Posts filter


نهایت خوشحالی

Photography by Erdal Yazıcı, Istanbul Turkey


◽️


داشتیم تو خیابونا قدم می‌زدیم. از دور چشمم خورد به این بنزه. خودم رو رسوندم بهش. موبایلم رو درآوردم ازش عکس بگیرم. دیدم ساختمونی که جلوش پارکه هم خیلی جذابه. قابم رو تنظیم کردم روی تصویر بسته‌ی جفت‌شون. شبیه تونل‌ زمان بود. انگار تو تهران چند دهه‌ی قبل دارم عکس می‌گیرم.
twitter.com/Anatiros


فیلم the Brutalist یکی از مهم‌ترین فیلم‌های سال ۲۰۲۴ بود که در شاخه‌های مهمی نامزد اسکار شده... با توجه به اینکه شخصیت اصلی فیلم یک معماره و فیلم حول محور معماری می‌گذره دیدنش خالی از لطف نیست...


🔻🔻🔻


نمایش بعدی موزه هنرهای معاصر: ۲۶ اثر دیده نشده از پیکاسو

هنوز مشخص نیست که این آثار پیش از این در موزه هنرهای معاصر به نمایش در نیومدن، در تهران دیده نشدند یا کلا در هیچ جایی برای نمایش ارائه نشدند.


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
آهنگ “Lost On You” خواننده نیویورکی LP (لورا پرگولیتزی)،
در یوتیوب به رقم خیره‌کننده ۱.۴ میلیارد بازدید رسیده است.

هوادارانش می‌گویند او منحصر‌ به‌ فردترین صدایی را دارد که تاکنون شنیده‌اند.


🤚🖍️🖍️

سلام به دوستان قدیم

به نظر شما امکان بازیابی این کانال وجود دارد و می شود دوباره آن را فعال کرد؟


🔻🔻🔻من خودم عضو شدم


◽️▫️
کانال شعر طوطی در واقع کانال شعر به معنای متعارف نیست. اینجا  شعر به عنوان بستر و زمینه نگاه به زندگی به  طور کلی و هنر و ادبیات به شکل اختصاصی درنظر گرفته‌شده‌است. بهتر است بگوییم ما از طریق دوربین شعر که لزوما شاعرانه‌ی مرسوم معنا نمی دهد؛ در پی کشف ذات دیدن، ساختن و گفتن هستیم.

@hadimohitpoems


Forward from: مستندهای خوب ایرانی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ره صدساله، هنر نوگرای ایران در قرن ۱۴
بخش چهار

کارگردان‌ها: آرش آشتیانی، مهراد واعظی نژاد
سایر عوامل
@irandocfilms


Forward from: مستندهای خوب ایرانی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ره صدساله، هنر نوگرای ایران در قرن ۱۴
بخش سه

کارگردان‌ها: آرش آشتیانی، مهراد واعظی نژاد
سایر عوامل
@irandocfilms


Forward from: مستندهای خوب ایرانی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ره صدساله، هنر نوگرای ایران در قرن ۱۴
بخش دو

کارگردان‌ها: آرش آشتیانی، مهراد واعظی نژاد
سایر عوامل
@irandocfilms


Forward from: مستندهای خوب ایرانی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ره صدساله، هنر نوگرای ایران در قرن ۱۴
بخش یک

کارگردان‌ها: آرش آشتیانی، مهراد واعظی نژاد
سایر عوامل
@irandocfilms


Forward from: مستندهای خوب ایرانی
مجموعه مستند
ره صدساله، هنر نوگرای ایران در قرن ۱۴ (2024)
کارگردان‌ها: آرش آشتیانی، مهراد واعظی نژاد
تحقیق و نگارش: علی معظمی، مهراد واعظی‌نژاد
تدوینگر: آرش آشتیانی
تصویربردارها: محمدرضا بروشکی، زر ابراهیمی، حمیدرضا احمدی، علا عیتا، یگانه طاهری
گوینده: مریم عرفان

هنر ایران در قرن‌ ۱۴ خورشیدی دگرگون شد. سینما آمد. رمان آمد. سالن و گالری پا گرفت. موسیقی به خانه‌ها رفت. و در یک کلام هنر اجتماعی شد و با زندگی و سیاست پیوند خورد. «ره صدساله» داستان این پیوند است.

