برای اقتصاد ایران


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Economics


Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Economics
Statistics
Posts filter


زمان بندی تحویل سکه هفدهمین حراج مرکز مبادله ایران

🔹زمان تحویل سکه طلا بدون هزینه انبارداری از ۵ مهرماه آغاز و تا ۱۲ مهرماه ادامه خواهد داشت؛ طی این دوره، فقط هزینه تحویل از سوی شعب بانک عامل دریافت می شود.

🔹هزینه تحویل ۳۰ هزار تومان به ازای هر سکه برای کل دوره خواهد بود.

🔹اشخاصی که طی بازه زمانی ۱۴ مهرماه تا ۲۱ مهرماه برای دریافت سکه اقدام کنند، علاوه بر هزینه تحویل، باید هزینه انبارداری نیز پرداخت کنند.

🔹هزینه انبارداری سکه طلا ۵۰ هزار تومان در هر روز به ازای هر سکه خواهد بود و به شعبه بانک عامل پرداخت می شود؛ این هزینه شامل روزهای تعطیل نیز خواهد بود.

🔹در صورتی که اشخاص در بازه زمانی تحویل سکه اقدام به دریافت سکه نکنند، معامله فسخ و پس از اعلام بانک عامل، وجه معامله پس از کسر کارمزد خرید و سایر هزینه های عملیاتی به کیف پول خریدار عودت داده می شود.

🔹در صورت انفساخ معامله به دلیل عدم مراجعه خریدار به شعبه انتخاب شده در سامانه جهت دریافت سکه طلا در مهلت مقرر، خریدار به مدت ۱۸۰ روز از ثبت هرگونه سفارش خرید در سامانه منع می شود.

@BarayeEghtesadeIran


طلب ۹۰۰ میلیون یورویی ۴۰ شرکت ایرانی از عراق

رئیس اتاق بازرگانی:
🔹بالغ بر ۴۰ شرکت در حوزه خدمات فنی و مهندسی که پیش از حضور داعش در عراق سرمایه‌گذاری کرده بودند برابر با ۹۰۰ میلیون یورو از دولت این کشور طلب دارند و از آن زمان نتوانستند طلب خود را وصول کنند.

@BarayeEghtesadeIran


بانک مرکزی مأمور پرداخت حق عضویت ایران در سازمان ملل شد

🔹بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نسبت به پرداخت مبلغ ۱,۹۶۱,۶۸۸,۴۳۲ دلار آمریکا به وزارت امور خارجه بابت حق عضویت سال ۱۴۰۳(۲۰۲۴) جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، مکلف شد.

@BarayeEghtesadeIran


ثبت‌نام وام ازدواج و فرزند در سامانه مربوطه تسهیل می‌شود

رئیس‌کل بانک مرکزی:
🔹برنامه بانک مرکزی تامین منابع لازم برای پرداخت بیشتر از ۲۰۰ همت تسهیلات تکلیفی پیش بینی شده است.

🔹به زودی روش های پرداخت دیگری برای تسهیلات ازدواج و فرزند پس از نهایی شدن اجرایی می شود.

🔹ثبت‌نام وام ازدواج و فرزند در سامانه مربوطه تسهیل می‌شود.

@BarayeEghtesadeIran


۳۱.۸ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد

🔹از اول فروردین ماه تا ۲۶ شهریور ماه امسال، ۳۱ میلیارد و ۸۲۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابلا صادرات و خدمات تامین شده است.

@BarayeEghtesadeIran


۱۷ بانک نهضت ملی مسکن را تحریم کردند

🔹درحالی قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها را مکلف کرده است که حداقل ۲۰ درصد از کل تسهیلات خود را به نهضت ملی مسکن اختصاص دهند، که تازه‌ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در این بخش نشان می‌دهد سهم ۱۷ بانک از پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن همچنان صفر است.

🔹بانک‌های مسکن، سپه، ملی، تجارت، ملت، صادرات، صنعت و معدن و توسعه صادرات تنها بانک‌هایی بودند که در تاریخ منتهی به ۳۱ تیر ماه امسال جمعاً ۷۴۸,۷۱۷ میلیارد ریال تسهیلات در نهضت ملی مسکن پرداخت کرده‌اند.

