی ندارد.برخی در داخل کشور نگران حذف اروپا از روند فشار بر ایران هستند.درحالی‌که درگیری مستقیم فقط با آمریکا،برای ما بسیار کم‌هزینه‌تر و حتی سودمندتر است تا اینکه با مجموعه‌ای ازآمریکا به‌علاوه اروپا روبه‌رو شویم

🔻ادامه مطلب

@sobhe_no


▪️شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصمیمات خودش پایبند بماند

🔸در پی تصمیم ناگهانی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر نهایی بودن تمام دروس پایه یازدهم، فضای آموزش متوسطه دوم بار دیگر دچار آشفتگی و بی‌ثباتی شد. این در حالی است که پیش‌تر شورای‌عالی آموزش‌وپرورش با پشتوانه قانونی و در هماهنگی با نهادهای بالادستی، تصمیم گرفته بود تنها ۶درس به‌عنوان دروس نهایی این پایه در کنکور ۱۴۰۴مؤثر باشد. تصمیمی که در اسفندماه گذشته به امضای رئیس‌جمهور نیز رسید

🔸عبدالمجید فیاضی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی  از این اقدام شورای‌عالی انقلاب فرهنگی انتقاد کرد و گفت:شورای‌عالی انقلاب فرهنگی خودش به شورای آموزش‌وپرورش مأموریت داده بود که در این زمینه تصمیم‌گیری کند و این شورا نیز مطابق همان مأموریت عمل کرد.حال نمی‌دانم چرا چنین اقدامی از سوی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفته که واقعا توجیهی ندارد

🔸موضوع کاهش دروس نهایی پایه یازدهم ابتدا در جلسات تخصصی مطرح و سپس در کمیسیون مربوطه تصویب شد. حالا این تصمیم لغو شده، آن هم بدون هیچ شفاف‌سازی. من واقعا نمی‌دانم این را باید چه بنامم

🔻ادامه مطلب

@sobhe_no


▪️ساده انگاری نگران کننده

🔸در شرایط پیچیده کنونی، مذاکرات بین ایران و آمریکا، یکی از مسائل حساس و حیاتی به‌شمار می‌آید. این مذاکرات معمولا با توجه به تاریخچه سیاسی و اقتصادی کشورها، چالش‌ها و موانع زیادی را پیش روی خود دارند. اخیرا برخی‌ از مسئولین داخلی چنان در اظهارات و نطقشان صحبت گفتند که گویی با یک جلسه گفت‌وگو تمامی مشکلات مابین ایران و آمریکا حل شده و همه تحریم‌ها هم برطرف شده‌اند. این نگرش، اگرچه ممکن است امیدوارکننده به نظر برسد؛ اما در شرایط واقعی مذاکرات بین‌المللی، نگرش خوش‌بینانه و ساده‌انگارانه می‌تواند پیامدهای منفی‌ به‌ دنبال داشته باشد. مذاکرات پیچیدگی‌های زیادی دارند که نمی‌توان آن‌ها را تنها بر اساس پیش‌بینی‌های خوش‌بینانه و ساده‌سازی ‌شده ارزیابی کرد.

🔸نمونه‌ای از این ادعا را می‌توان در بخشی از اظهارات اخیر قائم‌پناه پیدا کرد. محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور در اظهارات اخیر خود پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، به تبیین دیدگاه‌های مثبت و امیدوارکننده‌ای پرداخته است. وی تأکید کرد که این مذاکرات به‌طور موفقیت‌آمیز پیش رفته و این مذاکرات به ‌صورت برد-برد و با حفظ منافع ملی انجام خواهد گرفت. وی همچنین به مذاکرات بعدی که برای روز شنبه برنامه‌ریزی شده است اشاره و ابراز امیدواری کرد که با رفع مشکلات تحمیلی از سوی دشمن، شاهد گشایش‌های اقتصادی برای فعالان اقتصادی کشور خواهیم بود.

🔸قائم‌پناه با قاطعیت از آمادگی ایران در مقابل تهدیدات دشمن سخن گفت و تأکید کرد که ایران همچنان به‌عنوان یک کشور قهرمان در عرصه بین‌المللی و اقتصادی به‌طور مؤثر حضور خواهد داشت. وی همچنین بر لزوم سرعت بخشیدن به روابط بین‌الملل و پیشرفت در روابط با دنیا تأکید کرد.

🔸گویی او به‌طور ضمنی این‌گونه القا می‌کند که مذاکرات هم‌اکنون به یک نتیجه قطعی و مثبت رسیده و گشایش‌های اقتصادی بزرگ در راه است. این اظهارات درحالی‌که امیدوارکننده به نظر می‌رسند، می‌توانند نوعی نگرش ساده‌انگارانه یا خوش‌بینی بیش‌ از حد تلقی شوند. مذاکرات بین ایران و آمریکا به‌ویژه در موضوعات پیچیده و حساس، همواره با چالش‌های زیادی مواجه هستند و نمی‌توان به‌ راحتی از آن‌ها به‌عنوان «توافقی قطعی» یاد کرد

🔻ادامه این مطلب را اینجا بخوانید

@sobhe_no


قالیباف موفقیت کاروان ورزشی‌ کشورمان در المپیک دانش‌آموزی را تبریک گفت

🔹دکتر قالیباف رئیس مجلس در پیامی موفقیت‌های افتخارآمیز و ارزشمند کاروان ورزشی آینده‌سازان کشورمان با "نام امید ایران" و باشعار "همه باهم برای ایران، برای مدرسه" در رقابت‌های المپیک دانش‌آموزی ۲۰۲۵ صربستان را تبریک‌ گفت.

