کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران / خبرنامه تخصصی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


نهاد ملی مستقل پیشبردحقوق بشر با بیش از 20 سال سابقه تلاش تخصصی حقوقی عام المنفعه و برخوردار از مشارکت و همیاری افتخاری طیف گسترده اساتید و حقوقدانان برجسته ایران و دانش پژوهان دانشگاهی و حوزوی و فعالان مدنی.
ارسال پیام برای کمیسیون : @ihrcsupport

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


ماهنامه کوچه.pdf
6.2Mb
🌿پنجاه و چهارمین شماره‌ی نشریه‌ی کوچه از مجموعه انتشارات جمعیت خیریه غدیر با موضوع "عرفان"، دریافت شد .

🌿نظر به درج مقاله ای در این شماره نشریه با عنوان «صلح و پاد صلح در عرفان ایرانی» که مطالعه آن برای پژوهشگران و علاقمندان به مباحث حوزه حقوق بشر نیز مفید است، فایل نشریه در خبرنامه حاضر تقدیم میشود.
@ihrciran


🔷اطلاعیه واصله دعوت به مشارکت در برنامه ای جهت آشنایی با یکی از نهادهای مرتبط با فعالیت های حوزه صلح


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
❇️درنگ: به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، اخیرا دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل مجموعه آموزشی تصویری را که هر یک در چند ثانیه راجع به حق ها و آزادی های مختلف انسانی توضیحاتی ارائه نموده، منتشر کرده است. این مجموعه ارائه اطلاعات تخصصی به زبان ساده می تواند برای ارتقای آگاهی های عمومی و توسعه حساسیت های همگان نسبت به حقوق انسانی در سراسر دنیا مفید واقع شود.

🍃در مورد فوق، ابعادی از آزادی بیان و محدوده های پذیرفته شده جهانی این آزادی مورد اشاره قرار گرفته است.

🍃طبیعتا هر مخاطبی که این گزاره ها را فهم کند، آگاهی خویش را نسبت به نظام حقوقی کشور خود و دیگر کشورها و وضعیت عملی رعایت حق ها در سراسر جهان نیز توسعه می دهد تا در حد توان و به صورت موثر در جهت ارتقای رعایت حقوق انسانی و جلوگیری از نقض حق ها نقشی موثر ایفا کند.
@IHRCIRAN


🔶درنگ: بعد از گذشت چند مدت از اعلام سخنگوی قوه قضائیه ایران مبنی بر اجرای حکم اعدام یکی از اتباع ایرانی دو تابعیتی که متهم به اقدامات خشونت آمیز ضد امنیتی بود و به همین اتهامات محکوم شده بود و پس از اینکه اخیرا خبر انتقال جنازه فرد مزبور به خانواده اش در آلمان در رسانه ها نشر یافت، در این هفته جمعی از سازوکارهای تابعه شورای حقوق بشر سازمان ملل در این خصوص بیانیه ای منتشر و عملکرد مراجع رسمی ایران را مورد انتقاد قرار دادند. در بیانیه مزبور اعلام نظری در خصوص مجازات مشارکت در جرایم تروریستی مسلحانه و چگونگی تطبیق آن با موازین بین المللی ارائه نشده بلکه فرایندهای بازداشت و دادرسی و اصل مجازات اعدام مورد نقد واقع شده است. https://shorter.me/QFmRd
🔸شایان ذکر است که در خصوص فرد مزبور ، بعد از خبر اولیه اجرای حکم، از سوی مسئولین قضایی کشورمان اعلام شده بود که نامبرده خود قبل از اجرای حکم سکته کرده است.
https://shorter.me/u4nDh
@IHRCIRAN


🔶درنگ: برگزاری اجلاس سران در مورد هوش مصنوعی در پاریس طی روزهای دهم و یازدهم فوریه با حضور بیش از صد کشور و نمایندگان بخش خصوصی و سایر ذینفعان در حالی برگزار شد که هم سازوکارهای حقوق بشر سازمان ملل و هم سازمان های غیر دولتی مطالباتی برای رعایت حقوق انسانی از این اجلاس را مطرح کرده بودند. دفتر کمیسر عالی حقوق بشر ده مطالبه را خطاب به این کنفرانس ارائه داده بود تا دولتها در هر گونه سیاست گذاری جهانی مربوط به هوش مصنوعی، دغدغه های متنوع حقوق انسانی را فراموش نکنند .
https://shorter.me/TVISI
https://shorter.me/9DPo6
https://shorter.me/YzgB8
https://shorter.me/b_Vpb
https://shorter.me/gNlDs
🔸هم اینک فعالان حقوق بشر حوزه هوش مصنوعی،عملکرد دولتها به ویژه دولت های توسعه یافته صنعتی را مورد ارزیابی قرار می دهند تا دستاوردها و ناکامی های اجلاس اخیر سران کشورها را به صورت دقیق ارائه کنند.