@BarayeEghtesadeIran


عراق می‌تواند یکی از بازارهای هدف برای کالاهای ایرانی باشد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹سفر رئیس‌جمهور به عراق بسیار خوب بود.

🔹عراق می‌تواند یکی از بازارهای هدف برای کالاهای ایرانی باشد.

🔹کالاهای ایرانی از کیفیت خوبی برخوردارند و قطعا با توجه به مشترکات فرهنگی ما، مردم عراق می‌توانند از این کالاها استفاده کنند.

🔹از طرف دیگر، عراق بازار هدف خوبی برای تجار و تولیدکنندگان ما است که فرصت خوبی برای آنها فراهم می‌کند.

@BarayeEghtesadeIran


در پنل تخصصی صنعت فولاد ایران در کنفرانس فولاد دبی چه مطالبی مطرح شد؟

🔹دولت جدید ایران به دنبال توسعه روابط خارجی است.

🔹دستیابی به رشد ۸ درصدی اقتصادی در کشور، نیازمند ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری می‌باشد که ۱۰۰ میلیارد دلار آن نیازمند سرمایه گذاری خارجی است.

🔹 رشد سالانه تولید فولاد جهان در سال گذشته ۱.۸ درصد و در ایران ۷.۶ درصد بود و ایران با تولید ۳۰ تا ۳۱ میلیون تن در ۲ سال گذشته رتبه دهم فولادسازان جهان را در اختیار دارد.

🔹 تولید فولاد ایران با رشد متوسط ۸ درصدی سالانه، تا سال ۲۰۳۱ به ۶۵.۰۹ میلیون تن خواهد رسید.

🔹تولید فولاد ایران بر پایه آهن اسفنجی است که با سهم ۹۲ درصد از کل تولید، حرکت به سمت فولاد سبز را دنبال می‌کند.

🔹شرکت فولاد خوزستان در سال ۲۰۲۳ به میزان ۵.۲۸ میلیون تن آهن اسفنجی تولید کرد و با این میزان تولید، رتبه نخست تولیدکنندگان کشور را به خود اختصاص داد.

@BarayeEghtesadeIran


ایران قدرت بیستم اقتصادی جهان

🔹 صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارش خود در آوریل 2024، سهم تولید ناخالص داخلی 236 کشور جهان از جمله ایران را براساس شاخص قدرت خرید اعلام کرده است.

🔹 وزن‌های برابری قدرت خرید (PPP)، سهم هر کشور از کل تولید ناخالص داخلی جهان در برابری قدرت خرید است. برابری قدرت خرید (PPP) نظریه ای است که تغییرات نرخ ارز اسمی بین ارزهای دو کشور را به تغییرات سطح قیمت کشورها مرتبط می کند.

🔹 ایران با سهم یک درصدی در سال 2024 میلادی به‌عنوان بیستمین قدرت بزرگ اقتصادی جهان در این سال شناخته شده است.

@BarayeEghtesadeIran


اشکال بزرگ صنعت برق ناترازی اقتصادی است

وزیر نیرو:
🔹برق کالای بسیار گرانبهایی است که جمهوری اسلامی ایران در دهه‌های گذشته دستاوردهای بزرگی در این حوزه به دست آورده است.

🔹اشکال بزرگی که در صنعت برق وجود دارد ناترازی اقتصادی در این حوزه است که سبب شده تا میزان مصرف برق نسبت به ظرفیت‌های تولید به شدت افزایش پیدا کند و از سوی دیگر منابع مالی کافی برای توسعه ظرفیت تولید برق از بین برود.

@BarayeEghtesadeIran


آیا تخصیص ارز ارزان، ارزانی آورده است؟!

🔹 آقای #صمصامی به شدت بر این موضوع اصرار دارند که حذف ارز ۴۲۰۰ یا ۲۸۵۰۰ یا خروج کالاها از شمول ارز دولتی موج تورمی به راه می‌اندازد.

🔹 اینجا صرفا یک سوال ساده مطرح است:
بین سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ که ارز دولتی ۴۲۰۰ برای واردات خوراک مرغ (ذرت و کنجاله سویا)، روغن و شکر داده شده بود، چرا قیمت این کالاها متناسب با نرخ بازار آزاد رشد کرد؟!

