✅
یک رسانه عراقی گزارش داد؛ تحریم سنگین آمریکا علیه گروههای مسلح عراقی در راه است؟ / ۲ سناریوی پیش روی بغداد / عراق در کنار تهران میماند؟🔹موضوع تحریم گروههای مسلح عراقی از حد "افشاگریهای رسانهای و گمانهزنیها" فراتر رفته و به واقعیت تبدیل شده است.
🔹این تحول پس از آن رخ داد که اعضای کنگره آمریکا درخواست رسمی به وزیر خارجه این کشور ارائه کردند تا گروههای مسلح عراقی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
🔹به گفته دکتر احسان الشمری، استاد مطالعات راهبردی و بینالملل در دانشگاه بغداد، این اقدام "نشاندهنده تغییرات اساسی در اوضاع است.
🔹این تحول پس از آن رخ داد که اعضای کنگره آمریکا درخواست رسمی به وزیر خارجه این کشور ارائه کردند تا گروههای مسلح عراقی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
🔹به گفته دکتر احسان الشمری، استاد مطالعات راهبردی و بینالملل در دانشگاه بغداد، این اقدام "نشاندهنده تغییرات اساسی در اوضاع است."
تکرار یک پروژه قدیمی؟ 🔹الشمری که ریاست مرکز "تفکر سیاسی" را بر عهده دارد، در گفتوگو با شفق نیوز اظهار داشت: "این یادداشت، تکرار همان پروژهای است که در سال ۲۰۲۲ مطرح شده بود. بازگشت دوباره این طرح به این معناست که تمامی گروهها، رهبرانشان، منابع مالی، نهادهای اقتصادی، شبکههای رسانهای و اعضای آنها – چه در بخش نظامی و چه در بخش سیاسی – کاملاً تحت تحریم قرار خواهند گرفت."
موضع دولت السودانی در برابر گروههای مسلح 🔹وی درباره احتمال کنار گذاشتن این گروهها توسط دولت عراق گفت: "گروههای مسلح امروز پایه اصلی دولت محمد شیاع السودانی محسوب میشوند. این گروهها هنگام تشکیل دولت، اعلام کردند که دولت السودانی، دولت مقاومت و دولت گروههای مسلح است. از اینرو، بعید است که دولت از آنها فاصله بگیرد. دولت همچنین تأکید کرده است که این موضوع یک تصمیم داخلی عراق است و هرگونه عقبنشینی از حمایت گروههای مسلح و حتی الحشد الشعبی را رد کرده است."
🔹به گفته الشمری، نخستوزیر عراق نفوذ سیاسی بالایی در پارلمان ندارد، بنابراین اگر درخواست انحلال الحشد الشعبی یا ادغام گروههای مسلح در نهادهای امنیتی را مطرح کند، این امر از سوی اکثریت شیعه که کنترل پارلمان را در دست دارند، رد خواهد شد.
🔹وی افزود: "دولت عراق شاید بخواهد با ارائه طرح ادغام این گروهها، زمان بخرد، اما این گزینه از سوی ایالات متحده پذیرفته نخواهد شد. حتی اگر گروههای مسلح اعلام کنند که رفتارشان را تغییر داده و دیگر بخشی از محور مقاومت نخواهند بود و به مسیرهای دولتی پایبند خواهند ماند، این برای آمریکا قانعکننده نخواهد بود. زیرا تمرکز کنگره آمریکا بر روی میزان تهدید این گروهها و خساراتی است که به ایالات متحده وارد کردهاند، از جمله حملاتی که به کشته شدن نیروهای آمریکایی منجر شده است."
مشکلات دولت عراق در مواجهه با فشارهای آمریکا الشمری تأکید کرد که "دولت عراق ابزارهای سیاسی لازم برای متقاعد کردن ایالات متحده به هیچگونه طرحی را ندارد. همچنین توانایی و اراده سیاسی برای کنار گذاشتن این گروهها را نیز ندارد. بنابراین، تا پایان دوره دولت السودانی، بعید است که هیچ طرحی در این زمینه پذیرفته شود، حتی اگر از سوی السودانی یا گروههای مسلح اعلام شود."/انتخاب
#امتداد
@emtedadnet