Posts filter


♦️♦️♦️♦️♦️♦️


✍️امروز ۹دی ۱۴۰۳ برخی سایت ها و نشریات خبر دادند، جولایی رئیس ستاد دیه ضمن‌گزارش کمک چاوشی، #یزدانی و #رادش، به آزادی زندانیان غیرعمد گفته است: محسن چاوشی ۷ میلیارد تومان برای آزادی زندانیان کمک کرده است که با مجموع این رقم ۶۰۰ نفر از زندانیان آزاد شده‌اند. ماه قبل نیز خبر دادند ۸۶ زندانی در اردبیل با کمک مالی همراهان صفحه او آزاد شده اند.
فرق سلبریتی موج سوار و عملگرا در گشایش معضلی از جامعه که آزادی زندانیان، یکی از انهاست، در همین جا مشاهده می شود.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


️ ⭕️ فیلتریسم

#عمادالدین_باقی
📜 سرمقاله روزنامه سازندگی ۸ دی ۱۴۰۳

✍️قبلاً بارها از منظر حقوق بشری و حقوقی به بحث گردش آزاد اطلاعات، قانون دسترسی آزادانه به اطلاعات و فیلترینگ پرداخته ام اما واقعیت این است که اساساً این مسئله در ایران، حقوقی نیست بلکه یک مسئله کاملاً سیاسی است.
از این جهت که دکتر پزشکیان پای وعده اش ایستاده و گام اول را برای رفع فیلتر بعضی از سکوهایی که به جزئی از زندگی مردم تبدیل شده‌اند برداشته، ستودنی است ولی از جهت دیگر جای شرم و تاسف دارد که در عصر دیجیتال و دنیای حیرت انگیز ارتباطات که دو برابر جمعیت، گوشی‌های هوشمند در دست مردم است و هر گوشی خودش دسترسی به صدها رسانه، پلتفرم و رادیو تلویزیون را در خود دارد مسئله یک جامعه بشود: رفع فیلتر!
فیلتریست در این زمانه یا نادان است یا خائن و شق سومی در کار نیست. نفس وجود مسئله ای به نام فیلترینگ، نمادی از عقب افتادگی و بیچارگی است. تنها و مهم‌ترین دلیل عاملان و مدافعان فیلترینگ هم جنبه امنیتی آن است. تازه ترین نمونه اش نامه سرگشاده یکی از گروه های سیاسی به رئیس جمهور است که بجز حرف های تکراری همیشگی درباره مذاکره و برجام که بطلانش در عمل و با هزینه های جبران ناپذیر اثبات شده، می گوید: "دشمنان درصدد تأثیر بر فکر شما هستند و می‌خواهند کمر مقاومت را بشکنند؛ اصرار بر آزادی سکوهای خارجی بابت همین است".
این در حالی است که فیلترگذاری در همه سال های گذشته، مطلقاً مانع دسترسی به هیچیک از پلتفرم‌ها نبوده و فقط هزینه شهروندان را افزایش داده و البته برای عده ای هم ثروت بادآورده فیلتر فروشی داشته است.
از قدیم، ضرب المثل بود که "آزموده را آزمودن خطاست" ولی ظاهرا بعضی معتقدند آزموده را تا وقتی که دفن شدیم، می آزماییم.
فیلتریست ها لحظه‌ای فکر نمی‌کنند که از میان ۱۹۵ کشور دنیا چرا فقط این مشکل برای ما وجود دارد؟ مگر کشورهای دیگر دشمن ندارند؟
انها نمی فهمند که روش های پیچیده تری هم وجود دارند. از دل تفکر و روش ضعف و انفعال آنها تا ابد یک پلتفرم‌های جهانی هم بیرون نخواهد آمد. اگر همین تفکر در کشورهای دیگر حاکم بود، فیسبوک،گوگل میت، اسکایپ، اینستاگرام، تلگرام، واتساپ، تیک تاک، کلاب هاوس و غیره به وجود نمی‌آمد که امروز حتی به رسانه‌های سنتی و رادیو تلویزیون‌ها هم خط می‌دهند. پلتفرم جهانی پیشکش، در این سال‌ها حتی نتوانسته‌اند با صرف هزینه‌های نجومی، یک پلتفرم موفق داخلی راه بیندازند که قادر به رقابت با سکوهای خارجی باشد.
اقلیتی در ایران، به هزینه مردمی که موافق نسخه های ضدتوسعه و ضد آزادی و کرامت شهروندان نیستند، اراده خود را تحمیل می کنند.
اکثریت در انتخاباتی شکننده به یک گفتمان رای داده اند، از سر راه کنار بروید و دربرابر ۸۰ درصد ملت قرار نگیرید. اقلیت حق ندارد برای اکثریت تعیین تکلیف کند. مشکل جمهوری اسلامی این است که به خاطر حامی پروری و حفظ یک اقلیت کوچک و تمامیت خواه، یک اکثریت بزرگ را با خود دشمن می کند. به تصور اینکه این گروه اقلیت پای جمهوری اسلامی ایستاده‌اند به آنها باج می‌دهند ولی تجربه ناپلئون بناپارت گرفته تا عثمانی و پهلوی و لیبی، عراق، سوریه نشان می‌دهد که در مواقع خطر، اثری از عزیزدردانه ها و ریزه خواران قدرت نخواهد بود. این ملت به معنای واقعی و کامل است که می تواند امنیت، استقلال و تمامیت ارضی را تضمین کند.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


⭕️ سرکوب خونین دگراندیشان توسط گروه تروریستی حاکم در سوریه

✍️آزادی ادیان از اصول اساسی حقوق بشر است ولی تروریست‌های حاکم شده در سوریه ابتدا یکی از اماکن مذهبی علویان را آتش زده و ۵ خادم آن را کشتند. علویان اعتراض کردند و حالا با گلوله و اعدام وکشتارجمعی توسط تروریست‌ها مواجه شده اند. جنایت های اسد محکوم است ولی منافع دولت‌های غربی ایجاب می کند که این جنایت های گروه جدید حاکم شده، چشم پوشی شود.

✔️بدتر از تروریست های تکفیری، کسانی هستند که از موضع مدرن‌گرایی و ضدیت با مظالم حکومت در ایران، به دفاع از اعدام و جنایت به دست تکفیری ها می پردازند و نمی دانند تجویز و ترویج خشونت به سود هیچکس نیست و خودشان هم‌ جزو قربانیانش خواهند بود‌.
✔️بخاطر دلخراش بودن تماشای صحنه های اعدام و کشتار مربوط به این خبر از گذاشتن ویدئوهای آن خودداری می‌شود.