🔸لازم است به جامعه خود بنگریم که ما چه سهمی در پیشرفت های حوزه هوش مصنوعی داریم و تا چه اندازه به ضوابط رعایت دغدغه های انسانی ذیربط پایبندی نشان می دهیم؟
@ihrciran


🔴 لزوم پاسخ دهی شایسته و فوری به حق طلبی مسالمت آمیز اقشار گوناگون جامعه

🔻در روزهای گذشته شاهد برخی تجمعات مردمی در موضوعات متنوع در تهران و بعضی شهرهای دیگر بودیم. بعد از اجتماعات گسترده چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب، گروهی از جانبازان و کسانی که فراخوان آنها را پاسخ مثبت داده بودند در صدد برآمدند تا تجمعی همراه با سکوت و بدون شعار اما با مطالبه رفع حصر دو تن از نامزدهای انتخابات سال 1388 را برگزار کنند که با ممانعت نهادهای انتظامی و امنیتی زمینه این تجمع فراهم نشد و گروهی بازداشت و به تدریج آزاد شدند، در تهران و چند شهر دیگر تجمعاتی با مطالبات صنفی از سوی پرستاران یا بازنشستگان یا گروهی از کارگران برگزار شد که خواهان رعایت حقوق خود برابر مصوبات مراجع قانونی شدند، در تهران دانشجویان دانشگاه تهران پیرو جنایت ارتکابی سارقان علیه یکی از دانشجویان این دانشگاه که متاسفانه به جان باختن وی منتهی شد، تجمعاتی را در محل کوی خوابگاهی دانشگاه و در خود دانشگاه تهران برگزار کردند که با کمترین پیامد منفی همراه بود . البته این تجمعات بعضی حواشی داشت از جمله مقوله لباس شخصی ها یا ماموران خودسر دوباره مطرح گردید و بعضی رسانه ها در حمایت از مسئولین وزارت علوم و دانشگاه تهران و بعضی نیز در نقد آنها مطالبی را منتشر کردند که جامعه در مورد هر یک از این مواضع، داوری می کند.

🔻مجموعه واکنشهای مردمی در مصادیق یاد شده، در واقع مطالبه ای جز رعایت حقوق انسانی و شهروندی نداشتند و بر همین اساس نیز انتظار میرود که مراجع قانونی به سرعت این مطالبات و موارد مشابه را به صورت مثبت پاسخ دهند. شرافتمندانه نیست که از مردم انتظار برود که فقط در تائید مسئولان و نهادهای رسمی به خیابان بیایند یا تجمعات با موضوعات هماهنگ با مذاق برخی نهادهای رسمی مجاز باشد و مورد تشویق یا اغماض واقع شود اما اگر مطالبه برحقی از سوی دیگر شهروندان ارائه شد با انواع برچسب ها و اتهامات و هزینه ها مواجه گردد. اینکه برخی افراد یا محافل و نهادها عادت کرده اند که به محض اینکه اقشاری از جامعه صادقانه و مسالمت آمیز مطالبات بر حق خود را مطرح می کنند، اعلام می دارند که معترضان یا مطالبه گران قصد فنته گری دارند یا باعث شادی دشمنان شدند، تشویش اذهان عمومی را موجب گشتند یا تبلیغ علیه نظام کردند، داوری منصفانه ای نیست.اگر مردم مطالبه گری نکننند و نسبت به رفع اشکالات و ایرادات حساسیت نشان ندهند، جامعه پویایی و رشد طبیعی خود را از دست می دهد و انواع مفاسد توسعه می یابد. در قبال مطالبه گریهای برحق مردم همواره باید توجه داشت که صدمه به حیثیت کشور و انقلاب یا مخدوش سازی همبستگی و همدلی ملی را افراد یا نهادهایی موجب میشوند که در رعایت حقوق مردم کوتاهی می کنند یا عملکرد ناقض حقوق مردم دارند و نارضایتی ها را توسعه می دهند و علیرغم انواع سو عملکردها انتظار دارند که مردم سکوت کنند، حال آنکه مردم ایران بنا به توصیه قرآنی و سیره نبوی می دانند که نه باید اهل ستمگری بود و نه اهل پذیرش ستم.