🔹 آقای #صمصامی موج تورمی فعال طی سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ را به رغم تخصیص ارز ارزان چگونه علیت‌یابی می‌کند؟ و با پشتیبانی از کدام آثار تخصیص ارز دولتی، بر نرخ دولتی ۲۸۵۰۰ کماکان تاکید دارد؟

@BarayeEghtesadeIran


تا به کی تفسیر به رأی؟!
آقای صمصامی با سفره مردم شوخی نکنید


🔹 اخیرا #حسین_صمصامی (نماینده 3 درصدی) نمودار تورم را در فضای مجازی منتشر کرده و در هر بازه زمانی اوج گرفتن تورم را به نزدیک شدن نرخ ارز رسمی و آزاد نسبت داده؛ غافل از اینکه اصل ماجرا را حتی با آمار هم نمی‌بیند!

🔹صمصامی و همه همفکرانش از این واقعیت طفره می‌روند که اتفاقا بعد از هر اوج گرفتن تورم به واسطه کاهش ذخایر ارزی کشور، دولت مجبور به حذف نرخ دستوری یا کاهش اقلام مشمول نرخ ارز ارزان شده و همین امر منجر به روند کاهشی تورم در ادامه شده است.

🔹 آقایان؛ یک بار برای همیشه به ذهن بسپارید؛فرمول ساده است: «تخصیص ارز ارزان کمتر از بازار آزاد ذخایر ارزی کشور را کاهش می‌دهد و این یعنی افزایش نرخ ارز و به دنبال آن افزایش تورم

🔹 جالب اینجاست که آقای #صمصامی با اصرار بر اعتقادش اخیرا عنوان کرده‌ است که «نمایندگان حامی حذف ارز ترجیحی را رسوا می‌کنم».

🔹 برای اینکه آقای صمصامی از اعتقادشان کوتاه بیایند و ملت و نمایندگان را رسوا نکنند! همان نمودار خودشان را با تفسیر درست ارائه داده‌ایم تا سیاست‌گذاران در تله تفسیر #صمصامیون و #جبرائیلیون گرفتار نشوند.

@BarayeEghtesadeIran


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 شیر در اولین جلسه تنظیم بازار گران شد

🔹ستاد تنظیم بازار دولت چهاردهم در اولین جلسه خود شیر را ۲۰ درصد گران کرد.

@BarayeEghtesadeIran


اختصاص بیش از ۴ میلیارد دلار ارز به صنعت خودرو

🔹چهار میلیارد و ۱۸۸ میلیون دلار ارز نیمایی و ارز حاصل از واردات در مقابل صادرات از ابتدای امسال تا ۲۴ شهریور به صنایع حمل و نقل و خودرو اختصاص یافته است.

@BarayeEghtesadeIran


رئیس سازمان توسعه تجارت تغییر کرد

🔹با حکم وزیر صمت مهدی ضیغمی از سازمان توسعه تجارت رفت و دهقان دهنوی جای او را در این سازمان گرفت.

@BarayeEghtesadeIran


صعود کم‌جان بازار سهام

🔹شاخص کل بورس با افزایش ۲۰۰۰ واحد به رقم دو میلیون و ۶۷ هزار واحد رسید.

@BarayeEghtesadeIran


کمبود شکر نداریم

مدیرکل نظارت بر کالای اساسی وزارت جهاد کشاورزی:
🔹کمبودی در بازار شکر وجود ندارد و نهایتا تا دو هفته دیگر باید بر روی تمام شکرهای بسته‌بندی شده قیمت درج شود.

@BarayeEghtesadeIran


توصیه‌های ارزی صمصامی با تفسیر ناصواب آمار!

🔹#حسین_صمصامی افزایش نرخ ارز رسمی به تبعیت از بازار آزاد را عامل تورم می‌داند!

🔹متاسفانه بر خلاف نظر وی، حکمرانی ارزی با نابخردی و منطق غیرعلمی به دست همفکران ایشان افتاده است!

