دکتر جلال جلالی زاده


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified



Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


برادر ارجمند جناب آقای محمد باغبانی
مصیبت وارده را تسلیت گفته ،از خداوند مهربان برای آن مرحومه غفران وآمرزش وبرای جنابعالی ودیگر بازماندگان صبر وبردباری را خواهانم
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh


برادر ارجمند جناب آقای محمد صدیق خالدیان
مصیبت وارده را تسلیت گفته ،از خداوند مهربان برای آن مرحوم غفران وآمرزش وبرای جنابعالی ودیگر بازماندگان صبر وبردباری را خواهانم
جلال جلالی زاده
@drjalalizadeh


تهدید به ترور:
در پی سلسله احضارها ی اینجانب ,که دیروز نوبت محمد آزاد بود وامروز نوبت من رسید .یکی از مقامات امنیتی به من اطلاع داد که به اطلاعاتی مخفی دست یافته اند که گویا گروه کومه له قصد ترور من وخانواده ام را دارد .ازاین سخن دچار شگفتی شدم . سؤالی که به ذهن من خطور کرد ,مگر گروهی که پدر وبرادرم را ترور کردند نفعی بردند که اکنون کومه له از تهدید به ترور من نفعی ببرند ؟.البته تذکرات تندو جدی راجع به فعالیت های انتخاباتی ومواضع سیاسی ومطالب کانالم داده شد.
آخر وعاقبت خدمت به مردم !!!!!
@drjalalizadeh


