فلسفه بدون مرز


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Education


فلسفه در جستجوی حقیقت است,اما مدام از خود می پرسد ایا حقیقتی وجود دارد؟
پیج فلسفه بدون مرز🤟
https://www.instagram.com/philosophybimarz/
ادمین :تبلیغ شما در تعرفه جدید هم در استوری اینستاگرام و هم در تلگرام پست میشه به دایرکت پیج اینستاگراممون بیاید

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Education
Statistics
Posts filter


برای آنکه انسان بتواند راهی به طول هزار ورست طی کند ناچار باید امیدوار باشد که در پایان این راه، چیز خوشایندی در انتظار اوست.

جنگ و صلح
لئو تولستوی

@philosophybimarz


◾️از زندگی کتابهای زیادی می توان پدید آورد، و از کتابها فقط کمی، خیلی کم، زندگی بدست می آید.

▪️#فرانتس_کافکا

@Philosophybimarz


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
◼️استوری درونگرا

@philosophybimarz


◼️اما به هر ترتیبی همیشه تمام تقصیرها به گردن من است و آن‌چه بیشتر از همه آزارم می‌دهد این است که بی هیچ تقصیری مقصر شناخته می‌شوم.

▪️یادداشت‌های زیرزمینی - داستایفسکی

@philosophybimarz


◾️تنها هرزه را سنگسار می کنند، غافل از آنکه شهر پُر است از فاحشه های مغزی و کسانی که نمی دانند,مغزهای هرزه ویرانگر ترند تا تن های هرزه.

▪️#فروغ_فرخزاد

@philosophybimarz


◾️مدتها پیش آموختم که نباید با خوک کشتی گرفت چرا که کثیف می‌شوی و مهم‌تر از آن اینکه خوک عظیم کثیف شدن لذت می برد!!

▪️#جرج_برنارد_شاو

@philosophybimarz


◼️معنیش اینه که هویت انسانی مون به خطر می افته.

▪️و چقدر بده که همه مون این طوری شبیه هم بشیم چون خُب، همون انسان بودن محشره نیکلاس کار میگه من واقعاً معتقدم که اگه به بزرگترین یادگارها و دستاوردهای فرهنگ نگاه کنیم میبینیم که اونها از شخصیتهایی براومدن که قادر بودن به امور توجه کنن و ذهنهاشون رو مهار کنن همون چیزی که باعث میشه اندیشه ای رفیع داشته باشیم و به تفکر مفهومی بپردازیم.


▪️ از این راهه که میتونیم تفکر انتقادی داشته باشیم و به شکلی خلاق بیندیشیم و این نوع تفکره که در معرض خطره اشتباه نکنید اینترنت برای خیلی چیزها خوبه و باید قدرش رو دونست اما بهترین کاری که برای ذهنهامون میتونیم بکنیم اینه که زمانهایی کامپیوترهامون رو خاموش کنیم و مدتی آرام بگیریم و بر چیزی تمرکز کنیم.

▪️ ایمیلها و ویدئوهاتون سرجاشون هستن وقتی دوباره میرین سراغشون!

#پایان

@philosophybimarz


◼️به این ترتیب مثلاً فلان تکه اطلاعات با ارزش رو در حافظه ی کوتاه مدتتون به دست می آرین، اما بعدیک دفعه صدای یه پیامک یا ایمیل رو میشنوین که باید اون رو چک کنین اون وقت اون ایمیل اون تکه از اطلاعات رو میفرسته پی کارش و شما اصلاً فرصت پیدا نمی کنین چیزی یاد بگیرین و همه ش هم زیر سر یه عامل مزاحمه.

▪️نیکلاس کار در ادامه میگه پس در یادگیری توجه نقش کلیدی داره اگه کنترل توجهمون رو از دست بدیم یا دائم توجهمون رو چند پاره کنیم اون وقت دیگه واقعاً از اون فرایند تثبیت حافظه لذت نمی بریم.

