اندیشکده خرد


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


امیر دبیری مهر
پژوهشگر و دانشور علوم انسانی
رییس موسسه علمی و پژوهشی مطالعات و بررسی های سیاسی و رسانه ای
«اندیشه و قلم »
تماس با ادمین
@amirmedya
www.dabirimehr.ir

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


ایران وگزینه های مواجهه با دولت ترامپ
 
امیر بیری مهر
 
 
ایران پس ازانقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹با هفت رییس جمهورامریکا وربرو شده است و میزان تنش با هیچ کدام به اندازه دوره دونالد ترامپ بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ نبوده است .همین تجربه باعث شده ایران درتدارک اتخاذ سیاست های بازدارنده برای دور روم ریاست جمهوری ترامپ باشد که از ۲۰ ژانویه اغاز می شود دو مساله اصلی ایران در خصوص امریکا عبارت است :
1- جلوگیری از حمله نظامی به تاسیسات صلح امیزاتمی ایران یا ارجاع مجدد پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل در سپتامبر۲۰۲۵
2- جلوگیری از تشدید تحریم های اقتصادی ومالی
 
اما سوال اینجاست که تهران برای رسیدن به این دو هدف استراتژیک چه تدابیر و اقداماتی را می تواند اجرا کند.ترامپ رسما اعلام کرده اگرایران به دنبال بمب اتمی نباشد می تواند با تهران تعامل کند. مقامات ایرانی برای ایجاد اطمینان درجامعه جهانی از۲۰ سال پیش که فعالیتهای هسته ای ایران مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفت  فعالیت های خود را تحت نظر بازرسهای اژانس بین المللی انرژی اتمی طبق پادمان ها وپروتکلهای اژانس انجام داده اند. تهران با همین سیاست توانسته تاسیسات و دانش هسته ای خود راتوسعه دهد به گونه ای که درمواقع لازم درصدغنی سازی اورانیوم خود را به بالای ۶۰ درصد رسانده است . البته همین توانایی موجب شده که اسراییل وبرخی کشورهای اروپایی مدعی هستند ایران به شکل بالقوه به قدرت اتمی تبدیل شده و ازمایش بمب اتمی به یک تصمیم سیاسی در تهران نیاز دارد. امریکا نیز در تعامل با مساله هسته ای ایران نگران این است که مبادا فشارها به ایران منجر به تغییرسیاست کلان هسته ای ایران از فعالیت هسته ای صلح امیز به رونمایی از بمب اتم شود. بنابراین به نظرمی رسد در دوره ترامپ نیزاز یکسو سیاست  همکاری با اژانس بین المللی اتمی و توسعه دانش هسته ای در دستور کار ایران باشد تا هم بهانه ای برای ارجاع مجدد پرونده ای ایران به شورای امنیت نباشد واز سوی دیگر با افزایش توان هسته ای٬ تهران برگ برنده برای مذاکره با امریکا داشته باشد. واقعیت این است که در دودهه گذشته توان هسته ای ایران در برابر اقدامات خصمانه امریکا جنبه بازدارنده داشته و قدرت چانه زنی ایران را در مذاکرات بین المللی بالا برده چنانچه در سال ۲۰۱۵ ودر دوران ریاست جمهوری اوباما ٬ایران با همین قدرت توانست بخشی از تحریم ها علیه خود را رفع و ۳ میلیارد دلاراز پولهای بلوکه شده خود را ازامریکابطورنقدی دریافت کند.
 
