《 HISTORY 》


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


(بزرگترین کانال "تاریخ" در ایران)
جهت تبلیغات ، انتقاد و پیشنهادات خود
با ما در ارتباط باشید :

@onlihistory

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
«تلفیق رقص و موسیقی و معماری ایرانی»

ارگ کریم خان زند_ شیراز

826 0 39 2 32

تصویری دردناک از یک شیر شکسته در تخت جمشید که به حالتی محقر روی زمین افتاده ......

3.8k 0 50 109 145

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
تصاویر آخر زمانی از شهر لس انجلس که در آتش سوخته است!

5.9k 0 84 24 39

موهایش را بالای سر جمع کرده و با بندی آن را بسته، بخشی از ریشش هم فر خورده و بخش دیگرش را شانه کرده، این نقش بر روی آرامگاه خشایار شاه هخامنشی در نقش رستم قرار دارد .

6.2k 0 61 8 131

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
دخمه سنگی داو و دووَر #شهرستان_رستم، استان #فارس
در انتهای شمال غربی ناحيه ممسنی در شهرستان رستم، بخش سورنا ، #روستای_مراسخون علیا دخمه سنگی بسيار قديمی در كوه وجود دارد كه به «داو و دختر» معروف است. نام محلی اين دخمه "دی و دوور" به معنی مادر و دختر است.

این دخمه در ارتفاع تقریبی ۳۰۰ متری قرار گرفته و شبیه به دخمه های هخامنشی است.

این گوردخمه منتسب به کورش اول شاه آنزان می باشد و این اثر در تاریخ ۲۹ آذر ۱۳۱۶ با شمارهٔ ثبت ۲۹۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


درود به همه عزیزان

لطفا از مکانهای #باستانی #تاریخی مکانهای دیدنی خود برای ما عکس و کلیپ با کیفیت خوب ارسال کنید حتما نشر می شود مخصوصا از مکانهایی که نیاز به مرمت و بازسازی دارد .

(بزرگترین کانال "تاریخ" در ایران)

جهت تبلیغات ، انتقاد و پیشنهادات خود
با ما در ارتباط باشید :


@onlihistory


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
لاله‌زار رو باید از بالا دید!
از پایین، چشم تو چشم می‌شیم با موتورهای پارک شده، چرخ‌دستی‌های زهواردررفته، لکه‌های روغن کف پیاده‌رو و روشنایی‌هایی که توی صورتمون تند تند چشمک می‌زنن.

