Posts filter




Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ریسمان | بچه‌های اعماق

@ManjanighCollective


🔴 ریسمان | بچه‌های اعماق

آنک «ریسمان» و تجدید پیمان. تجدید پیمان با عهدی که در هنگامه‌ی آغاز بستیم و نوشتیم: «"بچه‌های اعماق" در وفاداری به خیزش دی‌ماه قدم به میدان گذاشته است». که دی‌ماه آغاز بود و آغاز است برای پیکاری رهایی‌بخش که ناممکن را طلب می‌کرد و می‌کند. چنین است که «ریسمان» برای «بچه‌های اعماق» اعلام وفاداری دوباره است میل رهایی تفتیده شده در شعله‌های اردوی کار، به ماهشهر خون‌آلود و آن دقیقه که پژواک فریاد ژینا به تن‌ها بدل شد. که وفاداری را باید دوباره و همواره با ممارست اعلام کرد و به وفاداری وفادار بود در شبی چنین دیجور و ظلمانی.

متن ترانه:

ما گندم درد
بر خوشه‌ای زرد
ما شعله‌ی کار
بر آهنی سرد

میل رهایی
از قعر تاریخ
ما دادِ سرویم
در پاسخ میخ

هم غنچه‌ی گل
بر چوب داریم
هم سار عابر
بر شاخساریم

یأسیم و امید
پیچیده در هم
چون خشم جاری
در حین ماتم

ما آنِ ژینا
آن دم که افتاد
آن تن که برخاست
بر جور جلاد

ماهشهر خونین
در ماه آبان
با ماه خندان
بر بام زندان

چون آب‌دیده
با آبِ دیده
این پتک فولاد
از جور جلاد

آن پتک در دست
با کینه بستیم
در سردی دی
از رخوت یخ
یکباره جستیم
ما شاه و رهبر
ما بت شکستیم

آذر ۱۴۰۳

🚩 برای تماس با «منجنیق» یا «بچه‌های اعماق» در تلگرام می‌توانید به اکانت زیر پیغام بدهید:
@ManjanighContact

#منجنیق
#سرود
#بچه_های_اعماق
@ManjanighCollective


اپیزود ۳۵
اثرات روانی احساس شکست سیاسی چیست؟ مبارزان در طول تاریخ چگونه این اثرات را درک کرده و تلاش کرد‌ه‌اند تا با آن‌ها کنار بیایند یا پاسخی به آن بدهند؟
کتاب «از پا درآمدن: تجربه عاطفی شکست سیاسی» نوشته هانا پروکتور بهانه‌ای شد برای این گفتگوی جمعی.
پروکتور از پا درآمدن (یا فرسودگی) حین مبارزه سیاسی را پدیده‌ای چند وجهی میداند و در این کتاب به ابعاد فیزیکی، عاطفی و سیاسی آن می‌پردازد. از پا درآمدن صرفا خستگی جسمانی نیست بلکه میتواند نتیجه غم، ناامیدی و از دست دادن یک آرمان باشد.
کتاب با آرشیو‌پژوهی گسترده میخواهد بر اهمیت جایگاه احساسات و روان افراد در حین مبارزه تاکید کند. به نظر پروکتور تاریخ مبارزه از این چالش‌ها و واقعیت‌های درهم‌تنیده جدا نیست.
در این اپیزود سعی کردیم به‌میانجی اتفاقات و مفاهیمی که کتاب به میان میکشد، لحظاتی از تاریخ مبارزاتی ایران معاصر را برکشیده و در مورد آن صحبت کنیم.
@hengamehpodcast






