دادبان؛ مرکز مشاوره و آموزش حقوقی ویژه کنش‌گران


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Edutainment


تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ:
+905510332575
ادمین
@Dadban_Admin
Dadban.info
Support@dadban.info
Instagram.com/dadban2021
Twitter.com/dadban4
Facebook.com/dadban2021
Castbox.fm/channel/id4742865
Youtube.com/@dadban2021
کلاب‌هاوس
tinyurl.com/78ut3996

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Edutainment
Statistics
Posts filter



توصیه دادبان به شهروندان:
اطلاع‌رسانی به نفع متهم است؛ فریب بازپرس را نخورید

دادبان دریافته در موارد فراوانی مقامات قضایی در دادسراها از جمله بازپرس و دادیار اقدام به تهدید و ارعاب متهم از جمله بازداشت‌شدگان، احضارشدگان و خانواده آن‌ها می‌کنند که از هرگونه اطلاع‌رسانی پرهیز کنند.

به عبارت دیگر به متهمان و خانواده‌ آن‌ها می‌گویند که درباره وضعیت متهم به ویژه اتهام انتسابی و چگونگی برخورد مقام قضایی و ضابطان قضایی پرونده با متهم هیچ گونه اطلاع‌رسانی انجام ندهند.

تجربه سال‌ها فعالیت فعالان حقوق بشر، وکلا و حقوقدانان نشان می‌دهد که اطلاع رسانی درباره بازداشت و احضار شدگان، نه تنها آنها را در معرض خظر بیشتری قرار نمی‌دهد، بلکه روند رسیدگی به پرونده را نیز سریع‌تر کرده و به واسطه افزایش فشار افکار عمومی بر نهاد قضایی و امنیتی، سبب کاهش فشار بر روی متهمان می‌شود.

لازم است بدانیم که اطلاع‌رسانی درباره احضار یک عضو خانواده به مرجع قضایی یا بازداشت او به هیچ‌وجه ممنوع نبوده و در هیچ یک از قوانین موضوعه کیفری نیز جرم‌انگاری نشده، این حق متهم و خانواده اوست که درباره وضعیت پرونده اطلاع‌رسانی کنند.

از این رو توصیه دادبان به شهروندان این است که در صورت احضار یا بازداشت اعضاء خانواده خود تسلیم تهدید و ارعاب مقام قضایی نشده و فریب وی را درباره بدتر شدن وضعیت پرونده در صورت اطلاع‌رسانی درباره موضوع نخورند و احضار یا بازداشت عضو خانواده خود را فورا رسانه‌ای کنند.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575
 

#دادبان #مهسا_امینی




سالگرد کشته شدن عرشیا امامقلی‌زاده

معترض نوجوانی که تحت تاثیر شکنجه و تهدید ماموران در دوران بازداشت، به زندگی خود پایان داد

عرشیا امامقلی زاده هم شکنجه شد. شکنجه‌ای که خواندن و شنیدنش دل آدمی را به درد می‌آورد، برای مادرش از آن گفته است.

« آنقدر زدن که بگم اشتباه کردم، ولی من نگفتم. گفتم که کاری نکردم که بگم اشتباه کردم.» این روایت عرشیا است پس از آزادی از زندان.»

عرشیا امامقلی زاده که به دلیل عمامه‌پرانی در آبان ۱۴۰۱ بازداشت شده بود، روز ۵ آذر ۱۴۰۱، تنها چند روز پس از آزادی از زندان تاب فشارهای روحی و روانی که در زندان متحمل شده بود را نیاورد و به زندگی خود پایان داد.

یک منبع آگاه درباره عرشیا می‌گوید: «عرشیا به خانواده گفته بود که در زندان به او به بهانه‌های مختلف، قرص و آمپول هایی تزریق می‌کردند، او پس از آزادی یک باره افسرده شد، در حالی که عرشیا پیش از آن عاشق زندگی بود، به تازگی مغازه باز کرده بود و قصد خرید ماشین داشت، در زندان یک آخوند به او گفته بود در سطح شهر می‌گردانیمت و سنگسار می‌شوی، و با دستان خودم اعدامت می‌کنم.»

به گفته او «آخوندی که عرشیا عمامه او را انداخته بود، رضایت نداد و وقتی عرشیا فهمید باید دوباره به زندان برگردد، ترسید، مداوم می‌گفت این‌ها من را اعدام می‌کنند و او می‌ترسید.»