9.4k 0 149 1 77

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#ارگ تاریخی #بم با بیش از دوهزار و پانصد سال قدمت؛
در نزدیکی شهر بم قرار دارد. این ارگ عظیم که در فهرست میراث جهانی یونسکو با عنوان «بم و فضای فرهنگی آن» به ثبت رسیده است، در مسیر جاده ابریشم قرار دارد و در سده پنجم پیش از میلاد ساخته شده است. تا حدود دو قرن پیش مردم در ارگ زندگی می‌کردند. در طول تاریخ ارگ بم بارها مورد یورش قرار گرفته و بازسازی شده است.
ارگ بم را به بهمن پسر گشتاسپ نسبت می‌دهند. ارگ بم و شهر آن از جمله قلعه‌های نظامی بسیار مهم تاریخی و از جاهای دیدنی کرمان به شمار می‌روند. این ارگ نمونه کاملی از شیوه‌های معماری ایران است. بنای ساختمان از خشت،‌ آجر و گل و بزرگ‌ترین مجموعه خشتی جهان است و یکی از زیباترین بناهای عصر اشکانیان به شمار می‌آید.
ارگ تاریخی بم، نخستین نقطه تلاقی معماری و شهرنشینی ایران، در دی ماه سال ۱۳۸۲ بر اثر زلزله‌ای مهیب به تلی از خاک تبدیل شد. در اثر این زلزله، بیش از ۸۰ درصد ارگ تاریخی بم از بین رفت.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
یلدا یعنی یادمان باشد که زندگی آن قدر کوتاه است که یک دقیقه بیشتر با هم بودن را باید جشن گرفت. - یلدایتان مبارک
.
.
کاخ سرهنگ - اصفهان
.
که ساخت آن چهار دوره تاریخی صفوی، زند، افشار و قاجار را در بر گرفته است، لقب موزه آثار ایران را داراست؛ چرا که بیشترین تنوع مواد و فنون اجرای تزئینات را در خود جای داده است. از آنجایی که سازنده بنا، ارباب احمد حاج رسولی ها ، جزئی از دربار و از حکام اصفهان در عصر صفوی بوده، نام این سرای زیبا حاج رسولیها نیز ذکر گردیده است.
کاخ سرهنگ اصفهان ۳۵۰ سال قدمت دارد.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
کلیسای هوهانس مقدس (ارمنی: Սուրբ Յովհաննէս Եկեղեցի) یا کلیسای سهرل یک کلیسا متعلق به کلیسای حواری #ارمنی می‌باشد که در روستای #سهرل، ۱۳ کیلومتری جاده آسفالته #تبریز #مرند و در ۳۵ کیلومتری تبریز واقع شهرستان #شبستر، بخش #صوفیان می‌باشد. ساخت و ساز این ساختمان در سال ۱۸۴۰ میلادی؛ به پایان رسید. این بنا به سبک معماری ارمنی طراحی شده‌است.
این اثر در تاریخ ۱ فروردین ۱۳۴۷ با شمارهٔ ثبت ۷۶۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
قدمت این بنا به سال ۱۸۴۰ میلادی می‌رسد که بر روی ویرانه‌های کلیسایی از سده‌های پنجم و ششم میلادی به وسیلهٔ یکی از ثروتمندان ارمنی به نام هاگوبوف و به دست معماران روسی ساخته شده‌است. این #کلیسا پلانی به طول ۱۸ متر دارد. عرض آن تا جلوی صحن محراب ۷/۵متر و بعد از آن ۵/۴ متر است.
پوشش سقف کلیسا شامل سه گنبد متفاوت است: گنبد کوچک عرقچین بر روی #محراب، #گنبد بزرگ مخروطی با ساقه مرتفع بر روی تالار مرکزی و گنبد فضای ورودی که برج ناقوس کلیسا به گنبدی مخروطی ختم می‌گردد. مصالح عمده به کار رفته در بنا آجر است. تزیینات بنا شامل کاربندی‌های فضای زیر گنبدها و قاب‌بندی‌های دیوارهای نمای خارجی است


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
آخرین سلسله با شکوه ایران سقوط #امپراطوری_ساسانی یک تراژدی عمیق در تاریخ ایرانه اینجا #کاخ_اردشیر پاپکان-بنیان گذار امپراطوری ساسانی
#فیروز_آباد
#مدل_سازی

9.6k 0 139 3 91

ارگ تاریخی راین - کرمان
.
ارگ تاریخی راین در شهرستان کرمان و جنوب غربی شهر راین واقع شده و متعلق به دوره ساسانی است. این ارگ با شانزده برج دیدبانی، مساحتی بیش از ۲۲ هزار متر مربع دارد و در ۱ فروردین ۱۳۴۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است. قلعه راین به سبک معماری ساسانی ساخته شده و نشان‌دهنده وجود این منطقه قبل از اسلام است. قدمت آن به قرن اول هجری قمری بازمی‌گردد و قلعه‌های قدیمی‌تری نیز در این محل وجود داشته که به دلیل حوادث طبیعی از بین رفته‌اند.


#بُن_خانک (کعبه زرتشت) ، نقش رستم، شهرستان مرودشت،
بُن‌ خانک بنای سنگی در محوطه نقش رستم و در نزدیکی روستای زنگی‌آباد شهرستان مرودشت فارس است. در دو قرن اخیر به نام «کعبه زرتشت» نامیده شده است زیرا گمان مي‌کرده‌اند که با آئین زرتشت پیامبر ایران باستان رابطه داشته است. این بنا در دوره هخامنشی ساخته شده و از نام بنا در آن دوران اطلاعی نیست ولی در دوره ساسانی به آن بن‌ خانک (به معنای خانه بنیادی) گفته می‌شده است و نام محلی این بنا کرنای‌خانه یا نقاره‌خانه بوده است.
بن‌ خانک روبروی آرامگاه داریوش دوم قرار دارد و به شکل مکعب مستطیل است و تنها یک در ورودی دارد.
پژوهشگران ايراني در تحقیقات خود ثابت کردند كه بن خانک در مقایسه با سایر بناهای گاهشماری (تقویم) آفتابی جهان، پیشرفته‌ترین، دقیق‌ترین و برترین بنای گاهشماری آفتابی جهان است.
بن_خانک #کعبه_زرتشت #هخامنشیان #شیراز #گردشگری #ایران_باستان #تاریخ #نقش_رستم #نقش_رستم_آرامگاه_پادشاهان_هخامنشی #ساسانیان #آثار_باستانی #مرودشت


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
سخنرانی مجتهدی گیلانی موسس دانشگاه آریامهر(شریف) خطاب به جوانان نخبه: آرزو دارم اگر از دنیا رفتم این آرزو اجرا کنید، به ایران خدمت کنید.

