مُحَلِّل


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Politics


محلل: تحليلگر، مفسر، ناقد، منتقد
📌 لینک کانال در ایتا:
https://eitaa.com/Muhallel

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Politics
Statistics
Posts filter




این روزها ما هر چه بیشتر به رهنمودهای مقام معظم رهبری حتی در کلی‌ترین حرف‌های ایشان در خصوص مسائل جهانی، منطقه‌ای، کشور و حتی اعتقادی نیاز داریم. امروز نیز مطابق رسم هر ساله و در عید مبعث، دیدار با سران نظام و سفرای کشورهای اسلامی برگزار می‌شود. در روزهایی که هر کس برای خود به سمتی می‌رود، راه نجات در سخنان ولی است در هر عرصه‌ای.

@Muhallell


🔹 به ترتیب تاریخ شاهد رخدادهای مهمی هستیم:
استیو ویتکاف قرار است هفته جاری به منطقه سفر کند که اولین مقصد وی ریاض است. مهم‌ترین محور سفر وی، بحث عادی‌سازی خواهد بود.
هفته آینده نتانیاهو راهی واشینگتن می‌شود. به نظر می‌رسد مهم‌ترین دستور کار وی نیز بحث اجرای مرحله دوم توافق آتش‌بس غزه است.
در مرحله اول توافق، شاهدیم که هر روز از یک شکست رژیم رونمایی می‌شود و سطح مباحث داخلی نیز شدت گرفته، اجرای مرحله دوم پیامدهای سنگین‌تری برای نتانیاهو خواهد داشت پس وی باید چیزی برای ارائه به راست افراطی و شهر‌ک‌نشینان داشته باشد تا کابینه وی سقوط نکند. ترامپ نیز به دنبال اجرای کامل توافق آتش‌بس است و شرایط نتانیاهو را نیز درک می‌کند پس به وی امتیازاتی مانند رفع توقیف ارسال بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی می‌دهد. حال در این نقطه حساس چند سناریو وجود خواهد داشت:
۱. از سرگیری جنگ غزه
۲. عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان سعودی، مالزی و عمان: شخص ترامپ خود به دنبال این گزینه است و قصد دارد بعد از جمع‌بندی میدانی توسط ویتکاف، آن را هفته آینده به نتانیاهو تحویل داد. در امکان عملی بودن این طرح، تردیدها و ملاحظات جدی وجود دارد.
۳. حمله به ایران: این اما علاقه و اولویت شخصی نتانیاهو است اما ترامپ فعلاً به پشتوانه ویتکاف، ماسک، دی مینو، کلبی و گابارد مانع است ولی با اینکه سایه تهدید حمله حفظ شود موافق است.
در هر سه سناریوی بالا، با توجه به اینکه معادله منطقه‌ای هر چه بیشتر بر ضد ما خواهد شد، امکان اجرای عملیات راهبردی وعده ۳ برای بهم زدن معادلات وجود دارد مخصوصا اگر منافع حمله بیش از عدم حمله باشد. هر چند آن نیز بستگی به شرایط بسیاری دارد.
هر چند در جمهوری اسلامی ایران جمع‌بندی در سطوح پایینی در خصوص روش برخورد با آمریکا وجود ندارد اما طرح‌های بالادستی فرمی و محتوایی وجود دارد که گره‌گشا است. باید دید اولاً ترامپ چقدر به حرف‌هایش عمل می‌کند و ثانیاً وی چقدر طرح ما را می‌پذیرد. در کل، قاعده ثابت این است که نباید به وی اعتماد و امید داشته باشیم و کشور را معطل کنیم بلکه کار هر گونه مذاکرات احتمالی باید در سکوت رادیویی توسط رئوس نظام پیش برده شود تا بازار، مردم و کشور بسته به امر مذاکره نشود.

