کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران / خبرنامه تخصصی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


نهاد ملی مستقل پیشبردحقوق بشر با بیش از 20 سال سابقه تلاش تخصصی حقوقی عام المنفعه و برخوردار از مشارکت و همیاری افتخاری طیف گسترده اساتید و حقوقدانان برجسته ایران و دانش پژوهان دانشگاهی و حوزوی و فعالان مدنی.
ارسال پیام برای کمیسیون : @ihrcsupport

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


❇️ اطلاعیه نشست دوم هم اندیشی مربوط به نقش فعالان سیاسی و احزاب در ترویج و نهادینه سازی مدارا، تفاهم و رعایت حقوق انسانی و شهروندی

🍃غیر مدعوین این هم اندیشی می توانند به صورت مجازی با لینک زیر مباحث جلسه را پیگیری کنند. دوستانی که با دستگاه اندروید وارد میشوند لطفا با مرورگر کروم وارد شوند .
https://app.bigbluebutton.me/join/6z061ypchy
🍃اطلاع رسانی قبلی:
https://t.me/ihrciran/13141
https://t.me/ihrciran/13082

@IHRCIRAN


❇️ اطلاعیه واصله برنامه علمی در حوزه یکی از مباحث حقوق محیط زیست و آینده مشترک انسانی
@IHRCIRAN


🔷جلد کتاب تازه منتشره پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در زمینه حق تعیین سرنوشت

🔹حق تعین سرنوشت در پژوهشهای مربوط به اسناد بین الملللی حقوق بشر یا قوانین اساسی کشورها سابقه نظری قابل توجهی داشت اما از دیدگاه اسلامی، پژوهش های مربوط به این موضوع نیازمند ارتقا و توسعه بود. کتاب حاضر از مولفی شناخته شده، قطعا تلاشی در این راستا محسوب میشود. در همه کشورها احترام به حق تعیین سرنوشت مردم در ابعاد گوناگون از جمله مطالبات است.

🔹لینک دسترسی به ناشر:
https://shorter.me/OzRo2

@ihrciran


🔷درنگ: بنا به اعلام امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، نهاد سازمان ملل در امور زنان اعلام کرد که در سطح جهانی فقط 26 کشور با رهبری زنان اداره میشود.

🔹ارائه این آمار از چند سو قابل تامل است: اول آنکه جوامع مختلف بدانند این تصور که زنان توان یا تدبیر اداره جامعه و رهبری آنرا ندارند، اعتبار خود را از دست می دهد و امروزه در سطح دنیا کشورهای مختلفی با رای مردم، زنان را برای اداره امور خود برگزیده اند. دوم اینکه علیرغم بی اعتبار شدن ذهنیت نافی حقوق زنان در اداره جوامع، هنوز بنا به علل و عوامل مختلف، مردسالاری در اداره جوامع حاکم است و مدیریت عالی تعداد کشورهایی که در اختیار مردان است بیش از 80 درصد را شامل میشود. نکته سوم اینکه با توجه به توانمندی زنان و تلاش آنها برای تحقق عدالت جنسیتی، امور در حال تغییر است و در آینده شاهد افزایش حضور بانوان در مدیریت عالی کشورهای مختلف خواهیم بود
@ihrciran