12.1k 0 196 6 100

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
نظر شما چیست ؟
توهین = حذف کامنت
#پادشاهی یا #جمهوری

7.1k 0 54 237 45

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#کاخ_سلیمانیه #کرج
کاخ سلیمانیه مربوط به دوره قاجار بوده و امروزه در محوطه دانشکده کشاورزی کرج واقع شده‌است. در مجاورت این کاخ برج چهار طبقه‌ای متعلق به دوران صفویه موجود بوده که اکنون تنها طبقه همکف آن باقی مانده‌است. این بنا در دوره فتحعلی شاه قاجار، به همت محمدحسین صدر اصفهانی، صدراعظم شاه در املاک شخصی‌اش ساخته شد و به احترام زادروز سلیمان‌میرزا قاجار، پسر فتحعلی‌شاه، آن را سلیمانیه نام نهاد و به شاه پیشکش کرد. کاخ سلیمانیه و باغ زیبای مقابل آن و نیز ساختمان‌هایی که جهت ملازمین موکب شاهی تعبیه شده بودند، مجموعه اقامتی و فرماندهی کوچک و بسیار زیبایی را ایجاد کرده بودند که در حال حاضر ساختمان‌های ملازمین شاهی از بین رفته‌است. در تالار این بنا، دو نقاشی از عبدالله خان نقاش باشی روی دیوارها کشیده شده که یکی تصویر آقا محمدخان و دیگری تصویر فتحعلی شاه و اطرافیانشان است. در تابلوی بارعام فتحعلی شاه، سلیمان‌میرزا به صورت کودکی در کنار تخت طاووس تصویر شده‌است.

9.9k 0 122 4 62

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
سال ۱۳۴۴ ، یک زن از نسل جدید آن روزگار، روبروی دوربین مستند «هژیر داریوش» می نشیند تا درباره گرایشات و تمایلات زنان آن نسل - نسل خودش - صحبت کند .
در معرفی آن زن نوشته شده : «پری مهدوی ، کارمند
هژیر داریوش سازنده فیلم “بیتا” و همسر گلی ترقی بود . دبیر جشنواره جهانی فیلم تهران . از مؤثرترین چهره های مدرن سازی سینمای ایران . او نقش پررنگی در معرفی سینمای نوین ایران به جهان داشت.

#هژیرداریوش ، #سینمای_مستند  #ولی_افتاد_مشکلها #تاریخ_تحولات_ایران  #ایران_معاصر  #تاریخ_اجتماعی_ایران


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#ایران #امپراتوری
#iran #travel #tour #shiraz #Persepolis #pasargad #trip #history


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
پیرنیا در ۲۵ شهریور سال ۱۲۹۹ خورشیدی در شهر یزد زاده شد. وی دوران دبستان را در «مدرسه اسلام» گذراند و بعد از تأسیس مدرسه دولتی، در «مدرسه نمره دو» ادامه تحصیل داد. وی پس از طی دوره علمی در «دبیرستان ایرانشهر» یزد برای ادامه تحصیل به تهران آمد. او با وجود آنکه در زمینه ادبیات تحصیل می‌کرد و در این زمینه موفقیت‌هایی نیز کسب کرده بود، ادبیات را رها کرده و در کنکور اولین دوره دانشکده هنرهای زیبا، به دلیل علاقه‌ای که به هنر و معماری داشت شرکت کرد و پذیرفته شد. عدم توجه چندان به معماری ایرانی و تأکید بیشتر بر معماری غربی و آثار اروپایی در دانشگاه‌های آن زمان، سرانجام پیرنیا را بر آن داشت که تحصیلات خود را دانشکده هنرهای زیبا ناتمام رها کند و به بررسی‌ها و تحقیقات فردی خویش متکی شود و تلاش کرد با بررسی بناها و گفتگو با معماران و استادکاران قدیمی برخی از ویژگی‌ها و اصول معماری ایرانی را مورد شناسایی قرار دهد و به تدریج حاصل تحقیقات خود را در طی مقالاتی که تدوین نمود، در اختیار عموم قرار داد.

7k 0 52 3 55
19 last posts shown.