🔻مردم ایران بیش از هر صاحب منصبی نسبت به کشور خود و آرامش و امنیت و توسعه آن حساسند و در زمان لازم از هر گونه فداکاری دریغ نمی ورزند اما این امر نباید موجب بی توجهی به مطالبات برحق آنها شود بلکه باید خدمت به چنین مردم شریفی به صورت مضاعف صورت گیرد.
@ihrciran


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
♦️درنگ: بنا به اعلام امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، نهاد ملل متحد در امور زنان با یادآوری سی اُمین سالگرد کنفرانس جهانی زنان در پکن و بیانیه و برنامه عمل پایانی آن و تحولی که نتایج آن اجلاس بر مباحث حقوق بشر زنان طی سه دهه گذشته برجای گذاشته است، سه محور مورد تاکید آن کنفرانس( رعایت حقوق زنان، رعایت برابری فرصت ها و حقوق انسانی بین زنان و مردان و توانمند سازی زنان) را گوشزد کرد و از همه تلاشگران تحقق عدالت و رعایت حقوق انسانی در سراسر جهان خواست تا برای پیگیری این محورها از هر گونه کوششی دریغ نورزند.
https://shorter.me/pGlOA
🔻این واقعیت غیر قابل کتمان است که هنوز وضعیت زنان در سراسر دنیا با هدف گذاری های مطلوب از حیث رعایت حقوق انسانی و عدالت و امنیت فاصله دارد و در هر کشور فعالیت های متنوعی متناسب با شرایط آن جامعه و چالشهای پیش رو باید معمول گردد.

🔻ما نیز در کشور خود نباید از مسئولیت شناسی مربوط به رفع بی عدالتیهای علیه زنان غافل شویم.
@IHRCIRAN


🔷 تقاضای کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد از دینداران برای نقش آفرینی مثبت در روند پیشبرد حقوق انسانی

🔹بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، در روزهای اخیر به مناسبت یکم تا هفتم فوریه(هفته جهانی هماهنگی و همدلی بین ادیان) داده های متنوعی در سطح جهانی نشر یافت که در خور توجه بود. به عنوان مثال، کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد بدین مناسبت در یکی از رویدادهای انجمن های بین الادیانی حاضر شد و نکاتی را در خصوص نقش آفرینی رهبران دینی و افراد دین باور برای پیشبرد حقوق بشر بیان داشت. وی از مخاطبان مختلف در سراسر جهان خواست که به اسناد بین المللی که قبلا در زمینه نقش آفرینی ایمان برای پیشبرد حقوق بشر(Faith for Rights) تدوین شده توجه کنند. وی از جمله از رهبران دینی و دینداران خواست تا نسبت به رعایت 18 تعهدی که در سند موسوم به بیروت منعکس شده است شامل موارد زیر، همت لازم را مبذول دارند:

- پیشگیری از کاربرد مفهوم «دین حکومتی» برای امکان تبعیض علیه هر فرد یا گروهی به استناد تفسیر حکومت از دین؛
- بازبینی تفاسیر مذهبی که به نظر می رسد نابرابری جنسیتی و کلیشه های ضرر رسان را تداوم می بخشد یا حتی خشونت مبتنی بر جنسیت را تایید می کند.
- دفاع از حقوق همه افراد متعلق به اقلیت ها
- علناً محکوم کردن همه موارد حمایت از نفرت که به خشونت، تبعیض یا خصومت دامن می زند.
- نظارت بر تفاسیر، ملاک ها یا سایر دیدگاه‌های دینی که آشکارا با هنجارها و موازین پذیرفته شده جهانی حقوق بشر در تضاد است.
- از سرکوب صداهای انتقادی خودداری کنند و از دولت ها بخواهند که قوانین موجود مجازات خارج شدگان از یک ایمان(مرتدین) را لغو کنند.
- اصلاح برنامه های درسی، مواد آموزشی و کتاب های درسی و تعامل با کودکان و جوانانی که یا قربانی تحریک خشونت به نام دین هستند یا آسیب پذیر هستند.
https://shorter.me/W2fWf

📎لینک دسترسی به متن سند بیروت(2017) به زبان انگلیسی و عربی:
https://shorter.me/-DoZL
https://shorter.me/mM26o

🔹شایان ذکر است نگرش اعلام شده از سوی کمیسر عالی حقوق بشر مبتنی بر چند مفروض مهم است: اول اینکه دین در خدمت انسان و رشد و شکوفایی او باید باشد نه بالعکس . دوم اینکه آزادی انتخاب یا باور به هر دین و مذهبی جزو حقوق شخصی هر فرد است که از سوی دیگران نباید مورد نقض واقع شود. سوم اینکه فهم و تفسیر دین نباید در انحصار حکومتها قرار گیرد چرا که هر حکومتی در راستای منافع خود تفاسیری را منتسب به دین می کند و مخالفانش را با عنوان نقض دین می تواند از حقوق خود محروم سازد. چهارم اینکه عالمان دینی باید پیشگام باشند در مقابله با تفاسیر نادرست از دین که کرامت و حقوق انسانی را تضییع می کنند و همانها باید همواره نسبت به پالایش منابع ذیربط اقدام نمایند. پنجم اینکه امروزه در سطح جهانی فهرستی از حق ها و آزادی های انسانی مورد اجماع همه فرهنگهاست و جهانشمول تلقی می شود فلذا از باورمندان دینی انتظار می رود این فهرست حداقلی را تقویت کنند نه تضعیف یا انکار.
🔹به نظر می رسد در مورد هر یک از این گزاره ها دیدگاههای مختلفی را می توان بین دینداران شناسایی کرد از موافقان تا مخالفان. بر همین اساس، فعالیت های این حوزه با پیچیدگی ها و چالشهای مختلف نظری و عملی مواجه است.
@IHRCIRAN