🔴 لزوم صیانت از آزادی نقد و نظر شهروندان در عین اهتمام به سلامت روانی جامعه

🔻همه می دانیم که آزادی بیان و حق شهروندان برای نقد و نظر در خصوص مسائل گوناگون، از جمله حقوق شناخته شده جهانی است. هم چنین می دانیم که حق بر سلامت از جمله در حوزه سلامت روان یا سلامت اجتماعی نیز از حقوق انسانی است و همه نظام های حکومتی و سایر نهادهای اثرگذار یا عموم مردم باید در جهت رعایت این حقوق به تعهدات خود عمل کنند. در عین حال این را می دانیم که این حق ها چارچوبهای مشخصی دارد و نمی توان به نام بهره مندی از این حقوق و آزادی ها مرتکب اقداماتی شد که نقض سایر حقوق انسانی اعم از حقوق فردی یا جمعی را در پی داشته باشد. در دنیای کنونی، تفاوت جوامع مختلف عمدتا نه در شناسایی یا انکار گزاره های فوق است بلکه در این است که چگونه به مصادیق بهره مندی از آزادی ها در مواجهه با لزوم رعایت چارچوب های آن ورود می کنند. نظامهایی که واقعا مقید به رعایت حقوق مردم هستند هیچگاه پیشبرد اهداف اقتدارگرایانه و سلیقه های شخصی خود در حکمرانی را بهانه ای قرار نمی دهند که از پوشش اهتمام به رعایت چارچوبهای پذیرفته شده حقوق و آزادیها بهره برده و عملا امکان استفاده مردم از حقوقشان را منتفی نمایند یا آنرا به حداقل وجه برسانند. در مقابل، نظام هایی که حرف، فقط حرف خودشان است و حقوق و آزادی ها تابع فهم و سلیقه خودشان است، معمولا قیّم مآبانه هر موردی را که محدود می کنند با این ادعاست که در جهت حفاظت از چارچوب های پذیرفته شده حقوق مردم عمل کردیم. اگر شهروندان نباید حرفی بزنند که برخلاف میل آنها باشد به این جهت است که ذهن مردم مشوش نشود، اگر نباید از آزادی اجتماعات برخوردار شوند به این جهت است که نظم عمومی به هم نریزد و آرامش جامعه مخدوش نشود، اگر نباید آزادی عقیده مردم محترم داشته شود به این جهت است که سلامت روان جامعه حفظ گردد و همین قصه در مورد همه مصادیق نقض حقها و محدودیت های غیر قابل قبول امکان پیاده سازی دارد. شاید به نظر کسانی که در کشورهای مختلف با این فرمول حقوق مردم را لگد مال می کنند ، اقداماتشان طبیعی و غیر قابل خدشه تلقی گردد اما واقعیت این است که در جهان کنونی آنقدر مردم رشد یافته اند که این فرمول نخ نما شده و براحتی همه می توانند درک نمایند که هدف کارگزاران یک نظام سیاسی در عملکردهای این گونه، صیانت از حقوق و آزادیها در عین رعایت محدوده های پذیرفته شده است یا حفظ قدرت و تسلط بر همه امور ولو با نقض مستمر حقوق مردم.

🔻بعد از یادآوری نکته یاد شده، خوب است به جامعه خود بنگریم. مدتی است مسئولان مختلف نگرانی خویش را نسبت به سلامت روانی جامعه اعلام می دارند و مبتنی بر همین عنوان بعضا توصیه هایی می شود که با افراد مختلف با عنوان سیاه نمایی یا خدشه به سلامت روان جامعه یا خالی کردن دل مردم برخورد شود و در عمل نیز مواردی از برخوردها در رسانه ها بازتاب یافته است. به توصیه کنندگان این نگرانی و اقدام کنندگان باید متذکر شد که اولا مراقب باشید که حقوق و آزادی های عمومی شهروندان برای ابراز نظر و انتقاد از مسائل گوناگون، براحتی نقض نشود. ثانیا توجه شود که سلامت روان فقط ناشی از بیان هایی نقض نمی شود که مردم در خصوص وقایع یا مسائل متنوع توصیف یا تحلیلی مخالف نظر صاحب منصبان داشته باشند بلکه سلامت روان جامعه در موارد متعددی ممکن است از بیان های خود مسئولان و دارندگان تریبون های عمومی یا از سایر عملکردهای آنان به هم بریزد و مخدوش شود. اگر قرار بر صیانت از سلامت روان به عنوان یک حق انسانی باشد باید برای همه مصادیق خدشه زننده به سلامت روان مردم حساس بود و در موارد مربوط به گفتار یا عملکرد صاحب منصبان یا افرادی که خود را طرفدار یا همفکر مراجع رسمی معرفی می کنند، نیز حساسیت نشان داد. کم نیستند مواردی که متخصصان روانشناسی به عنوان ذیصلاح ترین کارشناسان کشور اعلام می دارند که فلان عملکردها یا گفتارها بر خلاف سلامت روان جامعه است . آیا به این انذارها و نگرانی ها توجهی میشود؟