این منبع مطلع افزود: اگر می‌گویید مرگ عرشیا به شما مرتبط نیست، پس چطور آمبولانس حامل پیکر عرشیا را تحت نظر گرفتید، در قبرستان به ما اجازه عزاداری ندادید. من امروز دادخواه خون فرزندم هستم. پس از رفتن عرشیا من دیگر توان انجام هیچ کاری ندارم، همه ما با عرشیا رفتیم.»

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

#عرشیا_امامقلی_زاده_علمداری #جلفا #دادبان #عمامه_پرانی #محمد_میرموسوی #مشاوره_حقوقی_رایگان



اساتید ماندگار حقوق ایران
حسن نزیه

- ۴ دوره عضو هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری
- نماینده ایران در کنفرانس جهانی بیمه‌های اجتماعی سال ۱۳۳۱
- برای مدتی؛ مشاور حقوقی وزارت بهداری و بهزیستی ایران
تولد: ۱۳۰۰
وفات: ۲۴ شهریور ۱۳۹۱

حسن نزیه در سال ۱۳۰۰ در شهر تبریز به دنیا آمد. نزیه در سال ۱۳۲۳ در رشته کارشناسی حقوق، از دانشکده حقوق دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. او سابقه پژوهش در مسائل حقوقی، اداری و مالی بیمه اجتماعی در فرانسه را دارا بود و در سال ۱۳۳۱ نمایندگی ایران در کنفرانس جهانی بیمه‌های اجتماعی را نیز برعهده داشت. ایشان در جریان محاکمه مصدق، لایحه دفاعیه مفصلی برای او تهیه کرد که بخش‌هایی از آن مورد استفاده مصدق قرار گرفت.

مدتی نیز به عنوان مشاور حقوقی وزارت بهداری و بهزیستی، مشغول به کار بود. در سال ۱۳۳۹ سمت دادیار را در دادسرای انتظامی وکلا به عهده گرفت و بعدها نیز به عنوان دادستان این دادسرا مشغول به فعالیت شد. نزیه ۴ دوره عضو هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری بود. او بعد از انقلاب به دلیل سخنرانی ها و نوشته‌هایی که در مورد حقوق اسلام داشت، مورد خشم مسئولان انقلاب از جمله آیت‌الله بهشتی قرار گرفت. این استاد ماندگار حقوق ایران پس از مدتی مجبور به ترک ایران شد. بعدها در سال ۱۳۶۲ به حکم آیت‌الله گیلانی، پروانه وکالت او ابطال شد. حسن نزیه در شهریور ۱۳۹۳ در فرانسه درگذشت.

سایت دادبان
https://dadban.info/law-professor-hassan-nazih/

#دادبان #حسن_نزیه



پیام درفشان، وکیل دادگستری:
در حال مشورت و هم‌افزایی برای طرح بهترین فرجام خواهی هستیم

پیام درفشان، وکیل دادگستری و از وکلای متهمان پرونده اکباتان با انتشار متنی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس از ثبت اعتراض به قرار بازداشت مجدد صادره علیه ۴ تن از متهمان و همچنین مشورت با دیگر وکلا برای نگارش فرجام خواهی نسبت به حکم اعدام صادره در این پرونده خبر داده است.

به نوشته این وکیل دادگستری:
«وکلا در اقدامی هماهنگ؛ ثبت اعتراض به قرار بازداشت کردند.
هرکدام با چند همکار در حال مشورت و هم‌افزایی برای طرح بهترین فرجام خواهی هستند.
درخواست ملاقات جهت سرکشی از وضعیت موکلین در زندان مطرح شده است.
شکایت از اقدامات مستشاران در حال بررسی است.»

شعبه ۱۳ دادگاه کیفری یک استان تهران، ۲۳ آبان ماه شش تن از متهمان پرونده معروف به اکباتان تهران را به اتهام «مشارکت در قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم کرد.

این حکم که تنها به امضای دو عضو مستشار دادگاه رسیده اما با مخالفت رئیس شعبه مواجه شده است. این قاضی خود با صدور یک حکم اقلیتی، صراحتا اعلام کرده که با صدور حکم اعدام علیه شش متهم پرونده اکباتان مخالف است و دلایل مخالفت خود را نیز ذکر کرده است.