Forward from: @attachbot
دیدار برخی از نخبگان اهل سنت با مراجع ومراکز علمی ودانشگاهی قم
در روز پنجشنبه مورخ بیست وهفتم مهرماه تنی چند از علما ,نمایندگان ادوار واساتید دانشگاه در معیت حاج آقا درویشی اشرفی دیداری با علما ومراجع در شهرقم داشتند که لازم دانستم گزارش این سفررا به نظر دوستان برسانم.
ملاقات اول ما با آیٔة الله مکارم شیرازی بود که اینجانب به نمایندگی ازـسوی دوستان مطالبی را ایراد نمودم که با استقبال معظم له قرار گرفت.
قبل از ایراد مطالب هیئت همراه را معرفی کردم وبه بیان نکات مورد نظر پرداختم.
پس از یاد وحمد خدا به معرفی خودم پرداختم وگفتم اینجانب فرزند وبرادر شهید وجانباز واسم پدرم علی واسم مادرم فاطمه است ودر باره ی مشارکت وحضور فعال اهل سنت در مقاطع مختلف انقلاب مانند راه پیمائی ها ,جنگ تحمیلی وانتخابات ها توضیحاتی دادم وشعری از مرحوم شیخ رضا طالبانی را در وصف امام حسین خواندم که می گوید:
لافت از عشق حسین است وسرت بر گردن است
عشقبازی سر به میدان بلا افکندن است
ودرآخر می گوید:
سنی ام سنی ولیکن حب آل مصطفی
دین وآئین من وآباء واجداد من است
جناب مکارم بسیار ازاین شعر خوشحال شد وتحسین کرد ومن هم گفتم : این عقیده ی کل اهل سنت در باره ی اهل بیت است.
سپس به ایشان گفتم : که جناب عالی مجتهد هستید ومجتهد وقتی که مستقیما از قرآن وسنت استنباط می کند پس خود به خود از دایره مذهب خارج می شود وباید دایره ی مهر ولطف ایشان فراگیر باشد وکل ملت را شامل شود وما انتظار داریم جناب عالی نسبت به دفاع از حقوق همه ی ایرانیان بویژه اهل سنت حساس باشید.
دومین نکته ای که به آن اشاره نمودم بحث ولایت بود .گفتم که گاهی برخی از افراد اهل سنت را متهم به مخالفت با ولایت اهل بیت ویا عدم محبت نسبت به آنان می کنند ,در حالی که اصل واساس ولایت پیامبر بزرگوار اسلام است .ومگر می شود کسی که به پیامبر (ص) علاقه وارادت داشته باشد اما نسبت به خانواده ویارانش محبت وارادت نداشته باشد پس هیچ شکی در ارادت ومحبت اهل سنت نسبت به اهل بیت پیامبر وجود ندارد.
نکته سوم را به بیان مشکلات اهل سنت اختصاص دادم وگفتم : هنگامی که ما مطالبات ودرخواست های خودرا با مسئولان مطرح می کنیم در پاسخ می گویند : مراجع مخالفت می کنند ما دوست داریم از جناب عالی ودیگر مراجع محترم بشنویم آیا شما با به کارگیری شایستگان اهل سنت در مناصب ومدیریت ها مخالفید ؟
پس از سخنان اینجانب مولوی موسی زاده امام نماز خانه تعطیل شده پونک سخنانی را در باره تاثیر کتاب های آیة الله مکارم در آغاز انقلاب ودیدگاه های ایشان وهمچنین نمازخانه واوضاع اهل سنت صحبت کرد .
پس از سخنان ما ,آیة الله العظمی مکارم شیرازی خاطرات خود در ایام تبعید در مناطق اهل سنت چابهار ومهاباد را بیان کردند وبر لزوم ارتباط مستمر در بین اهل سنت واهل تشیع ودوری از تفرقه تأکید نمودند وخطر تکفیری ها را گوشزد کردند وگفتند که دوری موجب بدبینی ونزدیکی موجب خوشبینی می شود ودر پایان قول مساعد دادند که مشکلات ومطالبات اهل سنت را به مقام رهبری ,رئیس جمهور ,شورای نگهبان ودیگر نهادها منتقل کنند .
سپس از کتابخانه بی نظیر آیة الله مرعشی نجفی بازدید نمودیم ونهاررا مهمان دانشگاه ادیان ومذاهب بودیم وپس از صرف نهار ونماز جلسه ی ما با آقای دکتر نواب رئیس دانشگاه ودکتر فرمانیان رئیس دانشکده مذاهب حدود سه ساعت طول کشید که در این جلسه جناب شیخ درزن ,دکتر شمس برهان,حاج آقا بابایی ,سید معروف صمدی ودیگر همراهان به ایراد مطالب ومشکلات پرداختند.
قطعا اینگونه سفرها ودیدارها در زدودن بدبینی ها ونزدیک کردن دوبرادر سنی وشیعه که امروز به خاطر دوری از قرآن وسنت به ملعبه مخالفان تبدیل شده اند وتصییع حق یکدیگررا صواب می دانند بسیار مؤثر است وامیدوارم همگی به عروة الوثقی چنگ زنند وبه سیرت پیامبر تأسی جویند.
@drjalalizadeh


برادر تو جاشی یاباشی؟
امروز هشتم آبان ماه سالگرد درگذشت شهادت گونه نماینده تلاشگرودلسوز شهرستان خاش مرحوم مسعود هاشمزهی است .که در یک ماموریت کمیسیون در جاده چالوس همراه با مرحوم دکتر علی رضا نوری جان به جان افرین تسلیم نمود.
یکی از خاطرات ما از آن مرحوم آن بود هنگامی که به نمایندگان کورد می رسید .از آنان می پرسید :برادر شما جاشی یاباشی؟ اگر لباس کوردی پوشیده بودند می گفت: امروز باشی واگر کت وشلوار می پوشیدند می گفت :امروز جاشی.
مرحوم آقای صلاح الدین علایی نماینده سقز که در میاندوره وارد مجلس شده بود وبا روحیات مرحوم هاشمزهی آشنا نبود .در یکی اغازین روزهای ورودشان آقای هاشمزهی ازایشان پرسید : برادر بگو ببینم شما جاشی یا باشی؟ اقای علایی ناراحت شد وگفت :شما اصلا معنای جاش را می فهمی ؟مرحوم مسعود هم گفتند :بله می دانم ....... من هم به خاطر اینکه اقای علایی ناراحت نشوند .گفتم آقای علایی ,ایشان آقای هاشمزهی از دوستان بسیار خوب ماهستند واین کلمه را در باره همه ما هرگاه لباس کوردی نپوشیم به کار می برند .بعد ازآن روز همیشه آقای علایی از هاشمزهی می پرسید :من جاشم یا باش؟ ومرحوم مسعود می گفت ;شما باشی.
خداوند این دو انسان نجیب ومظلوم وخدمتگذاررا بیامرزد وآنان را قرین رحمت خود قرار دهد .یادشان گرامی وروانشان شاد.
@drjalalizadeh