در خصوص دومین سیاست ایران در قبال ترامپ می توان گفت جمهوری اسلامی ازبعدسیاستهای داخلی بویژه درحوزه اقتصادی دروضع با ثباتی قرارندارد. مقامات دولتی ازناترازی انٰرژی وسوخت ازجمله برق وبنزین وگازدرایران خبرمیدهند یعنی میزان تولید با قیمت کنونی پاسخگوی تقاضا نیست ودلیل اصلی این ناترازی هم عدم سرمایه گذاری در سالهای اخیر بخاطر تحریم های امریکایی بوده. از سوی دیگر بخاط تورم بالای اقتصادی وافزایش فقر در ایران افزایش قیمت بنزین و گازو برق می تواند به اشوبهای اجتماعی منجر شود. ازاین رودولت ایران در وضعیتی است که نمی تواند با ادامه تحریم های کنونی ثبات کشورو رضایت عمومی را تامین کند. در متن جامعه هم نسبت به ادامه تحریم ها اعتراض وسیعی وجود دارد که درشبکه های اجتماعی قابل مشاهده است. درنتیجه ایران ناچار است به هرطریقی شده تحریم ها را کم کند. مسعود پزشکیان رییس جمهورایران نیزچندین بار به صراحت گفته بدون رفع تحریم ها نمی توان کشور را بهتر از این اداره کرد.
در چنین وضعیتی به نظرمی رسد ایران مانند سال ۲۰۱۰ وارد مذاکره با واشنگتن شود.دران سال صالحی وزیرخارجه وقت بدون اطلاع محموداحمدی نژاد وبا اجازه ایت الله خامنه ای دراردن با مقامات امریکایی مذاکراتی را شروع کرد که در دولت حسن روحانی به توافق برجام منجر شود. براین اساس برخی گمان می کنند دیدار ایلان ماسک با سعید ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل برای هماهنگی همین مذاکرات بوده است .
 

https://t.me/andishkadeye_kherad


⭕️ ایران و گزینه های مواجهه با دولت ترامپ

📝 منبع: روزنامه النهار چاپ بیروت به قلم امیر دبیری مهر

ایران پس ازانقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹با هفت رییس جمهورامریکا وربرو شده است و میزان تنش با هیچ کدام به اندازه دوره دونالد ترامپ بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ نبوده است .همین تجربه باعث شده ایران درتدارک اتخاذ سیاست های بازدارنده برای دور روم ریاست جمهوری…

https://www.dabirimehr.ir/?p=9370


آیا در ایران پس از انقلاب زیر بنا بودن اقتصاد در عمل اثبات شد؟

امیر دبیری مهر

این روزها وضع وخیم اقتصادی در ایران بویژه فشار بر طبقه متوسط آنقدر زیاد شده که جای فراخی برای ظهور اخلاق و انسانیت و ارزش‌های والا باقی نمانده ..همه چیز خوب و عادی است تا زمانی که پای پول و مادیات و نیازهای غریزی وسط نیامده ..عموما همین که نیازهای ایرانی تهدید می شود نه دوست می شناسد نه خانواده نه همکار چه برسد به همسایه و‌همشهری و‌هم‌ وطن. معدود انسان‌هایی بسیار تربیت یافته و وارسته و با مناعت هستند که در این طوفان مادیات نمی لرزند وپای انسانیت می ایستند .دولت و‌حکومت در این مادی زدگی از همه بی رحم تر است . نمونه بارز این بی رحمی بی تفاوتی نسبت به مساله زمین و‌مسکن و به جان هم افتادن شهروندان بر سر قیمت خرید و فروش و اجاره مسکن است به گونه ای که قیمت مسکن در ایران با پایین ترین کیفیت ، از لاکچری ترین خانه ها با بالاترین کیفیت در توسعه یافته ترین کشورها بالاتر است و حکومت ذی نفع اصلی در این آشفته بازار است برای نمونه به آگهی های مزایده املاک نهادهای دولتی نگاه کنید تا ملاحظه فرمایید پشت پرده چه خبر است .این وضعیت چرخه ای از تباهی در روابط انسانی ایجاد کرده است . ایرانیان برای اینکه در چاه نیفتند دیگران را با آسودگی خاطر به چاه می افکنند و این امر را غیراخلاقی نمی دانند . من آن را نوعی راهزنی مدرن ‌غسل تعمید داده شده می نامم .با این استدلال ساده که چون من تحت فشار هستم حق دارم دیگران را له کنم و حرجی بر من نیست !!!
زیرا خود را محکوم مناسباتی بی رحمانه و تحمیلی از بالا می بینند.شوربختانه همه در این چرخه تباهی قربانی مناسبات مادی هستند و چه درست گفت آن متفکر لیبرال که تورم دشمن اصلی اخلاقیات است .
در این روند تردید نکنید اگر اقتصاد و رفاه عمومی در ذیل توسعه پایدار سامان نیابد و حکومت بجای رقابت با مردم در حایگاه تنظیم گر عادل و بی طرف ننشیند چند صباحی دیگر فروپاشی اجتماعی و اخلاقی در ایران امری قطعی و اجتناب ناپذیر است و‌همه در این مرداب مهوع و متعفن غرق و دفن خواهند شد.
آری جامعه ای که اقتصاد در آن زیر بنا باشد ارزش زیستن و‌بودن ندارد زیرا آن جامعه نیست لجنزار است.
…….
به این بهانه نگاهی می کنیم به کتاب
چرا مارکس حق داشت نوشته تری ایگلتون
در اینجا

