پیام‌ ما آنلاین


Channel's geo and language: Iran, Persian


«پیام ما»؛ رسانه توسعه پایدار ایران
اولویت ما در روزنامه محیط زیست، میراث فرهنگی و مسائل اجتماعی است.
www.payamema.ir
IG: www.instagram.com/payamema
Twitter: www.twitter.com/payamema

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


کیفرخواست متهمان قتل امیر محمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران ۵ روز پس از دستگیری صادر شد

🔺دادستان تهران از صدور قرار جلب دادرسی و کیفرخواست متهمان قتل امیر محمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران ۵ روز پس از دستگیری خبر داد.

علی صالحی در رابطه با این پرونده اظهار داشت:

🔹پس از گزارش‌های واصله مبنی بر وقوع یک فقره سرقت منجر به قتل دانشجویی به نام امیر محمد خالقی پرونده قضایی با عنوان قتل و سرقت در همان ابتدای وقوع جنایت در دادسرای تهران تشکیل شد.

🔹دو متهم اصلی این پرونده ضمن سرقت اموال مقتول با وارد کردن دو ضربه چاقو به قفسه سینه وی منجر به قتل او شدند.

🔹با رصد کامل و دقیق پرونده مذکور و همچنین اقدامات قضایی و پلیسی متهمان اصلی پرونده در مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۳۰ دستگیر شدند که پس از انجام تحقیقات مقدماتی تفهیم اتهام اخذ نظریه پزشکی قانونی و همچنین نتیجه روانپزشکی قانونی و تشکیل پرونده شخصیت و اخذ آخرین دفاع پرونده با صدور قرار جلب دادرسی و کیفرخواست به دادگاه کیفری یک تهران ارسال شد.

🔹با بررسی فیلم دوربینهای مداربسته و سایر ادله موجود متهم ردیف اول پرونده به مباشرت در قتل عمدی و مشارکت در سرقت مقرون به آزار اعتراف کرده و همچنین متهم دیگر پرونده با اعتراف متهم ردیف اول و اظهارات خود به معاونت در قتل عمدی از طریق تحریک متهم ردیف اول و زدن ضربات چاقو به مقتول و همچنین مشارکت در سرقت مقرون به آزار از مقتول مرحوم امیر محمد خالقی اعتراف کرد.

@payamema


افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد

🔹آیین‌نامۀ اجرایی افزایش سن بازنشستگی از سوی معاون اول به سازمان اداری و استخدامی و وزارت رفاه ابلاغ شد.

@payamema


نظرسنجی مرکز پژوهش‌های مجلس: ۴۹ درصد کاربران اینترنت از فیلترشکن رایگان استفاده می‌کنند

🔹داده‌های این نظرسنجی نشان می‌دهد که با وجود اینکه ۳۱.۷ درصد از کاربران اینترنت بر این باورند که دولت پزشکیان تا حد «زیاد یا خیلی زیادی» توان رفع محدودیت شبکه‌های اجتماعی را دارد، ۲۶.۷ درصد به آن احتمال کمی داده و ۲۴.۸ درصد رفع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی در دولت او را منتفی می‌دانند.

🔹همچنین در این نظرسنجی بیان شده که حدود نیمی از کاربران اینترنت (۴۹.۴ درصد) از فیلترشکن رایگان و ۳۰.۳ درصد از فیلترشکن پولی استفاده می‌کنند. گفتنی است ۱۸.۹ درصد اصلاً از فیلترشکن استفاده نمی‌کنند.

🔹میانگین مصرف اینترنت پاسخگویان در یک شبانه‌روز به این شرح است؛  ۳۵.۷ درصد بیش از سه ساعت، ۳۲.۲ درصد یک تا سه ساعت و ۱۷.۴ درصد کمتر از یک ساعت در شبانه‌روز از اینترنت استفاده می‌کنند. گفتنی است ۱۴.۶ درصد از مردم اصلاً از اینترنت استفاده نمی‌کنند./پیوست

@payamema


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
هم اکنون/ بارش برف در تبریز

@payamema


تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان

سرپرست فرماندهی انتظامی شهرستان سراوان:

🔹در پی تیراندازی به سمت رییس اداره آموزش و پرورش شهرستان سراوان، شناسايی و دستگيری عامل یا عاملان این جنایت در دستور کار قرار گرفت.