@Muhallell


ابعاد راهبردی طوفان مردمی ۲۶ ژانویه

🔹 در سایه تصاویر غرورانگیز جنوب لبنان، ابعاد راهبردی طوفان مردمی نادیده گرفته شد:
۱. استراتژی حزب‌الله خروج اسرائیل از مناطق اشغالی بدون درگیری مستقیم نظامی با استفاده از ابزارهای سیاسی، مردمی، رسانه‌ای و امنیتی است. اتفاقات دو روز گذشته، بخش زیادی از این استراتژی را به جلو برد.
۲. هجوم مردمی برای آزادسازی مناطق اشغالی که حاکی از فعال بودن جبهه مقاومت بود و پیروزی مردم غزه نیز بر افزایش روحیه مردم جنوب برای بازگشت تاثیرگذار بود، بر معادلات داخلی لبنان تاثیر گذار است. این حضور مردمی، مقدمه تشییع بزرگ شهید سیدحسن نصرالله خواهد بود که یک پیام بزرگ و مهم به دشمنان خارجی و داخلی دارد: مقاومت شکست نخورده و زنده است.
۳. طوفان مردمی ۲۶ ژانویه، دو طرح دشمنان خارجی و داخلی را که تقاطع داشتند، بهم زدند. رژیم صهیونیستی پس از آتش‌بس قصد داشت با تداوم حضور در مناطق راهبردی جنوب لبنان، مشروعیت نقض مداوم آتش بس را به دست آوَرَد و تصویر شکست ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ را به تصویر تحمیل استمرار خود همزمان با نقض آتش‌بس تغییر دهد. این تصویر بار دیگر شکسته شد. دشمنان داخلی حزب اما با هماهنگی کامل با دشمن خارجی با این تحلیل که اسرائیل بیش از ۶۰ درصد کار نابودی مقاومت را انجام داده و اکنون با یک هل می‌توان کار را تمام کرد، به استحصال منافع سیاسی که نهایت آن نابودی و خلع سلاح مقاومت بود روی آوردند اما در ۲۶ ژانویه اثبات شد که مقاومت صرفا یک پوسته نظامی و سیاسی نیست. ضمن اینکه حتی اگر مقاومت هم خلع سلاح شود‌، مردم با دست خالی اشغالگر را اخراج خواهند کرد به قول شهید سیدحسن در سخنرانی بعد از عملیات اربعین که گفتند حتی اگر لازم باشد با گروه ارکستر موسیقی‌مان به شما حمله می‌کنیم.

@Muhallell


Forward from: اخبار رهبر انقلاب
❤️فرارسیدن سالروز بعثت پیامبر اعظم حضرت محمد مصطفی صلوات‌الله‌علیه‌آله مبارک باد...

🫶ای جامه بر سر کشیده؛ برخیز!...

...روز با روح شیری خویش، در کار دمیدن در کالبد رخوت‌زده‌ی شهر بود. تاریکی نرم‌نرم واپس می‌نشست و روشنایی پیش می‌خزید. سیاهی رنگ می‌باخت و هر دَم نازکتر می‌گشت، و سپیدی بر آن چیرگی می‌یافت...

به حیاط اندر، خنکای سپیده دم واپسین روزهای پاییز که از جانب صحرا در زیر پوست شهر می‌دوید، لرزه بر تن گنجشکان می‌افکند. در زیر آن روی‌اندازهای کلفت اما، گرمایی دلچسب تن پیامبر را در بر گرفته بود.

پیامبر، غوطه‌ور در میانه‌ی خواب و بیداری، ناگاه چندی، صدایی چونان کشیده شدن آهن بر آهن شنید.

🫶ای جامه بر سر کشیده،
برخیز!


صدا، بیگانه و هم آشنا می‌نمود. نرم و هموار. چونان زمزمه‌ی ملایم نسیم که در میان برگهای نخلی پیچد، یا آواز خیال‌انگیز جویباری که از میانه‌ی قلوه‌سنگ‌هایی کوچک، در دشتی ساکت راه گشاید و پیش رود. لیک در بُن آن، صلابتی پدرانه بود: آمیزه‌ی مهر و نرمی و قدرت. نه از جنس صدای آدمیان. زلال و شفاف، چونان بلوری روشن و بی‌حباب. بُرنده و با نفوذ، بر مثال شمشیر آب داده‌ی شامی.

🫶ای جامه بر سر کشیده،
برخیز!


آه... چگونه از یاد برده بود...! این، همان صدای فرشته‌ی دوشین بود که در غار حرا و از پس آن، در افقهایِ آسمان صحرا بر او آشکار گشته بود. این، صدای جبریل بود!