▪️اما الان میتونم بشنوم که یکی اون بیرون داره میگه ای بابا، یادگیری اصلاً چه معنی ای داره وقتی همه ی اطلاعات جهان رو با جست وجو در گوگل میشه پیدا کرد؟!»... خُب... چی باید گفت؟


▪️ نیکلاس کار توضیح میده که این نوعی کلاه گذاشتن سر عقل و درک ماست. اگه شما از ذهنتون این طور استفاده کنین یعنی دائم در جست و جوی بسیار سریع اطلاعات باشین و بعدش اونا رو سریع فراموش کنین هیچ وقت نمیتونین به معرفت پایداری برسین در این حالت چیزی شبیه کامپیوتر میشین.

#بخش_چهارم

@philosophybimarz


◼️به نظر نیکلاس کار در اینترنت با انبوهی اطلاعات راجع به محیط زیست اطرافمون روبه رو میشیم وبه ناچار از همه ی اونها استفاده میکنیم.

▪️ منظورم صداها، تصویرها کلمات و متن هاست و این باعث ترغیب ما به فعالیتی الزام آور و اعتیادگونه میشه که طی اون دائم در حال چک کردن تلفنهای هوشمند و ایمیلهامون هستیم؛ در این شرایط به یه زندگی توام با پریشانی و حواس پرتی و مزاحمت دائمی دچار میشیم.

▪️و این خطرناکه چون دیگه مجالی برای مراقبه و اندیشیدن متمرکز باقی نمیمونه یعنی اون نوع تفکر کانونی و آرامی که به یادگیری ما شکل میده.

▪️ این فرایندیه که تثبیت حافظه نام داره تثبیت حافظه به معنی انتقال اطلاعات از حافظه ی کوتاه مدت به حافظه ی دراز مدتمونه و به واسطه ی این انتقال اطلاعات از حافظه ی کوتاه مدت به حافظه ی درازمدته که پیوندی میان اون اطلاعات و هر چیز دیگه ای که میدونیم برقرار میکنیم.

#بخش_سوم

@philosophybimarz


◼️نیکلاس کار نویسنده ی کتاب تحسین شده ی کم عمقها اینترنت با مغز ما چه می کند؟» معتقده اینترنت باعث سطحی تر شدن ما میشه! برای اینکه حرف او رو بهتر بفهمیم باید کمی به عقب برگردیم به دوران ماقبل تاریخ.

▪️ نیکلاس کار میگه در آن دوران انسان دوست داشت محیط اطراف خودش رو بشناسه چون هرچه بیشتر راجع به اطرافش میدونست کمتر در معرض حمله ی حیوانات وحشی قرار میگرفت.

▪️ شواهد علمی نشون میدن که در این وضعیت در مغز ماده ای به نام دوپامین ترشح میشه که لذت بخش و انگیزه دهنده است و ما رو به جست وجو و یافتن اطلاعات جدید بر می انگیزه این باعث میشه احساس خوشایندی داشته باشیم و زنده بمونیم.


▪️ اما قضیه اینه که امروزه حمله ی حیوانات وحشی دیگه مسئله ساز نیست ولی مغز ما همون مغزه و البته حالا اینترنت هم هست.


#بخش_دوم

@philosophybimarz


◼️اینترنت با مغز ما چه میکند؟

▪️بعضیها معتقدند ما امروزه زیاد میدانیم و کمتر می فهمیم اطلاعات و اخبار و رجوع به اینترنت و تلفن همراه زیاد است اما تحلیل و تفکر به همان اندازه نیست و این مسئله روی تلقی و درک افراد از زندگی و معنای آن تأثیر می گذارد و همین طور روی روابط خانوادگی و اجتماعی.


▪️ این گفتار با همکاری نیکلاس کار نویسنده ی کتاب «اینترنت با مغز ما چه می کند، تهیه شده و تأثیر اینترنت روی مغز و زندگی را توضیح میدهد.

▪️به اینترنت رجوع میکنیم و پیامی فوری دریافت می کنیم مطلبی میخونیم یا عکس بامزه ای رو تماشا میکنیم که باید به اشتراکش بذاریم .


▪️ بعد، ویدئویی دریافت میکنیم که تو اون پاندایی در حال آسیب رسوندن به بچه ایه و به ویکی پدیا رجوع میکنیم تا اطلاعاتی راجع به خشونت پانداها پیدا کنیم همه ی اینا در عرض چند دقیقه اتفاق میافته ما تمام وقت همین جور زندگی میکنیم.