#دادبان #نه_به_اعدام #پرونده_اکباتان #پیام_درفشان

@payamderafshan


قانون مطبوعات زیر ذره‌بین نقد
۷- دخالت شورای عالی امنیت ملی

تبصره ماده ۵ قانون مطبوعات، به شورای عالی امنیت ملی اجازه دخالت در حوزه مطبوعات و نوعی تصمیم‌گیری در فعالیت آن‌ها داده است. بر اساس این تبصره: «مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای مطبوعات لازم‌الاتباع است. در صورت تخلف، دادگاه می‌تواند نشریه متخلف را موقتا تا دو ماه ‌توقیف و پرونده را خارج از نوبت رسیدگی نماید.»

همان‌طور که از متن ماده به‌خوبی پیدا ست، شورای عالی امنیت ملی که یک ارگان امنیتی است و ریاست آن را رئیس جمهور عهده‌دار است، اجازه خواهد داشت تا برای مطبوعات تعیین تکلیف کرده و در مورد نحوه خبررسانی اتخاذ تصمیم کند. از آنجا که این ماده محدودیتی برای دخالت این شورا در مطبوعات ذکر نکرده است، بنابراین شورای عالی امنیت ملی خواهد توانست هر گونه که صلاح بداند، در قلمرو مطبوعات وارد شده و آزادی آن را مخدوش کند.

اگرچه مصوبات شورای عالی امنیت ملی اکثرا جنبه محرمانه دارند و منتشر نمی‌شوند، اما مواردی را می‌توان یافت که این شورا با توسل به مقرره فوق اقدام به محدودکردن اصل آزادی مطبوعات کرده است. به عنوان نمونه وزیر فرهنگ و ارشاد وقت جمهوری اسلامی ایران در مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگان اظهار داشته است که شورای عالی امنیت ملی، مطبوعات را از پرداختن به «قرارداد کرسنت» منع کرده و طی مصوبه‌ای اعلام کرده است که مطبوعات حق اظهار نظر در مورد این قرارداد را ندارند.

نمونه دیگر مسئله «انرژی هسته‌ای» است. شورای عالی امنیت ملی انتقاد از برنامه هسته‌ای ایران در مطبوعات را منع کرده است. این دو نمونه به‌خوبی نشان می‌دهد که شورای عالی امنیت ملی با توسل به قانون مطبوعات و تفسیر سلیقه‌ای از آن، توانسته است مسائل مهمی را از دید مردم پنهان نگاه دارد. چگونه می‌توان قبول کرد که مردم حق ندارند از اینکه در قرارداد کرسنت چه اتفاقاتی افتاده یا اینکه حکومت ایران تا کنون چه مقدار بودجه برای انرژی هسته‌ای مصرف نموده است مطلع شوند؟

با این وصف می‌توان گفت که تبصره ۲ ماده ۵ برخلاف قانون اساسی است زیرا برای یک مرجع امنیتی اختیار قانون‌گذاری اعطا کرده است و بدون اینکه قید و شرطی ذکر کند، این شورا را مجاز به نقض اصل آزادی مطبوعات کرده است.

سایت دادبان
https://dadban.info/press-right-7/

#حقوق_مطبوعات
#قانون_مطبوعات #دادبان



انتقال منوچهر بختیاری، به بیمارستان پس از اعتصاب غذا

مونا بختیاری نوشت: «باخبر شدیم که پدرم ‎منوچهر بختیاری در پی اعتصابی که داشته با حال جسمی بد به بیمارستان قزوین منتقل شده ، ایشان نیاز شدید به عمل داشته و در بیمارستان بستری شده اند.»