🔻اگر جامعه در عمل این را تائید کند که مسئولان حافظ آزادی های مشروع آنها هستند و به تنوع افکار و اندیشه ها و دیدگاهها احترام می گذارند، مسلما در مواردی که باید برای دفاع از محدود های حقوق و آزادی ها نیز اقدام کرد از هر گونه برخورد قانونی لازم حمایت خواهند کرد واین گونه هر دو وجه موضوع، محترم نگاه داشته خواهد شد چنانچه وقتی چندی قبل یک مداح، مطالبی را علیه اهل سنت بیان کرد و مراجع قانونی بلافاصله در جهت محدودسازی و برخورد قانونی با بیان کننده اقدام کردند با حمایت افکار عمومی مواجه شدند واین اقدام موجه تلقی شد.
@ihrciran


♦️درنگ: بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون، از امروز 30 ژانویه هرگونه فعالیت آژانس سازمان ملل برای امدادرسانی به آوارگان فلسطینی در سرزمین های اشغالی توسط اشغالگران با ممنوعیت مواجه می شود. در قبال این رویداد ، علاوه بر اعتراضات نهادهای مختلف فعال حقوق بشر و حقوق بشردوستانه، خود سازمان ملل نیز در اعلام مواضع گوناگون تاکید کرد که این ممنوعیت کاملا بر خلاف موازین بین المللی است و ممانعت از ارائه خدمات نهاد یاد شده به آوارگان فلسطینی، حتی آتش بس کنونی را بی اثر خواهد کرد و بر درد و رنج مردم مصیبت دیده می افزاید.
https://shorter.me/gIWZL
🔻معلوم نیست حامیان اسرائیل به ویژه دولت ترامپ تا چه اندازه برای رعایت موازین بین المللی تحرکی نشان خواهند داد و آیا روند محدودسازی فعالیت های متنوع سازمان ملل در قبال حقوق مردم فلسطین ادامه می یابد یا خیر؟
@ihrciran


🔴پارلمان اروپا و ادامه موضعگیری های خاص علیه برخی دولتها از جمله ایران

🔻بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، در حالی که طی 15 ماه گذشته نهادهای مختلف اروپایی از جمله پارلمان اروپا مورد انتقادهای مختلف قرار گرفته اند که چرا نسبت به نسل کشی در غزه واکنش مناسبی نداشته و از حقوق انسانی دفاع نکرده اند و به همراهی با اسرائیل ادامه داده اند ، در روزهای گذشته پارلمان اروپا برابر روال گذشته خود که راجع به کشورهای مختلف دارای اختلافات سیاسی با اروپا معمولا قطعنامه هایی از زوایای متنوع صادر می کند، در مورد دولت های ونزوئلا، کنگو، الجزایر و ایران نیز قطعنامه هایی صادر کرد. در قطعنامه صادره مربوط به ونزوئلا نمایندگان این نهاد اروپایی ادعا کردند که «وظیفه اخلاقی» آنهاست که از اُپوزیسیون حکومت حمایت کنند. این بیان بدان معناست که چارچوب های حقوق بین الملل برای رعایت حق حاکمیت برابر همه دولتها ، نزد تصویب کنندگان قطعنامه ارزشی ندارد بلکه مهم این است که از نگاه آنها چه کسی شایسته است بر کشوری حکومت کند و نحوه حکمرانی چگونه باید باشد.
https://shorter.me/zISCF
🔻در قطعنامه مربوط به ایران، سعی شده در ده بند انتقادات متعددی از جمله در خصوص موارد مجازات سلب حیات، اتهامات علیه برخی اتباع اروپایی در ایران دو تابعیتی،موضوع حقوق زنان یا اقلیت ها در ایران مطرح گردد.

