فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


✳️کانال تلگرامی «فردای بهتر» با منش اصلاح‌طلبانه با ارائه رویکردی تحلیلی تلاش دارد به گسترش دموکراسی و بسط چندصدایی در جامعه ایران به امید فردایی بهتر برای ایران و ایرانیان قدم بردارد.
✅اینستاگرام: https://instagram.com/seyed.mostafa.tajzade

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


🔸مهربانی‌

✍🏻فخرالسادات محتشمی‌پور

✅دیشب (چهارشنبه)در میانه میلاد زهرای مرضیه(س) و امام عدالت‌پرورمان چندتن از پزشکان عزیز برای احوالپرسی و‌دل‌جویی به دیدن مادر همسرجان آمدند.

✅دکتر نیکجو و دکتر مصطفی معین و همسر عزیزشان خانم اسدی‌لاری زودتر رسیدند. طبیعی بود که در سالگرد قربانیان سرنگونی هواپیمای اوکراینی سخن از داغ این عزیزان و رنجی که طی این پنج سال خانواده‌های سوگوارشان کشیدند، برود.

✅خانم دستغیب گرامی هم تلفنی با مادر همسرجان و من احوالپرسی کردند و گفتند اگر از این برنامه مطلع بودم حتما می‌آمدم. گفتم وظیفه ماست که خدمت برسیم و عرض ادب کنیم.

✅دکتر سالاری‌فر عزیز هم به جمع ما پیوستند و خوشبختانه همسرجان هم در تماس تلفنی شبانه موفق شد با دوستان وفادار قدیمی صحبت و از لطف و بزرگواری‌شان سپاسگزاری کند.

✅پزشکان مهربان توصیه‌هایی از جمله چکاپ قلب برای همسرجان داشتند.

✅مادر همسرجان از دیدن دوستان او شاد بود و از ایشان می‌پرسید شما نمی‌توانید کاری برای آقا مصطفی بکنید. دکتر معین گفت مادرجان فقط از خدا بخواهید که قادر متعال است.

✅امشب (پنج‌شنبه) من با جابه‌جایی برنامه‌هایم موفق شدم دعوت خانواده‌ی محمدحسین‌جان و زینب‌جان اسدی‌لاری را لبیک گفته در مراسم سالگرد این عزیزان شرکت کنم.

✅همراه من در این برنامه فخرالسادات عزیز عمه‌ی یکی دیگر از قربانیان این جنایت هولناک بود، نگار برقعی که همراه همسرش الوند صادقی و خواهر و فرزند خواهر او مسافر این پرواز مرگ بود.

✅جمع دردمندان بود و اشک خانواده‌ها پس از پنج‌سال خشک نشده بود. به خانم دستغیب و فرزند و عروسشان گفتم که برای انجام وظیفه از طرف خود و به نیابت از همسرجان آمده‌ام. گفتند دعاگوی تاجزاده‌ایم و دلتنگ او.

✅دکتر مهدوی سخنران برنامه‌هم مثل همیشه اظهار محبت کرد. تماس همسرجان در میان صحبتهای ایشان مکثی ایجاد کرد. گویی او خود میهمان این مجلس ارجمند است. حاضران به او سلام رساندند و او‌گفت در زندان دعاگوی همه عزیزان هستم.

✅امشب حال خوشی نداشتم اما حضور در جمع هم‌دلان قلب سنگین را سبک می‌کند.
در تمام مسیر بازگشت یاد دی‌ماه سنگین ۹۸ بودم که با درگذشت مادر عزیز و مهربانم شروع شد و داستان شلیک به هواپیمای اوکراینی و سرنگونی آن، شوک بزرگی بود که تا مدتها با حیرت و ناباوری اخبار ضدو‌نفیضش را می‌شنیدیم و آه از نهادمان برمی‌آمد.
مگر می‌شود جمع نخبگان مسافر پرواز مرگ شوند؟

✅شنیدن دلنوشته دکتر مجد قبل از خداحافظی از آن جمع محترم سیل اشک را از چشمانمان جاری کرد اما این بغض همچنان باقی خواهد ماند تا بالاخره عذاب وجدان مسببینش، آنها را مجبور به عذرخواهی از پیشگاه خانواده‌ها کند فارغ از آن که ببخشند یا به دادگاه عدل الهی بسپارند.
@MostafaTajzadeh


📝📝📝رفع حصر یک برد برای انسجام ملی است.

✍🏻میرزا علی آیت اللهی

✅در متن جامعه اختلاف دیدگاهها و مشربها زیاد است ولی به تعداد این تفاوت نظرها راه حل برای نزدیکی و اتحاد وجود دارد.
حصر آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد و برخورد با معترضین و دستگیری تعدادی از آنها در جریان وقایع سال ۸۸ بسیاری از جوانان را سرخورده کرده است و گذر زمان نیز نتوانسته این شکاف را حل کند.

متن کامل

@mirzaaliayatollahi
@MostafaTajzadeh


از جامعه بیگانگی حاکمیت، نگاهی به موضوع افزایش جمعیت از منظری دیگر

✍️ فریبا نظری،جامعه شناس

۱- آیا موضوع جمعیت و میزان زاد و ولد در کشور، یک مسئله اجتماعی است؟
۲- آیا هشدارهای کارشناسان حوزه جمعیت بر جامعه موثر است؟
۳- آیا سیاست‌گذاری ها و راهبردهای دستوری از سوی جامعه، مورد اعتنا واقع شده است؟
۴- بیان آشکار وزیر کشور دولت چهاردهم مبنی بر موفق نبودن قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، نشانه‌ی چه بازخوردی از جامعه است؟
۵- بودجه چند ده هزار میلیاردی برای اجرای قانون جوانی جمعیت، با توجه به موفق نبودن آن و تداوم نرخ کاهش زاد و ولد؛ چطور و چگونه هزینه شده است؟
۶- آیا اساساً جوانی جمعیت و افزایش زاد و ولد با سیاست‌های دستوری و تشکیل دبیرخانه و دفاتر متنوع در کشور، محقق می‌شود؟

این‌ها پرسش هایی مهم و قابل اعتناست که بنظر می‌رسد گویا به دلایلی برای سیاست گذاران کلان کشور چندان مهم نبوده و نیست. مدتی است از منظری متفاوت با برنامه نویسان و سیاست گذاران به موضوع جمعیت می‌نگرم. به درون جامعه خوب دقت کنیم و ببینیم سرنوشت دو گروه سنی در کشور چگونه بهم و به موضوع جوانی و افزایش جمعیت گره خورده است:

از یک سو گروه بازنشستگان معمولا در رده‌های سنی میانسال و سالمند پس از سالیان طولانی فعالیت و بودن در چرخه دانش سازمانی، مهارتی، خدماتی، تولیدی،اقتصادی و فرهنگی؛ از شرایط زیستی نامناسب و حتی رنج آور و نامحترمانه در این سرزمین برخوردارند. نشانه‌ و مستند آن، تجمعات اعتراضی مستمر بیش از یک دهه‌ی آن‌هاست که فراتر از انسداد اقتصادی و فساد سیستماتیک و بحران عدالت اجتماعی، چند سالی است به انسداد سیاسی و سیاست گذاری های خطا و منسوخ در حوزه‌ی حکمرانی نیز معترضند.