🔹در این حادثه به وی آسیب نرسید و تیمی از کارآگاهان پلیس بلافاصله در محل حاضر، اقدامات فنی تخصصی در این خصوص آغاز که نتیجه پیگیری پرونده اطلاع‌رسانی خواهد شد./ تسنیم

@payamema


جهانی که گرمتر می‌شود و خانه‌هایی که محو می‌شوند

زمین جابه‌جا می‌شود، ما هم
| فاتیما انصاری |

🔺در ساحل چابهار، موج‌های خروشان دریای عمان هر روز چند متر به خانه‌های روستاییان نزدیکتر می‌شوند. مریم، مادر سه فرزند، درحالی‌که آخرین وسایلش را در گونی می‌گذارد، می‌گوید: «این خانه را پدربزرگم ساخت... حالا دریا آن را می‌بلعد.»

🔺او یکی از هزاران پناهنده اقلیمی ایران است؛ کسانی که نه به‌خاطر جنگ بلکه به‌خاطر خشکسالی، سیل و فرسایش خاک مجبور به ترک خانه‌هایشان شده‌اند. سازمان ملل پیش‌بینی می‌کند تا سال ۲۰۵۰، ۲۰۰ میلیون نفر در جهان آواره‌ تغییراقلیم خواهند شد.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/127039

#محیط_زیست #آلودگی_هوا #پیام_ما
@payamema


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
هشدار معاون شهردار تهران درباره تحولات قیمتی مسکن در سال آینده

🔹حمیدرضا صارمی، معاون شهردار تهران: یک میلیون واحد مسکونی کمبود و ۱۵۰ هزار واحد نیاز قطعی داریم/ سال ۱۴۰۴ سال ویژه تحولات مسکن در شهر تهران خواهد بود.

@payamema


قیمت بلیت مترو برای سال ۱۴۰۴ مشخص شد/ هفت هزار تومان


سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران:
🔹️بهای بلیت درون شهری کارت مبلغ دار برای سال آینده مبلغ ۴ هزار و ۱۲۵ تومان، برای خط پنج مبلغ ۵ هزار و ۹۵۰ تومان، برای خط هشتگرد ۱۳هزار و ۳۲۵ تومان و برای پرند مبلغ ۱۳ هزار و ۳۲۵ تومان خواهد بود.

🔹️بهای بلیت تک سفره‌ای که بصورت الکترونیک خریداری شود برای سال آینده مبلغ ۶ هزار و ۴۴۴ تومان، برای خط پنج مبلغ ۷ هزار و ۷۳۵ تومان، برای خط هشتگرد ۱۷ هزار و ۳۲۲ تومان و برای پرند مبلغ ۱۷ هزار و ۳۲۲ تومان خواهد بود.

🔹️بهای بلیت مترو که بصورت نقدی خریداری شود، برای سال آینده مبلغ ۷ هزار تومان، برای خط پنج مبلغ ۸ هزار تومان، برای خط هشتگرد ۱۸هزار تومان و برای پرند مبلغ ۱۸ هزار تومان خواهد بود.

@payamema


کشاورزان نگران هزینه‌های ناگهانی، بیمه‌ای که باید امنیت بدهد، اما بار مالی ایجاد می‌کند

زخم بیمه بر دستان کشاورزان

🔺|پیام‌ما| بند ح ماده ۳۳ برنامه هفتم توسعه درباره بیمه اجباری محصولات اساسی با هدف کاهش خطر در تولید و تأمین امنیت غذایی وضع شده است، اما حالا برخی کارشناسان محل پرداخت سهم کشاورز از حق بیمه را موضوعی نیازمند اصلاح می‌دانند و حتی کمیسیون کشاورزی مجلس نیز اعلام کرده است دولت در متممی که قرار است برای بودجه ۱۴۰۴ ارائه دهد، می‌تواند این موضوع را لحاظ کند. منتقدان می‌گویند سهم کشاورز از حق بیمه باید در زمان قیمت‌گذاری محصولات برای خرید تضمینی لحاظ می‌شد؛ یعنی حق بیمه اجباری به قیمت خرید تضمینی اضافه می‌شد. صندوق بیمه کشاورزی اما مشکلات خودش را دارد و مدیران آن می‌گویند اگرچه محصولات اساسی شامل گندم، دانه‌های روغنی، حبوبات، نیشکر، چغندر قند، ذرت و برنج است، اما در عمل، فقط گندم و حدود ۳۰ درصد از دانه‌های روغنی خرید تضمینی می‌شود که این موضوع، پرداخت حق بیمه از محل مطالبات خرید تضمینی سایر محصولات اساسی را دچار مشکل می‌کند.