🔴 اخگران علیه اعدام در میدان

با گسترش اعتصاب زندانیان سیاسی در سه‌شنبه‌های نه به اعدام، اعتصاب‌هایی که در دفاع از حق حیات زندانیان موسوم به مرتکبان جرائم عمومی در زندان قزل‌حصار آغاز شد و اکنون به چندین زندان دیگر گسترش یافته است، هسته‌ی اخگرانِ کمیته‌ی غیبی نسوان علیه اعدام به خیابان رفتند و تراکت‌هایی را به دیوار کوچه‌ها و خیابان‌ها نصب کردند. رفقای هسته‌ی اخگران در کنار پخش و نصب تراکت‌ها متنی «علیه اعدام به مثابه ابزار تحکیم ستم طبقاتی» نوشته‌اند که در آن آمده است: «آنچه که در جمهوری اسلامی جریان دارد شکل نظام‌مندی از "فقیرکُشی" به وسیله‌ی دستگاه مجازات و کنترل است که به نمایندگی از حکومتی که نمی‌تواند و نمی‌خواهد روند "فقیرسازی" را متوقف کند دست به امحای فقرا می‌زند.»
متن کامل این نوشته چنین است:
آمار اعدام در سال‌های اخیر در ایران رشد بی‌سابقه‌ای داشته است. این حرف جدیدی نیست و بسیاری از نهادها و ارگان‌های جهانی و حقوق بشری این حرف را مکرراً بیان کرده‌اند. اما آن چیزی که هرگز گفته نمی‌شود و به این ترتیب محتوای واقعی تشدید اجرای مجازات اعدام در نهایت به ماهیت شیطانی جمهوری اسلامی نسبت داده می‌شود این است که تشدید اجرای مجازات اعدام در سالیان اخیر به روشنی مبنایی طبقاتی دارد.
آنچه که در جمهوری اسلامی جریان دارد شکل نظام‌مندی از «فقیرکُشی» به وسیله‌ی دستگاه مجازات و کنترل است که به نمایندگی از حکومتی که نمی‌تواند و نمی‌خواهد روند «فقیرسازی» را متوقف کند دست به امحای فقرا می‌زند. حتی در ارتباط با آنچه «جرائم سیاسی» خوانده می‌شود نیز هرچند به شکل قابل توجهی صدور احکام اعدام ازدیاد یافته اما اغلب آن احکامی که واقعاً اجرا شده‌اند مربوط به کسانی بوده که از طبقات فقیر، فرودست و به‌حاشیه‌رانده‌شده‌ی جامعه بوده‌اند.
بنابراین از منظر ما قتل‌عام در جریانِ فقرا در زندان‌های جمهوری اسلامی، خواه با اتهام‌های سیاسی و خواه با اتهام‌های غیرسیاسی، ارتباط مستقیمی با خیزش‌ها و قیام‌های فرودستان از مقطع خیزش دی‌ماه ۹۶ و نیز تشدید تضاد و ستم طبقاتی به واسطه‌ی حکمرانی جمهوری اسلامی دارد.
اصولاً حکومتی که اعدام می‌کند نشان می‌دهد آنچنان مناسباتش غیرانسانی است که نمی‌تواند اعدام نکند و بدون قربانی گرفتن نمی‌تواند وجود داشته باشد. در واقع، اعدام کردن جزئی جدانشدنی از ذات حکومتی است که اگر اعدام نکند وجود نخواهد داشت و اگر بخواهد وجود داشته باشد باید اعدام کند. بالاترین درجه سرکوب یعنی حذف فیزیکی، دلیل بقای چنین حکومتی است.
اما دیر یا زود اعدام، کارکرد مرعوب‌کننده‌اش را از دست می‌دهد، دیر یا زود روشن می‌شود نه بازدارندگی برای وقوع جرم یا آنچه که «جرم» خوانده می‌شود، دارد و نه می‌تواند صدای تمام مخالفان را خفه کند. دلیل عمده و اصلی وقوع جرائمی که جمهوری اسلامی به آنها با اعدام پاسخ می‌دهد فقر، به‌حاشیه‌رانده‌شدگی و نابرابری‌های اجتماعی است و تا زمانی که ستم، اسثمار، حذف و فرودست‌سازی در کار باشد این «جرائم» همچنان اتفاق خواهند افتاد و کسانی نیز پیدا خواهند شد که این وضعیت را تحمل نکرده و در مقابل آن دست به اعتراض و اقدام بزنند.
بنابراین اعدام فقط جهان اجتماعی انسان‌ها را تیره و تار می‌کند و سعی در پوشاندن تناقضات و تضادهای لاینحل وضعیت موجود دارد. به همین دلیل اعتقاد داریم اعدام خصلتی طبقاتی دارد، حکمی‌ است علیه تمام فرودستان و سرکوب‌شدگان. اعدام نشان می‌دهد حکومت‌ها طلبکارند و این طلب باید همواره توسط جان فرودستان و استثمارشدگان و کسانی که می‌خواهند صدای این فرودستان باشند پرداخت شود.
طلبکار بودن حکومت را می‌توان در قانونی که برای حفاظت از طبقه حاکمه نوشته شده دید. اعدام چیزی همیشگی و ثابت است. فقط گردن‌هایش عوض می‌شود چرا که اعدام در نهایت خشن‌ترین روش برای حفاظت از سرمایه است و سرمایه همان‌طور که کار زنده را به کار مرده بدل می‌کند، از طریق حکم اعدام انسان زنده را نیز تبدیل به جسد و مرده می‌کند. خواه بر فراز دار، خواه زیر بار فقر و فلاکت و گرسنگی و بیماری. سرمایه‌داری برای ادامه‌ی حیات ننگینش به گرفتن جان نیاز دارد و چنین است که مبارزه برای لغو مجازات اعدام در پیوند با مبارزه‌ای طبقاتی تنها مبارزه علیه یک «نهاد» حکومتی نیست، بلکه همچنین مبارزه علیه نظامی است که حتی در صورت لغو مجازات اعدام در احکام قضایی، برای تداوم سلطه‌ی خودش روزانه هزاران نفر را در جامعه «اعدام» می‌کند.
هسته‌ی اخگران-کمیته‌ی غیبی نسوان
آذر ۱۴۰۳

