آژانس خبری هیواد


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


تازه ترین رویدادهای #افغانستان منطقه و #جهان را با ما دنبال کنید.
سیاسی،اقتصادی،#مهم و #تازه

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

برای عضویت در کانال های زیر لطفا روی اسم شان کلیک نمائید.
برای شرکت در این لیست منظم و دوست داشتنی 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

@Nikravesh2024


Forward from: ترجمان افغانستان
🔴 وظیفه امت اسلامی و جهان اسلام تحریم کالای اسرائیلی و حامیان آنان است زیرا حداقل اقدام در مقابله می باشد؛ باید از تامین مالی آنان به هر نحوی جلوگیری نمود، که با توکل بخدا شاهد محو شدن اسرائیل غاصب از صحنه روزگار باشیم و قبله گاه اول مسلمین در ید امت اسلامی قرار گیرد.
🔜 @tarjomanaf


یوناما حمله‌های کابل و قندوز را محکوم کرد

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) دو حمله‌ی اخیر در کابل و شهر #قندوز را محکوم کرد.

این دفتر با خانواده‌های کشته‌شدگان ابراز همدردی کرده و گفته است که «امنیت و رفاه مردم افغانستان باید حفظ شود، هیچ جایی برای خشونت در #افغانستان وجود ندارد».

حمله‌ی کابل امروز (پنج‌شنبه، ۲۵ دلو) در ورودی وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان رخ داد که این گروه آن را حمله‌ی ناکام #انتحاری خوانده و گفته است که در این رویداد یک نفر کشته شده است و سه نفر دیگر زخم برداشته‌اند.

به‌گفته‌ی طالبان، یک مهاجم انتحاری هنگامی که می‌خواست وارد ساختمان وزارت شهرسازی و مسکن شود، توسط نیروهای طالبان شناسایی شد و هدف قرار گرفت و در نتیجه مواد همراه مهاجم منفجر شده است.

شفاخانه‌ ایمرجنسی #کابل نیز گفته است که در پی این انفجار دست‌کم یک نفر کشته و پنج نفر زخمی شده‌اند.


@HiwadNewsAgency


Forward from: ترجمان افغانستان
🔴 حنفی: جامعه جهانی نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند

⬅️براساس گزارش شمشاد نیوز، در مراسم افتتاح مرکز تجاری نوی خیرخواه در شهر کابل، شمار زیادی از مقامات حکومتی حضور داشتند. ساخت این مرکز تجاری در سال ۱۴۰۱ خورشیدی با هماهنگی وزارت مالیه، بانک ملی افغانستان و شهرداری کابل با بخش خصوصی آغاز شد و اکنون با هزینه‌ای بالغ بر ۳۲ میلیون دالر تکمیل شده است.

🟡نقش بخش خصوصی در توسعه اقتصادی افغانستان
⬅️معاون اداری ریاست‌الوزرا بر اهمیت نقش بخش خصوصی در رشد اقتصادی افغانستان تأکید کرد و گفت که حکومت متعهد است تا زمینه‌های فعالیت گسترده‌تری را برای این بخش فراهم کند.

🟡موضع‌گیری سیاسی حنفی درباره دخالت‌های خارجی
⬅️اما در کنار مسائل اقتصادی، عبدالسلام حنفی به برخی موضوعات سیاسی نیز اشاره کرد. بدون اینکه مشخص کند کدام کشورها در امور افغانستان مداخله می‌کنند، او گفت: «جامعه جهانی نباید در امور داخلی افغانستان مداخله کند. ما نیز در امور داخلی هیچ کشور همسایه دخالت نمی‌کنیم. این یک موضوع طبیعی است که اگر کسی در امور داخلی افغانستان دخالت کند، در آن صورت، افغانستان حق شرعی، اصولی و بین‌المللی دارد که از خود دفاع کند.»

🟡چالش بیکاری و درخواست از سرمایه‌گذاران
⬅️در همین حال، سایر مقامات نیز اذعان کردند که میزان بیکاری در افغانستان افزایش یافته و مردم با مشکلات اقتصادی روبه‌رو هستند. آن‌ها از سرمایه‌گذاران خواستند که با سرمایه‌گذاری خود در ایجاد فرصت‌های شغلی کمک کنند.