وضعیت ناخوشایند گروه بازنشستگان، تابلویی به مراتب ناخوشایندتر و تاسف بار تر برای گروه دوم این کشور یعنی کودکان و نوجوانان و جوانان است.این گروه دوم نیز اعتراضات خود را گاه با حضور در خیابان و جنبش ها و خیزش های مختلف نشان داده و می‌دهد، گاهی با مقاومت مدنی و مهارت عملی نه گفتن اعتراض می‌کند و دردآور آن که مدتی است با مهاجرت و فرار از این تابلوی آینده نمای تار و غیر عزت مندانه و ناهمسو با زندگی؛ عطای جوانی جمعیت و ادامه‌ی اقامت در این سرزمین و تشکیل خانواده را به لقای آن می‌بخشد و با کوله باری از خشم و حسرت و اظطراب، وطن و زندگی را در جایی دیگر جست‌وجو می‌کند.

نکته‌ی عجیب در این میان، ندیدن و درک نکردن ارتباط گروه‌های مختلف جامعه و تاثیر دو سویه‌ی شرایط زیستی آن‌ها بر یکدیگر است که اساساً محور و محل اعتنای سیاست‌گذاری ها و برنامه و قانون نویسی ها نیست. گویا حاکمیت مسیر خودش را در بیگانگی با مردمان این جامعه می‌رود و برای موجوداتی در سیاره های دیگر تصمیم سازی می‌کند.

مدتهاست می‌اندیشم که در برابر #الیناسیون یا ازخود بیگانگی کارل #مارکس، پدیده‌ای نیز بنام از جامعه بیگانگی برخی نظام های حکمرانی وجود دارد که باید دید برای آن‌ها طبیعی شده و از وجود آن ناآگاه هستند یا بقا و منافع شان اقتضا می‌کند که این ردای بیگانگی را بر تن نمایند. هر چه هست از این بیگانگی از جامعه، نه جوانی جمعیت حاصل می‌شود و نه تداوم حکمرانی ...

🔻جزئیات در سایت

#دیدار_نیوز
didarnews.ir
@didarnews1| @didarnewsi
@MostafaTajzadeh


📝📝📝 آیا امکان تغییر موضع
قدرت‌های جهانی و کشورهای پیرامونی نسبت به جمهوری اسلامی وجود دارد؟

✅ «بهره مندی ازیک تجربه موفق»


✍🏻 محمدجواد مظفر

🎧 (برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)
https://www.instagram.com/reel/DEkm0-XoEds/?igsh=MTRnZHpranM2ZzVvbg==

✅ تردید نیست که به دنبال وقایع پیش آمده در پانزده ماه گذشته پس از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و تحولات غافلگیرکننده و غیرقابل پیش‌بینی در منطقه خاورمیانه و انتخاب مجدد ترامپ در آمریکا و ده‌ها مشکل حل ناشده داخلی، جمهوری اسلامی در موقعیتی سخت و دشوار قرار گرفته است.

✅ صاحبان قدرت می‌اندیشند که چنانچه بخواهند وارد مذاکره با قدرت‌های جهانی خصوصاً آمریکا شوند با انتظارات و شروطی مواجه خواهند بود که پذیرش آن‌ها به منزله تسلیم و خفت در مقابل طرف مذاکره است.

✅ در نتیجه مسائل و بهبود روابط همچنان لاینحل باقی می‌ماند و کشور روز به روز در باتلاق عقب‌ماندگی از تحولات جامعه جهانی و فقر فراگیر دست و پا خواهد زد.

✅ اگر چنین است راه حل چیست؟
راه حل بی‌تردید تغییر نگاه و ساز و کار مناسبات قدرت در داخل کشور است.

✅ ای کاش به جای عنادورزی حاضر می‌شدند یک فیلم مستند یک ساعته از سرفرازی دولت اصلاحات پس از دوم خرداد ۷۶ نشان دهند تا مردم خصوصاً جوانان بدانند که خروج از این شرایط به واقع خطرناک واسف‌بار شدنی و امکان‌پذیر است.

✅ به اجمال یادآوری می‌کنم دوم خرداد و انتخاب سید محمد خاتمی در شرایطی اتفاق افتاد که پس از اقداماتی نظیر واقعه میکونوس در آلمان و آزردگی اروپائیان همه سفرای اروپایی کشور را ترک کرده بودند.

✅ اما با به صحنه آمدن مردم و تحول دوم خرداد ضمن آن که ایران میزبان کنفرانس سران کشورهای اسلامی شد، سفرای اروپایی به ایران بازگشته و سال بعد مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد رئیس جمهور ایران مبنی بر نام‌گذاری سال گفت‌وگوی تمدن‌ها را تصویب کرد. و از سال‌های بعد رئیس جمهور ایران در اوج عزت و احترام مورد استقبال سران کشورهای اروپائی در کشورهایشان شد و تمایل به ورود سرمایه‌های خارجی و نیز سرمایه‌های ایرانیان خارج کشور رشد و گسترش یافت.

✅ شامه جهانی تیز و حساس است. چنانچه تحولی ساختاری، اساسی و بازگشت به اراده ملی و واگذاری نهادهای متصلب قدرت را به جریان مردمی و تحول‌خواه واقعی مشاهده کنند خود را با آن تطبیق می‌دهند و رویکرد آنها دگرگون خواهد شد.
ایران از هر نظر سرزمینی جذاب برای قدرت‌ها و جامعه جهانی است.

✅ به زبان دیگر جامعه جهانی باید مطمئن شود که در ایران "کشتی‌بان را سیاستی دگر آمده" و رویکرد اداره کشور به واقع رویکرد توسعه‌گرا و تحول‌خواه شده است.
آنگاه خواهید دید که چگونه به سرعت مواضع آنها نسبت به جمهوری اسلامی دگرگون می‌شود.

✅ درغیر این صورت با شعار و شاخ و شانه کشیدن و دشمن پروری ره به جایی نخواهیم برد.

✅ من آنچه شرط بلاغ است با صاحبان قدرت گفتم
حاکمیت می تواند از سخنم پند گیرد یا ملال


@mjmozaffar
@MostafaTajzadeh


📝📝📝 تشکر ‌وافر از تصمیم گیرنده‌ی اصلی!

✍یاسر عرب

✅دکتر محسن رنانی جزو شخصیت‌هایی دغدغه‌مندی است که دوستان بسیار اما کم قدرت و دشمنان کم اما پر قدرتی دارد!

✅حقیر اینجا ناپرهیزی کرده و عنوان می‌کنم علی رغم فشارهای بسیاری که به ایشان وارد شد که در انتخابات ریاست جمهوری موضع بگیرد و آبرو وسط بگذارد، بنده مستدل و به جدیت ایشان را از هرگونه ورود به صحنه انتخابات (ولو به نفع آقای پزشکیان) بر حذر داشتم.

✅اما او درنهایت افق دیگری را بر شمرد و آمدن پزشکیان را فرصت تنفسی دانست که درلحظات آخر پای جمهوریت را لای در حال بسته شدن ایران گذاشته تا به جامعه‌ ما امکان عبور از شرایط اسفناک کنونی با هزینه‌ی کمتر را بدهد.