این اولین باری است که درخاورمیانه یک رهبر ویک رئٔیس داوطلبانه کناره گیری می کند. سنت خوبی است وباید دموکراسی را تمرین کرد
@drjalalizadeh


تألمات شدید روحی کوردها
تاریخ وحیات کوردها با اندوه ,آوارگی,خوش باوری,ساده دلی,غم ,خیانت, فراموشکاری ,غدر ,تنهایی وفریب عجین شده است .هیچ ملتی چنین سرنوشتی نداشته است .اگر سی در صد دیگران در بدبختی های او مقصر باشند ,هفتاد در صد بقیه به خود آنان بر می گردد. اینکه چرا اینگونه است باید روانشناسان وجامعه شناسان بررسی کنند .شاید به صورت فردی بتوان نظر داد ویا ااستقراء کرد,اما در کل باید تاریخ آنان را خواند ,زندگی رهبرانشان را مطالعه وملاحظه نمود .آفات وآسیب ها را شناسایی کرد .عوامل بیرونی وخارجی را شناسایی .منافذ وکانال ها را جستجو و.خصوصیات اخلاقی آنان را بررسی نمود.
مشکلاتی که کردها با آن ها دست به گریبان هستند .عبرت نگرفتن از تاریخ ونداشتن حافظه تاریخی است .هزاران بار گزیده شده اند اما هنوز یک بار از ریسمان سیاه وسفید هراسناک نگشته اند واز یک سورا خ نه یک بار بلکه چندین بار گزیدت شده اند .احساساتی بودن یک خصیصه عام وفراگیر است .کافی است تنها احساسات را تحریک نمایی وازاینکه با آنان همدل باشی ویا از پشت خنجر بزنی بر ایشان مهم نیست .بارها خودم این نکته را آزموده ام وصادقانه از سر دلسوزی نکاتی را با استدلال وبر مبنای عقلانیت به افراد گفته ام که نه تنها سخنانم را نپذیرفته اند بلکه مرا متهم به دشمنی نموده اند اما اگر شخص دیگری با تحریک احساسات واز پشت خنجر زدن با انان سخن گفته باشد به تندی از او دفاع واز او به عنوان دوست وهمراه یاد کرده اند.
در این قضیه اخیر اگر خانواده طالبانی که با قطره های خون هزاران شهید به هزاران ملیون دلار مال رسیده اند از پشت خنجر نمی زدند .چه کسی این مصیبت را بدینگونه گسترش می داد؟ پس همیشه زمینه از داخل بوده ونه در خارج وهمیشه کافران به وطن وملت زمین ساز درست کردن جهنمی برای هموطنانشان بوده اند. راه دوری را نرویم .در این موج تخریبی که در دوسه سال اخیر بر ضد من را افتاد پس از تحقیق متوجه شدم که اکثرا اورامی هستند وهنگامی با چند نفر از آنان صحبت کردم وعلت را جویا شدم که آیا این افتراها وتهمت ها را خودتان باور دارید؟ آیا به صداقت این توطئه گران وشیادان باوردارید؟ در پاسخ می گفتند : خیر ولی هنگامی که دیدیم که فضای تخریب علیه شما سنگین است ما هم گفتیم مشارکت بکنیم.
آری اینگونه تخریب ها وخوشـباوری ها در میان ما زیاد است وچه شخصیت هایی را در میان خودمان در حال حیات تخریب کردیم وقدر شان را نشناختیم .از مرحوم قاضی محمد تا ملامصطفی وآیة الله مردوخ وعلامه مفتی زاده ودکتر قاسملو و......
وفکر نکنم که چنین بیماری هایی به سرعت درمان شوند ونیاز به گذشت زمان دارد که امیداست در سایه رشدعلمی وتجارب گذشته درمان شوند.
واما تألم روحی اخیر که کردها به آن دچار گشته اند واعصاب آنان را داغان وموجب تسلط موج هموم وغموم وافسردگی وپژمردگی وخمودگی وانقباض شده است حوادث اخیر اقلیم کردستان است .هرچند کردها تا کنون به بلاهای فراوانی در صد سال اخیر مبتلا وبرای فقدان رهبران وویرانی شهرها وروستاها ومصیبت های فراوان دیگر پریشان وغمناک گشته اند .اما تاکنون مانند حوادث اخیر چنین سابقه ای نداشته که اینگونه نگران وآزرده خاطر شوند وهمگان به نوعی عزادار وگل های سیاه ناامیدی در کلبه احزانشان روئیده شود وغبار حسرت وتأسف بر چهره هایشان بنشیند وبر فراق کرکوک قطره های اشک از دیدگانشان سرازیر گردد وابرهای تیره نفرت وبدبینی از زمینیان وحیوانات منفعت طلب دو پا آسمان دل هایشان را بپوشاند .وانقباض خاطر وگرفتگی قلب وآزردگی روح وروان بر حیاتشان سیطره یابد.
خداوندا این کرب وبلاها را از سر کردها ودیگر ملت های مسلما ن بردار
@drjalalizadeh