@sobhe_no


بارش برف و تگرگ در شمال غرب کشور

🌨امروز گستره فعالیت سامانه بارشی در شمال غرب، غرب دامنه‌های جنوبی البرز، شمال شرق و برخی نقاط شرق کشور خواهد بود. در ارتفاعات واقع در شمال غرب و البرز مرکزی، بارش برف و در نقاط مستعد، ریزش تگرگ انتظار می‌رود.

🌧شدت بارش در آذربایجان غربی، غرب کردستان، شمال کرمانشاه، نیمه شمالی آذربایجان شرقی، اردبیل و شمال خراسان رضوی خواهد بود.

@sobhe_no




شماره جدید صبح نو منتشر شد

@sobhe_no


ترامپ: حل مشکل با ایران آسان است!

🔹«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا: مشکل را با ایران حل خواهیم کرد، مسئله آسانی است.

@sobhe_no


هجوم توفان ریزگردها از عربستان به عراق

🔹رسانه‌های عراق اعلام کردند که توفان قدرتمند ریزگردها، برخی مناطق از جمله استان المثنی، استان نجف اشرف، الدیوانیه و السماوه در جنوب غربی این کشور را در نوردیده است، منشاء این توفان از عربستان بوده است.

@sobhe_no


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
پرواز گسترده پهپادهای اسرائیلی بر فراز ضاحیه

🔹منابع لبنانی از پرواز گسترده پهپادهای اسرائیلی بر فراز ضاحیه جنوبی بیروت و مناطقی در جنوب لبنان خبر دادند.

@sobhe_no


وزیر خارجه هلند: مذاکرات آمریکا و ایران در رم برگزار می‌شود

🔹وزیر امور خارجه هلند مدعی شد که دور دوم مذاکرات(غیرمستقیم) آمریکا و ایران شنبه آینده در رم برگزار می‌شود.

@sobhe_no


سقف برداشت از خودپردازها ۳۰۰ هزار تومان ماند

🔹با تصویب هیات عامل بانک مرکزی، مصوبه سقف برداشت از پایانه‌های خودپرداز شبکه بانکی که از ۲۵ اسفند پارسال تا ۲۰ فروردین امسال از ۲ میلیون ریال به ۳ میلیون ریال افزایش یافته بود، تمدید شد.

@sobhe_no


جزییات جدید از زمان‌بندی پروژه‌های فضایی ایران

🔹«وحید یزدانیان» رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در پاسخ به سوال تسنیم: اکثر پروژه‌های جاری پژوهشگاه فضایی ایران از جمله پارس ۳، ناهید ۳، ناهید ۲، ماهواره‌های راداری ۲۰ متری و ۵۰ متری، نمونه دوم بلوک انتقال مداری سامان و آزمایشگاه کلاس ۱ تن تا نیمه اول ۱۴۰۵ اجرایی می‌شوند.

@sobhe_no


منبع آگاه: ایران در حال بررسی مکان‌های پیشنهادی برای دور دوم مذاکرات است

🔹یک منبع آگاه با بیان اینکه مذاکرات غیرمستقیم و مرحله دوم ایران و آمریکا، قطعاً با حضور و نقش میزبانی عمان برگزار خواهد شد، گفت: ایران اعلام کرده که همچنان میزبان عمان خواهد بود اما اینکه، مذاکرات به لحاظ مکانی در کدام کشور برگزار خواهد شد هنوز نهایی نشده است.

🔹وی گفت: برخی رسانه‌‌های غربی سعی دارند برخی کشورها را به عنوان مکان نهایی مذاکرات معرفی کنند اما ایران در حال بررسی مکان‌های پیشنهادی و همچنین مشورت و دریافت نظر طرف عمانی است تا پاسخ نهایی را اعلام کند.

🔹این منبع آگاه گفت ادعای مستقیم شدن مذاکرات ایران و آمریکا نیز درست نیست/تسنیم

@sobhe_no


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
سوال‌های صریح و حرف‌های نقادانه یک دانشجو در حضور رئیس قوه قضاییه

سعید سیدی، نماینده شورای صنفی دانشگاه بوعلی سینا: در رسیدگی به مفاسد اقتصادی شفافیت نداریم، چرا تاکنون اجازه برگزاری علنی دادگاه‌های مفسدان اقتصادی دانه درشت صادر نشده است؟

شفافیت در این مورد اعتماد مردم و فعالان اقتصادی را جلب می‌کند.

مجتمع ویژه جرائم اقتصادی کارآمد بوده است؟ این مجتمع تواسنته به وظیفه اصلی خود عمل کند؟

چرا شاهد تاخیرهای طولانی در رسیدگی به پرونده‌ها هستیم؟ آیا برنامه مشخصی برای جذب و آموزش قضات وجود دارد؟

بالا بودن هزینه‌های دادرسی برای مردم چالش است، آیا برنامه‌ای برای کاهش هزینه‌های دادرسی وجود دارد؟

امیدوارم برخورد با فعالان دانشجویی و دانشجویانی که به خاطر فعالیت سیاسی و صنفی همراه با مهر و مسالمت پدرانه باشد و مشکلات آن‌ها عادلانه حل شود.

@sobhe_no


تصویری از طاووس هندی در بوشهر

عکاس: حسین قربانی

@sobhe_no

20 last posts shown.