📗بخش‌هایی از کتاب آنک آن یتیم نظر کرده را در شب مبعث پیامبر اعظم بخوانید و بشنوید
https://farsi.khamenei.ir/others-page?id=9346


Forward from: أخٌ‌في‌الله
شیخ نعیم قاسم: برخی باور داشتند که حزب‌الله اسقاطیل را در جنگ به دلیل توانایی‌های نظامی‌اش نابود خواهد کرد، برخی دیگر فکر می‌کردند که بازدارندگی عظیمی که حزب‌الله مقابل اسقاطیل ایجاد کرده است، برای مدت طولانی باقی خواهد ماند، برخی انتظار نداشتند که این همه مقام بلندپایه در سازمان به طور کامل از بین بروند. برخی نیز بر این باور بودند که حزب‌الله می‌تواند در هر رویارویی نظامی به دلیل توانایی‌های خود به پیروزی نظامی دست یابد. بدون شک، افشای اطلاعات، تسلط دشمن بر هوش مصنوعی و حوزه ارتباطات، و نیروی هوایی دشمن که تمام لبنان را پوشش داده بود، عواملی بودند که به آن‌ها اجازه دادند ضربات دردناکی به مقاومت وارد کنند. این یک شکاف بسیار بزرگ است و ما از طریق این حفره ها به طور جدی آسیب دیدیم. در حال حاضر تحقیقاتی در حال انجام است تا درسی بیاموزیم و اقداماتی لازم را انجام دهیم. آنچه اتفاق افتاد، یک حادثه غیرمعمول و شگفت‌آور بود و باید جزئیات آن را درک کنیم؛ این نباید اتفاق می‌افتاد. نتیجه‌گیری این است که حزب‌الله نمی‌تواند از نظر نظامی قوی‌تر شود و نمی‌توانیم بر این امید داشته باشیم که از طریق برتری نظامی بر اسقاطیل پیروز شویم. حزب‌الله با ایمان خود، با مردان، زنان و فداکاری‌ها پیروز شد.


استراتژی حزب الله در مرحله فعلی، عدم درگیری مستقیم نظامی با رژیم صهیونیستی و تلاش برای اخراج کامل اشغالگر با فشار به دولت، آمریکا و فرانسه و سازمان ملل است. طوفان مردمی به سمت ارتش اشغالگر نیز بخشی از همین روند است. در واقع حزب می‌خواهد یک پیروزی بدون جنگ جدید به دست آورد که با موفقیت عظیم عملیات طوفان مردمی، بخش بزرگی از این هدف محقق شده است.

@Muhallell


هر وقت که جهان، منطقه و مخصوصاً کشور وارد شرایط خاص و شکننده‌ می‌شود، یکی از نگرانی‌های دستگاه‌های مختلف، عدم بروز اغتشاش (که فعال شدن آن به مثابه پیوند دهنده همه بحران‌ها به یکدیگر است)، می‌باشد. اکنون به طور قطع به دلایل زیاد ما در آن شرایط قرار داریم اما شاهدیم که تجمعات خیابانی در حال عادی‌سازی است؛ نقش آن‌ها مانند هیزم است، اگر آتشی شعله‌ور شود قبل از سوختن خانه(که هرگز رخ نخواهد داد) اول هیزم‌ها خواهند سوخت!‌

@Muhallell


حضور در سوریه باعث ایجاد درزهای زیاد در راس و بدنه حزب الله شد اما دشمن صهیونیستی تقریبا تمام ظرفیت خود را در نبرد اخیر مصرف کرد. این باعث شد که حزب مجدداً به طور کامل تغییر رویه و فرد دهد و اکنون حزب دوباره به دوران پیش از جنگ سوریه بازگشته است یعنی عملاً چشم و گوش دشمن کور شده زیرا سیستمی بالا آمده که هم افرادش ناشناخته هستند، هم راهبردها، تاکتیک‌ها، رویه‌ها و دستورالعمل‌ها. به دلیل تخریب حدود ۵۰ درصدی زیرساختی نیز طبعاً زیرساخت‌های جدیدی در شکل و نوع و مکان جدید شکل می‌گیرند. سقوط سوریه نیز باعث تغییر مکانیسم‌های انتقال می‌شود و مجموع این‌ها باعث نگرانی‌های جدی در سران صهیونیست شده است. به نظر می‌رسد تجربه این جنگ‌ها ساختار نظامی حزب‌الله را شبیه به ساختار نظامی حماس کند. در این مورد حتماً بحث خواهیم کرد.