🔹بدیهی است بازار ارز را همواره کسی رهبری می‌کند که بیشترین ذخایر را داشته باشد. به گفته خود او، بیشترین ارز در هر دو طرف عرضه و تقاضا در دست دولت و بانک مرکزی است! پس اگر افزایشی در نرخ ارز اتفاق می‌افتد، علتش یا کاهش عرضه ارز به دلیل کاهش ذخایر ارزی دولت است و یا افزایش تقاضای دولت برای پاسخ به تقاضای ارز ارزان؛ نه قاچاقچیان و سفته‌بازان!

🔹در تصویر بالا سعی شده تفسیر آقای صمصامی از علت تورم اصلاح شود. با بررسی اتفاقات ارزی، اوج‌گیری تورم هر بار به دلیل کاهش ذخایر ارزی به واسطه تخصیص ارز ارزان اتفاق افتاده و اتفاقا بعد از هر بار عقب‌نشینی دولت از نرخ دستوری یا کاهش اقلام مشمول نرخ ارز ترجیحی، تورم روند کاهشی به خود گرفته است!

🔹در حال حاضر، تخصیص ارز ارزان در کنار تحریم علت کاهش ذخایر ارزی کشور است و این تصور اشتباه است که بازار ارز توسط عده‌ای رانت‌جو و سفته‌باز کنترل می‌شود.

@BarayeEghtesadeIran


وعده پوچ کاهش قیمت مسکن برای به کرسی نشوندن سیاست ارز دستوری!

🔹#حسین_صمصامی در جالب ترین اظهارنظر، وعده سقوط قیمت مسکن به زیر نصف با تک نرخی شدن ارز روی 28500 را با راهکار تقدیمی به دولت داده است!

🔹 آقای صمصامی کدام قسمت از هزینه‌های ساخت مسکن با دلار محاسبه می‌شود که می‌خواهید با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قیمت مسکن را به کمتر از نصف کاهش بدید؟!!

🔹 نزدیک ۵۰ درصد هزینه مسکن که مربوط به بهای زمین میشه! زمینی که نه وارداتیه و نه ارز در قیمتش اثرگذاره! اتفاقا این کمبود عرضه‌ است که باعث افزایش قیمت مسکن میشه.

🔹 در بخش هزینه‌های ساخت هم نزدیک ۱۸ درصد از قیمت مسکن به دستمزد برمیگرده. دستمزدی که قطعا دلاری پرداخت نمیشه!

🔹سایر محصولات مورد کاربرد مثل سیمان و فولاد هم اکثرا داخلی هستن. با این حال سهمشون در قیمت مسکن کمتر از ۱۵ درصد و طبق گزارش بانک مرکزی فقط ۱۱ درصده!

🔹چطور میشه دارایی هایی مثل مسکن رو در کنار سایر کالاهای مصرفی و وارداتی قرار داد و تحلیل کرد که با ارز ۲۸۵۰۰ قیمتش به زیر نصف سقوط خواهد کرد؟!

@BarayeEghtesadeIran


بالاخره اثر ارز دستوری بر قیمت کالاها زیاده یا کم!؟

🔹جالبه #یاسر_جبرائیلی و #حسین_صمصامی و به طور کلی طرفدارای نرخ ارز دستوری، وقتی میخوان دلیل افزایش قیمت مرغ در سال ۱۴۰۱ رو تحلیل کنن، میگن چون ارز ۴۲۰۰ مربوط به نهاده‌های دامی مثل ذرت یا دان مرغ حذف شد، قیمت نهاده‌ها زیاد شد، پس قیمت مرغ هم زیاد شد!

🔹ولی وقتی میخوان دلیل افزایش قیمت کنونی مرغ رو در شرایطی که ارز ۲۸۵۰۰ به نهاده‌ها تعلق میگیره تحلیل کنن، میگن خب فقط یک سوم قیمت مرغ به نهاده‌هاش برمیگرده! واسه همین ارز ۲۸۵۰۰ فقط در حوزه نهاده‌های دامی برای کاهش و تثبیت قیمتها کفایت نمیکنه و کل اقتصاد باید ارز ۲۸۵۰۰ تومانی بگیره!!!

@BarayeEghtesadeIran

20 last posts shown.