✅پیش بینی او درست از آب درآمد و او به قیمت گذشتن از آبروی خود نزد اکثریتی که انتخابات را تحریم کرد‌ فرصتی برای کشور ایجاد‌ نمود.

✅بماند که در حین و بعد انتخابات حتی پول رفت و آمد خود به تهران را از جیب هزینه کرد. و هنوز آقای دکتر مسعود پزشکیان که وامدار حمایت ایشانست، توفیق دیدار رنانی را نداشته!
(آش قدرت نخورده و دهان ملامت شنیدنش سوخته!)

✅اما باشد که با چنین احکامی آب رفته به جوی سرمایه اجتماعی دکتر رنانی باز آید!
@Sahamnewsorg
@MostafaTajzadeh


🔻 دستور «دفتر حضرت آقا»

در دادگاه پرواز شماره ۷۵۲، خانواده‌ها مکررا از علی اکبر صیدون فرمانده وقت پدافند نیروی هوا-فضای سپاه می‌پرسند نیروهایش به چه حقی در مسیر عبور هواپیمای مسافربری موشک‌انداز تور ام-۱ مستقر کرده‌‌اند؟ او پاسخ می‌دهد که این کار مطابق نامه نهادی بالاتر صورت گرفته و بعد، در پی فشار جمعیت كه خواستار معرفی آن نهاد هستند، از ستاد كل نیروهای مسلح نام می برد.

ولی خانواده‌های جان‌باختگان کوتاه نمی‌آیند و می پرسند ستاد کل با چه مجوزی ترتیب استقرار سامانه موشکی بدون اطلاع سیستم یکپارچه پدافند را داده که سرتیپ صیدون، با ذکر سرّی بودن موضوع، از پاسخ طفره می‌رود.

با اوج گیری اعتراضات حاضران، رئیس دادگاه از صیدون می‌خواهد جوابی بدهد. در اینجا فرمانده سپاهی می گوید دستور استقرار سامانه را -به بیان او- «دفتر حضرت آقا» صادر کرده است.

در ادامه دادگاه، از فرمانده پدافند نیروی هوا-فضای سپاه پرسیده می‌شود سپاه چرا حداقل شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور -زیر نظر ارتش- را در جریان این اقدام خطرناک قرار نداده است؟ علی اکبر صیدون با خونسردی پاسخ می‌دهد چون موضوع، «سری» بوده.

برای اطلاع بیشتر از موضوعات افشا شده در جلسات دادگاه غیرعلنی هواپیمای اوکراینی، لینک زیر را مشاهده بفرمایید:

https://www.youtube.com/watch?v=p9Bhc6Zt02M

@HosseinBastaniChannel
https://t.me/iranazadvaabad
@MostafaTajzadeh


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔴مقاومت مدنی و حقوق شهروندی

🎙️امیرسالار داوودی
وکیل و کنشگر حقوق بشر و زندانی سیاسی سابق
آکادمی پات برنامه‌ای در استودیو پات

📍با مشارکت مخاطبان

🔗فیلم کامل این‌ برنامه را اینجا ببینید


📌 #استودیو_پات را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:


🔗کانال اینستاگرام

🔗کانال یوتوپ

#آکادمی_پات



@studio_patt
@MostafaTajzadeh


❇️ بیانیۀ دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان پیرامون اهانت اخیر یک مداح و حواشی مربوط به آن

دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان با صدور بیانیه‌ای در واکنش به اهانت اخیر یک مداح به «شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید» و «مسجد جامع مکی زاهدان»، ضمن تشکر از «واکنش اقشار مختلف مردم ایران در راستای دفاع و حفظ همدلی و همبستگی»، با اشاره به «اعتراف مداح به خطای خویش»، اعلام کرد که مولانا عبدالحمید از حق و حقوق خودشان در رابطه با این موضوع «صرف‌نظر و گذشت» کرده‌اند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، متن بیانیه بدین شرح است:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

اخیرا کلیپی از یک مداح در فضای مجازی پخش شد که احساسات مردم عزیز ایران به‌ویژه جامعه اهل‌سنت کشور را جریحه‌دار کرد.

ابتدا بر خود لازم می‌دانیم از اقشار مختلف مردم، اعم از علما، برخی از مسئولان و نمایندگان مجلس، جمعی از فعالان سیاسی و مدنی و رسانه‌ای و آحاد مردم شریف ایران که در این زمینه در راستای دفاع و حفظ همدلی و همبستگی واکنش نشان دادند، صمیمانه تشکر کنیم.

اما با توجه به اینکه این مداح توسط مسئولان قضایی و اطلاعاتی بازداشت و توجیه شده و به اشتباه و خطای خود اعتراف کرده است، به اطلاع مردم شریف ایران رسانده می‌شود که شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید ضمن تشکر از مسئولان قضایی و اطلاعاتی، از تمامی حق و حقوق خودشان در رابطه با این موضوع و پرونده صرف‌نظر و گذشت کرده و اعلام کرده‌اند که برای بنده «اصلاح» مهم است نه «انتقام».

در پایان توجه عموم را به چند نکته جلب می‌کنیم؛
اولاً: طبق آیۀ کریمۀ «و أن المساجد لله»؛ مساجد متعلق به هیچ مذهب و فرقه و فردی نیستند، بلکه متعلق به خداوند متعال هستند و مسجد جامع مکی زاهدان جزو همین مساجد است که متعلق به «الله» هستند.

ثانیاً: اهل‌بیت خصوصا حضرت علی و حضرت فاطمه رضی‌الله‌عنهما و فرزندان‌شان جزو مقدسات اهل‌سنت به‌شمار می‌روند و محبت و اتباع از سیرۀ این بزرگواران از معتقدات اهل‌سنت است.

ثالثاً: ما مردم ایران اعم از اقوام و مذاهب و هر گرایش و اندیشه‌ای اعضای یک خانواده هستیم و نسبت به یکدیگر دلسوز بوده و در حق همدیگر دعای خیر می‌کنیم. توهین و افترا و اختلاف در خانوادۀ ایرانی هیچ جایگاهی ندارد.

🗓 دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان
دی‌ماه 1403


@molanaabdolhamid
@MostafaTajzadeh


- فروپاشی اسد چه تأثیری بر جمهوری اسلامی دارد؟


فروپاشی رژیم اسد می‌تواند تبعات نظری و عملی بسیاری بر جمهوری اسلامی داشته باشد، از جمله:

• فروپاشی سریع حکومت سوریه، اتفاقی بسیار بزرگ است که چیزهای زیادی را در داخل و خارج برای ایران تغییر می‌دهد. در سیاست خارجی جمهوری اسلامی، سوریه دیرین‌ترین متحد ایران از زمان انقلاب ۵۷ بود و مرکز اتصال همه نیابتی‌ها از حزب‌الله گرفته تا فلسطین و عراق و از دست دادن آن یعنی نابودی عملی محور مقاومت و سپر دفاع خارجی جمهوری اسلامی. در نتیجهٔ از دست رفتن این سپر دفاعی و به تعبیری عمق استراتژیک نظام در خارج از مرزها، از این پس هر تقابل عمده‌ای با اسرائیل و آمریکا به داخل مرزهای ایران کشیده خواهد شد و این می‌تواند برای حکومت خطر حیاتی داشته باشد.