صلاح کار کجا ومن خراب کجا
ببین تفاوت عکس از کجاست تا به کجاست






خانواده محترم شاعر ناکام وجوانمرگ کاک ابراهیم احمدی
مصیبت در گذشت این شاعر دلسوخته ,رنجدیده ومتعهد را به اهالی ادب وهنر ,خانواده گرامی واهالی محترم کامیاران تسلیت گفته .ازخدای مهربان برای آن مرحوم غفران وآمرزش وبرای بازماندگان ووابستگان اجر جزیل وصبر جمیل را خواستارم.
جلال جلالی زاده
@drjalaizadeh


مارا از دلال بازی برای گرفتن مدیریت ها معاف بدارید
متاسفانه برخی از افرادی که شایسته وسزاوار هستند بنا به دلایل مختلف گوشه نشین وبلا استفاده مانده اند که یا نیرو وپتانسیل آنان خنثی وبه هدر می رود ویا مجبوراند راه غربت را در پیش بگیرند .برخی ها که مانده اند و گاهی در این جناح یا آن جناح قصد دارند خودرا آفتابی کنند وپستی بگیرند که به خاطر رسیدن به هدف به افراد مختلف متوسل می شوند که این افراد یا خودشان کاره ای هستند وصاحب نفوذ ویا تنها نامی دارند وهیچ.
در زمان رژیم گذشته وابستگان به نظام شاهنشاهی در کردستان از قرب وارج زیادی برخوردار بودند وبه اصطلاح نفوذ کلامی داشتند وحرفشان خریداری داشت. اما متاسفانه پس از انقلاب ورق برگشت ووابستگان تنها در گزارش وخبرچینی سخنشان مقبول وموجه است ورهنمود وسفارششان ناموجه وغیر مقبول. ووضعیت ما سرنوشت یکی از سران طوایف کردستان است که یکی از همسایگانش برای آزادی پسرش به اومراجعه می کند ومی گوید :شما که این همه برای نظام هزینه داده اید ودر مقابل مخالفان نظام از هیچ گونه تلاشی دریغ نکرده اید برایم کاری بکن.در پاسخ می گوید: به سه طلاقم قسم(هه ر سه ته لاقم که وی) می توانم صد نفر را گرفتار کنم ولی نمی توانم مشکل کسی را حل کنم.
درانتخابات ها هم تاکنون از فعالان کردواهل سنت بسیار استفاده ابزاری شده است اما متاسفانه پس از انتخابات به امان خدا رهاشده اند. که نمونه آن بی پاسخ گذاشتن نامه مولانا عبد الحمید به روحانی ویا بی توجهی به پیام رهبری در مورد اهل سنت است.
اگر افرادی در ستاد انتخابات اقای روحانی زحمت کشیده اند ودر راستای افکار اصلاح طلبانه خود مردم را به پای صندوق های رأی آورده اند قطعا وظیفه دولت ومسئولان است که از آنان در مناصب مختلف استفاد کنند وهیچ کس هم حق ندارد برآنان منت بگذارد وباید از حق آنان دفاع کرد .
اما در غیر این صورت خواهشا اگر کسانی از باب احوالپرسی دوستانه ,این بی نوا را مورد تفقد قرار می دهند با جان ودل خودم را مدیون وممنون می دانم ودر غیر این صورت اگر به خاطر معرفی آنان به مقامات وگرفتن پست ومدیریت با ما تماس می گیرند سلا م واحوالپرسی دنیوی را انجام ندهند بهتر است.چون بیشتر از این نمی خواهم شرمسار خدا وخلق خدا باشم و دینم را برای دنیای دیگران بفروشم و یا برای کسانی تملق وچاپلوسی کنم که ارزشش را ندارند.
@drjalalizadeh


