🔴
چرا علمای حوزه افکار جناب میرباقری را مخدوش و خطرناک میدانند🔹تاملی پیرامون نگاههای علمی استاد میرباقری و ابهامات بزرگان دین پیرامون این نگاهها
🔹استاد سید محمد مهدی میرباقری که عضو مجلس خبرگان نیز میباشد یک شخصیت انقلابی و اخلاقی است اما از دهههای گذشته زمانی که کمتر کسی ایشان را میشناخت تا به امروز اندیشمندان و بزرگان حوزههای علمیه نگرانی و اشکالات جدی پیرامون دیدگاهها و مبانی علمی ایشان و موسسه تحت امرشان با نام فرهنگستان داشته اند.
🔹جانب میرباقری و شاگردانشان از سالهای قبل نگاه و رویکرد جدیدی در فضای علمی با نام اصالة ولاية اتخاذ کردهاند که از نگاه بسیاری از علما و بزرگان حوزه علمیه در بخشهای مختلف این نگاه و رویکرد اشکالات فراوان، ابهامات نگران کننده و ضعف جدی علمی دیده میشود.
🔹دیدگاه استاد میرباقری و فرهنگستان این است که افرادی که به مبنای اصالة ولاية قائل میشوند هرکدامشان میتوانند برداشتی از موضوع ولایت و دنیای پیرامونشان داشته باشند که با نفر دیگر که قائل به اصالة ولایة است متفاوت است و به گفته بسیاری از اندیشمندان دینی این موضوع نوعی از تکثرگراییست که نتایج خطرناکی به دنبال دارد.
🔹همچنین جناب میرباقری قائل است حقیقیات نسبی و قابل تغییرند یعنی دو ضربدر دو ممکن است یک زمانی جوابش چهار شود و ممکن در آینده تغییر کند و عدد دیگر و چیز دیگری شود و یا به طور مثال آب در صد درجه به جوش میآید ممکن است روزی این موضوع تغییر کند و در دما و به شکل دیگری به جوش بیاد.
🔹یا جناب میرباقری اجتماع و ارتفاع نقیضین را محال نمیدانند و می گویند امکان دارد یعنی به طور مثال همزمان یک جسم هم می تواند وجود داشته باشد و هم وجود نداشته باشد.
🔹و ایشان و موسسه فرهنگستان بسیاری از علوم رایج مانند اصول فقه، منطق و فلسفه اسلامی را به صورت کامل قبول ندارند.
🔹و یکی دیگر از نکات بسیار ابهام آور مخفی نگه داشتن برخی از کتابهای مجموعه فرهنگستان است که در آن آراء علمی این مجموعه نوشته شده و از سالها قبل تا به امروز به هیچ وجه اجازه نمیدهند کسی این کتابها را از مجموعه فرهنگستان خارج کند.
🔹این نوشته صرفا یک متن علمی در راستای عمل به فرمایش رهبرانقلاب پیرامون کرسیهای آزاد اندیشیست و پیرامون شخصیت اخلاقی و انقلابی جناب استاد میرباقری ابهامی وجود ندارد اما مبانی علمی ایشان و موسسه تحت امرشان بسیار مخدوش، مبهم و نگران کنندهست و بسیاری از اندیشمندان، علما و بزرگان حوزههای علمیه درسالهای گذشته نگرانیهای خود پیرامون خطراتی که اندیشه و افکار استاد میرباقری به دنبال دارد جلسات متعددی با ایشان داشته اند.
🔹حال اگر استاد میرباقری و فرهنگستان مطالب گفته شده را غلط میدانند و یا درست میدانند و به دنبال تبیین دیدگاههای خود هستند در هر دو صورت طبق رسم دیرین حوزههای علمیه جلسات علمی به دور از هرگونه هیاهوی سیاسی با حضور اساتید و بزرگانی که به نظر می آید نزدیکی قابل توجهی به مبانی اصیل اسلامی و منظومه فکری و اندیشهای انقلاب اسلامی دارند و آشنایی مناسبی با افکار جناب میرباقری و مجموعه فرهنگستان دارند مانند: حمید پارسانیا، محسن اراکی، علی اکبر رشاد، محمود رجبی، عبدالحسین خسروپناه، علیرضا اعرافی، عباس کعبی، مجتبی مصباح یزدی، محمود فتحعلی و...به صورت عمومی برگزار کنند تا عموم نخبگان به درستی پیرامون افکار علمی ایشان و فرهنگستان قضاوت کنند.
@fetan