🔻لینک متن مصوبه اخیر پارلمان اروپا به زبان انگلیسی:
https://shorter.me/zkCkE
https://shorter.me/RBara

🔻 از جمله نکات قابل توجه در این قطعنامه فوق الذکر مربوط به ایران آن است که از دولتهای اروپایی خواسته شده تا بخشی از نیروهای مسلح ایران را در زمره گروههای تروریستی تلقی کنند، به تحریم های متنوع ادامه داده و حمایت از جامعه مدنی ایران را استمرار بخشند. برخی افراد آشنا با توصیه اخیر پارلمان اروپا تفسیر می کنند که این بدان معناست که دول اروپایی به حمایت های مالی و غیر مالی از جریان های مخالف ایران به ویژه آنها که نهادهایی را در کشورهای مختلف اروپایی علیه جمهوری اسلامی اداره می کنند، ادامه دهند. این در حالی است که اخیرا ترامپ در آمریکا دستور تعلیق و توقف سه ماهه کلیه کمک های مالی به نهادهای مختلف خارجی از جمله نهادهای ایرانی تحت حمایت بودجه آمریکا را صادر کرده که این امر در رسانه ها بازتاب یافته و برخی از عناصر ذیربط ابراز نگرانی کرده اند که مبادا ترامپ بعد از سه ماه نیز به قطع کمک های مالی مزبور دستور دهد. این قبیل اقدامات دولتهای اروپایی و آمریکا از دید بسیاری از کشورهای جهان با عنوان اقدامات علیه امنیت ملی آنها تلقی و با دریافت کنندگان این حمایت ها برخورد و آنها را مزدبگیر و مهره نهادهای امنیتی و سیاسی خارجی شناسایی می کنند.

🔻ضمنا یادآوری می کند که طی سالهای اخیر با تضعیف و منفی شدن روابط سیاسی ایران و اروپا حضور هر از چند گاه نمایندگان گروه رجوی یا دیگر گروههای مشابه در پارلمان اروپا رشد یافته که در موضع گیرهای این نهاد در مورد ایران اثرگذار بوده است اگرچه ترکیب سیاسی منتخبین پارلمان اروپا در هر دوره نیز در این زمینه نقش مهمی ایفا می کند.

@ihrciran


♦️فراخوان واصله از جمعیت خیریه غدیر برای دعوت از دارندگان سخن و حرف تازه در موضوعات مختلف از جمله حقوق انسانی

🔻بنا به اعلام خانه‌ی فرهنگی غدیر،در دور جدید برگزاری سلسله جلسات سخن تازه، عموم افرادی که تمایل دارند در موضوعی خاص و عنوانی مشخص، ارائه داشته باشند می توانند عنوان، چکیده‌ و رئوس مطالب خود را به صورت مختصر به آدرس ایمیل (Ghadircharity90@gmail.com) برای این نهاد بفرستند تا بعد از بررسی و هماهنگی‌های لازم، زمینه میزبانی از آنها و ضبط دیدگاههایشان فراهم گردد و سپس به عنوان سخن تازه نشر پیدا کند. معرفی چهره‌های جوان دارای نگاه‌ نو از جمله دغدغه های این سلسله جلسات است.

🔻تیم کارشناسی ارزیابی پیشنهادات:
مرضیه مددی دارستانی مردم شناسی، رمضانی علوم سیاسی، ملیحه هاشمی روانشناسی، مختار زاده حقوق، قزلباش فلسفه، رمضان‌خانی تاریخ، صالح میرزایی جامعه‌شناسی و فرزانه معینی در بخش ادبیات.

🔻امور پژوهشی کمیسیون یادآوری می نماید که امروزه در کشور ما جوانان متعددی دانش تخصصی در حوزه حقوق انسانی دارند و می توانند سخنان و ایده های تازه ارائه کنند. این قبیل امکان ها برای شناسایی و معرفی آنها به جامعه مفید است.


🔶جلد کتاب تازه نشر میراث قلم مربوط به یکی از مباحث حوزه مطالعات حقوق زن و عدالت کیفری

🔸شایان ذکر است در حوزه اندیشه اسلامی، به جز این اثر، در گذشته نیز برخی آثار علمی دیگر منتشر شده که به موضوع برابری دیه پرداخته اند که در زیر دو مورد آنها معرفی میشود. علاقمندان می توانند با ملاحظه آرای مختلف بهتر دریابند که کارشناسان دینی هر یک با چه رویکرد تخصصی بر امکان یا لزوم برابری دیه زن و مرد تاکید کرده اند.