♦️درنگ: بنا به اعلام امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، گزارش سالانه سازمان دیده بان حقوق بشر(2025) که رویدادهای یکساله گذشته را بازتاب داده با برجسته سازی وقایع خونین غزه در دسترس عموم قرار گرفت. در این گزارش به طور فشرده برخی از تحولات کشورهای مختلف دنیا که از نگاه این سازمان به عنوان عملکردهای مثبت یا منفی رعایت حقوق بشر در سال 2024 حائز اهمیت دیده شده، بازتاب یافته است. تحولات ایران موضوع 6 صفحه این گزارش 554 صفحه ای است.
https://www.hrw.org/world-report/2025
🔻بسیاری از ناظران در سال گذشته بارها یادآوری کردند که استمرار جنایات در غزه و عدم پاسخگویی عوامل جنایات و حامیان آنها در قبال نقض موازین حقوقی و اخلاقی، عملا اعتبار و کارایی همه سازوکارهای بین المللی حقوق بشر را مخدوش نمود و بر همین اساس نیز این قبیل گزارشات چندان توجه و امید به بهبود امور را در افکار عمومی ایجاد نکرد.
@IHRCIRAN


🔶فراخوان دعوت به مشارکت علمی در همایشی مربوط به موضوع اقشار حاشیه نشین .
از منظر حقوق انسانی، اهتمام به حقوق حاشیه نشینان و دیگر اقشار آسیب پذیر دارای اولویت است.

🔸لینک توضیحات این همایش:
https://shorter.me/xQJye

@IHRCIRAN


❇️ آزادی، کرامت انسانی و نفی ظلم و ستم؛ مطالبه اولیه انقلاب 1357و شرط بقای نظام بر آمده از آن

🍃آزادی متفکرانه و مسئولانه به تلاش و تکاپوی انسان جهت می بخشد،افراد و جوامع را به سوی شرافت و عزت راهبری می نماید و تحولی مثبت ایجاد میکند.

🍃شناسایی و رعایت اصل کرامت و ارزش والای انسانی و آزادی توام با مسئولیت، همانگونه که برای شکل گیری جمهوری اسلامی لازم بود، شرط ادامه حیات آن نیز می باشد.

🍃انقلاب اسلامی ایران(1357) در درجه اول زاییده سلسله مبارزات مردمی بر علیه نابرابری و فقر اخلاقی و آثار ناگوار ناشی از آن یعنی ظلم و سلطه و استبداد بود. بر اساس یکی از بندهای اصل دوم قانون اساسی، جمهوری اسلامی همواره برای ادامه حیات نیز باید پایبند به نفی هر گونه ستمگری و ستم کشی و سلطه گری و سلطه پذیری باشد.

(برگرفته از کتاب حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران ، جلد اول ، اثر زنده یاد استاد دکتر سید محمد هاشمی،صفحات74-75-96)

💐گرامی باد نام و یاد آن استاد فرزانه و حق گو و یکی از اساتید عضو کمیسیون که دوسال قبل در 21 بهمن دعوت حق را لبیک و در 22 بهمن در خانه ابدی (قطعه نام آوران بهشت زهرا) آرام گرفت.
@IHRCIRAN


🔴چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب عظیم مردم ایران؛ وحدت در عین تنوع و کثرت یا امید و ناامیدی؟

🔻بنا به اعلام نهادهای رسمی، در 1400 شهر و شهرستان و 36 هزار روستای کشور با حضور اقشار مختلفی از جمعیت ایران چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب عظیم مردم ایران در سال 1357 گرامی داشته شد. طبیعتا شرکت کنندگان در این گرامیداشت لزوما از یک طیف فکری و سیاسی و یا دارای یک دیدگاه نسبت به امور کشور و ارزیابی گذشته و آینده آن نبودند بلکه در میان آنها تنوعی از دیدگاهها را می توان یافت که البته با اشتراکاتی گردهم آمدند . اشتراکات شاید همه یا برخی از موارد زیر باشند:

- انقلاب 46 سال قبل بر اساس ضرورتهای غیر قابل اجتناب علیه ظلم و ستم و با هدف بهبود وضع ایران شکل گرفت فلذا اصل این واقعه بجا بود.
- انقلاب عظیم مردم ایران با آرمانهای بلندی همراه بود که عمدتا آزادی خواهانه و در جهت حفاظت از کرامت و حقوق انسانی در عین پایبندی به ارزشهای دینی و اعتقادی و فرهنگی مردم ایران بود.
- انقلاب مردم ایران به سرعت توانست روندهای قانونی نظام سازی اعم از تدوین قانون اساسی، برگزاری انتخابات های مختلف و فرایندهای مدیریتی را طی کند و اداره جامعه پسا انقلاب بر اساس سازوکارهای قانونی را سامان دهد.
-در مدت 46 سال گذشته علیرغم بحران های مختلف داخلی و خارجی و فراز و فرودهای گوناگون،ساختارهای برآمده از انقلاب سال 57 به طور نسبی خوب جلو آمده و نباید دستاوردهای آنرا دست کم گرفت بلکه باید اشکالات موجود را رفع و بر موفقیت بیشتر آن افزود.
- بدیل قابل توجه و مطمئنی برای نظام سیاسی موجود در ایران در دسترس نیست که بدون صدمه به ایران و حقوق ایرانیان و رعایت مبانی فرهنگی و اعتقادی قابل دستیابی باشد فلذا عجالتا در همین چارچوب،برنامه های اصلاحی را باید پیگیری کرد .
- در مقابل زور گویی بیگانگان باید ایستاد و اجازه نداد که ایران صدمه ببیند فلذا حضور در گرامیداشت سالگرد انقلاب نوعی نمایش انسجام و قدرت ملی و واکنش به زورگویان جهانی نیز می باشد.

🔻اگر اینگونه به بزرگداشت 22 بهمن نگاه کنیم، این نتیجه آشکار میشود که در ایران کنونی در عین اینکه کثرت و تنوع و حتی دیدگاههای معارض را می توان یافت و همه نیز از برخی چالشها چون گرانی و سختی های معیشت و سو عملکرد برخی مسئولان رنج می برند، اما وحدت و همدلی پیرامون یکسری امور مشترک از جمله دستاوردهای انقلاب نیز در سطح گسترده ای موجود است که می تواند پشتوانه حرکت رو به جلو باشد.

🔻اما اگر از نگاهی دیگر به رویدادهای 24 ساعت اخیر توجه کنیم ارزیابی دیگری بدست می آید. شب گذشته همزمان با زمانی که برای تکبیرگویی همراهی با انقلاب و نظام برآمده از آن تعیین شده بود در بعضی مناطق کشور آشکارا برخی از شهروندان شعارهای ضد مسئولین و نظام موجود سر دادند و فیلم و صوت آن منتشر شد. امروز در سراسر ایران یا خارج کشور نیز جمعیتی از مردم ایران همدلی با مراسم های سالگرد انقلاب از خود نشان ندادند بلکه به شکل های مختلف از جمله در شبکه های اجتماعی نارضایتی های خود را بروز دادند و اینکه به علل و عوامل گوناگون، از فرایندهای موجود نا امید هستند و خواهان تحولی اساسی می باشند. اگر از زاویه این جمعیت از ایرانیان قرار باشد وضع را توصیف کرد ما با شکاف جدی مردم امیدوار و ناامید به ساختارهای کنونی روبرو هستیم . غیر قابل انکار است که منابع مختلفی نیز در تلاشند تا این توصیف را برجسته و شکاف را تشدید کنند.

🔻فارغ از اینکه قائل به کدامیک از دو نگاه فوق در توصیف 22 بهمن باشیم، انقلاب و تحول خواهی سال 57 را خود مردم ایران رقم زدند، بعد آن نیز در همه صحنه ها به ویژه دوره دفاع از کشور خود مردم میدان دار بوده اند،امروزه نیز ایرانیان هستند که حق دارند ارزیابی مثبت یا منفی خود از عملکردهای پسا انقلاب را بیان دارند. متولیان امور کشور باید بدور از هر گونه بی اعتنایی به واقعیات، صداهای مختلف ایرانیان را بشنوند و تلاش کنند تا از تعداد ناراضیان و ناامیدان به تحول مثبت با این نظام کاسته و بر امیدواران به بهبود امور بیفزایند. وحدت حداکثری پیرامون ارزشهای انسانی و آرمانهای متعالی اخلاقی و دغدغه های ملی و میهنی و تنوع و تکثر دیدگاهها در موضوعات مختلف با هدف شناسایی بهترین راهکارها جهت اعتلای امور کشور براحتی قابل دستیابی نیست. عملکرد شایسته از سوی حکمرانان، موثرترین عنصر در این حوزه است. قبل از اینکه فرصت ها چون باد بگذرند، دردهای مردم را باید دید و پاسخ مناسب برای رفع آنها داد. ایران متعلق به همه ایرانیان است و در هر راهکاری باید حقوق همه ایرانیان را با همه تنوع دیدگاهها مد نظر قرار داد.