Freedom of religion is one of the basic principles of human rights, but the terrorists who ruled in Syria first set fire to one of the Alawite religious places and killed 5 of its servants. Alevis protested and now they are faced with bullets, executions and massacres by terrorists. Assad's crimes are condemned, But the interests of the western governments require that these crimes of the new ruling group be ignored.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


⭕️ سکوت در برابر آمار هولناک اعدام ها

✍️ قوه قضاییه مکلف است طبق قانون، خبر محکومان به اعدام را همراه با تصاویرشان انتشار عمومی بدهد اما با وجود امتناع از این قانون، آمارهای غیر رسمی درباره تعداد اعدام‌ها، هولناک است. گفته می‌شود فقط در ماه اکتبر ۱۶۱ نفر اعدام شده‌اند. افزون بر اخبار رسمی و پراکنده اعدام ها در رسانه های داخلی، هر کسی که اعدام می‌شود نیز خانواده و خویشاوندانی دارد و اخبار آن مخفی نمی‌ماند.
چرا قوه قضاییه رسماً درباره آمارها اعلام نظر نمی‌کند؟ چرا کسی پاسخگو نیست؟
از تجربه جهانی که بگذریم تجربه ۴۵ سال گذشته ایران هم نشان می‌دهد اعدام درمانی بازدارنده جرم نیست.
به گشاده دستی در اعدام‌ها پایان دهید. قطعاً نمی‌توانید ادعا کنید در این حجم از اعدام‌ها خطا وجود ندارد و نمونه‌های فراوان و مستندی داریم که فراوانی خطا را اثبات می‌کند. این سخن امام علی را آویزه گوش خود کنید که هیچ چیز همانند خون ناحق، کیفر الهی را نزدیک نمی کند( نامه ۵۳ نهج البلاغه).

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


⭕️ در گفت‌و‌گو با عماد الدین باقی دبیر علمی کنفرانس اندیشه‌های آیت الله منتظری؛
آیت الله منتظری حجاب را اجباری نمی‌دانست

آفتاب نیوز تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۳ کد خبر: ۹۵۸۲۶۰

گزیده های گفتگو:
♦️بحث درباره دیدگاه ایشان دقیقاً به روزترین مسئله ماست مانند بحث "حقوق مخالفان و وفاق" که در نشست اخیر برگزار شد که اگر امروز به آن توجه نشود فردا موجودیت کشور در خطر خواهد بود و یا فتوای ایشان در مورد ارتداد و عدم مجازات برای صِرف تغییر عقیده.

♦️نکته مهمی که در در فقه سنتی هم مورد توجه بوده ولی در دیدگاه‌های آیت الله منتظری شأنیت بالایی داشت، مرجعیت عرف در اجتهاد و وضع قوانین جدید است. عقل و اجماع در کنار کتاب و سنت جزو منابع اجتهاد و استنباط هستند. از همه اینها مهم‌تر اینکه ایشان قائل به اصالت خواست و رای مردم در امور مدنی و حکومتی بود لذا معتقد بود که اجرای قوانین اعم از قوانین عرفی و شرعی، فقط در صورتی که جامعه بپذیرد میسر است و در غیر این صورت هیچکس حق تحمیل آن را به زور ندارد که حجاب یکی از آنهاست.

♦️اولین بحث در کتاب ایشان تحت عنوان 《اصل اولی و حکم عقل در مسئله ولایت》 است. در این بحث می‌گویند:《برخی از بزرگان در مقام پایه گذاری "اصل" در مسئله ولایت، گفته‌اند "اصل" عدم ولایت و سلطه هر کس بر دیگری و عدم نفوذ حکم هر کس درباره دیگری است، زیرا انسان‌ها آزاد و مستقل آفریده شده و به طور فطری بر خودشان و آنچه به دست آورده‌اند مسلط هستند؛ بنابراین دخالت در حریم و کار و مال آنان ظلم و تجاوز محسوب می‌شود و اختلاف افراد از حیث قدرت تعقل و دانش و نیروی بدنی و مانند اینها، موجب سلطه و نفوذ حکم کسی که از دیگران برتر است نمی‌شود》

♦️در مورد رژیم سفاکی مانند اسرائیل با وجود اینکه اصل وجود آن را نامشروع می‌دانست، اما حتی با شعار نفی موجودیت آن هم مخالف بود چه رسد به اقدام عملی.
در مورد مظالم و جنایات آمریکا اعتراض می‌کرد، اما همزمان، با شعار مرگ بر آمریکا هم مخالفت می‌کرد. نه در سال‌های اخیر که فضا بسیار تغییر کرده حتی در اوائل دهه ۶۰ که مرگ بر آمریکا به یک ورد روزمره تبدیل شده بود ایشان می‌گفت بهترین مرگ بر آمریکا تولید است نه شعار دادن.
دلیل محجوریت آیت الله منتظری، بایکوت ایشان توسط رسانه‌های فراگیر داخل و خارج است.

لینک گفتگو
https://emadbaghi.com/%d8%af%d8%b1-%da%af%d9%81%d8%aa%d9%88%da%af%d9%88-%d8%a8%d8%a7-%d8%b9%d9%85%d8%a7%d8%af-%d8%a7%d9%84%d8%af%db%8c%d9%86-%d8%a8%d8%a7%d9%82%db%8c-%d8%af%d8%a8%db%8c%d8%b1-%d8%b9%d9%84/

لینک بدون نیاز به فیلتر شکن
https://aftabnews.ir/0041Ho

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi




دنباله گزارش: در پایان رونمایی از سه جلد کتاب جدیدالاننتشار تحت عنوان "آیت الله منتظری و نهج البلاغه" انجام شد این کتاب مجموعه مقالات و بحث‌های اولین سلسله نشست‌ها است که پس از فراز و نشیب‌های طولانی و سخت اخذ مجوز از وزارت ارشاد توسط انتشارات سرایی چاپ شده است. دکتر محمد مهدی جعفری از استادان بنام و نهج البلاغه شناسان برجسته در ضمن رونمایی از این کتاب سخنانی ایراد کرده و گفتند به عنوان کسی که سالیان سال است نهج البلاغه را تدریس می‌کند و با همه شروح فارسی و عربی نهج البلاغه آشنا است به جرات ادعا می‌کند که شرح نهج البلاغه آیت الله منتظری یکی از جامع‌ترین دقیق‌ترین و مفیدترین شرح های نهج البلاغه است.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com