@Muhallell


در سال ۲۰۱۴ و به دستور شهید سیدحسن نصرالله، حاج نبیل ماموریت یافت تا برای تامین امنیت شخصی حاج قاسم راهی سوریه شود. حاج نبیل پا به پای حاج قاسم و البته فرماندهان حزب‌الله مانند شهید مصطفی بدرالدین در جبهات نبرد حضور یافت. این جهاد البته بی‌هزینه نبود و افرادی همچون ایشان که بیش از ۳۰ سال برای موساد و دستگاه‌های امنیتی رژیم ناشناخته بودند متاسفانه در زمین سوریه شناسایی شدند.

@Muhallell


روند فعلی دلار چشم‌انداز روشنی ندارد و کانال ۸۵ به راحتی در دسترس است.
در صورت اعلام بسته تحریمی جدید آمریکا نیز چه بسا شاهد سرعت یافتن و کانال‌های بالاتر نیز باشیم.
همانطور که قبلا نیز گفته شد متاسفانه نرخ دلار نقش مهمی در بازنمایی وضعیت کلی کشور دارد و با افزایش افسارگسیخته آن، رسانه‌های معاند تبلیغات وسیعی با این محور انجام می‌دهند که "امورات کشور از دست دولت خارج شده و دیگر امکان اداره کشور را ندارند".
بدبینان و شکاکان عقیده دارند که موارد فوق در کنار پالس‌های ضعف عجیب و غریب برخی مقامات دولتی یک زمینه‌سازی برای فشار بیشتر به داخل برای باز کردن راه به خارج است همانند وقایع سال ۹۲؛ ما البته سعی می‌کنیم که بدبین نباشیم‌.

@Muhallell


سرعت تحولات آنقدر بالاست که حتی دیگر نمی‌توان با داده‌های صبح یک روز، در شب همان روز تحلیلی کرد.

در لبنان، کار تشکیل کابینه مجددا به موانع خورده است. من از بیان پیچیدگی‌ها و جزئیات پرهیز می‌کنم اما به طور خلاصه هیچ بعید نیست که باز هم مشابه روند انتخاب نخست وزیر، الثنائی و علی‌الخصوص حزب دور خورده و حتی هیچ وزارت‌خانه‌ای به آنها نرسد. البته این امر تا حدودی برای سایر بلوک‌ها نیز صادق است. بحث دخالت خارجی علی الخصوص سعودی اصلا بعید نیست.

همچنین در زمینه آتش‌بس، بحث تمدید حضور رژیم علی الخصوص در بخش شرقی حتی برای ۳۰ روز دیگر بسیار محتمل است و در صورت چراغ سبز کاخ سفید و در جلسه امروز کابینه امنیتی اسرائیل، این موضوع تصویب خواهد شد. در بهترین حالت آنها گفته‌اند در ۳ روز بعد از ۲۷ ژانویه از مرکز و غرب عقب‌نشینی می‌کنند اما فعلا(برآورد ۳۰ روزه) در بخش شرقی می‌مانند.

مشخصاً پس از شکست جنگ نظامی مستقیم، دشمن بلافاصله بر استفاده از ابزارهای سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی جهت اضمحلال حزب الله روی آورده است. زمان مشخص خواهد کرد که این قمار دشمن نیز تا چه حد نتیجه خواهد داد.

@Muhallell


جالب است که دقایقی پیش کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ، انصارالله را در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی قرار داده است. اقدامی که به مثابه بازگشایی دریچه‌ای جدید به روی فصلی نو از رویارویی‌ها در حوزه یمن است.

@Muhallell


یمن

🔹 به طور کلی یمنی‌ها ۵ رویکرد را در پیش گرفته‌اند:

۱. لغو ممنوعیت عبور کشتی‌های سایر کشورها: البته خود شرکت‌ها فعلا ریسک نمی‌کنند و به مرور در حال عبور هستند. در صورت تداوم تجاوز آمریکا و اروپا به یمن، ممنوعیت، بازاجرا خواهد شد. در ساعات پایانی منتهی به آتش‌بس غزه، آمریکا تلاش کرد چند حمله کند که با هجوم پهپادهای انتحاری یمنی به هری ترومن، حملات شکست خورد. پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی- انگلیسی فعلا در یمن متوقف شده است.