🔻گرامی باد یاد و خاطره همه عزیزانی که برای سربلندی ایران و ایرانیان و پیشبرد حق و آزادی و عدالت فداکاری کرده و اکنون در میان ما نیستند. پایدار باد تلاشگری برای بهبود امور ایران.🇮🇷
@IHRCIRAN


🌿 برادری و هم ریشه بودن انسانی، مناسبتی بین المللی برای تقویت همکاری و همبستگی انسانی

🍃بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، امروز چهارم فوریه در تقویم جهانی «روز بین المللی برادری انسانی» بود به همین جهت داده های مختلف منتشر و برنامه هایی در برخی مناطق دنیا اجرایی گردید. در این برنامه ها تاکید شد که ریشه مشترک همه انسانها و پیوستگی همه آنها به یکدیگر باید مورد احترام قرار گیرد و مبتنی بر چنین رویکردی تلاش مشترک برای صلح و توسعه و رعایت حقوق انسانی انجام پذیرد. این مناسبت در واقع یکی از مناسبت های بین المللی است که در چارچوب ترویج فرهنگ صلح و دوستی بین همه انسانها و همبستگی انسانی گرامی داشته می شود. اصل این مناسبت اولین بار بعد از دیدار رهبر کاتولیک های جهان و رییس الازهر در ابوظبی در سال 2020 و بیانیه مشترک آنها برای تقویت برادری انسانی(با اقتباس از ریشه های دینی شناسایی این موضوع)، از سوی امارات عربی در سازمان ملل مطرح شد و با استقبال دیگر کشورها مواجه و مقرر گردید که از سال 2021 این مناسبت به صورت رسمی در زمره دیگر مناسبت های بین المللی گرامی داشته شود.

https://shorter.me/ajq6W

🍃نکته قابل توجه این است که این قبیل مناسبت ها در واقع مبتنی بر ایده های قبلی است که در سازمان ملل مورد استقبال قرار گرفته است از جمله ایده گفتگوی تمدنها که از سوی رییس جمهور وقت ایران در سازمان ملل ارائه و با اجماع جهانی مورد استقبال واقع شد. بعد از اینکه مقامات رسمی ایران پیگیری ایده مزبور را بعد از چند سال از تصویب قطعنامه اجماعی ملل متحد رها کردند، دیگر کشورها ایده هایی در همان راستا ارائه نمودند . مواردی از قبیل تلاش برای ثبت عنوان هایی چون ائتلاف تمدنها و ادیان و فرهنگها یا همین برادری انسانی که از سوی کشورهایی چون ترکیه، آذربایجان،عربستان، اسپانیا یا امارات طی سالهای بعد از گفتگوی تمدنها مطرح گردیده با استقبال جهانی روبرو شده و منتهی به ایجاد مراکزی یا تصویب مناسبتی یا تعیین نماینده خاصی زیر نظر دبیر کل ملل متحد در موضوع ذیربط گردیده است.

🍃نکته در خور تامل دیگر اینکه، علیرغم طرح این آرمانهای زیبا برای همبستگی انسانی، هم چنان نیروهای ضد توافق و همکاری و همدلی بین انسانها به شکل های مختلف فعال هستند و بی عدالتی ها نیز اجازه نمی دهد که طرف های مختلف در سطوح ملی کشورها یا در گستره روابط بین الملل با رعایت حقوق برابر و مناسبات عادلانه بتوانند مسیر رشد و توسعه همگانی و زیست مشترک صلح آمیز را به پیش برند. یکی از مهم ترین چالشهای کنونی در این مسیر، در سطوح ملی کشورها اقتدار گرایی و در سطح جهانی یکجانبه گرایی است که برخی از قدرتها برای تحمیل نظرات خود در پیش گرفته اند که در واقع بنیان همکاری و همبستگی انسانی را مورد هدف قرار می دهد.
@ihrciran