منوچهر بختیاری، از روز هفتم آبان ماه ۱۴۰۳، در اعتراض به وضعیت خود و پرونده‌سازی‌ها علیه خود اعتصاب غذا کرده است.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

#منوچهر_بختیاری
#دادبان #دادخواهی




فاطمه مجتبایی، مادر دادخواه غزاله چلابی، جان‌باخته خیزش ۱۴۰۱، همزمان با روز جهانی منع خشونت علیه زنان نوشت:

«غزاله زیبا ،دختر شجاع و آگاه من ♥️

امروز بیست وپنجم نوامبر ،روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان است ✊️✊️

این دلنوشته را وقتی می نوسیم که تو ،نیز قربانی این نگاه شوم تاریخی شده ایی و دیگر در میان ما نیستی 😔

خشونتی عیان و آشکار ،که وقیحانه با شلیک مستقیم به پیشانیت،،منجر به قتل تو گشته و با گذشت بیست وشش ماه ،هنوز هیچ مقام مسئولی پاسخگوی آن نبوده ،چونکه اراده ایی برای پاسخگویی نیست ۰

دختر بیگناهم ♥️من بعنوان مادرت تا زمانی که جان در بدن دارم دادخواه خون به ناحق ریخته تو هستم ✌️و در هر زمان و هر مکانی نام تو را فریاد می زنم ✊️ و این در حالیست که ظلم و ستم بر زنان سرزمینم هر روز بیش از دیروز ،در جای جای وطن به اشکال مختلف صورت میگیرد و نه تنها هیچ فریادرسی نیست ،بلکه با قوانین پوسیده و متحجرانه ،از آنها دفاع نیز می شود ۰
آنان سعی دارند با تلاشی مذبوحانه ،مبارزات زنان وطنم را ،با ترفندهای مختلف به بیراهه بکشنانند ،و با اتهام دیوانگی و ۰۰۰۰۰۰آنان را در نطفه خفه کنند اما زهی خیال باطل »

fateme.mojtabaei.2113

#غزاله_چلابی #دادبان #خشونت_علیه_زنان



به بهانه ۲۵ نوامبر «روز جهانی منع خشونت علیه زنان»:
زن‌کُشی در ایران بدون کیفر است

امروز ۲۵ نوامبر، ۵ آذر روز جهانی «منع خشونت علیه زنان» است. موضوع اصلی سال جاری این روز، زن‌کُشی و قتل زنان است که با شعار «هر ۱۰ دقیقه، یک زن کشته می‌شود، بی‌بهانه برای پایان دادن به خشونت علیه زنان متحد شویم»، خواستار مبارزه با زن‌کُشی و توقف قتل زنان شده است.

از منظر حقوقی یکی از اصلی‌ترین روش‌ها برای مبارزه با خشونت علیه زنان به ویژه زن‌کُشی، جرم‌انگاری آن و تعیین ضمانت‌ اجرایی مناسب برای مرتکبان آن است.

علیرغم این الزام اما، فقدان مجازات مناسب قانونی برای خشونت‌های ناموسی علیه زنان و به ویژه عدم جرم‌انگاری خشونت خانگی علیه آنها از دلایل موثر در عدم کاهش این نوع از خشونت به ویژه زن‌کُشی در ایران است.

تجویز قتل زن توسط شوهر به دلیل خیانت جنسی در قوانین، نبود مجازات مناسب برای پدرانی که فرزندان خود را به قتل می‌رسانند، فقدان مجازات مناسب جایگزین قصاص نفس برای جرم قتل عمد و به ویژه برخورد همراه با تساهل و تسامح دستگاه قضایی با قاتل در پرونده‌های مربوط به زن‌کُشی از مواردی است که قوانین موضوعه در ایران را به مجوزی قانونی برای اعمال خشونت علیه زنان تبدیل کرده است.

از سوی دیگر، قانون مجازات اسلامی با معاف کردن پدران از مجازات اصلی قتل عمد و فقدان مجازات جایگزین مناسب برای ارتکاب قتل فرزند توسط پدر، عملا قتل فرزند توسط پدر را به جرمی بدون کیفر تبدیل کرده وضعیت را برای فراهم کردن هرگونه حمایت قانونی از قربانیان قتل توسط پدر به ویژه دختران بسیار مشکل کرده است.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021


#دادبان #خشونت_علیه_زنان #روز_جهانی_منع_خشونت_علیه_زنان



صدور حکم اعدام علیه دو زندانی سیاسی در ارومیه

دادگاه انقلاب ارومیه، دو زندانی سیاسی به نام‌های مهران حسن‌زاده و حمید عبدالله‌زاده را به اعدام محکوم کرد.

به گزارش هرانا، در این حکم که توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه صادر شده، مهران حسن‌زاده به اتهام بغی و حمید عبدالله‌زاده به اتهام آنچه که «عضویت در یکی از احزاب اپوزیسیون» خوانده شده به اعدام محکوم شدند.