⬅️عبدالمنان عمری، سرپرست وزارت کار و امور اجتماعی گفت: «در شرایط کنونی که نرخ بیکاری در افغانستان بالا است، اجرای چنین پروژه‌هایی می‌تواند زمینه اشتغال را برای بسیاری از هموطنان ما فراهم کند.»

🟡پروژه‌های جدید در سال آینده
⬅️در همین راستا، مقامات اداره امور اعلام کردند که علاوه بر پروژه مرکز تجاری خیرخواه، پروژه‌های بزرگ و کوچک دیگری نیز در سال آینده اجرا خواهند شد.

⬅️احمد ضیا خالد، رئیس تسهیل سرمایه‌گذاری در اداره امور گفت: «ما برنامه داریم که در سال جدید، بیش از ۹۰ پروژه جدید که ارزیابی آن‌ها تکمیل شده است، آغاز کنیم.»

🟡تاریخچه مرکز تجاری خیرخواه
⬅️این مرکز تجاری که در ناحیه دوم کابل موقعیت دارد، در سال ۱۳۹۷ خورشیدی بر اثر یک آتش‌سوزی به‌طور کامل تخریب شد و تاجران آن متحمل میلیون‌ها دالر خسارت شدند.
🔜@tarjomanaf


تعامل و حقابه
ابزار جدید رسانه ها برای فریب افکار عمومی


@HiwadNewsAgency


جرقه امید در بازگشایی #مکاتب

به تازگی هبت‌الله آخندزاده، رهبر #طالبان در بازدید از دانشگاه #قندهار بر ارزش علم و اهمیت آموزش دینی و مدرن تأکید کرده است
وی خطاب به اساتید و دانشجویان توصیه کرد که هر دو نوع دانش را با اخلاص بیاموزند، نیت خود را برای رضای الهی حفظ کنند و از علم خود در خدمت دین و مردم استفاده نمایند. ملا هبت‌الله با تأکید بر اتحاد و حمایت از مراکز علمی گفت: امارت اسلامی #افغانستان نیت خیر برای مردم دارد و مدارس دینی و دانشگاه‌ها را در کنار یکدیگر می‌بیند، بنابراین حمایت و حفاظت از هر دو نهاد علمی بر عهده امارت است.
تاکید رهبر طالبان به فراگیری علوم دینی و مدرن، میتواند یک نقطه روشنی باشد که گروه حاکم در سال جدید تعلیمی و تحصیلی تمایل دارد تا دروازه های مکاتب و دانشگاه ها به روی دختران بالاتر ازصنف ششم باز شود. در حالیکه حدود یک ماه به سال جدید مانده، همانطور که مردم افغانستان و جهان از طالبان انتظار دارند، امید میرود که رهبر طالبان در فرمانی، ورود دختران به مکاتب و دانشگاه ها را اعلام کنند که یک خبر مسرت بخش و امیدبخش برای همه افغانستان است. مردم میخواهند دختران شان درس بخوانند و همانطور که هبت الله آخندزاده نیز گفته، برای خدمت به مردم و خدمت به #افغانستان از علم خود استفاده نمایند.
فراگیری علوم مدرن در کنارعلوم دینی، یکی از نیازهای اساسی در جامعه است و زن و مرد مکلف هستند تا این علوم را بیاموزند. بنابر این نیت خیر زمانی میتواند محقق شود که فرمان جدید در سال جدید صادر شود. بدون شک با این اقدام، دلناخوشی هایی که بین ملت و دولت وجود دارد، برطرف میشود، زیرا مشکل دیگری وجود ندارد و مردم از ابتدا تاکنون با حکومت سرپرست تعامل کرده اند و بارها نیز تاکید کرده که بگذارند دختران شان درس بخوانند و برای آینده افغانستان مفید و موثر واقع شوند.



@HiwadNewsAgency


طالبان گزارش فساد در افغانستان را رد کرد

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی #طالبان، در واکنش به گزارش این سازمان گفت: «اقدامات جدی برای مقابله با فساد اداری انجام شده، میزان فساد به صفر نزدیک شده و نظام حکومتی از فساد پاکسازی شده است.»

وی افزود: «این سازمان به‌جای تحقیقات دقیق، به منابع نامعتبر استناد کرده و تحت تأثیر گروه‌های مغرض، آمار نادرستی منتشر کرده است.»


@HiwadNewsAgency


ساخت شفاخانه دوصد بستر تدوای بیماران #سرطان در کشور

وزارت صحت عامه حکومت سرپرست می گوید که نخستین شفاخانه دوصد بستر تداوی بیماران سرطانی به زودی خدمات خود را در کابل آغاز خواهد کرد.