پی نوشت :
لازم به تذکر است که بین مارکس و مارکسیسم تفاوت بسیار است و بین مارکسیسم و‌سوسیالیسم شکاف عمیقتر است و از همه بیشتر فاصله بین مارکسیسم و کمونیسم است . استالینیسم هم که اساسا شورشی بود علیه مارکسیسم زیرا ارزش محوری اندیشه مارکس عدالت بود و شوروی قتلگاه عدالت بود.
من همیشه بویژه سال‌هایی که اندیشه های مارکس را تدریس می کردم عدالتخواهی مارکس را ستایش می کردم ‌‌و هنوز بر این باورم به همان میزان هم از مدل حکمرانی شوروی بیزارم و‌ آن را نکوهش می کنم

https://t.me/andishkadeye_kherad


گفتگوی اختصاصی روزنامه آرمان ملی با امیر دبیری مهر درباره حکمرانی در ایران و بحران‌های زیست محیطی که ایران را در خود فرو خواهد برد

https://www.armanmeli.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-4/1153380-%D8%AD%DA%A9%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%DA%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AD%DB%8C%D8%B7-%D8%B2%DB%8C%D8%B3%D8%AA%DB%8C


‏امیدوارم معرفی ⁧ #مکران ⁩ بعنوان پایتخت احتمالی ایران ، فقط برای جذب سرمایه ‌و رشد ارزش زمین در آن منطقه نباشد و واقعا به تدریج دولت به جنوب استان سیستان ‌بلوچستان منتقل شود. اگر چنین شود بهترین تصمیم کلان جمهوری اسلامی تا بحال همین بوده…اولین فایده آن نجات تهران است و تمرکز زدایی جغرافیایی از حکمرانی است

https://t.me/andishkadeye_kherad

860 0 13 10 25

‏هر چه ⁧ #جنگ ⁩ برای دفاع در برابر تجاوز دشمن به خاک و وطن ارزشمند و معنادار و مقدس است و قابل دفاع ،مابقی جنگ‌ها از جمله برای تحمیل عقیده و ایدئولوژی یا توسعه حوزه نفوذ ،بی ارزش و بی معنی و تباه و غیر قابل دفاع است و زشت تر از آن کرداری در میان کنش های انسانی در تاریخ دیده نشده


‏از طرفداران محیط زیست دعوت می کنم فیلم ⁧ #برف_آخر ⁩ را ببینید.سینمای ایران این ژانر و محتوا و قالب را کم دارد بویژه در زمانه ای که ابتذال از سر و روی سینما می بارد بلکه دست اندرکاران سینما بتوانند از پس مخارج زندگی برآیند

پی نوشت :
فیلم برف آخر در ژانر اجتماعی و خانوادگی تولید شده و روایتی از روزهای تکراری زندگی یک دامپزشک است. این اثر در دوران زمهریر شمال کشور فیلمبرداری شده و مملو از صحنه‌های برفی و بکر زمستانه است. کارگردان فیلم برف آخر امیرحسین عسگری است که پیش از این برای فیلم بدون مرز جوایز نفیس بسیاری دریافت کرده. خلاصه داستان فیلم برف آخر از این قرار است که یوسف در شهری کوچک دامپزشک است، او روزها به گاوداری‌ها سرکشی می‌کند و شب‌ها به شکار گرگ می‌رود. او روزی به دل آتش می‌زند تا جان گاوها و گوساله‌ها را نجات دهد که بدنش دچار سوختگی می‌شود؛ این موضوع زندگی او را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در این میان به واسطه گرگی زخمی با زنی به نام رعنا آشنا می‌شود  که برای رهاسازی و کنترل جمعیت گرگ‌ها وارد شهر شده است.