#بخش_اول

@philosophybimarz


◾️تلویزیون را روشن نکردم. به این نتیجه رسیده ام که وقتی حال آدم بد است این حرام زاده فقط حال آدم را بدتر می کند.یک مشت چهره ی خالی از روح که پشت سر هم می آیند و می روند و تمامی هم ندارند.احمق پشت احمق، احمق هایی که بعضاً مشهور هم هستند.

▪️#چارلز_بوکفسکی
▪️#عامه_پسند

@philosophybimarz


■ «يکي از جمع بندی های شوپنهاور که به من کمک کرد اين بود که شادي هاي نسبي از سه منبع ريشه ميگيرند: آنچه که فرد هست، آنچه که دارد و آنچه که در چشم ديگران جلوه ميکند.

▪️ او تأکيد ميکند که ما تنها بر اولي تمرکز ميکنيم و دومي و سومي، يعني داشته ها و شهرتمان را حساب نمي کنيم، زيرا هيچ اختيار و نظارتي بر آن دو نداريم و آن ها را ميتوانند از ما بگيرند و از ما گرفته خواهد شد. درست همانطور که افزايش سن اجتناب‌ناپذير زيبايي را از تو ميگيرد.

▪️درواقع،"داشتن" عاملي معکوس در خود دارد. شوپنهاور ميگويد:اغلب آنچه ما داريم شروع ميکند به داشتن ما.»

▪️#اروین_یالوم
▪️#روان_درمانی_اگزیستانسیال


@Philosophybimarz


◾️پس جهنم اين است !
هرگز به این شکل درباره‌‌اش فكر نمی‌کردم! به خاطر دارید؟ گوگرد، آتش، سيخ، آه! عجب حرف‌های مضحكی سال‌ها در مغزمان فرو کردند! احتياجی به سيخ نيست. حالا فهمیدم، جهنم همان زندگیِ اجباری با احمق‌های اطراف است.


▪️#نمایشنامه_در_بسته
▪️#ژان_پل_سارتر

@philosophybimarz


‍ ■ هیچ وسیله ای برای تشخیصِ تصمیم درست وجود ندارد، زیرا هیچ مقایسه ای امکان پذیر نیست. در زندگی با همه چیز برای نخستین بار برخورد می‌کنیم. مانند هنرپیشه ای که بدون تمرین وارد صحنه شود. اما اگر اولین تمرینِ زندگی، خودِ زندگی باشد، پس برای زندگی چه ارزشی می توان قایل شد؟ این است که زندگی همیشه به یک طرح شباهت دارد. اما حتی طرح هم کلمه ی درستی نیست، زیرا طرح همیشه زمینه‌سازی برای آماده کردن یک تصویر است، اما طرحی که زندگی ماست، طرحِ هیچ چیز نیست، طرحی بدون تصویر است.

◾️توما این ضرب المثل آلمانی را با خود زمزمه می کرد: یکبار حساب نیست، یکبار چون هیچ است. فقط یکبار زندگی کردن مانند هرگز زندگی نکردن است.

▪️#بار_هستی
▪️#میلان_کوندرا


@Philosophybimarz


انسان خداگونه از یووال نوح هراری.pdf
3.3Mb
◾️کتاب " انسان خداگونه:
تاریخ مختصر فردا

▪️ نوشته #یووال_نوح_هراری
▪️ترجمه #نیک_گرگین

@philosophybimarz


◾️افسردگی به انسان فرصت اندیشیدن نمیدهد، بنابراین برای اینکه انسان نادان بماند باید اندوهگینش ساخت.

▪️#فریدریش_نیچه

@philosophybimarz


◾️از زندگی کتابهای زیادی می توان پدید آورد، و از کتابها فقط کمی، خیلی کم، زندگی بدست می آید.

▪️#فرانتس_کافکا

@Philosophybimarz


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
◼️آلبر کامو

@philosophybimarz


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
◼️استوری

@philosophybimarz

20 last posts shown.