این وزارت روز(پنجشنبه،۲۵دلو) با نشر بیانیه‌ی گفته که نورالدین جلال جلالی، وزیر صحت عامه حکومت سرپرست از این شفاخانه دیدار کرده است.

او در یک نشست ویژه با مسوولان شفاخانه، بیماران سرطانی را «زیاد رنج دیده و نیازمند» خوانده تاکید کرده که این وزارت توجه «خاصی» به آنها خواهد داشت.

بر اساس بیانیه‌ی این شفاخانه خدمات خود را در سه مرحله آغاز خواهد کرد، که مرحله اول آن تکمیل شده که طبق آن مراحل بعدی فعال نمودن وسایل عصری طبی برای بیماران سرطان و برنامه های خاص ارتقاء ظرفیت به منظور کیفیت بهتر خدمات صحی به کارمندان صحی نیز آغاز خواهد شد.

به تازه‌گی ادوین سنیزا سالوادور، نماینده سازمان بهداشت جهانی در #افغانستان اعلام کرده که وضعیت شفاخانه ملی تشخیص و درمان سرطان در افغانستان «بحرانی» است.

@HiwadNewsAgency


#افغانستان رتبه دوم سرمایه‌گذاری خارجی فعال در #خراسان جنوبی

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: در زمینه پروژه‌های فعال سرمایه گذاری خارجی در استان، #افغانستان با چهار پروژه بعد از سرمایه‌گذاران چینی رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

در نشست بررسی فرصت‌ها و زمینه‌های توسعه روابط اقتصادی و تجاری با افغانستان با حضور سفیر جمهوری اسلامی #ایران در کابل و سرکنسول ایران در هرات برگزار شد، اظهار کرد: مجموع سرمایه‌گذاری مصوب خارجی در استان یک میلیارد و ۷۱۸ میلیون دلار در ۴۳ پروژه مصوب است.

وی با اشاره به وجود ۱۸ پروژه فعال سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان جنوبی، افزود: کشور افغانستان با ۹ پروژه مصوب، رتبه پنجم را در بین سرمایه‌گذاران خارجی در استان دارد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی #خراسان جنوبی ادامه داد: اکنون هشت پروژه توسط سرمایه‌گذاران افغانستانی در استان در حال اجراست.


@HiwadNewsAgency


خیبرپختونخواه با #طالبان تعامل میکند

به تازگی رسانه ها گزارش دادند که دولت ایالتی خیبر پختونخوا #پاکستان، طرح مستقل خود را برای تقویت روابط با طالبان در #افغانستان از طریق جرگه‌های قبایلی و مذهبی ارائه کرد. این طرح با هدف اعتمادسازی، ثبات منطقه‌ای، حل مسائل امنیتی مرزی و جلوگیری از نفوذ گروه‌های تروریستی تهیه شده است.
گفته میشود که این برنامه در دو مرحله انجام خواهد شد. ابتدا یک هیئت کوچک برای مذاکرات مقدماتی به کابل اعزام میشود و سپس هیئتی بزرگتر شامل بزرگان قبایل، علمای دینی و نمایندگان سیاسی و تجاری برای گفتگو درباره امنیت، تجارت و مسائل پناهجویان به #افغانستان سفر خواهد کرد.
این در حالیست که دولت پاکستان مخصوصا #استخبارات این کشور پس از رویکار آمدن طالبان، روابط مثبت را تبدیل به روابط خصمانه کرده و مدام سر ستیز با افغانستان داشته است. هر باری که اقدامی برای ترمیم روابط بین دو کشور انجام گرفته، استخبارات و ارتش این کشور مداخله کرده که در آخرین مرحله وقتی صادق خان، نماینده ویژه #پاکستان به کابل آمد و از ترمیم روابط با طالبان سخن گفت، ارتش این کشور به ولایت پکتیکا حمله هوایی انجام داد که در نتیجه آن ده ها غیرنظامی کشته و زخمی شدند.
به نظر میرسد که دولت پاکستان در قبال افغانستان بازی را باخته و اکنون این موضوع منجر به اختلافات و تنش های داخلی شده است. مسئولان ایالت خیبرپختونخواه به این درک رسیده اند که پاکستان نمیتواند از طریق زور و فشار، طالبان را مجاب به پذیرش خواسته هایش نماید. بهترین راه همان تعامل است، تعاملی که دیگر کشورهای منطقه و جهان انجام داده و هم اکنون تعامل سیاسی و اقتصادی خوبی بین کابل و کشورهای منطقه برقرار است.
پاکستان اگر میخواهد موفقیتی بدست بیاورد، به جای دخالت کردن در امورات افغانستان و مقصر دانستن کابل، مشکلات داخلی خود را خود حل کند و از دریچه تعامل با طالبان وارد مذاکره شود، در غیر آن بازنده این تنش ها، خود اسلام آباد خواهد بود.