از دکتر غلامی کاندیدای وزارت علوم دفاع کنیم چون درد دانشگاه های محروم را درک می کند
@drjalalizadeh




آقای روحانی متاسفم!!!
دنیا وهرچه درآن است به نظر هیچ می آید ,زیرا تاکنون نه مقامی ونه ثروتی برای هیچ کس ماندگار نبوده است .زیرا اگر ماندگار بود به دیگران نمی رسید .حال این نصایح را بارها از زبان واعظان وسخنوران برمنابر شنیده ایم . بارها در ارتباط با لزوم اخلاقمدار بودن افراد جامعه بویژه علما وزمامداران نکته های زیادی را شنیده ایم .ولی متاسفانه پس از انقلاب با حاکم شدن روحانیان وصدور خطاها واشتباهات شاهد افت جایگاه علمای دین واخلاق در جامعه هستیم . زیرا پیچیدگی حکومت ومشاغل فراوان موجب نوسان های فراوانی در حیطه اعتماد واطمینان می شود.
مشهوراست که آقای روحانی فردی مغرور ومتکبر است .به قول یکی از علما دردوره اول ریاست جمهوری که می گفت :من پنجاه سال است با اقای روحانی دوستم اما پس از انتخابشان ایشان را ندیده ام.
در جلسه ای که اخیرا رؤسای ستادهای آقای روحانی داشتند ,اکثر آنان از آقای روحانی گله مند بودند که تاکنون یک بار با رؤسای ستادهایش دیداری نداشته است.بارها اتفاق افتاده که پس از پانزده سال نمایندگی افراد از نماینده توقع کمک وحل مشکل داشته اند .اما رئیس جمهوری که با تلاش شبانه روزی ستادهایش به این پیروزی نائل شده ودر مقابل رقیب کامش با میوه تلخ شکست تلخ نشده است .خلاف انصاف است که امروز حاضر نیست حتی یک جلسه یک ساعته با آنان تشکیل دهد وحداقل کسانی که به او کمک کرده اند بشناسد .این گونه رفتار نه تنها به شخصیت آقای روحانی ضربه می زند بلکه به طور کلی از هم لباس هایش نیز سلب اغتماد می کند. چون اخلاق ووفای به عهد ومواسات جزء خصیصه های مدعیان تدین واخلاق است.
واز آن بدتر عنوان می کردند که برخی از استانداران که یک روز در ستادی حضور نداشته اند وموضعگیری فکری وجناحی آنان مشخص نیست حاضر نیستند با اعضای ستادهای انتخاباتی دکتر روحانی دیدار داشته باشند .که اینگونه رفتارها موجب سلب اعتماد وبدبینی وشاید منزوی کردن فعالان سیاسی ودر آخر بی رونق کردن فضای انتخابات وانتخاب رئیس جمهور با کمترین آرا می باشد که زنگ خطری برای بی تفاوت شدن وکم رنگ شدن صبغه جمهوریت است. که قطعا اقای روحانی در ایجاد آن بی تقصیر نیست.
@drjalalizadeh