۲. تداوم ممنوعیت عبور کشتی‌های صهیونیستی: رفع این ممنوعیت بستگی به تصمیم مقاومت فلسطین و وضعیت آتش‌بس، تجاوز دشمن اسرائیلی به یمن و پایان حضور نظامی دشمن در دریای سرخ است.

۳. آمادگی و رصد شرایط در خصوص احتمال نقض آتش‌بس رژیم صهیونی:
در این خصوص هماهنگی سطح بالایی میان انصارالله و مقاومت فلسطین در خصوص ارزیابی اجرای توافق توسط رژیم وجود دارد.

۴. افزایش آمادگی‌ها برای رویارویی و دور جدید درگیری احتمالی با ائتلاف غربی:
با ورود ترامپ، احتمال انجام اقدامات سیاسی، نظامی و اقتصادی ترامپ علیه یمن مانند توقیف کشتی‌های کمک‌ها وجود دارد. از این رو باید آمادگی‌های تدافعی و تهاجمی را افزایش داد.

۵. آمادگی در خصوص انفجار جبهه داخلی:
تحرکاتی از سوی مزدوران سعودی - اماراتی علی‌الخصوص از سوی حزب اصلاح وجود دارد مخصوصا که با شکست گزینه نظامی در نبرد فتح موعود و جهاد مقدس، احتمال شرط‌بندی دشمن بر وضعیت داخلی وجود دارد. لذا هشدارها به سعودی، علنی و پنهان، ارسال شده است. البته صنعا می‌تواند بازگشایی جبهات داخلی به صورت پیش‌دستانه مخصوصا تکمیل آزادسازی مارب را به عنوان گزینه‌ای بررسی کند.

@Muhallell


لبنان

🔹 در لبنان، الثنائی الشیعی(دو گانه شیعی یعنی حزب‌الله و جبنش امل) با نواف سلام بر سر چند وزارتخانه از جمله دارایی(یاسین جابر) توافق کردند. همچنین توافقات ضمنی بر این مبنا است که صنعت و مالی به امل و کار و بهداشت به حزب الله برسد. داخلی، سنی - انرژی، قوات لبنانی جعحع یا مسیحی، دفاع مارونی و فواید عامه دروزی جنبلاط برسد. هر چند احتمال تغییر وجود دارد.

🔹 با این حال دو چالش وجود دارد:

اول. خود نواف سلام رویکردی دوگانه در پیش گرفته؛ وی از سویی قصد توافق با همه احزاب را دارد و از سویی نظر آنها را نیز دخیل نمی‌کند. به عبارت ساده تر وی با همه مشورت می‌کند ولی این به حد نظرخواهی است و نهایتا قصد دارد خود تصمیم گیرنده باشد که این خطراتی دارد؛ وی مثلا به الثنائی قولی می‌دهد ولی نهایتا آن را تغییر می‌دهد. این موجب نگرانی اعتراض احزاب شیعه و سنی شده است.

دوم. مشکل بعدی جوزف عون است که وی نیز قصد دارد و علاقه دارد که اسامی وزرای پیشنهادی سلام را بررسی و در صورت لزوم وتو کند. این نیز در چارچوب تلاش عون برای تغییرات در توافق طائف صورت می‌گیرد، وی به مرور قصد دارد با تفاسیر متفاوت این توافق را به نفع خود سازد.

🔹 فردا پنجشنبه قرار است وزرای خارجه سعودی و کویت وارد بیروت شوند تا عون را به تور خلیج فارس دعوت کنند. تلاش این است که قبل از سفر عون به ریاض، دولت تشکیل شود.

🔹 در عرصه آتش‌بس، رژیم همچنان دستکم در سه نقطه استراتژیک باقی مانده است. عون در تماس با کشورهای فرامنطقه‌ای خواستار فشار بر رژیم برای ترک لبنان شده است. در کمیته نظارت نیز رژیم بهانه‌های زیادی می‌آورد: در واقع آن‌ها می‌خواهند ارتش لبنان در نقش سربازان ارتش رژیم عمل کرده و به مقابله علنی و کامل با حزب‌الله که شامل تخریب خانه‌ها و ... می ‌شود نیز بپردازند که ارتش لبنان علی الخصوص در موقعیت فعلی چنین نخواهد کرد‌.