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
♦️درنگ: آژانس کمک های بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد که در سال 2024 بیش از سیصد و پنجاه نفر از کارکنان امداد رسان این نهاد در حین خدمت رسانی به مردم نیازمند کمک و مشمول حمایت های حقوق بشردوستانه بین المللی کشته شدند. این آژانس بدون آنکه صریحا بگوید عمده این کشتار بی سابقه همکاران ملل متحد را اسرائیل موجب شده است، از مخاطبان خود خواست که خواهان رعایت موازین حقوق بشردوستانه در همه جای دنیا شوند، پیگیر باشند تا حمایت از افراد نیازمند کمک هیچگاه قطع نشود و زمینه پاسخگویی عوامل محدودکننده حمایت های بشردوستانه یا حمله کننده به فعالان این حوزه فراهم آید. این تقاضاها در حالی مطرح میشود که اسرائیل و حامیانش به شدت در تلاشند تا این قبیل جنایات را امری عادی جلوه داده و محدودیت های مختلف را بر آژانس های امداد رسان به مردم تحت ستم خویش گسترش دهند. در خبرها اعلام شده که ترامپ نیز همراه با اسرائیل از حذف فعالیت های آژانس امداد رسان به مردم فلسطین در سرزمین های اشغالی حمایت می کند و برخی از دیگر دولتهای همراه با اسرائیل نیز همین رویکرد را دنبال می کنند .آیا رعایت حقوق بشردوستانه تا اطلاع ثانوی معلق خواهد شد؟!
@ihrciran


🔷حق آموزش و هوش مصنوعی؛ اولویت امسال توجه به موضوع آموزش در برنامه های مختلف جهانی

🔹به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، در روزهای گذشته به مناسبت های مختلف از جمله روز بین المللی آموزش مطالبی در سطح جهانی از جمله در سازمان ملل نشر یافت که حکایت از اولویت موضوع هوش مصنوعی در آموزش و فرصت ها و چالشهای ذیربط داشت. در برنامه های مختلفی که اخیرا حتی در بعضی مراکز غیر دولتی چون مجمع اقتصاد داووس اجرا شد نیز به ارتباط آموزش و هوش مصنوعی توجه نشان داده شد که البته نوعی هماهنگی مراکز مختلف جهانی در اهتمام به این موضوع را نمودار می سازد. در اعلام نظرهای مختلف تاکید شده که ضمن بهره مندی موثر از ظرفیت های هوش مصنوعی برای آموزش، باید تمرکز بر محوریت انسان باشد و هیچگاه نباید هوش مصنوعی به عنوان جایگزین عنصر انسانی و ظرافت های مورد نیاز آموزش محسوب شود.

🔹از خود بپرسیم جامعه ما تا چه اندازه در این مقوله وارد شده و در چه مسیری حرکت می کند؟
https://shorter.me/ZvIVL
https://shorter.me/8zmf9
https://shorter.me/HXazc
https://shorter.me/tUWJu
@ihrciran


🔶اطلاعیه واصله برنامه علمی در خصوص رساله حقوق امام سجاد(ع) یکی از قدیمی ترین متون در حوزه حقوق و مسئولیت های انسانی


🔴 تاملی در مورد بودجه سالانه سازوکارهای حقوق بشر ملل متحد و مقایسه با سایر هزینه کردها در سطح جهانی

🔻بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، اخیرا کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل که عمده سازوکارهای حقوق بشر سازمان ملل با محوریت وی فعالیت می کنند ضمن معرفی طرح ها و برنامه های سال 2025 مجموعه حقوق بشر سازمان ملل، اعلام کرد که نیاز به 500 میلیون دلار منابع مالی وجود دارد تا بتوان هدف گذاریهای مختلف سازوکارهای تابعه وی در خصوص پیشبرد حقوق انسانی در سطح جهانی را اجرایی نمود.

🔻این رویداد شاید برای بسیاری از مخاطبان جلب توجه نکند و بی توجه از کنار آن رد شوند اما اگر قدری درنگ صورت گیرد به سرعت متوجه خواهیم شد که علیرغم عریض و طویل بودن سازوکارهای حقوق بشر سازمان ملل و احتمال برخی هزینه کردهای بی مورد و قابل محدود سازی و علیرغم اینکه این میزان بودجه در تبدیل به پول برخی کشورها رقم زیادی را نشان می دهد،این واقعیت غیر قابل انکار است که هزینه های پیش بینی شده این مجموعه برای فعالیت های مختلف در سراسر جهان در طول یکسال در مقایسه با بسیاری هزینه های دیگر که در سطح جهانی از سوی دولتها یا پولدارها یا گروههای خلافکار برای اهدافی غیر از پیشبرد حقوق انسانی و صلح انجام میشود، رقم زیادی نیست. فقط کافی است هزینه هایی که برخی دولتها هر ساله برای گسترش سیطره جهانی خود یا اهداف جنگ طلبانه و حذف دیگران در سطح جهانی انجام می دهند یا مبالغی که برخی گروههای تروریستی تحت حمایت بعضی قدرتها هزینه می کنند یا ولخرجی های لجام گسیخته ای که پولدارهای بی توجه به مسئولیتهای انسانی در سراسر دنیا به شکلهای متنوع دارند یا هزینه کردهایی که برخی حاکمان غیر مردمی برای حفظ سیطره استبدادی خود بر مردم به عمل می آورند را با هزینه کرد برای حقوق انسانی مقایسه کرد تا بهتر دریافت که وضعیت اختصاص بودجه سالانه برای بخش حقوق بشر فراگیرترین سازمان جهانی چه معنایی دارد.