چرا باید ازحق هموطن غیر همکیش خود دفاع کنیم؟
موضوع حضور سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد یک مسأله فقهی را ایجاد کرده است که باید در راستای مسائل مستحدثه وپاسخگویی فقه به نیازهای زمان ومکان به آن پاسخ گفت.متاسفانه عده ای چنان خودرا غرق در جانشینی خدا وپیامبر می دانند به محض اینکه پرسشی فقهی از آنان می شود با گفتن حلال است یا حرام مستفتی را از دلیل وحجت فارغ می نمایند .غافل از اینکه در مسأله حق الناس ومسائل نوین لازم است پاسخ در خور امروز را داد نه پاسخ سؤال هفتصد یا هشتصد سال قبل را.در گذشته خیلی از موارد به آسانی ازـسوی جامعه پذیرفته شده بود وفقها در کتاب های خود در هر بابی از آن به عنوان تمثیل استفاده می کردند که می توان به موضوع برده داری اشاره کرد .امروز کدام فقیه با دیدگاه سنتی یا مدرن است که به خود جرأت دهد از آن دفاع کند.
امروز حضور مسلمانان در پارلمان ومجامع حکومت های غیر اسلامی ویا حضور غیر مسلمانان در پارلمان ها وشوراهای اسلامی یکی از بحث های جنجال برانگیز است که فقهای معاصر ان را حل کرده اند.
کسانی که با نگاه سنتی شهروندی را از حقوق خویش محروم می کنند زیستگاه خودرا در عصر جدید نمی شناسند وهنوز در قرون گذشته زندگی می کنند .زیرا هرگونه استنباط حکمی اگر مبنی بر کرامت انسانی وعدالت نباشد ونیز با مقاصد شارع همگون نباشد نمی تواند مبنای یک حکم عادلانه فقهی عصری را داشته باشد.
خداوند فرموده است :ما آدمیان را گرامی داشتیم(إسراء/70) که شامل هر انسانی چه مسلمان یا کافر ویا نیکوکار وبد کار می شود.
انسان جانشین وامانتدار خداست با هر ایده ومذهبی وخدا انسان را برای حمل این امانت بدون داشتن اوصاف برگزیده است.
پیامبر (ص)در حجة الوداع همه را از آدم وآدم را از خاک می داند .پس دفاع از حقوق وکرامت همه انسان ها امری لازم وتضییع حقوق آنان امری ظالمانه است یعنی نباید کرامت وشخصیت انسانی غیر همکیشان را تباه کرد وعقیده ی آنان را خوارداشت . قیام پیامبر به خاطر جنازه ی یک یهودی نشانگر دیدگاه اسلام نسبت به جایگاه انسان است وازهمه مهمتر پیامبر (ص) فرموده کسی که به مردم مهر نورزد خداوند نسبت به اومهربان نیست.
واز همه مهمتر رسول خدا خودرا مدافع اهل ذمه دانسته وخیانت به آنان را خیانت به خود می داند .عقد قرارداد با یهودیان در مدینه ,به کارگیری آنان در مأموریت ها وهمینطور خلفای ر اشدین نشاندهنده رفتار حسنه با دیگران است. ابن حجر عسقلانی در شرح صحیح بخاری راهنمایی خواستن ونظر خواهی ازبعضی ازمعاهدین واهل ذمه را جایز دانسته به شرطـ اینکه قرینه های دال بر نصیحت ودلسوزی آنان باشد. از سوی دیگر هنگامی بعضی ازـبنی تغلب از واژه جزیه ناخرسند بودند خلیفه دوم پیشنهاد آنان را پذیرفت وبه جای جزیه از انان زکات گرفت.
امروز نه زمان ارباب ورعیتی است ونه زمان برده داری وکنیز گرفتن امروز همه کسانی که در یک کشور زندگی می کنند شهروندند وباید از حقوق شهروندی برخوردار باشند.
به قول دکتر قرضاوی:بسیاری از عالمان ومشایخ نه در واقعیت بلکه در لابه لای کتاب ها زندگی می کنند واز فقه واقع بیگانه هستند .به عبارت دیگر فقه واقع از آنان غایب است .زیرا آنان همزمان باخواندن وبررسی کتاب های پیشینیان ,کتاب زندگی را ورق نمی زنند .ازاین روی فتوایی را صادر می کنند که گویی از دل گور بیرون آمده است.
بنابراین نمی توان بنا به اصول مذکور وتغییر زمان ومکان وتغییر مصداق دار الحرب ودار الاسلام وبرجسته شدن حقوق بشر ومراعات کرامت انسانی فتاوای گذشته را مبنای عمل در جهان امروز قرار داد.حضور سپنتا نیکنام در شورای زادگاه وشهرخودش حق طبیعی واساسی اوست وکسی نمی تواند اورا محروم کند .وحذف او توهین به کسانی است که به ایشان را ی داده اند. ودفاع از او وظیفه هر ایرانی آزاده است.
@drjalalizadeh