• بنا به تجربهٔ موفق سرکوب اعتراضات در سوریه، این باور تقویت شده بود که نیازی به مدارا و جلب نظر اکثریت مردم نیست. فقط کافی است درصدی از هواداران تندروی حکومت موسوم به «هستهٔ سخت وفاداران» را به هر طریقی حفظ کرد تا در زمان‌های حساس با تکیه بر آنان حتی سخت‌ترین اعتراضات هم سرکوب و حکومت حفظ شود. حالا با سقوط سریع بشار اسدی که متکی بر اقلیت علوی از هیچ وحشی‌گری‌ای دریغ نکرده بود این ایده به‌شدت زیر سؤال خواهد رفت. به عبارتی روشن می‌شود که نمی‌توان تنها به هواداران به جای اکثریت مردم تکیه کرد.

• بی‌توجهی به اقتصاد و توسعه و تکیهٔ صرف به اقلیت فرقه‌ای یا عقیدتیِ حامی فقط تا جایی کار می‌کند. یکی از مهم‌ترین دلایل عدم مقاومت ارتش در برابر هیأت تحریر‌الشام ا‌وضاع اقتصادی اسفبار سوری‌ها بود.  بدتر آنکه این وضعیت، سال به سال در حال بدتر شدن بود. توجه کنید که بسیاری از سربازان و به خصوص فرماندهان از اقلیت علوی بودند و با این وجود باز هم مقاومتی از خود نشان ندادند چون وقتی کار به اینجا برسد دیگر انگیزه و امیدی باقی نمی‌ماند. چنین وضعی می‌تواند در ایران هم تکرار شود.

• تردید در درایت و بصیرت رهبر جمهوری اسلامی و قدرت سپاه پاسداران حتی بین اقلیت حامی هم اوج خواهد گرفت. به گمان من فقط یک شوک بزرگ دیگر مثل ناکارآمدی وعدهٔ صادق ۳ و حملات وسیع پیامدش به زیرساخت‌های ایران یا حتی تأسیسات هسته‌ای ایران کافی است تا تمام ابهت و کاریزمای رهبر و توهم قدرت سپاه فرو بریزد و این می‌تواند همه چیز را تغییر دهد، از ترس و نومیدی و احتیاط بیشتر در اقلیت حامی تا جسارت و امید بیشتر مردم برای تغییر.

• سیاست نه مذاکره نه جنگ دیگر جواب نمی‌دهد. خامنه‌ای باید تصمیم بگیرد یا در پای میز مذاکره غرورش را کنار گذاشته، خواست اکثریت را به اقلیتِ حامی ترجیح داده و سیاست‌هایش را تغییر دهد یا در جنگی ناگزیر به حقارت و فلاکت برسد. او باید بداند که با شکست در جنگ، حتی آن اقلیت حامی که توهماتی دربارهٔ فرهمندی او و درستی سیاست‌هایش داشت هم برایش نخواهد ماند و کل ساختار قدرت می‌تواند با تلنگری فرو بریزد.


شاهین طهماسبی
نویسنده و تحلیل‌گر
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ

•• اگر دوستانی مشتاق خواندن دارید، لطفاً شناسهٔ کانال را در اختیارشان قرار دهید:
@andiiishe
@MostafaTajzadeh


📝📝📝تسلیت بیش از ۸۰۰ نفر از شخصیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی
به مناسبت درگذشت دکتر رضا رئیس‌طوسی

▪️به‌نام هستی‌بخش

✅دکتر رضا رئیس‌طوسی استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران ، از تبار نواندیشان دینی و‌ نسل اول مجاهدین، یار و‌ همراه شریعتی ‌ها و سحابی ها و از فعالان ملی مذهبی در چهاردهم دی ماه با جهان‌هستی وداع  گفت و به دیار باقی شتافت .

✅او کنشگری در عرصه سیاست و علم را با اخلاق گره زد و برای دانشجویان و همرزمان خویش اسوه ای از صبر و متانت و  فروتنی بود. بی ادعا علم و تجربه‌ی خود را در طبق اخلاص گذاشت و در آخرین سال‌های واپسین عمر،در سکوت به رواج اندیشه پرداخت . رفتن چنین دوستی سخت و‌جبران ‌ناپذیر است .

✅این ضایعه را به همسر محترم و فرزندان عزیزش سارا و علی رئیس‌طوسی و یاران و دانشجویان این بزرگ مرد تسلیت می گوییم و از خداوند، رحمت و‌ آرامش برای دوست بزرگوارمان طلب می کنیم‌.


✅مراسم یادبود دکتر رضا رئیس‌طوسی:

▫️زمان : روز پنجشنبه مورخ ۲۰ دی ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۶-۱۴

▪️مکان : مسجد و کانون توحید،خیابان آزادی،خیابان رودکی شمالی(شهدای منا)، خیابان پرچم، پلاک ۷۰

🔹متن و اسامی کامل :

https://cutt.ly/Ce08BEz8
@iranfardamag
@MostafaTajzadeh


📝📝📝نامه غیرعلنی سید مصطفی تاج‌زاده به آقای خامنه‌ای که پاسخ آن صدور شتاب‌زده حکم غیابی دادگاه بود!

به نام خدا

✅جناب آقای خامنه‌ای

رهبر محترم جمهوری اسلامی ایران

باسلام


✅به استحضار می‌رساند ساعت ۲۳ شنبه ۱۴ مهرماه به من اطلاع دادند که روز بعد ۷ صبح باید به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اعزام شوم. حال آنکه من در سال ۱۳۸۰ اعلام کردم تا به شکایت وزارت کشور دولت اصلاحات از آقای جنتی رئیس هیأت نظارت بر انتخابات به اتهام تخلفات وی رسیدگی نشود و علت جایگزینی آقای حداد عادل که رای نیاورده بود به جای آقای علیرضا رجایی منتخب مردم تهران روشن نگردد، در هیچ محکمه‌ای از خود دفاع نخواهم کرد.

✅به باور من اگر به آن شکایت به‌صورت علنی رسیدگی می‌شد، به‌احتمالِ‌بسیارزیاد پرونده تخلف و تقلب در انتخابات برای همیشه بسته می‌شد. بعد از سال ۸۸ نیز اعلام کردم در اعتراض به فرمایشی بودن دادگاه‌های رسیدگی‌کننده به اتهامات سیاسی اساساً در محکمه حاضر نخواهم شد. بنابراین از رفتن به دادگاه خودداری کردم.