◽️لینک دسترسی به یکی از انتشارات توزیع کننده اثر فوق:
https://shorter.me/nS6i9
◽️لینک دسترسی به فایل کتاب «دیه پژوهی» اثر موسسه فقه الثقلین
https://shorter.me/9KRk0
◽️لینک معرفی کتاب برابری دیه زن و مرد در آموزه های اسلامی اثر دکتر رحیم نوبهار
https://shorter.me/vuPSZ

@IHRCIRAN


🔴درنگ: برخلاف مطالبه اعلام شده ترامپ مبنی بر اینکه مردم آواره غزه روانه مصر و اردن شوند تا سرزمین آنها تقدیم اشغالگران و جنایتکاران شود، مردم غزه به اتکای شرایطی که در چارچوب آتش بس به طرف متجاوز تحمیل کردند،ترجیح دادند که به خانه های ویران خود بازگردند.صحنه های بازگشت مردم غزه به خانه های ویران و سرزمین سوخته خود بازتاب جهانی گسترده داشت آن گونه که حتی سازمان ملل نیز به انعکاس آن پرداخت و بسیاری نوشتند: اکنون بهتر این واقعیت قابل درک است که «نمی توان مردمی که از حقوق خود دفاع می کنند و در مقابل ظالم می ایستند و از هزینه دهی ابایی ندارند را تسلیم و ذلیل کرد ولو آنکه تمامی قدرتهای دنیا از طرف ظالم حمایت کنند».

🔻جالب است که حتی در خود آمریکا بسیاری گفتندکه مطالبه ترامپ( مباشرت و همراهی در کوچ اجباری مردم یک سرزمین)در واقع مشارکت در نوعی جنایت بین المللی بود که برابر اساسنامه دیوان کیفری بین المللی تعریف شده است. بسیاری نیز در سطح جهانی اعلام کردند که ترامپ می توانست راهکار قابل اجرایی را مطرح کند و آن اینکه اشغالگران به بخشی از آمریکا منتقل شوند تا از سختی مبارزه با صاحبان سرزمین اشغالی نجات یابند!
@IHRCIRAN


💐🌺 عید گرامیداشت عقل و ایمان و برجستگی تفکر، اندیشه و اخلاق ورزی و کرامت خداداد انسانی و تاکید بر لزوم همبستگی و همدلی برای استمرار سیره اخلاقی و انسانی فرستاده خدا محمد مصطفی(ص) در پرتو لطف و رحمت الهی مبارک باد

به معراج برآیید چو از آل رسولید
رخ ماه ببوسید چو بر بام بلندید
ملولان همه رفتند در خانه ببندید
بر آن عقل ملولانه همه جمع بخندید
چو پروانه جانباز بسایید بر این شمع
چه موقوف رفیقید چه وابسته بندید
از این شمع بسوزید دل و جان بفروزید
تن تازه بپوشید چو این کهنه فکندید

(مولوی)
🌿کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران امیدوار است همه به ویژه صاحب منصبان همواره خود را به پیروی مستمر از اخلاق ورزی و انسان دوستی و عطوفت و مهربانی فرستاده خدا پایبند بدانند تا مبارکی مبعث موجبات شکوفایی بشریت را فراهم سازد.
@IHRCIRAN


❇️ برنامه علمی قابل توجه در حوزه خلع سلاح و پیشبرد صلح جهانی از طریق نفی سلاح های کشتار جمعی

