😁
صدور نوتام جدید ایران برای پرتاب راکت⭕️ایران روز گذشته با ثبت نوتام
«B0303/25» با عنوان
«پرتاب راکت» که از ساعت 4:30UTC روز 1 می آغاز و تا ساعت 8:30UTC روز 2 می ادامه دارد
[از ساعت 8 روز 11 اردیبهشت تا ساعت 12 روز 12 اردیبهشت]، به پروازهای عبوری از فراز منطقه درج شده در نوتام اعلام کرده که در بازه زمانی فعال بودن این نوتام، حداقل ارتفاع پروازی ایمن به ارتفاع 7 هزارپا از سطح دریا افزایش پیدا کرده است.
⭕️منطقه درج شده در نوتام با مساحت حدود 6000 کیلومتر مربع، در محدوده جنوب شرقی پایگاه فضایی سمنان قرار دارد که با درنظر گرفتن اخبار اعلام شده توسط رئیس سازمان فضایی درباره
پرتابهای آینده ماهوارهبر سیمرغ در بهار سال جاری، میتوان احتمال داد در بازه زمانی ذکر شده شاهد پرتاب ماهوارهبر سیمرغ و یا پرتاب آزمایشی دیگری توسط ماهوارهبر سیمرغ بهینه خواهیم بود.
⭕️پیش از این تاریخ نیز ایران با صدور نوتام
«B0121/25» با عنوان
«پرتاب راکت» در تاریخ 9 فوریه 2025
(21 بهمن 1403) که منطقه جنوب شرق پایگاه فضایی سمنان را دربرمیگرفت، اعلام کرده بود که در بازه زمانی 10 الی 12 فوریه
(22 الی 24 بهمن 1403)، در محدوده فوق پرتاب راکت انجام خواهد شد و به این ترتیب پرندههای عبوری از منطقه مذکور باید در ارتفاع امن 8 هزارپایی از سطح دریا پرواز کنند.
⭕️اگرچه در ابتدا خبر انجام این پرتاب فضایی با عنوان «
پرتاب میکروماهواره ناوک توسط ماهوارهبر سیمرغ بهینه» به نقل از رئیس سازمان فضایی منتشر شد و وزیر ارتباطات نیز در تاریخ 28 بهمن 1403 از پرتاب این ماهواره توسط ماهوارهبر سیمرغ ارتقایافته در روزهای آتی
خبر داده بود، اما با گذشت زمان اطلاعات تکمیلی درباره نتیجه این پرتاب فضایی منتشر نشد و وضعیت این پرتاب در ابهام قرار گرفت.
⭕️با این وجود و با انتشار تصویر ماهوارهای از پایگاه فضایی سمنان مربوط به تاریخ 16 فوریه (28 بهمن 1403)، آثار انجام پرتاب فضایی و اثرات گازهای خروجی پرتابگر بر روی منحرفکنندههای سکوی پرتاب
به وضوح مشاهده میشود که به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت اولین پرتاب ماهوارهبر سیمرغ بهینه (که در مجموع نهمین پرتاب ماهوارهبر خانواده سیمرغ محسوب میشود) با نتیجه ناموفق به اتمام رسیده است. با این حال امید میرود که با رفع مشکلات ماهوارهبر سیمرغ پس از انجام آخرین پرتاب، این ماهوارهبر پرتابهای آزمایشی و مداری آتی خود را با نتیجه موفق به پایان برساند.
پینوشت اول: در راه توسعه صنعت فضایی و ساخت پرتابگرها، شکست در پرتابها نیز بخشی از این مسیر توسعه است. ماهوارهبر سیمرغ که از زمان رونمایی و اولین پرتاب خود تاکنون در مسیر توسعه و تثبیت فناوری قرار دارد و اکنون با انجام تغییرات و افزایش طول به نسخه بهینه رسیده تا بتواند محموله خود را در مدار بیضوی GTO تزریق کند و در ادامه سنگ بنای توسعه ماهوارهبر سریر خواهد بود نیز از این قاعده مستثنی نیست.
پینوشت دوم: تثبیت فناوری و رسیدن به اطمینانپذیری قابلقبول برای پرتابگرهای فضایی، نیازمند انجام پرتابهای پیوسته بهمنظور شناسایی ایرادات، رفع نواقص و ارتقای پرتابگر است که به این ترتیب احتمال وقوع نقصفنی و شکست در پرتابهای زیرمداری و تستهای فضایی نیز دور از انتظار نیست.
⭕️
Projectmeshkat⭕️
Meshkatplus⭕️
Projectmeshkat⭕️
@Projectmeshkat