✅بعد از انتشار نامه قبلی‌ام [اینجا] به جنابعالی، برخی دوستان پیشنهاد کردند که اگر حاکمیت تن به اجرای اصل ۱۶۸ قانون اساسی بدهد و دادگاه را علنی و با حضور هیأت منصفه تشکیل دهد، در محکمه حاضر شوم و با دفاعیات خود روشن کنم امنیت ملی را چه کسی به مخاطره انداخته است. کسی‌که در دوره زمامداری‌اش از سال ۱۳۶۸-۱۴۰۳ میانگین قیمت کالاها ۱۲ هزار درصد رشد داشته، بهانه برای تحریم‌های نفتی و بانکی به دولت آمریکا داده، مهاجرت را گزینه روی میز بسیاری از ایرانیان صاحب سرمایه یا تخصص کرده، جمعیت زیر خط فقر را به ۳۰درصد رسانده، فساد را فراگیر و نجومی کرده و ایران را به آستانه جنگ کشانده است؛ یا من که به قصد اصلاح امور به نقد مشفقانه و محترمانه عملکرد و خطاهای رهبر پرداخته‌ام؟ اینجانب پس از تأمل، توصیه این عزیزان را موجه یافتم و پس از سال‌ها آمادگی خود را برای شرکت در دادگاه علنی، با حضور هیأت منصفه و نمایندگان رسانه‌ها اعلام می‌دارم. مستحضرید که محمدرضا شاه آن‌قدر از خود اعتمادِبه‌نفس نشان داد که حاضر شد دادگاه دکتر مصدق، نخست‌وزیر را علنی و با حضور اصحاب رسانه و برخی علاقه‌مندانش برگزار کند، اما جناب‌عالی به دلایل واهی مانع تشکیل دادگاه نخست‌وزیر دوره جنگ تحمیلی و رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی شده‌اید.

✅اکنون می‌توانید با برپایی علنی دادگاه من نشان دهید مخالفتتان با تشکیل دادگاه برای آقایان موسوی و کروبی و سرکار خانم رهنورد استثناء بوده است نه قاعده و از برگزاری علنی محاکم هراسی ندارید. درغیراین‌صورت از حضور در محکمه قاضی معذورم. شما هم مختارید هر میزان حبس که مصلحت می‌بینید برایم تعیین و به مسئولان قضایی ابلاغ کنید. من نیز مانند دفعات قبل به حکم صادره اعتراض نخواهم کرد و تقاضای تجدیدنظر نیز نخواهم داشت. وظیفه شهروندی خود را در همین اوین انجام می‌دهم و به نقد خطاهای شما خواهم پرداخت، بدان امید که امور ایران سرانجام به سامان رسد.

سیدمصطفی تاجزاده
زندان اوین
۱۸مهر ۱۴۰۳


رونوشت:
-دکتر پزشکیان برای استحضار و دادن تذکر به قوه قضائیه برای اجرای اصل ۱۶۸ قانون اساسی (رئیس‌جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است و برای دفاع از حقوق شهروندان سوگند خورده است.)

-آقای محسنی اژه‌ای برای استحضار ، اجرای قانون و دستور تشکیل دادگاه رسیدگی به اتهامات من براساس اصل ۱۶۸ قانون اساسی




Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📝📝📝اسرائیل یک استثناست!

✍️صابر گل‌عنبری

✅این تصاویر استفاده اسرائیل از آمبولانس برای یک عملیات نظامی را در نابلس در کرانه باختری نشان می‌دهد که با خونسردی یک پیرزن ویک جوان را به قتل می‌رسانند. قبلا هم شبیه این اتفاق افتاده؛ اما این بار تصویری مستند و واضح وجود دارد.

✅استفاده نظامی آشکار اسرائیل از آمبولانس در حالی است که او همه بیمارستان‌های نوار غزه را به بهانه استفاده نیروهای حماس از آن‌ها نابود کرده و بیش از 1000 پزشک، نیروی درمانی و صدها مجروح را نیز کشته است؛ در حالی که هم تحقیقات رسانه‌های معتبر جهان چون نیویورک‌تایمز و واشنگتن‌پست و هم گزارش برخی نهادهای بین‌المللی نافی این ادعای اسرائیل است.

✅غزه‌ِ تحت اشغال که نه کشور است و نه عضو سازمان ملل با مسئولیت‌های تعریف شده؛ اما طرفِ اشغالگرِ عضو سازمان ملل اینگونه ناقض قوانین آن است.

هیچ طرفی بنا به حقوق بین‌الملل و کنوانسیون‌های ژنو حق استفاده نظامی از مراکز و وسایل درمانی و حمله به آن‌ها را ندارد، اما این برخورد گزینشی ترجمان همان منطق زور و استبداد در سیاست بین‌الملل است که مولد استانداردهای دوگانه وبرساختی استثنایی بنام اسرائیل است.

@Sgolanbari


بررسی احتمال بازآرایی محور مقاومت‌

این روزها رهبری و برخی مدیران جمهوری اسلامی تاکید می ورزند که به رغم از دست رفتن سوریه، پذیرش آتش بس از سوی حزب الله، خاموش گشتن شعله های حشدالشعبی و شمع گونه شدن آتش فروزان حماس در غزه، بازهم محور مقاومت‌ قدرت، انسجام و هیمنه و جبروت پیشین را احیا کرده و با بازآرایی خود همچنان با رویکردی آفندی کنترل میدان را در دست خواهند گرفت.

در جایگاه و از منظر یک ژئوپلیتیسین بنا به برهان های زیر  به کلی منکر گزاره احیای مجدد محور مقاومت هستم:

۱-  ناهمپوشی اهداف و ابزار
میان هدف غایی محور مقاومت‌(نابودی اسرائیل)‌ و ابزارهای در اختیارش فرسنگ ها فاصله و عقب ماندگی به چشم می خورد. ابن ناهمپوشی کلان از آفتاب روشن تر است،

۲- محدود ماندن جغرافیایی علائق
جمهوری اسلامی و محور مقاومت‌ نتوانسته اند هدف و علائق خود را با علائق ملت-دولت های منطقه همپوش سازند. تنها همین گزاره برای انزوا و بلکه هدف محور مقاومت‌ بس است؛

۳- انزوای بین المللی
بر عکس طرح و برنامه تشکیل کشور مستقل فلسطینی که فراگیر وجهانی شده و تاکنون ۱۴۵ کشور بدان پیوسته اند، اهداف و علائق محور مقاومت‌ در ارتباط با اسرائیل(اشغالگر) همچنان محدود مانده و بلکه در انزوا و بلکه در فرایند هبوطی بین المللی و منطقه ای گرفتار آمده است؛

۴- تحولات جدید
شانس دولت اسرائیل با آمدن ترامپ به فاز شکوفایی رسیده و زین پس نیروی بی مضایقه ایالات متحده را بیش از پیش همراه خواهد داشت.

در واقع از دیدگاه پراکنش جغرافیای پشتیبانی استراتژیک تکلیف محور مقاومت‌ روشن تر از دست زدن به پیش بینی است:

دولت های مصر، ترکیه، امارات، اردن و بحرین که آشکارا اسرائیل را به رسمیت می شناسند؛
عربستان، قطر و عمان نیز که برای برقراری مناسبات با اسرائیل خیز برداشته و تنها در پی آرام‌تر شدن فضای جنگی برای ایجاد مناسبات کامله الوداد با اسرائیل اند.
موضع سوریه طابق النعل بالنعل همانند ترکیه خواهد بود.
عراق و کویت نیز به هیچ‌برنامه ضد اسرائیلی نخواهند پیوست.
بنابراین در چنین میدانی جمهوری اسلامی می ماند و نیمی از یمن و ثلث لبنان، آن هم‌ در افت کارکردی این دو کانون؛ و  مهم تر با دغدغه های سنگین داخلی جمهوری اسلامی .