هرانا به نقل از یک منبع مطلع نوشته:
«در پرونده مهران حسن‌زاده قتل یک نیروی بسیج را به او نسبت داده‌اند که نهایتا منجر به طرح اتهام بغی و صدور حکم اعدام علیه او شده است. حکم صادره یک ماه پیش به وی ابلاغ شده است. در خصوص حمید عبدالله‌زاده نیز دو ماه پیش حکم او صادر شده است.»

بنا بر گزارش‌ها مهران حسن‌زاده از جمله کسانی است که در جریان اعتراضات سراسری زن، زندگی، آزادی در سال ۱۴۰۱ نیز بازداشت و به زندان محکوم شده بود.

#دادبان #نه_به_اعدام #مهران_حسن_زاده #حمید_عبدالله_زاده



۲۵ نوامبر، روز جهانی «منع خشونت علیه زنان»:
«هیچ بهانه‌ای پذیرفتنی نیست»

امروز ۲۵ نوامبر، ۵ آذر روز جهانی «منع خشونت علیه زنان» است.

شعار امسال روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان با عنوان «هر ۱۰ دقیقه، یک زن کشته می‌شود، بی‌بهانه برای پایان دادن به خشونت علیه زنان متحد شویم»؛ بر موضوع زن‌کُشی و قتل زنان تمرکز دارد.

بنا بر آخرین آمارهای سازمان ملل متحد، قتل زنان توسط نزدیکان خود همچنان یکی از اصلی‌ترین و جدی‌ترین نوع خشونت‌ علیه زنان است که سالانه بیش از ۵۰ هزار زن در جهان را قربانی می‌کند.

در ایران نیز زن‌کُشی به شکل قتل زنان توسط نزدیکان خود به ویژه شوهر، برادر و پدر همچنان ادامه دارد. به عنوان نمونه تنها از ابتدای سال جاری تا ۱۵ اردیبهشت ماه، یعنی تنها در جریان ۴۵ روز، دست‌کم ۲۳ زن و دختر توسط همسر، پدر، برادر و خواستگار سابق خود به تقل رسیدند.

به آتش کشید شدن، خفه شدن از طریق دارزدن و شلیک مستقیم گلوله از جمله روش هایی بوده که این ۲۳ زن با استفاده از آنها کشته شدند.

همین شمار بالای زن‌کُشی است که سازمان ملل را بر آن داشته تا شعار امسال خود را با تمرکز بر این موضوع انتخاب کند:
«هر ۱۰ دقیقه، یک زن کشته می‌شود، بی‌بهانه برای پایان دادن به خشونت علیه زنان متحد شویم.»

#دادبان #خشونت_علیه_زنان #روز_جهانی_منع_خشونت_علیه_زنان


Video is unavailable for watching
Show in Telegram


معلم نهیب می‌زند به کودک: «مقنعه تو بپوش»

کودکی کلافه از حجاب اجباری، چه بچه‌های نازنین بودند دانش‌آموزانی که با این نهیب‌ها و تهدیدهای مشئولان مدرسه به زندگی خود پایان دادند.

اما خوب است ما به عنوان والدین کودک بدانیم و به فرزندان خود یاد بدهیم که

🔹برداشتن حجاب اجباری در مدارس دخترانه قانونی است و مقامات مدرسه اجازه ندارند دانش‌آموزان را به دلیل آن مواخذه کرده یا از آن باز دارند.

🔹رفتار و کردار و پوشش دانش‌آموزان در خارج از محیط مدرسه و به ویژه فضای مجازی، ارتباطی به مقامات مدرسه ندارد و آنها هیچ مجوزی برای دخالت در آن ندارند.

🔹هرگونه اجبار دانش‌آموزان به شرکت در مراسمات مذهبی غیر قانونی و ممنوع است.

🔹هر نوع از فعالیت خارج از محیط مدرسه به ویژه شرکت در راهپیمایی، رفتن به اردو و اماکن مذهبی یا بازدید از اماکن عمومی باید با اطلاع و رضایت والدین انجام پذیرد.