🔸آدرس برنامه به صورت آنلاین:
https://www.aparat.com/meshkatlive/live

@ihrciran


♦️درنگ: بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، یکی از نهادهای غیر دولتی فعال بین المللی(آکسفام) در گزارشی ضمن تبیین فاصله طبقاتی ویرانگر شکل گرفته در سطح جهانی و ظهور طبقه فوق پولداری که عملا سیطره بر همه امور در سطوح ملی و جهانی را مورد پیگیری قرار می دهند، از ظهور و بروز استعمارگری نوین ابراز نگرانی کرد و خواهان آن شد که این ابَر پولدارها به تعهدات خود در قبال جامعه بشری عمل کنند . هم چنین جامعه بین المللی بسترهای لازم را آورند که ثروتها و فرصت های رشد و رفاه در همه کشورها به نحو عادلانه در دسترس همه مردم قرار گیرد تا نو استعمارگران به اتکای حجم عظیم پول خود نفوذ بر همه امور جوامع را نهادینه نسازند و تعیین سرنوشت مردم را در چنبره خود قرار ندهند. https://shorter.me/9HlOt
🔻شایان ذکر است اخیرا تحلیل های زیادی در سطح دنیا نشر یافته که با آمدن ترامپ در آمریکا، الیگارشی پولدارها و همزمان راست افراطی در سیاست ورزی، نه تنها در این کشور بلکه در دیگر مناطق دنیا نیز رشد می یابد و بدین ترتیب، صدمات زیادی به حقوق انسانی وارد خواهد گردید.
@ihrciran


🔶انتشار رسانه ای متن سخنرانی های اعضای هیئت اعزامی ایران به شورای حقوق بشر سازمان ملل

🔸به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، همزمان با برگزاری نشست ۴۸ گروه کاری یو.پی.آر شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو که امروز در جریان است، برخی خبرگزاری های داخل ایران متن سخنرانی های اعضای هیئت اعزامی ایران که نمایندگانی از بخشهای مختلف هستند را بازتاب دادند تا مخاطبان فارسی زبان به ویژه مردم در داخل کشور نیز از ارائه گزارش های ایران مطلع شوند و امکان داوری یا مشارکت در گفتگوهای مربوط به پیشبرد حقوق مردم در ایران داشته باشند.

🔸 در زیر لینک سخنرانی هر یک از اعضای هیئت اعزامی قابل دسترس است:

-متن ارائه آقای غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه
https://shorter.me/2HrhC
-متن سخنرانی نماینده معاونت ریاست جمهوری در امور زنان:
https://shorter.me/SewMn
-متن ارائه شارلی انویه تکیه، نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی
https://shorter.me/_zFbF
-متن ارائه آقای زینی وند معاون سیاسی وزارت کشور:
https://shorter.me/jVyCY
-متن ارائه آقای مقتدایی، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
https://shorter.me/Gauz4
-متن ارائه آقای مظفری معاون قضایی قوه قضاییه
https://shorter.me/rQ45f
-متن ارائه آقای جلالیان معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری
https://shorter.me/nkjVT
-متن ارائه آقای نوروزپور، معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
https://shorter.me/0AhR_

-خبر حاوی توضیحاتی در مورد گزارش ایران
https://shorter.me/-QF2c
-خبر حاوی گزارشی از نشست جانبی بررسی فرایند یوپی‌آر شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد جمهوری اسلامی ایران
https://shorter.me/LNMg2

-خبر قبلی خبرنامه در خصوص نحوه دسترسی به فیلم جلسه:
https://t.me/ihrciran/13142

@ihrciran


🔷اطلاعیه واصله برنامه علمی در زمینه تشکل های صنفی که نقش آنها در پیشبرد حقوق شهروندی اعضای صنوف و عموم مردم حائز اهمیت است.
@IHRCIRAN


🔷امروز : شروع بررسی گزارش ایران در دور چهارم فرایند یو پی آر شورای حقوق بشر

بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، از ساعاتی قبل جلسه بررسی حقوق بشر در ایران در فرایند یو پی آر شورای حقوق بشر در دفتر سازمان ملل در ژنو سوئیس آغاز شده است که مخاطبان از سراسر جهان امکان ملاحظه مستقیم برنامه را دارند. معاون وزیر امور خارجه در این جلسه گزارش ایران را معرفی کرد و در همین چارچوب، نماینده ای از اقلیت ها در ایران گزارشی از مسائل مربوط به حقوق اقلیت ها ارائه کرد. هم چنین نمایندگانی از کشورهای دیگر نظر خود را مطرح نمودند از جمله نماینده افغانستان از مهمان نوازی ایرانی ها برای میلیونها مهاجر افغانی تقدیر کرد. روند مزبور و سخنرانی ها هم اینک ادامه دارد.