🔻از خود بپرسیم، بشریت چه موقع حاضر خواهد شد منابع خود را بهتر هزینه کند و رفاه و آرامش و حقوق بشر را برای همه بخواهد نه اینکه برای حفظ بی عدالتی ها یا توسعه آن یا انجام انواع نقض حق ها سرمایه های مختلف را هزینه کند؟

📍لینک طرح ها و برنامه های سال 2025 کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و سخنرانی اخیر او برای معرفی برنامه های سال2025:
https://shorter.me/EKcSi
https://shorter.me/5_tmR

@ihrciran


🔷فراخوان گزارشگر شورای حقوق بشر ملل متحد در زمینه فقر مفرط برای مشارکت جهانی در تدوین گزارش آتی وی

🔹بنا به گزارش امور بین الملل کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، گزارشگر سازمان ملل در زمینه مقابله با فقر مفرط و رعایت حقوق بشر با یادآوری فراخوان قبلی خود اعلام کرد که برای تدوین گزارش آتی خود که قرار است به نشست مجمع عمومی ملل متحد در پائیز 2025 ارائه کند، از همه نهادهای ملی مستقل و کارشناسان و فعالان تخصصی این حوزه می خواهد که نظرات خود را اعلام دارند تا در گزارش وی مورد بهره برداری قرار گیرد. موضوع گزارش آتی او«رفاه و کنترل: پدرسالاری حمایت» خواهد بود که در واقع به نحوه سازماندهی ترتیبات نظارت بر خانواده های مستمند تحت حمایت و پیامدهای آن می پردازد.

🔹وی در توصیف گزارش آتی خود گفته:
« این گزارش به بررسی چگونگی تأثیر سازوکار‌های نظارت و بازرسی بر افراد، به‌ویژه کسانی که به برنامه‌های حمایت اجتماعی وابسته‌اند، خواهد پرداخت. در حالی که این سیستم‌ها به منظور حمایت از جمعیت‌های آسیب‌پذیر طراحی شده‌اند، گزارش به تأثیرات این نوع نظارت بر حریم خصوصی و خودمختاری افراد تحت حمایت می‌پردازد و به بررسی تعادل میان ارائه حمایت مؤثر و حفاظت از حقوق بشر خواهد پرداخت. سیستم‌های موجود برای حفاظت از رفاه کودکان در خانواده‌های فقیر، ممکن است به طور ناخواسته چالش‌های بیشتری برای خانواده‌ها ایجاد کنند. گزارش به این مسئله خواهد پرداخت که آیا ساختارهای طراحی شده برای حفظ رفاه کودکان ممکن است گاهی منجر به انگ‌زدن یا آسیب روحی شده یا باعث جدایی غیرضروری کودکان از خانواده‌هایشان گردد. این گزارش، تحلیلی مقایسه‌ای در مناطق مختلف جهان ارائه خواهد داد و دیدگاه‌هایی از زمینه‌های مختلف اجتماعی-سیاسی و اقتصادی فراهم می‌آورد. هدف این است که شیوه‌های خوب شناسایی شده و پیشنهاداتی برای اصلاح سیستم‌های موجود به‌منظور حفاظت بهتر از حقوق افراد آسیب‌پذیر ارائه گردد.»

🔹مهلت ارائه مطالب برای گزارشگر 15 فوریه 2025 خواهد بود.

🔹توضیحات بیشتر و پرسشهای مطروحه گزارشگر در لینک زیر:
https://shorter.me/uhopH

@ihrciran


❇️ اطلاعیه نشست دوم هم اندیشی مربوط به نقش فعالان سیاسی و احزاب در ترویج و نهادینه سازی مدارا، تفاهم و رعایت حقوق انسانی و شهروندی

🍃غیر مدعوین این هم اندیشی می توانند به صورت مجازی با لینک زیر مباحث جلسه را پیگیری کنند. دوستانی که با دستگاه اندروید وارد میشوند لطفا با مرورگر کروم وارد شوند .
https://app.bigbluebutton.me/join/6z061ypchy
🍃اطلاع رسانی قبلی:
https://t.me/ihrciran/13141
https://t.me/ihrciran/13082

@IHRCIRAN


❇️ اطلاعیه واصله برنامه علمی در حوزه یکی از مباحث حقوق محیط زیست و آینده مشترک انسانی
@IHRCIRAN

20 last posts shown.