دانلود بخش یک
دانلود بخش دو
دانلود بخش سه
دانلود بخش چهار

@irandocfilms


Forward from: DEMOnCRACY
متن‌هایی_پیرامون_بهمن_محصص_شرح،_گفتگو،_خاطرات،_نامه‌ها.rar
4.9Mb
متن‌هایی پیرامون بهمن #محصص
(شرح، گفتگو، خاطرات، نامه‌ها)
@demonkratia


Forward from: DEMOnCRACY
'توی کارهای من یک چیز مطرح است، محکومیت وجود، آدم یک موجویت پلی‌دیمانسیونل [چندبعدی] بود، امروزه نیست شد، و من این نیست‌شدگی رو با این بی‌دست‌وپابودنش با بی‌دهن‌بودنش با بی‌چشم‌بودنش با اینها نشون میدم، یعنی تمام اون چیزی که میتونه تظاهر یک زندگی باشد از آدم امروزی گرفته شده است، ندارن، من میبنم و میدونم و هست حتما که هیچ چیز ندارن، هیچ زندگی‌ای ندارن، و من این رو نشون میدم، یه آدمی که هیچ است، و این آدم فقط یک کومپوزیته‌ کورپورال [سرشت جسمانی] دارد که خیلی هم به او مینازد و من خلاصه این رو بصورت وقاحت لخت این آدم هیچ نشون میدم ولی درعین‌حال کومپوسیون [ترکیب‌بندی] دارم، برای اینکه بلخره آدمه.'
#محصص
از مستند "چشمی که میشنود"
https://www.aparat.com/v/ky5E3
@demonkratia
«چشمی که می‌شنود»؛ بهمن محصص به روایت احمد فاروقی


Forward from: DEMOnCRACY
#محصص
@demonkratia


Forward from: DEMOnCRACY
بهمن محصص.pdf
40.9Mb
کتاب نقاشی‌ها و مجسمه‌های بهمن #محصص
@demonkratia


Forward from: بهمن دارالشفایی
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
حسین معصومی همدانی چه خوب سعدی می‌خونه و چه سعدی خوبی هم می‌خونه.
اول اردیبهشت ماه جلالی ۱۳۹۶، گالری هپتا در تهران
.


#سخنرانی جواد طباطبایی در بنیاد سعدی شیراز ۱۳۹۵

موضوع: روز بزرگداشت
#سعدی و ادب فارسی و اندیشیدن ایرانی

🆔 @atusa_sbu


Forward from: συμπόσιον
—خلاصه‌ای از کتاب‌های هشتم و نهم اخلاق نیکوماخوس که به موضوع دوستی اختصاص یافته‌اند:
برای دوستی می‌توان سه علت نام برد که از حیث نوع متفاوت هستند و به همین جهت میان انواع دوست داشتن و دوستی فرق هست: دوستی یا به سبب سود است، یا لذت و یا فضیلت.
آنجا که انگیزهٔ دوستی سود باشد آدمیان یکدیگر را نه برای خودِ یکدیگر، بلکه برای سودی که از هم می‌برند دوست دارند. وضع در مورد کسانی که برای لذت باهم دوست می‌شوند نیز به همین منوال است. اینها دوستی به معنی عرضی هستند، زیرا دوست نه برای این دوست داشته می‌شود که آن شخص معین است بلکه برای اینکه منبع سود یا لذت است.
دوستی برای سود بیشتر در سالخوردگان و دوستی برای لذت بیشتر در جوانان دیده می‌شود؛ زیرا جوانان تابع عواطف و جویای لذت هستند، اما آنچه برای ایشان مایهٔ لذت است تغییر می‌یابد، از اینرو زود پیمان دوستی می‌بندند و زود از یکدیگر جدا می‌شوند.
اما دوستیِ کامل دوستیِ نیکان است که از حیث فضیلت با یکدیگر برابرند. هرچند در این دوستی لذت و سود وجود دارد و دوستان از وجودِ هم سود و لذت می‌برند اما دوستی آنها مبتنی بر این سود و لذت نیست، یعنی دوست حقیقی برای خودِ دوست نیکخواه اوست‌. این‌گونه دوستی بالطبع کمیاب است زیرا این نوع کسان اندکند. دوست بزرگترین موهبت خارجی است، پس انسان برای اینکه نیکبختی‌اش کامل شود به این‌گونه دوستان نیاز دارد، زیرا می‌خواهد که اعمال نیک و باارزش و اعمالی را که در نهاد و ماهیت‌اش ریشه دارند به آگاهی کامل دربیاورد و مورد تامل قرار دهد.
دوستی بدین معنی، یعنی دوستیِ کامل و حقیقی با عده‌ای زیاد ممکن نیست همان‌گونه که یک شخص نمی‌تواند با چندین تن ارتباط عاشقانه داشته باشد، زیرا عشق نوعی افراط در دلبستگی است. بعلاوه، دوستان حقیقی باید یکدیگر را نیک آزموده و نسبت به‌هم اعتماد کامل یافته باشند و این نیز دشوار است.
پایه و اساس دوستی شباهت و برابری است. خاصه برابری از حیث فضیلت: دوستان بافضیلت چون در خویشتن ثابتند احساسشان نسبت به یکدیگر نیز ثابت می‌ماند. فرومایگان، به‌عکس، از ثبات بیگانه‌اند و حتی با خویشتن نیز برابر نمی‌مانند و فقط برای مدتی کوتاه با یکدیگر دوستی می‌گزینند چون از شرارت هم خوششان می‌آید. انسانِ شریر برخلاف انسانِ نیک، یک‌دم با خود سازگار نیست و درونش جدالی مداوم در جریان است: درون او یک عنصر به‌علت شرارتش هنگام خودداری از عملی خاص غمگین می‌شود و عنصر دیگر شادمان می‌گردد، یکی او را به‌ این‌سو می‌کشد و دیگری به‌سویی دیگر، زیرا انسان فرومایه پر از عقده است. پس انسان فرومایه نسبت به‌خود نیز احساس دوستانه ندارد چون هیچ جنبهٔ دوست‌داشتنی‌ای در او نیست. چنین حالتی منتهای بدبختی است پس باید با تمام وجود بکوشیم که نیک شویم زیرا تنها از این طریق می‌توان هم با خویشتن دوست بود هم با دیگری.
رفتار انسان با نزدیکانش و نشانه‌هایی که دوستی با آنها تعریف و مشخص می‌شود از ارتباط آدمی با خودش نشأت می‌گیرند، زیرا انسان نیک با خودش یگانه است و عقایدش با یکدیگر سازگارند و تمامی روحش در طلب هدف‌هایی است که با یکدیگر موافقند. او تنها به سخن بسنده نمی‌کند بلکه خیر را به مرحلهٔ عمل درمی‌آورد. او تمام این کارها را برای خودش می‌کند و همهٔ آنها را برای جز متفکر خودش انجام می‌دهد زیرا این جز خویشتنِ واقعی آدمی است.
دوست منِ دوم است، پس اگر این خصوصیات در ارتباط انسان نیک با خودش موجودند، در ارتباط او با دوستانش نیز موجود خواهند بود. دوستی باهم بودن است و هرکس همان‌گونه که برای خویشتن است برای دوست نیز همان‌گونه است.