@HiwadNewsAgency


قانع: جنایت‌های نابخشودنی در #افغانستان ریشه در بیرون از مرزها دارد

وزارت داخله می‌گوید که عاملان حمله روز (سه‌شنبه) در برابر دروازه #کابل بانک در شهر کندز، ریشه در بیرون از کشور داشته است.

#عبدالمتین قانع هم‌چنان می‌گوید که شمار جان‌باخته‌گان حمله انتحاری روز گذشته در کندز به هشت نفر افزایش یافته و چهار نفر دیگر در این رویداد زخمی شده‌اند.

سخن‌گوی وزارت داخله درباره این روزداد هم‌چنان گفت: «نظر به یافته‌‎های امنیتی و بعضی مدارک، عاملان این چنین جنایت‌های نابخشودنی که دشمن اسلام و مردم افغانستان هستند، ریشه در بیرون از مرزهای کشور داشته و تحرکات شوم شان را از آن‌جا سازماندهی می‌نمایند. ما اطمینان می‌دهیم که عاملان چنین رویدادهای دل‌خراش را شناسایی، بازداشت و به کیفر برسانیم.»


این رویداد با واکنش‌ برخی از کشورهای جهان نیز روبه‌رو شده است.

وزارت خارجه قطر در اعلامیه‌ای این حمله را نکوهش کرده و افزوده است که دولت قطر هر نوع خشونت و اعمال هراس‌افگنانه را بدون علل و انگیزه‌ آن، رد می‌کند.


@HiwadNewsAgency


#هرات امسال به ارزش نزدیک به ۲۵ میلیون دالر #پسته صادر کرده است

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات می‌گوید که در سال روان خورشیدی، به ارزش نزدیک به ۲۵ میلیون دالر، پسته به بیرون از کشور صادر شده است.

به گفته مسوولان در این اتاق، صادرات پسته امسال از ولایت #هرات در مقایسه با سال پار، ۲۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد.



@HiwadNewsAgency


کوریای شمالی: طرح #ترامپ برای #غزه مضحک است/ امریکا یک دولت باج‌گیر است

دولت #کوریای شمالی دیروز (چهارشنبه، ۲۴ دلو) طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور امریکا برای کنترل غزه و آواره کردن #فلسطینی‌ها از این باریکه را محکوم کرده و آن را «مضحک و باج‌گیری» خواند.


@HiwadNewsAgency


#اسلام‌آباد در مبارزه با مواد مخدر با #کابل همکاری می‌کند

محمد صادق، نماینده ویژه #پاکستان برای افغانستان، می‌گوید که کشورش در مبارزه با مواد مخدر از #طالبان حمایت خواهد کرد.

صادق در صفحه ایکس خود نوشته که این موضوع را در نشست روند کاری دوحه مطرح کرده است.

او همچنان افزوده که پاکستان متعهد به حمایت از تجارت ترجیحی، تسهیل در ترانزیت کالا و حل چالش‌های فنی در #افغانستان است.

نماینده ویژه #پاکستان همچنین از اعطای چهار هزار و 500 بورسیه به دانشجویان دختر و پسر افغان خبر داده است.


@HiwadNewsAgency


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

برای عضویت در کانال های زیر لطفا روی اسم شان کلیک نمائید.
برای شرکت در این لیست منظم و دوست داشتنی 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

@Nikravesh2024


حق آبه ایران از دریای هلمند
تالبان: مشکلی وجود ندارند


@HiwadNewsAgency


رئیس طالبان طی نشستی در #قندهار اهمیت علم و دانش را مهم خواند

‏رسانه‌های داخلی گزارش داده است که شیخ هبت‌الله #آخندزاده رئیس #طالبان در نشستی در دانشگاه قندهار، ارزش علم و دانش را در جامعه اثرگذار خوانده و از دانشجویان خواسته است به کشور خدمت کنند.