شوربختانه در ژئوپلیتیک جایی برای تاثیر گذاری نیایش و دعا و غیب مکشوف نیست. با این حاشیه و از نگاه همین شیوه تفسیر، نمی توانم تارمویی امید به احیای قدرتمندانه محور مقاومت‌ بیابم. شاید بعدها نظریه پردازان راهی برای ورود نیروهای غیبی و فرامادی بیابند.
#یدالله_کریمی‌_پور
@MohandesMirHosseinMousavi
@MostafaTajzadeh


بیانیه حزب توسعه ملی در خصوص اتفاقات اخیر منطقه


اگر بشار اسد باور کرده بود بدون مردم نمیشود حکومت کرد، کشورش را سالها گرفتار جنگ داخلی نمیکرد*
باید بپذیریم یگانه متحد استراتژیک و دائمی حاکمیت و نظام، مردم هستند*


به نام خدا

در پی تحولات اخیر لبنان و تغییر معادلات سیاسی و نظامی در این کشور، رژیم حاکم بر سوریه با پیشروی برق آسای مخالفان مسلح سرنگون شد. و به این ترتیب یک بار دیگر ثابت شد که لبنان قلب خاورمیانه و کانون تحولات منطقه است. واکنش منفعلانه روسیه، حمایت ترکیه و کشورهای اروپایی از پیشروی نیروهای مخالف حکومت سوریه، موضع سکوت آمریکا، رفتار و نقشه عملیات نظامی مخالفان که بدون تعرض به طرطوس و لاذقیه (قرار گاه نیروهای روسی و منطقه علوی نشین)، باقی ماندن نخست وزیر سوریه و همکاری مخالفان فاتح دمشق با وی برای حفظ نظام بوروکراتیک سوریه و مهمتر از همه کمترین میزان مقاومت از سوی ارتش سوریه در برابر پیشروی مخالفان، همگی از توافقات پیشینی قدرتهای منطقه ای و فرامنطقه ای بر سرنگونی حکومت سوریه در چارچوب شکل گیری خاورمیانه جدید حکایت دارد. 

متقابلاً اظهار نظر مسئولان کشور طی هفته های اخیر در مورد تحولات منطقه بیانگر آن است که ایران حتی توسط دوستان و همسایگان خود از جمله ترکیه و روسیه از این توافقات اطلاع نیافته و عملاً در برابر عمل انجام شده قرار گرفته است. این در حالی است که با پایان یافتن تجاوز اسرائیل علیه لبنان و وارد آمدن ضربات سخت بر حزب الله که به عقب نشینی این حزب تا پشت نهر لیتانی انجامید، میشد حدس زد که منطقه آبستن تحولاتی بیش از اینهاست. اکنون چنان که پیش از این بارها تاکید کرده ایم، دیگر تردیدی نیست که خاورمیانه در حال پوست انداختن است. اگر چه تحولات اخیر سوریه نسبت به احتمالات مختلفی گشوده است، اما به نظر میرسد اراده بین المللی پایان دادن به نقش آفرینی نیروهای نظامی غیردولتی در منطقه خاورمیانه است.

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️ متن کامل بیاینه


https://B2n.ir/j85625
@MostafaTajzadeh


در «شب عالی نسب» چه گذشت؟

گزارش تصویری از مراسم اهدای جوایز به پایان نامه های منتخب توسعه

*مومنی، بهشتی، مجیدزاده، عظیمی پور و سعیدی تاکید کردند: اندیشه عالی نسب امروز هم می تواند نجات بخش اقتصاد ملی باشد*

« وقتی در نخست وزیری بودیم بحران مالی برای دولت در حال جنگ آن هم در یکی از طولانی‌ترین جنگ‌ها بسیار حادتر از شرایط صلح بود.
بسیاری یا از سر نادانی یا اثر منافع و یا با حسن نیت، آقای مهندس موسوی را به تضعیف ارزش پول ملی دعوت می‌کردند و می‌گفتند دولت انحصار عرضه ارز را در اختیار دارد می‌تواند قیمت ارز را بالا ببرد و کمبود ریال را رفع کند.

بینش استاد عالی نسب را ببینید! ایشان به آقای موسوی گفت اگر این کار را بکنید اعتماد عامه مردم و اعتماد تولید کننده‌ها را از دست خواهید داد و اگر این اتفاق رخ دهد کمر ایران خواهد شکست. آنچه که ما امروز با پوست و گوشتمان احساس می‌کنیم.»

ادامه مطلب؛
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1654636


✍️ریحانه طباطبایی

✅میدونید زندان به خودی خود سخته، اصلا زندان نیاز به شاخ و برگ نداره، نیاز به داستان سرایی نداره، از همان لحظه که واردش میشی، زندگی برات زیر و رو میشه و تا آخر عمر گریبانت را میگیره...

✅انفرادی که ماجرای خودش را دارد، بازجویی های طولانی، بلاتکلیفی، سرنوشتی که نمی دانی چه میشود، آیا ازاد میشوی و یا باید حالاها بمانی، بی خبری از خانواده، تنهایی و سکوت و سکوت و سکوت...

✅اصلا بگو در انفرادی یک چک هم بهت نزنن، مهم نیست، فقط کافیه در آن، چهاردیواری بی خبر از جهان بیرون محبوس شوی،صدای عزیزانت را نشنوی بی خبربمانی، تصور نکنید که سختی زندان و انفرادی فقط به شکنجه و کتک زدن و تهدید کردن است، در انفرادی که پشت سرت بسته شد،این سوی در تو هستی و دستگیره‎ای که نیست تا آن را باز کنی و از آن لحظه ماجرا آغاز می شود، حالا به همین هزاران ماجرای دیگر هم اضافه کن، مثل بازجویی های بی وقفه، مثل فشار برای اعتراف، مثل...

✅و اما ماجرای بند، همان بندهای سیاسی (از بندهای عمومی نمی‌گویم)، آنجا آدمهایی هستند با اخلاق‎های مختلف، با آداب متفاوت، حالا مجبور هستند صبح تا شب و شب تا صبح یکدیگر را تحمل کنند، آدمهایی که از عشقشان، فرزندشان، پدر و مادرشان دور هستند، آدمهایی که تلفن ندارند، آدمهایی که شب اگر سرشان درد بگیرد از ترس آنکه مبادا دیگران را بیدار کنند تا صبح از درد به خود می‌بپیچند و یا اگر درد امانشان را ببرد، باید چندین و چند قفل باز شود تا شاید به درمانگاه برسند، آدمهایی که اگر مریض شوند روزها و ساعتها باید منتظر بمانند تا برگه‎ی اعزامشان بیاید و شاید انقدر دیر بیایید که فرصتی برای درمان نباشد، آدمهایی که عروسی فرزندشان را در ذهن در کنار همبندی ها تجسم میکنند، آدمهایی که مدرسه رفتن بچه هایشان را نمی‌بیننند، آدمهایی که ....

✅و حالاتصور کنید در میان این آدمها، آدمهایی هستند که تحمل و صبر کمتری دارند، شب عید، شب 22 بهمن، شب فلان مناسبت منتظر خبر آزادی هستند و وقتی خبر نمی آید...وای از آن لحظه‌ی بند....