امیر دبیری مهر


⭕️ مشاجره درباره نرگس محمدی برنده ایرانی جایزه صلح نوبل بر سر چیست؟

📝 منبع: روزنامه النهار چاپ بیروت به قلم امیر دبیری مهر

چند روزپیش و پس ازانتشار ویدیوی اوازخواندن ورقص نرگس محمدی معترض ایرانی وفعال حقوق بشرکه برنده جایزه صلح نوبل درسال ۲۰۲۳هم شده در فضای مجازی مجادله ومشاجره گسترده ای ایجاد شده است برخی ازمخالفان جمهوری اسلامی او را به سفیدشویی یا بازنمایی تصویرمثبت اززندان های…

https://www.dabirimehr.ir/?p=9359


⭕️ مهمترین چالش های دولت ترامپ درخاورمیانه

📝 منبع مجله لوپزدوریگا چاپ مکزیک به قلم امیر دبیری مهر نسخه اسپانیایی

دونالد ترامپ چهل وهفتمین رییس جمهورامریکا کمتراز ۲۰ روزدیگر درکاخ سفید قدرت را به دست می گیرد. اولویت اصلی ترامپ مسایل داخلی امریکا بویژه رونق اقتصادی است اما همواره ازجنگ جهانی دوم به این سومسایل خاورمیانه بعنوان یکی ازاولویتهای دولت امریکا مطرح بوده…

https://www.dabirimehr.ir/?p=9354

برای مشاهده نسخه انگلیسی مقاله اینجا را کلیک کنید


رابطه تبلیغ رشد جمعیت و سود هنگفت یک حکومت فرضی از افزایش قیمت مسکن

اقتصاد سیاسی به زبان ساده

امیر دبیری مهر

یک حکومت
فرضی هست که بیشترین نفع را از افزایش قیمت مسکن و زمین می برد زیرا بزرگ‌ترین مالک زمین و بزرگ‌ترین سازنده کشور بطور اشکار و پنهان است . از سویی مردم آن کشور زیر فشار قیمت مسکن بویژه اجاره بها در حال خرد و له شدن هستند . به گفته کارشناسان علت اصلی گرانی مسکن دراین کشور هم افزایش تقاضا برای مسکن بویژه در شهرهای بزرگ است .
جالب اینجاست که همین حکومت فرضی با انواع سیاستها تقاضا را افزایش می دهد بدون اینکه در عرضه اقدام موثری کند. جالب اینجاست همین حکومت همزمان ترویج زاد و و ولد و افزایش تقاضای مسکن را هم با تمام قوا تبلیغ می کند. آیا این مسایل تصادفی به هم ربط پیدا کرده ؟؟؟!!!
من که باورندارم در سیاست امری اتفاقی باشد
مهم درک و فهم رابطه های پنهان متغیرهاست

https://t.me/andishkadeye_kherad


پیرخرفت!

بکتاب «پیری» نوشته مهران حاجی محمدیان از سری کتاب‌ های «مردم ‌نگاری زندگی روزمره» است ، نویسنده رفته و با ۳۰ سالمند تهرانی (برخی در خانه سالمندان و برخی بیرون) مصاحبه کرده. عملا یعنی پای درد دل‌ های‌ شان نشسته. به نظر کسانی که در اطراف‌شان سالمند دارند این کتاب را بخوانند؛ شاید سختی‌های زندگی در کنار سالمندان برای‌شان ساده‌تر و قابل تحمل‌تر شود؛ چرا که زاویه نگاه‌شان به موضوعات متفاوت خواهد شد.