🔹هرگونه تجسس در زندگی خصوصی دانش‌آموزان از جمله پرسیدن سوالات نامربوط درباره عقاید مذهبی و سیاسی خانواده مصداق بارز تفتیش عقاید محسوب شده و ممنوع است.

🔹به فرزندان خود گوشزد کنید هر برخورد نادرست مقامات مدرسه را به شما اطلاع دهند.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

#حجاب_اجباری #حجاب_مدرسه #گشت_ارشاد #آرزو_خاوری



تداوم بازداشت و بی‌خبری از سیران خسروی، شهروند اهل سنندج

روز سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳، نیروهای وزارت اطلاعات با یورش به منزل خانوادگی این فعال مدنی در سنندج، بدون ارائه حکم قضایی وی را بازداشت کردند.
وی از زمان بازداشت از حق ملاقات با خانواده و دسترسی به وکیل محروم بوده است. علی‌رغم مراجعه و پیگیری خانواده برای کسب اطلاع از سرنوشت این فعال مدنی، نهادهای امنیتی و قضایی از ارائه توضیح در خصوص وضعیت وی خودداری کرده‌اند.

#سیروان_خسروی #دادبان


آخرین وضعیت حسین رونقی در تحصن امروز خود:
«اندکی پس از آغاز تحصن ‎#حسين_رونقی در بلوار کشاورز به یاد ‎#نیکا_شاکرمی و برای مادر او ‎#نسرين_شاکرمی که در زندان است، ماموران به او حمله‌ور شدند و او را با خشونت ربودند و پدرش را نیز مورد ضرب و شتم قرار دادند و بر زمین خورده.
این روایت طبق گفته شاهدین در آنجاست.»

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021


#حسین_رونقی #دادبان



عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان، به ۷ سال و هفت ماه حبس محکوم شد

این فعال حقوق زنان که اخیرا از زندان شاهرود به مرخصی درمانی اعزام شده بود، توسط دادگاه انقلاب دامغان به هفت سال و هفت ماه حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد.

حسین تاج، وکیل دادگستری، نوشت:

«در شرایطی که‌ با تمدید مرخصی عاطفه رنگریز برای سی‌تی‌آنژیو مخالفت شد، حکم دادگاه انقلاب دامغان نیز ابلاغ شده است.

عاطفه رنگریز به اتهام تشکیل گروه تلگرامی (ترجمه گاگو) به ۷ سال ‏و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۷ ماه حبس تعزیری و ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد»

عاطفه رنگریز دانش‌آموخته جامعه‌شناسی و فعال حقوق زنان در شهریور ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در دامغان بازداشت شد.

به گزارش دادبان دسترسی به خدمات درمانی و پزشکی مناسب از جمله حقوق اساسی و غیر قابل سلب زندانیان است و ایجاد محدودیت در آن مصداق بارز نقض جدی حقوق بشر و حق حیات است.

حتی بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری، در شرایطی که زندانی مبتلا به یک بیماری می‌شود و ادامه زندان برای او سبب تشدید بیماری شود، مقام قضایی موظف است روند اعمال مجازات حبس را تا بر طرف شدن بیماری متوقف کرده و شرایط بهره‌مندی زندانی از آزادی به قید وثیقه و دسترسی به خدمات پزشکی و درمانی را فراهم نماید.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021



#عاطفه_رنگریز #دادبان



رییس مرکز تحقیقات ایدز ایران:
انتقال HIV از طریق روابط جنسی افزایش یافته است

قانون جوانی جمعیت:
توزیع رایگان یا یارانه‌ای اقلام مرتبط با پیشگیری از بارداری ممنوع است

لادن عباسیان، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران، امروز یکشنبه ۴ آذر ماه از افزایش موارد انتقال ویروس ایدز از طریق روابط جنسی در ایران خبر داده است.

این مقام مرکز تحقیقات ایدز ایران با اشاره به تغییر الگوی انتقال ویروس ایدز در ایران گفته:
«انتقال HIV از طریق روابط جنسی افزایش یافته است به طوری که ۲۸ درصد از ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفری که تست HIV مثبت داشته‌اند، از طریق روابط جنسی به این ویروس مبتلا شده‌اند و این درصد در آمار ۶ ماهه نخست ۱۴۰۳، به ۶۵ درصد می‌رسد بنابراین تغییر الگوی ابتلا را شاهد هستیم.»