Forward from: Magpie/قشقره
فلسفه و سنگ بزرگ!
نکته‌ای در میان ایرانیان فلسفه‌دان، فلسفه‌خوان، و فلسفه‌دوست به ذهنم رسیده. به نظر میرسد برای اکثریتی از این دوستان فلسفه همان نقش را ایفا میکند که انجیل برای اوانجلیستها؛ یا که قرآن برای مسلمانان و تورات برای کلیمیان. قِسمی راه نجات و رستگاری، طرح اولیهٔ سعادت.
یکی‌شان ادعا داشت ما (یعنی کل بشریت) استعمار/کلونیالیسم را کنار گذاشته‌ایم چون کانت گفته بد است. بماند که بالغ بر دو قرن پیش از کانت بارتولومیو دِ لاس کاساس فی‌المثل (در ۱۵۴۲) و حتّا پیشتر از او فرانسیسکو دی ویتوریا در مذمت استعمار بومیان امریکا قلم زدند. پاپ پُل سوم هم در ۱۵۳۷ اعلام کرد بومیان امریکا روح دارند و حق حیات. از اینها هم بگذریم خود جناب کانت معتقد بود سیاهان و بومیان امریکا شعور و درک رسیدن به فرهنگ ندارند. و صد البته که هم‌وطنان و همزبانان خود همین جناب کانت دُرست یک قرن پس از مرگ ایشان نسل‌کشی موسوم به هررو و ناماکوا را در نامیبیا مرتکب شدند و حدود ۲۹ سال پس از آن نسل‌کشی نیز در پی هیتلر افتادند.
یکی دیگرشان مدعی شده آموزش دلوز و آلتوسر و دریدا و فوکو «خیانت به کشور [ایران]» است. و به جای ایشان فیخته اگر درس دهیم لابد مملکت گل و بلبل خواهد شد. یعنی تمامی مسائل حیاتی در سیاست مملکت بندِ خواندن و ترجمهٔ فیلسوف مناسب است. گور بابای تحلیل مسائل سیاسی بر اساس ماتریالیسم؛ نفت را فراموش کنید؛ و کارگران را به تاریخ بسپرید. باید فیخته خواند.
ذیل توییت ایشان هم کسی مدعی شده بود آلتوسر و دلوز و دریدا و فوکو در انقلاب ۵۷ ایران نقش ایفا کرده‌اند و «شریعتی‌های» غربند.
من نمیدانم از کِی فلسفه در فرهنگ و رئال پولیتیک ایران چنین خرقه‌ای به تن کرده. اما آثار تقدیس فلسفه همچون چراغ راه و سفینة ‌النجات از تمام سوراخ‌سنبه‌های فلسفه‌بازان ایرانی ترشح میکند.

20 last posts shown.