🚩 برای تماس با «منجنیق»، «کمیته‌ی غیبی نسوان» یا «هسته‌ی اخگران» در تلگرام می‌توانید به اکانت زیر پیغام بدهید:
@ManjanighContact
#منجنیق
#اخگران
#کمیته_غیبی_نسوان
@ManjanighCollective


Forward from: نقد
▫️ «مارکسیسم و جنبش‌های اجتماعی»
▫️پیشگفتار بر چاپ فارسی کتاب


4 دسامبر ۲۰۲۴

جان کرینسکی
ترجمه‌ی: مهرداد امامی

📝توضیح مترجم: کتاب «مارکسیسم و جنبش‌های اجتماعی» با ویراستاری کالین بارکر، لارنس کاکس، جان کرینسکی و آلف گنوالد نیلسن، انتشارات بریل، 2013، با زحمات دوستان نشر اسطوره‌ی پرومته به فارسی منتشر شد. این کتاب از مجموعه کتاب‌های ماتریالیسم تاریخی است که ذخیره‌ای ارزش‌مند از آثار پژوهشی مارکسیستی در مورد گستره‌ی وسیعی از موضوعات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و تاریخی جنبش‌های چپ و کمونیستی‌ است. پیشگفتار جان کرینسکی، استاد علوم سیاسی در سیتی کالج نیویورک و یکی از چهار ویراستار کتاب، به دلیل تأخیر مترجم برای درخواست چنین متنی، در چاپ اول کتاب جای نگرفته و در چاپ بعدی در صورت امکان اضافه خواهد شد. به گفته‌ی کرینسکی، پیشگفتار حاضر را دیگر ویراستاران کتاب، لارنس کاکس و آلف گنوالد نیلسن هم از نظر گذرانده‌اند و با متن آن هم‌نظر بوده‌اند. علاوه بر این پیشگفتار، در ادامه جهت معرفی کتاب، بخشی از فصل «مبارزه‌ی طبقاتی و جنبش‌های اجتماعی» به قلم کالین بارکر فقید هم جای گرفته است.

🔸 بیش از ده سال از انتشار اولیه‌ی کتاب مارکسیسم و جنبش‌های اجتماعی و نزدیک به پانزده سال از شروع به کار ما برای انتشار کتاب می‌گذرد. زمانی که ما نخست کتاب را با انتشارات «بریل» در سال 2013 منتشر کردیم، تقریباً یک سال و نیم از اعتراضات «اشغال وال‌استریت» و دو سال از شروع «بهار عربی» می‌گذشت. خیزش جهانی اعتراضات جوانان و گسترش اِشغال فضاهای عمومی هم‌چون تاکتیکی تعمیم‌یافته-هم‌راه با کلیت ذخایر کنشی با خصلت‌های ملازمی مثل برپایی چادرهای درمانی، آشپزخانه‌های گروهی و مجامع مشورتیِ عمومی پدید آمدند و به شیوه‌هایی شکل دادند که جنبش‌های وسیع مردم، عمدتاً در چپ، دست‌کم برای ده سال بعد قرار بود از طریق آنها به اعتراضات خود ادامه دهند.