قلمی از نوشتن ایستاد وقلب ملتی از کار افتاد
نویسنده قلب ملت است وملت بی نویسنده ملت بی قلب ومرده است .وچه عظمتی بالاتر از این که خداوند به قلم سوگند خورده است .
قلم را بەعاشقی تشبیه کردە اند که عشقش را می پوشاند اما با اشک هایش همگان را به شور وشوق می آورد ویا اسیری است که هزاران نفر را از اسارت می رهاند ویامانند دریایی است که با امواجش ساحل جهل را در هم می کوبد ومانند خورشید تاریکی هارا می زداید ویا مانند شمشیر کجی ها وبی عدالتی ها را قطع می کند .
هرچند لاغر است اما گردن کلفت های فراوان از هیبتش شب هارا نمی خوابند .قلم تنها موجودی است که با باسیاهیش روشنی می بخشد وبا سکوتش زبان هارا به نطق می آورد وچه بسا قلم هایی که شمشیر بدستان را نجات داده اند وبه مردگان حیات بخشیده اند.
وچه شریفند قلم به دستانی که قلمشان توتمشان است وبه ارزان قلمشان
نمی فروشند بلکه ازآن به عنوان سلاحی برای دفاع از ملتشان استفاده می کنند .آری حفظ انسان وکرامت او وجدا نمودن فاصله ها با قلم است .
هرچند قلم وسیله ای بیش نیست ومی توان آن را در خدمت حق وباطل قرار داد وتعیین کننده دردست گیرنده آن است .اما مانند بسیاری از ابزارها نیافریده شده است تا در خدمت قلدرها ومستکبران باشد .
اما کسانی که از آن در جهت رهایی بخشی استفاده نموده اند هم خودرا جاودان نموده وهم ارزش قلم را پاس داشته اند .امروز بهترین گنجینه ومیراث ملت ها نه سیم وزر بلکه آثاری است که نویسندگان وشاعران وادیبان برجاگذاشته اند .
علی اشرف درویشیان کرماشانی از آن جمله نویسندگانی است که هرگز قلمش را نفروخت وحرمتش را نگاه داشت وخودرا از همقطاران صبور ونستوهش جدانکرد وامروز اینگونه سربلندانه از جامعه اش وداع کرد وبه کاروان بسیاری از تأثیرگزاران وخادمان ملت پیوست .
روانش شاد ویادش گرامی باد
@drjalalizadeh





20 last posts shown.

785

subscribers
Channel statistics