✅حالا در آن شرایط که شاید کمتر کسی بتواند تحملش کند، در آن شرایط که صبر و تحمل بسیار میخواهد، عده ای هستند که زندگی را برای دیگران آسان تر میکنند، شاید از همه بیشتر حکم داشته باشند، بیشتر مریض باشند، اما با همه اینا همیشه لبخند به لب دارند، همیشه می خندند، همیشه به بهانه‎ای میزنند زیرآواز و با سوژه کردن خودشون حال و هوای بند را عوض میکنند..

✅یک زمانی باید پا بگذاری رو تمام دلتنگی ها و مریضی های خودت تا بتوانی زندگی را برای چند نفر راحت تر کنی، که اگر اسمی برای آزادی خوانده نشد، که اگر دلتنگی کسی را بیتاب کرد، با بدترین صدای دنیا بزنی زیر آوار تا یک بند صدای خندش به آسمان برسد، که هرچه بلدی و بلد نیستی را بریزی وسط تا یک بند زنده بماند...

✅همه را گفتم تا بگم زندگی داخل زندان را از این بیرون قضاوت نکنید، این فیلم ها را که می بینید پوسته ماجراست؛ نه برای سفید کردن که برای زندگی بخشیدن است وگرنه پشتش مریضی است و دلتنگی و دوری و خستگی و فرسودگی

✅وقتی این فیلم ها را می بینید به یادداشته باشید عده‎ای هستند که نمی خواهند زندگی را ببازند و برای زندگی مبارزه میکنند...آن رقص ها و خنده ها رو کوهی از مریضی و دلتنگی و خستگی بنا شده
همین...

✅نقاشی: ویدا ربانی پاییز دلتنگ اوین سه آبان 1402


@dastanmikhanam
@MostafaTajzadeh


🏷 گسل و گسست!

🖊 شورای سردبیری:
برای آن‌ها که تحولات درونیِ نظام را بر اساس باطن رخدادها پیگیری می‌کنند تا برای بیرون آمدن از انسداد سیاسیِ فعلی، مجرایی مفید برای تحقق منافع ملی بیابند، می‌توان از ورود نظام به یک فاز تکاملی نشانه‌هایی داد و از آن حکم مفیدی درآورد: سیستم در سیاست خارجی با بحران انسدادی روبروست، وجوه عیان این بحران خیلی نظرگیر است (سوریه، لبنان، عراق)، انعکاس آن در بدنه بسیار منفی است و در ترکیب با ناکامی‌های سیستم از تأمین کامل نیازهای مادیِ بدنه، رسیده است به یک خطِ شکستگیِ واضح بین رأس و بدنه. این شکستگی که آن را «گسل بدنه ـ رأس» می‌نامیم، درنهایت وضعیتی شبیه لق شدنِ سر چکش از دسته است: دیگر نمی‌توانی آن را بالا بیاوری و محکم بکوبی!

حکومت در برابر خوردن به درهای بسته و صخره و چاله، برای برون‌رفت کارهایی می‌کند (از توسل به مازوت‌سوزی تا بهبود رابطه با عربستان و از رضایت به رئیس‌جمهورِ اصلاح‌طلب تا جیره‌بندی نان). برخی تغییر خط‌مشی‌های حکومت عمر درازی ندارند و به‌وضوح متعلق به چهارماهۀ اخیرند (مثل لغو احکام اخراج از دانشگاه ، تعویق فشار حجاب اجباری، یا شروع به باز کردن گره اینترنت و یا کأن‌لم‌یکن کردنِ حجمی از احکام دستگاه گزینش) و برخی دیگر ریشه در تجدید محاسبات در سیاست منطقه‌ای، حزب‌الله و خوف از انتخابات ایالات‌متحده دارند ولی به‌هرحال، اثر عینیِ نتایج آن‌ها بر گسل رأس ـ بدنه مشهود است: بعد از ماجرای سوریه حس فریب‌خوردگی در عناصر پایین بسیار فراگیر شد. به‌طوری‌که کانال‌های فراوانِ اقتدارگرایان، امکان نظردهیِ اعضا را بستند و سپس با اِعمال کنترل‌های شدید برگرداندند. کانال سپاه قدس با ۳۳۵هزار عضو که هر روز حجم عظیمی از اظهارنظرِ رجزخوانانۀ مؤمنان را بیرون می‌داد، یک‌باره دچار خوانندگانی بی‌روحیه، ناامید و خشمگین شد و به‌ناچار امکان نظردهی را به‌شدت محدود کرد. به نظر می‌رسید اشخاص به‌یک‌باره دچار تحول فکری و باز شدنِ چشم و گوش شده‌اند. احتمال دارد آن نهی از تزریقِ ناامیدی و له شدنِ مرتکبان، مخاطبِ زیادی نیز بین عناصر و تیپ‌هایی داشته باشد که مؤمن به سیاست حکومت بوده‌اند. توضیحِ تعدد جلسات سخنرانیِ امیدبخش نیز به همین سان است.

این وضعیت ذهنی و روانی بدنه، در کنار جنگ قدرتِ یک شاخۀ نظام که حاضر به پذیرش حذف خود در انتخابات ریاست جمهوری و اصلاح سیاست‌های نظام نشد و سوداهای بالاتر از ریاست جمهوری هم نشان می‌دهد، به‌احتمال‌زیاد منجر به افزایش فعالیت گسل و به‌نوعی ترک برداشتن و پالایش خواهد شد. اگرنه فروریزش، که باید منتظرِ ریزشِ محسوسی بود که البته سیستم می‌تواند مدیریتش کند: چنانچه کسی نتواند خود را با سیاستِ در حالِ زایشِ حکومت در منطقه و نسبت به ایالات‌متحده انطباق دهد، باید برود. 

نکته اینجاست که این ترک‌خوردگی، ربطی به سایر نیروهای اجتماعی ندارد. به بازنشستگان و پرستاران و معلمان و کارگران که حق خود را فریاد می‌زنند ربطی ندارد. خوشبختانه حکومت آن‌قدر عقل دارد که این دو اقلیمِ سیاسیِ ماهیتاً متفاوت و ناهمسو را تشخیص بدهد و از تداخل‌های احتمالی دستپاچه نشود؛ اما به نظر می‌رسد در تصفیۀ صفوف خود ملاحظه‌ای ندارد و این قبلاً هم رخ داده است (لاریجانی اسم آن را خالص‌سازی گذاشت). 