خبرانلاین ۱ دی ۱۴۰۳: سعید حجاریان: آیت الله منتظری دچار دوگانه قدرت و اخلاق بود/عمادالدین باقی: توجه به حقوق مخالفان پیش شرط وفاق ملی است /در نشست سالیاد آیت الله چه گذشت؟
khabaronline.ir/xmZSL

انصاف نیوز جمعه ۳۰ اذر۱۴۰۳
گزارش: حقوق مخالفان و وفاق در سالیاد آیت الله منتظری 
https://ensafnews.com/567118/%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d8%ad%d9%82%d9%88%d9%82-%d9%85%d8%ae%d8%a7%d9%84%d9%81%d8%a7%d9%86-%d9%88-%d9%88%d9%81%d8%a7%d9%82-%d8%af%d8%b1-%d8%b3%d8%a7%d9%84%db%8c%d8%a7%d8%af-%d8%a2%db%8c%d8%aa/


دنباله گزارش:...جامعه تنها از مومنان و مقلدان تشکیل نمی شود و وقتی این دایره به تمام جامعه گسترده می شود، نه فقط ادیان ابراهیمی که حتی الحادی هم در برمی گیرد و وضعیت متفاوت می شود.
آیت الله منتظری دریافتند که انسان بما هو انسان باید مورد توجه قرار گیرد.
این نگاه آیت الله منتظری در دو دهه پایانی عمر ایشان حتی بسیار مترقی تر از بحث حقوق مخالفان است زیرا در نظر ایشان حقوق مخالفان بر مبنای "حق" بود نه "رحم" و معیار حق و عدل، اصولی تر از رحم است. با این حال،  آیت الله پیش از نگاه های جدید تر خود نسبت به حقوق انسان حتی در بحث های فقهی گذشته هم بابی را به مقوله " حقوق مخالفان" اختصاص داده بودند، عنوانی که بسیاری از فقیهان به آن بی توجه بودند. در کتاب "مبانی مردم سالاری در اسلام" که توسط آقای بهرام شجاعی از شاگردان ایشان ترجمه شده، بحث مستقلی را به موضوع "حقوق مخالفان" اختصاص داده اند.
خانم مینو مرتاضی لنگرودی نیز خاطره‌ای از دیدارها با آیت الله منتظری در سال‌های قبل و بعد از انقلاب و حسن معاشرت و برخورد ایشان ذکر کرد از جمله واکنش ایشان نسبت به این انتقاد که چرا از نظر فقهی قائل به تصدی پست ریاست جمهوری توسط زنان نیستند.
سخنران بعدی دکتر علی اکبر علیخانی استاد دانشگاه و پژوهشگر دین و تاریخ اسلام بود که سخنانش را تحت عنوان" ریشه اندیشه های آیت الله منتظری در رعایت حقوق مخالفان" بیان کرد. نویسنده کتاب "اسلام و همزیستی مسالمت آمیز" ابتدا درباره چگونگی شکل گیری علوم اسلام در قرون ابتدایی اسلام و جا ماندن بسیاری از معارف اسلامی در حیطه فقه و اخلاق سخن گفت و غلیظ شدن فقه در عمل و بی توجهی به اخلاق و بی توجهی فقه سنتی نسبت به حقوق مخالفان را ناشی از جا ماندن فقه و اخلاق از اصول و معارف نخستین اسلام دانست و افزود آیت الله منتظری گرچه یک فقیه سنتی بود اما ریشه مداراجویی، گرایش به حقوق بشر و دفاع از حقوق مخالفان در اندیشه متاثر از فقه نبود بلکه ریشه اندیشه حقوق بشری او در انس با نهج البلاغه بود. امام علی مخالفان را کافر و منافق نام گذاری نمی کرد و می گفت خوارج برداران دینی ما هستند که بر ما شورش کرده اند و تفاوت ها ریشه در فهم ها و اندیشه ها و برداشت ها دارد نه در عناد با حق. علیخانی افزود: برخی از فتاوای فقهی خشن و مخالف حقوق بشر متاثر از فقه اهل سنت است که در زمان خلفای بنی امیه و بنی عباس شکل گرفته است.
️سخنران بعدی حجت الاسلام و المسلمین محمود صلواتی، زندانی سیاسی قبل و بعد از انقلاب و از شاگردان آیت الله منتظری و مسئول مدارس ایشان، ترجمه آهنگین سوره الم نشرح و تفسیر ان را محور قرار داد و گفت سعه صدر در حکومت ویژگی پیامبر اسلام بود. وی به
نقش سعه صدر در حل مشکلات پر اخت و نمونه هایی از افرادی با سعه صدر را ذکر کرد مانند آیت الله طالقانی و مسأله شوراها، بازرگان و تلاش برای وفاق روحانیون و دانشگاهیان، سیدمحمد خاتمی با شعار زنده باد مخالف من و آیت الله سیستانی و حمایت از امنیت و تمامیت عرضی عراق و نهی روحانیت از ورود به مسائل اجرایی به نحوی که حتی اجازه نداد روحانیون تولیت حرم را داشته باشند، و نیز مهندس لطف الله میثمی و مدارا و هم فکری او در زندان شاه در برابر مسعود رجوی و تفکر خودخواهانه اش. صلواتی به ریشه یابی شکل کیری سعه صدر در شخصیت آیت الله منتظری پرداخت.
سخنران اختتامیه، حجت‌الاسلام والمسلمین هادی قابل بود که ضمن جمع‌بندی مباحث ارائه شده و بیان ضرورت توجه به شخصیت علمی آیت الله منتظری و چگونگی شکل گیری نشست های علمی بررسی اندیشه های آیت الله منتظری و گزارش کار پنج نشست علمی برگزار شده به اهمیت حرمت دشنام به انسان ها فارغ از ایمان و کفر و دین آنها در دیدگاه آیت الله منتظری و دلسوز ی ها و تذکرات خیرخواهانه ایشان پرداخت. قابل با ذکر مثال‌هایی نشان داد که آیت الله منتظری از کسانی بود که وفاق را در عمل پیاده می‌کرد هرچند در آن زمان بعضی از جوانان انقلابی مانند ما را خوش نمی‌آمد و به ترکیب متنوع اعضای شورای استفتا دفتر آیت الله منتظری که مرکب از موافقان تا مخالفان ایشان بود همچنین نمایندگان وی در دانشگاه‌ها و باز بودن درب بیت ایشان برای همه افراد و گروه‌ها اشاره کرد.
دکتر علیرضا علوی تبار هم یکی دیگر از سخنرانان بود که به دلیل عارضه ناگهانی و عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا در روز قبل، در بیمارستان بستری بود و نتوانست حضور یابد.
در میانه نشست، سه کلیپ کوتاه از سخنان آیت الله منتظری در مورد مذمت تندروی، رواداری با مخالفان و اهمیت جذب و خودداری از طرد دیگران پخش شد. آنچه برای حضار جالب توجه بود تاریخ این سخنان یعنی سال‌های ۱۳۶۲ و ۱۳۶۳ بود(ادامه در صفحه بعد👇)