🔸 طرح کتاب مارکسیسم و جنبش‌های اجتماعی در سال 2009 ریخته شده بود و ما پیش‌نویس‌های کامل فصل‌های کتاب را پیش از خودسوزی محمد بوعزیزی در اختیار داشتیم، واقعه‌ای که موجب شورش‌هایی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا شد و مدت کوتاهی پس از آن جنبش‌های اِشغال در جهان انگلیسی‌زبان و خیزش‌های خشمگینان اروپایی از راه رسید. زمانی که کتاب برای چاپ آماده می‌شد، ما باید تصمیم می‌گرفتیم چقدر می‌خواهیم به جنبش‌هایی بپردازیم که در حال شکل‌گیری بودند و به این تصمیم رسیدیم که اساساً وسعت نظری، جغرافیایی و تاریخی مقالات تشکیل‌دهنده‌ی مارکسیسم و جنبش‌های اجتماعی مبنایی محکم برای کتاب به وجود آورد‌ه‌اند. البته از آن زمان تا به امروز چیزهای زیادی تغییر کرده‌اند...

🔹 متن کامل این مقاله را در لینک زیر بخوانید:

https://wp.me/p9vUft-4rv


#جان_کرینسکی #مهرداد_امامی #ماتریالیسم_تاریخی #جنبش‌های_اجتماعی

👇🏽

🖋@naghd_com


🔴 در نقد بخوانید






🔴 دست بلند همبستگی؛ از حاشیه به حاشیه

چه کسی صاحب صلاحیت‌تر برای درک عمق دهشتناک به حاشیه رانده شدن و در هراسی داپمی زندگی کردن از کسانی که تمام موجودیت آنها، سال‌ها و سال‌ها به حاشیه رانده شده است؟ «کمیته‌ی کوئیرهای کمونیست» اما از این به‌حاشیه‌رانده‌شدگی هویت و قربانی نمی‌سازند، آنها از حاشیه برای هجوم به متن ظالمانه‌ی وضعیت مجهز می‌شوند و متحدان خودشان را در میان تیپاخوردگان و حذف‌شدگان جستجو می‌کنند، در میان مهاجران افغانستانی که این روزها باید هر لحظه در هراس زندگی کنند. در هراس از جوخه‌های نظامی و انتظامی و لباس‌شخصی، در هراس از همسایه و رهگذر و اهل محل، در هراس از کارفرما و همکار. آنها که می‌توانند به سادگی ربوده شوند و به قتل برسند. آنها که می‌توانند از مدرسه و محل کار، اگر اصلن مدرسه و محل کاری در کار باشد، اخراج شوند به راحتی آب خوردن. آنها که شبانه‌روز در رسانه‌ها داغ ننگ می‌خورند و ارتش رجاله‌ها و اوباش، دراکولاهای فاشیست بی‌همه‌چیز با سربند ثارالله یا خالکوبی شیر و خورشید، جبهه‌ی متحد آریایی‌ها و شیعه‌ها، حتا فاشیست‌های مستقر در ملت‌های تحت ستم دائم در فضای مجازی برای آنها خط و نشان می‌کشند و خون و کشتار طلب می‌کنند. و همه‌ی اینها را رفقای ما در «کمیته‌ی کوئیرهای کمونیست» به خوبی و با سلول‌هایشان درک می‌کنند آنگاه که مجبور بوده‌اند و هستند همه‌چیز خودشان را از نزدیک‌ترین کسان پنهان کنند و داغ ننگ بخورند و جذامی وضعیت باشند. این صدای کوئیرهای کمونیست است که در همبستگی با مهاجران افغانستانی از حاشیه به گوش می‌رسد: ما اینجا هستیم! ما اینجا می‌مانیم! ما اینجا زندگی می‌کنیم و می‌جنگیم.
آذر ۱۴۰۳

🚩 برای تماس با «منجنیق» یا «کمیته‌ی کوئیرهای کمونیست» در تلگرام می‌توانید به اکانت زیر پیغام بدهید:
@ManjanighContact

#منجنیق
#کمیته_کوئیرهای_کمونیست
@ManjanighCollective

12 last posts shown.