به اصلاح‌طلبان هم ربطی ندارد و گمان می‌رود عاقل‌اند و خود را از درگیریِ درون‌خانوادگیِ اقتدارگرایان دور نگه می‌دارند. در این میان آن‌ها چه باید بکنند؟ می‌توانیم فهرست مختصری بدهیم:

- دفاع از گام‌های درستِ حکومت در برابر مرتجعان و واگذاشتنِ اقتدارگرایانِ متعصب به خودِ حکومت.
- خود را از جنگِ قدرت در صفوف اقتدارگرایان کاملاً کنار بکشند. در مسئلۀ جانشینی خواهان تعیین تکلیف جانشین در زمان حیات رهبر و با نظر خودش باشند. 
- حداکثرِ تلاش و آگاهی‌بخشی را به کار بگیرند تا تحرکات خیابانیِ اقشار برای بیان مطالبات به هیچ خشونتی آلوده نشود و فقط گسترده‌تر شود. (مهم‌ترین مطالبات مردمی فعلاً بهبود معیشت و اصلاح حقوق، توجه به حقوق و شأن ایرانیان و ضدیت با فساد و اخراج عناصر بیگانه است)
- مذاکره با ایالات‌متحده نیاز حکومت است نه اصلاح‌طلبان. از خواندنِ هر روز و هر ساعت و هر کجایِ شعرِ لزوم مذاکره با ایالات‌متحده دست بردارند.
- تشت شکست‌خوردگیِ سیاست منطقه‌ای از بام سوریه افتاد و باید پرونده‌اش را بست (حکومت هنوز حرف میزند ولی آن را بسته است). لازم نیست این ناکامیِ پر هزینه را هر روز بر سر حکومت بزنیم. حرفِ سازنده باید زد. 
- بزرگ‌ترین و بیشترین وظیفۀ نیروهای ملیِ اصلاح‌طلب، توزیع و تحلیلِ اطلاعاتِ دقیق دربارۀ وضعیت اقتصادی، اجتماعی و بین‌المللیِ کشور در سطح وسیع، ارائۀ طرح‌ها و پیشنهادهای منطقی و نیز دعوت مردم به اتحاد ملی است. پزشکیان را در تقاضای هرروزۀ وحدت ملی برای عبور از مشکلات نباید تنها گذاشت.

@jameeno
@MostafaTajzadeh


از فیس بوک دکتر احمد پورنجاتی

نمی دانم،شاید آقای پزشکیان این نوشته را بخواند یا نخواند؛
امروز داغ دلم تازه شد.با دیدن فراخوان جناب"ظریف" برای برگزاری همایشی با عنوان:"وفاق"! که قرار است با سخنرانی جناب پزشکیان و آقای ظریف، در چندین سرفصل با حضور کسانی که لابد در باره ی این رویکرد که شعار محوری دولت کنونی است،سخن بگویند.من هرگز قصد بهانه جویی و نق زدن و جسارت و انگیزه خوانی پیرامون این برنامه را ندارم.اما وقتی به قفسه کتاب های"مفتکی و متروکه" کتابخانه ام نگاه می کنم، با عنوان هایی از این دست: "تهاجم فرهنگی" ،"گفتگوی تمدن ها"،"اعتدال" و... زهرخندی بر لبانم می نشیند.می دانید چرا؟هر دولتی آمده،انگاری همچون پیامبری یک کتاب مقدس با خودش آورده.می توانم بخش گسترده ای از مطالب اینگونه همایش ها را پیش بینی کنم.تکرارگویی هایی برگرفته از آموزه های ایدئولوژیک (آیه و حدیث و نقل قول) و ارائه ی برخی نظریه های به اصطلاح جامعه شناسانه و بیان معجزات این کلیشه ها؛
البته کمک به رونق فضای گفت و شنود و پذیرش و احترام به دیگراندیشی در جامعه ی یخ زده که سالیان است دچار نوعی "تک گویی از بالا"ست،کار بدی نیست.اما به گمانم اصل موضوع این است که سوراخ دعا را گم کرده اند.
ابرچالش پیش روی جامعه ایران،نابرخورداری ساختار حکومت از یک "بنیان نظری منسجم و بی تناقض و مقبول و معقول و روزآمد و کارآمد" برای اداره ی بخش های گوناگون کشور و التزام به حقوق اساسی ملت است.
این است مهم ترین راز بی فرجامی کوشش های پرهزینه و گاه زیانبار.
وفاق،نیاز به همایش ندارد.دست از مزاحمت برای جامعه ی مدنی و سازمان های مردم نهاد بردارید.بگذارید بی هراس و واهمه،پرده از واقعیت های ناگوار برداشته شود،ریشه های فساد و نشانی پستوهای قدرت پنهان بی مسئولیت بیان شود.
خلاص!
@MostafaTajzadeh


✅محسن صفایی فراهانی: «ناترازی»؛ عنوانی محترمانه برای رفتار غلط/ بی‌حد و حصر مصرف را افزایش دادند، امروز می‌گویند چرا انرژی کم داریم!

🗣محسن صفایی‌فراهانی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا درباره معضل ناترازی انرژی گفت:
ناترازی عنوان محترمانه‌ای است که آن را برای رفتار بدون برنامه انتخاب کردند. وقتی برنامه مناسب و منظمی برای توسعه کشور تنظیم نمی‌شود و فرآیندی برای هماهنگ‌سازی ارکان کشور وجود ندارد، طبیعتاً شکل‌گیری چنین وضعی نتیجه نحوه عملکرد آنهاست.

🔹وقتی اصرار است به تمام مناطق دوردست کشور بدون بررسی اقتصادی و امکان‌پذیری، گازرسانی انجام شود باید به این موضوع توجه می‌شد که آیا این بهترین روش برای خدمات‌رسانی است؟ بدون توجه به ارزیابی و مطالعات سرزمینی، اقدام‌هایی شعارگونه انجام شد که امروز نتیجه آن را ملاحظه می‌کنید.

🔹معاون وزیر پیشین اقتصاد تصمیم‌هایی همچون «اعلام خاموشی‌ها» و «قطع گاز و برق کارخانه‌های صنعتی» را حاصل فقدان مدیریت و برنامه‌ریزی مناسب در دهه‌های اخیر دانست و اظهار کرد: به‌طور طبیعی کشوری که قصد دارد تبدیل به قدرت نخست منطقه شود، باید مشخص می‌کرد برای دستیابی به آن هدف، در چه حوزه‌هایی از زیرساخت‌های موردنیاز سرمایه‌گذاری کند تا بتواند از آنها به شکل بهینه استفاده کند!

🔹برنامه‌ریزان کشور به‌ویژه سازمان برنامه و بودجه و وزارتخانه‌های مرتبط در طول ۳۰ سال گذشته به لزوم داشتن این برنامه جامع توجه نکردند و به موضوع مقدار سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت‌های تولید انرژی توجه کافی نداشتند. آنچه امروز شاهد هستید نتیجه نبود توان مدیریتی و برنامه‌ریزی در دهه‌های اخیر است.

🔹معنا و مفهوم برنامه پنج ‌ساله یا ۲۰ ‌ساله این است که مسئولان در یک روند طولانی‌مدت باید روند توسعه کشور را به موازات و در امتداد هم ببینند. اگر قرار بود کشور توسعه صنعتی داشته باشد، باید بسترهای مناسب برای تأمین انرژی موردنیاز و مصرف بهینه آن را از طریق نیروگاه‌های با راندمان اقتصادی و ایجاد خطوط انتقال برق مناسب پیش‌بینی و ایجاد می‌کردند، اما شاهد هستید که برنامه‌های ناقص و غیرکارشناسی چگونه سبب ضرر و زیان آحاد ملت شده است!

متن کامل

#امتداد
@emtedadnet
@MostafaTajzadeh

20 last posts shown.