🌓 حقوق مخالفان و وفاق در سالیاد آیت الله منتظری

📜 متن کامل گزارش منتشر شده در انصاف نیوز جمعه۳۰ آذر۱۴۰۳ و روزنامه‌های: شرق ص۲و۴، سازندگی ص۸ ، هم میهن ص۴و۵ شنبه ۱ دی۱۴۰۳ ، مجله صدا،شماره۲۱۳ شنبه‌ ۱ دی ص۱۶ و خبرآنلاین شنبه۱ دی۱۴۰۳

✔️ پنجمین نشست علمی بررسی اندیشه های آیت الله منتظری به مناسبت پانزدهمین سالگرد رحلت ایشان در تهران برگزار شد.
موضوع این نشست : "آیت الله منتظری حقوق مخالفان و وفاق ملی" بود.
آقای سعید منتظری به نمایندگی از بیت آیت الله, دکتر محمد مهدی جعفری، مهندس لطف الله میثمی، مهندس محمود حجتی وزیر دولت‌های خاتمی و روحانی، مهندس مصطفی طاهری نماینده اسبق مجلس، علی اکبر جعفری نماینده مجلس ششم، دکتر بنی اسدی دبیرکل نهضت آزادی ایران، آیت الله ایازی، حجت الاسلام والمسلمین سعیدی تاجیک و محمدعلی ابطحی و چندتن دیگر از روحانیون، دکتر محسن آرمین، دکتر حسین راغفر، جواد مظفر، محمود دردکشان, علیزاده طباطبایی، مهندس زرکوب، غلامعلی رجایی، خسرو منصوریان، مینو مرتاضی لنگرودی، فاطمه گوارایی، زهره حری, خانم آقا محمدیان و از اساتید دانشگاه رضا احمدی, دکتر میرطاهر موسوی، دکتر محمود حسینی، دکتر حسین اعتمادی، دکتر مرتضی فرجی و عده ای دیگر از شخصیت‌های مختلف فرهنگی-اجتماعی و دانشگاهی و کنشگران مدنی در این برنامه حضور داشتند.
در ابتدا عمادالدین باقی به عنوان دبیر علمی نشست سخنانی ایراد کرد و ضمن بیان پیشینه گفت و گو با مخالفان و به رسمیت شناختن مخالف در سنت فکری پیشوایان شیعه و نقل دیدگاه های خوارج در تکفیر و قتل مخالفان به بیان دیدگاه آیت الله منتظری و دیگر تدوین کنندگان قانون اساسی درباره حقوق مخالفان پرداخت و از ضرورت توجه به حقوق مخالفان در فضای امروز ایران عنوان پیش شرط وفاق ملی واقعی مراحل برای عبور از گردنه پرخطر و بحرانی کنونی گفت.
عمادالدین باقی دبیر علمی نشست با نقل فرازی از سخنان آیت الله منتظری در مجلس خبرگان قانون اساسی سال ۱۳۵۸ درباره اینکه نباید برگزاری تجمعات را موکول به اجازه دولت کنیم چون بعدها دست دولت را باز می‌گذارد تا به هر بهانه‌ای جلوی تجمعات مردم را حتی در مساجد بگیرد، اشاره کرد نمونه این نگرانی ایشان نشست امروز خود ما ۴۵ سال بعد از همان مذاکرات قانون اساسی است که چون برای برگزاری یک نشست علمی در سالگرد یک فقیه بزرگ و بزرگداشت او به ما چنین اجازه ای نمی‌دهند ناگزیریم در محیط بسته‌ای مانند خانه که نیاز به مجوز نداشته باشد با این فشردگی و با محدودیت دعوت به خاطر محدودیت ظرفیت مکان برگزار کنیم اما این حق ماست که بتوانیم به صورت آزادانه در مکان‌های وسیع‌تری مراسم را برگزار کنیم.
پس از آن دکتر علی اکبر گرجی استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی سخنرانی اش را تحت عنوان "حقوق مخالفان در اندیشه آیت الله منتظری"ایراد کرد و ضمن بیان توجه به حقوق مخالفان در تدوین قانون اساسی از ضرورت و بدیهی بودن آزادی اندیشه و بیان سخنرانی گفت و افزود: آیت الله منتظری شخصیتی بود که سطه گرا و اقتدار طلب نبود. او مخالف حکومت استصوابی بود و گفته است مدل حکومت استصوابی مخالف با توحید است زیرا حکومت استصوابی فراتر از نظارت استصوابی در انتخابات است. گرجی افزود: گرجی با بیان اینکه رجوع به رأی مردم و رفراندوم اصلی اساسی است و نیاز به اجازه کسی ندارد افزود آیت الله منتظری برای مخالف فکری خود بهره ایی از حقیقت را قایل بود.
پس از آن دکتر سعید حجاریان که به دلیل اشتغال به درمان و مشکل تکلم ناشی از عوارض ترور او در سال ۱۳۷۸ سخنانش را به صورت مکتوب ارائه کرده بود و توسط خانم فاطمه فرجی ارایه شد گفت: ایت الله منتظری در تدوین ولایت فقیه دچار دوگانه قدرت واخلاق بود که در دوران قائم مقامی ادامه داست هرچند با برکناری او در سال۶۸ این دوگانگی نه "حل" بلکه "منحل" شد. حجاریان افزود: رعایت اخلاق بهای سنگین از دست دادن قدرت و حصر و محدودیت های بعدی را برای وی داشت. در پایان خاطره جالبی درباره حل مشکل نشت آب باران در خرپشته خانه آیت الله منتظری را در دوران حصر که به شورای امنیت ملی کشید بیان کرد.
پس از آن مریم باقی حقوقدان، که علاوه بر مدیریت جلسه، جزو سخنرانان بود فرازهای کوتاهی از مقاله اش را بیان کرد که در قسمتی از آن آمده است: مهمترین نظر آیت الله که در جریان استقرار حکومت دینی با آن مواجه شد، این بود که نمی شود در اجرای حکومت، میان شهروندان با یکدیگر تفکیک و تبعیض قایل شد چون حکومت قرار است به همه افراد خدمات بدهد. اگر برای تامین امنیت و عدالت برقرار است، برای همه است و موافق و مخالف حکومت و با دین و بی دین نمی شناسد.(ادامه در صفحه بعد👇)