به گفته این منبع، برخی استادان و دانش‌جویان و شماری از مسوولان در این نشست اشتراک داشتند.


@HiwadNewsAgency


جنایت، سکوت، مقاومت و فلسطین

با به قدرت رسیدن ترامپ در #امریکا، اکنون او در مقابل #غزه و #فلسطین خط و نشان کشیده و عملا از رژیم #اسرائیل حمایت خود را اعلام کرده است. از کوچ اجباری فلسطینی ها به اردن و مصر سخن میزند و میگوید که غزه را با پول عرب ها میسازد و در اختیار خود میگیرد.
در میان این افزایش فشار‌های واشنگتن برای کنترول #غزه و کوچاندن فلسطینیان، مارکو روبیو، وزیر خارجه دولت دونالد ترامپ، خواستار کنار گذاشتن حماس از قدرت شد. در همین زمان رژیم صهیونیستی اسرائیل در ادامه نقض‌های مکرر آتش‌بس در نوار غزه، امروز با پهپاد جنوب نوار غزه را هدف قرار داد.
آنچه جریان دارد، اشغالگری و جنایت امریکا و اسرائیل است که حتا به آتش بس هم احترام ندارد و از خط قرمز عبور میکند. کشتار مردم بیگناه #فلسطین را ادامه داده و عملا در یک جنگ وحشیانه، علیه کشورهای جهان قرار گرفته اند. گاهی خط و نشان به کانادا که هم پیمان نزدیکش است، میکشد و گاهی از جهنم و جنگ خونین سخن میزند. این خود جنون و دیوانگی ترامپ را نشان میدهد که جهان را به سمت درگیری شدیدی سوق میدهد. در سوی دیگر کشورهای عربی و جهان است که در برابر اینهمه جنایت و وحشی گری و جنون سکوت اختیار کرده اند. آنان صدای مظلومیت مردم #فلسطین را نشنیده میگیرند و به نوعی از این کشتار حمایت میکنند.
در کنار آن حماس و مردم فلسطین قاطعانه در برابر طرح #ترامپ ایستاده و میگویند که هیچگاه خاک و کشور خود را ترک نخواهند کرد. فلسطین از فلسطینیان است و آنکه باید برود، رژیم صهیونیستی و صهیونیست‌ ها هستند. #مقاومت حماس ادامه دارد و اکنون کنترول غزه را به طور کامل به دست گرفته است. بدون شک ترامپ نمیتواند به غزه چیره شود، چون فلسطینی ها با تمام وجود از خاک خود دفاع کرده و میکنند، ولی جهان باید این جنایت های #امریکا را ببینند و دست از سکوت بردارند.



@HiwadNewsAgency


سازمان بهداشت جهانی توقف کمک‌های امریکا را تهدیدی برای #سلامت جهانی خواند

تدروس ادهانوم؛ رییس سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که توقف کمک‌های ایالات متحده به این نهاد #سازمان ملل، یک تهدید برای سلامت جهانی است.



@HiwadNewsAgency


Forward from: ترجمان افغانستان
🔴 خلاصه مقاله: "نفوذ چین در افغانستان پس از ۲۰۲۱: فرصت‌های اقتصادی یا تهدیدات امنیتی؟" با نویسندگی تیمور شاران و آندری واتکینز که در بنیاد فریدریش ایبرت آلمان به چاپ رسیده است.

👈 نوت: این مقاله در سال 2020 نوشته شده اما ارزش مطالعه را خواهد داشت.

⬅️این مقاله به بررسی تعامل چین با افغانستان پس از خروج نظامی ایالات متحده پرداخته و تأثیر این تغییرات را بر امنیت ملی، اقتصادی و منطقه‌ای چین تحلیل می‌کند. در حالی که چین و اتحادیه اروپا تلاش‌های خود را برای حمایت از صلح افغانستان افزایش داده‌اند، پرسش‌هایی درباره انتظارات چین از شرکای بین‌المللی، نگرانی‌های آن‌ها درباره نیت‌های پکن و زمینه‌های همکاری سه‌جانبه میان کابل، پکن و پایتخت‌های اروپایی مطرح شده است.