🔹لینک پخش آنلاین جلسه :
https://webtv.un.org/en
🔹خبر قبلی این موضوع در خبرنامه:
https://t.me/ihrciran/13132
🔹خبر مربوط به ترکیب هیئت اعزامی ایران:
https://shorter.me/uPCBD
🔹متن سخنرانی نماینده معاونت ریاست جمهوری در امور زنان:
https://shorter.me/SewMn
@IHRCIRAN


❇️به زودی اجرا میشود:
نشست دوم از سلسله نشست های هم اندیشی « نقش فعالان سیاسی و احزاب در ترویج و نهادینه سازی مدارا، تفاهم و رعایت حقوق بشر و شهروندی»

🍃 همانگونه که قبلا اطلاع رسانی شده است،در چارچوب همکاریهای علمی کاربردی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران با نهادهای مختلف اعم از حاکمیتی یا غیر دولتی، این برنامه ریزی و هماهنگی انجام شده تا سه نشست علمی با موضوع یاد شده توسط امور پژوهشی کمیسیون با مشارکت جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان برگزار شود. عناوین نشست های سه گانه حول محور کلی فوق الذکر، به ترتیب عبارتند از:

- نشست اول: بررسی موضوع از منظر موازین حقوق بشر و تطبیق با نظام حقوقی ایران
- نشست دوم: بررسی چالشهای فراروی فعالان سیاسی و احزاب در ایفای نقش مثبت برای ترویج و نهادینه سازی مدارا، تفاهم و رعایت حقوق بشر و شهروندی
- نشست سوم: بررسی موردی تجربه تعدادی از کشورها در مناطق مختلف جهان در حوزه نقش آفرینی مثبت فعالان سیاسی و احزاب برای ترویج حقوق بشر و شهروندی

🍃نشست اول در مورخ 22 دیماه برگزار شد که گزارش آن هم اینک در حال تدوین است. متعاقب جلسه مزبور، پیگیری لازم انجام شده تا جلسه دوم در مورخ 15 بهمن ماه اجرایی شود.
🍃 ترتیب اجرای برنامه همانند جلسه اول به این نحو خواهد بود که در ابتدا دو نفر از کارشناسان موضوع که قبل از جلسه با آنها هماهنگ شده و پرسشهایی برای ایشان ارسال گردیده است ، طرح بحثی پیرامون موضوع نشست خواهند داشت سپس سایر حاضران به بیان نظر و گفتگو می پردازند.

🍃شایان ذکر است، برآیند هم اندیشی علمی مزبور در قالب توصیه ها و تجویزات کارشناسی برای رفع خلاها و نارسایی های موجود در نقش آفرینی مثبت فعالان سیاسی و احزاب در کشور یا کمک به بهبود وضعیت موجود در این خصوص، مورد پیگیری مقتضی قرار خواهد گرفت.
@ihrciran


🔶فراخوان واصله مربوط به نگارش کتاب از سوی سازمان بازرسی کل کشور که در برخی محورهای موضوعی آن حقوق شهروندی و مبارزه با فساد وجود دارد


🔷درنگ: نوشتارهای ترویجی مختلف که در سطح دنیا منتشر میشوند گاه تفکر برانگیزند و منشا تاملات مختلف میشوند. تابلونوشته کوتاه فوق که از سوی نهاد ملل متحد در امور زنان نشر چند روز قبل نشر یافت و توجه امور پژوهشی کمیسیون را بر انگیخت، حاوی جمله ساده ای است: «جهان به صلح نیاز دارد و صلح نیازمند حضور بانوان است»

🔹بیندیشیم که چرا جهان به صلح نیاز دارد و چرا بدون صلح نمی توان به آرمانهای متعالی در حوزه های مختلف دست یافت و چگونه می توان صلح در ابعاد معیارهای منفی و مثبت را ایجاد و تقویت کرد و چگونه می توان صلح عادلانه را محقق نمود تا آرامش و بهره مندی از حقوق برای همه تداوم و پایداری پیدا کند و چرا با حذف نیم جمعیت جهان یعنی زنان هیچگاه نمی توان به صلح رسید و با مشارکت همه انسانها و فرصت برابر رشد و شکوفایی، همه بهره مناسب از صلح ورزی می برند.
@IHRCIRAN


(قسمت دوم نوشتار تاملی در حوزه آسیب شناسی...)