📜حقوق مخالفان و وفاق در سالیاد آیت الله منتظری

✍️پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ پانزدهمین سالگرد آسمانی شدن شادروان، استاد عالیقدر، آیت الله منتظری بود. به همین مناسبت نشستی تحت عنوان "حقوق مخالفان و وفاق از دیدگاه آیت الله منتظری" در تهران و با حضور جمعی از شخصیت‌های فرهنگی، دانشگاهی، سیاسی و حقوقی برگزار شد.
گزارش مشروح با جزئیات بیشتر به زودی در رسانه‌ها منتشر خواهد شد.
تاسف آور است که چون اجازه برگزاری یک نشست یادبود با موضوع بررسی اندیشه‌های علمی و دیدگاه های یک استاد و فقیه آزادی‌خواه و بلند مرتبه معاصر داده نمی‌شود، و از سوی دیگر مجلس یادبود خانگی از نظر قوانین محدودکننده هم نیاز به مجوز ندارد، به ناچار باید نشستی با سقف ظرفیت ۱۰۰-۱۱۰ نفر و به صورت فشرده و بدون اطلاع رسانی قبلی (بخاطر پیشگیری از مزاحمت) برگزار کرد و پوزش خواه خیل کسانی شد که دعوت و حضورشان میسر نبود.
تصاویر مربوط به همین نشست است.
روز جمعه ۳۰ آذر نیز در قم مجلس بزرگداشتی از سوی جمع دیگری از تلاشگران مدنی برگزار خواهد شد.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
✍️ بریده ای از یک‌ گفتگوی بلند و پاسخ به پرسشی پیرامون دیدگاه فقیه بلند مرتبه معاصر، آیت الله منتظری درباره مرحوم آیت الله شریعتمداری و انجمن حجتیه.
البته رویه نرمش و مداراجویی آیت الله منتظری که در اینجا ذکر شده، در مورد همه نیروهای سیاسی وجود داشته به گونه‌ای که این شایعه و تهمت ناجوانمردانه که《بیت ایشان پایگاه منافقین و لیبرال هاست》را سال ها به صورت بک برچسب انتشار دادند در حالی که آیت الله منتظری از حقوق همه افراد و گروه ها دفاع می کرد نه از عقاید و همه کردارشان.

⭕️ ۲۹ آذر ۱۴۰۳ پانزدهمین سالگرد درگذشت فقیه انسان‌گرا و ستم ستیز است.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


📝📝 بیانیه جمعی از جامعه‌شناسان ایران در اعتراض به مصوبه‌ی عفاف و حجاب

جمعی از جامعه‌شناسان ایران در اعتراض به مصوبه‌ی عفاف و حجاب در مجلس بیانیه‌ای صادر کردند.

☑️به گزارش دریافتی انصاف نیوز، متن این بیانیه در پی می‌آید:
تصویب شبه قانون «حمایت از خانواده با ترویج عفاف و حجاب» که برخلاف اصول اولیه فلسفه قانون گذاری است با محتوای مجرم‌پنداری جامعه و تجویز خشونت نسبت به‌ شهر‌وندان از سوی نهاد قانونگذاری که قرار بوده خانه ملت باشد، موجب شگفتی و اعتراض جامعه مدنی و اندیشمندان حوزه‌های مختلف شده است.
ما جمعی از جامعه‌شناسان ایران، ضمن تصریح نکات زیر، قاطعانه خواستار ابطال و لغو این فرمان و پایان دادن به استمرار تبعیض و مزاحمت نسبت به خانواده‌های این سرزمین به‌ویژه زنان جامعه؛ در پوشش قانون هستیم.
۱- قانون باید بر سازنده یا پشتیبان هنجارهای معقول و رشد دهنده جامعه باشد و هر مصوبه‌ای که موجب تشدید ناهنجاری باشد، فاقد اعتبار قانونی است.
۲- این مصوبه به طور آشکار، بیانگر مداخله‌ حکومت و دولت در زیست فردی و حقوق شهروندی ایرانیان بوده و حقوق انسانی آنان به‌ویژه زنان را دچار محدودیت، ناامنی و تبعیض می‌سازد.
۳- برونداد اجرای این مصوبه؛ عادی سازی خشونت، ناامنی زیستی، نابرابری، رویکرد امنیتی و کنترل‌گری شهروندان به‌ویژه زنان ایران است.
۴- موجب آزار روانی دین باوران و اعتراض و خشم آنان بخاطر استفاده‌ی ابزاری و سیاسی از حجاب است.
۵- این قبیل مصوبات تحت پوشش قانون، موجب تنزل سرمایه اجتماعی و تضعیف انسجام اجتماعی و وحدت ملی است که پیامدهای امنیتی خطرناکی نیز خواهد داشت.
۶- تشدید کننده‌ی اعتراضات سرکوب شده پیشین در قالب آشفتگی و از هم پاشیدگی اجتماعی همراه با خشونت است.
۷- موجب ترویج قطبی سازی و نفرت در بطن جامعه و  تشدید بحران‌های اجتماعی- سیاسی و گسست اجتماعی است.
بیستم آذر ۱۴۰۳
امضاکنندگان به ترتیب الفبا:
پرویز اجلالی، آرش احدی مطلق، شیرین احمدنیا، امیر اراوند، اسماعیل آزادی، محمدکریم آسایش، معصومه اشتیاقی، ریحانه اصلانزاده، شهرام اقبال زاده، حسن امیدوار، نرگس ایمانی، عمادالدین باقی، احمد بخارایی، سمیه بیابانی، فهیمه بهرامی، زهرا پلمه، احمد جعفری، انسیه جلالوند، حسن چاوشیان، لیلی حاجی آقایی، محدثه حاجی حیدری، حمیرا حاجی محمد کاظمی، حسین حجت پناه، الهام حسینقلی زاده، عبدالعلی حسینیون، گیتی خزاعی، سید مجید خلیلی امین، نازنین دلنواز، محترم رحمانی، نرگس رحمانی، محسن رضوی نیا، پرنیا رضی پور، پیام روشنفکر، سیمین زمانی، زهره سروشفر، حسام سلامت، مهدی سلیمانیه، علی سمیعی، ژاله شادی طلب، ثریا شارقی، مرجان شجاعی، عالیه شکربیگی، مینا شیروانی ناغانی، الناز شیری، سید هاشم صاحبداد، حسن صارمی، ریحانه صارمی، وحید صدر فضلایی، مهران صولتی، سحر طالبی، رضا طالشیان جلودارزاده، مرضیه فتحی، اسماعیل فکوری، ساناز قربانی، حسین عبدالهی، زهره عزیز آبادی، امیر عظیمی، فاطمه علمدار، محمد علی پور، رضا علیزاده، مهناز علیزاده، عزیزاله علیزاده، مریم غلامی، مرتضی قلبی، نعمت اله کاظمی فرامرزی، فاطمه کبیرنتاج، علیرضا کرمانی، امین کنزی، لیلا کریمی، ندا گل بهاری، پوریا گل محمدی، رحیم محمدی، شایان محمدی، مریم محمدی، بی‌تا مدنی، میترا معدنی، سعید معیدفر، علی ملک پور، امید منصوری، فاطمه موسوی میرک، فاطمه موسوی ویایه، هاشم موسوی، سمیه مومنی، بیدا میرحسینی، سید مجتبی میرهمایونی، ندا میلانی، مهرداد ناظری، زمینه نژاد اصغری، الهام نظری، فریبا نظری، فهیمه نظری، علی اصغر نظری، عباس نعیمی جورشری، علی نوری، حمیدرضا نوری فرد، زهرا وکیل، محبوبه سادات هدی، مجید یونسیان.