به گزارش دادبان، افزایش موارد انتقال ویروس ایدز از طریق رابطه جنسی در حالی است که دسترسی به یگی از اصلی‌ترین لوازم پیشگیری از انتقال این بیماری از طریق رابطه جنسی (کاندوم) بنا بر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب مهر ۱۴۰۰ در ایران محدود شده است.

بنا بر ماده ۵۱ این قانون هرگونه توزیع رایگان یا یارانه‌ای اقلام مرتبط با پیشگیری از بارداری و کار گذاشتن اقلام پیشگیری و تشویق به استفاده از آن‌ها در شبکه بهداشتی درمانی وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی ممنوع است.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021


#دادبان #ایدز_در_ایران #حق_سلامت



‌یادگاری از آن‌ها که رفته‌اند و وسایلشان به با ارزش‌ترین گنج برای خانواده تبدیل شده‌اند.

نمایشگاهی که این وسایل را به نمایش می‌گذارد، یاد آن‌ها را گرامی می‌دارند و چهره انسانی به کشته‌شدگان می‌دهد.

آنچه باقی می‌ماند، تمام این نمایشگاه در کلن آلمان است که اشیا، لباس و وسایل جان‌باختگان را به مخاطبان نمایش می‌دهد.

#دادبان
#کشته_شدگان_اعتراضات_سراسری



بازداشت نگار دباغی، نوجوان ۱۷ ساله اهل تبریز، با استناد به اتهامات امنیتی

دادبان دریافته، نگار دباغی، نوجوان ۱۷ ساله اهل تبریز، نزدیک به دو هفته است که با استناد به اتهامات امنیتی بازداشت شده و در زندان مرکزی تبریز محبوس است.

بنا بر اطلاعات رسیده به دادبان، این دختر نوجوان که متولد خرداد ۱۳۸۶ است، ۲۳ آبان ماه سال جاری، در نتیجه صدور قرار به جلب به دادرسی از سوی شعبه ۱۰ دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب تبریز بازداشت و به زندان منتقل شده است.

در قرار صادره، این دختر نوجوان به اتهامات «تشویق مردم به ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی، اهانت به مقدسات اسلام، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و توهین به بنیانگذار و رهبر جمهوری اسلامی» متهم شده است.

صدور قرار جلب به دادرسی علیه نگار دباغی و در نتیجه بازداشت این دختر ۱۷ ساله در حالی است که مستند اثبات اتهامات ذکر شده علیه او در قرار صادره از سوی دادسرا، اعترافات اجباری وی نزد ضابطان و همچنین محتویات داخل گوشی موبایل وی عنوان شده است.

از سوی دیگر از آنجا که سن این دختر نوجوان زیر ۱۸ سال است، بنا بر قانون تحقیقات مقدماتی مربوط به پرونده وی می‌بایست در دادسرای ویژه نوجوانان انجام می‌پذیرفت و مشخص نیست آیا قرار صادره علیه او از سوی شعبه ویژه نوجوانان صادر شده یا نه. به علاوه اینکه استناد به اعترافات یک نوجوان ۱۷ ساله نزد ضابط قضایی در شرایطی که حضور وکیل وی در جلسه بازجویی محرز نیست، قانونی محسوب نمی‌شود.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #نگار_دباغی #حقوق_کودکان_و_نوجوانان



احضار مرتضی نعمتی، استاد برکنارشده دانشگاه چمران اهواز، به دادگاه انقلاب

دادبان دریافته مرتضی نعمتی، عضو هیات علمی و استاد برکنار شده دانشگاه چمراه اهواز، با دریافت احضاریه‌ای به دادگاه انقلاب آبدانان احضار شده است.

بنا بر اطلاعات رسیده به دادبان، دلیل احضار این استاد دانشگاه «نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام» اعلام شده است.

دکتر مرتضی نعمتی، جغرافی‌دان و عضو هیات علمی دانشگاه چمران اهواز پاییز سال گذشته به دلیل حمایت از دانشجویان در جریان اعتراضات سراسری زن، زندگی، آزادی مجبور به برکناری و استعفا از دانشگاه شد.