در این کتاب خاطرات و سرگذشت
برخی سالمندان آمده که فرزندان ترک‌شان کرده‌اند؛
برخی دیگر آواره و کارتن‌ خواب شده‌اند؛
برخی از فرزندان‌ شان کتک می‌خورند؛
برخی دیگر را فرزندان‌ شان برده‌اند در مکان‌ های عمومی همچون امام‌زاده صالح تجریش و رها کردند؛
برخی دیگر فقط خانه فرزندان‌ شان را برای شب‌ مانی دارند، اما فرزندان از آنها می‌ خواهند که دیگر به خانه‌ شان نروند؛
برخی با پیشنهاد خودشان به خانه سالمندان رفته‌اند، اما فقط برای اینکه سربار فرزندان نشوند؛ این گروه اخیر گاهی روزها و هفته‌ ها چشم به راه بازدید و سرکشی فرزندان می‌مانند؛ یا دوست دارند برای برخی مناسبت‌ها آنها را برای یک روز هم که شده به خانه ببرند تا در کنار فرزندان و نوه‌ها جشن بگیرند؛
برخی‌شان همچنان مجبورند کارگری، دست‌ فروشی یا حتی گدایی کنند تا شکم‌شان را سیر کنند؛
بسیاری‌شان چون دچار فراموشی شده‌اند یا نمی‌توانند تند صحبت کنند، ترجیح می‌دهند سکوت کنند تا تمسخر نشوند.
اثرگذارترین بخش کتاب که حال آدم را خراب میکند خاطره مردی است پا به سن گذاشته که برای گذران زندگی مسافرکشی می‌کند:
«من بعضی وقت‌ها در حساب کتاب بقیه پول مسافرها کم می‌آورم. قبلا این‌طوری نبود. یک بار مردی که حساب کردن بقیه پولش طول کشید، وقتی در را بست گفت: پیر خرفت!».
خودم را جای او می‌گذارم و می‌بینم چگونه همین دو واژه، سلول سلول روانم را ویران می‌کند.

در برخورد با افراد سالخورده کمی صبر و حوصله به خرج دهیم.
اگر راننده جلویی پیرمرد است و کمی پشت چراغ قرمز یا پیجیدن توی کوچه معطل می‌کند، بوق‌کِشَش نکنیم.
اگر مشتری است و هنگام خرید برای لحظاتی به فکر فرو می‌رود بی‌حوصله نشویم.
اگر وسط پیاده‌رو به کندی راه می‌رود، مدارا کنیم.
اگر آمد روی صندلی پارک و کنارمان نشست و خواست صحبت کند، در حد چند دقیقه وقت بگذاریم و با او هم‌کلام شویم.
به‌طور کلی خودمان را آماده کنیم برای موج پیری جمعیت که نیازمند آشنایی بیشتر با خرده فرهنگ سالمندان است. موجی که دیر یا زود خودمان نیز به آن خواهیم پیوست ...

https://t.me/andishkadeye_kherad


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
مرگ : یک پایان و نیستی یا یک تحول و تغییر بنیادین
باور به هرکدام زندگی متفاوتی را می آفریند باورها را جدی بگیرم


کسی که اصیل زندگی نکند، به‌تدریج از خودش بدش می‌آید

مصطفی ملکیان

زندگی عاریتی هیچ‌وقت رضایت همه‌ی مردم را برای شما تحصیل نمی‌کند. اما چیزی که در آن شکی وجود ندارد، آن است که رضایت شما را از خودتان می‌گیرد!

شما از خودتان بدتان می‌آید: می‌گویید آخه من که در هیچ موردی طبق مرام و مسلک خود عمل نمی‌کنم آدم هستم؟ یک چیز را برای اینکه زنم خوشش می‌آید می‌گویم، یکی را برای اینکه بچه‌هایم خوششان می‌آید، یک چیز را برای همکارانم، یک چیز را برای رئیسم، یک چیز را برای رژیم سیاسی حاکم بر جامعه‌ام و... هیچ چیز از زندگی من مال خودم نیست.