#بیانیه_جامعه‌شناسان
#ابطال_و_لغو_شبه‌قانون_عفاف_و_حجاب

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com

و منتشر شده در👇
https://t.me/Sociologyofsocialgroups

https://ensafnews.com/566494
https://t.me/Sociologyofsocialgroups


💢 شکست امروز را با وعده پیروزی فردا نمی‌توان جبران کرد مگر آنکه علل و عوامل شکست برطرف شود

گزیده هایی از گفتگوی خبرآنلاین با عمادالدین باقی:

♦️ابر بحران ایران، فقدان حقوق بشر است. سررشته همه مشکلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ما منتهی به فقدان حقوق بشر می‌شود. وقتی کرامت انسان، حقوق شهروندی و قانون برای همگان رعایت نشود، اصولاً جایی برای رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و امنیت وجود نخواهد داشت از جمله آزادی بیان و نقد و گفتگو که از دل آن راهکارهای خروج از بن‌بست‌های پوچ و خودساخته مانند فیلترینگ مذاکره با آمریکا بیرون آید بی‌ معنا است.

♦️من تصور می‌کنم اینها یک امر برنامه‌ریزی شده است که با طرح مسائل و موضوعات بسیار فرعی و جزئی چنان افکار عمومی و نیروهای اجتماعی را با آن درگیر کنند که فرصت پرداختن به مسائل بنیادی‌تر پیش نیاید. به عبارت دیگر همان استراتژی‌ای که با وجود محاسبات آماری و اعداد دقیق ریاضی در مورد اینکه وارد کردن اورانیوم غنی شده برای ایران بسیار ارزان‌تر تمام می‌شود و افزون بر آن، این همه هزینه مقابله با ایران و تحریم‌های اقتصادی، علمی، فنی و صنعتی و ... را هم در پی نخواهد داشت. اهداف صلح‌آمیز ما را از داشتن انرژی هسته‌ای بسیار ارزان‌تر تامین می‌کند و سد راه توسعه ایران هم نمی‌شود اما در مقابل می‌گفت ما باید در مسئله هسته‌ای بایستیم و درگیر شویم چون اگر امروز مسئله هسته‌ای حل شود؛ فردا به سراغ حقوق بشر و بقیه مسائل می‌روند، همان استراتژی در مسائل داخلی هم جریان داشته است.
 گاهی باعث تعجب می‌شود که با وجود اینکه این همه دین‌داران، دلسوزان و جامعه‌شناسان درباره مضرات حجاب اجباری، فیلترینگ و فرسایش مشروعیت حکومت و دین گریزی سخن گفته‌اند اما گوشی شنوای آن نیست. اما اگر بپذیریم که این یک استراتژی آگاهانه است که باید جامعه چنان درگیر مسائل ابتدایی و پیش پا افتاده بشود که در مسائل بنیادی‌تر، گریبان ما را نگیرد آن وقت دیگر کسی تعجب نخواهد کرد. حتی من معتقدم فقر مدیریت شده جامعه هم آگاهانه است برای اینکه تصور می‌کنند جامعه‌ای که شب و روز درگیر تامین معاش باشد فرصت پرداختن به موضوعات دیگر را پیدا نخواهد کرد.

♦️این موضوعات هم آنقدر فرساینده می‌شود و با جامعه چانه زنی می‌کنند که اگر فردا گشت ارشاد که اساساً غیرقانونی و خلاف حقوق شهروندی بوده برچیده شود؛ آن را یک پیروزی بدانند. همین بازی خطرناک را در لایحه عفاف و حجاب هم می‌بینیم.
آنها سنگرشان را آنقدر جلو می‌آورند که وقتی یک قدم عقب بروند، احساس پیروزی کنید در حالی که با معیارهای حقوق بشری و شهروندی و حتی معیارهای دینی با همان فقه سنتی هم، بنیاد فیلترینگ و حجاب اجباری نیازی به این همه جدال، چانه زنی و هدر دادن انرژی جامعه نیست، انرژی ای که باید صرف تفکر برای توسعه و پیشرفت شود، منابع انسانی و فکری هر جامعه کمیاب است و هدر دادن و فرسوده کردن آن نمی‌تواند اتفاقی باشد.