🟡۱. روابط تاریخی چین و افغانستان
⬅️چین و افغانستان در سال ۱۹۶۰ معاهده دوستی و عدم تجاوز به یکدیگر را امضا کردند، که عمدتاً بر همکاری اقتصادی متمرکز بود. با این حال، چین تاکنون از مداخله مستقیم در امور سیاسی و امنیتی افغانستان خودداری کرده است. از سال ۲۰۰۶، این معاهده برای حمایت از روابط "همسایگی خوب" تمدید شد، اما چین عمدتاً به پاکستان، متحد استراتژیک خود، برای تأمین منافع امنیتی و اقتصادی خود در افغانستان تکیه کرده است.

🟡۲. افزایش نفوذ اقتصادی و دیپلماتیک چین
⬅️چین نفوذ اقتصادی قابل‌توجهی در افغانستان و منطقه دارد، اما از آن برای اهداف سیاسی در کابل استفاده نکرده است. پکن در حال حاضر به‌عنوان یک قدرت اقتصادی نوظهور در آسیای جنوبی و مرکزی مطرح شده و از طریق طرح "کمربند و جاده" سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در پاکستان و کشورهای آسیای مرکزی انجام داده است.

⬅️سرمایه‌گذاری ۶۲ میلیارد دالری در پروژه اقتصادی چین - پاکستان که یکی از مهم‌ترین پروژه‌های یک کمربند و یک جاده محسوب می‌شود.
⬅️امضای توافق‌نامه استراتژیک با ایران در سال ۲۰۲۰، که نفوذ چین را در خلیج فارس افزایش داده است.
⬅️دریافت امتیاز بزرگ‌ترین معدن مس افغانستان در سال ۲۰۰۸.

⬅️این اقدامات می‌توانند چشم‌انداز سیاسی منطقه را به نفع چین تغییر دهند، به‌ویژه اگر ایالات متحده و متحدان غربی‌اش از افغانستان فاصله بگیرند.

🟡۳. نگرانی‌های امنیتی چین و موضع آن درباره صلح افغانستان
⬅️چین نگران تهدیدات امنیتی ناشی از افغانستان است، به‌ویژه تروریسم فراملی و افراط‌ گرایی مذهبی.
⬅️بزرگ‌ترین نگرانی چین، نفوذ گروه‌های افراطی اویغور در منطقه سین‌کیانگ است.
⬅️چین به دنبال ایجاد یک "منطقه حائل" برای جلوگیری از استفاده گروه‌هایی مانند "جنبش استقلال ترکستان شرقی" از خاک افغانستان و آسیای مرکزی به‌عنوان پایگاهی برای فعالیت‌ های تجزیه ‌طلبانه است.

⬅️چین همچنین از احتمال فروپاشی دولت افغانستان و بازگشت جنگ داخلی که باعث ایجاد پایگاه‌هایی برای گروه‌های تروریستی می‌شود، نگران است.

⬅️چین از سال ۲۰۱۳ کمک‌های امنیتی کوچکی به کابل ارائه کرده، اما در سطح وسیعی فعال نبوده است. در سال ۲۰۱۹، چین پایگاه نظامی کوچکی در مرز تاجیکستان و افغانستان تأسیس کرد، اما حضور آن همچنان محافظه‌کارانه و محدود می باشد.

⬅️در مورد فرایند صلح افغانستان، چین رویکردی محتاطانه در پیش گرفته و به‌طور آشکار از ابتکارات آمریکا حمایت نکرده است همچنین از خروج "مسئولانه و منظم" ناتو و آمریکا حمایت می‌کند.

🟡نتیجه‌گیری
⬅️چین به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی و اقتصادی، تمایل دارد نفوذ خود را در افغانستان گسترش دهد، اما تاکنون با احتیاط عمل کرده است.

⬅️اگر خروج نیروهای غربی از افغانستان باعث کاهش حمایت مالی غرب شود، چین می‌تواند این خلأ را پر کند.
ادغام افغانستان در طرح کمربند و جاده، وابستگی این کشور را به چین افزایش خواهد داد.

⬅️اتحادیه اروپا و چین در صورت همکاری می‌توانند در تثبیت اوضاع افغانستان نقش کلیدی ایفا کنند.

⬅️با این حال، هماهنگی سیاست‌های چین و اروپا در افغانستان چالش‌برانگیز خواهد بود، به‌ویژه به ‌دلیل تفاوت در رویکردهای آن‌ها نسبت به مسائل حقوق بشر و حکومت‌داری.
🔜 @tarjomanaf

20 last posts shown.