به تعبیر یاکوب بومه، عارف معروف آلمانی، خدایا مرا از من می‌ربایند، جامعه مرا از من می‌رباید. برای اینکه از من خوشتان آید دو عقیده از عقایدم را سرکوب می‌کنم، برای اینکه کس دیگری از من خوشش آید، دو فقره از احساسات و عواطفم را سرکوب می‌کنم و برای اینکه دیگری خوشش آید، دو فقره از اراده‌ها و خواسته‌هایم را از بین می‌برم. تکه‌ای را به خاطر رضایت شما از خود می‌کَنم و تکه‌ای را به خاطر رضایت ایشان. در این حال، موجود مُثله‌شده و تکه‌تکه‌ی از خود کنده شده‌ای درست مثل ماهی پیرمرد و دریای ارنست همینگوی می‌شوم. در آن رمان، پیرمردی ماهی بسیار بزرگی صید می‌کند که چون بزرگتر از قایق او بود و نمی‌توانست آن را از آب بیرون بکشد و در قایقش قرار دهد، آن را با طنابی با خود به طرف ساحل کشاند. غافل از اینکه کوسه‌ها در طول راه به ماهی حمله خواهند کرد و شروع به خوردن آن خواهند کرد. وقتی پیرمرد بعد از سه روز تلاش بی‌وقفه ماهی را به ساحل آورد و از آب بیرون کشید، دید فقط اسکلتش باقی مانده است و گوشتی بر تن آن نیست!

انصافاً وقتی عزرائیل به سراغ من و شما می‌آید و به ساحل زندگی‌مان می‌رسیم، عیناً مانند آن پیرمرد هستیم؛ دیگر چیزی برای ما باقی نمانده است.

این زندگی برای ما رضایت باطن به بار نمی‌آورد. وقتی خودمان با خودمان خلوت می‌کنیم، می‌بینیم از خودمان بدمان می‌آید. این چه زندگی‌ای است که هیچ چیزمان طبق مرام و مسلک خودمان نیست. اوّل علامت آدم معنوی آن است که زندگی‌اش اصیل است.

در اینجا البته هدف من نوعی مخالف‌خوانی و تک‌روی کاملاً بی‌منطق نیست. ممکن است کسی بگوید همرنگی با جماعت نه، و بعد روی یک نوع مخالف‌خوانی و تک‌روی کاملاً بی‌منطق برود! این کار هم به همان اندازه‌ی همرنگی با جماعت بی‌منطق است.

اگر فهمیدم «الف، ب است دیگر هرکس می‌خواهد بگوید «الف» ب نیست! تا وقتی بر این فهمم باقی هستم باید بگویم الف، ب است». اما گاه فرد بعد از تأمل فراوان بر روی باورهایش به باوری می‌رسد که باور جمعی است.

کتاب در رهگذار باد و نگهبان لاله، ج ۱، ص۹۸

https://t.me/andishkadeye_kherad


داگلاس سیسیل نورث، اقتصاددان آمریکایی و برندۀ جایزۀ نوبل اقتصاد در سال ۱۹۹۳می‌گوید: «اگر می‌خواهید بدانید کشوری توسعه می‌یابد یا نه، سراغ صنایع و کارخانه‌های آن کشور نروید. اینها را به‌راحتی می‌توان خرید یا دزدید یا کپی کرد. می‌توان نفت فروخت و همۀ اینها را وارد کرد. برای اینکه بتوانید آیندۀ کشوری را پیش‌بینی کنید، بروید در دبستان‌ها؛ ببینید آنجا چگونه بچه‌ها را آموزش می‌دهند. مهم نیست چه چیزی آموزش می‌دهند؛ ببینید چگونه آموزش می‌دهند. اگر کودکانشان را پرسشگر، خلاق، صبور، نظم‌پذیر، خطر‌پذیر، اهل گفتگو و تعامل و برخوردار از روحیۀ مشارکت جمعی و همکاری گروهی تربیت می‌کنند، مطمئن باشید که آن کشور در چند قدمی توسعۀ پایدار و گسترده است.»