🔹 در کمیته نظارت، رژیم جدول زمانی خروج نداده اما برآورد این است که حضور رژیم در نقاط حداقل ۳ روز پس از یکشنبه(پایان ۶۰ روز) ادامه می‌یابد.

🔹 آوارگان روستاها و شهرک‌های جنوب که هنوز بازنگشته‌اند قصد دارند روز یکشنبه با یا بدون عقب‌نشینی ارتش اشغالگر به خانه‌های خود بازگردند.

🔹 حزب‌الله نیز تاکید کرده در برابر تداوم اشغال ساکت نخواهد ماند.

@Muhallell


از عراق چه خبر؟

🔹 همانطور که می‌دانید فشار بین‌المللی علی‌الخصوص از سوی ترامپ بر دولت سودانی وارد شده که باید فصائل مقاومت منحل و خلع سلاح شوند؛ از سویی دولت با این فشارها مواجه است و اسرائیل در کمین است و از سوی دیگر خطر بازگشت داعش و همچنین سختی کار انحلال فصائل وجود دارد.

🔹 در همین خصوص، چند روز پیش جلسه‌ای به میزبانی محمد شیاع السودانی با حضور فالح الفیاض، ریاست ستاد حشد، شیخ اکرم الکعبی، حاج ابوحسین الحمیداوی، فرماندهی کتائب حزب‌الله و حاج ابوآلا الولائی، فرماندهی کتائب سیدالشهدا برگزار شده است. هدف، یافتن ساز و کارهایی برای عبور از این موضوع است‌.

🔹 پیشنهاد شخص سودانی این بوده که هر سه نیروی فوق منحل شده و در حشدالشعبی ادغام شوند. در واقع ۶۰ درصد نیروهای گروه‌های مقاومت عراقی در حشد هستند به جز این سه گروه که ساختاری جداگانه دارند و خود کتائب حزب الله زرادخانه‌ای به اندازه یک ارتش دارد.

🔹 در این جلسه شیخ الکعبی با این پیشنهاد مخالفت کرده است. اکنون دولت و فصائل در حال رایزنی برای رسیدن به فرمولی هستند که این مشکل حل شود که همچنان جدی‌ترین پیشنهاد روی میز، ادغام این سه گروه در حشدالشعبی که خود حشد زیر نظر دولت عراق است، می‌باشد.

🔹 در خصوص موضع ایران ما، در دو سفری که حاج اسماعیل به عراق داشته‌، سردار قاآنی تاکید کرده که موضوع فوق یک موضوع عراقی است و تهران در این زمینه دخالت نمی‌کند اما نظر ایران، لزوم پیروی فصائل از دولت است که این موضوع در سفر سودانی به تهران نیز گفته شد.

🔹 به نظر می‌رسد به زودی ساز و کاری اجرایی شود که در آن گروه‌های عراقی به کلی از رویارویی نظامی یا حتی صحبت رسانه‌ها درباره آن‌ها دور می‌شوند. کم و کیف این ساز و کار در حال مذاکره است.

@Muhallell


دردیست در دلم که گر از پیش آب چشم
برگیرم آستین برود تا به دامنم


مشخصاً شکافی در تیم ترامپ جهت مقابله با ایران وجود دارد. گروهی با استدلال‌های متفاوت عقیده دارند اینبار باید با ایران مذاکره کرد اما گروهی دیگر بر بازاعمال فشار حداکثری تاکید دارند.

در این بین برخی کشورهای عربی به دلیل آگاهی از تبعات امنیتی و نظامیِ تنش‌هایِ میان ایران و آمریکا بر کشور خودشان، در گروه اول و لابی صهیونی در گروه دوم جای دارند.

در این بین هر کس از این آب گل آلود ماهی می‌گیرد و مشخصاً گروهک نفاق با بازی اخیر خود، به دنبال جلب توجه نزد گروه دوم برای قرارگیری در پیشانی تروریسم نیابتی علیه ایران است.

البته برآوردها نشان می‌دهد که میل نیروهای متضاد فوق به سمت فشار خواهد رفت.