🔺صندوق دارای محدودیت‌هایی همچون محدودیت‌های ابلاغی و ایجاد سازوکار مناسب برای ایجاد بیمه فراگیر محصولات است و تصمیم بر این شده که این نوع بیمه امسال فقط برای گندم و دانه‌های روغنی انجام شود. اعتبار پیشنهادی دولت و مصوب مجلس در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ برای صندوق بیمه کشاورزی ۱۲ هزار میلیارد تومان است. این درحالی‌است که کشاورزان محصولات اساسی به‌ویژه گندم‌کاران هر سال به قیمت خرید تضمینی هم اعتراض دارند.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/127052

#امنیت_غذایی #کشاورزی #پیام_ما
@payamema


استقبال معنادار مردان از کارزار «درخواست تصویب سربازی برای دختران»

🔹کارزار درخواست تصویب سربازی برای دختران در فضای مجازی خبرساز شده است. کارزاری بحث‌برانگیز که از طرف «جمعی از مردان و پسران ایران زمین» به راه افتاده و به‌طور واضح رویکردی کینه‌توزانه نسبت به زنان دارد.

🔹در ماه‌های اخیر، کارزاری با عنوان «درخواست تصویب سربازی برای دختران» در پلتفرم آنلاین کارزار به ثبت رسیده است. این مطالبه تاکنون به امضای بیش از ۷۱ هزار نفر رسیده و به خاطر استقبال بالا در لیست «پیگیری‌های ویژه کارزار» قرار گرفته است.

🔹استقبال‌کنندگان از این کارزار که قریب به اتفاق آنان را مردان ایرانی تشکیل می‌دهند در متنی عجیب خطاب به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، درخواست کرده‌اند که «این قانون عادلانه و میهن دوستانه» را پیگیری کند./روزیاتو


@payamema


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
وقوع زلزله ۷ ریشتری در تهران حتمی است

محمد اقا میری، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران:
🔹وقوع زلزله ۷ ریشتری در تهران حتمی است.

🔹آمارهای زیادی درباره خسارت زلزله ۷ریشتری تهران وجود دارد، با توجه به مشکلات مردم این آمارها را پشت تریبون نمی‌گویم تا به مشکلات روحی روانی مردم اضافه نشود.

🔹 تهران سالی ۹۹ زلزله می آید، در ۱۲ سال گذشته زلزله‌های خفیف بین ۲.۵ تا ۴.۵ ریشتر در تهران رخ داده و نشان‌دهنده فعال بودن گسل‌ها است./خبرآنلاین


@payamema


خشم کشاورزان امین‌آباد از اکتشافات معدنی، مردم سه بار مسیر ماشین‌آلات را سد کرده‌اند و می‌گویند معادن، مراتع و زمین‌هایشان را ویران می‌کند و معیشتشان را به خطر می‌اندازد

کوه رادون تکه‌تکه می‌شود
| فروغ فکری |

🔺بادهای موسمی هربار که از غرب به شرق می‌وزند، گردوغبار اکتشاف معدن، روستای امین‌آباد را در خود غرق می‌کند. اهالی امین‌آباد که در ۴۵ کیلومتری شهرضا هستند، از ابتدای امسال با بیل مکانیکی و لودر سنگین در منطقه‌شان روبه‌رو شده‌اند و حالا نگران از بین رفتن کشاورزی، دامداری و پوشش گیاهی منطقه و گیاهانی دارویی که بر روی ۱۰ رشته قنات روستا قرار دارند، هستند. آنها می‌گویند معدن‌کاوی در پنج کیلومتری روستا و تنه به تنه زمین‌های کشاورزی یعنی نابودی شغل آنها به قیمت سود عده‌ای خاص.

🔺آنها حتی هنوز به‌درستی نمی‌دانند چه معدنی قرار است آنجا راه بیفتد. به آنها گفته‌اند «سنگ مرمریت سیاه و چیزهای دیگر» اما به گفته عضو شورای روستای امین‌آباد، راه افتادن معدن یعنی خشک شدن ۱۰ رشته قتات منطقه، قنات‌هایی که آب شرب بیش از هزار نفر از اهالی روستا را تأمین می‌کند.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/127056

#منابع_طبیعی #محیط_زیست #کشاورزی #پیام_ما
@payamema


اخطار وزارت گردشگری به گران‌فروش‌ها: مسدود و جریمه می‌شوید

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی:
🔹با هرگونه گران‌فروشی در حوزه خدمات گردشگری به‌ویژه گران‌فروشی از سوی سایت‌ها و پلتفرم‌های فروش برخورد می‌شود.

🔹 تمامی اشخاصی که از طریق فضای مجازی، اقدام به عرضه تبلیغ و فروش خدمات سفر پذیرایی تفریحی اقامت تور می‌کنند موظفند نسبت به دریافت گواهینامه فعالیت گردشگری در فضای مجازی از وزارتخانه متبوع اقدام کنند.