@samueltarikh

https://t.me/andishkadeye_kherad


نرگس محمدی چند سال زندان بوده سالها از دیدن فرزندانش محرومه جایزه صلح نوبل گرفته به همین مناسبت در زندان شادی کرده یک عده که در بیرون در حال عشق و صفا هستند در کافه ها در حالی که قهوه و کیک پنیر می خورند توییت می زنند نرگس محمدی پروژه بگیر نظامه و از جمهوری اسلامی زندان شویی کرده …نقطه مقابل آنها هم میگویند فیلم شادمانی او نشان میده زندان های ایران هتل پنج ستاره است ! و اعتراض‌ها بی مورد است . این دو گروه هر دو می دانند جاهل و دروغگو هستند اما فقط می خواهند بگویند ما هم نظر داریم . واقعیت مثل روز روشن است


فلسطینی ها حتی جبهه مقاومت آن عملگرا و پراگماتیست ترین فعالان سیاسی ای هستند که تا بحال دیدم . هم با سپاه قدس در تعامل و بده بستان هستند هم با بنیاد جیمی کارتر. هم با قطر هم با عربستان . هم با امارات هم با طالبان . اطلاع دارم در امریکا هم لابی با نفوذی دارند . برای تامین مالی و پیشبرد کارهاشون خطرقرمز ندارند خط قرمز آنها توقف در مسیرشان است . خلاصه بر خلاف برخی پشتیبان هایشان دگماتیسم ندارند . جهان را می شناسند . خلاصه همه را می دوشند برای تامین رضایت مردم خودشان و برای کودکان مظلوم غزه .رمز تداوم انها را باید در این استراتژی ها جستجو کرد نه شعار و دیوار نویسی و راهپیمایی و رجز خوانی . هر چند به موقع آنها را هم خوب بلدند

https://t.me/andishkadeye_kherad


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
محمد سرافراز رییس اسبق صداوسیما : با کارنامه موفق در برون مرزی قصد جراحی سازمان صداوسیما را داشتم اما نگذاشتند و کارشکنی کردند و آن فردی که پشت سر حسین طائب فرمانده وقت اطلاعات سپاه بود از من حمایت نکرد بنابراین از رهبری خواستم استعفای من را بپذیرد.

https://t.me/andishkadeye_kherad


‏وقتی تو خونه سازمانی و دولتی نشستی
‏حقوق بالا با اضافه کار و بهره وری و پاداش و حق ماموریت دریافت می‌کنی
‏ماشین و راننده هم داری
‏ازوام بلاعوض رانتی‌خانه دوم و سوم هم خریدی
حساب سپرده‌ات هم پره وسود بالا هم دریافت می کنی
‏معلومه که دغدغه پیوستن به FATA و رفع تحریم‌نداری …نگران افزایش دلار و فشار روی زندگی و معیشت تک تک مردم را نداری
اصلا درد نداری که‌درمان بخواهی
به ریش دلسوزان و منتقدین و دردمندان مردم هم می خندی
چطوری اینقدر پَست و نانجیب شدید؟
https://t.me/andishkadeye_kherad


سفیان ثوری را دیدند که انبانی در پشت داشت و می‌شد.
گفتند: کجا می‌شوی؟
گفت: به فلان دیه که طعام ارزان‌تر می‌دهند، آن‌جا می‌شوم.
گفتند: چنین روا می‌داری؟
گفت: هر جایی که معیشت فراخ‌تر بُود آن‌جا روید که آن‌جا دین به سلامت‌تر بُود و دل فارغ‌تر باشد.

ابوحامد محمد غزالی
کیمیای سعادت


⭕️ Analysis: The Consequences of the Rapid Collapse of the Government in Syria

📝 BY:Amir Dabirimehr

The dictatorial and ineffective government of Syria, after 53 years of rule by Hafez and Bashar al-Assad, came to an end in early

December 2024 with the unimpeded advance of armed opposition forces and the retreat of the Syrian army. However, this calm fall, without direct conflict, has deep and bloody roots that…

https://www.dabirimehr.ir/?p=9327

20 last posts shown.