♦️فرجام فیلترینگ و حجاب هم بهتر از فرجام محور مقاومت و سوریه نیست. شکست امروز را با وعده پیروزی فردا نمی‌توان جبران کرد مگر آنکه علل و عوامل شکست برطرف شود.

♦️بعضی صاحبان قدرت در ایران، اصول و آداب اولیه گفتگو را نمی‌دانند. فکر می‌کنند گفتگو یعنی اینکه ما تمام حقیقت را در چنگ خود داریم و دیگران باید با ما هماهنگ شوند؛ در حالی که پیش فرض گفتگو آن است که همانطور که خود را صاحب حق می‌دانیم، برای طرف مقابل هم حقی قائل باشیم. منافع طرفین باید تضمین شود. نادیده گرفتن همین مسئله ساده باعث شکست برجام شد.

♦️برجام یکی از شاهکارهای دیپلماسی ایران بود که تصمیم به حذف یکی از طرف‌های اصلی از قراردادهای اقتصادی و نادیده گرفتن منافع آن، باعث خروج ترامپ از برجام و شکست آن شد. چندی پیش در یادداشتی تلگرامی و توئیتری نوشتم اگر آن زمان که دنیا برجام را پذیرفته بود همین اشتباه ساده انجام نشده بود، امروز سردارقاسم سلیمانی، سیدحسن نصرالله، اسماعیل هنیه، ده‌ها تن از فرماندهان عالی‌رتبه حزب الله، حماس و صدها تن از رزمندگان جان بر کف زنده بودند. نفوذ و اقتدار منطقه‌ای و جهانی ایران بالا می رفت، بسیاری از مشکلات اقتصادی هم وجود نداشت. تا منطق گفتگو و مذاکره فهمیده نشود و به آن پایبند نباشند، همه این رایزنی‌ها و تعاملات، آب در هاون کوبیدن و اتلاف وقت هستند. روزی هم جامعه جهانی به این نتیجه می‌رسد که دیگر نباید بیش از این وقت تلف کرد.

لینک گفتگو در خبر آنلاین
khabaronline.ir/xmYrg

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


🔹️نقطه جوش

#عمادالدین_باقی
✍️حاکمان ایران همواره فریب غلبه موقتی بر اعتراضات گذشته را می خورند. تحول اخیر سوریه نیز مانند همه تحولات اجتماعی سیاسی دیگر در گذشته و در آینده، ناگهانی نیست. یکی از اصول دیالکتیک، تحول کمی به کیفی است. به این معنا که اگر آب در ۱۰۰ درجه به جوش می‌آید و حرکتی دفعی به نظر می‌رسد اما پیش از آن، آب که می‌تواند دمای صفر داشته باشد با افزایش تدریجی حرارت به ۱۰۰ درجه می‌رسد و اینجا دیگر وضعیت سابق ادامه پیدا نمی‌کند. اینجا نقطه گریز ناپذیر تحول از تغییرات تدریجی کَمّی به کیفی است.


📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


💢 کارکرد اخبار فیک در تطهیر ستمگر

#عمادالدین_باقی
✍️ پس از سقوط رژیم مستبد #بشار_اسد در سوریه، تصاویر فراوانی در شبکه‌های اجتماعی  درباره زندان‌ها و زندانیان آزاد شده در #سوریه دست به دست می‌شد که بعضاً بسیار تکان دهنده بود. بعضی برای نشان دادن بطلان حمایت ایران از یک رژیم مستبد و جنایت پیشه، سعی می کردند هرچه بیشتر این عکس‌ها و گزارش‌ها را منتشر کنند، بعضی هم با ادعای اینکه این‌ها افراد، داعشی و تروریست بودند چنین جنایاتی را توجیه می‌کردند. طبعاً بررسی و تحقیق درباره درست سنجی اخبار برای این افراد در اولویت نیست.
حتی خود نگارنده در مواردی با وجود بررسی و تحقیق در مورد یک خبر، باز هم لغزیده است. هرچند بررسی‌ها، لغزش‌ها را کاهش می‌دهند اما تجربه شخصی نشان می‌دهد باید بسیار محتاط بود و وسواس داشت.
صنعت تنبل پرور فوروارد نیز سبب شده است که عده‌ای از افراد به طور کاملاً غیرمسولانه و بدون هیچ بررسی و تحقیقی، صرفاً به دلیل آنکه از مطلبی خوششان آمده یا همسو با نظراتشان یافته اند، یا تحت تاثیر آن قرار گرفته‌اند، دست به انتشار بزنند و توجه ندارند که این شیوه، سبب بی‌اعتمادی به اخبار شده و موجب می‌شود که ظلم های واقعی در حق زندانیان و مردم هم مشتبه شود.
به این ترتیب برخی با خبرهای ساختگی و نادرست، ناخواسته به تبرئه و تطهیر ظالمی می‌پردازند که با آن ضدیت کورکورانه می‌ورزند.
در زیر لینک فقط چند نمونه از اخبار و تصاویر درست سنجی شده را تقدیم می‌کنم. یک مورد هم بررسی میدانی خبرنگار است.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com

۱- ادعای نادرست درباره جدایی ۳۰ ساله مادر و فرزند زندانی در سوریه.
https://factnameh.com/fa/fact-checks/2024-12-10-syrian-mother-30years-prison

۲- عکس یک زندانی در #زندان_صیدنایا که هنوز باور نمی‌کند آزاد شده است عکس ساختگی با هوش مصنوعی، ارتباطی با آزادی زندانیان در سوریه ندارد.
https://factnameh.com/fa/fact-checks/2024-12-09-AI-photo-Syrian-prisoner

۳- ویدئوی اعدام در سوریه، مربوط به عمار اسد برادرزاده/ پسرعموی بشار اسد است.
https://factnameh.com/fa/fact-checks/2024-12-09-Video-execution-Syria

۴- بی بی سی: گروه دفاع مدنی سوریه که با نام «کلاه‌سفیدها» شناخته می‌شود، اعلام کرده است تجسس در زندان صیدنایا را متوقف کرده چرا که هیچ شواهدی مبنی بر وجود سلول‌های مخفی و زیرزمینی پیدا نشده است.
https://x.com/bbcpersian/status/1866316911807774811?t=cNnDb52hhPO2nggFKsWR0w&s=08