گفته می‌شود در روزهای آتی، اولین بسته تحریمی آمریکا ابلاغ خواهد شد که اکثراً متمرکز بر هدف قرار دادن فروش نفت ایران به چین است. آمریکایی‌ها با رایزنی‌ با چین به دنبال فشار از هر دو طرف هستند. همچنین احتمال اِعمال گزینه‌های سخت(ترور و خرابکاری) علیه شبکه فروش نفت وجود دارد.

هدف نهایی تیم ترامپ ایجاد آشوب در ایران است اما به دلیل نظرات متضاد، هنوز جمع‌بندی کاملی در واشینگتن پیرامون کمیت کیفیت همکاری با رژیم صهیونیستی جهت اقدام مستقیم علیه ایران وجود ندارد. هر چند موردی مانند تسریع در فروش محموله‌های نظامی خاص به رژیم در ازای پذیرش آتش‌بس در غزه وجود دارد.

@Muhallell


#مهم

✅ یکی از سوالات رایج این است که اگر دشمن بعد از ۴۲ روز و آزادی اسرایش، دست به حمله مجدد زد چه؟

🔻 در این خصوص چند نکته برجسته است:

۱. نقش ضامنین توافق علی‌الخصوص آمریکا بسیار مهم است؛ فراموش نکنیم که نتانیاهو طرح اردیبهشت بایدن را با فشار تیم ترامپ و تهدید ویتکاف پذیرفت. اگر معامله جدیدی صورت نگیرد، بعید است ترامپ به این راحتی به نتانیاهو اجازه شعله‌ورسازی جدید درگیری را بدهد. اما طبعاً با آمریکا طرفیم که هیچ حسابی روی آن نمی‌توان کرد.

۲. اکثر ضربات وارده به ارتش رژیم، توسط تیپ شمال قسام صورت گرفت که بیشترین فشار را نیز متحمل شد. اما قسام زیر سنگین‌ترین حجم آتش جهان، دائم خود را بازسازی کرد. به نظر نمی‌رسد نیرویی که در ۴۷۰ روز زیر آن نوع آتش‌باری، چندین بار توان خود را بازیابی کرده در ۴۲ روزِ بدون آتش بیکار بماند! از همین رو احتمال ضربه دشمن به شبکه پشتیبانی فلسطین نیز محتمل است و باید مراقب بود.

۳. مطابق ارزیابی‌های اطلاعاتی و نه تحلیلی، نیروی مقاومت غزه توانایی اجرای طوفان‌الاقصی ۲ را دارد. در صورت برآورد بازاجرای تجاوز دشمن به غزه، اهرم‌های وعده صادق ۳ از هوا و طوفان‌الاقصی ۲ در زمین که توان هوایی و زمینی رژیم را قیچی خواهد کرد، روی میز خواهد بود.

۴. البته یکسری موارد جزئی دیگر مانند فشار افکار عمومی جهانی، باقی ماندن اسرای مرد و اجساد در دست حماس(که قرار است در مرحله دوم آزاد شوند) و متعاقب آن فشارهای داخلی در رژیم هر یک موانعی البته نه چندان جدی هستند.

@Muhallell


دشمن صهیونی تلاش‌های فراوان عملی برای اینکه حماس جایی در روز بعد نداشته باشد، انجام داد، نه فقط در سطح سیاسی که با ترور هر فرد، نهاد یا موسسه‌ مدنی که اندک ارتباطی ولو غیرمستقیم‌ با حماس داشت. برای مثال آنها یک ساختمان را به کلی نابود می‌کردند با این بهانه که فلان شخصیت حضور دارد که آن فرد نیز مثلا با پنج واسطه به حماس می‌رسید اما چون در نهادهای حکومتی غزه فعال بود، نباید زنده می‌ماند!
رژه امروز حماس اما شکست همه این بمباران‌ها و ترورها بود. به نظر می‌رسد طرح B رژیم برای روز بعد، اِعمال محاصره و محدود کردن غزه از حیث ارسال کمک‌ها با همکاری آمریکا با هدف تضعیف حماس باشد که میزان همکاری کشورهای عربی در این طرح مهم است. البته روز بعد اصلی، جمله ریپلای شده است.

@Muhallell

20 last posts shown.