🔹در غیر این صورت فعالیت مزبور «غیر مجاز» تلقی شده و علاوه‌بر ممانعت از فعالیت از طریق مسدود کردن درگاه اینترنتی مشمول جرایم قانونی می‌شوند.

@payamema


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
در استان تهران به اندازه ۱۵ استان کشور بنزین مصرف می‌شود

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی استان تهران:

🔹۱۰ الی ۱۲ درصد سوخت در تهران مصرف می‌شود، به طوری که روزانه چیزی بالغ بر ۲۰ میلیون لیتر مصرف سوخت در استان تهران داریم.

@payamema


🎙️پادکست خبری«پیام ما»
یکشنبه پنجم اسفند ۱۴۰۳ خورشیدی

🔷 معدن یا معیشت؟ توی امین‌آباد شهرضا کشاورزا و دامدارا دارن برای نجات زمیناشون می‌جنگن، اما انگار مجوزای معدن‌کاوی یه قصه‌ی دیگه دارن، کی قراره جواب این همه نگرانی رو بده؟

🔷 یک امضا کافی بود تا خانه پیرنیا، یادگاری از تاریخ تهران، در آستانه تخریب قرار بگیره! چرا اداره میراث‌فرهنگی سکوت کرده؟ پشت این رأی بحث‌برانگیز چه رازی نهفته‌ست؟ بشنوید در این اپیزود از پیام ما

🔷 ۹۵ درصد دفن زباله‌ها غیر اصولیه، یعنی آب، خاک و هوا داره روزبه‌روز آلوده‌تر می‌شه. راه‌حل چیه؟ تو این قسمت از پادکست، قراره از یه بحران خاموش حرف بزنیم؛ زباله‌هایی که هر روز تولید می‌کنیم، اما نمی‌دونیم قراره چه بلایی سرمون بیارن.

🔷 بیمه اجباری، حمایت از تولید یا فشار روی کشاورزا؟
دولت می‌گه هزینه بیمه گندم رو تقبل می‌کنه، ولی کشاورزا هنوز پیامک کسر پول دریافت می‌کنن. اینجا چی داره اشتباه پیش می‌ره؟

🔷 بازنشستگی دیرتر، ولی آیا عادلانه‌تر؟ افزایش سن بازنشستگی بدون در نظر گرفتن شرایط، زندگی سالمندان رو سخت‌تر می‌کنه. تو این قسمت پادکست، از چالش‌های پیر شدن در ایران صحبت می‌کنیم

🔻 کوه رادون تکه‌تکه می‌شود

https://payamema.ir/payam/127056

🔻 یک امضا، یک تخریب، یک فاجعه

https://payamema.ir/payam/127029

🔻 پسماندها دفن می‌شوند، اما بحران زنده می‌ماند

https://payamema.ir/payam/127020

🔻 زخم بیمه بر دستان کشاورزان

https://payamema.ir/payam/127052

🔻 چرا سیاستگذاری حساس به سن ضروری است؟

https://payamema.ir/payam/127065

در کست‌باکس | در شنوتو | در وب‌سایت پیام ما

#پادکست #خبر #پیام_ما

@payamema


رأی بحث‌برانگیز کمیته فنی اداره‌کل میراث‌فرهنگی تهران، خانه‌ تاریخی پیرنیا را در معرض تخریب قرار داد

یک امضا، یک تخریب، یک فاجعه

🔺|پیام ما| بعد از تخریب ساختمان پلاسکو در دی‌ماه سال ۱۳۹۵ سازمان میراث‌فرهنگی وقت تصمیم گرفت حریم بناهای مجاور ساختمان پلاسکو را که شامل خانه مشیرالدوله پیرنیا، هرمز پیرنیا، مدرسه و کلیسا ژاندارک، مسجد هدایت و ساختمان تجاری غریب(کافه آیبتا سابق) می‌شد و در ادوار گذشته در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده بود، ولی تنها یک بنا -خانه مشیرالدوله پیرنیا- حریم مصوب داشت و الباقی بناها حریم مصوب نداشتند، به‌صورت یکپارچه مشخص، بازنگری و ابلاغ قانونی کند.