◽️دسته دوم رسانه‌ها شامل رادیو و تلویزیون است. با تفسیر شورای نگهبان از اصل ۱۷۵ قانون اساسی رادیو و تلویزیون انحصاری و در اختیار سازمان صداوسیماست. اما رژیم حقوقی حاکم بر رادیو و تلویزیون و کلا سازمان صداوسیما مبهم، نارسا و ناکافی است.

◽️اغلب مواد قانون اداره سازمان صداوسیما (۱۳۵۹) و قانون اساسنامه سازمان (۱۳۶۲) با توجه به تغییر اصل ۱۷۵ قانون اساسی منسوخ تلقی می‌شوند. در حال حاضر عمدتا دو قانون درباره صداوسیما وجود دارد که همچنان معتبرند. یکی قانون الحاق چند ماده به قانون اساسنامه سازمان (۱۳۸۸-مجمع تشخیص مصلحت نظام) که در آن شرایط پاسخ‌گویی افراد به مطالب صداوسیما مقرر شده است. دیگری قانون نحوه اجرای اصل ۱۷۵ قانون اساسی (۱۳۷۰-مجمع تشخیص مصلحت نظام) که در آن شورای نظارت بر صداوسیما تأسیس شده و وظایف مهمی برای این شورا منظور کرده است. در عمل هیچ یک از دو قانون اخیر به درستی اجرا نمی‌شوند.

◽️از نقایص مهم قوانین موجود درباره صداوسیما موضوع مسئولیت کیفری ناشی از محتوای برنامه‌های رادیو و تلویزیون است. در صداوسیما معلوم نیست وقتی در برنامه‌ای از رادیو و تلویزیون جرمی رخ می‌دهد، چه کسی را باید مورد مؤاخذه و محاکمه قرار داد. از این دست ابهامات درباره رژیم حقوقی مسئولیت در صداوسیما فراوان است. این ابهامات عملا میدان وسیعی ایجاد می‌کند که این سازمان به سهولت هرآنچه می‌خواهد انجام دهد و خود را متعهد به پاسخ نیز نداند. به نظر می‌رسد اراده‌ای وجود دارد که این ابهامات حقوقی همچنان باقی باشند.

◽️از اوایل دهه ۱۳۸۰ نمایندگان مجلس یا دولت هفت طرح یا لایحه را درباره اداره صداوسیما و دایره مسئولیت این سازمان پیش‌نویس کردند ولی هیچ‌کدام به سرانجام نرسید و هر یک به شکلی از دور خارج شد.

◽️در این بین تنها نهاد قانونی که به صورت اسمی وجود دارد، شورای نظارت بر سازمان صداوسیماست .
فقدان قانون فراگیر و کامل، وجود تعارض‌ها در قوانین ناقص موجود و انفعال شورای نظارت بر صداوسیما عملا منجر به ایجاد جزیره‌ای به نام صداوسیما شده است که در منطقه خلأ حقوقی زیست می‌کند. این خلأ حقوقی از وضعیت درآمد و هزینه صداوسیما، جهت‌گیری‌های سیاسی، ابهام در مسئولیت کیفری، بهره‌برداری از یک سازمان ملی به نفع جریان‌های سیاسی خاص، کاهش روزافزون میزان مخاطب، بی‌ضابطگی در استفاده از نیروی انسانی تخصصی و بسیاری امور دیگر را دربر می‌گیرد. این یک محیط رسانه‌ای است که رژیم حقوقی مشخصی بر آن حاکم نیست.

◽️این مقایسه ساده نشان‌دهنده تبعیض ناروایی است که بر عرصه جامعه رسانه‌ای کشور حاکم بوده و از موجبات ازبین‌رفتن مرجعیت رسانه‌ای کشور است.»
@IHRCIRAN

20 last posts shown.