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#دادبان #مرتضی_نعمتی #دانشگاه_چمران


Video is unavailable for watching
Show in Telegram

سوران منصورنیا، از خانواده‌های دادخواه:

نمایشگاه «آنچه باقی ماند»، به عزیزان کشته‌شده چهره انسانی می‌بخشد

سوران منصورنیا، برادر زنده‌یاد، برهان منصورنیا، از کشته‌شدگان اعتراضات آبان۹۸، دامپزشک بود و به جامعه‌شناسی و فلسقه بسیار علاقه داشت. او همچنین یک فعال محیط زیست بود.

نمایشگاه آنچه باقی ماند، در کلن آلمان برگزار شد.

soran_mansournia

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#برهان_منصورنیا #دادبان #آبان_۹۸



نامه ۵۳۰ وکیل دادگستری به ریاست قوه قضاییه برای حمایت از محمدرضا فقیهی، وکیل دادگستری محبوس در زندان

در بخشی از این نامه آمده است: «در حوادث سال ۱۴۰۱ که جنابعالی نیز بر لزوم ایجاد فضای گفتگو تصریح و تاکید داشتید ، در راستای سوگند وکالت و اینکه وکلا باید مدافع حق و عدالت باشند در تاریخ ۲۰ مهر ماه۱۴۰۱ تجمعی کاملاً مسالمت آمیز در مقابل کانون وکلای دادگستری مرکز توسط جمعی از وکلا برگزار گردید و صرفاً به نحوه عمل برخی ضابطین و نیروهای امنیتی که متضمن نقض گسترده حقوق شهروندان بود اعتراض شد.»

این وکلا افزودند:
«احد از همکاران فرهیخته، ایران دوست ، قانونمدار و شریف به نام جناب وکیل محمدرضا فقیهی صرفاً به جهت حضور در این تجمع ، بازداشت و متعاقباً برای وی پرونده قضایی تشکیل شد. در کمال تعجب، اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام بر علیه امنیت کشور موضوع ماده ۶۱۰ از قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات به وی تفهیم و النهایه در مهرماه ۱۴۰۳ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران و بدون توجه به عناصر و ارکان لازمه جهت انتساب بزه مزبور و به صرف حضور در تجمع کاملاً قانونی موصوف ، جناب فقیهی به حداکثر مجازات حبس و مجازات تبعی محکوم گردید.این در حالی است که حق تجمع صنفی یک حق مستقر سزاوار احترام است و اصل ۲۳ اصول بنیادین فعالیت وکلا مصوب هشتمین کنگره ملل متحد در سال ۱۹۹۰ نیز مقرر داشته:
"وکلا نیز مانند سایر شهروندان حق آزادی بیان و عقیده و تشکیل انجمن را دارند. به طور خاص آنها حق دارند تا در مجامع عمومی که در خصوص موضوعات حقوقی و عدالت و دفاع و حمایت از حقوق بشر است عضو شوند یا مبادرت به ایجاد نهادهای داخلی و بین المللی نمایند یا بدان ها ملحق شوند‌.بدون اینکه مانعی در اعمال این حق ایجاد شود."درادامه در اصل ۱۶ تاکید شده "دولت ها باید اطمینان دهند که وکلا می توانند همه وظایف حرفه ای خود را بدون دخالت ناروا و آزار و ارعاب و مانع به منصه انجام رسانند"»

در ادامه نامه آمده: «با عنایت به اینکه صدور آرایی از این دست ، اعتماد عمومی شهروندان و به ویژه وکلای دادگستری را به دستگاه قضایی مخدوش می سازد، ضمن اعلام مراتب اعتراض جمعی از وکلای دادگستری به رای محکومیت بلاوجه اصداری علیه جناب وکیل محمدرضا فقیهی تقاضا می گردد به منظور پاسداری و نظارت بر اجرای صحیح قوانین، جلوگیری از نقض حقوق بنیادین شهروندان و آزادی های اساسی در بستر تصمیمات شخصی و نه قضایی ، دستورات لازم را مقرر نمایید.»

متن کامل نامه در سایت دادبان

https://dadban.info/mohammadreza-faghihi/

تماس مستقیم با وکیل در واتس‌اپ 
  +905510332575

support@dadban.info
وبسایت | اینستاگرام | توئیتر  | یوتیوب |فیس‌بوک
@Daadbaan2021

#محمدرضا_فقیهی #دادبان

20 last posts shown.