🔺طی این فرایند ۱۶ ساختمان در نقشه حریم این پنج ساختمان به‌عنوان بنای ارزشمند قرار گرفت و تخریب و نوسازی آن ممنوع اعلام شد و به‌صورت رسمی ابلاغیه حریم این بناها در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ به شماره ۱۲۴۰۹/۹۸۲۱۰۰ به دستگاه‌های مربوطه توسط «علی‌اصغر مونسان»، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سابق سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور ابلاغ شد. یکی از بناهای ارزشمند در این نقشه، «خانه ولی‌الله پیرنیا» است که پسر «مشیرالدوله(حسن) پیرنیا» بود و خانه او یکی از بناهای دارای خاطرات مهم تاریخی همچون ضبط برنامه گلها توسط «داوود پیرنیا»، جلسات سران و بزرگان، تدوین و نگارش «کتاب ایران باستان» توسط مشیرالدوله پیرنیا است و با مجموعه خانه‌های مجاور خود یک بافت تاریخی و ارزشمند را تشکیل می‌دهد.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/127029

#میراث_فرهنگی #شهرداری #پیام_ما
@payamema


ظهرابی: رفتارهای جزیره‌ای باعث انقراض گونه یوزپلنگ خواهد شد

🔹 معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در سالیان گذشته تمرکز بیشتر روی حیات وحش بارز استان مانند قوچ و میش بوده و با دقت کمتری تمرکزها روی حفاظت از یوزپلنگ بوده و باید در هماهنگی با باقی استان‌های زیستگاه یوزپلنگ ساز و کاری برای نجات این گونه تعبیه شود چراکه رفتارهای جزیره‌ای و بدون توجه باعث انقراض گونه یوزپلنگ خواهد شد.

@payamema


📸 هم‌اکنون| بارش برف در اردبیل

@payamema


مرگ تدریجی طبیعت ایران با دفن غیراصولی ۹۵ درصد پسماندها

پسماندها دفن می‌شوند، اما بحران زنده می‌ماند
| مرضیه قاضی‌زاده |

🔺روزانه ۵۵ هزار تن زباله تولید می‌کنم. ایران در نماگر «مدیریت کنترل‌شده پسماند» در درگاه EPI در سال ۲۰۲۴ در چارک سوم بود. ۷۵ درصد از پسماند سنگین کشور دفن می‌شود که ۹۵ درصد از این دفن غیراصولی است. همه اینها یعنی ایران در مدیریت پسماند بدتر از ۱۲۰ کشور دیگر جهان است. تا سال ۲۰۲۱ میلادی در سطح جهان دو هزار نیروگاه زباله‌سوز احداث شده، اما ایران هنوز سهم نیروگاه‌های زیست‌توده‌اش از سبد انرژی کشور نزدیک به صفر و از سبد انرژی‌های تجدیدپذیر، نزدیک به ۱ درصد است.

🔺اینکه چرا شهرداری‌ها که خود عملاً مالک پسماند هستند و موظف به مدیریت آن، به‌سمت احداث لندفیل، هاضم و یا زباله‌سوز نرفتند، موضوعی است که «هلیاسادات حسینی»، مدیرکل دفتر توسعه نیروگاه‌های زیست‌توده ساتبا، ادبیات متفاوت سرمایه‌گذاری در شهرداری‌ها را عامل آن می‌داند. او معتقد است باتوجه‌به وضعیت ناترازی کشور، اولویت با خورشیدی‌ها است و به‌جهت وضعیت اسفناک زباله باید به‌سمت نیروگاه‌های زیست‌توده برویم و بنا است تا در دولت پزشکیان ظرفیت نیروگاه‌های زیست‌توده ۱۰ برابر شود و از ۲۱ مگاوات به ۲۰۰ مگاوات برسد.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/127020

#مدیریت_پسماند #محیط_زیست #پیام_ما
@payamema


تخریب زمین ادامه دارد و زمان برای نجات کم است

زمین نفس کم آورده
| بابک نبی |

🔺زمین، این سیاره آبی که زمانی گستره‌ای از حیات بی‌مرز بود، اکنون زیر لایه‌های دود، زباله و آلودگی، نفسی بریده‌بریده می‌کشد. دریاها هنوز هم دریا هستند، اما در اعماقشان، مرجان‌ها سفید شده‌اند و سکوتی ترسناک بر دنیای زیر آب سایه افکنده است.

🔺جنگل‌ها همچنان سبزند، اما هر سال میلیون‌ها درخت از ریشه کنده می‌شوند و خاکی که برای شکل‌گیری‌اش صدها سال زمان لازم بود، زیر ماشین‌های سنگین تراکتور و بولدوزر نابود می‌شود. در این میان، ما انسان‌ها همچنان شعار حفاظت از محیط‌زیست را سر می‌دهیم؛ اما آیا این شعار هنوز چیزی جز یک فانتزی خوش‌بینانه است؟

یادداشت کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/127043

#محیط_زیست #منابع_طبیعی #پیام_ما
@payamema

20 last posts shown.