۵- ویدئوی زندانی سیاسی سوری که در پی آزادی بعد از ۳۰ سال از صیدنایا نخست به مزار فرزندانش رفت، ارتباطی با سوریه ندارد و مربوط به مردی فلسطینی در کرانه باختری است.
https://factnameh.com/fa/fact-checks/2024-12-09-Palestinian-man-grave-children

۶- ویدئویی از زندان صیدیانا در دمشق در واقع ویدئو از موزه‌ای در ویتنام است.
https://factnameh.com/fa/fact-checks/2024-12-09-video-Sidiana-prison-Damascus

۷- شبکه‌های اجتماعی و برخی سایت‌های خبری ادعا شده که یک دانشمند شیمی آلی سوری به نام «حمدی ندی» در منزلش در دمشق ترور شده و عکسی منتسب به او هم در این خبرها منتشر شده است.
هیچ منبع رسمی‌ای خبر موثق و تایید شده‌ای از ترور هیچ دانشمندی در سوریه منتشر نکرده است. فردی که تصویر او منتشر شد، نه اهل سوریه است، نه دانشمند شیمی آلی است و نه ترور شده است.
https://factnameh.com/fa/fact-checks/2024-12-12-syrian-scientist-assassinati

قبلا ۴ مصداق ذکر شده بود. با به روز شدن مطلب، مصادیق به ۷ مورد افزایش یافت.


✍️ گروهتحریرالشام در چندسال اخیر یک‌ گلوله هم به اسراییل شلیک نکرد، امروز در سوریه نه اسد جنایتکار، نه حزب الله، نه نیروهای ایران و نه روسیه حضور ندارند و ادعای تهدید، منتفی است اما اسرائیل در این چند روز بخش‌هایی از خاک سوریه را اشغال و با صدها بمباران هوایی تمام مراکز حیاتی نظامی، تحقیقاتی و اقتصادی سوریه که سرمایه ملت سوریه بودند را نابود کرده. چرا دنیای غرب، اعراب و مسلمانان خفقان گرفته‌اند؟

Tahrir al-Sham has not fired a single bullet at Israel in the past few years. Today, neither Assad the criminal, nor Hezbollah, nor Iranian forces, nor Russia are present in Syria, and the claim of threat is null and void. However, in the past few days, Israel has occupied parts of Syrian territory and destroyed all of Syria's vital military, research, and economic centers, which were the capital of the Syrian nation, with hundreds of airstrikes. Why the Western world, Arabs, and Muslims are holding their tongue?

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


جامعه‌شناسي حقوق در ساختار علمي، تقنيني و قضايي ايران
متن كامل سخنان عمادالدين باقي در همايش ملي گراميداشت روز ملي علوم اجتماعي در دانشگاه خوارزمي، سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ كه توسط گروه جامعه‌شناسي حقوق انجمن جامعه‌شناسي ايران با همكاري انجمن علمي حقوق دانشگاه خوارزمي برگزار شد. حسين داودي‌بيرق، شهرام اقبال‌زاده، پرنيا رضي‌پور و عباس نعيمي‌جورشري مدير نشست و سخنرانان ديگر برنامه بودند.
روزنامه اعتماد، ش ۵۹۲۶ یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ ص۱ و۱۱
لینک مقاله بدون نیاز به فیلتر شکن
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/226284/%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%D9%87%E2%80%8C%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D8%A7%D8%B1-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%82%D9%86%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D9%88-%D9%82%D8%B6%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86


💢 حقوق بشر در محاق

#عمادالدین_باقی
✍️ روزجهانی حقوق بشر در سایه گسترده ترین نقض حقوق بشر در جهان، چنان تحت تاثیر تحولات خاورمیانه به ویژه سوریه قرار دارد که امسال مورد توجه چندانی قرار نگرفت.
هفتاد و ششمین سالگرد #اعلامیه_جهانی_حقوق بشر را در حالی گرامی می داریم که درکشور خودمان آمار اعدام ها همچنان در صدر است، زندانیان سیاسی و عقیدتی مسالمت جو مانند #مصطفی_تاجزاده، #سعید_مدنی، #ضیا_نبوی، #احمدرضا_حائری، #محمد_نجفی و عده ای دیگر از جمله چندتن از زنان زندانی هنوز در بند و حضرات #میرحسین_موسوی و #شیخ_مهدی_کروبی با گذشت ۱۴ سال همچنان در حصر، آلودگی هوا و تورم و فقر رو به افزایش است و به همه اینها، شبه قانون ضد #عفاف_و_حجاب و ضد امنیت ملی را هم باید افزود.
در غزه تعداد کشته‌شدگان فلسطینی‌ها در حملات مداوم اسرائیل تا هفته پیش به ۴۴۵۳۲ نفر و زخمی شدگان ۱۰۵۵۳۸ نفر رسیده و در هفته جاری همین #غزه ویران شده باز هم هر روز زیر بمباران بوده و از مردم عادی و کودکان کشته و زخمی داده است. این غیر از قربانیان تجاوز اسراییل به #لبنان و #سوریه است. در جنگ های داخلی #سودان که سال‌هاست جریان دارد در نبردهای اخیر حداقل ۱۳ هزار نفر کشته و چندبرابر زخمی داشته و حدود ۱۱ میلیون نفر اواره شده اند که ۵ میلیون نفرشان کودک هستند و‌ گرسنگی بیداد می کند.
جنگ #اوکراین ادامه دارد و هر لحظه ممکن است ابعاد گسترده تری به خود بگیرد. درگیری های خشونت بار فرقه ای در هندوستان و پاکستان، خشونت در افغانستان و سرکوب زنان، به رخدادهای روزمره و عادی بدل شده اند.
سرکوب و اعدام در عربستان سعودی با شدت ادامه دارد، در #مصر ۶۵ هزار زندانی سیاسی و صدها محکوم به اعدام و در #ترکیه نیز هزاران زندانی سیاسی وجود دارند که کشورهای اخیر چون در اردوگاه غرب هستند، زندانیان و سرکوب شده های شان فریادرسی ندارند و رسانه های دنیا به انها نمی پردازند و...
اما اگر تاکنون جهان بیشتر نگران نقض حقوق بشر توسط دولت ها بود اکنون حقوق بشر با بحرانی بزرگتر مواجه شده و آن هم فروریختن اعتبار حقوق بشر در جریان نسل کشی غزه و ترورهای دولتی با حمایت کامل آمریکا و برخی دولت های غربی جلوی چشم‌جهانیان و تماشاگری شورای امنیت است.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com

20 last posts shown.