😴پژوهش جدید: افرادی که شبها تا دیروقت بیدارند، بیشتر در معرض افسردگی هستند
⏺محققان میگویند افرادی که شبها دیر به خواب میروند و دیر بیدار میشوند، بیشتر در معرض خطر افسردگی هستند. پژوهش آنها ما را به درک علت این امر نزدیکتر کرده است.
⏺محققان دانشگاه ساری (Surrey) در انگلستان برای بررسی ارتباط ساعت خواب و افسردگی، از ۵۴۶ نفر نظرسنجی کردند. در پرسشنامه آنها نوع ساعت زیستی شبانهروزی یا «کرونوتایپ» افراد مشخص شد: کرونوتایپ درواقع ساعت زیستی و چرخه خواب و بیداری فرد را نشان میدهد.
⏺فقط ۳۸ نفر از شرکتکنندگان سحرخیز بودند؛ کرونوتایپ ۲۵۲ نفر شبانه بود و ۲۵۶ نفر نیز چرخه خواب و بیداری متوسط داشتند. ازآنجاییکه میانگین سنی شرکتکنندگان حدود ۲۰ سال بود، این توزیع کرونوتایپها جای تعجب نداشت؛ معمولاً افراد در پایان سالهای نوجوانی خود به کرونوتایپ عصرگاهی و شبانگاهی تمایل دارند در اواخر زندگی نیز کرونوتایپ افراد به صبح متمایل میشود.
⏺شرکتکنندگان همچنین به سؤالاتی درباره کیفیت خواب، نشخوار فکری (تمایل به تمرکز بر احساسات و افکار منفی)، افسردگی، تمرکز حواس و مصرف الکل پاسخ دادند. به گفته محققان، افرادی که شبها دیر میخوابند، علائم افسردگی بسیار بیشتری نسبت به همتایان خود دارند. البته تحقیقات قبلی نیز کرونوتایپ دیرهنگام را با ریسک بیشتر افسردگی مرتبط کرده بود و اکنون این پژوهش آن را بیشتر تأیید میکند.
@IT_24@IT_24